Archieven

 31-03-2020 

'BAS kan licentie van Anderlecht nog afnemen'

'BAS kan licentie van Anderlecht nog afnemen'

ANDERE KV Oostende verneemt morgen dat het geen licentie krijgt voor eerste klasse. De gemiste overname door Pacific Media Group ligt aan de basis. Dat die overname er niet kwam, is de schuld van Marc Coucke. "Een bewijs dat hij verbonden is aan twee clubs", klinkt het. En dat kan ook Anderlecht zijn licentie kosten. Lees verder »

Vercauteren: "Iedereen moet toegevingen doen"

Vercauteren:

INTERVIEWS Er heerst momenteel veel onduidelijkheid rond het al dan niet stopzetten van de competitie. Frank Vercauteren is ook wel voorstander van een manier van afwerken, maar niet te koste van alles. Volgens hem is het goed als de betrokken ploegen tot een soort van overeenkomst komen.  Lees verder »

 30-03-2020 

Wachel: "Liever op het veld gevierd"

Wachel:

DAMES - INTERVIEWS De Belgische Voetbalbond besliste vorige week om de lagere voetbalreeksten en vrouwenreeksten stop te zetten. De leiders werden als kampioen uitgeroepen, dus ook de damesploeg van RSC Anderlecht. Maar ook zonder die beslissing hadden de paars-witte dames zich tot kampioen gekroond.  Lees verder »

Ook Virton stelt zich vragen bij licentie van Anderlecht

Ook Virton stelt zich vragen bij licentie van Anderlecht

ANDERE Virton grijpt naast een licentie en dat laten de Luxemburgers zomaar niet passeren. De 1B-club trekt dan ook naar het BAS, daar wil het de licentievoorwaarden voor het profvoetbal aanvechten. Ze baseren zich ondermeer op artikels uit de media om zich vragen te stellen bij de licentie van RSC Anderlecht.  Lees verder »

AC Milan overweegt bod op Doku

AC Milan overweegt bod op Doku

TRANSFERS - ANDERE Jérémy Doku geniet belangstelling van verschillende buitenlandse clubs, dat is niet nieuw. Maar nu zou ook één van die clubs overwegen om een bod uit te brengen. AC Milan haalde Alexis Saelemaekers al binnen en zou nu hetzelfde willen doen met Doku. Lees verder »

 28-03-2020 

Steegen: "Mensen blijven sensibiliseren"

Steegen:

INTERVIEWS RSC Anderlecht blijft dagelijks zijn supporters entertainen via sociale media, een bewuste strategie. Ze willen in de eerste plaats de mensen blijven sensibiliseren rond COVIS-19 door ondermeer getuigenissen van spelers, anderzijds houden ze de supporter ook op de hoogte van de maatregelen.  Lees verder »

Er is nog trainingsbedrijvigheid op Neerpede

Er is nog trainingsbedrijvigheid op Neerpede

ANDERE Het personeel is economisch werkloos, de spelers zijn in een vorm van "vakantie" nadat ze hun loon van de maand april lieten vallen. Maar toch wordt er nog getraind op Neerpede. Meer bepaald door Zakaria Bakkali, Adrien Trebel en Landry Dimata. Wel alledrie op verschillende tijdstippen. Lees verder »


 27-03-2020 

Coucke: "Hopen op voetbal in juli"

Coucke:

INTERVIEWS RSC Anderlecht blijft hopen om de competitie verder af te werken, dat zei ook voorzitter Marc Coucke aan VTM. Al benadrukt hij wel dat de gezondheid van de bevolking voorop staat. Coucke is blij dat de Pro League nog niet echt een beslissing genomen heeft. Hij hoopt op een verlenging van het seizoen. Lees verder »

Kleine clubs plannen acties tegen Pro League

Kleine clubs plannen acties tegen Pro League

ANDERE Het hoeft niet de verbazen dat RSC Anderlecht de competitie en de play-offs nog wil afwerken. Zij hopen op die manier alsnog Europees voetbal te halen. Of dat realistisch is, valt te betwijfelen. De Pro League heeft ook nog steeds geen beslissing genomen. En dat zijn de kleine clubs beu, zij plannen acties. Lees verder »

 26-03-2020 
 25-03-2020 

Speurders voeren huiszoekingen uit

Speurders voeren huiszoekingen uit

ANDERE Het gerecht onderzoekt nog altijd de verkoop van RSC Anderlecht aan Marc Coucke. Die kreeg uiteindelijk de voorkeur op Ghelamco-baas Paul Gheysens om de club te kopen. Ook al lag het bod van Gheysens 11 miljoen euro hoger. In kader van dat onderzoek voerden de speurders twee huiszoekingen uit. Lees verder »

Trainen niet verplicht

Trainen niet verplicht

ANDERE De spelers gingen gisteren akkoord om hun loon van april te laten vallen. In ruil zijn ze twee weken "vrij". Twee weken waarin ze niet verplicht zijn om hun individueel trainingsprogramma af te werken. RSC Anderlecht probeert hun spelers wel te motiveren om alsnog te blijven trainen.  Lees verder »


 24-03-2020 

Ook directieleden leveren in op loon

Ook directieleden leveren in op loon

ANDERE Niet alleen de spelers en het personeel zien dus in hun loon geknipt, ook de directieleden moeten inleveren. Zij zullen enkel nog betaald worden voor de taken die ze effectief nog doen. Spelers leveren een maand loon in,dat alleen al is een besparing van drie miljoen euro. Lees verder »

 23-03-2020 

Ook scout Eecloo ontslagen

Ook scout Eecloo ontslagen

ANDERE Het is duidelijk dat CEO Karel Van Eetvelt de financiële zaken van RSC Anderlecht op orde aan het stellen is. Ontslagen maken blijkbaar ook deel uit van zijn besparingen. Na Pär Zetterberg krijgt nu ook Pieter Eecloo zijn ontslag, hij maakte deel uit van de scoutingcel.  Lees verder »

 22-03-2020 

 21-03-2020 

Pär Zetterberg ontslagen

Pär Zetterberg ontslagen

ANDERE Zojuist werd bekend gemaakt dat ex-speler Pär Zetterberg aan de kant wordt geschoven. Sinds de komst van Kompany werd zijn rol steeds minder belangrijk, zo zat hij niet meer in het transfercomité en was hij gedegradeerd tot assistent. Nu eindigt het verhaal van de Zweed in het Lotto Park. Lees verder »

 20-03-2020 

Anderlecht krijgt licentie

Anderlecht krijgt licentie

ANDERE Anderlecht heeft de licentie te pakken voor volgend seizoen. Er waren twijfels vanwege het grote financiële verlies en de mogelijke dubbelrol van Wouter Vandenhaute, maar de licentiecommissie gaf groen licht. Lees verder »

 19-03-2020 

 18-03-2020 

Anderlecht: "Positief advies over licentie"

Anderlecht:

ANDERE Licentiemanager Nils Van Brantegem heeft zijn rapporten klaar. Morgen vernemen de clubs of ze extra uitleg moeten geven. Sporza belde naar de eersteklassers om te vragen hoe hun rapport eruit zag. "Wij kregen een positief advies", zo antwoordde men bij Anderlecht. Lees verder »

Verschaeren op verlanglijst AC Milan

Verschaeren op verlanglijst AC Milan

TRANSFERS - ANDERE Yari Verschaeren (foto) staat hoog op het verlanglijstje van AC Milan. De Milanezen zitten op dit moment in een vergevorderd stadium om Ralf Rangnick aan te stellen als nieuwe coach. De Duitser zou overkomen van RB Leipzig en zou bovendien ook de nieuwe technisch directeur worden. Vorige week nog werd Zvonimir Boban, de man die Alexis Saelemaekers naar Milan loodste, uit zijn functie als technisch directeur ontheven. Lees verder »

Nieuwe hobby voor Kompany: tuinieren

Nieuwe hobby voor Kompany: tuinieren

ANDERE Het zijn rare tijden, voor iedereen, ook voor voetballers. Zij trainen niet meer met de groep, wedstrijden zijn afgelast en op reis mogen ze al zeker niet. Dus tijd voor een ander tijdverdrijf. Vincent Kompany slaat dan maar aan het tuinieren, tot grote verbazing van vrouwlief Carla Kompany.  Lees verder »

 17-03-2020 

Ketjesdag verplaatst naar latere datum

Ketjesdag verplaatst naar latere datum

ANDERE Naar aanleiding van COVID-19 wordt ook de Ketjesdag uitgesteld. Die ging normaal door op woensdag 8 april in Walibi. Zowel RSC Anderlecht als Walibi zaten samen en beslisten om de Ketjesdag te verplaatsen naar een latere datum die tijdig zal worden meegedeeld aan de Ketjes en hun ouders.  Lees verder »

Kompany gaat coronafilmpje opnemen

Kompany gaat coronafilmpje opnemen

ANDERE Marc Coucke heeft zich dezer dagen tot doel gesteld om zo veel mogelijk landgenoten bewust te maken van de ernst van het coronavirus. De Anderlecht-voorzitter merkt op dat heel wat bevolkingsgroepen moeilijk bereikbaar zijn. Daarom zal Vincent Kompany vandaag een filmpje opnemen. Lees verder »

Dimata, Roofe en Gerkens in Neerpede

Dimata, Roofe en Gerkens in Neerpede

BLESSURES Drie spelers tekende gisteren present op het oefencentrum van Anderlecht in Neerpede: Landry Dimata (foto), Kemar Roofe en Pieter Gerkens. Het trio werkte er aan hun revalidatie. De overige spelers zijn thuis en volgen daar een individueel programma. Lees verder »

Thuis trainen met Marco Kana

Thuis trainen met Marco Kana

ANDERE Onder onze lezers zitten er wellicht ook ouders met jonge voetballertjes. Ook die hun competitie ligt volledig plat net als hun trainingen. Op het internet circuleren al verschillende video's met thuistrainingen. Ook Marco Kana toont in een filmpje aan hoe je thuis kan verder trainen.  Lees verder »

Fanshop en ticketing sluiten voor onbepaalde tijd

Fanshop en ticketing sluiten voor onbepaalde tijd

ANDERE RSC Anderlecht heeft besloten om de fanshop voor onbepaalde te sluiten, ook de ticketing sluit zijn deuren. Dit naar aanleiding van COVID-19. De webshop blijft wel actief dus je kan nog altijd online fanartikelen bestellen. De club zal tijdig communiceren wanneer de fanshop weer opengaat. Lees verder »

 16-03-2020 

Van Eetvelt verduidelijkt nieuw organigram RSCA

Van Eetvelt verduidelijkt nieuw organigram RSCA

ANDERE Karel Van Eetvelt, de nieuwe CEO van Anderlecht, geeft meer duiding over de functies van enkele belangrijke figuren in het sportief departement van RSCA. De ex-sportieve manager van AA Gent, Peter Verbeke, wordt Head Of Sports. Naast zijn zijde staat Vincent Kompany, samen zullen zij het sportieve beleid uitstippelen. Michael Verschueren wordt CFO Sports en bewaakt dus het financiële kader van de sportieve activiteiten en voert mee de onderhandelingen. Lees verder »

Bestuurder Keerseblick test positief op corona

Bestuurder Keerseblick test positief op corona

ANDERE Matthijs Keerseblick was sinds 2016 hoofd van de verkoop, communicaite en marketing op RSC Anderlecht. Begin 2019 ruilde hij de club in voor Matexi, maar hij bleef aan als bestuurder bij paars-wit. Keerseblick testte onlangs positief op COVID-19 maar zou ondertussen aan de beterhand zijn.  Lees verder »

Anderlecht stuurt alle spelers naar huis

Anderlecht stuurt alle spelers naar huis

ANDERE RSC Anderlecht heeft gisterenavond laat nog beslist om alle trainingen op te schorten en de spelers naar huis te sturen, naar aanleiding van COVID-19 (corona). De spelers worden wel geacht om thuis hun conditie op peil te houden. Spelers en staff zullen nauw met elkaar blijven communiceren via de digitale kanalen.  Lees verder »

 15-03-2020 

Verjaardag webteamlid Garrincha

Verjaardag webteamlid Garrincha

WEBSITE - ANDERE Vandaag is het de verjaardag van één van de grootste drijvende krachten achter Anderlecht-Online, Garrincha. Sinds het prille debuut is hij achter de schermen de mentor van vele medewerkers. We wensen hem een heel gelukkige verjaardag en heel veel dank voor zijn niet-aflatende inzet !! Lees verder »

 14-03-2020 

Speciaal trainingsregime door coronavirus

Speciaal trainingsregime door coronavirus

ANDERE In het kader van de actuele coronacrisis heeft Anderlecht allerlei maatregelen genomen. Zo wordt de spelersgroep opgesplitst in verschillende kleine groepen. Elke groep traint apart krijgt zijn eigen kleedkamer. Ook krijgt elke speler een persoonlijk lunchpakket. Lees verder »

 12-03-2020 

Ook play-offs in gevaar

Ook play-offs in gevaar

ANDERE De laatste speeldag van de Jupiler Pro League gaat al door achter gesloten deuren. Nu is de kans ook groot dat dat het laatste wapenfeit was van voetbalseizoen 2019-2020. De kans is namelijk groot dat de play-offs volledig afgeschaft worden.  Lees verder »

Stand van zaken Jupiler Pro League

Stand van zaken Jupiler Pro League

WEDSTRIJDEN - ANDERE Een deel van de buiitenlandse voetbalcompetities wordt momenteel achter gesloten deuren gespeeld door COVID-19 (Corona). In de Jupiler Pro League wijzigt er momenteel niets, de wedstrijden gaan door zoals gepland mét toeschouwers. Dit weekend is ook de laatste speeldag van de reguliere competitie. Lees verder »

 11-03-2020 

Geen persmoment deze week

Geen persmoment deze week

ANDERE Naar aanleiding van het coronavirus heeft Anderlecht volgens Het Laatste Nieuws alle persactiviteiten voor de rest van de week afgelast. Zo zal er dus geen voorbeschouwing zijn met Frank Vercauteren voor de pers op vrijdag en een gepland interview met Sardella gaat ook niet door. Lees verder »

Anderlecht start gesprekken met Van Crombrugge

Anderlecht start gesprekken met Van Crombrugge

TRANSFERS Anderlecht wil het contract van doelman Hendrik Van Crombrugge openbreken. Volgens Het Laatste Nieuws zijn de eerste verkennende gesprekken al achter de rug. Van Crombrugge ontpopte zich sinds zijn komst in geen tijd tot een sterkhouder. Met een verbeterd contract hoopt Anderlecht hem te kunnen houden. Lees verder »

Roofe mikt op play-offs

Roofe mikt op play-offs

BLESSURES - ANDERE Nog één wedstrijd van de reguliere competitie en dan weten we of RSC Anderlecht de play-offs start in 1 of 2. Frank Vercauteren zal in ieder geval al enkele geblesseerden recupereren. Kemar Roofe hoopt om tegen de start van de play-offs fit te zijn. Lees verder »

Doku wijst Ghana af

Doku wijst Ghana af

ANDERE Ghana-bondscoach Charles Akonnor was onlangs in België. Hij kwam er Derrick Luckassen, Francis Amuzu en Jérémy Doku bezoeken om hen warm te maken voor Ghana. Doku bedankte Akonnor voor de interesse maar wees zijn uitnodiging voor het Ghanees elftal vriendelijk af.  Lees verder »

 10-03-2020 

Doku wekt interesse, maar wil blijven

Doku wekt interesse, maar wil blijven

TRANSFERS De stijgende lijn in de prestaties van Jeremy Doku blijft niet onopgemerkt. Het Nieuwsblad weet dat de 17-jarige winger interesse gewekt heeft bij meerdere buitenlandse clubs. Maar Anderlecht hoeft niet te panikeren: volgens de krant blijft Doku liefst van al nog minstens één jaar in het Astridpark. Lees verder »

Anderlecht opnieuw aanwezig op Future Cup

Anderlecht opnieuw aanwezig op Future Cup

JEUGD De U17 van RSC Anderlecht zal aanstaande zomer opnieuw deelnemen aan de Future Cup, het prestigieuze jeugdtornooi georganiseerd door Ajax Amsterdam. Anderlecht won het toernooi in 2011, 2013 en 2015. Vorige zomer kroonde  Anouar Ait El Hadj zich tot topschutter van het toernooi en werd hij bovendien verkozen tot beste speler. Lees verder »

 09-03-2020 

Vandaag eerste werkdag Van Eetvelt

Vandaag eerste werkdag Van Eetvelt

ANDERE Ruim twee weken vroeger dan aanvankelijk voorzien start Karel Van Eetvelt vandaag als CEO van Anderlecht. Hij neemt de dagelijkse leiding van de club op zich. Ook Peter Verbeke begint vandaag aan zijn carrière bij Anderlecht. Lees verder »

 08-03-2020 

Nieuwe webpoll: haalt Anderlecht alsnog Play-Off 1?

Nieuwe webpoll: haalt Anderlecht alsnog Play-Off 1?

WEBSITE Met nog één wedstrijd te spelen telt Anderlecht één punt minder dan de nummers zes en zeven KV Mechelen en Racing Genk. Spelen deze twee volgende week onderling gelijk en wint Anderlecht op STVV, dan plaatst paars-wit zich alsnog voor Play-Off 1. Ziet u dat gebeuren? Laat het weten in onze poll. Lees verder »

Ruimere zege dateert van 2000

Ruimere zege dateert van 2000

ANDERE De 7-0-overwinning van Anderlecht is de grootste zege uit onze competitie dit seizoen. Anderlecht verbeterde de prestatie van Club Brugge, dat op de tweede speeldag met 6-0 won van STVV. Voor Anderlecht is de 7-0 de grootste zege sinds november 2016. Voor een nog grotere zege moeten we al twintig jaar terug in de tijd. Lees verder »

 07-03-2020 

Anderlecht peuzelt Zulte Waregem op

Anderlecht peuzelt Zulte Waregem op

WEDSTRIJDEN Anderlecht zit nog steeds in de race om Play-Off 1 na een monsterzege tegen Zulte Waregem. Net zoals in de vorige thuismatch kwam het snel op voorsprong en wist het die voorsprong ook snel genoeg uit te bouwen. Zulte speelde voor rust nog mee, maar het werd in de tweede helft overlopen door een gretig Anderlecht en kreeg nog vijf doelpunten te slikken. Na het gelijkspel van Mechelen beslist de laatste speeldag dus over wie Play-Off 1 haalt. Lees verder »

Amuzu start in de basis

Amuzu start in de basis

WEDSTRIJDEN Voor de laatste thuismatch in de reguliere competitie heeft Frank Vercauteren Francis Amuzu in de basispoeg gedropt. Pjaca neemt plaats op de bank, waar hij het gezelschap krijgt van onder andere Chadli en Verschaeren. Verder start dezelfde ploeg als tegen Waasland-Beveren. Lees verder »

 06-03-2020 

Chadli terug in de selectie

Chadli terug in de selectie

WEDSTRIJDEN Nacer Chadli zit in de selectie voor de wedstrijd van morgen tegen Zulte Waregem. Anderlecht moet winnen tegen Zulte en hopen op puntenverlies van KV Mechelen thuis tegen Eupen, anders mag het zich opmaken voor Play-Off 2. Lees verder »

Wat als ?

Wat als ?

INTERVIEWS - ANDERE Rond RSC Anderlecht hangt momenteel veel de vraag: wat als ? Paars-wit is afhankelijk van de resultaten van Mechelen en Genk om Play-Off 1 nog te halen, op voorwaarde dat ze zelf hun laatste wedstrijden winnen. De coach focust zich nu vooral op de komende wedstrijden.  Lees verder »

Deschacht terug in Lotto Park

Deschacht terug in Lotto Park

INTERVIEWS - ANDERE Zaterdag is ook de terugkeer van een oude bekende naar het Lotto Park: Olivier Deschacht. De verdediger was begin dit seizoen ook even in beeld bij Oud-Heverlee Leuven, de toenmalige club van Frank Vercauteren. De trainer is er zich van bewust dat het altijd opletten is met ex-spelers.  Lees verder »

Gesloten vakken mag geen excuus zijn

Gesloten vakken mag geen excuus zijn

INTERVIEWS - ANDERE RSC Anderlecht speelt zaterdag in het Lotto Park, de grootste sfeergroep Mauves Army, zal niet aanwezig zijn. Tribune 4 is gesloten door incidenten in het verleden. Maar dat mag volgens Frank Vercauteren geen excuus zijn: "De taak van de spelers blijft dezelfde: winnen." Lees verder »

Geen extra geblesseerden

Geen extra geblesseerden

BLESSURES - ANDERE Goed nieuws op de persconferentie van Frank Vercauteren naar aanleiding van de wedstrijd tegen Zulte-Waregem: er zijn geen extra geblesseerden. De coach hoopt vooral dat dit zou blijft. Nacer Chadli trainde een hele week mee en ook Sandler en Roef zijn op de terugweg.  Lees verder »

Vlap: "Play-Off 2 dan maar winnen"

Vlap:

INTERVIEWS Play-Off 1 echt opgeven doet Michel Vlap nog niet, al is hij ook realistich en kijkt hij al vooruit. "We moeten dan maar zien dat we Play-Off 2 winnen, dat zijn we aan iedereen verplicht". De Fries heeft een moeilijke tijd achter de rug bij RSC Anderlecht maar begint zijn weg te vinden.  Lees verder »

Vercauteren ook volgend seizoen T1

Vercauteren ook volgend seizoen T1

ANDERE Eigenlijk moet er nog een mirakel gebeuren om RSC Anderlecht in Play-Off 1 te zien spelen. Alles moet dus gezet worden op winst in Play-Off 2 en zo Europees voetbal af te dwingen. Maar zelfs als dat niet lukt zal Frank Vercauteren ook volgend seizoen nog hoofdtrainer zijn in Brussel.  Lees verder »

 05-03-2020 

Opnieuw boete voor RSC Anderlecht

Opnieuw boete voor RSC Anderlecht

ANDERE RSC Anderlecht moet een boete van 2.500 euro betalen. Tijdens de wedstrijd tegen Mechelen gooide een supporter een voetzoeker op het veld van het AFAS-stadion waarvoor paars-wit nu beboet wordt. De gooier werd wel onmiddellijk gevonden met behulp van de aanwezige supporters.  Lees verder »

Dimata boekt vooruitgang

Dimata boekt vooruitgang

BLESSURES - ANDERE Hoe zit het nu eigenlijk met Landry Dimata, geen mens die het exact weet behalve RSC Anderlecht en de medische entourage van de speler. Wel valt er te horen dat de spits vooruitgang boekt maar dit seizoen nog in actie komen zit er niet meer in. Er wordt nu ingezet op volgend seizoen.  Lees verder »

 04-03-2020 

Vijf U21-spelers trainen met A-kern

Vijf U21-spelers trainen met A-kern

JEUGD Frank Vercauteren liet vandaag vijf jongens van de U21 meetrainen met de A-kern. Dat weet La Dernière Heure. Het gaat om verdedigers Lucas Lissens en Zeno Debast (foto), middenvelder Theo Leoni en aanvallers Mathis Suray en Niklo Dailly. Lees verder »

Ook Anderlecht neemt maatregelen tegen corona

Ook Anderlecht neemt maatregelen tegen corona

ANDERE Het corona virus beheerst het nieuws dezer dagen, ook bij RSC Anderlecht zijn ze alert voor eventuele besmettingen. De club nam in ieder geval al enkele maatregelen. Zoals bij de meeste bedrijven mag men niet meer handen schudden, ook kussen ter begroeting is verboden.  Lees verder »

 03-03-2020 

Lukaku: "Ik speel nog twee jaar voor Anderlecht"

Lukaku:

TRANSFERS Romelu Lukaku wil over zeven jaar zijn carrière afsluiten bij Anderlecht. Dat vertelde hij gisteren tijdens een vragenuurtje met volgers op Instagram. Op de vraag of hij ooit terugkeert naar Anderlecht antwoordde Lukaku 'Voor minstens twee jaar' en hij tagde Michael Verschueren in het bericht. Lees verder »

Deze week eindelijk Chadli?

Deze week eindelijk Chadli?

BLESSURES Volgens Het Laatste Nieuws is er een kans dat Anderlecht deze week Nacer Chadli recupereert. De Rode Duivel staat al sinds 26 januari aan de kant met problemen aan de kuit. Kemar Roofe (ook kuit) zien we na zijn terugval niet meer in actie tijdens de reguliere competitie. Lees verder »

Blessure Murillo valt mee

Blessure Murillo valt mee

BLESSURES De enkelblessure die Amir Murillo zaterdag opliep tegen Waasland-Beveren, valt mee. Dat weet Het Nieuwsblad. Meer uitleg geeft de krant niet, maar aangezien het berichtje slechts één zin krijgt in de krant, gaan we ervan uit dat Murillo komend weekend gewoon kan spelen. Lees verder »

Anderlecht kan Pjaca kopen in juni

Anderlecht kan Pjaca kopen in juni

TRANSFERS De huurovereenkomst van Marko Pjaca bevat niet alleen een optie voor een verlengde uitleenbeurt, maar ook voor een definitieve transfer. Het Nieuwsblad vernam van Italiaanse bronnen dat Anderlecht de Kroaat in juni kan kopen voor Juventus. Aan een "redelijke" prijs. Lees verder »

 02-03-2020 

Vlap verliest doelpunt aan Joveljic

Vlap verliest doelpunt aan Joveljic

ANDERE De Pro League heeft het eerste doelpunt dat Anderlecht zaterdag scoorde op Beveren toegewezen aan Dejan Joveljic (foto). Michel Vlap trapte op doel, maar Joveljic raakte nog even de bal. Voldoende om het doelpunt op zijn naam te krijgen, zo oordeelt de Pro League. Lees verder »

Murillo met last aan enkel en knie

Murillo met last aan enkel en knie

BLESSURES Amir Murillo kreeg tegen Waasland-Beveren een trap op de enkel en voelde nadien ook wat pijn aan de knie. De Panamees kon de wedstrijd uitspelen en Frank Vercauteren maakte zich na afloop niet veel zorgen. Toch ondergaat de rechtsback begin deze week enkele onderzoeken. Lees verder »

 01-03-2020 

Doku aanvaardt excuses HLN na 'misplaatste beschrijving'

Doku aanvaardt excuses HLN na 'misplaatste beschrijving'

ANDERE In haar wedstrijdverslag van Waasland-Beveren - Anderlecht verwees Het Laatste Nieuws gisteren naar Jeremy Doku met de woorden 'kleine kleurling'. Doku schrok zich een bult toen hij het las en hekelde op Twitter de woordkeuze. Het Laatste Nieuws heeft vandaag haar excuses aangeboden en Doku heeft ze aanvaard. Lees verder »