Archieven

 30-04-2020 

Stemming gaat maandag zeker door

Stemming gaat maandag zeker door

WEDSTRIJDEN - ANDERE Het advies om de competitie stop te zetten moet nog bekrachtigd worden op de Algemene Vergadering van de Pro League. Door gebrek aan beslissingen op politiek vlak is die stemming al drie keer uitgesteld en nu weer verschoven naar 4 mei, maar dan wordt er zeker gestemd.  Lees verder »

Ajax plukt scout van Anderlecht weg

Ajax plukt scout van Anderlecht weg

JEUGD - ANDERE Afrim Salievski, een gerenomeerd jeugdscout bij RSC Anderlecht, trekt de deur van Neerpede achter zich dicht en kiest voor Ajax. De verdediger stopte in 2007 met voetballen na veel blessureleed. Sinds 2012 was hij jeugdscout voor paars-wit. Lees verder »

 29-04-2020 

UEFA wil ten laatste op 25 mei beslissing

UEFA wil ten laatste op 25 mei beslissing

ANDERE De Voetbalbond en de Pro League wachten nog altijd op een politieke beslissing alvorens de competitie officieel stop te zetten. Het stelde zijn stemming vorige maandag voor de derde keer uit. UEFA van zijn kant wil ten laatste op 25 mei een officiële beslissing weten van alle nationale voetbalcompetities. Lees verder »

Niet Belfius maar Candriam op truitjes

Niet Belfius maar Candriam op truitjes

Belfius wordt genoemd als opvolger van BNP Paribas Fortis. Toch zou het niet Belfius zijn die zijn naam aan de truitjes zal verlenen, maar vermogensbeheerder Candriam en verzekeringsbedrijf DVV in plaats van Proximus. Beiden zijn dochterbedrijven van Belfius.  Lees verder »

RKC wil Delcroix langer aan zich binden

RKC wil Delcroix langer aan zich binden

TRANSFERS - ANDERE Hannes Delcroix vertrok begin dit seizoen op huurbasis naar RKC Waalwijk. De Eredivisie heeft zijn seizoen officieel stopgezet, maar RKC herneemt vandaag wel weer de trainingen en focust op volgens seizoen. Daar hoort Delcroix bij volgens Algemeen Directeur Frank van Mosselveld.  Lees verder »

 28-04-2020 

Geen galawedstrijd door coronacrisis

Geen galawedstrijd door coronacrisis

ANDERE Anderlecht en BNP Paribas Fortis wilden in schoonheid afscheid nemen van elkaar met een galawedstrijd. Dat schrijft De Tijd. Het was de bedoeling dat de spelers zouden spelen met klassieke shirts uit het verleden. Door de coronacrisis gaat dit plan niet door. Lees verder »

Telenet als vervanger van Proximus?

Telenet als vervanger van Proximus?

ANDERE RSC Anderlecht is op zoek naar een nieuwe telecomoperator nu Proximus de samenwerking heeft stopgezet. Even was er sprake van Eleven Sports, maar Telenet zou op kop staan om de nieuwe partner te worden. Beide partijen zaten al rond de onderhandelingstafel en die gesprekken verlopen constructief. Lees verder »

Werken aan nieuwe online fanshop

Werken aan nieuwe online fanshop

ANDERE De online fanshop van RSC Anderlecht wordt vernieuwd. Daardoor kan je niet meer online bestellingen plaatsen. "De club werkt aan de ontwikkeling van een nieuwe, moderne en aantrekkelijke webshop met een ervaren online-partner", aldus RSCA. Lees verder »

Vanden Borre: "Blijf voorzichtig"

Vanden Borre:

INTERVIEWS - ANDERE Tot speelminuten bij RSC Anderlecht kwam het niet, mede door de coronacrisis. Maar Anthony Vanden Borre blijft zijn conditie onderhouden op Neerpede. Tijdens een individuele sessie nam hij even de tijd om een boodschap in te spreken voor de supporters.  Lees verder »

U18: Droesbeke keert terug naar Eendracht Aalst

U18: Droesbeke keert terug naar Eendracht Aalst

JEUGD - TRANSFERS De concurrentie bij de jeugd is hoog en dan zeker bij de doelmannen. Thomas Droesbeke ruilde Eendracht Aalst in 2016 in voor de RSCA Academy. Bij de U18 ging hij de concurrentie aan met Alavoine, Bellante en Mathieu Stroeykens. Hij keert nu terug naar zijn ex-club om er derde doelman te worden bij de A-ploeg. Lees verder »

Ook Genk wil solidariteitsbijdrage

Ook Genk wil solidariteitsbijdrage

INTERVIEWS - ANDERE Het was CEO-Karel Van Eetvelt die enkele weken geleden het idee opperde voor een solidariteitsbijdrage. Hij stelde voor aan de clubs die Europees spelen om hun Europese gelden te verdelen onder de andere clubs. Ook Genk sluit zich nu aan bij dat voorstel.  Lees verder »

Van Eetvelt in werkgroep Pro League

Van Eetvelt in werkgroep Pro League

ANDERE De Pro League richtte een werkgroep die de plannen om de stopzetting moet concretiseren. Daar kwamen na de Algemene Vergadering van gisteren twee leden bij. RSC Anderlecht-CEO Karel Van Eetvelt en STVV-voorzitter David Meekers. Lees verder »

Verdwijnt BNP Paribas als hoofdsponsor?

Verdwijnt BNP Paribas als hoofdsponsor?

ANDERE BNP Paribas Fortis is bijna 40 jaar hoofdsponsor van RSC Anderlecht, of het effectief die 40 jaar zal halen is een vraagteken. Momenteel bekijken beide partijen de opties over het sponsorcontract. Er zou wel al een vervanger klaarstaan: Belfius. Lees verder »


 27-04-2020 
 26-04-2020 

Van Crombrugge wordt voor tweede keer papa

Van Crombrugge wordt voor tweede keer papa

ANDERE Doelman Hendrik Van Crombrugge verkondige gisteren heuglijk nieuws via zijn Instagram-account. Het was eigenlijk zijn zoontje Mathéo die de aankondiging mocht doen dat hij eind oktober grote broer wordt. Wij wensen Van Crombrugge en gezonde en heuglijke zwangerschap toe. Proficiat !!  Lees verder »

"Dank je om mij proberen te breken"

INTERVIEWS - ANDERE Remco Evenepoel heeft een verleden bij RSC Anderlecht. Zijn afscheid verliep in mineur en hij koos resoluut voor het wielrennen. Tijdens één van challenges passeerde hij in Neerpede en was openhartig over zijn laatste jaren bij paars-wit: "Dat waren de zwaartse." Lees verder »

 25-04-2020 

 24-04-2020 

Chadli wil in België blijven

Chadli wil in België blijven

TRANSFERS Nu het EK voetbal met een jaar is uitgesteld, wil Nacer Chadli in België blijven voetballen om niet uit het vizier van bondscoach Roberto Martinez te verdwijnen. Hij heeft zijn manager daarom opdracht gegeven om voorstellen uit exotische bestemmingen af te wijzen. Ook een topcompetitie ziet Chadli niet meer zitten. Lees verder »

Video: zo traint Anderlecht in coronatijden

Video: zo traint Anderlecht in coronatijden

ANDERE Via de sociale media verspreidde Anderlecht een filmpje van één minuut waarin het toont hoe het traint in deze coronatijden. We zien hoe spelers ballen ontsmetten, elkaar ontlopen op de parking en het speelveld en hoe het nieuwe kapsel van Vincent Kompany eruit ziet. Lees verder »

Coucke akkoord: PMG neemt Oostende over

Coucke akkoord: PMG neemt Oostende over

ANDERE Er is een akkoord bereikt tussen Alychlo, de holding van Marc Coucke, KV Oostende en Pacific Media Group (PMG) over de overname van KVO door deze laatste. Coucke heeft ingebonden en laat de kustploeg in zee gaan met de partner van hun voorkeur. Lees verder »

 23-04-2020 

UEFA verkiest dan toch de huidige rangschikking voor Europese tickets

UEFA verkiest dan toch de huidige rangschikking voor Europese tickets

ANDERE Gisteren deed een bericht de ronde dat de UEFA zou overwegen om de UEFA-clubranking te hanteren voor de verdeling van de Europese tickets wanneer competities niet kunnen worden afgewerkt. Dat had positieve gevolgen gehad voor Anderlecht. Vandaag bevestigde de UEFA echter dat de sportieve prestaties van het huidige seizoen de graadmeter moeten zijn voor de verdeling de Europese plaatsen. Lees verder »

Eleven Sports als vervanger van Proximus

Eleven Sports als vervanger van Proximus

ANDERE Proximus stopt als sponsor van RSC Anderlecht. De club betreurt die beslissing maar hoopt ondertussen op een betere deal. Er lopen namelijk onderhandelingen met Eleven Sports die de tv-rechten voor volgend seizoen in handen heeft. Het zou de club zelfs meer cash opbrengen. Lees verder »

 22-04-2020 

EK vrouwenvoetbal uitgesteld naar 2022

EK vrouwenvoetbal uitgesteld naar 2022

DAMES - ANDERE RSC Anderlecht-speelster Tine De Caigny haalde al twee titels binnen met de dames. Tevens is huidig topschutter bij de Red Flames. Normaal stond volgend jaar het EK op het programma bij de Red Flames maar dat is nu officieel uitgesteld naar 2022.  Lees verder »

Vercauteren twee jaar langer bij Anderlecht

Vercauteren twee jaar langer bij Anderlecht

JEUGD - TRANSFERS Waar ligt de toekomst van Rik Vercauteren? Volgens Het Laatste Nieuws kan hij voor twee jaar bijtekenen bij Anderlecht, terwijl Voetbalkrant schrijft dat hij naar Waasland-Beveren trekt. Anderlecht-Online contacteerde het management van Vercauteren en kreeg bevestiging dat hij bij Anderlecht blijft. Lees verder »

Stanic trekt naar OH Leuven

Stanic trekt naar OH Leuven

JEUGD - TRANSFERS Henri Stanic verlaat Anderlecht voor OH Leuven. Dat maakt zijn management van Cherry Sports bekend. Stanic is een 17-jarige centrale verdediger die bij Anderlecht voor de U18 speelde. Bij OHL zal hij aansluiten bij de U21. Lees verder »

Voetbalbond praat met De Crem en Van Ranst

Voetbalbond praat met De Crem en Van Ranst

WEDSTRIJDEN - ANDERE Ook de voetbalbond wil nu eindelijk eens duidelijkheid. Het zat daarvoor samen met viroloog Marc Van Ranst en minister Pieter De Crem. De verwachtingen zijn dat die er vrijdag komen door de Veiligheidsraad, al is dat niet zeker. Wellicht komt er dezelfde beslissing als in Nederland, geen voetbal de komende maanden.  Lees verder »

"Keuze uit menselijk standpunt"

INTERVIEWS - ANDERE RSC Anderlecht was één van de eerste clubs in 1A om de groepstrainingen af te gelasten en zijn spelers naar huis te sturen. Clubdokter Kristof Sas legt die keuze uit en ook waarom ze de spelers de toestemming gaven om naar hun familie te reizen in het buitenland: "Een keuze uit menselijk standpunt." Lees verder »

Kompany wil een langere voorbereiding

Kompany wil een langere voorbereiding

ANDERE Vincent Kompany merkte de voorbije maanden op dat RSC Anderlecht vooral op fysiek vlak tekort komt. Daarom alleen al wil hij een langere voorbereiding op volgend seizoen. Een korte vakantie dus voor de spelers in juni en daar is niet iedereen even blij mee.  Lees verder »


 21-04-2020 

Lukaku toont unieke filmpjes als 13-jarige Anderlecht-speler

Lukaku toont unieke filmpjes als 13-jarige Anderlecht-speler

ANDERE Romelu Lukaku kan maar niet stoppen met het uitdragen van zijn liefde voor Anderlecht. Op tv-zender Vier verkondigde hij vandaag nog eens dat hij zijn carrière bij Anderlecht wil afsluiten. En op zijn Instagram deelde hij een tiental filmpjes uit zijn tijd als 13-jarige speler in de Anderlecht-opleiding. Kijk en geniet mee. Lees verder »

Online enquête voor abonnementhouders

Online enquête voor abonnementhouders

WEBSITE - ANDERE SC Olen heeft een online-enquête opgesteld. Daarin stellen ze de vraag naar alle abonnementhouders van RSC Anderlecht of ze al dan niet een compensatie willen indien huidig seizoen definitief stopt. De supportersclub wil de resultaten bezorgen aan de leden van de Fanboard voor hun volgende vergadering. Lees verder »

Vanhamel zegt 'neen' tegen Anderlecht

Vanhamel zegt 'neen' tegen Anderlecht

TRANSFERS Anderlecht mag een streep trekken door de naam van Mike Vanhamel. De 30-jarige doelman kiest ervoor om bij Beerschot te blijven en verlengt daar zijn contract tot 2024. "De interesse van Anderlecht was flatterend, maar voor mij enkel een optie als Hendrik Van Crombrugge vertrok", vertelt de Brusselaar. Lees verder »

Uitstel en weer twijfel over competitie-einde

Uitstel en weer twijfel over competitie-einde

ANDERE De Pro League heeft de algemene vergadering uitgesteld van vrijdag tot maandag. Op deze algemene vergadering zal formeel beslist worden over het stopzetten van de huidige voetbaljaargang. Volgens Sporza zijn intussen heel wat clubs aan het twijfelen geslagen. Lees verder »

 20-04-2020 

BNP Paribas vraagt geen compensatie

BNP Paribas vraagt geen compensatie

ANDERE BNP Paribas is al jaren de hoofdsponsor van RSC Anderlecht. Het had op de einde van de competitie een compensatie kunnen vragen aan de club door de huidige coronacrisis, maar zal dat niet doen. De bank is van oordeel dat dit uitzonderlijke omstandigheden zijn waar iedereen solidair moet zijn.  Lees verder »

Lavia loslippig over zijn toekomst

Lavia loslippig over zijn toekomst

JEUGD Het lijkt erop dat Anderlecht erin zal slagen om Romeo Lavia aan zich te binden. Paars-wit onderhandelt al vele maanden met (de makelaars van) het 16-jarige toptalent. Nu is er een privé-gesprek van Instagram uitgelekt waarin Lavia aangeeft dat een akkoord met Anderlecht erg dichtbij is. Lees verder »

"Kom je terug naar Anderlecht? Zeker en vast."

INTERVIEWS - ANDERE Romelu Lukaku hield het voorbije weekend een vragenuurtje op Twitter. Onvermijdelijk kreeg hij de vraag of hij ooit naar RSC Anderlecht terugkeert, net zoals Vincent Kompany. En de Rode Duivel was duidelijk: "Zeker en vast." Het is niet de eerste keer dat Romelu laat weten ooit naar paars-wit terug te keren.  Lees verder »

Nasri laat niets van zich horen

Nasri laat niets van zich horen

TRANSFERS - ANDERE RSC Anderlecht had eerder al aangegeven niet verder te gaan met Samir Nasri. Een boodschap die ook de Fransman niet ontgaan is. De club heeft dan ook al weken niets meer van hem gehoord, niet dat ze daar zwaar aan tillen. Een groot deel van het loon van Nasri recupereert de club via de verzekering.  Lees verder »

 18-04-2020 

Anderlecht zendt titelmatch 2010 uit

Anderlecht zendt titelmatch 2010 uit

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Nu er niet gevoetbald kan worden, worden er overal wedstrijden van de afgelopen jaren uitgezonden. Ook Paars-Wit wil zijn supporters een hart onder de riem steken in deze vreemde tijden. Deze middag om 16u00 zal de titelmatch van exact 10 jaar geleden worden uitgezonden op het YouTube-kanaal van RSC Anderlecht. Lees verder »

Vranjes: "Ik wil bij AEK Athene blijven"

Vranjes:

TRANSFERS Goed nieuws voor Anderlecht: Ognjen Vranjes geeft in een gesprek met Het Laatste Nieuws aan dat hij bij AEK Athene wil blijven. Ook AEK wil doorgaan met Vranjes, maar dan zal Anderlecht geen te hoge transfersom mogen eisen. Contact tussen beide clubs was er nog niet. Lees verder »


 17-04-2020 

Geen roots in Madagaskar

Geen roots in Madagaskar

ANDERE Volgens de buitenlandse pers had Adrien Trebel een aanbieding op zak voor het nationaal team van Madagaskar. Volgens La Dernière Heure kloppen die berichten niet en heeft de Fransman geen roots in Madagaskar. Hij komt dus automatisch ook niet in aanmerking voor hun nationaal elftal.  Lees verder »

Bergiers kiest voor Rupel Boom

Bergiers kiest voor Rupel Boom

JEUGD - TRANSFERS De 19-jarige verdediger Matisse Bergiers begint volgend seizoen aan een nieuw avontuur bij Rupel Boom. Bergiers voetbalde sinds 2009 bij de jeugd van RSC Anderlecht en maakte de voorbije twee jaar deel uit van de reserven. Nu kiest hij voor Rupel Boom.  Lees verder »

Anderlecht brengt bod uit op Vanhamel

Anderlecht brengt bod uit op Vanhamel

TRANSFERS - ANDERE Davy Roef naar AA Gent en Thomas Didillon misschien een verlengd verblijf bij Genk. RSC Anderlecht moet dus op zoek naar doelmannen en kwam uit bij Mike Vanhamel. Het deed nu ook een bod bij Beerschot van 500.000 euro voor de doelman. Het wil de deal zo snel mogelijk afronden. Lees verder »

 16-04-2020 

Arbeidsauditoraat stelt geen inbreuken vast

Arbeidsauditoraat stelt geen inbreuken vast

ANDERE Het Arbeidsauditoraat van Brussel kwam vanmiddag in Neerpede controleren of Anderlecht tijdens de trainingssessies wel alles volgens het boekje doet. Paars-wit kreeg een perfect rapport. "De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus worden correct opgevolg", verklaarde het Arbeidsauditoraat na het bezoekje. Lees verder »

Trebel wil voor Madagaskar voetballen

Trebel wil voor Madagaskar voetballen

ANDERE Adrien Trebel mag zich opmaken voor een carrière als international. Niet bij Frankrijk, wel bij Madagaskar. Trebel zijn moeder is  vandaar afkomstig en de voetbalbond van Madagaskar vroeg Trebel of hij voor hen wil spelen. De Anderlecht-middenvelder zei geen 'neen'. Lees verder »

Verbeke wil Still als hulpcoach

Verbeke wil Still  als hulpcoach

TRANSFERS - ANDERE Edward Still was assistent van Ivan Leko toen die met Club Brugge kampioen werd. Hij heeft een enorme vakkennis en werkijver en dat is ook in Brussel niet onopgemerkt gebleven. Het is Peter Verbeke die Still naar het Lotto Park wil halen, Still zelf is gecharmeerd door het aanbod.  Lees verder »

Contract voor drie seizoenen voor Roef

Contract voor drie seizoenen voor Roef

TRANSFERS - ANDERE Davy Roef trekt na het einde van de competitie naar AA Gent. In de Ghelamco Arena ligt er een contract voor drie seizoen klaar voor de doelman. Wanneer de overstap juist zal gebeuren is onduidelijk door de coronacrisis. Roef moet wel nog slagen in zijn medische testen.  Lees verder »

 15-04-2020 

Roef heeft principeakkoord met AA Gent

Roef heeft principeakkoord met AA Gent

TRANSFERS - ANDERE Davy Roef is einde contract bij RSC Anderlecht. Tijdens de wintermercato was er al interesse van andere Belgische ploegen waaronder AA Gent. Roef zou ook een principeakkoord hebben met de Buffalo's. Het is nu afwachten hoe het verder gaat met de competitie alvorens hij de overstap kan maken. Lees verder »

 14-04-2020 

Vanhamel optie als nieuwe doelman

Vanhamel optie als nieuwe doelman

TRANSFERS Volgens Het Nieuwsblad toont Anderlecht interesse in Mike Vanhamel. De eerste gesprekken vonden al plaats. De 30-jarige doelman is een sterkhouder bij Beerschot. Paars-wit moet komende zomer nieuwe keepers aantrekken door het vertrek van Davy Roef en de blessure van Frank Boeckx. Lees verder »

Oostende vecht licentie Anderlecht dan toch niet aan

Oostende vecht licentie Anderlecht dan toch niet aan

ANDERE KV Oostende zal de licentie van Anderlecht niet aanvechten bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). Dat laat de kustploeg weten op haar website. Door Anderlecht ongemoeid te laten, hoopt Oostende goodwill te creëren bij Marc Coucke (foto) zodat hij toegevingen doet richting KVO. Lees verder »

Vercauteren opnieuw hoofdtrainer

Vercauteren opnieuw hoofdtrainer

ANDERE Gisteren kwamen de eerste spelers trainen op Neerpede. Ook trainer Frank Vercauteren meldde zich om 9 uur op Neerpede. Net als de meeste personeelsleden werd hij enkele weken geleden op technische werkloosheid gezet. Maar nu er opnieuw getraind wordt is hij opnieuw hoofdtrainer.  Lees verder »

Babel gelinkt aan RSC Anderlecht

Babel gelinkt aan RSC Anderlecht

TRANSFERS - ANDERE Volgens Turkse media toont RSC Anderlecht verregaande interesse in de 33-jarige Ryan Babel. De aanvaller is eigendom van Galatasaray en wordt momenteel verhuurd aan Ajax. Wellicht keert Nacer Chadli terug naar AS Monaco en zo komt paars-wit op het spoor van Babel.  Lees verder »

Potje Fortnite met Vlap

Potje Fortnite met Vlap

ANDERE Sommige spelers begaven zich gisteren naar Neerpede om er te trainen. Intensieve groepstrainingen zijn nog niet voor meteen. Sommige spelers spenderen dan ook tijd op hun spelconsoles. Michel Vlap geeft je zelfs de mogelijkheid om mee te volgen/spelen. Lees verder »

20-tal spelers komen trainen op Neerpede

20-tal spelers komen trainen op Neerpede

ANDERE Een 20-tal spelers melden zich gisteren aan op Neerpede om te trainen, maar dat ging gepaard onder strikte voorwaarden. Zo waren de gebouwen niet toegankelijk. De spelers hadden een afgebakende zone op het oefenveld en waren passes niet toegelaten.  Lees verder »

"Pjaca heeft meebeslissingsrecht"

TRANSFERS - INTERVIEWS Ondanks de huidige onzekerheid is RSC Anderlecht zich al aan het focussen op volgend seizoen. Marko Pjaca kwam in januari naar het Lotto Park op huurbasis met een optie om hem nog een volledig extra seizoen te huren. Makelaar Marko Naletilic laat weten dat Pjaca een stem heeft in zijn toekomst. Lees verder »

Santander stuurt Nkaka terug

Santander stuurt Nkaka terug

TRANSFERS - ANDERE Aristote Nkaka is de tweede RSC Anderlecht-speler die op huurbasis actief is in de Spaanse tweede klasse. Of dat ook volgend seizoen zo is blijft de vraag. Zijn huurclub Santander heeft geen verdere plannen met Nkaka en stuurt hem terug naar Brussel.  Lees verder »

 13-04-2020 

Trainingen worden hervat

Trainingen worden hervat

ANDERE Zoals verwacht zijn de trainingen vanmorgen hervat met uiteraard de grootste zorg voor de maatregelen tegen het coronavirus. Alle spelers die wilden komen trainen, waren welkom. Ook trainer Frank Vercauteren was aanwezig. Lees verder »

 11-04-2020 

Inter heeft oogje op Zeno Debast

Inter heeft oogje op Zeno Debast

TRANSFERS - ANDERE Volgens Calciomercato heeft Inter Milan de 16-jarige Zeno Debast op het oog. De jonge centrale verdediger zit al sinds zijn zevende bij RSC Anderlecht en tekende in oktober van vorig jaar zijn eerste profcontract bij paars-wit.  Hij ligt nog tot 2022 onder contract in Brussel.  Lees verder »

UEFA vraagt advies aan Van Ranst

UEFA vraagt advies aan Van Ranst

INTERVIEWS - ANDERE De UEFA riep vorige week België nog op het matje omdat het de compititie wou stopzetten. Ondertussen blijkt UEFA wel tot inkeer te komen en beginnen ze te beseffen dat er dit seizoen waarschijnlijk niet meer zal gevoetbald worden. Ze hebben zelf het advies gevraagd aan viroloog Marc Van Ranst. Lees verder »

RSC Anderlecht hervat trainingen

RSC Anderlecht hervat trainingen

ANDERE Vincent Kompany wou de trainingen hervatten en hij heeft zijn zin gekregen. Met respect van de coronamaatregelen hervatten volgende week de trainingen. Al zijn die niet verplicht. Spelers die liever het risico niet nemen mogen thuis hun individueel programma blijven afwerken.  Lees verder »

 10-04-2020 

Kompany wil opnieuw gaan trainen

Kompany wil opnieuw gaan trainen

ANDERE Als het van Vincent Kompany afhangt wordt er binnenkort weer getraind op Neerpede. Kompany ziet dat in het buitenland verschillende clubs , met respect voor de coronamaatregelen, hun trainingsactiviteit hervatten en wil hij wil vooral aantonen dat Anderlecht in tijden van crisis slagkrachtig blijft. Lees verder »

Budgetcontrole of geen licentie

Budgetcontrole of geen licentie

ANDERE Bijna hadden we acht clubs die geen licentie kregen want het is nipt geweest voor RSC Anderlecht. De club stapte vrijwillig mee in de maatregel van budgetopvolging van de licentiecommissie. Drie keer per jaar moeten ze nu aantonen dat hun financiële toestand stabiel of verbeterd is. Lees verder »

 09-04-2020 

Beloften op kop, maar Club Brugge kampioen

Beloften op kop, maar Club Brugge kampioen

JEUGD - ANDERE Slecht nieuws voor beloftetrainer Graig Bellamy. Zijn troepen stonden op kop in de rangschikking voor beloften, maar moeten uiteindelijk hun titel afgeven aan Club Brugge, dat volgde op twee punten. De beloften van RSC Anderlecht hadden wel twee wedstrijden meer gespeeld.  Lees verder »

 08-04-2020 

RSC Anderlecht krijgt licentie, Standard niet

RSC Anderlecht krijgt licentie, Standard niet

ANDERE De Licentiecommissie heeft goed nieuws voor RSC Anderlecht, zij  krijgen een licentie voor seizoen 2020-2021. Minder goed nieuws was er voor Standard, zij krijgen geen licentie voor volgend seizoen. Daar zullen de Luikenaars zich wellicht niet bij neerleggen en de zaak voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) aanvechten.  Lees verder »

"Solidariteit is een noodzaak"

ANDERE De Belgische clubs die Europees spelen stonden op hun achterste poten, RSC Anderlecht die voorstelde om het Europees geld te verdelen, hoongelach en verwijten van bedelaars was hun deel. Maar nu blijkt dat idee helemaal niet zo slecht. Enkel de boodschapper was misschien ongelukkig, niet de boodschap. Lees verder »

 07-04-2020 

Voetbal op zaterdagnamiddag?

Voetbal op zaterdagnamiddag?

WEDSTRIJDEN - ANDERE Deze week zal er nog samengezeten worden over de aftraptijden in 1A en 1B. De Pro League, Eleven Sports en de overkoepelende vereniging Belgian Supporters willen daarover rond de tafel gaan zitten. Er zal rekening gehouden worden met de vragen en wensen van alle betrokkenen.  Lees verder »

Nieuw document krijgt meer bijval bij spelers

Nieuw document krijgt meer bijval bij spelers

ANDERE Er is lijkt schot te komen in de zaak rond de solidariteitsbijdrage van de spelers. De voorbije weken was er onenigheid over het deel van het tekengeld dat ze moesten afstaan. RSC Anderlecht heeft nu een nieuw document opgesteld dat in betere aarde valt bij de spelers.  Lees verder »

"Marc wil enkel nog ceremoniële voorzitter zijn"

INTERVIEWS - ANDERE Karel Van Eetvelt kwam in zijn "coronacall" ook terug op de rol van Marc Coucke. De voorzitter krijgt de laatste maanden constant de wind van vooren. "Toch heeft hij nog altijd het beste met de club voor", zegt Van Eetvelt, die zich in juni kandidaat stelt om Coucke op te volgen in de Raad van Bestuur van de Pro League.  Lees verder »

UEFA matigt toon

UEFA matigt toon

INTERVIEWS - ANDERE UEFA-voorzitter Aleksandar Ceferin is nog altijd niet te spreken over de beslissing van België. Al wijzigt zijn toon wel naar het einde van het interview toe. Vorige zondag hield de top van de  Belgische voetbalbond een crisisoverleg met Ceferin. Lees verder »

AC Milan wil aankoopoptie heronderhandelen

AC Milan wil aankoopoptie heronderhandelen

TRANSFERS - ANDERE Volgens de Italiaanse La Gazzetta dello Sport wil AC Milan de aankoopoptie op Alexis Saelemaekers opnieuw onderhandelen. Er is een verplichte aankoopoptie van 3,5 miljoen euro als Saelemaekers een bepaald aantal speelminuten had. Door de coronacrisis kwam hij echter maar aan 33 minuten. Lees verder »

 06-04-2020 

Kompany: "Op termijn weer bij de top spelen"

Kompany:

INTERVIEWS Vincent Kompany sluit zich aan bij Karel Van Eetvelt op vlak van de financiële problematiek van RSC Anderlecht. Maar Kompany zou Kompany niet zijn als hij ook in die situatie een opportuniteit ziet. "Ik merk aan de nieuwe mensen dat ze bereid zijn om de club weer op te bouwen". Lees verder »

Van Eetvelt: "RSCA leefde jaren boven zijn stand"

Van Eetvelt:

INTERVIEWS Karel Van Eetvelt kon geen slechter moment gekozen hebben om aan de slag te gaan bij RSC Anderlecht. De schulden worden alsmaar groter, ook volgend jaar geen Europees voetbal en daarbovenop geen voetbal, geen toeschouwers, dus geen inkomsten. Van Eetvelt kijkt vooral naar het verleden voor de huidige schulden. Lees verder »

Kompany benadert spelers individueel

Kompany benadert spelers individueel

ANDERE Nog steeds geen witte rook omtrent de inlevering van de spelers van RSC Anderlecht. Het grootste struikelblok is nog steeds het afstaan van één twaalfde van het tekengeld. Vincent Kompany contacteert de spelers nu één voor één in de hoop om zo tot een overeenkomst te komen.  Lees verder »

 05-04-2020 

Anderlecht heeft Jonathan de Bie op het oog

Anderlecht heeft Jonathan de Bie op het oog

TRANSFERS Verschillende bronnen melden deze avond dat Anderlecht zijn oog heeft laten vallen op Jonathan de Bie. De 19-jarige doelman komt momenteel uit voor de U23 van Tottenham Hotspur. De geboren Ukkelenaar beschikt bij 'The Spurs' over een aflopend contract, en dat maakt van hem een interessante piste. Lees verder »

 04-04-2020 

Sevilla informeert naar Sambi Lokonga

Sevilla informeert naar Sambi Lokonga

TRANSFERS FC Sevilla heeft geïnformeerd naar Albert Sambi Lokonga. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De middenvelder gaf een tijdje geleden te kennen nog minstens één seizoen te willen blijven, maar in deze barre tijden kan hij wel eens een financiële reddingsboei zijn die Anderlecht goed kan gebruiken. Lees verder »

 03-04-2020 

Geen geld voor opknapbeurt jeugdacademie

Geen geld voor opknapbeurt jeugdacademie

JEUGD Dat Anderlecht financieel de tering naar de nering moet zetten, zal de jeugdopleiding het meest voelen. De RSCA Foot Academy, de site waar alle jeugdploegen van de U8 tot de U13 spelen, is dringend aan een opknapbeurt toe. "Ik vergelijk het hier met Kosovo ten tijde van de burgeroorlog", vertelt een insider. Lees verder »

Nieuwe webpoll: stopzetten competitie

Nieuwe webpoll: stopzetten competitie

WEBSITE De Raad van Bestuur van de Pro League heeft beslist om de competitie stop te zetten als gevolg van de corona-epidemie. Wat vindt u van deze beslissing? Laat het ons weten via de nieuwe webpoll. Let op: de poll gaat over het stopzetten op zich, niet over de beslissing om Club Brugge tot kampioen uit te roepen. Lees verder »

Lukaku: "Ik blijf Anderlecht trouw"

Lukaku:

INTERVIEWS - ANDERE Het is niet de eerste keer dat Romelu Lukaku zijn liefde voor RSC Anderlecht toont. Ook gisteren tijdens een videogesprek met Thierry Henry en Axel Witsel. De Rode Duivel liet ook nog weten dat het voor de volksgezondheid beter zou zijn om dit seizoen gewoon te stoppen met voetballen. Lees verder »

 02-04-2020 

Opinie: kampioen neen, Champions League ja

Opinie: kampioen neen, Champions League ja

WEBSITE - OPINIES De Raad van Bestuur van de Pro League besliste vandaag om de competitie stop te zetten, de huidige stand als eindstand te nemen en dus Club Brugge uit te roepen als landskampioen. Sta ons toe daar serieuze bedenkingen bij te hebben. Er zijn precedenten: bij één ervan werd Anderlecht zo zijn eerste landstitel onthouden. Lees verder »

Luckassen: "Naar PSV keer ik zeker niet terug"

Luckassen:

TRANSFERS - INTERVIEWS In een interview met het Nederlandse dagblad 'De Telegraaf' liet Derrick Luckassen (foto) optekenen volgend seizoen niet terug te gaan keren bij moederclub PSV Eindhoven. Of de Nederlandse verdediger met Ghanese roots bij Anderlecht blijft is nog maar zeer de vraag. Anderlecht heeft tot 31 mei de tijd om de aankoopoptie, die om en bij de vijf miljoen euro bedraagt, al dan niet te lichten. Lees verder »

De Sutter stopt met voetballen

De Sutter stopt met voetballen

ANDERE Oud-Anderlecht-spits Tom De Sutter laat via Instagram weten dat hij zijn voetbalschoenen aan de haak hangt. De West-Vlaming was het laatst actief bij Knokke in de tweede amateurklasse. De Sutter speelde van januari 2009 tot de zomer van 2013 voor Anderlecht. Lees verder »

Zetterberg dacht zelf ook aan ontslag

Zetterberg dacht zelf ook aan ontslag

ANDERE Pär Zetterberg dacht eraan om eind dit seizoen ontslag te nemen. Dat heeft hij volgens Sport/Voetbalmagazine een tijd geleden al tegen enkele medewerkers van de club verteld. "De reden? Hij vond dat zijn takenpakket niet overeenstemde met wat hij voor ogen had", zo schrijft het blad. Lees verder »

Clubliefde of poging om druk te zetten?

Clubliefde of poging om druk te zetten?

ANDERE Heel wat supporters beschouwen het als de ultieme daad van clubliefde, maar is dat wel zo? Feit is dat Vincent Kompany met zijn aankondiging om te betalen voor de spelers die weigeren hun loon af te staan een serieuze druk legt op die spelers. Lees verder »

Geen loonsafstand voor huurlingen

Geen loonsafstand voor huurlingen

ANDERE Enkel de spelers die momenteel voor Anderlecht spelen, moeten één maand loon en extra's laten vallen. De verhuurde spelers niet. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Nochtans zijn er vijf huurlingen van wie Anderlecht (een deel) van het salaris betaalt. Lees verder »

 01-04-2020 

Voetbalbond zet bondsprocureur aan de deur

Voetbalbond zet bondsprocureur aan de deur

ANDERE Kris Wagner, zonder twijfel de meest spraakmakende bondsprocureur die de Koninklijke Belgische Voetbalbond gekend heeft. Maar Wagner is nu toch een stap te ver gaan door openlijk zijn samenwerking met Walter Damen te promoten. De KBVB heeft hem naar aanleiding daarvan bedankt voor bewezen diensten.  Lees verder »