Archieven

 31-05-2019 

Ganvoula blijft mogelijk toch bij Bochum

Ganvoula blijft mogelijk toch bij Bochum

TRANSFERS Hoewel VfL Bochum de aankoopoptie in de huurovereenkomst van Sylvère Ganvoula niet lichtte, is er toch nog een kans dat de spits bij de Duitse club blijft. Volgens het blad Kicker zal Bochum stappen ondernemen om Ganvoula opnieuw te huren van Anderlecht. Lees verder »

Kara hoopte op Africa Cup, maar mag niet mee

Kara hoopte op Africa Cup, maar mag niet mee

ANDERE De Senegalese bondscoach Aliou Cissé heeft een preselectie van 25 spelers bekend gemaakt voor de Africa Cup van komende zomer. Kara Mbodj is hier niet bij. Nochtans had de verdediger enkele dagen geleden nog te kennen gegeven dat hij hoopte op een selectie.  Lees verder »

 29-05-2019 

Vijf U21-spelers moeten Anderlecht verlaten

Vijf U21-spelers moeten Anderlecht verlaten

JEUGD Niet alleen de spelers van de A-kern kregen onlangs te horen of ze nog toekomst hebben bij Anderlecht. Ook de U21-jongens weten waar ze aan toe zijn. Sport/Voetbalmagazine weet welke jongens volgend jaar het hart van de U21 zulllen vormen en wie moet vertrekken. Lees verder »

Chipciu onzeker over zijn toekomst

Chipciu onzeker over zijn toekomst

TRANSFERS Alexandru Chipciu speelt volgend seizoen niet meer voor Sparta Praag. De Tsjechische club maakte vandaag officieel bekend dat het de aankoopoptie niet licht. De Roemeen keert dus terug naar Anderlecht. Maar rekent Vincent Kompany op hem? In de Roemeense pers zegt Chipciu nog niet met Anderlecht gesproken te hebben. Lees verder »

Officieel: Fandag op 14 juli

Officieel: Fandag op 14 juli

ANDERE Het gerucht deed al de ronde en is nu ook officieel bevestigd door RSC Anderlecht. De Fandag gaat dit jaar door op 14 juli. Vorige jaren was dat steeds het laatste weekend van juli. Wellicht wil de club nu de fandag achter de rug hebben tegen de start van de nieuwe competitie.  Lees verder »

Smith eerste City-speler voor Anderlecht?

Smith eerste City-speler voor Anderlecht?

TRANSFERS Volgens Het Nieuwsblad onderzoekt Anderlecht of het één of meerdere spelers van Manchester City kan lenen. Het denkt vooral aan jeugdproducten die klaar zijn voor een stap hoger, maar nog niet voor de Premier League. De eerste naam die valt is die van de 19-jarige Matthew Smith. Lees verder »

 28-05-2019 

Einde in mineur voor Dauda bij Vitesse

Einde in mineur voor Dauda bij Vitesse

ANDERE Mohammed Dauda heeft zijn (wellicht) laatste wedstrijd bij Vitesse afgesloten met een rode kaart. In de terugwedstrijd van de barragewedstrijden voor Europees voetbal viel de Anderlecht-huurling in aan de rust. Toen het kalf verdronken was, verloor Dauda de bal en reageerde hij zijn frustratie af met een zware tackle op de enkel van Simon Gustafson. Lees verder »

RSC Anderlecht heeft twijfels over Najar

RSC Anderlecht heeft twijfels over Najar

ANDERE De komende weken gaan we waarschijnlijk alleen maar berichten over vertrekkers en dat mogen er heel wat zijn voor RSC Anderlecht. Ook Andy Najar zou eventueel de deur van Neerpede achter zich mogen dicht trekken. Binnen het transfercomité wordt er serieus getwijfels over zijn meerwaarde.  Lees verder »

Verjaardag webteamlid

Verjaardag webteamlid

WEBSITE Vandaag is één van de oprichters van Anderlecht-Online jarig. Hij is vooral actief achter de schermen waar hij de financiële kant voor zijn rekening neemt. Ook zorgt hij voor de technische opzet en de server. Heel wat taken waarvoor we hem dan ook willen bedanken. Gelukkige verjaardag Pieter !!! Lees verder »


 27-05-2019 

Een overzicht van de technische staf

Een overzicht van de technische staf

ANDERE Vorig seizoen werd onder andere gekenmerkt door een stoelendans op het niveau van het bestuur en trainers. Ook volgend seizoen wordt enigsinds experimenteel met Kompany als speler-trainer. Maar wie vervolledigt nu de technische staf? We zetten het op een rijtje. Lees verder »

Trebel wekt interesse van Nantes

Trebel wekt interesse van Nantes

TRANSFERS Het Franse Nantes toont volgens Het Nieuwsblad interesse in Adrien Trebel. De middenvelder moet vertrekken bij Anderlecht. Trebels manager Mogi Bayat is kind aan huis bij Nantes en de west-Franse club ziet wel brood in zijn jeugdproduct. Lees verder »

Geen Bongonda, terugkeer Hanni?

Geen Bongonda, terugkeer Hanni?

TRANSFERS Theo Bongonda komt niet naar Anderlecht. De speler van Zulte Waregem werd in de media verschillende keren aan Anderlecht gelinkt, maar lijkt nu voor zo'n slordige zeven miljoen euro naar kampioen Genk te verkassen.  Lees verder »

Zetterberg wordt opnieuw assistent coach

Zetterberg wordt opnieuw assistent coach

ANDERE Met de voorstelling van de trainersstaf komt ook de functie van Zetterberg te veranderen. Waar hij vorig seizoen nog omschreven werd als bewaker van het DNA, zal hij nu Vincent Kompany komen bij te staan in het omzetten van tactische richtlijnen.  Lees verder »

 26-05-2019 
 25-05-2019 

Kompany rekent op Amuzu en Doku

Kompany rekent op Amuzu en Doku

ANDERE Nog volgens de Afrikaanse media rekent Vincent Kompany op Francis Amuzu en Jeremy Doku om de ploeg op te bouwen. Volgens ghanasoccernet.com zullen beiden een sleutelrol spelen in het project dat Kompany bij RSC Anderlecht voor ogen heeft.  Lees verder »

Mag Appiah vertrekken?

Mag Appiah vertrekken?

ANDERE Volgens de Afrikaanse pers heeft Dennis Appiah te horen gekregen dat hij mag vertrekken bij RSC Anderlecht. De in Frankrijk geboren Ghanees ligt al een tijdje in de onderste schuif bij de supporters van RSC Anderlecht. Echt doorbreken bij de Brusselse hoofdmacht lukte hem niet.  Lees verder »

Belhocine blijft aan boord

Belhocine blijft aan boord

ANDERE De nieuwe trainer van RSC Anderlecht is gekend, Simon Davies. Ook Karim Belhocine blijft aan boord, zo staat te lezen op de officiële website van de club. Samen met Jonas De Roeck, Pär Zetterberg, Floribert Ngalula en keeperstrainer Max de Jong, zal hij deel uimaken van de sportieve staf.  Lees verder »


 24-05-2019 

Arnesen meteen onder de indruk van Kompany

Arnesen meteen onder de indruk van Kompany

INTERVIEWS - ANDERE Voor Vincent Kompany de beslissing nam om terug naar RSC Anderlecht te komen, had hij nog een zes uur durend gesprek met Frank Arnesen. De Deen was na afloop onder de indruk van de Rode Duivel: "Hij kan je haarfijn uitleggen wat zijn filosofie is en de manier waarop hij die zal aanpakken." Lees verder »

Videoanalist neemt afscheid van RSC Anderlecht

Videoanalist neemt afscheid van RSC Anderlecht

ANDERE Videoanalist Mousa El Habchi verlaat RSC Anderlecht, El Habchi is ook videoanalist bij de Rode Duivels. Twee jobs die hij dus perfect kon combineren. De videoanalist vertrekt omdat Vincent Kompany zijn eigen mensen meebrengt, dat schreef de analist op zijn Facebook.  Lees verder »

Fandag op 14 juli

Fandag op 14 juli

ANDERE De fandag gaat normaal altijd door het laatste weekend van juli. Maar daar komt verandering in. De fandag zou nu doorgaan midden juli, 14 juli meer bepaald. Voor de start van de nieuwe competitie dus. Lees verder »

 23-05-2019 

Welkom Len !!

Welkom Len !!

WEBSITE Pär is grote broer. Nee, niet Pär Zetterberg, maar Pär het zoontje van onze Anderlecht-Online medewerker Garrincha. Kleine Len kwam tijdens de nacht van dinsdag op woensdag ter wereld en heeft iedereen verrast, want hij zat pas 24 weken in mama Ellen haar buik.  Lees verder »

Coucke in Raad van Bestuur Pro League

Coucke in Raad van Bestuur Pro League

ANDERE Peter Croonen is de nieuwe voorzitter van de Pro League, daardoor kwam zijn stoel vrij in de Raad van Bestuur van Pro League. Dat wordt nu ingenomen door Marc Coucke. Daardoor heeft RSC Anderelcht opnieuw een vertegenwoordiger in het beslissingsorgaan van de profclubs.  Lees verder »

Jonge doelman verlaat Anderlecht

Jonge doelman verlaat Anderlecht

JEUGD - TRANSFERS Tijdens het Toernooi Marc Overmars (U14) in april, werd Matthieu Luka Epolo nog verkozen tot beste doelman van het toernooi. Vandaag sluit hij de deuren van Neerpede achter zich, Epolo gaat zijn opleiding verder zetten in Académie RL Dreyfus van Standard Luik. Lees verder »

Fanshop sluit binnenkort

Fanshop sluit binnenkort

ANDERE Momenteel zijn het nog grote kortingen (-70%) in de fanshop op alle artikelen van Adidas. Alles moet immers weg om plaats te maken voor de producten van Joma. De fanshop zal dan ook enkele weken zijn deuren sluiten om de binnenkant een nieuwe facelift te geven.  Lees verder »

 22-05-2019 

"Vlap staat op de lijst"

TRANSFERS - INTERVIEWS RSC Anderlecht kijkt niet alleen naar vertrekkers, het wil er ook enkele gerichte versterkingen bij. Michael Vlap staat al een tijdje op de radar van paars-wit. Dat geeft nu ook Michael Verschueren: "Hij staat op onze lijst ja".  Lees verder »

Croonen nieuwe voorzitter Pro League

Croonen nieuwe voorzitter Pro League

ANDERE Genk-voorzitter Peter Croonen is unaniem verkozen als nieuwe voorzitter van de Pro League. Croonen volgt zo Marc Coucke op die in april zijn ontslag indiende als voorzitter van de Pro League. Croonen was de enige kandidaat om de RSC Anderlecht-voorzitter op te volgen.  Lees verder »

Nog een boete voor RSC Anderlecht

Nog een boete voor RSC Anderlecht

ANDERE De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft RSC Anderlecht tot een boete van twee keer 2.500 euro. De eerste boete is voor het gooien van bierbekers tijdens de clasico in het Constant Vanden Stock Stadion op 5 mei.  Lees verder »

"Stil in dossier Mbokani"

INTERVIEWS Even was er sprake van dat Dieumerci Mbokani terug zou keren naar RSC Anderlecht. Michaël Verschueren zegt nu echter dat er geen beweging is in een eventuele transfer: "Het is stil in dat dossier". Lees verder »

Anderlecht hoopt Roef te houden

Anderlecht hoopt Roef te houden

TRANSFERS Davy Roef keert normaal gezien na zijn vakantie terug naar Neerpede waar hij nog tot de zomer van volgend jaar onder contract ligt. Als het van RSC Anderlecht afhangt speelt hij daar ook komend seizoen, al zal dat ook van de doelman zelf afhangen.  Lees verder »

Bolasie in voorselectie RD Congo

Bolasie in voorselectie RD Congo

ANDERE Yannick Bolasie zit in de preselectie van de Democratische Republiek Congo naar aanloop voor de CAN 2019. Dieumerci Mbokani haalde de voorselectie niet. Een voorbereidingsstage is voorzien in Spanje vanaf 2 juni.  Lees verder »


 21-05-2019 

Kompany bij selectie Rode Duivels

Kompany bij selectie Rode Duivels

ANDERE Bondscoach Roberto Martinez maakte zijn selectie bekend voor de wedstrijden tegen Kazahstan en Schotland. Vincent Kompany maakt eveneens deel uit van de selectie. Op 8 juni ontvangen onze Rode Duivels Kazahtstan, 11 juni komt Schotland op bezoek.  Lees verder »

Verschaeren opgeroepen voor nationale U21

Verschaeren opgeroepen voor nationale U21

ANDERE Maandag 3 juni spelen de nationale beloften een vriendschappelijke wedstrijd tegen Frankrijk in Le Mans. Bondscoach Johan Walem nam vijf Anderlecht-spelers op in zijn selectie waaronder Yari Verschaeren, al zal hij niet meespelen tegen Frankrijk doordat hij nog examens moet afleggen . Lees verder »

Anderlecht wil verder met Belhocine

Anderlecht wil verder met Belhocine

ANDERE RSC Anderlecht wil Karim Belhocine bij de staf houden. Paars-wit is Belhocine vooral dankbaar voor zijn niet-aflatende inzet de voorbije weken. Vraag is natuurlijk of Belhocine het zelf ook ziet zitten om terug als assistent aan het werk te gaan.  Lees verder »

 20-05-2019 

Najar is opnieuw international

Najar is opnieuw international

ANDERE Andy Najar maakt na twee jaar afwezigheid zijn wederoptreden bij de nationale ploeg. De Anderlecht-speler maakt deel uit van de voorselectie voor de Gold Cup in juni. "Ik ben blij om opnieuw mijn land te vertegenwoordigen", zo schrijft hij op Instagram. Lees verder »

Verbist ontslagen als scheidsrechtersbaas

Verbist ontslagen als scheidsrechtersbaas

ANDERE Johan Verbist heeft van de Koninklijke Belgische Voetbalbond zijn ontslag gekregen. Wellicht volgt Franck De Bleeckere Verbist op als baas van de scheidsrechters. Verbist lag de voorbije weken vaak onder vuur door foute beslissingen van de VAR. Lees verder »

Voorstelling nieuwe truitjes 14 juni ?

Voorstelling nieuwe truitjes 14 juni ?

ANDERE Het seizoen is ten einde, het is nu wachten op de voorstelling van de nieuwe Joma-truitjes. Op sociale media circuleert de datum van 14 juni voor de voorstelling van de nieuwe truitjes. De bijbehorende fotoshoot had blijkbaar vandaag al plaats.  Lees verder »

Kara mag vertrekken

Kara mag vertrekken

TRANSFERS RSC Anderlecht moet de komende weken heel wat spelers van de hand doen. Maar moet langs de andere kant ook kwaliteit binnen halen. Op het vertrekkerslijstje staat ook de naam van Kara Mbodji. De Senegalees kampt nog steeds met pijn aan de knie en heeft bovendien een monsterloon.  Lees verder »

Wat met Karim Belhocine?

Wat met Karim Belhocine?

ANDERE Karim Belhocine zei vorige vrijdag dat hij vanaf vandaag aan zichzelf ging denken. Zijn werk als ad interim T1 bij RSC Anderlecht zit erop. Neemt Belhocine definitief afscheid van paars-wit of blijft hij aan als T2? Lees verder »

Fan Board opgetogen over komst Kompany

Fan Board opgetogen over komst Kompany

ANDERE De komst van Vincent Kompany wordt op dubbel gejuich onthaald bij de supporters. De Fan Board noemt het "het beste nieuws in jaren". Vince The Prince wordt nog steeds op handen gedragen door de supporters: "Hij is Anderlecht", aldus de Fan Board.  Lees verder »

Wie brengt Kompany mee als trainer?

Wie brengt Kompany mee als trainer?

ANDERE Vincent Kompany komt niet alleen naar RSC Anderlecht, hij brengt een trainer mee. Een naam is er nog niet bekend al wil de club niet te lang wachten met die mede te delen. Als kandidaten worden Simon Davies en Thierry Henry genoemd.  Lees verder »

Sowah toch niet einde contract

Sowah toch niet einde contract

TRANSFERS De voorbije weken en maanden werd aangenomen dat het contract van Emmanuel Adjei Sowah na dit seizoen afliep. Dat klopt niet. Zijn management laat aan Anderlecht-Online weten dat de Ghanees nog één seizoen vastligt bij paars-wit. Lees verder »

Anderlecht zwaait Obradovic uit

Anderlecht zwaait Obradovic uit

TRANSFERS Wat al een tijdje in de lucht hing, heeft Anderlecht nu ook officieel bevestigd: Ivan Obradovic krijgt geen nieuw contract en moet de club verlaten. Via een bericht op zijn sociale media nam paars-wit afscheid van de 30-jarige linksachter. Lees verder »

 19-05-2019 

Kums: "Bestuur vertelde ons nog niets over Kompany"

Kums:

INTERVIEWS Met een catchy video kondigde Anderlecht vanmiddag de terugkeer aan van Vincent Kompany als speler-trainer. De spelersgroep moest het nieuws op dezelfde manier vernemen als de buitenwereld. "We hoorden het via de pers. Van het bestuur heeft nog niemand iets gezegd. Misschien morgen", vertelt aanvoerder Sven Kums. Lees verder »

Oef! Het is eindelijk gedaan!

Oef! Het is eindelijk gedaan!

OPINIES De competitie is afgelopen voor Anderlecht na een absoluut snertseizoen. Paars-wit zette zijn slechtste resultaat neer in de Belgische naoorlogse voetbalgeschiedenis en eindigt zesde. Het mag meteen, voor het eerst in 56 jaar, ook Europees voetbal vergeten. Seizoen 2018-2019, het eerste onder Marc Coucke als voorzitter, gaat dus de geschiedenis in als een Mislukking met grote 'M'.  Lees verder »

Trebel blesseert zich aan de bil

Trebel blesseert zich aan de bil

BLESSURES Na amper een kwartier moest Adrien Trebel de strijd staken in Gent. De middenvelder haalde Gent-speler Vadis Odjidja knap terug, maar daardoor schoot er iets in de bilspier. Voelend aan de bil en met een grote grimas werd hij vervangen door Pieter Gerkens. Lees verder »

Anderlecht sluit Play-Off 1 af als laatste

Anderlecht sluit Play-Off 1 af als laatste

WEDSTRIJDEN Anderlecht speelt komend seizoen voor het eerst in 56 jaar niet Europees. Paars-wit verloor vanavond met 2-1 bij AA Gent en eindigt zo laatste in Play-Off 1. Gent mag als nummer vijf nog hopen op Europees voetbal als KV Mechelen wordt uitgesloten wegens matchfixing. Lees verder »

Kompany brengt coach mee

Kompany brengt coach mee

TRANSFERS Met Vincent Kompany heeft Anderlecht de man beet die de komende jaren de lijnen moet moet uitzetten op het veld. Niet zozeer als speler, wel als coach. "Vincent zal de tactiek bepalen en wie er speelt", stelt Michael Verschueren. Lees verder »

Kompany keert terug naar Anderlecht!

Kompany keert terug naar Anderlecht!

TRANSFERS Vincent Kompany keer terug naar Anderlecht om een functie op te nemen als speler-manager. Zowel de club als de speler maakten dat vandaag bekend. Kompany begon op jonge leeftijd zijn carrière (zie foto) en keert nu na 11 jaar terug.  Lees verder »

Voorbeschouwing: AA Gent - Anderlecht

Voorbeschouwing: AA Gent - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Vanavond om 18 uur staat de laatste speeldag van Play-Off 1 op het programma. Anderlecht trekt naar Gent en moet winnen om de laatste plaats te vermijden. De vijfde plaats houdt de optie op Europees voetbal open. Dat hangt af van wat met bekerwinnaar KV Mechelen gebeurt. Lees verder »


 18-05-2019 

Anderlecht sprak met Bernd Storck

Anderlecht sprak met Bernd Storck

ANDERE Wie wordt de trainer van RSC Anderlecht ? Verschillende namen passeerden al de revue maar nog niets is zeker. Karim Belhocine zei tijdens zijn persconferentie dat hij pas vanaf maandag aan zichzelf denkt. Ondertussen sprak paars-wit met Bernd Storck volgens Eddy Snelders.  Lees verder »

Op zomerstage naar Venlo?

Op zomerstage naar Venlo?

ANDERE Nog één speeldag scheiden de spelers van vakantie. Maar het bestuur van RSC Anderlecht is al druk bezig met de voorbereidingen van volgend seizoen zoals de zomerstage begin juli. Wellicht trekt paars-wit dit jaar naar het Nederlandse Venlo.  Lees verder »

Joma wil maar mag niet

Joma wil maar mag niet

ANDERE Het einde van het seizoen is in zicht en daarmee komt ook een einde aan het tijdperk Adidas. Vanaf volgend seizoen is Joma de nieuwe kledingsponsor. De fans worden ondertussen ongeduldig en willen een glimp opvangen van de nieuwe shirts. Alleen kan Joma nog niets vrijgeven, de beslissing ligt bij paars-wit. Lees verder »

 17-05-2019 

Paarse saus op de frieten

Paarse saus op de frieten

ANDERE RSC  Anderlecht werkt al een tijdje samen met "Brussels Ketjep", een Brussels bedrijf dat de saus "Dallas" uitbracht. In het gamma zijn ondermeer ook Mayonaise en Mostoed te vinden. De samenwerking tussen de club en Ketjep, die begon in oktober van vorig jaar, resulteert nu in een paarse saus. Lees verder »

Medische tests op 17 juni

Medische tests op 17 juni

ANDERE Zondagavond zit het voetbalseizoen voor de niet-internationals erop en vertrekken ze op vakantie. Karim Belhocine daarintegen zit niet stil en heeft de datum al vastgelegd wanneer de medische tests voor seizoen 2019-2020 van start gaan.  Lees verder »

Doku traint morgen mee met A-kern

Doku traint morgen mee met A-kern

ANDERE Jeremy Doku is terug in België nadat hij in Ierland vertoefde met nationale U17. Karim Belhocine rekent op de aanwezigheid van Doku morgen bij de A-kern. Hij wil de jonge aanvaller aan het werk zien om na te gaan of hij klaar is voor een selectie zondag tegen AA Gent.  Lees verder »

 16-05-2019 

Santini mist laatste wedstrijd

Santini mist laatste wedstrijd

WEDSTRIJDEN Ivan Santini pakte vanavond tegen Racing Genk zijn derde gele kaart van deze play-offs. De spits mist hierdoor de wedstrijd van zondag bij AA Gent. Zorgen dus voor Karim Belhocine, want de Kroaat is de enige nog fitte centrumspits in de kern. Lees verder »

Anderlecht aanvaardt FIFA-boete

Anderlecht aanvaardt FIFA-boete

ANDERE De wereldvoetbalbond FIFA heeft Anderlecht een boete van 200.000 Zwitserse frank (177.000 euro) opgelegd voor inbreuken bij transfers van minderjarige spelers. Ook de KBVB kreeg een boete. Anderlecht liet al weten dat het de boete aanvaardt. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Racing Genk

Voorbeschouwing: Anderlecht - Racing Genk

WEDSTRIJDEN Racing Genk kan vanavond op Anderlecht zijn vierde landstitel vieren. Hoewel veel Anderlecht-fans de Genkenaars de titel gunnen, gaan Karim Belhocine en zijn mannen voor de drie punten. Zij strijden voor de eer en voor de vijfde plaats, die mogelijk Europees voetbal oplevert. Lees verder »

Makarenko geopereerd aan de enkel

Makarenko geopereerd aan de enkel

BLESSURES Evgen Makarenko heeft een operatie aan de enkel ondergaan. Al sinds december sukkelt de Oekraïner met de achillespees/enkel. Anderlecht hoopt hem nu klaar te krijgen tegen de voorbereiding, maar het is ook een optie dat het de middenvelder verkoopt. Lees verder »

 15-05-2019 

Kana mist barragewedstrijd voor WK

Kana mist barragewedstrijd voor WK

BLESSURES - JEUGD De Belgische U17 spelen morgen om 13 uur tegen Hongarije voor een WK-ticket. Anderlecht-speler en aanvoerder van de jonge Duivels Marco Kana moet de wedstrijd missen. Hij liep op training een verrekking op aan de rechter mediale band in de knie. Lees verder »

Nationale ploeg U18 onderuit tegen Duitsland

Nationale ploeg U18 onderuit tegen Duitsland

JEUGD Vier Anderlecht-jongeren verloren gisteren een oefenduel met de Belgische U18 tegen Duitsland. 0-3 werd het tegen de Duitsers. Aanvoerder Lucas Lissens (foto), Loïc Masscho en Antoine Colassin speelden de hele wedstrijd. Halim Timassi kwam bij de rust tussen de lijnen. Lees verder »

Belgische U16 verliezen van Paraguay

Belgische U16 verliezen van Paraguay

JEUGD De Belgische U16 zijn als tweede geëindigd op een vriendschappelijk vierlandentoernooi in Portugal. De jonge Duivels verloren gisteren hun derde wedstrijd met 1-4 van Paraguay. De eerste twee duels hadden ze gewonnen. Lees verder »

Shuttledienst vanaf 19.30 uur

Shuttledienst vanaf 19.30 uur

ANDERE Ook morgen kan je je auto weer parkeren aan de Decathlon in Anderlecht en vandaar een busje nemen naar het stadion. De shuttedienst start wel pas om 19.30 uur, dat is één uur voor de wedstrijd. Dit omdat de winkel tot 19 uur open is. Pas daarna is de parking beschikbaar voor Anderlecht-supporters.  Lees verder »

"Genk zal gemotiveerd zijn, maar wij ook"

INTERVIEWS Morgen staat de voorlaatste speeldag van Play-Off 1 op het programma. Anderlecht ontvangt Genk, dat na de nederlaag bij Club Brugge moet winnen om op titelkoers te blijven. Ook Anderlecht is volgens Belhocine gebrand op een overwinning. "We willen onze supporters nog iets geven." Lees verder »

Bouwwerken aan stadion zijn uitgesteld

Bouwwerken aan stadion zijn uitgesteld

ANDERE Marc Coucke had het plan opgevat om na de competitie de hele hoofdingang van het Constant Vanden Stock Stadion onder handen te nemen. Die bouwwerken zijn nu met een jaar opgeschoven. De prioriteit ligt nu bij de sportieve uitbouw. Lees verder »

Kums fit voor Genk

Kums fit voor Genk

BLESSURES - ANDERE Sven Kums liep in de slotminuten tegen Antwerp een kuitblessure op, na de wedstrijd liet hij al weten dat hij wellicht fit geraakte voor de wedstrijd tegen Genk. Gisteren trainde de middenvelder weer mee, wellicht staat hij morgen op het wedstrijdblad. Lees verder »

 14-05-2019 

Arnesen bezoekt Griekse bekerfinale

Arnesen bezoekt Griekse bekerfinale

TRANSFERS - ANDERE Frank Arnesen vertoefde afgelopen weekend in Griekenland. Hij was er aanwezig voor de Griekse bekerfinale tussen PAOK en AEK Athene. Hij maakte er meteen ook gebruik van om te praten over Ognjen Vranjes. AEK toont al langer interesse om de Bosniër aan te trekken.  Lees verder »

Roef niet meer in actie bij Waasland-Beveren

Roef niet meer in actie bij Waasland-Beveren

ANDERE Davy Roef zal vanavond niet meer in doel staan bij Waasland-Beveren. Daar heeft hij zelf voor gekozen omdat hij in schoonheid wil eindigen. De voorbije twee jaar stond Roef op huurbasis in doel bij de Waaslanders. In principe keert hij nu terug naar RSC Anderlecht. Lees verder »

Kara traint terug mee

Kara traint terug mee

BLESSURES - TRANSFERS Kara Mbodji heeft de groepstraiiningen hervat. Hij is verlost van zijn rugpijn en wellicht haalt hij de wedstrijd tegen Genk van komende donderdag. Volgens Het Laatste Nieuws zou RSC Anderlecht er ook geen probleem van maken indien de Senegalees wil vertrekken.  Lees verder »

 13-05-2019 

Doku en co strijden donderdag voor WK-ticket

Doku en co strijden donderdag voor WK-ticket

JEUGD De Belgische U17 mogen nog dromen van het WK dit najaar. Donderdag spelen de jonge Rode Duivels voor het vijfde en laatste Europese WK-ticket. De uitslagen in de kwartfinales van het EK vandaag zorgden ervoor dat België de barragematch mag spelen. Lees verder »

Anderlecht start samenwerking met Turnhout

Anderlecht start samenwerking met Turnhout

JEUGD Anderlecht en KFC Turhout gaan samenwerken op het vlak van jeugdopleiding. Dat laat de Kempische club weten. "Eind vorig jaar contacteerde Anderlecht ons", zo klinkt het. "Na rijp beraad hebben we vol overtuiging beslist om in dit uitzonderlijke project te stappen." Lees verder »

Opnieuw Algerijn gelinkt aan Anderlecht

Opnieuw Algerijn gelinkt aan Anderlecht

TRANSFERS Volgens Footmercato is Anderlecht één van de clubs die interesse tonen in Naoufel Khacef. Khacef is een 21-jarige Algerijnse jeugdinternational die de stap naar Europa wil zetten. Momenteel speelt de linksachter voor NA Hussein Dey in zijn vaderland. Lees verder »

 12-05-2019 

U14 kampioen na 0-5 bij Club Brugge

U14 kampioen na 0-5 bij Club Brugge

JEUGD De U14 van Anderlecht hebben dit weekend de landstitel veroverd. Ze deden dit in stijl: met een 0-5-overwinning op het veld van Club Brugge. Tijdens de play-offs maakte Anderlecht een achterstand op Standard goed en werd het kampioen met één punt voorsprong. Lees verder »

Belgische U17 verliezen kwartfinale EK

Belgische U17 verliezen kwartfinale EK

JEUGD De Belgische U17 hebben in de kwartfinale van het EK met 0-3 verloren van Nederland. De jonge Duivels waren duidelijk een maatje te klein voor onze Noorderburen. Toch is het EK mogelijk nog niet gedaan. De twee beste verliezende kwartfinalisten spelen nog een barragewedstrijd voor een WK-ticket. Lees verder »

U17 vierde op SNAF Mondial Cup

U17 vierde op SNAF Mondial Cup

JEUGD De U17 van Anderlecht hebben vanmiddag de kleine finale op de SNAF Mondial Cup verloren. Tegen Vannes stond het na de reguliere speeltijd nog steeds 0-0. Bij de strafschoppen haalde de Franse club het met 5-4. Lees verder »

Mehssatou wekt buitenlandse interesse

Mehssatou wekt buitenlandse interesse

JEUGD - TRANSFERS De deelname van Nayel Mehssatou met Anderlecht aan de Future Cup in Amsterdam is niet onopgemerkt voorbij gegaan. Chileense media melden dat de Mehssatou de interesse gewekt heeft van Monaco en Valencia. Eerder werd ook al gewag gemaakt van belangstelling van PSV. Lees verder »

Voorbeschouwing: Antwerp - Anderlecht

Voorbeschouwing: Antwerp - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Als aperitiefhapje voor de (mogelijke) kampioenenwedstrijd van vanavond, speelt Anderlecht vanmiddag op het veld van Antwerp. Gent won vrijdag van Standard en naderde tot op 1 punt van Anderlecht. Wint Anderlecht straks, dan mag het weer dromen van plaats vier. Lees verder »

 11-05-2019 

Anderlecht heeft geen schrik voor transferverbod

Anderlecht heeft geen schrik voor transferverbod

TRANSFERS In buitenlandse media duikt opnieuw het verhaal op dat Anderlecht een transferverbod moet vrezen voor ongeoorloofde transfers van minderjarigen in het verleden. Tegenover Het Laatste Nieuws spreekt de club van "fake nieuws", maar het erkent wel weet te hebben van "een FIFA-onderzoekje". Lees verder »

 10-05-2019 

U17: drie op drie op SNAF Mondial Cup

U17: drie op drie op SNAF Mondial Cup

JEUGD De U17 van Anderlecht kenden een sterke eerste dag op de SNAF Mondial Cup in het Franse Saint-Nazaire. Alle drie de wedstrijden van vandaag werden gewonnen. Zowel tegen Palmeiras, Saint-Nazaire als Stade Brest won paars-wit met 1-0. Roméo Lavia (foto), Mo Yaya Guindo en Simion Michez scoorden. Lees verder »

Morgen beslissing over Kara

Morgen beslissing over Kara

BLESSURES Het is afwachten of Kara Mbodj zondag kan spelen tegen Antwerp. De verdediger heeft last aan de rug. "Morgen moeten we zien of hij inzetbaar is", vertelde coach Karim Belhocine vanmiddag op zijn persconferentie.  Lees verder »

"Pär bewaakt het erfgoed"

INTERVIEWS Roger Vanden Stock heeft altijd een zwak gehad voor Pär Zetterberg, hij beschouwde hem altijd als zijn zoon. En die waardering is wederzijds. Toen Zetterberg gevraagd werd voor RSC Anderlecht nam hij contact op met zijn ex-voorzitter.  Lees verder »

"Wij veranderden destijds ook de naam"

INTERVIEWS De storm rond de naamsverandering van het Constant Vanden Stock Stadion naar Lottopark is wat geluwd. Maar dat de naamsverandering er komt staat eigenlijk zo goed als vast. Roger Vanden Stock ziet er echter geen graten in: "Wij hebben de naam ook veranderd hé." Lees verder »

Dhauholou opnieuw geblesseerd

Dhauholou opnieuw geblesseerd

BLESSURES Weer pech voor Ciryack Olivier Dhauholou. De jonge spits scoorde maandag zijn eerste doelpunt bij de U21, maar blesseerde zich ook tijdens die wedstrijd. Hij liep een spierscheur van drie centimeter op. Een zoveelste blessure voor de Ivoriaan. Lees verder »

 09-05-2019 

U17 spelen toernooi Saint-Nazaire

U17 spelen toernooi Saint-Nazaire

JEUGD Anderlecht neemt komend weekend deel aan het internationaal U17-toernooi in het Franse Saint-Nazaire. Paars-wit mist twaalf spelers die momenteel actief zijn bij de nationale U16 en U17. Zo krijgen enkele jonge talenten en twee nieuwkomers hun kans. Lees verder »

Twee jeugdcoaches halen hoogste trainersdiploma

Twee jeugdcoaches halen hoogste trainersdiploma

JEUGD Anderlecht-jeugdcoaches Christian N’Sengi  (foto) en Nourredine Moukrim hebben hun Pro License-diploma behaald. Dat is het hoogste trainersdiploma in ons land. "Dat komt de ontwikkeling en training van onze jeugdtalenten ten goede", vertelt sportief directeur Michael Verschueren. Lees verder »

Kara onzeker voor zondag

Kara onzeker voor zondag

BLESSURES Kara Mbodji trainde de voorbije dagen niet mee. De Senegalees heeft last van de rug en traint individueel. Het is een vraagteken of hij klaar geraakt voor de wedstrijd van zondag tegen Antwerp.  Lees verder »

 08-05-2019 

Coucke wil voorronde Champions League organiseren

Coucke wil voorronde Champions League organiseren

DAMES Volgens Sport/Voetbalmagazine heeft Marc Coucke de waarde van het vrouwenvoetbal ontdekt en wil hij de damesploeg van Anderlecht internationaal laten meespelen. In dat opzicht heeft hij volgens het blad zijn zinnen gezet op het organiseren van een voorronde van de Champions League. Lees verder »

Vanhaezebrouck terug naar Gent?

Vanhaezebrouck terug naar Gent?

TRANSFERS Volgens Het Nieuwsblad werkt AA Gent aan een terugkeer van Hein Vanhaezebrouck. De Buffalo's zouden volgens de krant al gesproken hebben met de coach die in december bij Anderlecht werd ontslagen. Gent zelf ontkent de berichten echter in alle toonaarden. Lees verder »

RSC Anderlecht in een uitverkochte Bosuil

RSC Anderlecht in een uitverkochte Bosuil

ANDERE Zondag staat de achtste speeldag van play-off 1 op het programma voor RSC Anderlecht, het gaat op bezoek bij Antwerp. En dat er sfeer zal zijn is nu al zeker, Antwerp bracht alle 15.500 tickets aan de man. Paars-wit treedt dus aan in een uitverkochte Bosuil. Lees verder »

Eén minuut stilte voor Julie Van Espen

Eén minuut stilte voor Julie Van Espen

ANDERE Het voorbije weekend verloor Julie Van Espen op een geweldadige manier het leven. De supporters van Antwerp en RSC Anderlecht willen de jonge vrouw eren tijdens de komende wedstrijd. Zo zal er voor de wedstrijd een minuut stilte gehouden worden en in minuut 23 een daverend applaus weerklinken.  Lees verder »

Bornauw toch niet geschorst

Bornauw toch niet geschorst

WEDSTRIJDEN Sebastiaan Bornauw hoeft de partij van komend weekend tegen Antwerp niet te missen wegens zijn rode kaart afgelopen zondag tegen Standard. Het Bondsparket had één speeldag effectieve schorsing voorgesteld. De Geschillencommissie volgde de vraag niet en maakte er een voorwaardelijke schorsing van. Lees verder »

Aka alweer weg bij Anderlecht

Aka alweer weg bij Anderlecht

JEUGD - TRANSFERS Ruim een jaar na zijn komst heeft de 19-jarige Didier Aka Anderlecht alweer verlaten. De Ivoriaan is teruggekeerd naar zijn geboorteland in afwachting van een nieuwe club. Anderlecht haalde Aka in februari vorig jaar bij FC Cocody in Abidjan. Hij kon zich bij de U21 nooit tonen. Lees verder »

 07-05-2019 

Dimata in alle discretie geopereerd

Dimata in alle discretie geopereerd

BLESSURES - ANDERE Landry Dimata is in alle geheimhouding geopereerd aan de knie, de spits zou al zeker drie maanden out zijn en mist daardoor het begin van het nieuwe seizoen. Dimata vraagt al sinds het begin zijn blessure discretie aan de club waardoor ook nu de operatie ongemerkt is doorgegaan.  Lees verder »

Nationale U17 winnen met 3-0 van Griekenland

Nationale U17 winnen met 3-0 van Griekenland

JEUGD - ANDERE De nationale U17 speelden gisteren hun tweede wedstrijd in de EK-kwalificatieronde, de wedstrijd eindigde op 3-0 winst voor België. Chris Kalulika (foto) tekende voor het openingsdoelpunt. België staat nu aan de leiding met vier punten. Donderdag neemt België het op tegen de tweede in de stand, Ierland. De wedstrijd is live te volgen op het You Tube-kanaal van UEFA.TV Lees verder »

Standard krijgt wél een boete

Standard krijgt wél een boete

ANDERE Club Brugge kreeg geen boete voor de “Joden-gezangen”, Standard Luik kreeg dat wel voor hun “Puta-gezangen”. Zowel tijdens de wedstrijd tegen RSC Anderlecht als een week later tegen Genk, weerklonken de “Puta-gezangen”.  Lees verder »

Naar een kern van 25 spelers

Naar een kern van 25 spelers

INTERVIEWS - ANDERE Het was Michaël Verschueren die gisteren de trofee ophaalde in plaats van Yari Verschaeren. De middenvelder heeft momenteel examens. Verschueren liet vallen dat de selectie van de spelers druk bezig is: “We willen naar een kern van 25 spelers.” Lees verder »

 06-05-2019 

Beslissing over Europees ticket is genomen

Beslissing over Europees ticket is genomen

ANDERE De Koninklijke Belgische Voetbalbond en de Pro League hebben een beslissing genomen over de testwedstrijd die over het laatste Europese ticket beslist. De wedstrijd gaat gewoon door zoals gepland op 26 mei, zo verloopt de competitie in 1A en 1B normaal tot het einde. Dit betekent dat, in afwachting van een uitspraak in de tuchtprocedure, de vierde gerangschikte ploeg uit play-off 1 de testwedstrijd zal spelen tegen de winnaar van play-off 2. Lees verder »

Nationale U17 bestolen in Ierland

Nationale U17 bestolen in Ierland

JEUGD Vijf paars-witte jongeren, Killian Sardella, Rob Nizet, Marco Kana (foto), Jeremy Doku en Chris Kalulika zitten momenteel in Ierland voor de EK-eindrondes. Zaterdag na de training stond hen echter een onaangename verrassing te wachten, er was ingebroken in de kleedkamer.  Lees verder »

Verschaeren en Dimata maken kans op trofee vanavond

Verschaeren en Dimata maken kans op trofee vanavond

ANDERE Na de Gouden Schoen is het aan de gala's van de Profvoetballer van het Jaar en de Ebbenhouten Schoen. Beide gaan deze avond door maar wel op verschillende locatie's. De Profvoetballer van het Jaar wordt gekozen in Autoworld Brussel, de Ebbenhouten Schoen in het Birmingham Palace van Anderlecht.  Lees verder »

Kums: “Geknokt voor elkaar”

Kums: “Geknokt voor elkaar”

INTERVIEWS - ANDERE Het was de laatste weken niet gezellig bij RSC Anderlecht, dat geeft ook kapitein Sven Kums toe. Logisch ook als je maar geen punten kan pakken in play-off 1. Daarom alleen al doet deze zege meer dan deugd en vooral om de spelers voor elkaar zijn blijven lopen en vechten.  Lees verder »

Najar: "Ik doe alles voor het team"

Najar:

INTERVIEWS Andy Najar begon aan de wedstrijd tegen Standard op zijn favoriete plaats, de rechtsbuiten. Tot Sebastiaan Bornauw rood kreeg en toen verhuisde hij naar de rechtsback: “Ik val liever aan, maar ik doe alles voor het team”, aldus de Hondurees.  Lees verder »

 05-05-2019 

Gentse jeugdinternational naar Anderlecht

Gentse jeugdinternational naar Anderlecht

JEUGD Heel wat spelers van de generatie 2003 dreigen deze zomer Anderlecht te verlaten. Om hun vertrek op te vangen, trok Anderlecht alvast Rune Van den Bergh van AA Gent aan. De middenvelder is Belgisch jeugdinternational en speelde dit seizoen zes keer voor de nationale U16. Lees verder »

Griekse Fortuna-revelatie in beeld

Griekse Fortuna-revelatie in beeld

TRANSFERS Volgens berichten uit Portugal is Anderlecht een van de clubs die de prestaties van Lazaros Lamprou aandachtig volgen. De 21-jarige Lamprou speelt dit seizoen op uitleenbasis voor Fortuna Sittard. De linksbuiten scoorde er al zeven keer en gaf acht assists. Lees verder »

Vitesse niet verder met Dauda

Vitesse niet verder met Dauda

TRANSFERS Mohammed Dauda heeft Vitesse niet kunnen overtuigen om zijn optie te lichten en hem definitief over te nemen van Anderlecht. Het Algemeen Dagblad meldt dat Vitesse de spits laat gaan. Hij slaagde er de voorbije maanden niet in om een basisplaats af te dwingen. Lees verder »

Cobbaut: "Ik zat kapot bij mijn wissel"

Cobbaut:

INTERVIEWS Elias Cobbaut kreeg vandaag zijn kans van Karim Belhocine, en hij heeft die met beide handen gegrepen. De linksachter kreeg zelfs een staande ovatie bij zijn vervanging. Een wissel waar hij zelfs om vroeg, geeft hij zelfs toe. Maar nu overheerst vooral de blijdschap en fierheid.  Lees verder »

Anderlecht-spelers willen/mogen niet praten met Play Sports

Anderlecht-spelers willen/mogen niet praten met Play Sports

ANDERE Geert De Vlieger is al een tijdje analist bij Play Sports, de sportzender van Telenet. Regelmatig neemt hij RSC Anderlecht op de korrel in zijn analyses en/of op zijn twitter-account. Twee weken geleden was Sebastiaan Bornauw nog de gebeten hond. Bij paars-wit zijn ze het in ieder geval beu, geen enkele speler kwam na de winst tegen Standard praten bij Play Sports.  Lees verder »

Bornauw na 10 minuten rood

Bornauw na 10 minuten rood

ANDERE Sebastiaan Bornauw haalde een doorgebroken Carcela neer en mocht meteen gaan douchen. Scheidsrechter Van Driessche twijfelde nog even en liep met geel in de hand. Maar na overleg met de VAR, kreeg Bornauw rood.  Lees verder »

 04-05-2019 

Veiligheidsdiensten zondag massaal aanwezig

Veiligheidsdiensten zondag massaal aanwezig

ANDERE Morgen voor, tijdens en na de wedstrijd tegen Standard zullen de veiligheidsdiensten opnieuw talrijk aanwezig zijn in en rond het Constant Vanden Stock Stadion. Afgelopen week bekladden enkelingen nog het stadion van Sclessin waardoor de spanning nog steeds hoog is.  Lees verder »

Obradovic niet fit

Obradovic niet fit

BLESSURES Ivan Obradovic zal morgen tegen Standard plaats nemen in de tribune. De Seviër heeft een kneuzing en is out. Onder Karim Belhocine was hij sowieso al gezakt in de ranglijst van linksachters.  Lees verder »

 03-05-2019 

Anderlecht nodigt Lamptey uit

Anderlecht nodigt Lamptey uit

WEDSTRIJDEN Nii Lamptey en Lorenzo Staelens ontvingen van Anderlecht een uitnodiging om de aftrap te geven van Anderlecht - Genk, de laatste thuiswedstrijd van deze play-offs. Ghanese media konden de brief, gedateerd op maandag 29 april, inkijken die David Steegen namens Anderlecht stuurde naar Lamptey. Lees verder »

Gegeerde Amuzu: "Ik wil blijven"

Gegeerde Amuzu:

INTERVIEWS Francis Amuzu geniet interesse van maar liefst vjiftien clubs. Deze willen profiteren van zijn contract dat nog één jaar loopt. Anderlecht wil het echter verlengen en dat wil Amuzu zelf ook. "Ik wil blijven, een vaste waarde worden en meer scoren." Lees verder »

 02-05-2019 

Aantal stewards gaat naar omhoog

Aantal stewards gaat naar omhoog

INTERVIEWS - ANDERE Vorige thuiswedstrijd van RSC Anderlecht kwam minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem de veilheidsdiensten inspecteren en de wedstrijd bijwonen. Nadien had hij overleg met de Voetbalbond en de Pro League. Als gevolg daarvan gaat het aantal stewards naar omhoog van één per 300, naar één per 250. Lees verder »

Walem en Grun geven aftrap Clasico

Walem en Grun geven aftrap Clasico

ANDERE Naast Anderlecht-speelster Laura De Neve zullen ook Georges Grun en Johan Walem aanwezig zijn zondag om de aftrap te geven van de wedstrijd RSC Anderlecht - Standard. De aftrap in het Constant Vanden Stock Stadion is voorzien om 14u30. Lees verder »

Bekendmaking kalender volgend seizoen vooruitgeschoven

Bekendmaking kalender volgend seizoen vooruitgeschoven

ANDERE Door de bekerwinst van KV Mechelen duiken er een paar problemen op. Er hangt de bekerwinnaar mogelijk een veroordeling boven het hoofd en dan kan het geen Europees voetbal spelen. Een eerste gevolg is al dat de bekendmaking van de kalender voor volgend seizoen wordt vooruitgeschoven naar 1juli.  Lees verder »

Markovic aangeboden bij RSC Anderlecht

Markovic aangeboden bij RSC Anderlecht

TRANSFERS - ANDERE Lazar Markovic is een vrije speler na het seizoen. Ondertussen nam de Serviër een nieuwe makelaar onder de arm die hem nu aanbiedt bij alle Belgische ploegen. De supporters van RSC Anderlecht zullen het in ieder geval al graag lezen, zij vragen al langer achter een terugkeer van de Servische flankaanvaller.  Lees verder »

Succesvolle operatie voor Bakkali

Succesvolle operatie voor Bakkali

BLESSURES De operatie van Zakaria Bakkali is ondertussen al achter de rug. Op zijn Instagram-account laat Bakkali weten dat de operatie succesvol is verlopen. Verder bedankt hij de supporters en collega's voor de vele steunberichtjes.  Lees verder »

 01-05-2019 

RSCA Dames kampioen in de Superleague

RSCA Dames kampioen in de Superleague

DAMES Eén doelpunt was voldoende voor de Anderlecht-dames om kampioen te spelen tegen AA Gent. Het was Sarah Wijnants die na 19 minuten de score op 0-1 zette. Genoeg voor Patrick Wachel en zijn dames om de titel te vieren. Van harte proficiat aan de hele ploeg en staff.  Lees verder »