Archieven

 31-05-2009 
 30-05-2009 

Bolat biedt Boussoufa excuses aan

Bolat biedt Boussoufa excuses aan

Standard-doelman Sinan Bolat heeft zich per telefoon geëxcuseerd bij Mbark Boussoufa, die dinsdag werd geopereerd aan zijn kaakbeen. Door de dubbele kaakbeenbreuk is Boussoufa zes weken out en moet hij afzeggen voor Marokko. Lees verder »

 29-05-2009 

Fan Day op zondag 26 juli 2009

Fan Day op zondag 26 juli 2009

De RSCA Fan Day, de jaarlijkse opendeurdag van Paars-Wit, zal dit jaar plaatsvinden op zondag 26 juli 2009 in het Constant Vanden Stockstadion. Het programma van de Fan Day volgt later. Lees verder »

Anderlecht richt A2 in als sfeervak

Anderlecht richt A2 in als sfeervak

Anderlecht wil actief meehelpen om de sfeer in het Astridpark te verbeteren en besliste daarom om vak A2 vanaf volgend seizoen om te vormen tot sfeervak. Dat staat te lezen op de officiële website. Lees verder »

Legaer krijgt begeleiding

Legaer krijgt begeleiding

Anderlecht zal in de toekomst strenger toezien op het doen en laten van Jonathan Legaer. Dat is het gevolg van zijn dolle rit zondagnacht. Van Holsbeeck bevestigt ook de aanrijding aan dancing Carré. Lees verder »

Sas: "Mentaal gaat het goed met Frutos"

Sas:

Anderlecht rekent niet op Nicolas Frutos voor de CL-voorrondes. Toch zijn er optimistische geluiden te horen over de Argentijn. "Hij werkt hard en ook op mentaal vlak gaat het heel goed met hem", aldus clubdokter Kristof Sas. Lees verder »

Anderlecht mag Civelli schrappen

Anderlecht mag Civelli schrappen

Renato Civelli heeft aangegeven geen trek te hebben in een transfer naar Anderlecht. De Argentijn van Marseille werd er genoemd als opvolger van Juhasz. La Dernière Heure meldt nu dat hij geen zin heeft in een Belgisch avontuur. Lees verder »


 28-05-2009 

Legear had al eerder ongeval

Legear had al eerder ongeval

Toen Jonathan Legear zondagnacht tegen een huis reed, was hij eigenlijk op de vlucht na een ander ongeval. Dat zegt een kapper uit Schaarbeek in Het Nieuwsblad. Aan dancing Carré zouden beide gebotst zijn. Lees verder »

Verjaardag webteamlid

Verjaardag webteamlid

Vandaag is het de verjaardag van Pieter. Sinds jaren werkt hij in de achtergrond aan de website, maar zonder hem was het bestaan van deze site onmogelijk geweest. Daarom zetten we hem nu in de spotlight. Gefeliciteerd! Lees verder »

Frutos mist voorbereiding nieuw seizoen

Frutos mist voorbereiding nieuw seizoen

Nicolas Frutos zal pas half juli naar Anderlecht terugkeren. Dat betekent dat de Argentijn de voorbereiding op het seizoen zal missen. Ook de derde voorronde van de Champions League en de competitiestart haalt hij wellicht niet. Lees verder »

 27-05-2009 

Operatie Boussoufa succesvol

Operatie Boussoufa succesvol

Mbark Boussoufa werd gisteren met succes geopereerd aan een dubbele kaakbreuk. Bij de ingreep brachten chirurgen een klein stalen plaatje aan in zijn gezicht om de breuken snel te laten genezen. Lees verder »

Turkse clubs hengelen naar Polak

Turkse clubs hengelen naar Polak

Zowel Galatasaray als Fenerbahçe willen zich tijdens de zomer graag versterken met Jan Polak. Dat melden de Turkse media. Voorlopig heeft nog geen enkele club zich officieel gemeld bij RSCA, waar hij nog twee jaar contract heeft. Lees verder »

"Anderlecht geïnteresseerd in Alex"

Alex de Souza, de Braziliaanse vedette van Fenerbahçe, kan op meer dan gewone interesse rekenen van Anderlecht. Dat schrijft HLN vandaag. Toch lijkt de kans klein dat hij naar Anderlecht zal komen. Lees verder »

 26-05-2009 

Bernardez opgeroepen door Honduras

Bernardez opgeroepen door Honduras

De Hondurese bondscoach Rueda heeft Anderlechtverdediger Victor Bernardez geselecteerd voor de wedstrijden tegen de Verenigde Staten (6 juni) en El Salvador (10 juni), dit in het kader van het WK 2010. Lees verder »

Van Holsbeeck verdedigt Wasilewski

Van Holsbeeck verdedigt Wasilewski

Herman Van Holsbeeck pareert de kritiek die Marcin Wasilewski zondag kreeg. De Pool deelde toen enkele ellebogen uit. "Hij heeft terecht gespeeld zoals de spelers van Standard. Hij had ook twee open wondes." Lees verder »

Wasilewski populair bij Engelse clubs

Wasilewski populair bij Engelse clubs

Speelt Marcin Wasilewski volgend jaar in de Premier League? Volgens Het Nieuwsblad tonen Wolverhampton, Stoke en Hull City immers belangstelling. Vooral de interesse van Hull, dat 2.2 miljoen veil heeft, zou erg concreet zijn. Lees verder »

Bolat excuseert zich bij Boussoufa

Bolat excuseert zich bij Boussoufa

Mbark Boussoufa liep zondag in een botsing met Bolat een dubbele kaakbeenbreuk op. De Standardkeeper vroeg aan Het Belang van Limburg het telefoonnummer van de Marokkaan om zich te excuseren. Lees verder »

Legear: "Ik was niet dronken"

Legear:

Jonathan Legear ontkent dat hij gedronken had toen hij gisteren met zijn wagen een huis ramde. "Ik had geen druppel alcohol op", beweert hij. "Ik was moe en ben gewoon in slaap gevallen achter het stuur." Lees verder »


 25-05-2009 

Zitka pas terug fit begin september

Zitka pas terug fit begin september

De voorbereiding op volgend seizoen komt alvast te vroeg voor Daniël Zitka. De doelman die eind november zijn enkel en kuitbeen brak werkt hard aan zijn comeback, maar die zal iets langer duren dan gepland. Lees verder »

Civelli in beeld bij Anderlecht

Civelli in beeld bij Anderlecht

Volgens VoetbalBelgië staat Renato Civelli opnieuw in de belangstelling van Anderlecht. Civelli is een 25-jarige centrale verdediger van Olympic Marseille. Paars-wit had enkele jaren geleden al interesse. Lees verder »

Dubbele kaakbreuk voor Boussoufa

Dubbele kaakbreuk voor Boussoufa

Mbark Boussoufa kreeg gisteren in de tweede helft een slag op zijn achterhoofd van Standard-doelman Sinan Bolat. De middenvelder was even buiten westen, maar kon de wedstrijd toch uitspelen. Lees verder »

Supporters gaan op de vuist in Luik

Supporters gaan op de vuist in Luik

Gisteren hebben er in Luik na de wedstrijd Standard-Anderlecht enkele vechtpartijen plaatsgevonden. Supporters van beide ploegen raakten slaags met elkaar in het centrum van de stad. De politie pakte 30 mensen administratief op. Lees verder »

Legear lichtgewond na rit door wei

Legear lichtgewond na rit door wei

Jonathan Legear reed zondagnacht door een wei in Londerzeel en belandde met zijn witte BMW X5 tegen de voorgevel van een woning. Dat meldt de VRT. Twee mensen, onder wie Legear zelf, raakten lichtgewond. Lees verder »

Chatelle: "We verdienden meer"

Chatelle:

"Het is eenvoudig: we hebben het evenwicht niet kunnen herstellen na de heenwedstrijd", analyseert Thomas Chatelle in de kranten. "Nochtans verdienden we meer in deze terugmatch." Lees verder »

Wanneer speelt Anderlecht Europees?

Wanneer speelt Anderlecht Europees?

Doordat Anderlecht gisteren naast de titel greep moet het nu twee voorrondes doorworstelen om in de groepsfase van de Champions League te geraken. Paars-wit begint op 28 juli in de derde voorronde. Lees verder »

Spelers woedend op ref Allaerts

Spelers woedend op ref Allaerts

Na de wedstrijd was het vooral scheidsrechter Paul Allaerts die het moest ontgelden bij de spelers. "Elke keer als wij aan de bal kwamen floot die scheidsrechter", zegt Olivier Deschacht bits. Lees verder »

De Sutter: "Dit is heel spijtig"

De Sutter:

"Frustratie is het juiste woord om mijn gevoel te beschrijven", aldus Tom De Sutter. "Na die penalty was het afgelopen, omdat Standard een spelletje speelde. Het liet geen voetbal meer toe." Lees verder »

 24-05-2009 

Voorbeschouwing: Standard - Anderlecht

Voorbeschouwing: Standard - Anderlecht

De 90 minuten van de waarheid breken aan. Vanavond wordt er op Sclessin beslist over de titel, geld, macht en prestige. Anderlecht moet na het 1-1 gelijkspel thuis minstens één keer scoren tegen Standard. Lees verder »

 23-05-2009 

Selectie: Standard - Anderlecht

Selectie: Standard - Anderlecht

Trainer Ariël Jacobs heeft vandaag na de training een 20-koppige selectie bekendgemaakt voor de terugmatch Standard-Anderlecht. Eén wijziging: Vlcek valt uit de kern en Rnic neemt zijn plaats in. Lees verder »

Van Holsbeeck bezocht training

Van Holsbeeck bezocht training

Bij Anderlecht trainden gisteren alleen de reservespelers buiten op het veld. Manager Herman Van Holsbeeck kwam de training bekijken en sprak uitvoerig met trainer Ariël Jacobs. Lees verder »

Zit Anderlecht met een imagoprobleem?

Zit Anderlecht met een imagoprobleem?

Een onderzoek van Het Nieuwsblad vorig jaar leerde ons dat velen Anderlecht associëren met burggraaf Etienne Davignon, Comme Chez Soi-chef Pierre Wynants en wijlen Belle Vue-brouwer Constant Vanden Stock. Lees verder »

Spelers krijgen 80.000 bij titel

Spelers krijgen 80.000 bij titel

Als Anderlecht zondag de titel binnenhaalt, dan kunnen de spelers rekenen op een premie van 80.000 euro. Normaal gezien was de premie vastgelegd op 52.500 euro maar na nieuwe onderhandelingen steeg deze gevoelig. Lees verder »

Hassan betrokken in ongeluk

Hassan betrokken in ongeluk

Ahmed Hassan was in Egypte betrokken bij een zwaar auto-ongeval. De chauffeur van Hassan botste op een andere wagen. De ex-speler van Anderlecht kwam er met enkele hechtingen van af. Lees verder »


 22-05-2009 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Boussoufa en Gillet sukkelen in de aanloop naar de wedstrijd tegen Standard met lichte blessures. Boussoufa liep een kneuzing aan de knie op na een zware trap. Vandaag ging het al wel beter met hem. Lees verder »

Allaerts fluit Standard - Anderlecht

Allaerts fluit Standard - Anderlecht

Scheidsrechter Paul Allaerts is aangeduid om de terugwedstrijd Standard - Anderlecht nu zondag in goede banen te leiden. De 44-jarige referee floot in de competitie al de twee wedstrijden tussen beide clubs. Lees verder »

Gillet onzeker voor terugwedstrijd

Gillet onzeker voor terugwedstrijd

Guillaume Gillet blesseerde zich gisteren aan de schouder en is onzeker voor de terugmatch. "Hij blesseerde zich wellicht opnieuw aan de nekwervel", weet clubarts Huylebroek. "We gaan hem proberen klaar te stomen voor zondag." Lees verder »

Tickets aan woekerprijzen op eBay

Tickets aan woekerprijzen op eBay

Sommige mensen profiteren van de testmatchen om snel een centje bij te verdienen. Dit doen ze door tickets per opbod te verkopen op veilingsite eBay, wat in feite verboden is en strafbaar. Lees verder »

 21-05-2009 
 20-05-2009 

Selectie: Anderlecht - Standard

Selectie: Anderlecht - Standard

Trainer Ariël Jacobs heeft een 20-koppige selectie bekendgemaakt voor de eerste testwedstrijd tegen Standard morgen. Alle spelers zijn fit geraakt. De aftrap van RSCA-Standard is voorzien om 20u30. Lees verder »

RSCA-Standard: volledig uitverkocht

RSCA-Standard: volledig uitverkocht

De ticketing van Anderlecht laat weten dat alle tickets voor de testwedstrijd Anderlecht-Standard op donderdag 21 mei de deur uit zijn. De 4000 tickets die overbleven voor de vrije verkoop zijn dus vandaag allemaal verkocht. Lees verder »

Deze keer toch een groot scherm?

Deze keer toch een groot scherm?

Vorige week werd er voor de match tegen Genk geen groot scherm geplaatst vanwege veiligheidsredenen. Veel supporters reageerden daarop zeer teleurgesteld en dat is het bestuur niet ontgaan. Lees verder »

Tot 2.070 euro voor een ticket op eBay

Tot 2.070 euro voor een ticket op eBay

Iedereen wil er donderdag bij zijn in de testmatch tussen Anderlecht en Standard. Dat blijkt uit de duizelingwekkend hoge bedragen voor tickets op Ebay. Het hoogste bod bedroeg gisteren liefst 2.070 euro voor een ticket in vak F. Lees verder »


 19-05-2009 

Jacobs: "Voetbal is geen exacte wetenschap"

Jacobs:

De collega's van rsca.be hadden een gesprek met trainer Jacobs over de aankomende testmatchen. "Voetbalgeschiedenis die alleen in België mogelijk is", aldus Jacobs. "Ik zeg dit niet uit frustratie, ik constateer alleen maar." Lees verder »

Gillet ziet trouwfeest in water vallen

Gillet ziet trouwfeest in water vallen

Normaal gezien had Guillaume Gillet komende zaterdag te gast geweest op een huwelijksfeest maar door de testmatchen tegen Standard gaat deze afspraak niet meer door. "Dat is nu wel verpest", aldus Gillet in Het Nieuwsblad. Lees verder »

Van Damme moest plasje afleveren

Van Damme moest plasje afleveren

Jelle Van Damme moest na de wedstrijd tegen Genk een plasje afleveren ter controle op doping. De speler had echter moeite en bleef tot na half 12 in Genk. Gelukkig bleef Jelle in Genk zodat de spelersbus zonder hem kon vertrekken. Lees verder »

Boussoufa moet 165 euro boete betalen

Boussoufa moet 165 euro boete betalen

De politie blijft Mbark Boussoufa achtervolgen. Nu heeft hij een boete van 165 euro gekregen voor een overtreding die hij vorig jaar beging in Puurs. Boussoufa overschreed er twee keer een volle gele lijn. Lees verder »

Verbist fluit eerste testwedstrijd

Verbist fluit eerste testwedstrijd

Johan Verbist is aangeduid als scheidsrechter voor de eerste testmatch van donderdag in het Astridpark. Wie de terugmatch zal fluiten is nog niet bekend, maar Frank De Bleeckere komt al niet in aanmerking want hij fluit de beker. Lees verder »

 18-05-2009 

Dochtertje voor Lucas Biglia

Dochtertje voor Lucas Biglia

Lucas Biglia zijn vriendin Cecilia is maandag bevallen van een dochtertje Allegra. Het meisje is 49 cm groot en weegt 3,400 kg. Purple Dynamite wenst de ouders van harte proficiat! Lees verder »

Aftrap Anderlecht - Standard om 20u30

Aftrap Anderlecht - Standard om 20u30

De aftrap van de testmatch tussen RSC Anderlecht en Standard in het CVDS-stadion op donderdag 21 mei zal worden gegeven om 20u30. Dat werd vandaag beslist. Op welke zender de wedstrijd zal worden uitgezonden is nog niet duidelijk. Lees verder »

Vercauteren roept Deschacht op

Vercauteren roept Deschacht op

Interim-bondscoach Frank Vercauteren heeft 34 spelers opgeroepen voor de Kirin Cup in Japan. Eén van de opvallende nieuwkomers is Olivier Deschacht. De verdediger werd onder Vandereycken nooit geselecteerd. Lees verder »

Veel geel gevaar bij Anderlecht

Veel geel gevaar bij Anderlecht

Anderlecht en Standard hebben beslist om de gele kaarten uit de competitie mee te nemen naar de testmatchen. Standard zal daardoor Jovanovic en Mangala donderdag moeten missen wegens schorsing. Lees verder »

Frutos was meest efficiënte spits

Frutos was meest efficiënte spits

Door zijn blessure is hij wat op de achtergrond verzeild geraakt, maar op papier was Nicolas Frutos wel de meest efficiënte spits van de Belgische competitie. Hij scoorde 0.86 doelpunten per wedstrijd. Lees verder »

Standard boos op Ariël Jacobs

Standard boos op Ariël Jacobs

Bij Standard reageert men boos op de uitspraken van Ariël Jacobs. De trainer van Anderlecht verklaarde voor de tv-camera's van RTBF "veel bedenkingen" te hebben bij de gemiste strafschop van Ruiz. Lees verder »

 17-05-2009 

Anderlecht woont Marseille - Lyon bij

Anderlecht woont Marseille - Lyon bij

Scouts van Anderlecht zullen vanavond de topper in de Franse Ligue 1 tussen Olympic Marseille en Lyon bijwonen. Of paars-wit één of meerdere spelers volgt is niet geweten, maar wellicht gaat men er niet enkel voor de sfeer heen. Lees verder »

 16-05-2009 

Voorbeschouwing: RC Genk - Anderlecht

Voorbeschouwing: RC Genk - Anderlecht

Vanavond is het D-day voor Anderlecht en Standard. Beide ploegen kunnen straks de titel pakken als ze zelf hun wedstrijd winnen en de concurrent punten laat liggen. Als er geen beslissing valt volgen er testmatchen. Lees verder »

Ruiz sprak al met Anderlecht en Standard

Ruiz sprak al met Anderlecht en Standard

De manager van Bryan Ruiz heeft al gesproken met Anderlecht en Standard. Dat vertelde de speler gisteren in Vers L'Avenir. Tot concrete onderhandelingen kwam het echter nog niet. Ruiz zelf zou de voorkeur geven aan het buitenland. Lees verder »

 15-05-2009 

Selectie: Racing Genk - Anderlecht

Selectie: Racing Genk - Anderlecht

Trainer Ariël Jacobs heeft vandaag een 20-koppige kern bekendgemaakt voor de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Racing Genk. Mogelijk valt zaterdag de beslissing in een spannende titelstrijd. Lees verder »

Legear heeft een nieuwe Latijnse tatoeage

Legear heeft een nieuwe Latijnse tatoeage

Jonathan Legear heeft een nieuwe tatoeage laten zetten en liet die gisteren uitgebreid bewonderen op training. Op zijn linkerarm staat er met Carpe Diem (pluk de dag) opnieuw een Latijnse spreuk en ditmaal volledig foutloos Lees verder »

 14-05-2009 

Verjaardag webteamlid

Verjaardag webteamlid

Vandaag is het de verjaardag van Gilles, beter bekend onder de naam Sporzafanaat. Al jaren maakt hij deel uit van het webteam en voorziet hij de fans steeds weer van het laatste Anderlecht nieuws. Bedankt en gefeliciteerd! Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Vlcek is verlost van zijn kuitblessure en trainde vandaag opnieuw mee met de groep. Ariël Jacobs kan zo, op Bruzzese en Zitka na, een beroep doen op zijn volledige spelerskern. Morgen traint paars-wit achter gesloten deuren. Lees verder »

 13-05-2009 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Tom De Sutter (verrekking hamstrings) en Dmitry Bulykin (heup) hervatte vandaag de groepstraining. Guillaume Gillet (nek) sloot gisteren al opnieuw bij de groep aan. Vlcek (kuit) trainde individueel. Bruzzese en Zitka revalideren. Lees verder »

Ook Juventus en AC Milaan kennen Juhasz

Ook Juventus en AC Milaan kennen Juhasz

Na Marseille, Aston Villa, Fiorentina en Inter toont ook Juventus interesse in Roland Juhasz. De Italiaanse topclub ziet in de Hongaarse centrale verdediger de ideale vervanger voor Dario Knezevic. Ook AC Milaan zou Juhasz volgen. Lees verder »

Laatste quizronde van het seizoen

Laatste quizronde van het seizoen

De laatste quizronde van het seizoen werd online geplaatst. Momenteel zijn er nog twee koplopers: De_Florre en Yvonne. Indien ze de laatste ronde goed doorkomen, wordt één van hen dus de winnaar. Lees verder »

 12-05-2009 

Anderlecht zal groot scherm voorzien

Anderlecht zal groot scherm voorzien

Voor de supporters die geen ticket hebben kunnen bemachtigen voor de wedstrijd tegen Genk is er goed nieuws. Anderlecht gaat zaterdag een groot scherm opstellen in het stadion voor de ticketloze fans. Lees verder »

Blessurenieuws - Jacobs breekt vinger

Blessurenieuws - Jacobs breekt vinger

Tom De Sutter (verrekking hamstring) trainde vandaag individueel. Guillaume Gillet (nek) kon opnieuw meetrainen met de groep. Dmitry Bulykin (heup) hield het bij een individuele revalidatie. Zitka en Bruzzese revalideren verder. Lees verder »

Beloften verliezen met 3-2 van Roeselare

Beloften verliezen met 3-2 van Roeselare

De beloften hebben gisteren op Schiervelde met 3-2 verloren van Roeselare. Romelu Lukaku zette Anderlecht in de 20ste minuut op voorsprong, maar daarna ging Roeselare erop en erover. Bruno Baras kon enkel nog milderen tot 3-2. Lees verder »

 11-05-2009 

VRT gaat Europa League uitzenden

VRT gaat Europa League uitzenden

De VRT zal de komende drie seizoenen de Europa League, de opvolger van de UEFA-beker, uitzenden. De openbare omroep sloot daarvoor een akkoord met de UEFA. De VRT bezit de televisierechten op de groepsronde en alle latere fases. Lees verder »

Franse clubs volgen Proto

Franse clubs volgen Proto

Paris Saint-Germain en Lille denken aan Silvio Proto als mogelijke doelman voor volgend seizoen. Dat las HLN in de Franse pers. "Ik wil garanties over een basisplaats, anders ga ik naar het buitenland", is Proto duidelijk. Lees verder »

Jacobs woest op teammanager Garcia

Jacobs woest op teammanager Garcia

Toen Matias Suarez mocht invallen tegen Roeselare ging het bordje van Chatelle in de lucht, terwijl De Sutter eigenlijk naar de kant moest. Een misverstand van José Garcia, de teammanager van Anderlecht. Lees verder »

Biglia: "Alles loopt heel goed voor mij"

Biglia:

Lucas Biglia was waarschijnlijk de meest blije man bij Anderlecht zaterdag. De Argentijn die zo moeilijk de weg naar doel vindt, scoorde het derde doelpunt. "Dit doelpunt is voor mijn vriendin", zo sprak hij achteraf. Lees verder »

Vervallen schorsingen bij testmatchen?

Vervallen schorsingen bij testmatchen?

De kans bestaat dat spelers die volgende week hun derde gele kaart pakken toch kunnen meespelen in de testmatchen. "Als beide clubs akkoord gaan, kunnen de schorsingen wegvallen", schrijft Het Nieuwsblad vandaag. Lees verder »

Anderlecht heeft Losada niet meer nodig

Anderlecht heeft Losada niet meer nodig

Hernan Losada mag na dit seizoen Anderlecht verlaten. De club vindt het rendement van de middenvelder niet hoog genoeg. Ook dit weekend had Jacobs, ondanks de schorsingen van Gillet en Polak, geen basisplaats over voor Losada. Lees verder »

 10-05-2009 

Boussoufa: "Moeilijker na vervanging Biglia"

Boussoufa:

Mbark Boussoufa, de Marokkaanse balvirtuoos van Sporting was weer bepalend tegen Roeselaere. Boussoufa brak de match open met een schitterend doelpunt én zorgde voor een assist. Maar achteraf had hij vooral lof voor Lucas Biglia. Lees verder »

 09-05-2009 

Voorbeschouwing: Anderlecht - Roeselare

Voorbeschouwing: Anderlecht - Roeselare

Vanavond ontvangt Anderlecht thuis het West-Vlaamse Roeselare. Dat er voor beide ploegen veel op het spel staat is een open deur intrappen. Paars-wit strijdt voor de titel en Roeselare vecht tegen de degradatie. Lees verder »

Boussoufa zondag in Studio 1

Boussoufa zondag in Studio 1

Morgen is Mbark Boussoufa te gast in de laatste zondagse Studio 1 van het seizoen. De middenvelder zal het uiteraard hebben over de titelstrijd tussen Anderlecht en Standard. Studio 1 begint om 23u05 op één. Lees verder »

Verjaardag Losada en Suarez

Verjaardag Losada en Suarez

Vandaag verjaren Hernan Losada en Matias Suarez! Losada viert zijn 27ste verjaardag en Suarez zijn 21ste verjaardag. Wij wensen hen beiden een heel gelukkige verjaardag. Lees verder »

 08-05-2009 

Jacobs: "Proberen zes op zes te halen"

Jacobs:

Met Roeselare treft Anderlecht morgen een ploeg die elk punt nog goed kan gebruiken. Ariël Jacobs beseft dus dat het moeilijk kan worden. "Roeselare weet dat het moet winnen als ze in eerste klasse willen blijven", zo zegt hij. Lees verder »

Selectie: Anderlecht - Roeselare

Selectie: Anderlecht - Roeselare

Ariël Jacobs heeft de spelers bekend gemaakt voor de wedstrijd van morgen tegen Roeselare. Bij de achttien één grote verrassing: Tom De Sutter. De spits raakt mogelijk toch fit. Gillet en Polak zijn geschorst en er dus niet bij. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Jonathan Legear (enkel) hervatte gisteren de groepstraining. Roland Juhasz (virale infectie) en Davy Schollen (lies) trainden opnieuw probleemloos met de groep. Thomas Chatelle verscheen niet op training. Lees verder »

 07-05-2009 

Ook Lyon kent Boussoufa

Ook Lyon kent Boussoufa

Olympique Lyon is de nieuwste club die interesse heeft in Mbark Boussoufa. Dat melden de Franse media. Het lijstje gegadigden groeit zo stevig aan. De Marokkaan heeft bij Anderlecht nog een contract tot medio 2012. Lees verder »

 06-05-2009 

Anderlecht volgt Costaricaan Alonso

Anderlecht volgt Costaricaan Alonso

Volgens Het Nieuwsblad heeft Anderlecht geïnformeerd naar de mogelijkheid om de 25-jarige Costaricaan Armando Alonso van Deportivo Saprissa over te nemen. De middenvelder speelde al 6 keer voor zijn land en scoorde daarin 6 keer. Lees verder »

Juhasz getest op Mexicaanse griep

Juhasz getest op Mexicaanse griep

Roland Juhasz moest de wedstrijd tegen Tubeke missen omdat hij vorige week zwaar ziek geworden was na een virale infectie. "Ik had zeker niet kunnen spelen op Tubeke", aldus Juhasz in Het Nieuwsblad. Lees verder »

 05-05-2009 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Roland Juhasz (virale infectie) en Lucas Biglia (knie) konden vandaag de training hervatten. Jonathan legear (enkel) trainde individueel. Davy Schollen (contractuur lies) geraakt fit voor Roeselare. Lees verder »

Testwedstrijden op 21 en 24 mei

Testwedstrijden op 21 en 24 mei

Als het tot testwedstrijden komt tussen Anderlecht en Standard, dan worden die zo goed als zeker gespeeld op donderdag 21 en zondag 24 mei. Dat zijn de data die de kalendercommissie voorstelt. Lees verder »

 04-05-2009 

Van Holsbeeck: "Dit was een zware tik"

Van Holsbeeck:

Herman Van Holsbeeck wilde gisteren niet reageren na het gelijkspel tegen Tubeke, maar vandaag deed hij dat wel. "Als je op verplaatsing speelt tegen Tubeke ga je ervan uit dat je die wedstrijd gaat winnen." Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Anderlecht kwam gehavend uit de strijd tegen Tubeke. Vier spelers liepen gisteren een blessure op. Tom De Sutter onderging een echo en daaruit bleek dat hij een verrekking opliep aan de hamstrings. Lees verder »

Vrouwen verslaan Beerse met 4-0

Vrouwen verslaan Beerse met 4-0

De vrouwen hebben dit weekend tegenstander Beerse een 4-0 pandoering gegeven. Cynthia Browaeys, Charlotte Taelemans, Francesca Van Oudheusden en Aline Zeler scoorden elk een doelpunt. Lees verder »

Seizoen De Sutter voorbij?

Seizoen De Sutter voorbij?

Anderlecht trekt zaterdag mogelijk met grote zorgen naar Roeselare. Guillaume Gillet en Jan Polak zijn immers geschorst en Tom De Sutter is zeer onzeker. Mogelijk is het seizoen van de spits zelfs over. Lees verder »

 03-05-2009 

Ook Polak geschorst tegen Roeselare

Ook Polak geschorst tegen Roeselare

Na Guillaume Gillet zal ook Jan Polak de wedstrijd tegen Roeselare moeten missen. De Tsjech pakte twee gele kaarten tegen Tubeke en zal dus volgende week een rode schorsingsdag moeten uitzitten. Lees verder »

Gillet geschorst tegen Roeselare

Gillet geschorst tegen Roeselare

Anderlecht kan volgende week tegen Roeselare geen beroep doen op Guillaume Gillet. De Luikenaar pakte al vroeg in de wedstrijd tegen Tubeke zijn derde gele kaart en is dus geschorst. Lees verder »

Rijverbod en boete voor Van Damme

Rijverbod en boete voor Van Damme

Jelle Van Damme zal zijn auto een maand moeten missen. De verdediger is veroordeeld tot een maand rijverbod en 700 euro boete nadat hij vorig jaar twee keer te snel voorbij een flitspaal reed in Meeuwen. Lees verder »

Voorbeschouwing: Tubeke - Anderlecht

Voorbeschouwing: Tubeke - Anderlecht

Anderlecht kan straks een goede zaak doen in het klassement en alleen leider worden want Standard speelde gisteren 0-0 gelijk tegen Zulte Waregem. Maar dan moet paars-wit wel voorbij Tubeke geraken. Lees verder »

 02-05-2009 

Tioté kan naar Frankrijk

Tioté kan naar Frankrijk

Ex-Anderlecht speler Cheik Tioté kan naar Marseille of PSG. Indien zijn huidige club, Twente, hem verkoopt, dan ontvangt Anderlecht 20 procent van het transferbedrag. Lees verder »

Ook Benfica ziet wel wat in Juhasz

Ook Benfica ziet wel wat in Juhasz

Volgens de Portugese pers staat Roland Juhasz op een lijstje met mogelijke versterkingen van Benfica. De Hongaarse verdediger van Anderlecht werd al gelinkt aan een hoop buitenlandse clubs waaronder Marseille en Inter Milaan. Lees verder »

 01-05-2009 

Selectie: Tubeke - Anderlecht

Selectie: Tubeke - Anderlecht

Ariël Jacobs heeft vandaag een 21-koppige selectie bekendgemaakt voor de wedstrijd tegen Tubeke. Roland Juhasz (virale infectie), Jonathan Legear (enkel) en Bakary Sare (knie) zijn twijfelachtig. Lees verder »

Beloften winnen met 4-1 van Tubeke

Beloften winnen met 4-1 van Tubeke

De beloften speelden gisteren al hun wedstrijd tegen Tubeke. Ze wonnen in het Constant Vanden Stock-stadion met 4-1. Bij de rust stond het reeds 2-0 dankzij goals van Reynaldo en Bruno Baras. Lees verder »