Archieven

 30-04-2016 
 29-04-2016 

Opinie: Steun hen zondag

Opinie: Steun hen zondag

OPINIES Vele fans schreeuwden het uit van woede deze week nadat de spelers zichzelf en de fans belachelijk maakten tegen Oostende. Maar toch … er zit niets anders op dan de ploeg zondag andermaal te steunen. Dat is nu eenmaal de realiteit. Lees verder »

U21: Selectie: Anderlecht - Club Brugge

U21: Selectie: Anderlecht - Club Brugge

WEDSTRIJDEN - JEUGD Coach Nicolas Frutos maakte een 20-koppige selectie bekend voor de topper tegen Club Brugge vanavond. Liam Bossin, Nathan de Medina, Dodi Lukebakio Ngandoli en Fabrice N'Sakala zijn de vier spelers die geselecteerd zijn van de A-kern. De aftrap is voorzien om 19u30 te Tubize in het Belgian Football Center.  Lees verder »

Vanden Stock: "Ik schaamde mij"

Vanden Stock:

INTERVIEWS Roger Vanden Stock heeft, vijf dagen na de wanvertoning op Roeselare, het debacle van toen nog niet verteerd. Het beeld van Roger Vanden Stock die in de tribune stoïcijns voor zich uit bleef staren, werd overal vertoond: "Maar vanbinnen kookte het", geeft de voorzitter toe.  Lees verder »

Hoe staat het met het Eurostadion?

Hoe staat het met het Eurostadion?

ANDERE Het Eurostadion ... het is een mooi voorbeeld van de Belgische politiek. De eerste spadesteek zou in maart 2016 moeten gebeurd zijn, maar het ziet er naar uit dat de start van de bouw toch nog even op zich zal laten wachten. RSC Anderlecht zou in principe vanaf 2019 of 2020 naar Grimbergen verhuizen. Lees verder »

Vijf Anderlecht-spelers naar EK U17

Vijf Anderlecht-spelers naar EK U17

JEUGD Op 5 mei begint het Europees Kampioenschap voor -17-jarigen. België is erbij en bondscoach Thierry Siquet riep vijf spelers van Anderlecht op. Paars-wit is hiermee samen met Club Brugge hofleverancier voor de Belgische selectie. Lees verder »

Antheunis: "Hasi heeft het opgegeven"

Antheunis:

INTERVIEWS Na Paul Van Himst en Jan Mulder in Het Laatste Nieuws, laten vandaag Aime Anthuenis en Johan Boskamp in Het Nieuwsblad hun licht schijnen over Anderlecht. De twee ex-trainers zien vooral de komst van Nicolas Frutos als een belangrijk gegeven voor het opgeven van Besnik Hasi.  Lees verder »

Haalt Hasi zijn jokers boven ?

Haalt Hasi zijn jokers boven ?

INTERVIEWS Besnik Hasi kan helaas nog niet op een volledig fitte kern rekenen, maar hij kan er zich wel op verheugen dat zowel Matias Suarez als Imoh Ezekiel terug aansluiten bij de groep. Beide spelers bieden andere oplossingen op offensief vlak voor de komende wedstrijden. Ook Dodi Lukebakio liet mooie dingen zien bij de beloften.  Lees verder »

Bastien in beeld bij Liverpool en Porto

Bastien in beeld bij Liverpool en Porto

TRANSFERS Er doen verschillende geruchten de ronde over Samuel Bastien, die dit jaar nog uitgeleend werd aan Avellino. Zowel Liverpool als Porto zouden interesse tonen in de jonge middenvelder. Liverpool zou zelfs al een akkoord hebben met een transfersom van 5,5 miljoen euro. Maar niets is bevestigd of zeker. Lees verder »

Hasi: "Heel België is tegen ons"

Hasi:

INTERVIEWS Paul Van Himst en Jan Mulder waren donderdag niet mals voor Anderlecht, ze spaarden de kritiek niet en we kunnen hen ook geen ongelijk geven. Vele supporters denken wat de twee iconen eindelijk durfden openlijk te zeggen. Alleen Besnik Hasi vindt het jammer dat net zij zo tekeer gaan.  Lees verder »

 28-04-2016 

Hasi: "Ik hoop op de steun van het publiek"

Hasi:

INTERVIEWS Anderlecht heeft iets recht te zetten, niet alleen tegenover zijn supporters maar tegenover heel België, dat weet ook Besnik Hasi. "Ik hoop dat de supporters achter ons zullen staan, de spelers krijgen daar een mentale boost van en dat kan het verschil maken zondag." Lees verder »

Nieuw truitje binnenkort beschikbaar

Nieuw truitje binnenkort beschikbaar

ANDERE De fanshop van RSC Anderlecht verwacht binnenkort de levering van het nieuwe shirt seizoen 2016/2017. Als de leveringstermijn gerespecteerd wordt, zal het truitje vanaf 8 mei, wanneer paars-wit thuis tegen Oostende speelt, beschikbaar zijn in de fanshop.  Lees verder »

Suarez inzetbaar tegen Gent

Suarez inzetbaar tegen Gent

BLESSURES - WEDSTRIJDEN Het lijkt erop dat Matias Suarez opnieuw inzetbaar zal zijn tegen Gent. Voor de centrale verdediging wordt gerekend op Olivier Deschacht. Imoh Ezekiel traint weer mee na zijn kaakbeenbreuk maar moet voorzichtig zijn bij eventuele contacten.  Lees verder »

Najar komt ploegmaats steunen

Najar komt ploegmaats steunen

BLESSURES - ANDERE Andy Najar kwam gisteren op bezoek te Neerpede na zijn operatie aan de kruisbanden. Hij blijft nog tot het einde van de play-offs in België om zijn ploegmaats te steunen en hopelijk de titel zien pakken. Nadien gaat de Hondurees in de VS, bij zijn famile, revalideren.  Lees verder »


 27-04-2016 

Deschacht of Nuytinck centraal

Deschacht of Nuytinck centraal

ANDERE Bram Nuytinck ging zondag openlijk in discussie met Besnik Hasi. Iets wat hem wellicht niet in dank afgenomen wordt door de coach. Maar veel keuzes heeft Hasi niet in de centrale verdediging. Olivier Deschacht sukkelt nog altijd met een pubalgie. Lees verder »

Weldra een akkoord rond transfer Praet?

Weldra een akkoord rond transfer Praet?

TRANSFERS Volgens de Italiaanse media, zou er een akkoord zijn op clubniveau tussen Anderlecht en Fiorentina, omtrent de transfer van Dennis Praet. Er zou een transferbedrag van rond de 9 à 10 miljoen euro mee gemoeid zijn. Praet zelf heeft zijn zegen nog niet gegeven. Lees verder »

Peptalk voor de spelers

Peptalk voor de spelers

ANDERE In plaats van een donderpreek kregen de spelers maandag een peptalk van coach Besnik Hasi. Dindsdag kregen ze dan weer een vrije dag. Wellicht om de hoofden leeg te maken en er vanaf woensdag terug in te vliegen voor het treffen met Gent komende zondag. Lees verder »

 26-04-2016 

Anderlecht - Gent uitverkocht

Anderlecht - Gent uitverkocht

ANDERE De wedstrijd van komende zondag 1 mei, tegen AA Gent is volledig uitverkocht. Er zijn dus geen tickets meer beschikbaar aan de loketten. De aftrap is voorzien om 14u30 in het Constant Vanden Stock Stadion. Lees verder »

Geen donderpreek

Geen donderpreek

ANDERE De spelers kregen maandag geen donderpreek na hun wanvertoning tegen Oostende. Het bestuur rekent op het eigen eergevoel van de spelers om zondag tegen Gent, de situatie recht te zetten. De training verliep ook zoals alle andere trainingen.  Lees verder »

Boete van 25.000 euro

Boete van 25.000 euro

ANDERE Er staat Anderlecht een boete van 25.000 euro te wachten omdat scheidsrechter Wim Smet zondag de wedstrijd moest stilleggen. Het waren de fans van Anderlecht die aanleiding waren voor de beslissing van de scheidsrechter.  Lees verder »

 25-04-2016 

Opinie: FC te weinig

Opinie: FC te weinig

OPINIES De gevleide tien op twaalf kon het lang verbergen, maar tegen Oostende sloeg de waarheid in als een bom. Er wordt veel gemekkerd op de mentaliteit en de trainer, maar het grootste probleem zit nog dieper. Dit Anderlecht heeft gewoon niet genoeg kwaliteit. Lees verder »

U21: Doelpuntenfestival te Mechelen

U21: Doelpuntenfestival te Mechelen

JEUGD De beloften van Anderlecht gingen vandaag winnen op Mechelen met 3-5 (0-2 met de rust). Dodi Lukebakio Ngandoli liet drie keer de Mechelse netten trillen, waarvan één via penalty. Stéphane Omeonga (pen) en Siebe Van der Heyden tekenden voor de andere twee paars-witte doelpunten.  Lees verder »

Kara kan spelen tegen Gent

Kara kan spelen tegen Gent

ANDERE Omdat het in het geval van Kara Mbodj niet om een versnelde procedure gaat, kan de Senegalees komende zondag spelen tegen Gent. Het bondsparket zal pas op maandag 2 mei een schorsingsvoorstel doen. De Geschillencommissie zal de uiteindelijke beslissing nemen.  Lees verder »

Gumienny fluit Anderlecht - Gent

Gumienny fluit Anderlecht - Gent

ANDERE Serge Gumienny is door de KBVB aangeduid om de wedstrijd van volgende zondag tegen AA Gent in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Thibaud Nijssen, Karel De Rocker, Peter Hermans, Erik Lambrechts en Frederik Geldhof.  Lees verder »

Oostende wil Silvio Proto

Oostende wil Silvio Proto

TRANSFERS Silvio Proto kreeg gisteren applaus van de Oostende-supporters toen hij probeerde de Anderlecht-aanhang weer in toom te krijgen nadat twee personen op het veld gekomen waren. Een voorbode voor volgend seizoen? Lees verder »

Kara: "Zo kan het niet verder"

Kara:

INTERVIEWS Aan de reacties achteraf ligt het alleszins niet. Na de wedstrijd zijn alle spelers er zich van bewust hoe slecht het was. "Zo kunnen we niet winnen", weet ook Kara Mbodj. "Het wordt tijd dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt." Lees verder »


 24-04-2016 
 23-04-2016 
 22-04-2016 

Wie staat zondag linksachter?

Wie staat zondag linksachter?

INTERVIEWS Alexander Büttner speelde tegen Gent geen al te beste partij. Frank Acheampong veroorzaakte een strafschop. Olivier Deschacht sukkelt met een blessure. Wie zal Hasi zondag als linksachter uitspelen tegen Oostende? Lees verder »

Jonge Beveren-doelman naar Anderlecht

Jonge Beveren-doelman naar Anderlecht

JEUGD Rik Vercauteren, een jonge doelman van Waasland-Beveren, ruilt komende zomer het Waasland voor Anderlecht. Vercauteren wordt in juni 15 jaar. In februari trainde hij mee met de nationale selectie voor doelmannen geboren in 2001. Lees verder »

Hasi: "Een juiste uitslag"

Hasi:

INTERVIEWS Hoewel het geen goede wedstrijd was, keerde Besnik Hasi niet ontevreden terug naar Brussel. "We hebben een punt behaald, daar gaat het om", aldus de coach, die wel aangaf dat het voetbal van Anderlecht er niet uitkwam. Lees verder »


 21-04-2016 

Hanni gaat 600.000 euro verdienen

Hanni gaat 600.000 euro verdienen

TRANSFERS Volgens Sudpresse zal Hanni bij Anderlecht een salaris van 600.000 euro per jaar opstrijken. Speler en club bereikten hierover een princiepsakkoord. Anderlecht en KV Mechelen moeten het wel nog eens raken over de transfersom. Anderlecht biedt momenteel anderhalf miljoen euro, KV Mechelen vraagt er drie miljoen. Lees verder »

Proto mag gratis vertrekken

Proto mag gratis vertrekken

TRANSFERS Silvio Proto heeft nog een contract tot juni 2017 bij Anderlecht maar dringt aan voor een contractverlening van zeker twee jaar. Indien beide partijen niet tot een akkoord komen mag de doelman gratis vertrekken komende zomer.  Lees verder »

 20-04-2016 

Najar met succes geopereerd

Najar met succes geopereerd

BLESSURES - ANDERE De operatie van Andy Najar is goed verlopen, dat liet de Hondurees zelf weten via zijn instagram. "God zij dank, de operatie is goed verlopen", staat er in het Spaans te lezen. Wij wensen hem in ieder geval een heel spoedig herstel toe !!! Lees verder »

Badji op de rechtsachter

Badji op de rechtsachter

BLESSURES Besnik Hasi gaf min of meer toe dat Stéphane Badji tegen Gent als rechtsachter zal aantreden: "Hij deed het tegenover Izequierdo ook niet slecht en die was ook snel." In de Ghelamco Arena krijgt Badji waarschijnlijk Mbark Boussoufa tegenover zich. Lees verder »

Olympiakos volgt Proto

Olympiakos volgt Proto

TRANSFERS Olympiakos zag Silvio Proto twee keer aan het werk tijdens de Europa League en waren blijkbaar onder de indruk van zijn prestaties. De Griekse club wil de doelman binnen halen voor volgend seizoen. Proto houdt momenteel de boot nog een beetje af. Lees verder »

Negen miljoen euro voor Praet?

Negen miljoen euro voor Praet?

TRANSFERS Het Italiaanse Fiorentina lijkt op dit moment het meest concreet met zijn interesse voor Dennis Praet. Sudpresse schrijft vandaag dat de Italianen weldra een bod van negen miljoen euro plus verschillende bonusclausules zullen uitbrengen. Lees verder »

Anderlecht start gesprekken met Trossard

Anderlecht start gesprekken met Trossard

TRANSFERS Anderlecht is niet zinnens om zijn transferdossiers deze zomer tot eind augustus te laten aanslepen. Gisteren bereikten ons berichten over een akkoord met Sofiane Hanni, vandaag schrijft Sudpresse dat paars-wit de gesprekken met Leandro Trossard gestart is. Lees verder »

Operatie voor Deschacht ?

Operatie voor Deschacht ?

BLESSURES Olivier Deschacht sukkelt al een tijdje met een pubalgie. Sinds een tweetal weken is hij in behandeling bij Lieven Maesschalck. Komt er geen beterschap dan moet de verdediger na dit seizoen onder het mes.  Lees verder »

 19-04-2016 

Belgische Supercup op 23 juli

Belgische Supercup op 23 juli

ANDERE De Raad van Bestuur van de Pro League hield vandaag, 19 april haar maandelijkse zitting, Daar werd beslist dat de Supercup van België zal doorgaan op zaterdag 23 juli 2016. De wedstrijd wordt gespeeld op het veld van de toekomstige kampioen tegen Standard Luik.  Lees verder »

Vanden Borre op bezoek bij Sion

Vanden Borre op bezoek bij Sion

ANDERE Anthony Vanden Borre heeft er tijdens zijn verblijf te Nyon, voor de UEFA Youth League, gebruik van gemaakt om FC Sion te gaan bezoeken. Hj woonde er de wedstrijd bij tegen Grasshopper. Sion won die wedstrijd met 2-1 met een doelpunt van Mujangi Bia. Lees verder »

Bastien naar Sporting Lissabon ?

Bastien naar Sporting Lissabon ?

ANDERE Samuel Bastien zijn uitleenbeurt bij Avellino is niet onopgemerkt voorbijgegaan. Bastien maakte er indruk maar Avellino kan de prijs van vier miljoen euro niet betalen. Sporting Lissabon zou ook interesse tonen in de jonge middenvelder.  Lees verder »


 18-04-2016 

Opinie: we zijn er nog lang niet!

Opinie: we zijn er nog lang niet!

OPINIES Anderlecht leeft terug; we are back in business! Het klopte gisterenavond Club Brugge met 1-0 en begint zo voor het eerst aan Play-off I met negen op negen. Dat is ook wat we vooropgesteld hadden. Missie geslaagd dus en de kloof met Brugge is daardoor verkleind tot één punt. Lees verder »

Vertenten fluit AA Gent - Anderlecht

Vertenten fluit AA Gent - Anderlecht

ANDERE Bart Vertenten werd door de KBVB aangeduid om de wedstrijd van komende donderdag in de Ghelmco Arena, in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Rien Vanyzere, Thibaud Nijssen, Stijn Hutsebaut, Frederik Geldhof en Wim Smet. Lees verder »

Anderlecht bedankt de fans

Anderlecht bedankt de fans

ANDERE Spelers, staff en supporters waren zondag in de wolken met de overwinning tegen Club Brugge. Het stadion kolkte en de spelers werden vooruit geschreeuwd door de fans. Anderlecht wil zijn supporters daarvoor bedanken met een boodschap op de officiële clubwebsite. Lees verder »

Fiorentina komt Praet scouten

Fiorentina komt Praet scouten

ANDERE Niet alleen Sevilla toont interesse in Dennis Praet ook Fiorentina komt opnieuw op de proppen. Gisteren stuurde het een scout naar het Astridpark om Praet te scouten tijdens de wedstrijd tegen Club Brugge. Lees verder »

Artikel als motivatie

Artikel als motivatie

ANDERE Enkele weken geleden was er een poll in Het Laatste Nieuws, de lezers voorspelden toen dat Club Brugge kampioen ging worden. Michel Verschueren opperde op twitter al om dat artikel als motivatie gebruiken en zo geschiede. Lees verder »

Najar vandaag onder de scan

Najar vandaag onder de scan

BLESSURES Andy Najar bleef gisteren met zijn voet in het gras steken en verdraaide zijn knie, hij verliet zondag het stadion op krukken. Vandaag gaat de Hondurees onder de scan met zijn knie, bij paars-wit vrezen ze het ergste.  Lees verder »

 17-04-2016 
 16-04-2016 

Najar speelt met injectie

Najar speelt met injectie

BLESSURES Andy Najar zal mogelijk zondag aantreden tegen Brugge met een infiltratie om de pijn te onderdrukken. Ook Olivier Deschacht heeft nog wat pijn, hij ging bijtrainen bij Lieven Maesschalck om de topper toch te halen.  Lees verder »

 15-04-2016 

Zondag Fan Village

Zondag Fan Village

ANDERE Anderlecht is van plan om er komende zondag een groot feest van te maken. De club zet een Fan Village op poten ter hoogte van ingang E14. Lisa Smolders zal samen met de deejays van "2 Many Playlists" de muzikale omlijsting verzorgen.  Lees verder »

Proto houdt alternatief achter de hand

Proto houdt alternatief achter de hand

ANDERE In juni 2017 loopt het contract van Silvio Proto ten einde bij Anderlecht. Tot hiertoe zijn er nog geen onderhandelingen opgestart voor een eventuele contractverlenging en dat zal ook niet het geval zijn tijdens de play-offs. Proto houdt wel een alternatief achter de hand indien zijn contract niet verlengd wordt.  Lees verder »

Deschacht twijfelachtig, Acheampong out

Deschacht twijfelachtig, Acheampong out

BLESSURES Olivier Deschacht doet er alles aan om zondag aan de aftrap te staan, maar of dat gaat lukken is nog niet zeker. Frank Acheampong blijft hinder ondervinden en blijft wellicht zondag ook aan de kant. Andy Najar wordt opgelapt voor de topper van zondag tegen Club Brugge. Lees verder »

 14-04-2016 

UYL: Selectie voor Nyon

UYL: Selectie voor Nyon

JEUGD Met 22 spelers is Anderlecht afgereist naar Nyon voor de eindfase van de UEFA Youth League. Morgen om 13 uur speelt Anderlecht de halve finale tegen Chelsea. Bij winst wacht maandag de finale. Lees verder »

Vanden Borre mee naar Nyon

Vanden Borre mee naar Nyon

ANDERE Anthony Vanden Borre is samen met de U19 afgereisd naar Nyon voor de halve finales van de UEFA Youth League. Meespelen mag Vanden Borre niet, maar hij zal morgen  plaatsnemen op de bank als lid van de trainersstaf. Lees verder »

5-jarig contract voor Doumbia ?

5-jarig contract voor Doumbia ?

TRANSFERS Woensdag mocht Idrissa Doumbia meetrainen met de A-kern tijdens de open training, een soort voorstelling aan het publiek. Doumbia wordt vandaag 18 jaar en er zo een contract van vijf seizoenen klaarliggen voor Ivoriaan volgens Het Laatste Nieuws. Lees verder »

Najar sukkelt met de buikspieren

Najar sukkelt met de buikspieren

BLESSURES Andy Najar verliet woensdag vroegtijdig de open training. De Hondurees sukkelt al een tijdje met de buikspieren maar kon tot hiertoe altijd opgelapt worden om te spelen. Najar is zowat de énige speler die Besnik Hasi niet kan missen. Lees verder »

 13-04-2016 

Kaminski terug naar Cyprus ?

Kaminski terug naar Cyprus ?

TRANSFERS - ANDERE Thomas Kaminski wordt momenteel uitgeleend aan FC Kopenhagen, maar hij komt er praktisch niet aan spelen toe. Volgens La Capitaleis er ook bij Anderlecht geen plaats meer voor de doelman. De kans is groot dat hij terugkeert naar Cyprus waar hij vorig jaar nog uitgeroepen werd tot 'doelman van het jaar' bij Anarthosis Famagusta. Lees verder »

 12-04-2016 

UEFA schorst Mangala drie duels

UEFA schorst Mangala drie duels

JEUGD De UEFA heeft Orel Mangala een schorsing van drie wedstrijden op gelegd in de Youth League. De middenvelder, een steunpilaar in het team van Nicolas Frutos, mist zo de halve finale en eventuele finale. Lees verder »

 11-04-2016 

Lukebakio niet mee naar Youth League-eindtoernooi

Lukebakio niet mee naar Youth League-eindtoernooi

ANDERE Zondag aan de Gaverbeek was er geen spoor te bekennen van Dodi Lukebakio Ngandoli, niet op het veld en niet op de bank. Er deden al geruchten de ronde dat mee afreisde naar Nyon met de bende van Nicolas Frutos voor de Final Four in de UEFA Youth League. Niets van aan, Lukebakio blijft ter beschikking van de A-kern van Besnik Hasi.  Lees verder »

Anderlecht wenst Essikal veel sterkte

Anderlecht wenst Essikal veel sterkte

BLESSURES Zulte Waregem speler Karim Essikal hield aan zijn luchtduel met Kara Mbodj een schedelbreuk, een breuk aan het kaakgewricht en een zware hersenschudding overgehouden. Bestuur, staff en spelers van RSC Anderlecht wensen Essikal veel sterkte toe.  Lees verder »

Verbist fluit topper tegen Club Brugge

Verbist fluit topper tegen Club Brugge

ANDERE Johan Verbist is aangeduid om de topper van komende zondag tegen Club Brugge in goed banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Dirk Gilon, Danny Huens, Philippe Vandecauter, Nicolas Laforge en Christophe Delacour. Aftrap is voorzien om 18u in het Constant Vanden Stock Stadion. Lees verder »

Mauves Army rekent op uw vrijgevigheid

Mauves Army rekent op uw vrijgevigheid

ANDERE Tijdens de wedstrijd tegen Club Brugge op 17 april 2016, zal Mauves Army 2003 een inzamelactie organiseren voor de tifo's tijdens de komende play-offs. Alle acties die de groep op poten zet wordt georganiseerd en gefinancierd met giften. Lees verder »

Anderlecht - Club Brugge uitverkocht !

Anderlecht - Club Brugge uitverkocht !

ANDERE De topper van komende zondag tegen Club Brugge is volledig uitverkocht. Bij winst kan Anderlecht op 1 punt komen van de tegenstander en zich volledig in de titelstrijd kunnen gooien. De aftrap is voorzien om 18u in het Constant Vanden Stock Stadion. Lees verder »

 10-04-2016 

Kara: "Ik wou Karim zeker niet verwonden"

Kara:

INTERVIEWS Kara Mbodj ging na een kwartier vol voor een kopbal, alleen deed Karim Essikal van Zulte-Waregem dat ook. Met als geval dat beide na een hoofd tegen hoofd botsing op de grond terecht kwamen. Kara stond vlug terug recht maar Essikal werd afgevoerd naar het ziekenhuis.  Lees verder »

Praet: "Mijn goal deed deugd"

Praet:

INTERVIEWS Dennis Praet zorgde voor de openingstreffer tegen Zulte-Waregem, een goal waar de ex-Gouden Schoen blijkbaar héél blij mee was. Toch beseft Praet dat het nog beter moet als Anderlecht volgende week de drie punten wil pakken tegen Brugge.  Lees verder »

Defour: "Zege doet deugd"

Defour:

INTERVIEWS Steven Defour was tevreden met wat Anderlecht zondagavond liet zien tegen Zulte-Waregem. De middenvelder keek al vooruit naar de wedstrijd tegen Club Bruggen: "3 punten pakken en dan komen we op 1 punt, dat had niemand verwacht hé." Lees verder »

Anderlecht wint nipt in slotfase

Anderlecht wint nipt in slotfase

WEDSTRIJDEN Anderlecht deed vanavond wat het moest doen: het won met 1-2 van Zulte Waregem. Al was het met de hakken over de sloot, want het voetbal was lang niet altijd even flitsend en lange tijd zag het er naar uit dat Anderlecht duur puntenverlies zou lijden. Lees verder »

 09-04-2016 

N'Sakala bezoekt stage te Waver

N'Sakala bezoekt stage te Waver

ANDERE Fabrice N'Sakala is peter van de stage 'Arena Kids' te Waver. Vrijdagnamiddag nam hij dan ook even de tijd om langs te gaan en tijd te maken voor de kinderen die deelnemen aan de stage. N'Sakala had de handen vol met handtekeningen uidelen en foto's.  Lees verder »

Sylla klaar voor Zulte Waregem

Sylla klaar voor Zulte Waregem

BLESSURES Idrissa Sylla sukkelde in het begin van de week met pijn aan de lies, waardoor hij  niet deelnam aan de training. De laatste dagen kon Sylla gewoon terug meetrainen waardoor de wedstrijd van zondag tegen Zulte Waregem niet in het gedrang komt.  Lees verder »

Djuricic op de bank ?

Djuricic op de bank ?

INTERVIEWS Steven Defour maakt terug zijn opwachting na 2 speeldagen schorsing. Wat met het middenveld? Kiest Besnik Hasi voor Stéphane Badji, Steven Defour en Youri Tielemans, dan is de kans groot dat Filip Djuricic op de bank mag starten.  Lees verder »

Bayat: "Onnozelheden"

Bayat:

ANDERE Het is niet meer de eerste keer dat Hein Vanhaezebrouck gelinkt wordt aan Anderlecht. Het gerucht deed zelfs de ronde dat hij samen met zijn manager Mogi Bayat en Herman Van Holsbeeck gesignaleerd was in Knokke. Bayat spreekt dit voor eens en altijd tegen.  Lees verder »

 08-04-2016 

U21: Anderlecht wint van Oostende

U21: Anderlecht wint van Oostende

WEDSTRIJDEN - JEUGD Een verdiende overwinning voor paars-witte beloften tegen Oostende. Gilles Denayer (foto) en Emil Abaz zorgden voor de doelpunten. Het ontbrak de aanvallers van Anderlecht aan afwerking in de zestien en lieten zo na om Oostende met nog zwaardere verliescijfers naar huis te sturen Lees verder »

Belangstelling voor Bastien blijft groeien

Belangstelling voor Bastien blijft groeien

TRANSFERS Het rijtje geïnteresseerde clubs voor Samuel Bastien groeit aan. Volgens Tuttomercatoweb tonen nu ook Lyon, Nice en Borussia Dortmund interesse. Eerder viel zijn naam al bij verschillende Italiaanse clubs. Liverpool volgt de middenvelder al enkele jaren en doet dit nog steeds. Lees verder »

Anderlecht volgt jonge Georgiër

Anderlecht volgt jonge Georgiër

TRANSFERS Anderlecht is één van de clubs die de prestaties van Giorgi Kharaishvili van nabij volgt. Kharaishvili is een 19-jarige Georgiër. Ook Club Brugge en verschillende Nederlandse clubs volgen hem. In januari stond hij dichtbij Vitesse. Lees verder »

Derijck zegt niet nee tegen Anderlecht

Derijck zegt niet nee tegen Anderlecht

TRANSFERS - INTERVIEWS Timothy Derijck genoot zijn opleiding bij Anderlecht. Op zijn 18e koos hij voor een Nederlands avontuur. Momenteel speelt Derijck bij ADO Den Haag, maar daar heerst nog veel onduidelijkheid over zijn toekomst. Hij zegt dan ook niet nee tegen een terugkeer naar Anderlecht.  Lees verder »

Defour naar Italië? "Geen commentaar"

Defour naar Italië?

INTERVIEWS Volgens sommige bronnen, staat Steven Defour dicht bij een vertrek naar Italië tijdens de volgende transferperiode. Defour zelf weigert om de geruchten te bevestigen. Voor hem zijn de komende negen play-offwedstrijden het belangrijkste en hij wil zich enkel daar op concentreren.  Lees verder »

Acheampong hervat lichte training

Acheampong hervat lichte training

BLESSURES Frank Acheampong tekende gisteren present op de groepstraining. Samen met Leander Dendoncker en Matias Suarez beperkte hij zich tot lichte loopoefeningen. Van de drie spelers is Acheampong de enige die misschien klaar geraakt voor de wedstrijd tegen Zulte Waregem. Lees verder »

 07-04-2016 

Ticket info: Anderlecht - AA Gent

Ticket info: Anderlecht - AA Gent

ANDERE 1 mei ontvangt Anderlecht AA Gent in het Constant Vanden Stock Stadion, de ticketverkoop voor deze wedstrijd gaat van start volgende week woensdag 13 april. Tickets kunnen zowel online als aan de loketten aangekocht worden. Prijzen variëren tussen 25€ (-16) en 55€. Lees verder »

 06-04-2016 

Spelers op bezoek bij Molenbeekse jongeren

Spelers op bezoek bij Molenbeekse jongeren

ANDERE Een delegatie Anderlecht-spelers gaat donderdag 7 april op bezoek in het Molenbeekse Gemeenschapscentrum Maritiem. Het gaat om een initiatief van 'Football is my Dream', een stichting die jongeren die op straat voetballen in contact wil brengen met profclubs.  Lees verder »

Frutos volgend seizoen T2?

Frutos volgend seizoen T2?

ANDERE Nicolas Frutos promoveert tot operationeel manager, maar de ambitie van de Argentijn blijft om op termijn hoofdcoach van paars-wit te worden. Sommige fans dromen ervan dat dit volgend seizoen al gebeurt, maar dat lijkt wat snel. Lees verder »

 05-04-2016 

Duitse interesse voor Anderlecht-spelers

Duitse interesse voor Anderlecht-spelers

TRANSFERS Volgens Duitse media, waren er zondagavond meerdere scouts aanwezig in het Astridpark om Andy Najar aan het werk te zien. Wolfsburg en Leverkussen tonen de meeste interesse, al zou die laatste zich meer richten op Dennis Praet. De Duitse club kwam Praet al vier keer scouten volgens kicker.de. Lees verder »

Frutos promoveert

Frutos promoveert

ANDERE Nicolas Frutos maakt promotie bij Anderlecht en wordt 'performance manager'. David Steegen voegt er wel aan toe dat Besnik Hasi 'verantwoordelijk blijft voor de eerste ploeg'. Lees verder »

 04-04-2016 

Open training op woensdag 6 april

Open training op woensdag 6 april

ANDERE Komende woensdag, 6 april zet Anderlecht de deuren open van het Constant Vanden Stock Stadion.  Alle supporters zijn welkom om de spelers aan het werk te zien vanaf 10u30. Hou er rekening mee dat er ook daar strenge veiligheidsmaatregelen van kracht zijn.  Lees verder »

Vanden Stock dankt supporters

Vanden Stock dankt supporters

ANDERE De harde kern van Anderlecht ontrolde gisteren een prachtige tifo voor de wedstrijd tegen Genk. Een emotionele voorzitter, Roger Vanden Stock" kwam na de wedstrijd het veld opgerend om de supporters bedanken.  Lees verder »

Proto toont zijn klasse

Proto toont zijn klasse

ANDERE Het sprongetje en de gebalde vuist bij een doelpunt bleven gisteren achterwege bij doelman Silvio Proto. Ongetwijfeld begrijpt hij als geen ander wat zo een doelpunt doet met een doelman.  Lees verder »

 03-04-2016 

Opinie: 9 op 9 is een must!

Opinie: 9 op 9 is een must!

WEDSTRIJDEN - ANDERE Deze namiddag starten de play-offs voor Anderlecht. Door het gelijkspel van Gent, kan Anderlecht de landskampioen vanavond al bijbenen in de stand. Voorwaarde hiervoor is winst tegen Racing Genk. En dat zal niet makkelijk worden. De Limburgers zijn goed op dreef en paars-wit kampt met een overvolle ziekenboeg. Lees verder »

 02-04-2016 
 01-04-2016 

Proto: "Wij willen de titel"

Proto:

INTERVIEWS Silvio Proto hernam vorige donderdag de training nadat hij enkele dagen grieperig thuis zat. De doelman kan niet wachten om aan de play-offs te beginnen. Zondag staat er een essentiele wedstrijd op het programma, eentje om vertrouwen op te doen voor het verder verloop van de competitie. Lees verder »

U zegt ... "Okaka Chuka"

U zegt ...

ANDERE Omdat het op deze 1 april al eens iets luchtiger mag zijn, omdat lachen gezond is of omdat het zonnetje dit weekend gaat schijnen. Maakt niet uit, wij vonden het best grappig toen we volgende video zagen. Stefano Okaka ofte 'Okaka Chuka' (in het Japans), heeft blijkbaar ook fans in het Verre Oosten.  Lees verder »

Vooruitblik: Play-Off I

Vooruitblik: Play-Off I

ANDERE Vanavond trappen AA Gent en Zulte Waregem Play-Off I af. Dertig wedstrijden om uit te maken wie de titel pakt en welke teams met de overgebleven Europese tickets aan de haal gaan. Een vooruitblik. Lees verder »

Hasi: "De titel? We gaan die pakken ja"

Hasi:

INTERVIEWS Hoewel ze de play-offs beginnen in de rol van underdog, blijft het bestuur en Besnik Hasi geloven dat Anderlecht dit seizoen zijn 34ste titel pakt. En de coach zette ook meteen zijn spelers op scherp: "Wie in het buitenland spelen moet zich nu maar eens gaan tonen." Lees verder »

Bourard traint mee met A-kern

Bourard traint mee met A-kern

JEUGD Door de hoge blessurelast en zijn goede prestaties bij de U21 mocht Samy Bourard gisteren meetrainen met de A-kern. De 19-jarige middenvelder werkte de namiddagtraining af met de manschappen van Besnik Hasi. Lees verder »