Archieven

 30-04-2013 

Slechtste reeks sinds Tweede Wereldoorlog

Slechtste reeks sinds Tweede Wereldoorlog

Uit zijn laatste tien wedstrijden in de reguliere competitie en de play-offs puurde Anderlecht amper tien punten. Sinds de Tweede Wereldoorlog zette het nooit een slechtere reeks neer. Drie keer werd even slecht gepresteerd. Lees verder »

Safari wil terugkeren naar Zweden

Safari wil terugkeren naar Zweden

Behrang Safari zou na dit seizoen weer in zijn vaderland Zweden willen gaan voetballen. Persoonlijke redenen zouden aan de basis liggen van deze beslissing. Safari heeft bij Anderlecht nog een contract voor één jaar, maar mag weg. Lees verder »

Kenners tippen nog steeds op Anderlecht

Kenners tippen nog steeds op Anderlecht

Hoewel Anderlecht in de play-offs samen met Lokeren het minste punten verzamelde, blijven de kenners geloven in een nieuwe titel. Het Nieuwsblad vroeg aan tien (ex-)topcoaches naar hun favoriet. Zes van de tien tippen Anderlecht. Lees verder »

Salif Sané blijft optie voor deze zomer

Salif Sané blijft optie voor deze zomer

Anderlecht heeft de piste van Salif Sané nog niet verlaten. De Frans-Senegalese verdediger stond in januari dicht bij een transfer, maar dit ging toen niet door. Volgens Mercato365.com is Anderlecht nog steeds erg geïnteresseerd. Lees verder »

 29-04-2013 

Beloften verliezen van Racing Genk

Beloften verliezen van Racing Genk

De beloften van Anderlecht hebben maandagavond met 3-1 verloren op het veld van Racing Genk. Frank Acheampong scoorde het enige Paars-witte doelpunt. Ondanks de nederlaag behouden de beloften een behoorlijke kans op de titel. Lees verder »

Woensdag open training

Woensdag open training

Overmorgen zijn de supporters weer welkom tijdens de training van Anderlecht. Supporters kunnen de spelers komen bekijken tijdens de oefensessie van 10.30 uur in Neerpede. Na de training is er tijd voor foto's en handtekeningen. Lees verder »

Anderlecht-fans bekogelen supportersbus

Anderlecht-fans bekogelen supportersbus

Een supportersbus van Club Brugge is gisterenavond aangevallen door Anderlecht-supporters. Op de carpoolparking van Wetteren bekogelden enkele heethoofden de bus met stenen en stokken. Vier Club-supporters raakten hierbij gewond. Lees verder »

Van den Brom tevreden over Suarez

Van den Brom tevreden over Suarez

Matias Suarez startte tegen Club Brugge in de basis en toonde bij momenten zijn oude flitsen. John van den Brom was achteraf tevreden over de prestatie van zijn Argentijn. "Als hij
aan de bal is, gebeurt er iets", aldus de coach. Lees verder »

Gumienny legt uit waarop hij goal afkeurde

Gumienny legt uit waarop hij goal afkeurde

Serge Gumienny legde na de wedstrijd uit waarom hij het doelpunt van Tom De Sutter afkeurde. "Ten eerste zag ik een lichte duw van De Sutter net voor hij kopte. Ten tweede stond Guillaume Gillet ook buitenspel", aldus de arbiter. Lees verder »

Gedempte kritiek op ref na afgekeurde goal

Gedempte kritiek op ref na afgekeurde goal

In tegenstelling tot vorige week werd er bij Anderlecht gisteren niet op de scheidsrechter geschoten. Nochtans had paars-wit hier reden toe. Drie minuten voor tijd keurde Serge Gumienny een doelpunt van Tom De Sutter onterecht af. Lees verder »

 28-04-2013 

Rellen na Club Brugge-Anderlecht

Rellen na Club Brugge-Anderlecht

Na de topper tussen club Brugge en Anderlecht zijn er rellen uitgebroken tussen beide supporterskernen en de politie. Acht agenten en negen stewards zouden hierbij gewond zijn geraakt. De politie arresteerde twee 'supporters'. Lees verder »

Eerste doelpunten Reynaldo in Azerbeidzjan

Eerste doelpunten Reynaldo in Azerbeidzjan

Anderlecht verkocht Reynaldo in januari aan Qarabag uit Azerbeidzjan. Vandaag scoorde hij er zijn eerste doelpunten. Met twee treffers bezorgde Reynaldo zijn team een 0-2-zege tegen Qabala. In de stand staat Qarabag tweede. Lees verder »

Van den Brom: "Penalty's zijn catastrofe"

Van den Brom:

De wanhoop stond in de ogen van John van den Brom te lezen na een zoveelste gemiste strafschop. Hierdoor verloor Anderlecht opnieuw, iets wat het niet verdiende. "Er is maar één ploeg die gevoetbald heeft vandaag en dat zijn wij." Lees verder »

Nieuwe nederlaag, nieuwe strafschopmisser

Nieuwe nederlaag, nieuwe strafschopmisser

Anderlecht slaagt er maar niet in om de trein op de rails te krijgen. Ook tegen Club Brugge kon het niet winnen. In Jan Breydel werd het 2-1. Tot overmaat van ramp miste Dieumerci Mbokani opnieuw een strafschop voor Anderlecht. Lees verder »

Marokko vierde op Africa Cup U17

Marokko vierde op Africa Cup U17

Marokko heeft de kleine finale op de Africa Cup U17 verloren tegen Tunesië. Na verlengingen stond het 1-1, maar Tunesië won de strafschoppenreeks met 11-10. Anderlecht-spelers Nabil Jaadi en Billal Jellal scoorden hun elfmeter. Lees verder »

Van Holsbeeck waarschuwt spelers

Van Holsbeeck waarschuwt spelers

Nu money-time in zicht komt, zet Herman Van Holsbeeck de spelersgroep op scherp. Anderlecht moet kampioen worden. "Wie de komende vijf wedstrijden niet veel geeft, zal mij tegenkomen aan de onderhandelingstafel", zo zegt hij. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Sta versteld van Godeau"

Van Holsbeeck:

Zulte Waregem is zonder meer de verrassing van dit seizoen. Eén van de sterkhouders achteraan is Bruno Godeau, door Anderlecht te licht bevonden voor het grote werk. Herman Van Holsbeeck kijkt verbaasd naar zijn ontwikkeling. Lees verder »

Scholl maanden out met zware blessure

Scholl maanden out met zware blessure

Alexis Scholl, linksachter bij de U19 van Anderlecht en jeugdinternational, heeft woensdag tegen Charleroi een zware knieblessure opgelopen. Scholl scheurde de voorste kruisband van zijn linkerknie en is out tot januari. Lees verder »


 27-04-2013 

Genk haakt af in titelstrijd

Genk haakt af in titelstrijd

Racing Genk lijkt de titel te kunnen vergeten. Na een 0 op 6 bleef het zaterdagavond op het veld van Lokeren steken op een zoutloze 0-0. De Limburgers tellen nu 3 punten achterstand op Anderlecht en 4 op Zulte Waregem. Lees verder »

U15 kampioen na ruime zege

U15 kampioen na ruime zege

Naast de U19 hebben ook de paars-witte U15 zich vandaag tot kampioen gekroond. Het team van coach Nourredine Moukrim won thuis met duidelijke 3-0 cijfers van A.A. Gent. Lees verder »

U19 kampioen na gelijkspel

U19 kampioen na gelijkspel

De U19 van Anderlecht haalden zaterdagnamiddag de titel binnen. Een 2-2 gelijkspel thuis tegen A.A. Gent volstond daarvoor. Andy Kawaya en Youri Lapage zorgden voor de paars-witte doelpunten. Lees verder »

"Suarez zal deze zomer niet vertrekken"

Matias Suarez wordt gelinkt aan diverse clubs, maar Herman Van Holsbeeck denkt niet dat hij deze zomer zal vertrekken. "Als we Mati nú zouden verkopen, gaan we onder de prijs. Hij is véél meer waard dan wat hij nu laat zien." Lees verder »

Met Gillet als rechtsmidden?

Met Gillet als rechtsmidden?

John van den Brom is niet vergeten hoe Club Brugge Anderlecht in eigen huis één helft van de mat voetbalde. Hij broedt op een plannetje om dit morgen te voorkomen en Guillaume Gillet kan hierin een belangrijke schakel worden. Lees verder »

Genk-talent Ademoglu naar Anderlecht

Genk-talent Ademoglu naar Anderlecht

Het Laatste Nieuws weet dat Anderlecht een definitief akkoord bereikt heeft met Alper Ademoglu, een 15-jarig toptalent van RC Genk. Ook Manchester City, Chelsea, Marseille en Ajax trokken aan zijn mouw, maar Anderlecht haalde het. Lees verder »

 26-04-2013 

Anderlecht op 5 mei in Belle-Vue tenue

Anderlecht op 5 mei in Belle-Vue tenue

Ter ere van het honderdjarig bestaan van de brouwerij Belle-Vue zal Anderlecht op 5 mei tegen Standard tijdens de eerste helft aantreden in de originele uitrusting van het eerste seizoen (1973-74) dat Belle-Vue hoofdsponsor was. Lees verder »

Van den Brom: "Bestuur wees me terecht"

Van den Brom:

John van den Brom stond deze week in het oog van de storm. Vandaag vertelt de coach geschrokken te zijn van de commotie die zijn uitspraken over scheidsrechter Boucaut met zich meebrachten. "Ik heb veel geleerd deze week." Lees verder »

Blessure Jaadi niet zo erg

Blessure Jaadi niet zo erg

De Marokkaanse U17 spelen morgen om 16.30 uur Belgische tijd tegen Tunesië voor de derde plaats op het Afrikaans Kampioenschap. Nabil Jaadi zal er normaal gezien bij zijn. De blessure die hij dinsdag opliep, blijkt niet zo erg. Lees verder »

"Van den Brom begint met propere lei"

Serge Gumienny fluit zondag Club Brugge - Anderlecht. De zware kritiek die John van den Brom vorig weekend had op zijn collega Boucaut, brengt hem niet uit zijn evenwicht. "Zijn uitspraken veranderen niets aan onze voorbereiding." Lees verder »

Overzicht wedstrijden

Overzicht wedstrijden

Bijna weekend, bijgevolg is het tijd voor een nieuwe speeldag. De eerste ploeg treedt zondag 28 april aan tegen Club Brugge. Aftrap om 14u30. De dames komen zaterdag in actie tegen Standard, dit om 15u. Lees verder »

Biglia: "Ja, ik heb met Inter gepraat"

Biglia:

Op zijn perscconferentie ging Lucas Biglia gisteren ook in op de interesse van Inter Milaan. De Argentijn geeft toe dat hij in januari gespoken heeft met de Italiaanse topclub. "Maar dicht bij een transfer stonden we niet, hoor." Lees verder »

Juhasz staat premies af aan andersvaliden

Juhasz staat premies af aan andersvaliden

Roland Juhasz toont opnieuw zijn goed hart. De verdediger zal de winstpremies die hij bij Videoton verdient, afstaan aan de nationale vrouwenvolleyploeg voor andersvaliden. Die kunnen hiermee het EK in Polen voorbereiden. Lees verder »

 25-04-2013 

Biglia: "Tonen dat we de beste zijn"

Biglia:

Anderlecht opende de Play-offs met een schamele 5 op 15 en ook het spelpeil is verre van optimaal. Desondanks blijft aanvoerder Biglia optimistisch over de titelkansen van Anderlecht. Dat vertelde hij op een persconferentie. Lees verder »

Anderlecht wil 42,5 miljoen voor toppers

Anderlecht wil 42,5 miljoen voor toppers

Anderlecht houdt uitverkoop maar ploegen die denken voor een habbekrats enkele spelers te kopen zijn er aan voor de moeite. Zo wil Anderlecht voor zijn vijf topspelers in totaal 42,5 miljoen euro, dat schrijft La Dernière heure. Lees verder »

Hautekiet analyseert woorden Van den Brom

Hautekiet analyseert woorden Van den Brom

John van den Brom werd maar licht beboet voor zijn uithaal naar scheidsrechter Boucaut. Eén van de argumenten was het verschil in taalgebruik tussen België en Nederland. Jan Hautekiet gaat hier momenteel dieper op in op Radio 1 Lees verder »

Spanjaard Alejo kost 250.000 euro

Spanjaard Alejo kost 250.000 euro

Het Laatste Nieuws weet dat Ivan Alejo, die interesse geniet van Anderlecht, zijn aflopend contract bij Atletico Madrid niet wil verlengen. Voor een opleidingsvergoeding van 250.000 euro kan hij van club veranderen. Lees verder »

Anderlecht scout Renaud Emond

Anderlecht scout Renaud Emond

Anderlecht zou al enige tijd Renaud Emond scouten, spits bij derdeklasser Virton. Daniel Renders was zelf al aanwezig op een wedstrijd om de 21-jarige spits te bekijken. De speler zit dit seizoen reeds aan 24 doelpunten. Lees verder »

Boucaut fluit tijdelijk geen Anderlecht

Boucaut fluit tijdelijk geen Anderlecht

Scheidsrechterbaas Robert Jeurissen heeft beslist om Alexandre Boucaut voor enige tijd geen wedstrijden van Anderlecht toe te wijzen. Hij doet dit om de scheidsrechter te beschermen en niet wegens een wrakingsverzoek. Lees verder »


 24-04-2013 

U19 op één punt van titel

U19 op één punt van titel

Woensdagavond kwamen de paars-witte U19 in actie tegen Charleroi. Anderlecht won met maar liefst 0-4 van de Zebra's. Indien de U19 nu zaterdag tegen Gent één punt pakken zijn ze kampioen. Lees verder »

Vainqueur als vervanger van Biglia?

Vainqueur als vervanger van Biglia?

Daar de kans groot is dat Lucas Biglia op het einde van dit seizoen Anderlecht verlaat is paars-wit op zoek naar een vervanger voor de Argentijn. Volgens Sport/Voetbalmagazine zou dit wel eens William Vainqueur kunnen zijn. Lees verder »

Transfer Kali afgeketst

Transfer Kali afgeketst

Voetbal International weet dat de transfer van Anouar Kali naar Anderlecht niet doorgaat. Anderlecht heeft aan Utrecht laten weten dat het voorlopig afziet van de transfer van de middenvelder. Lees verder »

Biglia: "Inter is een droom"

Biglia:

Tegenover de website tuttomercatoweb.com heeft Lucas Biglia gereageerd op de interesse van de Italiaanse club. "Inter is altijd een droom geweest. Ze wilden me al in januari maar het is bij gesprekken gebleven." Lees verder »

Anderlecht brengt bod uit op Ivan Alejo

Anderlecht brengt bod uit op Ivan Alejo

Volgens Spaanse media zou Anderlecht een bod uitgebracht hebben op Ivan Alejo (18), een jeugdspeler van Atlético Madrid. De speler heeft interesse van heel wat Europese clubs waaronder Tottenham, Liverpool en Juventus. Lees verder »

"Anderlecht slachtoffer van zijn status"

Anderlecht-advocaat Daniel Spreutels is een vaste klant geworden bij het bondsparket. Gisteren kwam hij er voor de achtste keer dit jaar een dossier pleiten. Hij weet waarom Anderlecht vaker wordt gedagvaard dan andere teams. Lees verder »

Safari mag uitkijken naar andere club

Safari mag uitkijken naar andere club

Linksachter Behrang Safari mag volgens La Dernière Heure Anderlecht deze zomer verlaten. De Zweed verloor de strijd met Olivier Deschacht. Als Safari vertrekt, wil Anderlecht Jordan Lukaku de kans geven als back-up voor Deschacht. Lees verder »

Tweede Egyptische tester in Anderlecht

Tweede Egyptische tester in Anderlecht

Naast Saleh Gooma zal met Ahmed Refaat nog een tweede Egyptenaar komen testen bij Anderlecht. Refaat is een linkerflankaanvaller die net als Gooma bij ENPPI speelt en uitblonk op de afgelopen Africa Cup U20. Lees verder »

Wedstrijd tegen Standard bijna uitverkocht

Wedstrijd tegen Standard bijna uitverkocht

Wie de thuiswedstrijd tegen Standard nog wil bijwonen, moet zich haasten. Voor deze partij van 5 mei zijn momenteel nog maar 450 staanplaatsen te koop. Voor de laatste thuismatch tegen Zulte Waregem zijn er nog 1.500 tickets. Lees verder »

Blessure voor Nabil Jaadi

Blessure voor Nabil Jaadi

Tijdens de halve finale op de CAN U17 tegen Ivoorkust moest Nabil Jaadi vervangen worden wegens een blessure. De ernst noch de aard van de blessure is nog niet geweten. Marokko verloor trouwens met 1-2. Lees verder »

Anderlecht grijpt naast Kyle Ebecilio

Anderlecht grijpt naast Kyle Ebecilio

Begin april viel te melden dat Anderlecht Kyle Ebecilio, onder contract bij Arsenal, een contractvoorstel had gedaan. De speler is hier uiteindelijk niet op ingegaan en kiest voor de Nederlandse club FC Twente. Lees verder »

Reportage sociale cel van RSCA

Reportage sociale cel van RSCA

In het kader van hun eindwerk gingen enkele studenten journalistiek op bezoek bij de sociale cel van RSCA op het opleidingscentrum Neerpede. Ze konden Robert Steeman, hoofd van de sociale cel, strikken voor een gesprek. Lees verder »

Odoi trekt gelijke spelen aan

Odoi trekt gelijke spelen aan

Anderlecht pakte anderhalve week geleden een punt tegen Club Brugge. Verrassend voor wie de eerste helft zag, maar niet voor wie de statistieken van Denis Odoi kent. Odoi lijkt namelijk een patent te hebben op gelijke spelen. Lees verder »

 23-04-2013 

Frutos: "Wij worden kampioen"

Frutos:

Nicolas Frutos gaat er ondanks het verlies van de leidersplaats aan Zulte Waregem nog steeds vanuit dat paars-wit de titel zal binnenhalen. Nadat hij woensdag de aftrap gaf tegen Lokeren, zat hij ook zondag weer in het stadion. Lees verder »

Albert: "Biglia staat te zwaar"

Albert:

In Sport/Voetbalmagazine laat Philippe Albert zijn licht schijnen over Lucas Biglia. De oud-verdediger van Anderlecht is scherp in zijn oordeel. Volgens hem speelt Biglia te voorzichtig. Z'n transferambities bergt hij ook best op. Lees verder »

De frustratie van John van den Brom

De frustratie van John van den Brom

John van den Brom was na de verliespartij tegen Zulte Waregem bikkelhard voor de wedstrijdleiding. Hoewel zijn woordkeuze wat ongelukkig was, viel er wel iets te zeggen voor zijn uitval. Een kleine reconstructie: Lees verder »

Schorsing Deschacht bevestigd

Schorsing Deschacht bevestigd

Het schorsingsvoorstel van de geschillencommissie voor Olivier Deschacht is door het bondsparket bevestigd. Deschacht krijgt één wedstrijd effectieve schorsing, plus één voorwaardelijk. Hij mist zo de match tegen Club Brugge. Lees verder »

Boetes voor Van den Brom en Nuytinck

Boetes voor Van den Brom en Nuytinck

Het bondsparket heeft Bram Nuytinck en John van den Brom boetes van 150 en 300 euro voorgesteld voor hun kritiek op scheidrechter Boucaut. Deze bedragen liggen zo laag omdat men de "vrijheid van meningsuiting" wil respecteren. Lees verder »

Anderlecht mag Marquet vergeten

Anderlecht mag Marquet vergeten

François Marquet heeft een nieuw contract voor drie jaar getekend bij Standard. Het 17-jarig talent twijfelde lang over het aanbod van de Rouches, waarna Anderlecht geïnteresseerd raakte. Anderlecht mag zijn interesse nu opbergen. Lees verder »

Lazio sprak al met manager Suarez

Lazio sprak al met manager Suarez

Het is Lazio Roma menens om Matias Suarez deze zomer aan te trekken. De Italiaanse club scoutte hem meermaals en volgens Het Laatste Nieuws sprak het zelfs al met Suarez' manager. De Argentijn zou een transfer wel zien zitten. Lees verder »

Deschacht straks voor Geschillencommissie

Deschacht straks voor Geschillencommissie

Olivier Deschacht kent straks zijn straf voor zijn rode kaart tegen Lokeren. Dan verschijnt hij voor de Geschillencommissie. Mogelijk krijgt Deschacht lichte straf. Op de beelden is immers te zien dat hij eerst de bal speelt. Lees verder »

Egyptenaar Gomaa kost 1,5 miljoen euro

Egyptenaar Gomaa kost 1,5 miljoen euro

De Egyptenaar Saleh Gomaa die morgen komt testen, is geen goedkope speler. Het Nieuwsblad weet dat zijn club ENPPI al een bod van één miljoen euro van Sevilla heeft afgeslagen. ENPPI zou minstens 1,5 miljoen euro willen vangen. Lees verder »

Positief rapport voor Boucaut

Positief rapport voor Boucaut

Scheidsrechter Alexandre Boucaut kreeg zondag heel wat kritiek te verwerken van Anderlecht-coach en spelers. Het Nieuwsblad kreeg hem gisteren te spreken en Boucaut geeft toe dat al die commentaar hem deed twijfelen. Lees verder »

 22-04-2013 

Beloften spelen gelijk (0-0)

Beloften spelen gelijk (0-0)

De beloften van Anderlecht kwamen maandagavond aan de bak tegen OH Leuven. Na 90 minuten eindigde het duel doelloos op een 0-0. Fernando Canesin en Acheampong waren de gevaarlijkste mannen bij paars-wit tijdens het duel. Lees verder »

Saleh Gomaa vanaf woensdag op test

Saleh Gomaa vanaf woensdag op test

Vanaf woensdag strijkt Saleh Gomaa neer bij Anderlecht. De Egyptenaar zal enige tijd testen afleggen bij paars-wit. De 20-jarige middenvelder ligt onder contract bij het Egyptische ENPPI en komt ook uit bij het nationaal elftal. Lees verder »

Selectie beloften tegen OHL

Selectie beloften tegen OHL

De beloften spelen deze avond een wedstrijd tegen OH Leuven. Naar aanleiding hiervan heeft René Peeters zijn selectie bekend gemaakt. De wedstrijd gaat door in het Gemeentelijk stadion te Oud-Heverlee. Aftrap om 19u30. Lees verder »

Win tickets voor Anderlecht - Standard

Win tickets voor Anderlecht - Standard

De Franstalige radiozender Vivacité geeft een heel pak tickets weg waaronder ook voor de wedstrijd van Anderlecht thuis tegen Standaard. Deelnemen kan door te antwoorden op de vraag: wat wordt de uitslag in Zulte - Standard? Lees verder »

Gerucht: Inter aast op Suarez

Gerucht: Inter aast op Suarez

Volgens de Italiaanse krant La Repubblica zou Inter Milan verregaande interesse tonen in Matias Suarez. Enkele dagen terug werd al gemeld dat ook Lazio Roma interesse heeft in de Argentijnse spits. Lees verder »

De Zeeuw en Jovanovic mogen vertrekken

De Zeeuw en Jovanovic mogen vertrekken

Volgens Le Soir zou Anderlecht niet van plan zijn Demy De Zeeuw definitief over te nemen van Spartak Moskou. De Nederlander kon niet overtuigen. Ook Milan Jovanovic zou na dit seizoen het Astridpark verlaten. Lees verder »

Ook Mbokani had strafschop moeten krijgen

Ook Mbokani had strafschop moeten krijgen

Waar de penalty voor Zulte Waregem voor discussie vatbaar was, had Anderlecht er overduidelijk een moeten krijgen. Toen Dieumerci Mbokani het strafschopgebied binnendrong, bleef de bal steken tussen de handen van Steve Colpaert. Lees verder »

Hasi: "Denk wel dat het strafschop was"

Hasi:

Scheidsrechter Boucaut was de gebeten hond bij alles wat Anderlecht-gezind is. Onder meer de eerste penalty wekte heel wat wrevel op. Oud-arbiter Marcel Javaux vond hem echter terecht en ook Besnik Hasi denkt dat het penalty was. Lees verder »

"VdB verneukt het voetbal van Anderlecht"

In Stadion was Aad de Mos bikkelhard voor John van den Brom en Anderlecht. "Anderlecht speelt geen voetbal", aldus De Mos. "Als je kijkt hoe Anderlecht speelt dan hebben we wel nog een tijdje nodig om hier over te spreken." Lees verder »

Proto: "Ongelofelijk"

Proto:

Doelman Silvio Proto moest zich tegen Zulte Waregem twee keer omdraaien om de bal uit de netten te halen. Op Twitter reageert hij kort maar krachtig op de nederlaag: "Incroyable!!! Ongelofelijk". Lees verder »

Paars-wit niet te spreken over arbitrage

Paars-wit niet te spreken over arbitrage

2-1 verliezen op Zulte Waregem, je zou voor minder woedend zijn. Dat is men bij paars-wit ook en dan vooral op de scheidsrechterlijke beslissingen, meer bepaald het toekennen van de strafschop die leidde tot de 1-0. Lees verder »

Anderlecht verspeelt dure punten

Anderlecht verspeelt dure punten

Wie wordt kampioen? Die vraag zal mogelijks op de laatste speeldag van de Play-offs vallen want Anderlecht heeft zondagavond op Zulte Waregem een steek laten vallen. De Brusselaars moesten namelijk een 2-1 verlies slikken. Lees verder »


 21-04-2013 

Van den Brom gaat voor overwinning

Van den Brom gaat voor overwinning

Deze avond om 20u30 vindt de topper tegen Zulte Waregem plaats. John van den Brom is er klaar voor en gaat vol voor de overwinning. Kan paars-wit de 3 punten naar huis nemen, dan komt de titel in het vizier. Lees verder »

Jaadi in halve finale CAN U17

Jaadi in halve finale CAN U17

Het nationale U17 team van Marokko, met hierbij Nabil Jaadi, heeft zich kunnen plaatsen voor de halve finale van de 2013 African U-17 Championship. Het duel tegen Ivoorkust vindt dinsdag 23 april plaats. Lees verder »

Voorbeschouwing: Zulte Waregem - Anderlecht

Voorbeschouwing: Zulte Waregem - Anderlecht

Na de vlotte winst tegen Lokeren trekt Anderlecht met vertrouwen naar de Gaverbeek. Bij winst zet het nummer twee Zulte Waregem op een achterstand van vijf punten. John van den Brom kiest allicht voor dezelfde elf als woensdag. Lees verder »

 20-04-2013 

Word redacteur bij Anderlecht-online

Word redacteur bij Anderlecht-online

Anderlecht-online.be is de grootste fansite van Sporting Anderlecht en zoekt versterking voor zijn team. Heb jij een scherpe pen, een oog voor foto's gecombineerd met een passie voor Anderlecht, dan ben jij diegene die we zoeken. Lees verder »

Maar één dag op afzondering

Maar één dag op afzondering

Voor de wedstrijd tegen Lokeren trok Anderlecht nog twee dagen op afzondering. Nu houdt paars-wit het maar op één nachtje hotel als voorbereiding op de wedstrijd tegen Zulte-Waregem. Lees verder »

Garcia-Calvete hoopt op Tarfi

Garcia-Calvete hoopt op Tarfi

Anderlecht-huurling Jordan Garcia-Calvete hoopt dat ook Karim Tarfi volgend seizoen terug bij De Graafschap speelt. De middenvelder sluit ook niet uit dat er nog spelers van Anderlecht de overstap zullen maken in de toekomst. Lees verder »

Dames kunnen niet winnen van Lierse

Dames kunnen niet winnen van Lierse

De dames van Anderlecht kwamen gisterenavond in actie tegen Lierse. Ze konden echter niet winnen en moesten met een 2-1 verlies terug huiswaarts. Het was Van Gils die het enige paars-wit doelpunt scoorde. Lees verder »

 19-04-2013 

Vargas traint opnieuw mee

Vargas traint opnieuw mee

Na enkele weken blessureleed heeft Ronald Vargas de training hervat. De Venezolaan trainde vandaag volop mee, maar de match van zondag komt nog te vroeg. Ook Samuel Armenteros is er tegen Zulte Waregem niet bij. Lees verder »

Armenteros en Van den Brom terug vrienden

Armenteros en Van den Brom terug vrienden

In de Zweedse pers heeft Samuel Armenteros gereageerd op het Twitter-incident van vorige week. Hij uitte toen zijn ongenoegen omdat hij met de beloften moest spelen en trainen. "Eigenlijk was het een storm in een glas water." Lees verder »

Overzicht wedstrijden

Overzicht wedstrijden

Het wordt een druk programma voor paars-wit, niet alleen de eerste ploeg moet dit weekend aan de slag, ook de dames en elitejeugd komen aan de bak. Zo spelen de dames deze avond tegen Lierse, aftrap om 20u30. Lees verder »

Deschacht mogelijk geschorst tegen Brugge

Deschacht mogelijk geschorst tegen Brugge

Op voorstel van het bondsparket wordt de rode kaart van Olivier Deschacht pas dinsdag behandeld. Zo wordt vermeden dat hij zondag al geschorst is, terwijl iemand die tijdens Club - Zulte rood had gepakt, dit pas de week erna is. Lees verder »

Armenteros blesseert zich bij beloften

Armenteros blesseert zich bij beloften

Samuel Armenteros speelde gisteren opnieuw met de beloften, maar halverwege de tweede helft moest hij het veld verlaten. Na een trap op zijn voet kon de spits niet verder spelen. Hoe ernstig de blessure is, moet nog blijken. Lees verder »


 18-04-2013 

Beloften winnen overtuigend

Beloften winnen overtuigend

De beloften van Anderlecht wonnen vanavond overtuigend van Kortrijk. Het werd 4-0 dankzij doelpunten van Gohi Bi Cyriac, Andy Najar (2x) en Alexandre De Bruyn. Cyriac speelde een uur, Anthony Vanden Borre de hele partij. Lees verder »

Anderlecht denkt aan linksachter Bulthuis

Anderlecht denkt aan linksachter Bulthuis

Volgens Het Laatste Nieuws toont Anderlecht interesse in Dave Bulthuis, de 22-jarige linksachter van FC Utrecht. Anderlecht ziet hem als potentiële vervanger van Behrang Safari, van wie verwacht wordt dat hij deze zomer vertrekt. Lees verder »

Reacties Anderlecht - Lokeren

Reacties Anderlecht - Lokeren

Blijdschap alom na de eenvoudige en ruime overwinning tegen Lokeren. Zo was Sacha Kljestan blij dat hij scoorde met zijn vader in de tribune. Enkel Demy de Zeeuw was niet onverdeeld gelukkig, hij wil meer spelen. Lees verder »

Van den Brom tevreden over Jovanovic

Van den Brom tevreden over Jovanovic

Na de 3-0-zege tegen Lokeren kon John van den Brom eindelijk nog eens lachen. De coach zag een sterk Anderlecht en was vooral erg blij met de prestatie van Milan Jovanovic. Maar de race is nog niet gelopen, waarschuwt hij. Lees verder »

Trompet: "Deschacht verdiende geen rood"

Trompet:

De tweede helft was amper bezig toen Olivier Deschacht werd uitgesloten na een tackle op Jore Trompet. Een overdreven sanctie, zo vindt de Lokeren-speler. Scheidsrechter Nzolo bleef ook na de match achter zijn beslissing staan. Lees verder »

 17-04-2013 

Twee maanden rijverbod voor Kabananga

Twee maanden rijverbod voor Kabananga

De Brugse politierechter heeft Junior Kabananga, dit seizoen door Anderlecht verhuurd aan Roeselare, veroordeeld voor roekeloos rijgedrag. De Congolees mag twee maanden niet met de auto rijden en een boete van 750 euro betalen. Lees verder »

De Anderlechtfan als melkkoe

De Anderlechtfan als melkkoe

Het proefproject waarbij de Westland parking betalend werd, is recent verlengd. Uit onze eigen bevraging blijkt dat het parkeerbeleid van de gemeente Anderlecht en van het shoppingcenter een serieuze impact op de club kan hebben. Lees verder »

'West Bromwich denkt aan Suarez'

'West Bromwich denkt aan Suarez'

Express & Star meldt dat West Bromwich Albion aan Matias Suarez denkt. Volgens de Engelse krant is Suarez deze zomer te koop voor een "goedkope prijs", maar dat durven wij toch te betwijfelen. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Lokeren

Voorbeschouwing: Anderlecht - Lokeren

Schiet Anderlecht bij zijn vierde poging eindelijk raak? De thuiswedstrijd tegen Lokeren moet absoluut gewonnen worden wil Anderlecht zijn titelkansen vrijwaren. Mogelijk probeert John van den Brom dit met De Sutter naast Mbokani. Lees verder »

Lazio Roma scout Suarez en Kouyaté

Lazio Roma scout Suarez en Kouyaté

Tijdens de topper tegen Club Brugge afgelopen zondag zat Igli Tare, de sportief directeur van Lazio Roma, in de tribune. Hij kwam Club-spits Carlos Bacca en Anderlecht-spelers Matias Suarez en Cheikhou Kouyaté scouten. Lees verder »

Torino licht optie op Kabasele niet

Torino licht optie op Kabasele niet

Nathan Kabasele keert na het seizoen terug naar Anderlecht. De 19-jarige spits wordt sinds januari verhuurt aan Torino, maar de Italiaanse club zal de koopoptie niet lichten. Kabasele heeft te veel last van heimwee. Lees verder »

 16-04-2013 

Op afzondering voor partij tegen Lokeren

Op afzondering voor partij tegen Lokeren

De wedstrijd tegen Lokeren moet absoluut gewonnen worden. Om zich optimaal te kunnen voorbereiden vertrok de spelersgroep gisterenavond voor twee dagen op afzondering. Vandaag wordt er getraind achter gesloten deuren. Lees verder »

Transfer Kali zit muurvast

Transfer Kali zit muurvast

Volgens de Concentra-kranten zit de transfer van Anouar Kali naar Anderlecht in het slop. De opleidingsvergoeding van 400.000 euro die Anderlecht moet betalen voor de tranfervrije Kali zorgt ervoor dat het dossier muurvast zit. Lees verder »

Doelman Woluwe op weg naar Anderlecht

Doelman Woluwe op weg naar Anderlecht

Het Laatste Nieuws weet dat de 16-jarige doelman Liam Bossin op weg is naar Anderlecht. Bossin debuteerde afgelopen weekend in tweede klasse bij White Star Woluwe. Vorige week legde hij met succes testen af bij Anderlecht. Lees verder »

Verjaardag RSCA in eerste klasse

Verjaardag RSCA in eerste klasse

Het is vandaag exact 92 jaar geleden dat Anderlecht voor het eerst in eerste klasse verscheen! Ondertussen is paarswit uitgegroeid tot de meest succesvolle club van België en tot een Europese grootheid... Lees verder »

 15-04-2013 

Blunderende refs in play-off 1

Blunderende refs in play-off 1

Het is iedereen al opgevallen: het niveau van de scheidsrechters in onze play-offs is van een laag niveau. Gisteren werd ook Anderlecht daar het slachtoffer van. Jeurissen belooft beterschap... Lees verder »

Praet gewisseld met blessure

Praet gewisseld met blessure

Dennis Praet was het slachtoffer van de rode kaart van Denis Odoi. Volgens La Dernière Heure was het geen louter tactische wissel, maar was de middenvelder ook licht geblesseerd. Hij had last van twee trappen op de dij. Lees verder »

Kan Odoi spelen tegen Lokeren?

Kan Odoi spelen tegen Lokeren?

De voetbalbond doet Denis Odoi straks een schikkingsvoorstel voor zijn rode kaart van gisteren. Aanvaardt Anderlecht de straf, dan is Odoi er woensdag niet bij tegen Lokeren. Gaat paars-wit niet akkoord, dan kan hij wel spelen. Lees verder »

Ook Tottenham denkt aan Mbokani

Ook Tottenham denkt aan Mbokani

Het Laatste Nieuws weet dat Tottenham interesse toont in Dieumerci Mbokani. De Londense club heeft een tekort aan scorend vermogen en zoekt daarom een vlot scorende spits. De meest serieuze interesse komt echte van Liverpool. Lees verder »

Inter Milaan wil ver gaan voor Henen

Inter Milaan wil ver gaan voor Henen

Het Laatste Nieuws vernam uit Italiaanse bronnen dat Inter Milaan ver wil gaan om David Henen aan te trekken. De bijna 17-jarige Henen maakte indruk in Viareggio en wordt in Italië 'de Belgische Cristiano Ronaldo' genoemd. Lees verder »

Charleroi wil Diandy houden

Charleroi wil Diandy houden

Charleroi hoopt ook volgend seizoen te kunnen beschikken over Cristophe Diandy. De Senegalees begon dit seizoen 25 keer in de basis en viel één keer in. Ook afgelopen weekend veroverde hij onnoemelijk veel ballen. Lees verder »

Mboyo in tribune tijdens topper

Mboyo in tribune tijdens topper

Ilombé Mboyo was een opgemerkte toeschouwer gisteren tijdens de topper Anderlecht - Club Brugge. De spits van Gent werd afgelopen week nadrukkelijk gelinkt aan Anderlecht. Een teken dat deze interesse concreet is? Lees verder »

 14-04-2013 

Anderlecht wint ook derde wedstrijd niet

Anderlecht wint ook derde wedstrijd niet

Ook na drie wedstrijden in de play-offs blijft Anderlecht zonder zege. Tegen Club Brugge speelde het 1-1 gelijk, waardoor het wel weer alleen leider wordt. Nochtans had Club Anderlecht voor de rust al kunnen uittellen. Lees verder »

Beloften winnen met 2-3 in Lokeren

Beloften winnen met 2-3 in Lokeren

De beloften van Anderlecht wonnen vrijdag al met 2-3 in Lokeren. Armenteros, Dendoncker en Najar brachten paars-wit 0-3 voor, maar het werd nog spannend. Door een rode kaart van Heylen speelde Anderlecht een half uur met tien. Lees verder »

Nog kaarten beschikbaar voor topper

Nog kaarten beschikbaar voor topper

Wie de wedstrijd tegen Club Brugge van deze avond nog wil bijwonen, kan dit. Er zijn nog zo'n 400 tickets beschikbaar. Vanaf 15 uur zijn deze te koop bij de dienst ticketing. De kaartjes kosten 40, 50 en 55 euro. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Club Brugge

Voorbeschouwing: Anderlecht - Club Brugge

Vanavond om 18 uur ontvangt Anderlecht Club Brugge. Paars-wit moet winnen, maar door de terugkeer van Dieumerci Mbokani is het vertrouwen alvast groot. Het is verder uitkijken met welk elftal John van den Brom straks uitpakt. Lees verder »

Video: Jaadi scoort voor U17 Marokko

Video: Jaadi scoort voor U17 Marokko

Marokko heeft zijn eerste wedstrijd op het Afrikaans Kampioenschap U17 met 4-1 gewonnen tegen Gabon. Anderlecht-speler Nabil Jaadi scoorde het vierde doelpunt na een fraaie dribbel in het vijandig strafschopgebied. Lees verder »

Interesse voor Standard-speler Vainqueur?

Interesse voor Standard-speler Vainqueur?

De contractbesprekingen tussen William Vainqueur en Standard zijn afgesprongen en de Fransman heeft zijn zinnen gezet op een transfer. In een Franstalige krant wordt hij gelinkt aan Anderlecht, maar Vainqueur ontkent de interesse. Lees verder »

Mbokani: "Ik vertrek deze zomer"

Mbokani:

Ook Dieumerci Mbokani is van plan om Anderlecht deze zomer te verlaten. Vrijdag in Stadion herhaalde hij dit voornemen. "Ik besprak dit vorige zomer al met het bestuur en zij begrijpen mij." Lees verder »

Kouyaté: "Eerst kampioen, dan transfer"

Kouyaté:

In de kranten bevestigt Cheikhou Kouyaté dit weekend opnieuw dat hij Anderlecht na dit seizoen verlaat. Eerstdaags krijgt hij zijn Belgisch paspoort en dan wenkt een transfer naar Engeland. "Als Arsenal komt, teken ik meteen." Lees verder »

Carcela opnieuw gelinkt aan Anderlecht

Carcela opnieuw gelinkt aan Anderlecht

In de Russische pers wordt opnieuw gewag gemaakt van interesse van Anderlecht in Medhi Carcela. De middenvelder van Anzhi ontkende echter meteen. Volgens hem is zijn oud-manager verantwoordelijk voor dit gerucht. Lees verder »

Anderlecht gaat samenwerken met BX

Anderlecht gaat samenwerken met BX

Anderlecht zal gaan samenwerken met BX Brussels, de nieuwe club van Vincent Kompany. Paars-wit zal hen bijstaan om het grootstedelijk sociaal project te ontplooien. Binnenkort organiseren de club samen talent days. Lees verder »

 12-04-2013 
 11-04-2013 

Anderlecht denkt aan Mboyo

Anderlecht denkt aan Mboyo

Anderlecht is naarstig op zoek naar een vervanger als Dieumerci Mbokani deze zomer vertrekt. Volgens Het Laatste Nieuws komen in België twee spelers in aanmerking: Michy Batshuayi van Standard en Ilombe Mboyo van AA Gent. Lees verder »

Armenteros traint met beloften

Armenteros traint met beloften

Geen spoor van Samuel Armenteros gisteren tijdens de training van de A-kern. De Zweedse spits moet met de beloften meetrainen. Is er een probleem met hem? Dinsdag postte hij al op Twitter "de voetbalwereld is niet eerlijk". Lees verder »

300 fans zien gretige training

300 fans zien gretige training

Ongeveer 300 fans woonden gisteren de eerste open training sinds 13 februari bij. Ze zagen een erg gretige spelersgroep die ontspannen trainde. Ronald Vargas trainde apart en Cheikhou Kouyaté ging iets vroeger naar binnen. Lees verder »

Suarez wil Belg worden

Suarez wil Belg worden

In een interview in Sport/Voetbalmagazine vertelt Matias Suarez dat hij een Belgisch paspoort wil aanvragen. Of dit ook betekent dat hij beschikbaar is voor de Rode Duivels, weet hij nog niet. Lees verder »

 10-04-2013 

Bruno: "Ik ben hongerig"

Bruno:

Massimo Bruno zat de laatste drie wedstrijden op de bank. Tegen Standard viel hij wel goed in en dus hoopt hij weer op meer. "Ik wil mijn basisplaats heroveren met het oog op volgend seizoen", zo zegt hij. Lees verder »

Ebecilio bracht al bezoek aan Twente

Ebecilio bracht al bezoek aan Twente

FC Twente lijkt over de beste papieren te beschikken om Kyle Ebecilio van Arsenal aan te trekken. Het Anderlecht-target woonde afgelopen weekend de competitiewedstrijd van Twente bij en sprak ook al met het bestuur van de Tukkers. Lees verder »

Verliest Anderlecht David Henen?

Verliest Anderlecht David Henen?

Inter Milaan en Benfica Lissabon tonen interesse in David Henen. De twee clubs zijn de 17-jarige speler intensief aan het scouten. Henen staat niet weigerachtig tegenover een vertrek. Bij Anderlecht ziet hij weinig toekomstkansen. Lees verder »

 09-04-2013 

Woensdag open training

Woensdag open training

De smeekbede van enkele supporters voor meer open trainingen, lijkt gehoord te zijn. Morgen woensdag 10 april zijn pers en publiek welkom te Neerpede. De training begint om 10.30 uur. Lees verder »

Anderlecht wacht op geld van Beerschot

Anderlecht wacht op geld van Beerschot

De Licentiecommissie weigert Beerschot voorlopig een licentie voor volgend seizoen. Onder meer Anderlecht wacht nog op geld van de Antwerpse club. De transfers van Losada en Veselinovic zijn nog niet volledig betaald. Lees verder »

Supporters doen oproep voor open training

Supporters doen oproep voor open training

Ook deze week zijn de poorten van Neerpede gesloten voor de fans. Het is al enige tijd geleden dat er nog eens een open training plaatsvond. Nochtans houden de meeste clubs in Europa enkele keren per week een open training. Lees verder »

 08-04-2013 

Lukaku: "Niet zeker dat ik blijf"

Lukaku:

In Viareggio was Jordan Lukaku één van de uitblinkers, maar bij de A-kern lijkt hij volledig uit beeld. De linkerflankspeler twijfelt dan ook over zijn toekomst. "Ik kan niet met honderd procent zekerheid zeggen dat ik blijf." Lees verder »

Praet: "Wel fit genoeg om te spelen"

Praet:

Dennis Praet zat tegen Standard voor de tweede wedstrijd op rij op de bank. John van den Brom vindt de middenvelder niet fris genoeg meer, maar Praet zelf is het daar niet mee eens. "Ik voel me wél nog fris en goed." Lees verder »

Thailand ontdekt website Anderlecht

Thailand ontdekt website Anderlecht

Liefst 4.200 Thaise voetbalfans bezochten dit weekend de officiële website van Anderlecht. Allemaal wilden ze het verslag bekijken van de beloftenmatch tegen Club Brugge. De reden ligt voor de hand: Frank Achaempong scoorde. Lees verder »

 07-04-2013 

Marecek scoort voor Heerenveen

Marecek scoort voor Heerenveen

Lukas Marecek scoorde vanmiddag zijn tweede doelpunt van het seizoen voor Heerenveen. Hij kon echter niet beletten dat zijn team met 3-1 verloor van Groningen. Marecek viel na 18 minuten in voor de geblesseerde Marten de Roon. Lees verder »

Suarez: "Ben nog geen 100%"

Suarez:

Tegen Standard stond Matias Suarez in de spits er helemaal alleen voor. Daar bovenop komt dat hij nog steeds niet helemaal de oude is. Zelf is hij naar eigen zeggen een 85%. Lees verder »

Reacties Nuytinck en Deschacht

Reacties Nuytinck en Deschacht

Zowel Bram Nuytinck als Olivier Deschacht zijn er het tegenover Sporza over eens: thuis tegen Brugge moet er gewonnen worden. Beide verdedigers zijn eveneens blij met het behaalde punt op Sclessin. Lees verder »

Van den Brom tevreden met punt

Van den Brom tevreden met punt

Trainer John van den Brom was na de wedstrijd tevreden over het behaalde punt. "Onze tactische discipline was goed", klinkt het tegenover Sporza. Na de wedstrijd heeft de trainer zijn spelers gefeliciteerd. Lees verder »

Iakovenko ontkent akkoord met Fiorentina

Iakovenko ontkent akkoord met Fiorentina

Na de wedstrijd tegen Standard ontkende Sacha Iakovenko dat hij een contract bij Fiorentina getekend heeft. Hij beweerde ook de club niet bezocht te hebben. "Wat mijn toekomst brengt, weet ik nog niet", zo vertelde hij. Lees verder »

 06-04-2013 

De Zeeuw: "Lastige wedstrijd"

De Zeeuw:

Demy De Zeeuw speelde tot de 7Oste minuut mee en werd dan vervangen door Dennis Praet. De Nederlander vond het een lastige wedstrijd maar blijft hoopvol voor de komende twee thuismatchen. Lees verder »

Interview met Demy De Zeeuw

Interview met Demy De Zeeuw

Het Nieuwsblad kom Demy De Zeeuw strikken voor een uitgebreid interview. De Nederlander, gehuurd tot het eind van dit seizoen van Spartak Moscow, laat hierin weten dat hij graag bij Anderlecht wil blijven. Lees verder »

Voorbeschouwing: Standard - Anderlecht

Voorbeschouwing: Standard - Anderlecht

Deze avond om 18u wordt er in Sclessin de Clasico tussen Standard en Anderlecht afgetrap. Er is maar één optie voor John van den Brom en dat is winnen zodat paars-wit de kleine voorsprong op Zulte Waregem behoudt. Lees verder »

Nieuwe penaltynemer bij Anderlecht

Nieuwe penaltynemer bij Anderlecht

Na de gemiste penalty van Bram Nuytinck tegen Genk heeft John van den Brom een nieuwe penaltynemer aangesteld. Echter, de speler in kwestie weet het nog niet. Volgens de Nederlander was Nuytinck 'doodziek' na de gemiste penalty. Lees verder »

Monaco nieuwe optie voor Kouyaté

Monaco nieuwe optie voor Kouyaté

Het gonst van de geruchten rond Cheikhou Kouyaté en nu is er een nieuwe naam van een mogelijke toekomstige werkgever opgedoken. Het Nieuwsblad weet dat Monaco wel eens een optie is voor Cheikhou Kouyaté. Lees verder »

 05-04-2013 

Beloften winnen vlot van Club Brugge (5-2)

Beloften winnen vlot van Club Brugge (5-2)

Vrijdagavond kwamen de beloften van Anderlecht in actie tegen Club Brugge. Er vielen maar liefst 7 doelpunten in de wedstrijd, gelukkig voor Anderlecht het merendeel in de netten van blauw-zwart waardoor Anderlecht met 5-2 won. Lees verder »

Selectie Standard - Anderlecht

Selectie Standard - Anderlecht

Deze namiddag heeft John van den Brom zijn selectie vrij gegeven voor de wedstrijd van morgen tegen Standard. De trainer kan niet rekenen op de geschorste Guillaume Gillet en Dieumerci Mbokani. Lees verder »

Gerucht: Anderlecht scout Leroy Labylle

Gerucht: Anderlecht scout Leroy Labylle

Volgens 11to11.net zou Anderlecht Leroy Labylle scouten. De middenvelder ligt op dit moment onder contract bij MVV Maastricht. Ook Ajax zou de speler van nabij volgen. Eerder speelde Labylle bij de jeugd van Genk en Standard. Lees verder »

De Graafschap: "Graag doorgaan met Calvete"

De Graafschap:

De Graafschap wil er alles aan doen om Jordan Garcia-Calvete definitief over te nemen van Anderlecht. "Hij maakte hier een prima ontwikkeling door. We zouden hem graag voor een aantal seizoenen aan ons willen binden", klinkt het. Lees verder »

Mbokani: Premier League of Serie A ?

Mbokani: Premier League of Serie A ?

Waar speelt Dieumerci Mbokani volgend seizoen? Volgens zijn manager is er interesse uit Italië en Engeland. "Dieu beleeft een topseizoen bij Anderlecht en dan is het normaal dat verschillende ploegen overwegen hem aan te trekken." Lees verder »

Billal Jellal geselecteerd voor CAN U17

Billal Jellal geselecteerd voor CAN U17

Nabil Jaadi is niet de enige Anderlecht-speler die door de Marokkaanse bondscoach is opgeroepen voor de Africa Cup U17 (vanaf 13 april). Ook Billal Jellal maakt deel uit van de selectie. Jellal speelt bij de U17 van paars-wit. Lees verder »

Nieuw contract voor Nabil Jaadi?

Nieuw contract voor Nabil Jaadi?

Nabil Jaadi wordt vandaag op het bureau van Herman Van Holsbeeck verwacht. Officieel om hem te feliciteren na de AEGON Future Cup, maar volgens La Dernière Heure zou hem ook wel eens een nieuw contract kunnen worden aangeboden. Lees verder »

Bijna fitte Seck zoekt nieuwe club

Bijna fitte Seck zoekt nieuwe club

Hoe gaat het met Ablaye Seck? Twee jaar geleden was hij de schlemiel in de play-offwedstrijd tegen Standard en na een uitleenbeurt aan Brussels verdween hij volledig uit beeld. Een ernstige beenblessure is hiervan de oorzaak. Lees verder »

Van Holsbeeck komt training bekijken

Van Holsbeeck komt training bekijken

Herman Van Holsbeeck keek gisteren nauwlettend toe tijdens de training. Vanuit zijn bureau heeft de manager zicht op het trainingsveld. Door langs de lijn te komen staan, toont hij aan dat er morgen absoluut moet gewonnen worden. Lees verder »

Stadionverbod voor tien Standard-fans

Stadionverbod voor tien Standard-fans

Tien supporters van Standard hebben een stadionverbod gekregen na de 'vuurpijlenwedstrijd' tegen Anderlecht van 7 oktober. Ze kregen ook een boete. Het tiental krijgt samen 13 jaar en 9 maanden stadionverbod. Lees verder »

Nog geen bod op De Zeeuw van Sevilla

Nog geen bod op De Zeeuw van Sevilla

Volgens de zaakwaarnemer van Demy de Zeeuw heeft het Spaanse Sevilla zich nog niet gemeld. Gisteren verschenen in de Spaanse en Russische pers de berichten dat Sevilla drie miljoen euro wil bieden voor de middenvelder. Lees verder »

Fulham hengelt naar Kouyaté

Fulham hengelt naar Kouyaté

Niet alleen Arsenal toont interesse in Cheikhou Kouyaté. Het Laatste Nieuws vernam uit de enthourage van de speler dat Fulham de beste papieren heeft om hem aan te trekken. Maar dan moet hij eerst zijn Belgisch paspoort krijgen. Lees verder »

 04-04-2013 

Sevilla wil bod uitbrengen op De Zeeuw

Sevilla wil bod uitbrengen op De Zeeuw

Kan Anderlecht Demy De Zeeuw na dit seizoen nog houden? De kans is klein want volgens de Spaanse en Russische media zou Sevilla een bod klaar hebben van 3 miljoen euro. Anderlecht zelf kan de Nederlander voor 2 miljoen kopen. Lees verder »

Anderlecht volgt Portugese spelers

Anderlecht volgt Portugese spelers

Volgens berichten in de Portugese media was er een delegatie van Anderlecht aanwezig op de wedstrijd tussen Paços Ferreira en Gil Vicente. Ze volgden er Josué Pesqueira en André Leão, beiden onder contract bij Paços Ferreira. Lees verder »

Kouyaté droomt van overstap naar Arsenal

Kouyaté droomt van overstap naar Arsenal

Cheikhou Kouyaté heeft tegenover de pers al laten weten dat dit zijn laatste seizoen wordt bij Anderlecht. Naar welke club hij vertrekt wil hij niet kwijt maar volgens de Engelse pers ziet hij een overstap naar Arsenal wel zitten. Lees verder »

Traoré: "Cyriac is hypergemotiveerd"

Traoré:

54 weken nadat hij zich met Standard blesseerde aan de knie, maakte Goh Bi Cyriac maandag zijn rentree op een voetbalveld. In de tribune keek boezemvriend Moussa Traoré goedkeurend toe. "Ik had tranen in m'n ogen toen hij inviel." Lees verder »

Kabananga bezorgt Roesare winst tegen Heist

Kabananga bezorgt Roesare winst tegen Heist

Met zijn vierde doelpunt van het seizoen bezorgde Junior Kabananga Roeselare gisteren de overwinning tegen Heist. De Anderlecht-huurling viel in na 78 minuten en vijf minuten later scoorde hij het enige doelpunt van de partij. Lees verder »

 03-04-2013 

Jaadi: "Mijn focus ligt op Anderlecht"

Jaadi:

Door zijn recente prestaties heeft AC Milan interesse in hem gekregen maar toch blijft Nabil Jaadi er rustig onder en wil hij zich focussen op Anderlecht en de Marokkaanse -17. Dat laat hij weten tegenover Mountakhab.net. Lees verder »

Anderlecht krijgt meeste penalty's

Anderlecht krijgt meeste penalty's

Het laatste woord over penalty's is nog lang niet gezegd. Zo berekende Het Laatste Nieuws dat Anderlecht sinds 1992 van de 161 toegewezen strafschoppen er 120 binnen kon trappen. Of anders bekeken: 41 van de 161 werden gemist. Lees verder »

Vader Jaadi: "Praet is een voorbeeld"

Vader Jaadi:

Met Nabil Jaadi heeft Anderlecht een nieuw toptalent ontdekt. Buitenlandse clubs tonen interesse, maar vader Jaadi stelt Anderlecht gerust. "Nabil heeft nog een contract voor twee jaar. Geld is niet onze prioriteit." Lees verder »

Peeters: "Voetjes op de grond houden"

Peeters:

De jeugd van Anderlecht won dit weekend opnieuw een prestigieus toernooi. Beloftencoach René Peeters ziet het graag gebeuren. "Maar om te weten of er een nieuwe Praet tussen zit, moeten we nog wat geduld hebben." Lees verder »

 02-04-2013 

Jaadi wekt interesse van AC Milan

Jaadi wekt interesse van AC Milan

De prima prestaties van Nabil Jaadi op de toernooien van Viareggio en Amsterdam blijven niet onopgemerkt. Volgens de Italiaanse website Calciomercato toont AC Milan meer dan gewone interesse in de 16-jarige Jaadi. Lees verder »

Peter Wieme nieuwe dokter van Anderlecht

Peter Wieme nieuwe dokter van Anderlecht

Anderlecht heeft met Peter Wieme een opvolger gevonden voor de vorige week vertrokken clubarts Kris Vollon. Wieme is diensthoofd fysische geneeskunde in het ziekenhuis van Halle en is gespecialiseerd in sportgeneeskunde. Lees verder »

"Anderlecht doet zichzelf de das om"

In zijn nabeschouwing op het voetbalweekend komt Peter Vandenbempt ook terug op de prestatie van Anderlecht. Hij zag verbetering, maar maakt zich zorgen. "Anderlecht voetbalde goed, maar gaf de wedstrijd daarna uit handen." Lees verder »

Juhasz scoort voor Videoton

Juhasz scoort voor Videoton

Roland Juhasz, tot het einde van het seizoen uitgeleend aan Videoton, heeft dit weekend zijn eerste doelpunt voor de Hongaarse club gemaakt. Hij scoorde het vijfde doelpunt tegen Siofok. Videoton won met 6-0. Lees verder »

Kljestan: "Positieve zaken onthouden"

Kljestan:

Weinig spelers voelden zich geroepen om na de wedstrijd tegen Genk met de pers te praten. Sacha Kljestan nam wel even de tijd om de match te bespreken. Hij vindt het ongelofelijk dat ze deze partij verloren hebben. Lees verder »

 01-04-2013 

De Zeeuw: "Hadden het moeten afmaken"

De Zeeuw:

Demy De Zeeuw stond van bij het begin van de wedstrijd op het veld. Ondanks het verlies dankt hij de aanwezige supporters voor de steun. "We hebben 65 minuten erg goed gevoetbald", klinkt het via Twitter. Lees verder »

Dames Anderlecht winnen Beker van België

Dames Anderlecht winnen Beker van België

De dames van Anderlecht hebben maandagavond de Beker van België gewonnen na 0-3 winst van de Waasland-Beveren Sinaai Girls. Na de reguliere speeltijd moesten er verlengingen aan de pas komen. Daarin werd het 0-3 voor paars-wit. Lees verder »

Anderlecht laat thuis 3 punten liggen

Anderlecht laat thuis 3 punten liggen

Anderlecht heeft thuis tegen Genk in de eerste Play-off wedstrijd drie punten laten liggen. Desondanks Bram Nuytick paars-wit in de eerste helft op voorsprong schoot gingen de Limburgers uiteindelijk met 1-2 winnen. Lees verder »

Van Gaal gespot in tribune

Van Gaal gespot in tribune

Louis van Gaal, de huidige bondscoach van het Nederlands elftal, is in het Constant Vanden Stock stadion aanwezig, dit vermoedelijk om de prestaties van Bram Nuytick te beoordelen in het oog van een eventuele selectie voor Oranje. Lees verder »

U17 Anderlecht wint Aegon Future Cup

U17 Anderlecht wint Aegon Future Cup

Net als twee jaar terug zijn de U17 van Anderlecht er in geslaagd de Aegon Future Cup te winnen. Ze wonnen in de finale met 0-2 van Ajax. Nabil Jaadi van Anderlecht werd gekroond tot Beste speler van het toernooi. Lees verder »

Van den Brom wenst U17 succes in finale

Van den Brom wenst U17 succes in finale

John van den Brom wenst de U17 van paars-wit, die om 15u in de Aegon Future Cup tegen Ajax de finale spelen, veel succes. "Straks mooie finale U17 toernooi Amsterdam. Anderlecht - Ajax. Succes boys", aldus de trainer via Twitter. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Genk

Voorbeschouwing: Anderlecht - Genk

Deze avond om 18u wordt er in het Constant Vanden Stock stadion afgetrapt voor de eerste Play-off wedstrijd van Anderlecht. Kan paars-wit deze avond van Genk winnen, dan laat het Zulte Waregem met 4 punten achter zich. Lees verder »

Anderlechtspelers vragen uw steun

Anderlechtspelers vragen uw steun

In een youtube-filmpje vragen verschillende Anderlechtspelers uw steun in de komende Play-offs. "Kampioenen worden we samen dus komt met zijn allen naar het stadion", is de oproep van Dennis Praet en Bram Nuytinck. Lees verder »