Archieven

 30-04-2012 

Jacobs: "Enkel naar onszelf kijken"

Jacobs:

Anderlecht kan zich woensdag al verzekeren van de titel als het zelf zijn wedstrijd wint en Club Brugge verliest van Standard. "Maar toch is er nog geen euforie", blijft trainer Ariël Jacobs de voorzichtigheid zelve. Lees verder »

Selectie Anderlecht - AA Gent

Selectie Anderlecht - AA Gent

Coach Ariël Jacobs heeft een 22-koppige kern bekendgemaakt voor de wedstrijd van woensdag tegen Gent. Sacha Kljestan en Dieumerci Mbokani zijn er na hun schorsing weer bij. Wasilewski heeft nog drie speeldagen schorsing te gaan. Lees verder »

Garcia-Calvete breekt elleboog op training

Garcia-Calvete breekt elleboog op training

Anderlecht-huurling Jordan Garcia-Calvete komt dit seizoen niet meer in actie voor De Graafschap. De 19-jarige middenvelder brak vanmorgen op training zijn elleboog bij een ongelukkig contact en werd inmiddels al geopereerd. Lees verder »

TP Mazembe op stage in Neerpede

TP Mazembe op stage in Neerpede

De beloften van TP Mazembe, de club waarmee Anderlecht een samenwerkingsakkoord heeft, zijn sinds zondag te gast in het jeugdcomplex van Neerpede. De Congolese club komt hier op stage en blijft tot maandag 14 mei in België. Lees verder »

"Beste Anderlecht in twee maanden gezien"

Na de zege op Genk kan de titel volgens velen Anderlecht niet meer ontsnappen. Ook VRT-journalist Peter Vandenbempt denkt daar zo over. "Anderlecht kan enkel nog zijn eigen ruiten ingooien", luidt de conclusie van Vandenbempt. Lees verder »

De metamorfose van Kanu

De metamorfose van Kanu

Toen Ariël Jacobs enkele matchen geleden Kanu opnieuw in de ploeg dropte, keek iedereen raar op. Vandaag toont de Braziliaan zijn meerwaarde en zwaaien Gillet en Kouyaté met lof. "Als we kampioen worden, moeten we Kanu bedanken." Lees verder »

Hasi: "Nu moeten we het kunnen afmaken"

Hasi:

Na een zes op zes van Anderlecht en een nul op zes van Club Brugge staat Anderlecht erg dicht bij de landstitel. "We hadden er nooit rekening mee gehouden dat het zo snel zou kunnen gaan", zegt assistent-coach Besnik Hasi. Lees verder »

Gent-fans zingen 'Anderlecht kampioen'

Gent-fans zingen 'Anderlecht kampioen'

De supporters van AA Gent hebben duidelijk een voorkeur wie kampioen wordt. Toen Gent tegen Club Brugge op 2-1 kwam, begon een deel van hen 'Anderlecht wordt kampioen, olé olé' te zingen. Club een beetje jennen dus. (HLN) Lees verder »

Jovanovic kan bijtekenen tot 2014

Jovanovic kan bijtekenen tot 2014

Volgens Het Nieuwsblad staat Milan Jovanovic erg dicht bij een contractverlenging van één seizoen. De huidige overeenkomst van Jova loopt tot 2013 en hij wil graag verlengen. Ook Herman Van Holsbeeck is hiervoor gewonnen. Lees verder »

Jacobs: "Alle begrip voor Guardiola"

Jacobs:

Stadion zocht dit weekend Ariël Jacobs op in zijn geboortedorp Diegem voor een rustige babbel over Anderlecht. Er werd gepraat over de nakende landstitel, Tom De Sutter en Milan Jovanovic. Ook Jacobs' toekomst kwam aan bod. Lees verder »

 29-04-2012 

Odoi onzeker voor match tegen Gent

Odoi onzeker voor match tegen Gent

Ariël Jacobs heeft defensieve zorgen voor de match tegen AA Gent. Denis Odoi liep tegen Genk een spierletsel aan de hamstring op en is onzeker voor woensdag. Voor Olivier Deschacht (spierscheur) komt deze partij ook te vroeg. Lees verder »

 28-04-2012 

Geen Thijs en Jørgensen tegen Anderlecht

Geen Thijs en Jørgensen tegen Anderlecht

AA Gent zal woensdag tegen Anderlecht geen beroep kunnen doen op Bernd Thijs en Jesper Jørgensen. Beide spelers pakten vanavond in de partij tegen Club Brugge hun vijfde gele kaart en zijn geschorst voor de wedstrijd in Brussel. Lees verder »

Hawsawi: "Gekomen om prijzen te pakken"

Hawsawi:

Met Osama Hawsawi haalde Anderlecht zijn eerste versterking voor volgend seizoen binnen. Op de officiële site vertelt de 28-jarige Saudi waarom hij voor paars-wit koos: "Het is een gekende ploeg met een uitstekende reputatie." Lees verder »

Anderlecht polste tevergeefs naar Rosales

Anderlecht polste tevergeefs naar Rosales

Roberto Rosales verlaat na dit seizoen Twente en volgens De Telegraaf is Anderlecht één van de gegadigden. Paars-wit zou geïnformeerd hebben, maar Rosales voelt niets voor een terugkeer naar België. Hij verkiest de Bundesliga. Lees verder »

Yala-Lusala terug naar Anderlecht

Yala-Lusala terug naar Anderlecht

Bigen Yala-Lusala keert na dit seizoen terug naar Anderlecht. Paars-wit verhuurde de 19-jarige aanvaller dit seizoen aan Lokeren, maar daar slaagde hij er niet in speelminuten te verzamelen in eerste klasse. Lees verder »

Kaminski mag niet bij Leuven blijven

Kaminski mag niet bij Leuven blijven

Onlangs liet Thomas Kaminski weten dat hij liever speelt bij OH Leuven dan dat hij bij Anderlecht op de bank zit. De wens van de doelman wordt echter niet gehoord. Anderlecht wil hem volgend seizoen niet meer uitlenen aan OHL. Lees verder »

Safari: "Vroeger dan verwacht opnieuw fit"

Safari:

Behrang Safari stond tegen Genk voor het eerst weer in de basis na zijn sleutelbeenbreuk. "Ik had gehoopt de laatste twee wedstrijden van de PO te kunnen spelen, maar ik ben vroeger dan verwacht opnieuw fit", aldus de Zweed. Lees verder »

Broos: "Kanu en Suarez vormden gouden duo"

Broos:

Genk - Anderlecht was een duel tussen twee ex-clubs van Hugo Broos. Het Laatste Nieuws vroeg hem de match te bekijken en een analyse te maken. "Genk had geen antwoord het op middenveld van Anderlecht, dat goed de vrije man vond." Lees verder »

Kouyaté: "Oerwoudgeluiden doen pijn"

Kouyaté:

Cheikhou Kouyaté zag zijn mooie avond verpest door een Genk-supporter. Bij het verlaten van het stadion slingerde die oerwoudgeluiden naar het hoofd van de Senegalees. "Zoiets doet pijn. Vorige week op Brugge was het ook van dat." Lees verder »

Jovanovic: "Voldoening van kop tot teen"

Jovanovic:

Met drie assists had Milan Jovanovic een passend antwoord op de groeiende kritiek. Na afloop was hij weer zijn eigenste zelf. "Ik blijf altijd geloven in mezelf. Als ik niet meer in mezelf zou geloven, wie moet het dan wel doen?" Lees verder »

Analyse: de eerste basisplaats van Mbenza

Analyse: de eerste basisplaats van Mbenza

Na enkele (korte) invalbeurten startte Bedi Mbenza tegen RC Genk voor het eerst in de basis. Het Nieuwsblad volgde de prestatie van de Congolees met argusogen en maakte een analyse. De krant zag goede en minder goede dingen. Lees verder »

Doelpuntenmakers De Sutter en Kanu zwijgen

Doelpuntenmakers De Sutter en Kanu zwijgen

Zelfs nu Mbokani geschorst was, mocht Tom De Sutter niet starten. Pas vijf minuten voor tijd mocht hij invallen en bij zijn eerste balcontact scoorde hij prompt. Na de match hulde de spits zich in stilte. "Ik zeg liever niets." Lees verder »

Jacobs: "Nu wacht ons een cruciale week"

Jacobs:

Ariël Jacobs koos tegen Genk voor de juiste tactiek. Anderlecht domineerde en kwam nooit in de problemen. "De wil naar voor was van in het begin aanwezig en de lijnen speelden goed kort bij mekaar", complimenteert hij zijn team. Lees verder »

Mag Anderlecht woensdag al titel vieren?

Mag Anderlecht woensdag al titel vieren?

De kans is eerder klein, maar Anderlecht kan woensdag al kampioen worden. Club Brugge moet dan vanavond wel verliezen van AA Gent en dinsdag van Standard. Als paars-wit dan woensdag wint in Gent is de 31ste titel een feit. (HNB) Lees verder »


 27-04-2012 

Geen De Sutter, wel Mbenza en Safari

Geen De Sutter, wel Mbenza en Safari

Tom De Sutter start tegen RC Genk op de bank. Gillet vervangt de geschorste Mbokani, waardoor Suarez diep schuift. Op het middenveld vervangt Mbenza Kljestan en achteraan komt Safari opnieuw in de ploeg. Odoi start ook. Lees verder »

"Tom De Sutter heeft het niet gemakkelijk"

Door de schorsing van Mbokani krijgt Tom De Sutter mogelijk nog eens een basisplaats vanavond. Zijn laatste dateert al van 9 december. "Maar Tom kan nog een steentje bijdragen in de titelstrijd", klinkt het bij Ariël Jacobs. Lees verder »

Voorbeschouwing: Racing Genk - Anderlecht

Voorbeschouwing: Racing Genk - Anderlecht

Vanavond staan Racing Genk en Anderlecht voor de tweede keer in play-off 1 tegenover elkaar. Paars-wit wil zijn voorsprong op Club Brugge behouden, terwijl Genk bij winst zijn opmars verder zet en naast blauw-zwart komt te staan. Lees verder »

Alvarez in Anderlecht om contract te tekenen

Alvarez in Anderlecht om contract te tekenen

Oswal Alvarez arriveerde gisteren met zijn ouders in België om Anderlecht te komen vervoegen. Na zijn medische tests ondertekent de 16-jarig Colombiaan een meerjarig contract. Tot op het laatste moment waren er kapers op de kust. Lees verder »

Hasi kon bondscoach van Albanië worden

Hasi kon bondscoach van Albanië worden

Besnik Hasi heeft onlangs een aanbod om bondscoach van Albanië te worden afgewezen. “Er lag een contract voor vier jaar klaar”, zegt Hasi. “Het was financieel aanlokkelijk, maar Roger Vanden Stock wilde me heel graag hier houden." Lees verder »

Selectie RC Genk - Anderlecht

Selectie RC Genk - Anderlecht

In de kern voor de partij op RC Genk van deze avond zijn enkele opvallende namen terug te vinden. Zo krijgt Lukas Marecek weer een plekje bij de 21 en ook voor Guillermo Molins is er plaats. Maar het meest valt Behrang Safari op. Lees verder »

 26-04-2012 

"Ik kijk niet verder dan match tegen Genk"

In deze fase van de competitie is elk duel met het mes op de keel. Morgen tegen Genk is dit niet anders. Verliezen is uit den boze. "Vorige keer hadden we een slechte dag. Dat overkomt ons hopelijk niet meer", zegt Roland Juhasz. Lees verder »

Praet: "Hasi volgt me als een schaduw"

Praet:

Met Genk ontmoet Anderlecht morgen de ex-club van Dennis Praet. "Maar ik denk niet dat ik zal spelen", is de 17-jarige realistisch. Assistent-coach Daniël Renders vraagt om geduld. "Lichamelijk is hij nog niet helemaal klaar." Lees verder »

Supporteren voor Bayern München

Supporteren voor Bayern München

Bayern München heeft zich als tweede club geplaatst voor de finale van de Champions League. Wordt Anderlecht kampioen, moet het hopen dat Bayern in die finale Chelsea verslaat. Anders ligt de miljoenendroom aan diggelen. Lees verder »

Gillet en De Sutter voor Wasyl en Mbokani?

Gillet en De Sutter voor Wasyl en Mbokani?

Ariël Jacobs breekt zich momenteel het hoofd over wie morgen Marcin Wasilewski en Dieumerci Mbokani vervangen tegen RC Genk. De kans is groot dat hij kiest voor Guillaume Gillet en Tom De Sutter. Denis Odoi blijft dan linksback. Lees verder »

Dendoncker en Rivituso naar EK U17

Dendoncker en Rivituso naar EK U17

Bondscoach Patrick Klinkenberg heeft zijn selectie bekend gemaakt voor het EK Voetbal voor -17-jarigen. In zijn kern heeft hij plaats voor twee jongeren van Anderlecht: Leander Dendoncker en Anthony Rivituso. Lees verder »

 25-04-2012 

Marcin Wasilewski, een portret

Marcin Wasilewski, een portret

Nu vrijdag zit Marcin Wasilewski zijn eerste van vier schorsingsdagen uit. Voor Sport/Voetbalmagazine reden genoeg om de Pool te portreteren. Men ontdekte een zachtaardig persoon. Wij selecteerden voor u de opvallendste passages. Lees verder »

"Mogen De Bruyne niet laten voetballen"

Vrijdag wacht Anderlecht een moeilijke verplaatsing naar de Cristal Arena. Maar de Anderlechtspelers zijn gebrand op revanche na het 1-3 verlies in eigen huis. "De wedstrijd tegen Club gaf ons vertrouwen", aldus Cheikhou Kouyaté. Lees verder »

Raakt Deschacht fit voor topper in Genk?

Raakt Deschacht fit voor topper in Genk?

Het herstel van Olivier Deschacht verloopt minder vlot dan verwacht en het is bang afwachten of hij vrijdag in RC Genk kan spelen. Het Belang van Limburg weet van niet, maar volgens Het Nieuwsblad wil Anderlecht hem klaarstomen. Lees verder »

"Engelse en Duitse interesse voor Juhasz"

Roland Juhasz wordt nadrukkelijk genoemd bij Borussia Mönchengladbach. Er zijn echter nog clubs die hem volgen. "Er is interesse", zegt zijn makelaar Vladan Filipovic in Het Nieuwsblad. "Vooral uit Engeland en Duitsland." Lees verder »

"Mbokani maakte geen daad van agressie"

Dieumerci Mbokani werd gisteren vrijgesproken voor natrappen aan Standard-speler Pocognoli. In Het Laatste Nieuws is vandaag een verslag van de zitting te lezen. "Dit zien wij niet als een daad van agressie", zo luidde het vonnis. Lees verder »

Smaakmaker U13 Westerlo naar Anderlecht

Smaakmaker U13 Westerlo naar Anderlecht

De U13 van Westerlo kroonde zich dit weekend tot kampioen maar ziet wel twee sterkhouders vertrekken. Eén ervan, Michiel De Looze, kiest voor Anderlecht. "Chelsea drong aan op mijn komst, maar Anderlecht is mijn eerste keuze." Lees verder »


 24-04-2012 

Nieuwe zitjes voor Vanden Stockstadion

Nieuwe zitjes voor Vanden Stockstadion

Anderlecht zal meteen na afloop van het seizoen beginnen met verbouwingswerken aan het stadion. Er zullen nieuwe zitjes komen met meer comfort voor de toeschouwers. Dat is nodig om te voldoen aan de stadionnormen van de UEFA. Lees verder »

Geen schorsing voor Mbokani

Geen schorsing voor Mbokani

Het Sportcomité heeft Dieumerci Mbokani geen schorsing opgelegd voor natrappen tijdens Standard-Anderlecht. Mbokani gaf aan dat hij zijn studs niet met opzet op het been van Pocognoli zette en het Sportcomité ging hierin mee. Lees verder »

Juhasz op weg naar Mönchengladbach

Juhasz op weg naar Mönchengladbach

Volgens Het Laatste Nieuws heeft Borussia Mönchengladbach zijn zinnen gezet op Roland Juhasz. Hij moet er de vervanger worden van Dante (ex-standard) die naar Bayern München vertrekt. Ook het Turkse Besiktas toont intersse. Lees verder »

Hawsawi ook aangeboden bij Westerlo

Hawsawi ook aangeboden bij Westerlo

Osama Hawsawi, de nieuwe Saudische verdediger van Anderlecht, werd twee maanden geleden aangeboden bij Westerlo. "De deal is niet doorgegaan omdat de zaakwaarnemer zijn beloften niet kon waarmaken", zegt Westerlo-manager Wijnants. Lees verder »

Mbokani vandaag voor Sportcomité

Mbokani vandaag voor Sportcomité

Vanmiddag om 14 uur moet Dieumerci Mbokani zich verantwoorden voor het Sportcomité voor zijn trapbeweging richting Standard-speler Pocognoli. De Anderlecht-spits mist hierdoor mogelijk de laatste twee matchen van de play-offs. Lees verder »

Stade Rennes geïnteresseerd in Odoi

Stade Rennes geïnteresseerd in Odoi

Het Franse Rennes en het Nederlandse Heerenveen hebben laten weten geïnteresseerd te zijn in Denis Odoi. De rechtsback zit bij Anderlecht veelal op de bank, maar krijgt de komende weken zijn kans door de schorsing van Wasyl. (HLN) Lees verder »

 23-04-2012 

Beloften vegen Kortrijk van de mat

Beloften vegen Kortrijk van de mat

De beloften van Anderlecht hebben op de Heizel ruim de maat genomen van Kortrijk. De West-Vlamingen, die op de voorlaatste plaats staan in het klassement, verloren met 0-4 na doelpunten van Koulibaly (2x), Praet en Fournier (own). Lees verder »

Odoi: "Nog geen euforie in de kleedkamer"

Odoi:

Door de blessures van Safari en Deschacht begon Denis Odoi tegen Club Brugge als linksachter. Hij speelde een goede match en had ook lof voor zijn ploegmaats. "We verdedigden heel goed in blok en onze voorspelers deden hun werk." Lees verder »

Deschacht en De Sutter klaar voor Genk

Deschacht en De Sutter klaar voor Genk

Geen Olivier Deschacht gisteren bij Anderlecht. De linksachter was out met een blessure aan de hamstrings. Tegen vrijdag moet hij voldoende hersteld zijn om te kunnen spelen tegen Genk. Ook Tom De Sutter zou fit raken. Lees verder »

Cavallaro opgeroepen voor Argentijnse U20

Cavallaro opgeroepen voor Argentijnse U20

Juan Ignacio Cavallaro (17) heeft een uitnodiging gekregen voor een driedaags oefenkamp met de Argentijnse U20. De spits die in juli naar Anderlecht komt, deed vorige week van zich spreken met een goal bij zijn tweede basisplaats. Lees verder »

Man. City krijgt concurrentie voor Kouyaté

Man. City krijgt concurrentie voor Kouyaté

Het Laatste Nieuws weet dat Manchester City gisteren Cheikhou Kouyaté gescout heeft tegen Club Brugge. De Engelsen zijn niet de enige club die interesse tonen. Zo zou Fenerbahçe zelfs al een officieel bod hebben uitgebracht. Lees verder »

Lukaku en Steegen treiteren Hoefkens

Lukaku en Steegen treiteren Hoefkens

Ook Romelu Lukaku was opgetogen met de overwinning van Anderlecht in Brugge. "Hahahaha, Club een jaartje meer zonder kampioenschap! Al die maatregelen voor niets... Ik heb gehoord dat Club in beroep gaat", zo twitterde hij. Lees verder »

Jacobs: "Zege komt op goed moment"

Jacobs:

Ariël Jacobs was tevreden met de drie punten, maar de coach had ook oog voor de tekortkomingen van zijn ploeg. "Bij momenten hebben we beneden ons peil gevoetbald. Onze balcirculatie was soms te traag", aldus de T1 van Sporting. Lees verder »

 22-04-2012 

Mbokani en Kljestan geschorst tegen Genk

Mbokani en Kljestan geschorst tegen Genk

Anderlecht zal vrijdag tegen Genk niet kunnen rekenen op Dieumerci Mbokani en Sacha Kljestan. Beide spelers kregen in de topper tegen Club Brugge een geel karton onder de neus geduwd en zitten een schorsingsdag uit. Lees verder »

Anderlecht zet Club Brugge op vier punten

Anderlecht zet Club Brugge op vier punten

Anderlecht heeft de topper tegen Club met 0-1 gewonnen. Maar topvoetbal kreeg de neutrale toeschouwer niet te zien. Beide teams grossierden in slechte passes en gemiste kansen. Een goal van Dieumerci Mbokani maakte het verschil. Lees verder »

Doek valt voor Thomas Chatelle en STVV

Doek valt voor Thomas Chatelle en STVV

Sint-Truiden verloor gisteren in de match van de laatste kans met 1-4 van Westerlo. Na drie jaar in de eerste klasse zakt de club weer naar de tweede afdeling. Ook de van Anderlecht gehuurde Thomas Chatelle kon het tij niet keren. Lees verder »

Zorgde Van Holsbeeck voor schorsing Wasyl?

Zorgde Van Holsbeeck voor schorsing Wasyl?

Het Beroepscomité besliste gisteren om de schorsing van Marcin Wasilewski te bevestigen. Het Nieuwsblad zet vandaag de drie opvallendste argumenten om dit te doen op een rijtje. In één ervan speelt Herman Van Holsbeeck een rol. Lees verder »

Voorbeschouwing: Club Brugge - Anderlecht

Voorbeschouwing: Club Brugge - Anderlecht

Straks staan Club Brugge en Anderlecht lijnrecht tegenover elkaar met de leidersplaats als inzet. Beslissend voor de titel is deze topper zeker nog niet, maar een nederlaag zou voor beide teams op mentaal vlak wel hard aankomen. Lees verder »


 21-04-2012 

"Vier jaar trainerschap verandert een mens"

De Morgen schetst in de schaduw van de topper tegen Club een portret van Anderlecht-trainer Ariël Jacobs. Ook de vraag of Jacobs na dit seizoen nog op de bank zal zitten, wordt niet uit de weg gegaan. Een greep uit het artikel. Lees verder »

Radzinski: "Anderlecht wordt kampioen"

Radzinski:

In een interview met het Het Nieuwsblad blikt ex-Anderlecht-spits Tomasz Radzinski (38) vooruit op de topper van morgen. Anderlecht blijft volgens hem de te kloppen titelkandidaat en hij analyseert ook de huidige aanvalslinie. Lees verder »

"Spelers willen Club Brugge tik verkopen"

Ariël Jacobs temperde gisteren op de gebruikelijke persbabbel de uitspraken van enkele van zijn spelers. "Deze topper zal zeker niet beslissend zijn", blijft de coach nuchter. "In deze play-offs is alles nog mogelijk." Lees verder »

 20-04-2012 

Selectie Club Brugge - Anderlecht

Selectie Club Brugge - Anderlecht

Ariël Jacobs selecteerde 21 spelers voor de topper van zondag tegen Club Brugge. Tom De Sutter is hier niet bij, bij is out met een knieblessure. Matias Suarez zit wel in de kern, zijn situatie is nog steeds dezelfde. Lees verder »

Vader Vargas: "Zaken willen forceren"

Vader Vargas:

Niemand kent Ronald Vargas beter dan zijn vader Pedro. Drie jaar geleden verliet hij de rest van de familie om Ronald naar België te volgen. "Jullie zullen versteld staat hoe sterk Ronald zal terugkomen", zegt hij vol vertrouwen. Lees verder »

Doet Jovanovic het zondag opnieuw?

Doet Jovanovic het zondag opnieuw?

De kans is groot dat Milan Jovanovic zondag op Club Brugge opnieuw in de basis start. In dat geval hoopt Ariël Jacobs vast dat hij zijn indrukwekkende statistieken verder uitbouwt. De Serviër scoorde al 9 keer tegen Club Brugge. Lees verder »

Apart programma moet Suarez klaarstomen

Apart programma moet Suarez klaarstomen

Matias Suarez werkte deze week een apart trainingsprogramma af. Woensdag trainde hij op het veld, maar gisteren bleef hij binnen. Anderlecht wil de met de patellapees sukkelende Argentijn klaarstomen voor de topper zondag. (HLN) Lees verder »

"Play-offs worden een strijd tot het einde"

Sacha Kljestan blikt op de clubsite vooruit naar de topper tegen Club Brugge. "De play-offs waren een echte rollercoaster tot nu toe", aldus de Amerikaan. "Het allerbelangrijkste is dat we na vier speeldagen nog eerste staan." Lees verder »

 19-04-2012 

Mbokani: "We gaan zondag voor de zege"

Mbokani:

Zondag staat de topper tegen Club Brugge op het programma. Maar van enige druk valt er bij Dieumerci Mbokani weinig te bespeuren. "Ik voel nooit druk op het veld", aldus de Congolese spits op de sites van de Corelio-kranten. Lees verder »

Baseggio wil graag scouten voor Anderlecht

Baseggio wil graag scouten voor Anderlecht

Als Anderlecht zijn scoutingsapparaat wil uitbreiden kan het altijd eens bellen naar Walter Baseggio. De Italo-Belg, die een tijdje geleden al afscheid nam van het profvoetbal, wil graag als scout aan de slag bij zijn ex-club. Lees verder »

"Henen past perfect bij de huisstijl"

Herman Van Holsbeeck reageert verheugd dat David Henen zijn lot aan Anderlecht heeft verbonden. "David is amper 16 en heeft nog een ruime progressiemarge. Hij past perfect bij de voetbalstijl die Anderlecht nastreeft." Lees verder »

David Henen tekent driejarig profcontract

David Henen tekent driejarig profcontract

Anderlecht blijft jonge talenten contracten aanbieden. David Henen is de volgende in het rijtje om een profcontract te tekenen. De vandaag 16 jaar geworden spits zette zijn handtekening onder een contract voor drie jaar. Lees verder »

In memoriam: Constant Vanden Stock

In memoriam: Constant Vanden Stock

Vandaag is het precies vier jaar geleden dat Constant Vanden Stock, vader van Roger Vanden Stock en oud-voorzitter van Anderlecht, overleed. Onder zijn bewind behaalde paars-wit een indrukwekkend palmares. Vanden Stock werd 93. Lees verder »

Lukaku out, Deschacht in?

Lukaku out, Deschacht in?

Volgens Het Nieuwsblad zou Olivier Deschacht zondag tegen Club Brugge opnieuw in de ploeg komen. Omdat Jordan Lukaku tegen Genk enkele positiefoutjes maakte, zou Jacobs terug grijpen naar de defensieve zekerheid van Deschacht. Lees verder »

Geen cardiotesten, wel tandcontrole

Geen cardiotesten, wel tandcontrole

Club Brugge begon deze week met harttesten bij zijn jonge spelers. Bij Anderlecht denkt men hier nog niet meteen aan. "Maar we hebben wel een heel uitgebreid medisch team voor de jeugd", zegt woordvoerder David Steegen. Lees verder »


 18-04-2012 

"Play-offs pas na het seizoen evalueren"

Pro League-voorzitter Ivan De Witte opperde dat er misschien gesleuteld moet worden aan het concept van de play-offs. De grote clubs stellen zich vragen bij de plotse ommekeer van De Witte en willen pas later een analyse maken. Lees verder »

Video: Interview met Jean Kindermans

Video: Interview met Jean Kindermans

Jean Kindermans staat sinds 2005 aan het hoofd van de jeugdopleiding van Anderlecht. Journalist Gui Polspoel had onlangs voor TV Brussel een lang gesprek met Kindermans over de opleiding bij Anderlecht. Lees verder »

Colombiaan Pabón nieuw Anderlecht-target

Colombiaan Pabón nieuw Anderlecht-target

Volgens La Dernière Heure heeft Anderlecht de Colombiaan Dorlan Pabón op het oog. Deze 24-jarige spits of aanvallende middenvelder speelt nog in eigen land bij Atletico Nacional. Zijn vraagprijs zou zo'n 3 miljoen euro bedragen. Lees verder »

Hawsawi verdiende 1,3 miljoen euro netto

Hawsawi verdiende 1,3 miljoen euro netto

Osama Hawsawi koos voor Anderlecht niet om financiële redenen. Bij Al Hilal verdiende hij jaarlijks 1,3 miljoen euro netto. Hij was er einde contract en kreeg een nog beter voorstel, maar verkoos een transfer naar Europa. (LDH) Lees verder »

Odoi gelinkt aan Heerenveen

Odoi gelinkt aan Heerenveen

Een aantal voetbalwebsites schrijven dat Denis Odoi interesse geniet van Heerenveen. Johan Hansma, technisch directeur van en de Friese club, wil het nieuws bevestigen noch ontkennen. (Voetbalprimeur.be, Voetbalinfo.nl) Lees verder »

 17-04-2012 

Vanden Borre: "Viseerde één bestuurslid"

Vanden Borre:

Anthony Vanden Borre scoorde zaterdag met Genk op Anderlecht. Na zijn treffer haalde hij zijn gram voor de hoofdtribune. "Het was niet bedoeld tegenover de club, maar tegenover één bestuurder persoonlijk", legt hij zijn actie uit. Lees verder »

Anderlecht scout in Denemarken

Anderlecht scout in Denemarken

De Anderlecht-scouts zijn bezig met het zoeken naar versterking voor volgend seizoen. Afgelopen weekend waren ze in Denemarken. De Deense pers merkte hen op tijdens de wedstrijd tussen Midtjylland en Odense. Lees verder »

Johan Verbist fluit Club Brugge - Anderlecht

Johan Verbist fluit Club Brugge - Anderlecht

De wedstrijd tussen Club Brugge en Anderlecht van zondag zal geleid worden door Johan Verbist. De vorige en enige keer dat Verbist beide teams leidde in het Jan Breydelstadion was toen Anderlecht er op 18 april 2010 kampioen werd. Lees verder »

Ook beloften onderuit tegen Genk

Ook beloften onderuit tegen Genk

In navolging van de A-ploeg hebben ook de beloften van Anderlecht met 3-1 verloren van RC Genk. Anderlecht speelde nochtans met Deschacht, Mbenza, Molins en Canesin. Brandon Deville scoorde het enige paars-witte doelpunt. Lees verder »

 16-04-2012 

Anderlecht bevestigt komst Hawsawi

Anderlecht bevestigt komst Hawsawi

Anderlecht heeft de komst van Osama Hawsami bevestigd. De verdediger uit Saudi-Arabië tekent voor twee jaar. "Ik ben erg trots om bij een grote en traditierijke als RSC Anderlecht te mogen voetballen", zo vertelt hij op RSCA.be Lees verder »

'Saudi Hawsawi op weg naar Anderlecht'

'Saudi Hawsawi op weg naar Anderlecht'

Volgens de media Saudi-Arabië staat verdediger Osama Hawsawi op het punt om naar Anderlecht te verhuizen. De 28-jarige Hawsani is de aanvoerder van Al Hilal, de club van Christian Wilhelmsson. Hij speelde ook al 54 interlands. Lees verder »

Blessure Suarez blijft zorgen baren

Blessure Suarez blijft zorgen baren

De patellapeesblessure van Matias Suarez blijft als een donkere wolk boven Anderlecht hangen. Pas vlak voor de aftrap werd beslist of hij zou spelen en na elke actie trok hij een grimas of trekkebeende hij. Lees verder »

Verjaardag RSCA in eerste klasse

Verjaardag RSCA in eerste klasse

Het is vandaag exact 91 jaar geleden dat Anderlecht voor het eerst in eerste klasse verscheen! Ondertussen is paarswit uitgegroeid tot de meest succesvolle club van België en tot een Europese grootheid... Lees verder »

 15-04-2012 

"Geen idee waarom Jovanovic strafschop nam"

Toen Anderlecht kort voor tijd een strafschop kreeg, zette Milan Jovanovic zich achter de bal. De invaller miste echter. Na afloop kreeg Ariël Jacobs de vraag of Jova was aangeduid als strafschopnemer. "Neen", luidde het antwoord. Lees verder »

Kouyaté: "Nerveus door de druk"

Kouyaté:

Ook Cheikhou Kouyaté was onder de indruk van RC Genk gisteren. "Genk is tot nu toe de beste ploeg waartegen we in de play-offs hebben gespeeld", zei hij na afloop. De Senegalees toonde zich ook kritisch voor de eigen ploeg. Lees verder »

Jacobs: "Twijfel na de 0-1 achterstand"

Jacobs:

Ariël Jacobs kon na afloop van Anderlecht - Genk niet anders dan toegeven dat de bezoekers verdiend gewonnen hadden. "We hebben tegen een heel sterk Genk gespeeld", aldus Jacobs. "Het was een moeilijke avond voor ons." Lees verder »

Genk zet Anderlecht met voeten op de grond

Genk zet Anderlecht met voeten op de grond

Na de hoopgevende overwinning woensdag in Gent heeft Anderlecht thuis tegen RC Genk zijn eerste thuisnederlaag in de play-offs geleden. Terwijl Anderlecht de kansen miste, deed Genk dit niet en zo wonnen de bezoekers met 1-3. Lees verder »

 14-04-2012 

Reynaldo schittert bij Westerlo

Reynaldo schittert bij Westerlo

Anderlecht-huurling Reynaldo was gisteren de grote man bij Westerlo tijdens de 4-0 overwinning tegen STVV in play-off III. Bij de eerste twee doelpunten leverde hij de assist, de laatste twee trapte hij zelf tegen de touwen. Lees verder »

Selectie Anderlecht - RC Genk

Selectie Anderlecht - RC Genk

Ariël Jacobs selecteerde twintig spelers voor de match tegen RC Genk. Roland Juhasz, Matias Suarez en Kanu trainden de voorbije twee dagen niet met de groep. Ze zitten in de kern, maar straks moet blijken of ze kunnen spelen. Lees verder »

 13-04-2012 

Verschueren derde vice-voorzitter van de ECA

Verschueren derde vice-voorzitter van de ECA

Michel Verschueren is benoemd tot derde vice-voorzitter van de European Club Association (ECA). Hij komt zo in mooi gezelschap, want de eerste en tweede vice-voorzitter zijn Umberto Gandini (AC Milan) en Sandro Rosell (Barcelona). Lees verder »

Wasilewski kan spelen tegen Genk en Brugge

Wasilewski kan spelen tegen Genk en Brugge

Volgende week vrijdag buigt het beroepscomité zich over het beroep van Anderlecht in de zaak Wasilewski. Scheidsrechter Sam Loeman zal worden opgeroepen om de feiten te komen toelichten. De uitspraak volgt mogelijk al de dag zelf. Lees verder »

Spreutels: "Probleem met rapport Loeman"

Spreutels:

Het Anderlecht-bestuur wenst niet te reageren op de beslissing om in beroep te gaan in de zaak-Wasilewski. Advocaat Daniël Spreutels wilde wel wat kwijt. "is een probleem met het rapport van scheidsrechter Sam Loeman." Lees verder »

Trainingsnieuws: Deschacht fit, Odoi ziek

Trainingsnieuws: Deschacht fit, Odoi ziek

De spelers die de match op Gent beëindigden met lichte blessures (Juhasz, Kanu en Suarez), raken allemaal fit voor morgen. Ook Olivier Deschacht is weer volledig fit. Maar het is niet zeker of hij tegen Genk ook in de basis start. Lees verder »

Geel gevaar voor meerdere spelers

Geel gevaar voor meerdere spelers

Verschillende spelers moeten morgen tegen Genk opletten voor hun vijfde gele kaart. Als Suarez, Biglia, Mbokani of Kljestan tegen een karton aanlopen, zijn ze geschorst voor de volgende match, de verplaatsing op Club Brugge. (HNB) Lees verder »

 12-04-2012 

Vanden Stock: "Fans, stuw ons naar de titel"

Vanden Stock:

Bij monde van Roger Vanden Stock dankt Anderlecht vandaag zijn supporters voor hun steun aan de club in goede en kwade tijden. "Gisteren zag ik een indrukwekkend legioen dat als één man achter de ploeg stond", zegt Vanden Stock. Lees verder »

Ook Mbokani geschorst met tv-beelden?

Ook Mbokani geschorst met tv-beelden?

In navolging van Marcin Wasilewski wacht mogelijk ook Dieumerci Mbokani een schorsing op basis van tv-beelden. Het bondsparket onderzoekt de fase waarbij Mbokani zijn studs op de dij van Standard-speler Pocognoli plantte. Lees verder »

Mbokani: "Tactisch anders aangepakt"

Mbokani:

Dieumerci was tegen Gent goed voor een assist en een doelpunt. "Deze overwinning is het resultaat van de accenten waar de trainer tijdens de wedstrijd op gehamerd heeft", zo vertelde hij na de wedstrijd. Lees verder »

Strenge Lukaku: "Ik heb nog veel werk"

Strenge Lukaku:

Jordan Lukaku stond voor de tweede keer op rij in de basis bij Anderlecht. Hoewel hij opnieuw goed speelde, was hij na afloop toch erg streng voor zichzelf. "Neen, ik ben niet tevreden over mijn eigen prestatie." Lees verder »

Odoi: "Morele kick voor rest van play-offs"

Odoi:

Net als zijn ploegmaats reageerde Denis Odoi erg blij na de knappe zege tegen Gent. “Dit doet deugd”, aldus de invaller. “Als je buitenshuis zo'n resultaat kan neerzetten, is dat een morele kick voor de rest van de play-offs." Lees verder »

Suarez: "Hele ploegprestatie was af"

Suarez:

Matias Suarez had na de winst tegen Gent lovende woorden voor zijn collega’s. “De hele ploegprestatie was af”, aldus Suarez, die hinkend het veld verliet. “Ik heb wat last aan de enkel, maar met de knie valt het best mee." (HBvL) Lees verder »

Kanu: "Kans gegrepen met beide handen"

Kanu:

Voor het eerst sinds 21 augustus verscheen Kanu aan de aftrap van een competitiewedstrijd. De Braziliaan bekroonde een prima match met een doelpunt. "Hier heb ik hard voor gewerkt", glunderde Kanu na afloop. Lees verder »

"Jovanovic op de bank was bewuste keuze"

Ariël Jacobs begon tegen AA Gent met enkele verrassende namen in het elftal. Anderhalf uur later kreeg hij gelijk. "Dit bewijst dat we iedereen nodig hebben. Maar je dat aan het begin van het seizoen zegt, geloven ze je niet." Lees verder »

Sterk Anderlecht wint ruim van AA Gent

Sterk Anderlecht wint ruim van AA Gent

Anderlecht heeft tegen AA Gent zijn eerste zege van de play-offs geboekt. 1-4 werd het in de Arteveldestad. Met enkele nieuwe namen in het elftal toonde het veel strijdkracht en kreeg Mbokani vooraan eindelijk de nodige steun. Lees verder »

 11-04-2012 

Juhasz speelt 200e competitiewedstrijd

Juhasz speelt 200e competitiewedstrijd

Roland Juhasz speelt straks zijn 200ste competitiewedstrijd voor Anderlecht. De Hongaar debuteerde op de 13de speeldag van het seizoen '05-'06 thuis tegen Charleroi (3-1). In deze 200 matchen scoorde hij 18 doelpunten (HLN) Lees verder »

Voorbeschouwing: AA Gent - Anderlecht

Voorbeschouwing: AA Gent - Anderlecht

Anderlecht gaat vanavond tegen AA Gent op zoek naar zijn eerste driepunter van de play-offs. De geschorste Gillet is er niet bij. Of Deschacht kan spelen, blijkt vandaag. Gent-coach Sollied heeft meer personele zorgen. Lees verder »

Selectie AA Gent - Anderlecht

Selectie AA Gent - Anderlecht

Ariël Jacobs selecteerde 21 spelers voor de partij van deze avond op AA Gent. Guillaume Gillet is er door schorsing niet bij. Olivier Deschacht zit wel in de kern, maar is nog twijfelachtig. Ook Suarez sukkelt nog met de knie. Lees verder »

 10-04-2012 

Niet alle spelers staan achter persboycot

Niet alle spelers staan achter persboycot

Volgens Het Laatste Nieuws kan de persboycot bij de spelers van Anderlecht niet op zoveel bijval rekenen als men wil doen geloven. Het zou gaan om een initiatief van Lucas Biglia en Silvio Proto, die gesteund worden door de club. Lees verder »

Kaminski: "Ik wil terug worden uitgeleend"

Kaminski:

Thomas Kaminski keert na dit seizoen terug van OH Leuven naar Anderlecht. Maar als het van de doelman afhangt, is dit maar voor even. "Ik zou liever nog een jaar uitgeleend worden om extra ervaring op te doen", zo vertelt hij. Lees verder »

Raakt Deschacht fit voor match op Gent?

Raakt Deschacht fit voor match op Gent?

De kans bestaat dat Olivier Deschacht morgen opnieuw fit en kan spelen tegen AA Gent. De linksback blesseerde zich vrijdag tijdens de opwarming op Standard. Een test moet vandaag uitwijzen of hij morgen kan spelen. Lees verder »

Chavarria: "Wil gerust bij Kortrijk blijven"

Chavarria:

Met twee treffers leidde Anderlecht-huurling Pablo Chavarria Kortrijk naar de winst tegen Club Brugge. "Ik ben blij dat ik Matias Suarez zo heb kunnen helpen", aldus de Argentijn. "Maar ik ben vooral blij voor Kortrijk en mezelf." Lees verder »

U15 winnen paastoernooi in Oostende

U15 winnen paastoernooi in Oostende

De U15 van Anderlecht hebben het 29e internatoniale paastornooi van KV Oostende gewonnen. In de finale werd Dynamo Moskou met 3-1 verslagen. Anderlecht-speler Joeri Tielemans werd verkozen tot beste speler van het toernooi. (HNB) Lees verder »

Wasilewski was niet dronken

Wasilewski was niet dronken

Er zijn wat meer details bekend geraakt over het slecht afgelopen uitje van Marcin Wasilewski zaterdag in Keulen. Wasilewski was in tegenstelling tot zijn vriend niet dronken, hij had slechts 0,4 promille alcohol in het bloed. Lees verder »

Biglia geeft straks uitleg bij persboycot

Biglia geeft straks uitleg bij persboycot

Lucas Biglia zal vanmiddag op een persconferentie enige uitleg geven bij de persboycot die de Anderlecht-spelers vrijdag hebben afgekondigd. In een eerste mededeling klonk het toen dat de pers hen niet respecteerde. (Sporza, HNB) Lees verder »

 09-04-2012 

Chavarria houdt Anderlecht op kop

Chavarria houdt Anderlecht op kop

KV Kortrijk is sterk aan de play-offs begonnen. Na het 1-1 gelijkspel op het veld van Anderlecht ging nu Club Brugge met 3-1 voor de bijl. De door Anderlecht aan Kortrijk uitgeleende Pablo Chavarria trof twee keer raak. Lees verder »

Wasyl opnieuw in opspraak

Wasyl opnieuw in opspraak

De storm rond Marcin Wasilewski wil maar niet gaan liggen. Na de commotie rond zijn elleboogstoot aan Peter Delorge kwam de Poolse verdediger vandaag opnieuw op een negatieve manier in het nieuws. Lees verder »

 07-04-2012 

Jovanovic: "Beter één punt dan geen"

Jovanovic:

Voor de persboycot van de spelers bekend werd, sprak Milan Jovanovic nog voor de camera van Sporting Telenet. "Dit was een moeilijke match, zowel voor mij als voor het team. We stonden onder grote druk. We wilden goals en punten." Lees verder »

Anderlecht-spelers lassen persboycot in

Anderlecht-spelers lassen persboycot in

De spelers van Anderlecht hebben na de wedstrijd op Standard beslist om niet langer met de pers te praten. Hoe lang ze dit doen, is niet bekend. Aanvoerder Lucas Biglia en woordvoerder David Steegen gaven uitleg bij de beslissing. Lees verder »

Jacobs: "Punt buitenshuis altijd goed"

Jacobs:

Gemengde gevoelens na afloop bij Ariël Jacobs. Over de mentaliteit van zijn spelers en het punt toonde hij zich tevreden, maar het gebrek aan doelkansen baarde wel zorgen. "We leden vooraan te veel balverlies." Lees verder »

Deschacht out met verrekking

Deschacht out met verrekking

Olivier Deschacht viel tijdens de opwarming voor de match tegen Standard uit met een blessure. "Deschacht voelde een hevige pijnscheut in de quadriceps", zei trainer Ariël Jacobs na de match. Lees verder »

Gillet geschorst tegen AA Gent

Gillet geschorst tegen AA Gent

Guillaume Gillet incasseerde tegen Standard zijn vijfde gele kaart van het seizoen. De middenvelder zal er hierdoor woensdag niet bij zijn tegen AA Gent. Ook Roland Juhasz moet trouwens gaan opletten voor een schorsing. Lees verder »

Standard vergeet Anderlecht dood te doen

Standard vergeet Anderlecht dood te doen

Anderlecht is er niet in geslaagd de wanprestatie tegen Kortrijk recht te zetten. Op Standard slaagde het er amper in een kans te creëren, maar ook de thuisploeg kon uit niet scoren. Na deze 0-0 kan Brugge morgen de leiding nemen. Lees verder »

 06-04-2012 

Bezorgt Mbokani Anderlecht de winst?

Bezorgt Mbokani Anderlecht de winst?

Wedstrijden tussen Standard en Anderlecht zijn een kolfje naar de hand van Dieumerci Mbokani. Dit seizoen scoorde hij zowel in de thuis- als in de uitmatch tegen de Rouches. Ook in Standard-shirt scoorde hij vlot in de topper. Lees verder »

Inter en Arsenal komen scouten in topper

Inter en Arsenal komen scouten in topper

Standard - Anderlecht lokt een hoop scouts naar Sclessin. Komen: Leverkusen, Dortmund, Mönchengladbach, Schalke, Brest, Olympiakos, Verona, Inter Milaan, Twente, Venlo, Arsenal, West Bromwich, Everton, Fulham en Sunderland. (HLN) Lees verder »

Voorbeschouwing: Standard - Anderlecht

Voorbeschouwing: Standard - Anderlecht

Vanavond op Sclessin moet Anderlecht duidelijk maken of het nog gezien mag worden als de grootste titelfavoriet. Na het debacle tegen Kortrijk moet paars-wit zich herpakken en iedereen binnen de club is hier van overtuigd. Lees verder »

Jovanovic: "Naar Luik om te winnen"

Jovanovic:

Milan Jovanovic trekt straks met Anderlecht naar zijn Standard. Het Belang van Limburg sprak met hem en Jovanovic was helemaal zijn zelfzekere zelf. "Alleen pech, blessures of slechte scheidsrechters kunnen ons de titel afpakken." Lees verder »

Beloften winnen met 1-2 in Westerlo

Beloften winnen met 1-2 in Westerlo

De beloften van Anderlecht zijn met 1-2 gaan winnen in Westerlo. De thuisploeg kwam op voorsprong, maar nog voor de rust kopte Schuermans een voorzet van Deville in eigen doel. Luckermans scoorde kort na de rust de winning-goal. Lees verder »

 05-04-2012 

Selectie Standard - Anderlecht

Selectie Standard - Anderlecht

21 spelers zijn door Ariël Jacobs geselecteerd voor de partij van morgen op Standard. Alle verwachte namen zijn erbij, ook Matias Suarez. "De pijn is draagbaar, hij kan en wil die verbijten", aldus Jacobs over zijn sleutelfiguur. Lees verder »

Steegen: "Rustig nadenken over beroep"

Steegen:

In Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws leggen advocaat Daniel Spreutels en woordvoerder David Steegen vandaag uit waarom Anderlecht nog niet in beroep is gegaan tegen de straf van Marcin Wasilewski. "We laten ons niet opjagen." Lees verder »

Isci: "Anderlecht is het summum"

Isci:

Met Sefa Isci (16 jaar) verhuist deze zomer een groot talent van AA Gent naar Anderlecht. "Gent deed me ook een voorstel, maar ik koos voor een nieuwe uitdaging na negen mooie jaren bij de Buffalo's", zegt Isci in Het Nieuwsblad. Lees verder »

 04-04-2012 

Wasilewski: Nog geen beslissing over beroep

Wasilewski: Nog geen beslissing over beroep

Anderlecht heeft nog niet beslist of het beroep zal aantekenen tegen de schorsing van Marcin Wasilewski. Dit laat de club vandaag weten op zijn site. De club heeft zes werkdagen tijd om een beslissing hierover te nemen. (RSCA.be) Lees verder »

Kaminski volgend seizoen bij Anderlecht

Kaminski volgend seizoen bij Anderlecht

Thomas Kaminski ruilt na dit seizoen OH Leuven voor Anderlecht. Er was even sprake dat Anderlecht hem ook volgend jaar bij Leuven zou stallen, maar paars-wit haalt hem nu toch al naar Brussel om doublure van Proto te worden. Lees verder »

Deschacht: "Relatie met Jacobs kan beter"

Deschacht:

Na een half jaar doorbreekt Olivier Deschacht zijn mediastilte. De linksachter is vanavond te gast in 'De kleedkamer', de voetbaltalkshow van Luk Alloo op Sporting Telenet. Het Laatste Nieuws kon het interview al bekijken. Lees verder »

Bossaerts voor vier jaar naar Man. City

Bossaerts voor vier jaar naar Man. City

De kogel is door de kerk: Matthias Bossaerts verlaat na dit seizoen Anderlecht en trekt naar Manchester City. Een bezoek aan de club en gesprekken met A-kernspelers overtuigden hem. Bossaerts tekent een contract voor vier jaar. Lees verder »

RSCA Talent Days kent hoge opkomst

RSCA Talent Days kent hoge opkomst

Zo'n zeshonderd voetballertjes tussen 7 en 13 jaar namen de voorbije twee dagen deel aan de eerste 'RSCA Talent Days'. "Als we hier zes talentjes aan over houden, ben ik heel tevreden", zegt hoofd jeugdopleidingen Jean Kindermans. Lees verder »

 03-04-2012 

Wasilewski vier speeldagen geschorst

Wasilewski vier speeldagen geschorst

Er is vanavond toch nog een uitspraak gekomen in de zaak-Wasilewski. De Pool wordt voor vier duels effectief geschorst en twee voorwaardelijk. De schorsing gaat in op vrijdag 13 april. Anderlecht kan nog in beroep gaan. Lees verder »

Wasilewski: Zes matchen schorsing geëist

Wasilewski: Zes matchen schorsing geëist

De aanklager van het Sportcomité heeft zes matchen schorsing geëist voor Marcin Wasilewski, waarvan vier effectief. Anderlecht gaat niet akkoord en momenteel zijn de pleidooien bezig. Het is nu wachten op de uitspraak. Lees verder »

Anderlecht-kenners hard voor huidige ploeg

Anderlecht-kenners hard voor huidige ploeg

Paul Van Himst is niet de enige die zich zorgen maakt om Anderlecht. Ook Gilles van Binst, Johan Boskamp en Philippe Albert doen dit. "Het lijkt alsof de spelers niet beseffen wat het is om nóg eens de Champions League te missen." Lees verder »

Van Himst: "Bestuur moet nu ingrijpen"

Van Himst:

Na de wedstrijd tegen Kortrijk twijfelt Paul Van Himst of Anderlecht nog de topfavoriet voor de titel is. "Was ik coach, ik had niet geweten wie ik bij de rust had moeten vervangen. Op Mbokani na kwamen ze allemaal in aanmerking." Lees verder »

Vande Walle: "Anderlecht weiger je niet"

Vande Walle:

Nu Filip De Wilde stopt, ligt de weg voor Philippe Vande Walle open om keeperstrainer te worden bij Anderlecht. "Maar ik heb wel nog geen contact gehad met Anderlecht", benadrukt Vande Walle. "Momenteel zijn het enkel geruchten." Lees verder »

Anderlecht-flop droomt van Premier League

Anderlecht-flop droomt van Premier League

Kent u Paul Taylor nog? De Engelsman die Anderlecht in december 2009 wegplukte bij Montegnée maar bij Sporting volledig flopte? Dit seizoen maakt hij het mooie weer in de Engelse First Division en droomt hij van de Premier League. Lees verder »

Vecht Anderlecht schorsing Wasilewski aan?

Vecht Anderlecht schorsing Wasilewski aan?

Vanmiddag om 14.20 uur moet Marcin Wasilewski zich voor het Sportcomité verantwoorden voor zijn elleboogstoot tegen Peter Delorge. Mogelijk wacht hem een zware sanctie, al is het afwachten hoe Anderlecht de zaak zal aanpakken. Lees verder »

Demol: "Aoulad was enkel met zichzelf bezig"

Demol:

Een tijdje geleden werd Anderlecht-aanwinst Mohammed Aoulad bij Brussels naar de B-kern verwezen. Zijn transfer naar Anderlecht werd toen aangehaald als één van de redenen. Er is echter meer aan de hand, zegt coach Stéphane Demol. Lees verder »

Ook Nabil Jaadi krijgt driejarig contract

Ook Nabil Jaadi krijgt driejarig contract

Op 1 juli wordt Nabil Jaadi 16 jaar en de Anderlecht-jeugdspeler zal dan ook een driejarig contract kunnen ondertekenen. De aanvallende middenvelder is één van de vedetten de U17, waar ook Bossaerts en Musonda bij spelen. (LDH) Lees verder »

 02-04-2012 

Wijnans: "Het is 5 voor 12 voor Anderlecht."

Wijnans:

Door de draw is de druk op Anderlecht toegenomen, zegt Sporza-journalist Stef Wijnans. "Anderlecht móét kampioen worden. Daarvoor zijn Jovanovic en Mbokani gekomen en Biglia en Juhasz gebleven. Anders dreigen er koppen te rollen." Lees verder »

 01-04-2012 

Anderlecht start play-offs met zoutloze draw

Anderlecht start play-offs met zoutloze draw

In zijn eerste match van de play-offs raakte Anderlecht thuis tegen KV Kortrijk niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Hierdoor nadert Club Brugge in de stand tot amper één punt. Vrijdag moet Anderlecht zich herpakken tegen Standard. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - KV Kortrijk

Voorbeschouwing: Anderlecht - KV Kortrijk

We zouden het haast vergeten op deze Ronde van Vlaanderen-dag, maar Anderlecht begint vandaag aan de play-offs. Het doet dit thuis tegen Kortrijk en met een nog niet volledig fitte Suarez waarschijnlijk als bankzitter. Lees verder »