Archieven

 31-05-2022 

Union beschuldigt Mazzu en Anderlecht: "Wet van '78"

Union beschuldigt Mazzu en Anderlecht:

TRANSFERS Hoewel Anderlecht vanavond de komst van Felice Mazzu aankondigde, is er blijkbaar nog geen akkoord met Union over een vergoeding. De stadsgenoot beschuldigt Mazzu en Anderlecht er nu van de beruchte wet van '78 gebruikt te hebben. Paars-wit ontkent: "Mazzu gaf gewoon zijn opzeg zoals elke gewone werknemer." Lees verder »

Webpoll: tevreden over de nieuwe coach?

Webpoll: tevreden over de nieuwe coach?

WEBSITE Vincent Kompany is vertrokken, Felice Mazzu komt. We polsen graag eens onder de fans naar jullie eerste mening: hadden jullie liever Kompany gehouden? Hadden jullie liever een andere vervanger zien komen voor Kompany? Of is Mazzu dé man die we nodig hebben aan het roer van ons team? We vernemen het graag via onze webpoll! Lees verder »

 30-05-2022 

Voorstelling Mazzu wellicht voor morgen

Voorstelling Mazzu wellicht voor morgen

TRANSFERS De kranten melden dat Anderlecht alles klaarmaakt om de komst van Felice Mazzu aan te kondigen. De bedoeling was om het vandaag nog te doen, maar dat zal niet meer lukken. Paars-wit moet nog enkele zaken uitklaren met Union. De aankondiging is dus wellicht voor morgen. Lees verder »

 29-05-2022 

Officieel: Cobbaut definitief naar Parma

Officieel: Cobbaut definitief naar Parma

TRANSFERS De voorzitter van Parma heeft vanavond op Twitter bekend gemaakt dat zijn club Elias Cobbaut definitief overneemt van Anderlecht. Parma zou drie miljoen euro betalen voor Cobbaut. Op die manier heeft Anderlecht de som terugverdiend die het in 2018 zelf voor de verdediger betaalde. Lees verder »

Anderlecht meldt zich nu ook bij Union

Anderlecht meldt zich nu ook bij Union

TRANSFERS Anderlecht heeft contact opgenomen met Union om de overstap van Felice Mazzu te bespreken. Dat meldt Het Nieuwsblad. Met de coach zelf is de deal in kannen en kruiken. Aangezien Mazzu een contract van onbepaalde duur heeft bij Union, kan hij voor een relatief laag bedrag vertrekken. Lees verder »

Ook Lille wilde Mazzu

Ook Lille wilde Mazzu

TRANSFERS Felice Mazzu genoot ook interesse van het Franse Lille. Dat schrijft Le Soir. De Noord-Franse club eindigde het voorbije seizoen ontgoochelend tiende. Huidig coach Jocelyn Gourvennec zit komende week samen met het bestuur en zou heel erg moeten vrezen voor zijn job. Lees verder »

Diawara wordt T2 van Mazzu

Diawara wordt T2 van Mazzu

TRANSFERS Felice Mazzu heeft zijn staf rond. Met Samba Diawara als T2 is de laatste openstaande functie ingevuld. Diawara komt over van Charleroi, waar hij ook assistent-trainer was. Voor de rest brengt Mazzu drie medewerkers mee van bij Union. Lees verder »


 28-05-2022 

Munienge: "Ik verlaat de plek, maar niet Anderlecht"

Munienge:

ANDERE In een bericht op Instagram neemt Rodyse Munienge vanavond afscheid van Anderlecht. De vriend van Vincent Kompany kreeg eerder al te horen dat hij moest vertrekken. Volgens berichten omdat het bestuur zijn bijdrage te beperkt vond. In zijn afscheidswoorden vertelt Munienge hoe hard hij wel niet werkte voor de club. Lees verder »

U14 vierde op toernooi in Denemarken

U14 vierde op toernooi in Denemarken

JEUGD De U14 van Anderlecht zijn als vierde geëindigd op de Norhalne Elite Cup in Denemarken. Deze voormiddag verloren ze in de halve finale tegen Göteborg na strafschoppen (0-0, 8-7). In de wedstrijd om de derde plaats gingen ze met 4-3 de boot in tegen Aarhus uit Denemarken. Lees verder »

U14 vlotjes naar halve finale in Denemarken

U14 vlotjes naar halve finale in Denemarken

JEUGD De U14 van Anderlecht nemen dit weekend deel aan de Norhalne Elite Cup in Denemarken. Straks om 10.45 uur spelen ze er de halve finale tegen Göteborg uit Zweden. In de poulefase en in de kwartfinale wonnen de jongens van Nourredine Moukrim (foto) vier keer erg vlot. Lees verder »

 27-05-2022 

'Nielsen dicht bij Anderlecht'

'Nielsen dicht bij Anderlecht'

TRANSFERS Volgens de Spaanse journalist Juanma Bellon, die het Belgisch voetbal onder meer volgt, staat Casper Nielsen van Union dicht bij een transfer naar Anderlecht. Bellon meldt verder dat Anderlecht een mooi aanbod heeft gedaan aan Felice Mazzu, maar dat die nu enige bedenktijd vraagt. Lees verder »

Officieel: Wullaert trekt naar Nederland

Officieel: Wullaert trekt naar Nederland

DAMES Fortuna Sittard meldt de komst van Tessa Wullaert. De aanvalsleider van de RSCA Woman kiest na twee jaar voor een nieuw buitenlands avontuur. Bij het jonge, maar erg ambitieuze Fortuna Sittard kan ze ook opnieuw een volwaardig profbestaan leiden. Lees verder »

Assistenten Ngalala en Munienge weg

Assistenten Ngalala en Munienge weg

TRANSFERS Nog voor duidelijk werd dat Vincent Kompany zou vertrekken, had Anderlecht al beslist om de contracten van assistenten Floribert Ngalala en Rodryge Munienge niet te verlengen. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Hun inbreng zou te gering geweest zijn. Lees verder »

Mazzu wil eigen assistenten meebrengen

Mazzu wil eigen assistenten meebrengen

TRANSFERS De gesprekken tussen Anderlecht en Felice Mazzu zijn gestart. De coach van Union geniet echter ook interesse uit Frankrijk en Italië, maar van die concurrentie zou Anderlecht niet wakker moeten liggen. Een groter twistpunt vormt de wens van Mazzu om zijn vertrouwde staff mee te brengen. Lees verder »

 26-05-2022 

 25-05-2022 

Officieel: Kompany weg bij Anderlecht

Officieel: Kompany weg bij Anderlecht

ANDERE Anderlecht heeft zopas het vertrek van Vincent Kompany aangekondigd. "De club en de coach hebben samen het afgelopen seizoen geanalyseerd en de toekomstplannen besproken. Daarbij is gezamenlijk beslist om de wegen te laten scheiden", zo klinkt het in de mededeling. Lees verder »

Mazzu kandidaat als Kompany vertrekt

Mazzu kandidaat als Kompany vertrekt

TRANSFERS Volgens journalisten Sacha Tavolieri en Fabrizio Romano zou Vincent Kompany wel degelijk meerdere concrete voorstellen hebben uit het buitenland en op het punt staan om Anderlecht te verlaten. Anderlecht zou volgens Tavolieri vrij snel communiceren. Als vervanger denkt Anderlecht aan Felice Mazzu die dit seizoen trainer was van Union. Lees verder »

Nog geen beslissing over Kompany

Nog geen beslissing over Kompany

ANDERE Waar ligt de toekomst van Vincent Kompany, dat is nog niet meteen duidelijk. Ook bij RSC Anderlecht is nog geen beslissing genomen. Maar de tijd begint wel te dringen want op 20 juni starten de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen.  Lees verder »

Fortuna Sittard trekt aan mouw Wullaert

Fortuna Sittard trekt aan mouw Wullaert

DAMES - TRANSFERS Het Nederlandse Fortuna Sittard heeft grootste plannen met het vrouwenvoetbal en heeft daarvoor Tessa Wullaert op het oog. Het duwt serieus door voor de Anderlecht-speelster, maar er zijn ook kapers op de kust. RSC Anderlecht liet eerder al weten te zullen meewerken aan een transfer. Lees verder »

 24-05-2022 

Anderlecht past voor nieuwe uitleenbeurt Vlap

Anderlecht past voor nieuwe uitleenbeurt Vlap

TRANSFERS Anderlecht is momenteel niet bereid om Michel Vlap ook volgend seizoen te verhuren aan Twente. De Tukkers willen Vlap graag houden, maar ontbreken de financiële middelen om hem te kopen. Dus wilden ze hem opnieuw huren, maar daar gaat Anderlecht niet in mee. Dat meldt de Nederlandse krant Tubantia. Lees verder »

Hopen dat rust voldoende is

Hopen dat rust voldoende is

BLESSURES Sergio Gomez sukkelt nog steeds met een schaambeenblessure die hij opliep op Kortrijk. Even was er sprake van een operatie maar de Spanjaard hoopt dat het zover niet zal komen en dat het voldoende is om te rusten.  Lees verder »

 23-05-2022 

EK U17: Agyei opnieuw goed voor assist

EK U17: Agyei opnieuw goed voor assist

JEUGD De Belgische U17 hebben vanmiddag met 3-1 gewonnen tegen Turkije op het EK. Anderlecht-speler Enock Agyei gaf hij de assist voor de 2-0. Ondanks de zege zit het EK erop voor België. Het eindigt als derde in de groep met een punt minder dan Servië. Lees verder »

"Debuut Duranville deed me aan Lukaku denken"

JEUGD Begin deze maand vierde hij zijn 16e verjaardag, gisteren debuteerde hij in het eerste elftal van Anderlecht met heel veel flair. De eerste minuten van Julian Duranville op het hoogste niveau gingen niet onopgemerkt voorbij. Jeugdcoördinator Jean Kindermans keek bewonderend toe. "Hij heeft onmiddellijk zijn visitekaartje afgegeven." Lees verder »

Arnstad verlengt contract bij Anderlecht

Arnstad verlengt contract bij Anderlecht

TRANSFERS De deal is rond: Kristian Arnstad heeft zijn contract bij Anderlecht verlengd. De 18-jarige Noor, die nog vastlag tot medio volgend jaar, heeft zijn overeenkomst met twee jaar verlengd tot midden 2025. "Kristian begrijpt dat deze club de perfecte plek is om zijn potentieel te realiseren.” Lees verder »

Kompany spuit mist over zijn toekomst

Kompany spuit mist over zijn toekomst

TRANSFERS Is Vincent Kompany volgend seizoen nog coach van Anderlecht? Toen hij na de wedstrijd tegen Club Brugge hierover vragen kreeg, antwoordde hij alvast niet met 'ja'. Hij ontweek de vraag. "Ik heb nog een contract voor twee jaar en ga samenzitten met het bestuur", zo klonk het. Lees verder »

Kouamé: "Liefst zou ik blijven"

Kouamé:

TRANSFERS Christian Kouamé speelde tegen Club Brugge zijn laatste wedstrijd voor Anderlecht. Nochtans zou de Ivoriaanse spits erg graag blijven. "Waar mijn toekomst ligt, weet ik niet. Maar als ik zelf mag kiezen, blijf ik het liefst bij Anderlecht." Lees verder »

Operatie dreigt voor Gomez

Operatie dreigt voor Gomez

BLESSURES Volgens de kranten is de kans reëel dat Sergio Gomez geopereerd moet worden. De pijn in de liesstreek waar de verdediger mee kampt, betreft een blessure aan het schaambeen. De voorbije weken zette hij door, maar een operatie lijkt nodig. Lees verder »


 22-05-2022 

Gomez vervangen met last aan de lies

Gomez vervangen met last aan de lies

BLESSURES Geen Sergio Gomez meer na de pauze in de wedstrijd tegen Club Brugge. De Spaanse linksback had last van de lies en bleef in de kleedkamer. Zijn eerste helft was ook niet van het niveau dat we van hem gewend zijn. Zo liet hij zich iets te eenvoudig ringeloren bij het doelpunt van Skov Olsen. Lees verder »

Anderlecht behaalt verdiend punt in Brugge

Anderlecht behaalt verdiend punt in Brugge

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft het seizoen afgesloten met een 1-1 gelijkspel op Club Brugge. In de eerste helft voetbalde het heel wat kansen bij elkaar, maar Mignolet keepte uitstekend. Skov Olsen trapte Brugge voor rust nog op voorsprong. Na de rust daalde het niveau en hield Brugge controle. In de slotfase week een schot van Ait El Hadj af waardoor Paars-wit alsnog op gelijke hoogte kwam. Lees verder »

Opstelling: Sadiki debuteert

Opstelling: Sadiki debuteert

WEDSTRIJDEN Toch nog een verrassing. Noah Sadiki (17) vervangt de geschorste Murillo op rechts. Verschaeren neemt de plaats in van Arnstad. Verder kiest Kompany voor hetzelfde elftal als de voorbije weken voor het prestigeduel in Brugge. Het is niet enkel de laatste wedstrijd van het seizoen, voor enkele spelers zou dit de laatste wedstrijd voor Anderlecht kunnen zijn. Lees verder »

 20-05-2022 

Vier jonge talenten tekenen eerste profcontract

Vier jonge talenten tekenen eerste profcontract

JEUGD Vier beloftevolle spelers uit de Anderlecht-opleiding hebben vandaag een eerste profcontract getekend. Het gaat om Kaïs Barry (foto), Aboubacar Conte, Michiel Haentjens en Lilian Vergeylen. Alle vier maken ze deel uit van de generatie 2006, bij Anderlecht beschouwd als de beste ooit. Lees verder »

Zirkzee maakt kans op Goal of the Year

Zirkzee maakt kans op Goal of the Year

ANDERE Eleven Sports heeft een selectie gemaakt van de mooiste doelpunten uit de Jupiler Pro League dit seizoen. Blijkbaar verwachten ze dus geen mooie doelpunten meer op de laatste speeldag van de play-offs. Joshua Zirkzee is elk geval ook genomineerd en je kan voor zijn doelpunt stemmen. Lees verder »

Kompany topkandidaat bij Burnley

Kompany topkandidaat bij Burnley

TRANSFERS De interesse van Burnley in Vincent Kompany wordt steeds concreter. Het Laatste Nieuws meldt vandaag dat de Anderlecht-coach helemaal bovenaan hun verlanglijstje staat. Voorwaarde is wel dat Burnley komend weekend zich redt van degradatie. Lees verder »

 19-05-2022 

Interlands voor Gomez en Olsson

Interlands voor Gomez en Olsson

WEDSTRIJDEN Kristoffer Olsson en Sergio Gomez mogen zich na het seizoen melden bij hun nationale ploeg voor interlands. Gomez werd een eerste keer opgeroepen voor Catalonië. Deze Spaanse deelstaat is geen lid van de UEFA of FIFA, maar speelt soms wel oefeninterlands. Lees verder »

Officieel: Dave Mattheus traint RSCA Women

Officieel: Dave Mattheus traint RSCA Women

DAMES - DAMES Nadat Johan Walem besliste om te stoppen als trainer van RSCA Women, kwam Anderlecht uit bij Dave Mattheus (36) als zijn opvolger. Mattheus trainde ooit de beloften van Paars-wit en trok daarna naar KAA Gent. Met Gent won hij tweemaal de beker. De komst van Mattheus was eerder al in de media aangekondigd. Lees verder »


 18-05-2022 

Twee jonge dames tekenen eerste contract

Twee jonge dames tekenen eerste contract

DAMES Silke Speeckaert (18) en Jenna Van De Keere (21) hebben hun eerste contract bij de damesploeg van Anderlecht getekend. Speeckaert tekende voor twee jaar, Van De Keere voor één. Beiden kenden het voorbije seizoen hun doorbraak in het eerste elftal. Lees verder »

Jonge Brusselaar versterkt U15

Jonge Brusselaar versterkt U15

JEUGD Hussen Hamedu (2008) zal volgend seizoen voor de U15 van Anderlecht spelen. De jonge middenvelder komt over van Crossing Schaarbeek. Eind deze maand zal hij met de ploeg van Nourredine Moukrim (foto) al deelnemen aan een toernooi in Denemarken. Lees verder »

Murillo kent zijn straf: vier matchen toekijken

Murillo kent zijn straf: vier matchen toekijken

WEDSTRIJDEN Het Disciplinair Comité van de Voetbalbond heeft Amir Murillo een schorsing van drie duels effectief en een voorwaardelijk gegeven voor zijn rode kaart zondag tegen Union. Omdat hij nog een voorwaardelijke speeldag had staan van eerder dit seizoen, moet hij dus vier matchen effectief brommen. Lees verder »

Vatafu en Ouzraoui weg. Wat met Wullaert?

Vatafu en Ouzraoui weg. Wat met Wullaert?

DAMES De damesploeg van Anderlecht ziet deze zomer al zeker Stefania Vatafu (foto) en Sakina Diki Ouzraoui vertrekken. Vatafu is einde contract. Wellicht kiest ze voor een buitenlandse competitie of een terugkeer naar haar moederland Roemenië. Ouzraoui tekende bij Club Brugge, waar ze gisteren werd voorgesteld. Lees verder »

Mauves Army kant zich tegen erehaag

Mauves Army kant zich tegen erehaag

ANDERE Als het van Mauves Army afhangt, vormt Anderlecht zondag geen erehaag voor de spelers van landskampioen Club Brugge. De supportersgroep hing vandaag een spandoek aan het oefencentrum in Neerpede met de leuze 'Geen erehaag in Brugge'. Lees verder »

Kompany nu ook in beeld bij Wolfsburg

Kompany nu ook in beeld bij Wolfsburg

TRANSFERS Het Duitse Wolfsburg zoekt een nieuwe coach voor volgend seizoen en Vincent Kompany is één van de kandidaten. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De Duitsers zoeken een coach die modern voetbal kan brengen. Ook andere namen worden uiteraard genoemd. Lees verder »

Debast eerste keer bij Belgische U21

Debast eerste keer bij Belgische U21

JEUGD Bondscoach Jacky Mathijssen heeft drie spelers van Anderlecht bij zijn selectie genomen voor de wedstrijd van de Belgische U21 op 5 juni tegen Schotland. Marco Kana en Anouar Ait El Hadj zijn vertrouwde namen in de kern. Verdediger Zeno Debast is er voor het eerst bij. Lees verder »

 17-05-2022 

Agyei begint het EK met een assist

Agyei begint het EK met een assist

JEUGD De Belgische U17 zijn vandaag begonnen aan de eindronde van het EK. In hun eerste match speelden de jonge Duivels 1-1 gelijk tegen Servië. Enock Agyei is de enige speler van Anderlecht die erbij is. Met een assist was hij al meteen beslissend. Lees verder »

Anderlecht polste tevergeefs bij Foket

Anderlecht polste tevergeefs bij Foket

TRANSFERS Om zijn rechterflank te versterken volgend seizoen, ging Anderlecht aankloppen bij Thomas Foket. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De krant weet echter dat paars-wit van een kale reis thuiskwam: een vertrek is voor Fokets club Stade Reims onbespreekbaar. Lees verder »

Webpoll: seizoen geslaagd?

Webpoll: seizoen geslaagd?

WEBSITE Kort voor aanvang van de play-offs polsen we naar jullie verwachtingen voor paars-wit. 55% geloofde in bekerwinst aan het behalen van play-off 1. Enkel dat laatste is gelukt. Nu we eindigen op een derde plaats; is het seizoen dan ook geslaagd voor jullie? Stem nu en laat het ons weten. Lees verder »

Twente gaat onderhandelen over Vlap

Twente gaat onderhandelen over Vlap

TRANSFERS - ANDERE Feest bij FC Twente dat de vierde plaats behaalde in de Eredivisie en daarmee terugkeert naar Europa. Michel Vlap speelt er momenteel op huurbasis en wil er graag blijven. Ook bij Twente zien ze een verlengd verblijf wel zitten maar dan ook weer op huurbasis.  Lees verder »

 16-05-2022 

Lange schorsing dreigt voor Murillo

Lange schorsing dreigt voor Murillo

ANDERE Volgens Het Laatste Nieuws is het bondsparket van plan om vier speeldagen schorsing, waarvan drie effectief, te vragen na de rode kaart van Murillo tegen Union. Anderlecht zou niet van plan zijn om in beroep te gaan, ook al zou de schorsing nog kunnen oplopen.  Lees verder »

Staande ovatie voor Wasilewski

Staande ovatie voor Wasilewski

WEBSITE Marcin Wasilewski blijft dé publiekslieveling in het Lotto Park en zit in het hart van veel RSC Anderlechtsupporters. Die warmte en liefde zal hij ook gisteren gevoeld hebben in het Lotto Park en daarbuiten. "Wasyl" kreeg een staande ovatie en werd luidkeels bezongen.  Lees verder »

"Union is gewoon beter. Punt"

INTERVIEWS"Union is op dit moment gewoon beter dan Anderlecht", sprak Vincent Kompany tijdens de persconferentie na de wedstrijd. Al ziet de coach niet alles negatief, zoals we ook van hem gewend zijn. Zondag wacht Club Brugge, een wedstrijd waar niets meer van afhangt. Lees verder »

 15-05-2022 

Union weer te sterk voor Anderlecht

Union weer te sterk voor Anderlecht

WEDSTRIJDEN Anderlecht eindigt dit seizoen derde in de competitie na een nieuwe nederlaag tegen Union. Het werd 0-2 nadat Union in elke helft snel wist te scoren, mede door slecht verdedigen bij Anderlecht. Paars-wit vond aanvallend amper een opening en bijna alle gevaar moest via Amuzu komen.  Lees verder »

Opstelling: Geen wijzigingen aan het elftal

Opstelling: Geen wijzigingen aan het elftal

WEDSTRIJDEN Voor de laatste thuismatch van het seizoen - het was eveneens ook de eerste thuismatch - voert Kompany geen wijzigingen toe aan het elftal dat zes op zes haalde tegen Antwerp. Kan Anderlecht nu ook eens winnen van Union en behoudt het een kans op de tweede plaats? Of zijn de buren opnieuw de baas in de derby? Lees verder »

 14-05-2022 
 13-05-2022 
 12-05-2022 

Anderlecht minstens derde na sterke eerste helft

Anderlecht minstens derde na sterke eerste helft

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft met 2-1 gewonnen van Antwerp. Het stond bij de rust verdiend met 2-0 voor tegen een zwak Antwerp dat pas na de invalbeurt van Frey kwam dreigen. Antwerp kon nog scoren, maar verder dan één tegentreffer kwam het niet. Zo pakt Anderlecht minstens de derde plaats en een ticket voor de derde voorronde van de Conference League. Lees verder »

Opstelling: Van Crombrugge terug paraat

Opstelling: Van Crombrugge terug paraat

WEDSTRIJDEN Geen verrassingen in het basiselftal van Anderlecht voor de wedstrijd tegen Antwerp. Kapitein Hendrik Van Crombrugge is voldoende hersteld van zijn rugprobleem en staat opnieuw aan de aftrap. Raman ontbreekt wel, Colassin zit op de bank. Kunnen de troepen van Kompany de prestatie van zondag herhalen en de derde plaats veroveren? Bij Antwerp staan vijf andere spelers aan de aftrap dan vorige zondag. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Antwerp

Voorbeschouwing: Anderlecht - Antwerp

WEDSTRIJDEN Anderlecht kan vanavond zekerheid verwerven over de derde plaats, maar dan moet het wel winnen van Antwerp. Na de klinkende overwinning zondag op de Bosuil, is het vertrouwen groot. Al zal Antwerp ongetwijfeld op scherp gezet zijn en revanche willen. Lees verder »

 11-05-2022 

150ste wedstrijd voor Amuzu

150ste wedstrijd voor Amuzu

INTERVIEWS Als Francis Amuzu morgen speelminuten maakt staat de teller op 150 wedstrijden. Aan vertrouwen zal het hem in ieder geval niet ontbreken na zijn hattrick op de Bosuil, toch predikt Vincent Kompany enige voorzichtigheid.  Lees verder »

 10-05-2022 

Abonnees kunnen verlengen tot 29 mei

Abonnees kunnen verlengen tot 29 mei

ANDERE RSC Anderlecht is aan zijn abonnementenverkoop begonnen voor volgend seizoen. Abonnees kunnen hun zitje verlengen tot 29 mei, nadien, tot 6 juni, kunnen ze eventueel hun zitje verplaatsen. Nieuw voor volgend seizoen is een wachtlijst, die verkoop start op 8 juni tot 14 juni. Lees verder »

Vol voor verlengd verblijf Zirkzee

Vol voor verlengd verblijf Zirkzee

TRANSFERS De kans dat Christian Kouamé volgend seizoen nog in het Lotto Park speelt, is onbestaande. Er is wel hoop voor Joshua Zirkzee en RSC Anderlecht wil daar dan ook vol voor gaan. Zirkzee moet dan ook zelf bij moederclub Bayern erop aandringen om hem nog een jaar uit te lenen. Lees verder »

 09-05-2022 
 08-05-2022 

Amuzu leidt Anderlecht naar knappe zege

Amuzu leidt Anderlecht naar knappe zege

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft sinds lang nog eens een wedstrijd gewonnen in de Play-offs en dan nog wel in stijl. Het won maar liefst met 0-4 in Antwerp. Paars-wit leidde verdiend met 0-1 aan de rust en deed er kort na de pauze meteen drie goals bij. Uitblinker Amuzu scoorde drie keer. Donderdagavond volgt de thuiswedstrijd tegen Antwerp. Lees verder »

Opstelling: Met Verbruggen en Delcroix

Opstelling: Met Verbruggen en Delcroix

WEDSTRIJDEN Anderlecht blijft de laatste weken niet gespaard van blessures. Zoals verwacht is Van Crombrugge out met last aan de rug. Bart Verbruggen staat voor het eerst in doel dit seizoen. Ook Delcroix start, net als Arnstad en Amuzu. De matchen tegen Antwerp zullen vermoedelijk bepalen of Anderlecht derde of vierde zal eindigen in de Champions Play-off. Lees verder »

 07-05-2022 

Debast verlengt contract

Debast verlengt contract

TRANSFERS Het Laatste Nieuws meldt dat verdediger Zeno Debast zijn contact met drie jaar heeft verlengd. Anderlecht maakte het nieuws nog niet officieel bekend terwijl gesprekken met Arnstad en Stroeykens om hun contact te verlengen ook nog aan de gang zijn. Lees verder »

Verbruggen in doel tegen Antwerp?

Verbruggen in doel tegen Antwerp?

BLESSURES Toen Vincent Kompany gisteren zei dat na de training van vandaag moet blijken wie fit is voor de partij van morgen tegen Antwerp, doelde hij niet alleen op Joshua Zirkzee. Het Laatste Nieuws weet dat doelman Hendrik Van Crombrugge al enkele dagen niet meetraint. Zijn problemen met de rug spelen weer op. Lees verder »

 06-05-2022 

Kompany: "Wurgende regels 1B niet op hun plaats"

Kompany:

INTERVIEWS Binnenkort worden de regels vastgelegd voor de U23-ploegen in 1B. De hamvraag is of spelers niet meer mogen meedoen vanaf een bepaald aantal wedstrijden met de A-ploeg. Vincent Kompany hoopt dat deze regel er niet komt. "Als je jonger bent dan een bepaalde leeftijd, dan ben je gewoon jong en heb je die minuten nodig", vindt hij. Lees verder »

Ghanese berichtgeving over Amuzu klopt niet

Ghanese berichtgeving over Amuzu klopt niet

BLESSURES De berichten die ons vanuit Ghana bereikten over een ernstige knieblessure voor Francis Amuzu blijken niet te kloppen. Tegenover een medewerker van deze website verklaarde Amuzu dat hij zondag wel degelijk alleen krampen had bij zijn vervanging. Ook Vincent Kompany ontkende het blessurebericht. Lees verder »

 05-05-2022 

Derde Bourard naar Anderlecht

Derde Bourard naar Anderlecht

JEUGD Bij de jeugdploegen zijn er niet alleen vertrekkers, er zijn ook nieuwkomers. Zo zullen volgend seizoen aanvaller Gorak Ghale en aanvallende middenvelder Yanis Bourard voor Anderlecht spelen. Lees verder »

Cullen droomt van grotere competitie

Cullen droomt van grotere competitie

TRANSFERS RSC Anderlecht zal uit de pijp moeten komen om Josh Cullen langer aan zich te binden. De middenvelder zijn contract loopt af in 2023 en droomt van een grotere competitie. Met nog amper een jaar contract moet het de speler zien langer aan de club te binden of tijdens de zomermercato zien te verkopen.  Lees verder »

 03-05-2022 

Lardot fluit op de Bosuil

Lardot fluit op de Bosuil

ANDERE Zondagavond om 18.30u fluit Jonathan Lardot Antwerp RSC Anderlecht op gang. Florian Lemaire en Laurent Conotte staan hem bij langs de lijn, Wesli De Cremer is vierde official. Kevin Van Damme, Arthur Denil en Christophe Snoeck nemen de VAR voor hun rekening.  Lees verder »

 02-05-2022 

U21 sluiten seizoen af met simpele zege

U21 sluiten seizoen af met simpele zege

JEUGD De U21 hebben vanavond in hun laatste competitiewedstrijd met 0-2 gewonnen bij KV Mechelen. Chris Lokesa (foto) en Mario Stroeykens scoorden. Misschien wel het meest opvallende was dat Ilias Takidine nog eens in actie kwam. Ook Antoine Colassin vierde zijn rentree Lees verder »

Blessure Zirkzee zonder erg

Blessure Zirkzee zonder erg

BLESSURES Goed nieuws voor Anderlecht: de blessure die Joshua Zirkzee gisteren tegen Club Brugge opliep, valt erg goed mee. De Nederlander blesseerde zich aan de quadriceps, maar onderzoek vandaag toonde aan dat hij gewoon de volgende trainingen al kan hervatten. Ook van de andere geblesseerden is er goed nieuws. Lees verder »

VAR moest oproepen voor strafschop

VAR moest oproepen voor strafschop

WEDSTRIJDEN Het Professional Refereeing Department bevestigt vandaag dat scheidsrechter Nathan Verboomen en de VAR in de fout gingen tijdens Anderlecht - Club Brugge en de bezoekers een strafschop moesten toekennen. Magallan verdiende ook een gele kaart, zo klinkt het. Lees verder »

Arnstad: "Jammer dat mijn ouders er niet geraakt zijn"

Arnstad:

INTERVIEWS Kristian Arnstad was tegen Club Brugge de surprise van de chef. Het was zijn tweede basisplaats, de eerste was anderhalf jaar geleden, ook tegen Club. Toen ging hij mee kopje onder, gisteren speelde hij voortreffelijk en werd hij verkozen tot 'man van de match'. "Ik kan nog meer", klonk het na afloop vol vertrouwen. Lees verder »

Wellicht geen vervolg voor Magallan

Wellicht geen vervolg voor Magallan

TRANSFERS - ANDERE Lisandro Magallan toonde zich al vaak onzeker en ook tegen Club Brugge had hij het opnieuw moeilijk. Vincent Kompany wisselde hem bij de rust voor Hannes Delcroix die meteen wel een degelijke indruk achterliet. De kans is dan ook groot dat Magallan deze zomer terugkeert naar moederclub Ajax.  Lees verder »

Zirkzee en Amuzu vallen uit

Zirkzee en Amuzu vallen uit

BLESSURES Vincent Kompany heeft moeten puzzelen want Yari Verschaeren was nog niet fit en ook Lior Refaelov kon nog geen hele wedstrijd aan. En de blessures blijven komen want tijdens de rust bleef Joshua Zirkzee in de kleedkamers en even later moest Francis Amuzu naar de kant met een blessure.  Lees verder »

 01-05-2022 

Veel duels maar geen doelpunten

Veel duels maar geen doelpunten

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zijn eerste punt beet in de Champions' Play-offs. In een wedstrijd met veel duels bleven Anderlecht en Club Brugge steken op 0-0. Van Crombrugge redde de enige kans voor de bezoekers vroeg in de wedstrijd. Anderlecht haalde enkele keren uit, maar Mignolet redde uitstekend. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Club Brugge

Voorbeschouwing: Anderlecht - Club Brugge

WEDSTRIJDEN Slaagt Anderlecht in om opnieuw een positief gevoel door het Lotto Park te jagen? Na de zwakke prestaties tegen Gent en Union snakt iedereen met een paars-wit hart naar een goede prestatie en puntengewin tegen Club Brugge. Anders dreigen het donkere play-offs te worden. Lees verder »