Archieven

 30-04-2009 

Dalmat moet Anderlecht motiveren

Dalmat moet Anderlecht motiveren

In de kleedkamer van Anderlecht hangt sinds kort een interview met Wilfried Dalmat dat de spelers extra moet motiveren. In dit artikel uit Het Nieuwsblad van 6 maart liet hij zich laatdunkend uit over paars-wit. Lees verder »

 29-04-2009 

Shirt De Sutter zeer populair in fanshop

Shirt De Sutter zeer populair in fanshop

Of zijn doelpuntentotaal van 16 goals er iets mee te maken heeft is niet geweten, maar het shirt van Tom De Sutter is populair bij de fans van Anderlecht. Dertig % van de shirts die verkocht worden in de fanshop dragen zijn naam. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Jonathan Legear en Oleksandr Iakovenko trainden vandaag niet met de groep. Legear sukkelt met een ontsteking van de enkel en kreeg verzorging. Iakovenko (contusie enkel) trainde twee keer individueel. Lees verder »

Legear: "Ga nu geen keet schoppen"

Legear:

Thomas Chatelle doet het momenteel uitstekend ten koste van Jonathan Legear, die naar de bank verzeilde. "Ik maak me geen illusies", zegt Legear. "Ik zal tot het einde van dit seizoen bankzitter blijven." Lees verder »

Collin nieuwe voorzitter voetbalbond?

Collin nieuwe voorzitter voetbalbond?

De Belgische voetbalbond is op zoek naar een nieuwe bondscoach, maar ook naar een nieuwe voorzitter. Huidig bondsvoorzitter François De Keersmaecker is alvast kandidaat om zichzelf op te volgen in juni. Lees verder »

 28-04-2009 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Paars-wit trainde vandaag twee keer, maar Oleksandr Iakovenko bleef aan de kant. Hij sukkelt met een contusie aan de enkel en kreeg verzorging. Bruzzese (schouder), Bulykin (heupbuiger) en Zitka (enkel) revalideren verder. Lees verder »

Beloften tegen Tubeke in CVDS-stadion

Beloften tegen Tubeke in CVDS-stadion

De voorlaatste thuiswedstrijd van de beloften tegen Tubeke zal nu donderdag plaatsvinden in het Constant Vanden Stock-stadion. Abonnees van paars-wit mogen gratis binnen op vertoon van hun abonnement. De aftrap is om 19u30. Lees verder »

Schollen: "Niet met record bezig"

Schollen:

Davy Schollen hield tegen Dender al voor de vijfde keer op rij zijn netten schoon. De laatste tegengoal die de doelman incasseerde dateert al van 13 maart tegen KV Mechelen, toen Rossini de 2-0 scoorde. Lees verder »

"Standard zou stunten met 9 op 9"

De titelstrijd nadert zijn ontknoping en Herman Van Holsbeeck voert in de kranten de druk op Standard wat op. "Als we beide programma's vergelijken, sta ik toch liever in onze schoenen", benadrukt de manager. Lees verder »

Boussoufa overweegt klacht tegen agent

Boussoufa overweegt klacht tegen agent

Het incident van zondagmiddag tussen Mbark Boussoufa en de Brusselse politie krijgt mogelijk een staartje. Als blijkt dat de agent in kwestie zijn boekje te buiten ging, dient Boussoufa wellicht een klacht in bij het Comité P. Lees verder »

Kanu wil bij Cercle blijven

Kanu wil bij Cercle blijven

De Braziliaan Kanu kende aanvankelijk enkele moeilijk weken Cercle Brugge, maar nu draait het steeds beter. Kanu, die nog steeds eigendom is van Anderlecht, wil dan ook nog een jaar extra bij Cercle spelen. Lees verder »


 27-04-2009 

Dochtertje voor Roland Juhasz

Dochtertje voor Roland Juhasz

Roland Juhasz zijn vriendin Zsofia is afgelopen weekend bevallen van een dochtertje Jazmin. Het meisje is 52 cm groot en weegt 2,810 kg. Purple Dynamite wenst de ouders van harte proficiat met de geboorte van hun dochtertje. Lees verder »

 26-04-2009 
 25-04-2009 

Jacobs: "Eerste doelpunt brak de ban"

Jacobs:

Volgens sommigen speelde Anderlecht tot aan het eerste doelpunt een matige eerste helft, maar daar was Ariël Jacobs het niet mee eens. "Ik heb twee kansen gezien in het eerste kwartier", aldus de coach. Lees verder »

Anderlecht zeker van Champions League

Anderlecht zeker van Champions League

Club Brugge verloor gisteren met 2-0 van Germinal Beerschot. Daardoor zijn Anderlecht en Standard mathematisch zeker van een ticket voor de voorrondes van de Champions League. Brugge is dan weer definitief uitgeteld voor de titel. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Dender

Voorbeschouwing: Anderlecht - Dender

Anderlecht krijgt vanavond het bezoek van Dender in het Astridpark. Trainer Ariël Jacobs is er niet helemaal gerust in. "In de duels tegen de ploegen onderin maken we het onszelf altijd moeilijk", weet hij. Lees verder »


 24-04-2009 

Beloften winnen met 1-2 van Dender

Beloften winnen met 1-2 van Dender

De beloften hebben vanavond met 1-2 gewonnen op het veld van FC Dender. De thuisploeg kwam het eerst op voorsprong, maar Hervé Kagé zette de bordjes opnieuw in evenwicht met een penalty doelpunt. Lees verder »

Selectie: Anderlecht - FC Dender

Selectie: Anderlecht - FC Dender

Trainer Ariël Jacobs heeft een 19-koppige kern bekendgemaakt voor de wedstrijd tegen Dender van zaterdag. De coach kan geen beroep doen op Jonathan Legear en Nemanja Rnic want beiden zijn geschorst. Lees verder »

Anderlecht scout volop in Honduras

Anderlecht scout volop in Honduras

Deze zondag zal een scout van Anderlecht de wedstrijd tussen Motagua en Platense gaan bekijken in Honduras. Paars-wit volgt naast de 22-jarige Emilio Izaguirre van Motagua nog twee andere verdedigers. Lees verder »

Week extra vakantie bij titel

Week extra vakantie bij titel

De spelers van Anderlecht hebben een extra motivatie om kampioen te spelen. Bij het binnenhalen van de titel krijgen ze een extra week vakantie. Als paars-wit slechts tweede eindigt, hervat het al op 12 juni. Lees verder »

 23-04-2009 

Santander en Osasuna volgen Deschacht

Santander en Osasuna volgen Deschacht

Gisteren berichtte La Dernière Heure al dat Olivier Deschacht in de belangstelling staat van enkele Spaanse clubs. Sudpresse heeft nu vernomen uit Spaanse bronnen dat het om de eersteklassers Racing Santander en Osasuna gaat. Lees verder »

 22-04-2009 

Spaanse interesse voor Deschacht

Spaanse interesse voor Deschacht

Olivier Deschacht staat opnieuw in de belangstelling van Spaanse clubs. Volgens La Dernière Heure gaat het niet meer over Espanyol, maar over clubs uit de middenmoot. De kans dat Deschacht Anderlecht verlaat lijkt echter klein. Lees verder »


 21-04-2009 

Anderlecht verzekerd van licentie

Anderlecht verzekerd van licentie

RSC Anderlecht heeft haar licentie voor volgend seizoen al op zak, net zoals 16 andere clubs uit de Jupiler Pro League. Enkel Moeskroen heeft nog geen licentie gekregen. De club heeft nog tot 12 mei om alles in orde te brengen. Lees verder »

Engelse ploegen kennen Juhasz

Engelse ploegen kennen Juhasz

Roland Juhasz kan op heel wat belangstelling rekenen vanuit Engeland. Volgens Het Nieuwsblad bekeken zondag scouts van Arsenal, Aston Villa, Bolton Wanderers en Hull City de verdediger. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

De contusie aan de kuit bij Matias Suarez lijkt verleden tijd. De Argentijn trainde vandaag zonder problemen mee met de groep. Dmitry Bulykin sukkelt nog wel met de heupbuiger en kreeg verzorging. Lees verder »

Hasi: "Nu zien we een andere Biglia"

Hasi:

Lucas Biglia speelde zondag tegen Westerlo één van zijn betere wedstrijden voor Anderlecht. "Lucas voelt zich de laatste tijd beter in zijn vel", vertelt assistent-coach Besnik Hasi in Het Laatste Nieuws. Lees verder »

Coorevits en Deschacht gaan samenwonen

Coorevits en Deschacht gaan samenwonen

Annelien Coorevits en Olivier Deschacht hebben beslist om te gaan samenwonen. Dat meldt Clint Magazine. De ex-Miss België zal intrekken in het huis van de verdediger. Annelien en Olivier leerden elkaar kennen in de zomer van 2007. Lees verder »

Ruiz zegt niet neen tegen Anderlecht

Ruiz zegt niet neen tegen Anderlecht

AA-Gent speler Bryan Ruiz staat op het lijstje van Anderlecht als versterking voor volgend seizoen. Voorzitter Ivan De Witte lijkt niet geneigd om Ruiz te laten gaan, maar zelf ziet hij Anderlecht wel zitten. Lees verder »

 20-04-2009 

Herdenking Constant Vanden Stock

Herdenking Constant Vanden Stock

Gisteren was het exact één jaar geleden dat ere-voorzitter Constant Vanden Stock op 93-jarige leeftijd overleed. Ariël Jacobs: "Als je dat op deze manier kunt herdenken, is dat heel mooi. Vooral omdat de prestatie zo goed was."" Lees verder »

 19-04-2009 

Legear geschorst tegen Dender

Legear geschorst tegen Dender

Jonathan Legear zal er volgende week thuis tegen Dender niet bij zijn. De Luikenaar pakte tegen Westerlo zijn derde gele kaart na een fout op Dieter Dekelver en is dus geschorst. Lees verder »

Dames verliezen met 1-0 van Tienen

Dames verliezen met 1-0 van Tienen

De dames van Anderlecht gingen gisteren op bezoek bij KVK Tienen, de nummer twee in het klassement. In een wedstrijd waarin weinig te beleven viel kon paars-wit haar veldoverwicht niet verzilveren. Lees verder »


 18-04-2009 

Schollen zondag in Studio 1

Schollen zondag in Studio 1

Davy Schollen is zondag te gast bij Peter Vandenbempt in Studio 1. De doelman komt er napraten over de wedstrijd tegen Westerlo en hij is tevens Dokter Sokker. Studio 1 begint om 23.25u op één. Lees verder »

 17-04-2009 

Selectie: Westerlo - Anderlecht

Selectie: Westerlo - Anderlecht

Anderlecht trekt zondag naar het Kuipke voor de wedstrijd tegen Westerlo. Trainer Ariël Jacobs maakte een 20-koppige kern bekend. Matias Suarez (contusie kuit) zit in de selectie, maar is nog onzeker. Lees verder »

Aston Villa bereidt bod voor op Boussoufa

Aston Villa bereidt bod voor op Boussoufa

Volgens de Engelse pers zou Aston Villa een bod aan het voorbereiden zijn op Mbark Boussoufa. Villa's manager Martin O’Neill zou €7 miljoen veil hebben voor de Marokkaan. Dat is het dubbele van wat Anderlecht betaalde aan AA Gent. Lees verder »

Jacobs hangt krantenknipsels op

Jacobs hangt krantenknipsels op

Zondag moet Anderlecht op bezoek bij Westerlo. Om zijn spelers te motiveren heeft trainer Ariël Jacobs krantenknipsels in de kleedkamer gehangen over de 5-0 en 6-0 nederlagen van tien jaar terug. Lees verder »

 16-04-2009 

Veel belangstelling voor signeersessie

Veel belangstelling voor signeersessie

Guillaume Gillet, Hernan Losada, Daniel Zitka en Tom De Sutter deelden vandaag handtekeningen uit in de fanshop van Anderlecht. De signeersessie werd een succes want honderden fans kwamen langs voor een handtekening en/of foto. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Jelle Van Damme trainde opnieuw met de groep nadat hij gisteren last had van spierstijfheid. Jonathan Legear trainde individueel. Matias Suarez (contusie kuit) onderging een echo en kreeg verzorging. Lees verder »

Vol huis tegen Dender en Roeselare

Vol huis tegen Dender en Roeselare

De ticketing van Anderlecht laat op de officiële website van de club weten dat ook de laatste twee thuiswedstrijden van Paars-Wit, tegen Dender op zaterdag 25 april en tegen Roeselare op zaterdag 9 mei volledig uitverkocht zijn. Lees verder »

Verjaardag RSCA in eerste klasse

Verjaardag RSCA in eerste klasse

Het is vandaag exact 88 jaar geleden dat Anderlecht voor het eerst in eerste klasse verscheen! Ondertussen is paarswit uitgegroeid tot de meest succesvolle club van België en tot een Europese grootheid... Lees verder »

 15-04-2009 

U15 winnen paastoernooi in Oostende

U15 winnen paastoernooi in Oostende

De U15 van Anderlecht hebben in Oostende een internationaal paastoernooi gewonnen. In de finale versloeg paars-wit het Duitse FC Köln met 1-0. Het is de 3de keer dat Anderlecht als laureaat uit het toernooi komt. Lees verder »

Stuttgart bekeek topper voor Van Damme

Stuttgart bekeek topper voor Van Damme

Jelle Van Damme heeft de belangstelling gewekt van VfB Stuttgart. De Duitse club kwam de verdediger zondag bekijken in de topper tegen Brugge. Van Damme wil er momenteel niet te veel aan denken en zich focussen op de titelstrijd. Lees verder »

 14-04-2009 

Inter Milaan volgt Juhasz

Inter Milaan volgt Juhasz

Het Italiaanse Inter Milaan zou interesse tonen in Roland Juhasz. Dat meldt althans de Italiaanse website Firenzeviola.it. De leider in de Serie A zou de 25-jarige Hongaarse verdediger al enkele keren komen bekijken zijn. Lees verder »

Schalke 04 bekeek Boussoufa opnieuw

Schalke 04 bekeek Boussoufa opnieuw

De goede prestaties van Mbark Boussoufa bij Anderlecht ontgaan ook de buitenlandse clubs niet. Tijdens de topper tegen Club Brugge zat er opnieuw een scout van Schalke 04 in de tribune. Een bod deden de Duitsers echter nog niet. Lees verder »

Van Damme laat Boussoufa vervangen

Van Damme laat Boussoufa vervangen

Opvallend: enkele minuten voor affluiten stapte Jelle Van Damme naar de Anderlechtbank en gaf aan dat Boussoufa gewisseld moest worden. Niet veel later gebeurde dat ook. "Hij had aangegeven dat hij kapot zat", vertelt Van Damme. Lees verder »

"Opgepast voor Westerlo!"

Na de zege tegen Club Brugge wordt al druk gespeculeerd over de landstitel. Volgende week wacht echter Westerlo, een te duchten tegenstander. "Westerlo wordt de belangrijkste match van het seizoen", waarschuwt Olivier Deschacht. Lees verder »

 13-04-2009 

Reactie Ariël Jacobs

Reactie Ariël Jacobs

Ariël Jacobs was een tevreden man na de 1-0 zege tegen rivaal Club Brugge. Deze positieve lijn doortrekken is de boodschap van de Anderlecht-trainer, want volgende week moet Anderlecht aan de bak tegen Westerlo. Lees verder »

RSCA wint topper en komt naast Standard

RSCA wint topper en komt naast Standard

Anderlecht klopte Brugge vanavond met het kleinste verschil. Boussoufa scoorde de enige goal van de partij in een uitstekende eerste helft. Paars-wit vergat echter de score aan te dikken en zo bleef het spannend tot op het einde. Lees verder »

 12-04-2009 

Voorbeschouwing: Anderlecht-Brugge

Voorbeschouwing: Anderlecht-Brugge

Vanavond ontmoet Anderlecht, in het Vanden Stock Stadion, Club Brugge. De inzet is groot, want met de krappe winst van Standard moet paars-wit de drie punten pakken om mee aan de leiding te blijven. Lees verder »

 11-04-2009 

RSCA rekent op haar 12de man

RSCA rekent op haar 12de man

Vlagjes, klappers, linten en vuurwerk. Anderlecht wil er alles aan doen om net zoals tegen Standard, een kolkend Astridpark te creëren. Uiteraard zal ook Mauves Army zijn duit in het zakje doen met een tifo. Allen op post! Lees verder »

 10-04-2009 

Jacobs: "Iedereen wil de topper winnen"

Jacobs:

Ariël Jacobs heeft zijn mannen op scherp gezet voor zondag. Naast de drie punten staat tegen Club Brugge immers ook veel prestige op het spel. "Ik wil de drie punten, maar het zou leuk zijn als we ook mooi voetbal kunnen brengen." Lees verder »

Selectie Anderlecht - Club Brugge

Selectie Anderlecht - Club Brugge

Ariël Jacobs heeft zijn selectie voor de topper van zondag bekend gemaakt. Bij de 21 namen ook die van Jonathan Legaer. De rechterflankspeler ondervindt geen hinder meer van zijn bilblessure. Bulykin (heup) is nog niet speelklaar. Lees verder »

Bernárdez kost 480.000 euro

Bernárdez kost 480.000 euro

De beslissing is gevallen. Bernádez blijft in België. Dat betekent dat Anderlecht 480.000 euro betaalt aan Deportivo Motagua. "Bernardez is opgelucht dat die druk van zijn schouders valt", zegt zijn zaakwaarnemer, Ngonge. Lees verder »

Anderlecht volgt doelman Eupen

Anderlecht volgt doelman Eupen

De Tsjechische doelman Radek Petr wordt al een tijdje van nabij gevolgd door Anderlecht. De 22-jarige keeper speelt momenteel bij tweedeklasser Eupen, dat hem huurt van het Italiaanse Parma. Anderlecht scoutte hem al drie keer. Lees verder »

Van Damme: "Ik denk nog vaak aan Sterchele"

Van Damme:

Anderlecht - Club Brugge was vorig jaar de laatste wedstrijd die François Sterchele speelde voor zijn fatale auto-ongeluk. Jelle Van Damme denkt nog vaak aan hem terug. "Zeker nu ik vader word, stemt zijn ongeluk me tot nadenken." Lees verder »

Beloftenmatch afgelast

Beloftenmatch afgelast

De wedstrijd van vanavond tussen de beloften van Club Brugge en Anderlecht zal niet doorgaan. De burgemeester van Aalster, waar de match gespeeld zou worden, verbood de partij. Een nieuwe datum is er nog niet. Lees verder »

Van Holsbeeck: "We moeten Club verslaan"

Van Holsbeeck:

Zondagavond ontvangt Anderlecht Club Brugge. Met het oog op de titel is een overwinning een must, vindt ook Herman Van Holsbeeck. "We moeten absoluut winnen. Als wij daarna Westerlo kunnen verslaan, doen wij mee tot het einde." Lees verder »

 09-04-2009 

Dertigtal scouts volgen RSCA-Brugge

Dertigtal scouts volgen RSCA-Brugge

De clash van zondag tussen RSC Anderlecht en Club Brugge brengt heel wat volk op de been. Zo zullen er meer dan dertig buitenlandse scouts het duel volgen. Het is nog niet duidelijk om welke clubs het gaat. Lees verder »

Smeets hoofd van de sociale cel

Smeets hoofd van de sociale cel

Peter Smeets neemt de leiding van de sociale cel op zich. Hij zal ondermeer de jonge talenten begeleiden. Een voorbeeld van zijn huidige werk is de begeleiding van de 16 jarige Lukaku, die eveneens gevolgd wordt door Real Madrid. Lees verder »

Bernárdez dicht bij contractverlenging

Bernárdez dicht bij contractverlenging

Normaal gezien zou "Mumo" Bernárdez deze week nog een contract voor 3 jaar tekenen bij Anderlecht. "Ik heb eergisteren een vergadering gehad met Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck", aldus Ngonge, de manager van Bernárdez. Lees verder »

Boussoufa: "Druk op de ketel"

Boussoufa:

Anderlechtspeler Mbark Boussoufa blikt vooruit op zondag in een interview met Sport.be TV. De kraker tegen Club Brugge wordt weer eentje met felle rivaliteit."Het blijft een echte topmatch voor de fans én de spelers", zegt hij. Lees verder »

Abonnementsprijzen officieel gekend

Abonnementsprijzen officieel gekend

Sinds dinsdag zijn de abonnementsprijzen voor het seizoen 2009-2010 officieel gemaakt. Het abonnement geldt alleen voor de reguliere competitie, voor de play-offs zal er een mini-abo aangeboden worden. Alle info vindt u op rsca.be Lees verder »

Birmingham aast op Biglia

Birmingham aast op Biglia

Birmingham City, de voetbalclub uit het Coca-Cola Championship (Engelse 2de klasse) heeft zijn zinnen gezet op Lucas Biglia. Birmingham kan immers promoveren naar de Premier League. En zoekt dus versterking voor volgend seizoen. Lees verder »

Legear mogelijk in de kern

Legear mogelijk in de kern

Jonathan Legear trainde gisteren mee met de groep. De jonge Belg lijkt verlost van een slepende dijblessure. Dit doet zijn kansen stijgen op een selectie voor de topper van zondag tegen Club Brugge. Lees verder »

 08-04-2009 

" Zes op zes en we zijn kampioen!"

De titelstrijd is helemaal losgebarsten, en dat is ook te merken in de pers. Olivier Deschacht is ervan overtuigd dat Anderlecht de grote favoriet is, maar dan moet het beter gaan voetballen ... Lees verder »

 07-04-2009 

Nadarevic en Spahic in Anderlecht's vizier

Nadarevic en Spahic in Anderlecht's vizier

De Bosniërs Nadarevic en Spahic hebben zich in de kijker van Anderlecht gespeeld. De 2 verdedigers speelden mee tegen de Rode Duivels. De club kondigde gisteren aan op zoek te zijn naar een rechtsback en een centrale verdediger. Lees verder »

Geen training op maandag

Geen training op maandag

Door de partij van zondagavond op Lokeren, moesten de Anderlecht-spelers op maandagvoormiddag niet trainen. In de namiddag kregen ze verzorging. Op dinsdag wordt er wel gewoon getraind. Lees verder »

Handtekeningensessie in de fanshop

Handtekeningensessie in de fanshop

Fans kunnen binnenkort weer handtekening verzamelen van hun favoriete spelers. Tom De Sutter, Hernan Losada, Guillaume Gillet en Daniel Zitka zijn op donderdag 16 april namelijk present op een handtekeningen-sessie in de fanshop. Lees verder »

Barragematchen om de kampioen te kronen?

Barragematchen om de kampioen te kronen?

RSCA en Standard hebben evenveel punten en evenveel zeges. Als dat op het einde van het seizoen nog zo is, moeten barragematchen de kampioen aanwijzen. De Kalendercommissie van de voetbalbond stelt 21, 24 of 26 mei voor als data. Lees verder »

 06-04-2009 

Anderlecht zoekt nieuwe verdedigers

Anderlecht zoekt nieuwe verdedigers

Manager Van Holsbeeck zoekt versterking. De club zou op zoek zijn naar een extra rechtsachter. Dit wil zeggen dat Rnic met zekerheid kan vertrekken. Ook een nieuwe centrale verdediger heeft topprioriteit. Lees verder »

 05-04-2009 

Anderlecht verliest opnieuw punten

Anderlecht verliest opnieuw punten

Anderlecht verloor vandaag alweer kostbare punten. Deze keer kwam paars-wit niet verder dan een scoreloos gelijkspel bij Lokeren. Standard, dat won van GBA, komt hierdoor langszij in de stand. Sporting ontvangt zondag Club Brugge. Lees verder »

Voorbeschouwing: Lokeren-RSCA

Voorbeschouwing: Lokeren-RSCA

Anderlecht staat voor een moeilijke uitwedstrijd vanavond: op het veld van Sporting Lokeren. Sterkhouder Jan Polak zal vanop de tribune moeten toezien wegens een schorsing. Legear geraakte niet fit. Lees verder »

 03-04-2009 

Selectie: Lokeren - Anderlecht

Selectie: Lokeren - Anderlecht

Ariël Jacobs heeft een 19-koppige kern bekend gemaakt voor de wedstrijd tegen Lokeren. Arnold Kruiswijk kon vandaag trainen met de groep en zit in de selectie. Jan Polak niet want de Tsjech is geschorst. Lees verder »

Rnic twee speeldagen geschorst

Rnic twee speeldagen geschorst

Nemanja Rnic kreeg voor zijn rode kaart tegen KV Mechelen twee speeldagen schorsing. Anderlecht heeft beslist om niet in beroep te gaan en mist de Serviër dus tegen Westerlo en Dender. Lees verder »

Belgische interesse voor Vlcek

Belgische interesse voor Vlcek

Stanislav Vlcek is einde contract bij Anderlecht en staat in de belangstelling van Cercle Brugge en Germinal Beerschot. De Tsjech bevestigde die informatie donderdag maar wil terug naar Slavia Praag. Lees verder »

 02-04-2009 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

De internationals waren vandaag opnieuw aanwezig in het Astridpark. De Sutter, Gillet en Boussoufa werkten de volledige training af. Polak, Wasilewski en Juhasz trainden niet want zij speelden gisteren 90 minuten. Lees verder »

Anderlecht praat met Perisic

Anderlecht praat met Perisic

Anderlecht houdt er rekening mee dat er deze zomer wel eens verschillende spelers zouden kunnen vertrekken en speurt al naar versterking. Eén van die versterkingen is mogelijk Ivan Perisic van Roeselare. Lees verder »

Frutos derde efficiëntste spits ter wereld

Frutos derde efficiëntste spits ter wereld

Uit een online analyse uitgevoerd door www.imscouting.com blijkt dat Nicolas Frutos zich de derde efficiëntste spits ter wereld mag noemen. Enkel Seydou Doumbia (Young Boys Bern) en Marc Janko (Salzburg) zijn nog efficiënter. Lees verder »

 01-04-2009 

Overzicht van de interlands

Overzicht van de interlands

Guillaume Gillet en Tom De Sutter verloren met België opnieuw van Bosnië en halen zo een veelzeggende 0 op 6. Van de overige Anderlechtspelers die een interland afwerkten krijgt u hieronder een overzicht. Lees verder »

België verliest opnieuw van Bosnië

België verliest opnieuw van Bosnië

De Rode Duivels hebben de 2-4 blamage van vorige zaterdag niet kunnen rechtzetten in Zenica. Door slecht verdedigen stond het al na 17 minuten 2-0. Zo lijkt België voor een 2de keer op rij een WK te missen. Lees verder »

Lyon vervoegt Superleague Formula

Lyon vervoegt Superleague Formula

De Superleague Formula wordt in het tweede seizoen uitgebreid met Olympique Lyon. De Franse club uit de Ligue 1 vormt de negentiende deelnemer aan de racecompetitie voor clubs. Het huidige seizoen start op 27 juni in Magny-Cours. Lees verder »

Speelschema Eurovoetbal 2009 bekend

Speelschema Eurovoetbal 2009 bekend

Eind mei zullen de beloften van Anderlecht opnieuw deelnemen aan het Eurovoetbal toernooi in Groningen. Alle deelnemers zijn nu bekend en de ploegen werden ingedeeld over twee poules van zes teams. Lees verder »

Mbo Mpenza van scouting naar jeugd

Mbo Mpenza van scouting naar jeugd

Mbo Mpenza, die twee maanden voor de cel scouting van Anderlecht heeft gewerkt, gaat de komende weken aan de slag als jeugdtrainer. Volgens Van Holsbeeck zoekt Mpenza uit "waar zijn toekomst precies ligt." Lees verder »

Anderlecht licht optie op Vlcek niet

Anderlecht licht optie op Vlcek niet

Zoals verwacht heeft Anderlecht de optie in het contract van Stanislav Vlcek niet gelicht. Daardoor mag de Tsjechische aanvaller deze zomer vertrekken. Allicht keert Vlcek terug naar zijn ex-club Slavia Praag. Lees verder »

Verbist fluit Anderlecht - Club Brugge

Verbist fluit Anderlecht - Club Brugge

Na de komende speeldag volgt er de klassieker tussen Anderlecht en Club Brugge. De topper in het Constant Vanden Stock-stadion zal geleid worden door scheidsrechter Johan Verbist. Ook vorig seizoen floot hij deze partij al eens. Lees verder »