Archieven

 30-04-2007 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

De blessures van Bart Goor en Nicolas Pareja evolueren gunstig. De technische staf hoopt op beide spelers opnieuw een beroep te kunnen doen voor ofwel de bekermatch tegen Standard of de competitiematch tegen Brussels. Lees verder »

Ebbenhouten Schoen voor Tchité

Ebbenhouten Schoen voor Tchité

Mohammed Tchité is maandagavond in Brussel uitgeroepen tot de 16de laureaat van de Ebbenhouten Schoen. Dit is de trofee voor beste Afrikaanse voetballer in de 3 hoogste Belgische voetbalklasses. Lees verder »

Arsène Vaillant overleden

Arsène Vaillant overleden

Gewezen paars-witspeler en Rode Duivel Arsène Vaillant is zondagnacht overleden. Vaillant speelde van 1948 tot 1955 als verdediger bij Anderlecht. Bij Anderlecht werd hij tijdens die periode 5 keer kampioen. Lees verder »

Kums: "Deze week gesprek met Van Holsbeeck"

Kums:

Sven Kums hielp zaterdag zijn ploeg Lierse aan een belangrijk punt door te scoren tegen Westerlo. Voor de 19-jarige speler was het al zijn elfde basisstek op rij bij lierse. Hoe de toekomst eruit ziet weet hij echter nog niet. Lees verder »

"Deze week met Anderlecht rond tafel"

Dat Roeselare en RSCA al tot een samenwerkingsakkoord kwamen was al bekend. Deze week gaan de twee partijen rond de tafel. "Anderlecht is vragende partij om een aantal spelers bij ons te stallen", aldus Roeselare manager Galjé. Lees verder »

Lazio informeerde naar Legear

Lazio informeerde naar Legear

De prestaties van Legear gaan ook in het buitenland niet onopgemerkt voorbij. Zo laat hij in de pers weten dat Lazio contact opgenomen heeft met RSCA. "Lazio heeft contact met Anderlecht opgenomen. We zien wel wat er gebeurt." Lees verder »

Mommens kan contract tekenen

Mommens kan contract tekenen

Sportief verantwoordelijke bij Charleroi, Raymond Mommens, kan normaal gezien vandaag zijn contract tekenen bij paars-wit. In de pers laat hij weten dat hij gecharmeerd was door de interesse van Anderlecht voor hem. Lees verder »

Legear: “Het ziet er goed uit”

Legear: “Het ziet er goed uit”

Met het openingsdoelpunt in de 2e minuut en de 0-3 wat later in de eerste helft kan je voor de jonge Legear van een geslaagde partij spreken. "Het was bewust gedaan. Ik zag een piepklein gaatje tussen de keeper en de doelpaal." Lees verder »

Hassan gekozen als man van de match

Hassan gekozen als man van de match

Hij was één van de uitblinkers gisterenavond bij Anderlecht en werd door Belgacom-TV gekozen als man van de match en mocht zo de fles champagne mee naar huis nemen, al weigerde hij beleefd wegens zijn geloofsovertuiging. Lees verder »

 29-04-2007 

Paars-wit geeft Roeselare pak slaag

Paars-wit geeft Roeselare pak slaag

Genk ging thuis winnen van Moeskroen, de opdracht van Anderlecht was dus winnen van Roeselare. En dat deed het ook, en met forfaitcijfers. Het werd 0-5 voor paars-wit en zo blijft Anderlecht aan het hoofd van het klassement. Lees verder »

Genk legt druk bij Anderlecht

Genk legt druk bij Anderlecht

Voor de aftrap van de wedstrijd Roeselare - Anderlecht wou Herman Van Holsbeeck zijn mening kwijt over de wedstrijd van Genk tegen Moeskroen. De manager beseft dat de druk bij RSCA nu nog groter is. Lees verder »

Voorbeschouwing: Roeselare - Anderlecht

Voorbeschouwing: Roeselare - Anderlecht

Anderlecht moet vanavond naar Schiervelde. Zeker geen cadeau op weg naar de titel. Echter als Anderlecht straks wint lijkt de titel binnen voor paars-wit, met twee opeenvolgende thuismatchen tegen Beveren en Brussels voor de boeg. Lees verder »

Beveren mist Copa tegen Anderlecht

Beveren mist Copa tegen Anderlecht

Volgend weekend komt Beveren op bezoek in het Astridpark. De Waaslanders zullen niet kunnen rekenen op doelman Copa, de sterkhouder van Beveren liep in de match tegen Brussels zijn 3de gele kaart op en is dus geschorst tegen RSCA. Lees verder »

 28-04-2007 

20 namen tegen Roeselare bekend

20 namen tegen Roeselare bekend

De paars-wit selectie tegen Roeselare is nu compleet. Gisteren werden er al 19 namen vrij gegeven, na de reservenwedstrijd van gisteren - die Anderlecht won met 3-0 - werd er een 20ste naam aan toegevoegd. Lees verder »

Serhat Akin weer van Anderlecht

Serhat Akin weer van Anderlecht

De Turkse spits Serhat Akin is weer eigendom van Anderlecht. De Duitse club FC Keulen, waar Serhat op huurbasis speelde, heeft de koopoptie niet gelicht. Serhat scoorde 1 goal in zes wedstrijden en kon niet overtuigen. Lees verder »

Camus wil naar Anderlecht

Camus wil naar Anderlecht

Het leek er even op dat middenvelder Fabien Camus zijn coach Jacky Mathijssen zou volgen van Charleroi naar Club Brugge, maar de Fransman heeft dat nieuws ontkracht. Lees verder »

Hervé Kage langer bij Waalwijk

Hervé Kage langer bij Waalwijk

Het lijkt er dat op dat Hervé Kage nog wat langer bij de Nederlandse club Waalwijk zal spelen. De middenvelder werd voor een half jaar verhuurd aan de Nederlanders maar ze zouden de speler graag nog wat langer houden. Lees verder »

Raymond Mommens naar Anderlecht

Raymond Mommens naar Anderlecht

Anderlecht heeft Raymond Mommens aangetrokken voor de scoutingscel. De gewezen Rode Duivel staat bekend om zijn kennis van de Franse spelers. Zo haalde Mommens in de voorbije jaren Camus, Chabaud, Laquait en Théreau naar RCSC. Lees verder »

Mpenza: "Dolgraag gespeeld tegen Roeselare"

Mpenza:

Mbo Mpenza heeft al enige tijd last van een blessure aan de rug. De wedstrijd tegen Roeselare komt nog te vroeg. "Ik ondervind te veel pijn om te trainen of te spelen. Ik had nochtans dolgraag op Roeselare gespeeld", aldus Mpenza. Lees verder »

Vercauteren uit ongenoegen

Vercauteren uit ongenoegen

Dat de media na de wedstrijd van Genk op Brugge schreef dat de Limburgers de morele winnaars waren en dat de ploeg aanvallender voetbal brengt, zit hoog bij Vercauteren. Hij uitte dan ook zijn ongenoegen tegenover de pers. Lees verder »


 27-04-2007 

Michel Verschueren krijgt een ereteken

Michel Verschueren krijgt een ereteken

Vandaag werden enkele adellijke titels en eretekens gegeven aan belangrijke mensen in ons land. Michel Verschueren was één van hen, de voormalige manager van Anderlecht kreeg het ereteken van Commandeur in de Kroonorde. Lees verder »

Selectie Anderlecht

Selectie Anderlecht

Vercauteren heeft al een voorlopige selectie bekend gemaakt voor de wedstrijd tegen Roeselare. Wel zijn verschillende basisspelers er wegens blessureleed niet bij. Wasilewski is geschorst en moet vanuit de tribunes toekijken. Lees verder »

Nog tickets voor laatste thuismatchen

Nog tickets voor laatste thuismatchen

RSC Anderlecht meldt dat er nog tickets te koop worden aangeboden voor de laatste twee thuiswedstrijden, tegen Beveren en Brussels. Aanvankelijk waren beide wedstrijden al uitverkocht, maar er worden extra vakken opengesteld. Lees verder »

Kolar naar Roeselare?

Kolar naar Roeselare?

De kans is groot dat Martin Kolar terugkeert naar België. De speler, momenteel door Anderlecht uitgeleend aan Ajaccio, voert gesprekken met Roeselare. De 23-jarige Tsjech heeft bij Anderlecht nog een contract tot medio 2008. Lees verder »

Nieuwe uitrusting voor Anderlecht

Nieuwe uitrusting voor Anderlecht

Het is een jaarlijkse gewoonte dat Anderlecht tegen het eind van het seizoen uitpakt met een nieuwe uitrusting. Zo worden ook de uit-struitjes grondig onder hande genomen en krijgen ze een ... grijze kleur. Lees verder »

 26-04-2007 

Frutos mag gaan voor 30 miljoen

Frutos mag gaan voor 30 miljoen

Nicolas Frutos is hot op de transfermarkt, maar Anderlecht is niet van plan hem te laten gaan. "We willen hem kost wat het kost houden voor komend seizoen. En ook Nicolas zelf staat niet te springen voor een transfer." Lees verder »

 25-04-2007 

Studio 1 besteedt aandacht aan Anderlecht

Studio 1 besteedt aandacht aan Anderlecht

Dat de titelstrijd tussen Anderlecht en Genk gaat is ook te merken in de afleveringen van Studio 1. Zo is er maandag een extra reportage over Roeselare – Anderlecht. En vrijdag is er een interview met Yves Vanderhaeghe. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Het staat nu met 100% zekerheid vast: geen Tchité tegen Roeselare. De speler moet van de arts enkele dagen rusten en ondergaat dan een nieuwe echo. Beter nieuws komt er van Boussoufa, hij zal er mogelijk wel bij zijn. Lees verder »

Van Anderlecht naar Schaarbeek?

Van Anderlecht naar Schaarbeek?

Anderlecht is erg ontgoocheld dat het haar nieuw stadion niet in Neerpede mag neerplanten. De club denkt nu aan een locatie in Schaarbeek. "We zouden er op de gronden van het oude station kunnen bouwen", zei Herman Van Holsbeeck. Lees verder »


 24-04-2007 

Spelers krijgen vrij

Spelers krijgen vrij

Supporters die van een vrije woensdagnamiddag en het mooie weer wilden profiteren om een training mee te pikken, zijn er aan voor de moeite. De ganse groep kreeg vrijaf en donderdag traint paars-wit achter gesloten deuren. Lees verder »

Liesblessure voor Tchité

Liesblessure voor Tchité

Tchité liep tijdens de wedstrijd tegen Gent een verrekking aan de Lies op. Hij werd noodgedwongen vlak voor de rust vervangen. De speler denkt dat de schade zal meevallen. Een echo moet uitsluitsel brengen. Lees verder »

Frutos in de belangstelling van Hamburg

Frutos in de belangstelling van Hamburg

Volgens de Duitse krant 'Die Welt' staat de Argentijn Nicolas Frutos in de belangstelling van Hamburg SV. Sportdirecteur Beiersdorfer zou al naar België zijn gereisd om de spits van Anderlecht intensief te volgen. Lees verder »

Nieuw stadion niet in Neerpede

Nieuw stadion niet in Neerpede

Het nieuw stadion van Anderlecht zal niet in Neerpede gebouwd worden. Dat is gebleken "na een grondige analyse van de stedenbouwkundige studie". De enige optie die nu nog overblijft is de industriezone van Anderlecht. Lees verder »

Mbokani droomt van Rode Duivels

Mbokani droomt van Rode Duivels

Amper negen minuten had hij gespeeld toen hij dit weekend Tchité moest komen vervangen en hij deed het met verve. Dieumerci Mbokani hoopt vertrokken te zijn voor een mooie carrière. "Ooit wil ik zelf voor de Rode Duivels spelen." Lees verder »

Vandaag beslissing omtrent stadion

Vandaag beslissing omtrent stadion

Vandaag zal RSC Anderlecht in samenspraak met het gemeentebestuur van Anderlecht een definitieve beslissing nemen omtrent de locatie van het nieuwe stadion. Het stadion zou er ten laatste tegen 2012 moeten staan. Lees verder »

Anderlecht krijgt nieuwe grasmat

Anderlecht krijgt nieuwe grasmat

Herman Van Holsbeeck, Philippe Colin en Frank Vercauteren waren gisteren in Engeland. Ze waren daar in Londen om te onderhandelen over de aankoop van een nieuwe grasmat. Na het duel tegen Brussels zou gestart worden met de werken. Lees verder »

Stoica haalt uit naar Vercauteren

Stoica haalt uit naar Vercauteren

Vercauteren was erg tevreden dat zijn verdediging Stoica uit de match kon houden tegen AA Gent. HLN vroeg de Roemeen om een reactie. "Ik wil niet reageren op een complexe en gefrustreerde man", was het korte antwoord van Stoica. Lees verder »

 23-04-2007 

Anderlechtse reserven kampioen

Anderlechtse reserven kampioen

De reserven van paars-wit hebben hun wedstrijd tegen Gent ook gewonnen en wel met 1-2. Dankzij deze overwinnen kunnen de reserven zich nu al kampioen noemen van het seizoen 2006-2007. Lees verder »

Juhasz: "Zege voor overleden vader"

Juhasz:

Bij terugkomst, donderdag, vroeg Juhasz aan Vercauteren om tegen Gent in de ploeg te mogen staan. Vercauteren ging op die vraag in en kon alleen maar bevestigen dat de Hongaar een uitstekende match gespeeld heeft. Lees verder »

Spelers delen handtekeningen uit

Spelers delen handtekeningen uit

Supporters die graag een handtekening van hun idool willen zullen zich woensdag naar het Westland Shoppingcenter moeten begeven. Van 13 tot 14u zullen enkele spelers van paars-wit er een handtekeningsessie houden. Lees verder »

Mbokani tegen Ethiopië

Mbokani tegen Ethiopië

Mbokani is door de Congolese bondscoach opgeroepen om aan te treden in de wedstrijd tegen Ethiopië nu zondag 29 april. Anderlecht probeert echter nog om hem hier te houden zodat hij beschikbaar is voor de match tegen Roeselare. Lees verder »

De Boeck wordt trainer van Cercle

De Boeck wordt trainer van Cercle

Glen De Boeck heeft een contract voor twee seizoenen getekend als hoofdcoach bij Cercle Brugge. De Boeck volgt bij Cercle Harm van Veldhoven op. Voor de 35-jarige De Boeck wordt het zijn debuut als hoofdtrainer. Lees verder »

Geen Vanden Borre wegens privé-problemen

Geen Vanden Borre wegens privé-problemen

Geen Anthony Vanden Borre in de kern gisteren. Coach Vercauteren liet de jongeling naar huis gaan. "Er was duidelijk iets aan de hand. We weten wat er scheelt, maar dat is privé." Vanden Borres moeder is al een tijdje ziek. Lees verder »

Einde seizoen dreigt voor Mémé Tchité

Einde seizoen dreigt voor Mémé Tchité

Mémé Tchité moest gisteren geblesseerd het veld verlaten. De spits heeft een blessure aan de adductoren, gevreesd wordt voor een verrekking of een scheurtje. In dat laatste geval kan hij dit seizoen niet meer spelen. Lees verder »

 22-04-2007 

Genk houdt titelstrijd spannend

Genk houdt titelstrijd spannend

Het is ook Brugge niet gelukt om Genk te verslaan. De Limburgers komen hierdoor weer op 2 punten van Anderlecht in het klassement. Ook staat nu rekenkundig vast dat Anderlecht en Genk verzekerd zijn van Europees voetbal. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - AA Gent

Voorbeschouwing: Anderlecht - AA Gent

Vanavond komt Gent op bezoek in het Astridpark. Een ideale mogelijkheid voor Anderlecht om revanche te nemen voor het 2-1 verlies in de heenronde. Als Anderlecht wint, zet het extra druk op Genk dat straks nog speelt tegen Brugge. Lees verder »


 21-04-2007 

Von Schlebrügge wil eerherstel

Von Schlebrügge wil eerherstel

De Zweed Max Von Schlebrügge kreeg door het overlijden van de vader van Juhasz een speelkans maar beseft dat hij geen goede indruk naliet. "Ik denk dat ik globaal mag terugblikken op een degelijke prestatie", aldus de speler. Lees verder »

Boussoufa: "We willen de titel veroveren"

Boussoufa:

Boussoufa ontmoet morgen zijn ex-ploeggenoten en laat nog eens duidelijk horen dat hij voor de titel gaat. "Ik kreeg wel de Gouden Schoen, maar voetbal blijft een ploegsport en dan heeft een landstitel toch nog meer waarde." Lees verder »

Spelers kijken niet naar Brugge – Genk

Spelers kijken niet naar Brugge – Genk

Wie dacht dat de spelersgroep bij Anderlecht morgen vol spanning naar de wedstrijd Brugge – Genk zal zitten kijken is helemaal mis. Paars-wit heeft een etentje met de vrouwen gepland. “Veel belangrijker”, aldus Vercauteren. Lees verder »

Nieuw seizoen start op 4 augustus

Nieuw seizoen start op 4 augustus

Het nieuwe voetbalseizoen zal van start gaan in het weekend van 4 & 5 augustus, zo liet de voetbalbond weten. De laatste match van volgend seizoen zal afgewerkt worden op 10 mei 2008. De winterstop loopt van 24/12/07 tot 13/01/08. Lees verder »

 20-04-2007 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Geen Goor, Pareja, Mbo en Hassan tegen Gent nu zondag. Buiten Hassan zijn de 3e andere buiten strijd met een blessure. Hassan raapte vorige week zijn 6e geel en is dus geschorst. Lees verder »

Zetterberg ging Beerschot-Lierse scouten

Zetterberg ging Beerschot-Lierse scouten

Pär Zetterberg werd vanavond opgemerkt in de tribunes van Germinal Beerschot, hij kwam er de match tegen Lierse bekijken. Wie Zetterberg kwam scouten is niet bekend, maar waarschijnlijk ging het om Beerschotspits Sterchele. Lees verder »

Affaire Nottingham van de baan

Affaire Nottingham van de baan

Goed nieuws voor Anderlecht, na 10 jaar van procederen en bijna dag op dag 23 jaar geleden dat de bewuste partij gespeeld werd, dringt de Englse club Nottingham niet meer aan op een serieuze schadevergoeding van Anderlecht. Lees verder »

Pareja meerdere weken buitenspel

Pareja meerdere weken buitenspel

Net nu Anderlecht zich in de laatste rechte lijn van het kampioenschap bevindt, moet het verdediger Nicolas Pareja missen. Een pijnlijke knie houdt de Argentijn meerdere weken van het voetbalveld. Lees verder »

"Jacobs tekent voor drie jaar"

Volgens Le Soir en HLN heeft Ariël Jacobs een contract voor drie jaar ondertekent bij Anderlecht. Anderlecht noch Moeskroen willen (voorlopig) het bericht bevestigen. De Brusselse club ziet in Jacobs een "nieuwe Jean Dockx". Lees verder »

 19-04-2007 

De Man in Studio 1

De Man in Studio 1

Zondagavond ontvangt Frank Raes in Studio 1 onder andere Mark De Man van Anderlecht. In de uitzending op vrijdagavond besteedt het sportprogramma aandacht aan Daniel Zitka en Mémé Tchité. Lees verder »

Gesprekken tussen FC Köln en Anderlecht

Gesprekken tussen FC Köln en Anderlecht

Volgens de Duitse pers vinden er op dit moment gesprekken plaats tussen Anderlecht en FC Köln betreffende Serhat Akin. De Turk kan speelt onder de vorm van een huurcontract bij de Duitse club en kan dus mogelijk daar ook blijven. Lees verder »

Van Steenberghe wil naar Dender

Van Steenberghe wil naar Dender

Na vier jaar Anderlecht zal Jan Van Steenberghe deze zomer de club verlaten. Anderlecht wou hem inschakelen in de jeugdwerking, maar daar gaat de doelman niet op in. FC Dender is topkandidaat om hem in te lijven. Lees verder »

De Boeck gaat praten met Cercle

De Boeck gaat praten met Cercle

Nu de kans steeds groter wordt dat Ariël Jacobs volgend jaar naar Anderlecht komt, kijkt Glen De Boeck uit naar een nieuwe werkgever. De Boeck zal alvast eens met Cercle Brugge gaan spreken, dat op zoek is naar een nieuwe coach. Lees verder »

Von Schlebrügge geeft fout toe

Von Schlebrügge geeft fout toe

Verdediger Max Von Schlebrügge ging in de fout bij de goal van Jovanovic. Hij gaf dit gisteren dan ook meteen toe. "Mijn partij was oké, maar bij de tegentreffer had ik gewoon veel agressiever moeten reageren", zei hij. Lees verder »


 18-04-2007 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Nicolas Pareja moest vandaag de training staken. De verdediger heeft last aan de knie en zal daarvoor een MR ondergaan. Mbark Boussoufa verscheen helemaal niet op het trainingsveld wegens een bloeduitstorting aan de voet. Lees verder »

Biglia: "Finale halen is nog mogelijk"

Biglia:

Ondanks de ontgoocheling na het 1-0 verlies tegen Standard, blijven de spelers nog wel geloven in de kwalificatiekansen voor de finale. Lucas Biglia kijkt al uit naar de return op Sclessin binnen enkele weken. Lees verder »

Gaan RSCA en Roeselare nauwer samenwerken?

Gaan RSCA en Roeselare nauwer samenwerken?

Hans Caljé, manager van Roeselare, zegt in HNB dat Anderlecht voorgesteld heeft om verscheidene spelers uit de A-kern uit te lenen aan de West-Vlaamse club. Eind deze maand praten Roeselare en Anderlecht opnieuw met elkaar. Lees verder »

 17-04-2007 

Deschacht: "Nog niet gedaan"

Deschacht:

Ondanks de nederlaag houdt Olivier Deschacht wel een goed gevoel over aan de wedstrijd. "Wij hebben goed gespeeld, gedomineerd, veel druk gezet en kansen gehad. Jammer dat die ene counter ons de das omdoet", aldus Deschacht. Lees verder »

Anderlecht verliest thuis van Standard

Anderlecht verliest thuis van Standard

Anderlecht heeft niet de eerste stap kunnen zetten naar een mogelijke bekerfinale. Tegen alle verwachtingen in kon Anderlecht thuis niet winnen van Standard. Het verloor op eigen terrein met 0-1 na een goal van Jovanovic. Lees verder »

Vader Juhasz overleden

Vader Juhasz overleden

Deze morgen overleed de vader van Juhasz op 47 jarige leeftijd aan een hartaanval. De Hongaar vertrok onmiddellijk terug naar zijn geboorteland. We wensen Roland veel sterkte in deze moeilijke periode. Lees verder »

Zitka kreeg weer champagne

Zitka kreeg weer champagne

Na afloop van de match tegen Cercle werd Zitka weer bekroond met de titel man van de match: “Eigenlijk speel ik liever wedstrijden zoals tegen Standard, toen ik minder werk kreeg op te knappen”, laat de doelman weten. Lees verder »

24 april beslissing terrein nieuw stadion

24 april beslissing terrein nieuw stadion

Vandaag was er een vergadering gepland tussen de gemeente en Anderlecht. Ze bogen zich over 3 mogelijke terreinen die in aanmerking komen voor het nieuwe stadion van Anderlecht. Al op 24 april volgt er een nieuwe vergadering. Lees verder »

Nog steeds tickets te koop

Nog steeds tickets te koop

De bekerwedstrijd van vanavond is nog niet uitverkocht. Wie onze jongens wil gaan aanmoedigen, kan dit dus nog steeds. Vanaf 18u kunnen er op vertoon van de identiteitskaart tickets gekocht worden, maximum vier per persoon. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Standard

Voorbeschouwing: Anderlecht - Standard

Vanavond speelt Anderlecht zijn heenwedstrijd in de halve finale van de Beker van België. Beide teams zijn zeer gedreven en willen naar de finale van de Beker gaan. Franky Vercauteren sprak zelfs van 'een finale avant la lettre'. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Het is nog onzeker ofdat Mbo er bij zal zijn. De speler sukkelt met de rug. Frutos is er, naar eigen zeggen, klaar voor. Maar Vercauteren twijfelt of het wel een goed idee is de speler 3 wedstrijden na mekaar te laten spelen. Lees verder »

 16-04-2007 

Anderlecht krijgt eigen Champagne

Anderlecht krijgt eigen Champagne

Als Anderlecht er in slaagt de titel te winnen, kunnen de spelers dit vieren met eigen Anderlecht-Champagne. Het merk Lanson heeft de variant Black Label Brut in de paars-witte kleuren gehuld. Een fles kost 29.95 euro. Lees verder »

Zonder Geraerts, maar met Conceiçao

Zonder Geraerts, maar met Conceiçao

Karel Geraerts hoeft Anderlecht morgen alvast niet te vrezen. De middenvelder is wel weer fit, maar mist wedstrijdritme. Wel van de partij is Sergio Conceiçao, de Portugees speelde dit weekend twintig minuten en lijkt klaar. Lees verder »

Selectie Anderlecht - Standard

Selectie Anderlecht - Standard

Frank Vercauteren heeft zijn selectie voor de bekerwedstrijd tegen Standard vrijgegeven. Goor en Mpenza behoren alvast niet tot de kern. Goor is vier weken out met een spierscheur en Mbo heeft een rugprobleem. Lees verder »

Bankzitters krijgen kans tegen Standard

Bankzitters krijgen kans tegen Standard

Het is goed mogelijk dat Frank Vercauteren zijn elftal op enkele plaatsen zal wijzigen. Zo is de kans groot dat Jelle Van Damme en Max Von Schlebrügge morgen aan de aftrap zullen komen. Ook Hassan, zondag geschort, zal spelen. Lees verder »

Van Steenberghe sprak met Dender

Van Steenberghe sprak met Dender

FCV Dender had een verkennend gesprek met Jan Van Steenberghe, momenteel vierde doelman bij Anderlecht. Bij de leider in tweede klasse is hij één van de drie kandidaten om volgend seizoen de strijd aan te gaan met Thierry Coppens. Lees verder »

Verjaardag RSCA in eerste klasse

Verjaardag RSCA in eerste klasse

Het is vandaag exact 86 jaar geleden dat Anderlecht voor het eerst in eerste klasse verscheen! Ondertussen is paarswit uitgegroeid tot de meest succesvolle club van België en tot een Europese grootheid... Lees verder »

 14-04-2007 

Lazio: "Geen interesse in Frutos"

Lazio:

Desondanks dat zijn manager zich in Italië bevond, spreekt Lazio tegen dat het interesse zou tonen in Frutos. "Wij onderhouden goede contacten met Anderlecht en wij willen dat zo houden", luidt het van bij de Italiaanse club. Lees verder »

Anderlecht blijft in Zuid-Amerika scouten

Anderlecht blijft in Zuid-Amerika scouten

Ondanks het afspringen van de transfer van Robert Rosales (beide ploegen kwamen niet tot een akkoord) blijft Anderlecht naar spelers zoeken in Zuid-Amerika en in Europa. Maar volgens Van Holsbeeck is een transfer niet voor meteen Lees verder »

 13-04-2007 

Reactie Vercauteren

Reactie Vercauteren

Desondanks hij tijdens de wedstrijd zich verschillende keren moest kwaad maken is Vercauteren tevreden met de overwinning: “We hebben hard gewerkt deze week want we wisten dat Cercle niet zomaar een makkelijke prooi zou worden.” Lees verder »

Anderlecht niet zonder moeite voorbij Cercle

Anderlecht niet zonder moeite voorbij Cercle

Het had niet veel gescheeld of RSCA had enkele dure punten aan zijn neus voorbij zien gaan. De leider in de competitie bracht maar zwakt voetbal en de thuisploeg kwam gevaarlijk voor de dag. Gelukkig was er Tchité die kon scoren. Lees verder »

Geen Hassan tegen Gent

Geen Hassan tegen Gent

Ahmed Hassan pakte zijn zesde gele kaart van het seizoen. De middenvelder moet daarom de competitiewedstrijd tegen AA Gent van volgende week vanuit de tribune volgen. Lees verder »

Vercauteren zat met Jacobs rond tafel

Vercauteren zat met Jacobs rond tafel

Frank Vercauteren en Ariël Jacobs, nu nog aan de slag bij Moeskroen, zaten samen rond tafel. Er kan nu met grote zekerheid gezegd worden dat Jacobs de Waalse club zal verlaten en assistent-coach bij Anderlecht zal worden. Lees verder »

Anderlecht zoekt het in Portugal

Anderlecht zoekt het in Portugal

Volgens HLN volgt Anderlecht de prestaties van twee spelers uit de Portugese competitie van dichtbij. Het betreft Antunes, een 21-jarige linkerflank van Pacos Ferreira, en de Poolse middenvelder Kazmierczak (23) van Boavista. Lees verder »

Vercauteren: “Uitval Goor zware handicap”

Vercauteren: “Uitval Goor zware handicap”

“Het uitvallen van Goor betekent alvast een zware handicap. Bart zat tegen Standard op de bank, maar onze aanvoerder mistte daarvoor nauwelijks een wedstrijd en bood me toch veel alternatieven”, laat Vercauteren weten aan de pers. Lees verder »

Wasilewski over Anderlecht - Standard

Wasilewski over Anderlecht - Standard

“Het deed deugd zo'n match te kunnen spelen. De toppers die ik in Polen speelde, tegen Legia en Wisla, zijn qua sfeer en spanning niet te vergelijken. Het is in dit soort wedstrijden dat je als voetballer kan bijleren” Lees verder »

Reserven verslaan Cercle met 4-0

Reserven verslaan Cercle met 4-0

De reserven hebben vanavond makkelijk gewonnen van Cercle Brugge. Er werd gewonnen met 4-0. Proto, Aliste Lopes, Odjidja Ofoe en Olufemi startten in de basis. Ook nieuwkomer Constant Djakpa speelde meteen 90 minuten. Lees verder »

 12-04-2007 

Ook RSCA - Beveren uitverkocht

Ook RSCA - Beveren uitverkocht

De competitiewedstrijd van Anderlecht tegen Beveren is sinds gisteren uitverkocht. Daarmee zullen alle 3 resterende thuismatchen van Anderlecht voor een vol huis gespeeld worden. Lees verder »

Selectie tegen Cercle

Selectie tegen Cercle

Vercauteren heeft op de persconferentie zijn selectie voor morgen bekend gemaakt. Goor en Baseggio zijn er niet bij wegens blessures. Wel is Tioté terug te vinden op het selectieblad van de trainer. Lees verder »

Rangers geinteresseerd in Wasilewski

Rangers geinteresseerd in Wasilewski

Glasgow Rangers zou belangstelling tonen voor de Anderlecht verdediger Marcin Wasilewksi. De Pool tekende pas in januari een contract tot 2010. De 18-jarige Rosales zou een mogelijke vervanger voor Wasileski kunnen zijn. Lees verder »

Goor vier tot vijf weken langs de kant

Goor vier tot vijf weken langs de kant

Bart Goor viel deze week op training uit met een spierscheur aan de kuit. Vandaag onderging de middenvelder een echografie om de ernst van de blessure te achterhalen. Er wordt geschat dat Goor vier tot vijf weken out zal zijn. Lees verder »

Bekerwedstrijden live op Sporza

Bekerwedstrijden live op Sporza

Alle wedstrijden in de halve finales van de Beker van België zullen live te volgen zijn op Sporza, dus ook de wedstrijd van Anderlecht tegen Standard van nu dinsdag 17 april en 9 mei. Lees verder »

Sonck niet meer welkom bij Anderlecht

Sonck niet meer welkom bij Anderlecht

Sonck zoekt een andere club maar zal niet meer bij Anderlecht moeten aankloppen. Het bestuur is nog niet vergeten dat België niet goed genoeg was. “We zijn niet meer geïnteresseerd”, klinkt het vanuit het Astridpark. Lees verder »

Djakpa traint met Anderlecht

Djakpa traint met Anderlecht

De Ivoriaan Constant Djakpa is op dit moment op proef bij Anderlecht en traint met de rest van het team mee. De 20-jarige verdediger ligt onder contract bij het Noorse Sogndal en was ook op proef bij Monaco. Lees verder »

Manager Frutos in Italië

Manager Frutos in Italië

De manager van Frutos bevindt zich op dit ogenblik in Italië. Daar gaat hij spreken met clubs die interesse tonen in de Argentijnse spits. Dat zijn buiten Lazio ook Sampdoria en Fiorentina. Lees verder »

Zitka: “12 keer de nul gehouden”

Zitka: “12 keer de nul gehouden”

“Ik wist niet dat we meest hermetische defensie hadden van al de ploegen. Om eerlijk te zijn, ik besteed weinig aandacht aan statistieken. Het enigste dat ik weet is dat ik al 12 keer de nul gehouden heb dit seizoen.” Lees verder »

Italiaanse club Lazio ontdekt Deschacht

Italiaanse club Lazio ontdekt Deschacht

Na Frutos toont Lazio nu ook interesse in Olivier Deschacht. De sportief directeur van Lazio heeft te horen gegeven dat hij Deschacht al enkele jaren kent maar dat ze hem pas de laatste maanden gaan volgen zijn. Lees verder »

 11-04-2007 

Morgen echo voor Goor

Morgen echo voor Goor

Bart Goor zal morgen een echografie ondergaan om de ernst van zijn verrekking aan de kuit te bepalen. De middenvelder had vandaag moeite bij het stappen zodat het onwaarschijnlijk is dat hij vrijdag zal kunnen spelen. Lees verder »

Tchité droomt luidop van titel

Tchité droomt luidop van titel

Met 16 doelpunten in deze competitie is Tchité de best scorende spits bij Anderlecht en droomt luidop van de titel: “Ik hoop dat ik Anderlecht mee kampioen kan maken. Als sinds het begin van het seizoen zit de titel in mijn hoofd. Lees verder »

Venezolaan naar Anderlecht?

Venezolaan naar Anderlecht?

Na enkele succesvolle Zuid-Amerikaanse transfers doet Anderlecht er alles aan om in die regionen vaste voet aan de grond te krijgen. Het bestuur ging niet enkel scouten in Argentinië maar zakte ook af naar Venezuela. Lees verder »

20 jaar geleden: einde profcarrière Lozano

20 jaar geleden: einde profcarrière Lozano

Vandaag 20 jaar geleden, op 11 april 1987, betekende het einde van de profcarrière van Juan Lozano. Na een drieste tackle van Waregem-verdediger Yvan Desloover werd de paars-wit speler met een open beenbreuk van het veld gevoerd. Lees verder »

Interesse in Constant Djakpa

Interesse in Constant Djakpa

Volgens een Noorse krant zou Anderlecht interesse tonen in Sogndal-speler Constant Djakpa (20). De speler testte eerder twee weken bij Monaco. In 30 wedstrijden voor Sogndal scoorde Djakpa één maal. Lees verder »

 10-04-2007 

Baseggio hersteld

Baseggio hersteld

Walter Baseggio zal zeker klaar zijn voor de partij tegen Cercle Brugge. De middenvelder traint weer mee met de groep. Hij is sneller dan verwacht hersteld van zijn dijblessure. Normaal zal hij donderdag met de reserven spelen. Lees verder »

Blessure voor Goor

Blessure voor Goor

Het ziet er naar uit dat Goor tegen Cercle er niet zal bij zijn. De speler blesseerde zich tijdens de training. Het verdikt luidt een spierletsel aan de kuit. Donderdag gaat Goor op controle en zal er een echo genomen worden. Lees verder »

Frank Vercauteren en Goor hadden gesprek

Frank Vercauteren en Goor hadden gesprek

Desondanks Goor er kalm over blijft was hij toch aangedaan over het feit dat hij tegen Standard op de bank moest beginnen. "Die keuze bewijst dat er geen untouchables zijn. Ik had een gesprek met Bart", laat Vercauteren weten. Lees verder »

Wie moet nog tegen wie

Wie moet nog tegen wie

Nog 6 matchen staan er voor beide ploegen voor de boeg, nog 18 punten zijn er te verdelen en met maar 2 punten verschil tussen de 1e en de 2e is dus nog alles mogelijk. Lees verder »

Goor: "Enkel naar onszelf kijken"

Goor:

"Iedereen is blij dat we weer op de eerste plaats staan, maar iedereen weet ook dat het seizoen nog niet is afgelopen. We hebben het zelf weer in eigen handen. Nu moeten we enkel naar onszelf kijken." Lees verder »

Zitka: "Communicatie is fel verbeterd"

Zitka:

"Als we de laatste 6 matchen winnen zijn we kampioen. Maar niemand had verwacht dat we 0-0 zouden spelen tegen Zulte-Waregem. Dat was een goede les. Beter een keertje een klap incasseren en daarna dubbel voorzichtig zijn." Lees verder »

 09-04-2007 

Spoorloze Tchité zat in kleedkamer Standard

Spoorloze Tchité zat in kleedkamer Standard

Grote paniek bij de persverantwoordelijke vrijdag na afloop van de topper. Een hele persmeute zat te wachten op uitblinker Mémé Tchité, maar die was een half uur onvindbaar. De doelpuntenmaker zat in de kleedkamer van Standard. Lees verder »

 08-04-2007 

Paars-wit behoudt de leiding

Paars-wit behoudt de leiding

Anderlecht blijft ook na vanavond leider in de competitie. Racing Genk verloor namelijk op deze Paaszondag met 2-1 bij Germinal Beerschot. Op die manier heeft paars-wit 2 punten meer dan Genk. Er zijn nog 6 wedstrijden te spelen. Lees verder »

 07-04-2007 

Anderlecht toch in Uitvoerend Comité KBVB

Anderlecht toch in Uitvoerend Comité KBVB

Ondanks het ontslag van Vanden Stock heeft Anderlecht toch nog een zetel in het Uitvoerend Comité. Philippe Collin kreeg na stemming van de Profliga een zetel toegewezen. Collin kreeg 15 van de 18 eersteklassers achter zich. Lees verder »

Meer reacties na Anderlecht - Standard

Meer reacties na Anderlecht - Standard

Mbark Boussoufa zag een goede wedstrijd van Anderlecht. "We hebben gedomineerd en goeie kansen gehad. In de tweede helft hadden we het helemaal kunnen afmaken. Ik vond ons goed spelen, het ging snel over de grond." Lees verder »

Hassan zijn besluit staat bijna vast

Hassan zijn besluit staat bijna vast

Ahmed Hassan keert op het einde van het seizoen zo goed als zeker terug naar Egypte, althans als het van de speler zelf afhangt. Een tijdje was er nog hoop op een verlengd verblijf maar Hassan wilt terug naar Egypte. Lees verder »

 06-04-2007 

Deschacht opgetogen met winst

Deschacht opgetogen met winst

Olivier Deschacht was duidelijk opgetogen met de 3 punten tegen Standard. "10-0, 1-0, het is allemaal hetzelfde, we hebben onze job gedaan en de 3 punten gepakt", aldus de kapitein van dienst. Lees verder »

Anderlecht wint matige topper: 1-0

Anderlecht wint matige topper: 1-0

Er werd meer verwacht van een topper tussen Anderlecht en Standard. Beide ploegen brachten maar matig voetbal en het verdedigend blok van Anderlecht zorgde er voor dat Standard nauwelijks kansen kreeg. Lees verder »

Mpenza voor derde maal vader

Mpenza voor derde maal vader

Voor de match bereikte ons het heugelijke nieuws dat Anderlecht spits Mbo Mpenza vandaag voor de derde keer vader werd. We willen hem alvast namens het volledige Purple Dynamite team van harte feliciteren! Lees verder »

Tickets voor RSCA-Standard op Ebay

Tickets voor RSCA-Standard op Ebay

Op Ebay worden er tickets verkocht voor de match tussen Anderlecht en Standard. Dit gebeurt echter op een illegale manier. Anderlecht heeft inmiddels een dossier overgemaakt aan de bevoegde instanties. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Standard

Voorbeschouwing: Anderlecht - Standard

"Ik probeer altijd offensief te spelen, hoop dat het ook tegen Standard lukt", vertelde Vercauteren op de persconferentie gisteren. Het wordt afwachten wie er op de bank zal starten: Hassan, Boussoufa of Tchité. Lees verder »

Mpenza wil niet weg bij Anderlecht

Mpenza wil niet weg bij Anderlecht

Moeskroen wil graag Mbo Mpenza naar Le Cannonier halen, maar de spits heeft aangegeven dat hij een vertrek bij Anderlecht niet direct zitten. Mpenza heeft bij Anderlecht nog een contract tot 2008. Lees verder »

Extra veiligheidsmaatregelen voor topper

Extra veiligheidsmaatregelen voor topper

In het vooruitzicht van de topper neemt de politie van zone Zuid extra veiligheidsmaatregelen in acht. Om rellen te voorkomen worden er 180 manschappen ingezet want de wedstrijd van vanavond geldt als een absolute risicowedstrijd. Lees verder »

Munaron mag blijven, De Boeck niet

Munaron mag blijven, De Boeck niet

Keeperstrainer Jacky Munaron kreeg goed nieuws, hij krijgt een contractverlenging voor één jaar. Dat Anderlecht niet meer uitleg geeft over de contractverlenging heeft alles te maken met Glen De Boeck. Lees verder »

Goor: "Ze zullen Conceição missen"

Goor:

"Tegen Beveren bleek voor Standard hoe belangrijk middenvelders als Geraerts en Conceição zijn. Die laatste is iemand die vuur kan brengen in de ploeg door zijn eigen spelniveau maar ook door zijn verbale aanwezigheid", weet Goor. Lees verder »

Frutos: "Titel en beker is het doel"

Frutos:

"Ervaring, geluk en ambitie zullen het verschil maken. Vooral dat laatste hebben we. Ik verwacht geen fysieke veldslag. Daarvoor zitten er te goede voetballers bij Standard. Geraerts bijvoorbeeld," verklaart Frutos. Lees verder »

 05-04-2007 

Selectie voor topper bekend

Selectie voor topper bekend

Frank Vercauteren heeft na de donderdagtraining achttien namen bekend gemaakt voor de topper van morgen tegen Standard. Bij hen nog geen Baseggio, voor hem komt de wedstrijd nog te vroeg. Morgen komer er nog twee spelers bij. Lees verder »

Ariël Jacobs kandidaat nummer één

Ariël Jacobs kandidaat nummer één

De kans dat Glen De Boeck ook volgend seizoen nog hulptrainer zal zijn lijkt alsmaar kleiner en kleiner te worden. Ariël Jacobs, momenteel coach bij Moeskroen, is de gedoodverfde favoriet om De Boeck op te volgen. Lees verder »

Ebay veiling shirt Boussoufa afgelopen

Ebay veiling shirt Boussoufa afgelopen

Radiozender Donna veilde de voorbije dagen een gesigneerd shirt van Mbark Boussoufa voor een goed doel. De uiteindelijke biedprijs bedroeg EUR 560,00. De opbrengst van de actie gaat integraal naar de Vlaamse Liga tegen Kanker. Lees verder »

Tchité legt zichzelf spreekverbod op

Tchité legt zichzelf spreekverbod op

Mémé Tchité spreekt tot na vrijdag niet meer met de pers. De speler wil niet meer praten voor de match tegen Standard. “Ik wil vrijdag eerst spreken met mijn voeten, daarna pas met mijn mond”, aldus Tchité in Het Laatste Nieuws. Lees verder »

Mbo op verlanglijst Moeskroen

Mbo op verlanglijst Moeskroen

De voorzitter van Moeskroen heeft tegenover de pers bevestigd dat Mbo Mpenza op het verlanglijstje staat. De speler is nog niet einde contract maar een transfer zou bespreekbaar zijn. Lees verder »

 04-04-2007 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Niet al te veel blessurenieuws vandaag. De enige speler die er vrijdag niet bij zal zijn is Walter Baseggio. Voor de rest was de kern voltallig. Ook Vanden Borre was er bij na last te hebben gehad van zijn adductoren. Lees verder »

Training achter gesloten deuren

Training achter gesloten deuren

Supporters die van het goede weer willen profiteren om een glimp van hun ploeg op te vangen zijn er aan voor de moeite. Paars-wit traint morgen, net als vandaag, achter gesloten deuren. Daarna trekken ze in afzondering. Lees verder »

Anderlecht volgt Costa

Anderlecht volgt Costa

Anderlecht zou een nieuwe verdedigende middenvelder op het spoor zijn, met name Edouardo Nascimento Costa. De 24-jarige Braziliaan speelt op dit ogenblik bij Espanyol maar wil er weg wegens geen vaste basisplaats. Lees verder »

Nog meer interesse in Frutos

Nog meer interesse in Frutos

Na Lazio heeft nu ook nog een andere Italiaanse club interesse in de Argentijn. Het zijn er zelfs 3: Sampdoria, Genua en Fiorentina. Al wil Nicolas Frutos er zelf niet al te veel over kwijt. Lees verder »

 03-04-2007 

Boussoufa: "Verdiende zege"

Boussoufa:

"De motivatie om de drie punten te pakken was groot en de ontlading navenant. We combineerden erg goed en maakten de kansen ook af. We boekten een verdiende zege en toverden oogstrelend voetval op de mat." Lees verder »

Pareja kijkt uit naar Standard

Pareja kijkt uit naar Standard

"Achteraf is het makkelijk praten, maar voor Anderlecht kondigt elke wedstrijd zich moeilijk aan. Ook op bezoek bij de rode lantaarn word je met getrokken messen opgewacht. We scoorden gelukkig snel", weet de Pareja te vertellen. Lees verder »

Raceplannen Anderlecht duiken weer op

Raceplannen Anderlecht duiken weer op

Ze leken wel verticaal geklasseerd, de autoraceplannen van RSCA, maar nu zijn ze weer van onder het stof gehaald. Verschillende clubs zoals AC Milan, PSV en ook Anderlecht zouden terug interesse tonen in een autosportserie. Lees verder »

Hassan heeft er genoeg van

Hassan heeft er genoeg van

Dat Hassan niet tevreden was met de wissel was snel duidelijk toen hij kwaad de kleedkamer in liep. De speler stelt zich vragen bij de handelswijze van Vercauteren: "Als ik een slechte wedstrijd speel, word ik altijd vervangen" Lees verder »

Ultimatum voor Hassan

Ultimatum voor Hassan

Het zal mogelijk nog moeilijker worden om Ahmed Hassan in Brussel te houden. Anderlecht heeft de Egyptenaar alvast voor een ultimatum gesteld. Na de bekerwedstrijden tegen Standard (8 mei) wil Van Holsbeeck duidelijkheid. Lees verder »

Lazio volgt Frutos

Lazio volgt Frutos

Dat Frutos moeilijk te houden zal zijn is al langer geweten, zeker nu er interesse is van SS Lazio in de Argentijn. De Italiaanse ploeg heeft de spits al 3 keer komen bekijken maar heeft nog geen contact opgenomen met de club. Lees verder »

 02-04-2007 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Geen Walter Baseggio op de training vandaag. Hij ging op controle en daaruit bleek dat er nog steeds een klein scheurtje in de dij te zien was. Wellicht zal hij ook tegen Standard er niet bij zijn. Lees verder »

De Man: "Vercauteren kreeg gelijk"

De Man:

Mark De Man werd opgeofferd voor een extra spits. "Ik was ontgoocheld, maar het was een tactische keuze van de trainer. Hij koos voor een extra aanvaller en heeft gelijk gekregen. De snelheid van tchité was beslissend." Lees verder »

Reactie Boussoufa

Reactie Boussoufa

De titelstrijd is nu volop losgebarsten, dat beseft ook Mbark Boussoufa: "Deze maand moeten we het verschil maken. Genk is niet in goeie doen. Daarvan moeten wij profiteren." Lees verder »

 01-04-2007 

Reacties na Lierse SK

Reacties na Lierse SK

Olivier Deschacht maakte zijn tweede goal voor Anderlecht in 153 wedstrijden. Mbark Boussoufa scoorde ook nog eens, Mémé Tchité dikte zijn assisten totaal aan en Nicolas Frutos bewees weer eens zijn waarde met twee vroege goals. Lees verder »

Vercauteren: "Niet tevreden over Hassan"

Vercauteren:

Anderlecht won met ruime cijfers van Lierse, "maar bij 0-2 kwamen we nog in de problemen", besefte Vercauteren. "Gelukkig speelde Mémé Tchité een goede wedstrijd." Over Ahmed Hassan was hij iets minder tevreden. Lees verder »