Archieven

 31-03-2017 

Romelu Lukaku topschutter in Premier League

Romelu Lukaku topschutter in Premier League

ANDERE Ex-Anderlecht speler Romelu Lukaku, is in Engeland verkozen tot 'Player of the Month' van de Premier League. Bovendien is hij momenteel ook topscorer in de Premier League. Toch wel een hele prestatie van Romelu en het vernoemen waard. Proficiat sportingboy !!! Keep up the good work ! Lees verder »

Trump dwarsboomde transfer Badji

Trump dwarsboomde transfer Badji

TRANSFERS Stéphane Badji leek in februari op weg naar New York City. De transfer ging uiteindelijk niet door en nu weten we ook waarom. "Doordat Trump president werd, zou een werkvergunning lastig worden", verklaart Herman Van Holseeck. Lees verder »

Opfrisbeurt voor jeugdopleiding

Opfrisbeurt voor jeugdopleiding

JEUGD - INTERVIEWS Anderlecht zit niet stil de laatste weken. Ook de jeugdopleiding wordt in de toekomst helemaal anders aangepakt. De club heeft geleerd uit zijn fouten uit het verleden en het heden. De conclusie is simpel: wie als jongere geen profmentaliteit aan de dag legt, moet zich niet aan een contract verwachten.  Lees verder »

Delcroix volgend seizoen wellicht bij A-kern

Delcroix volgend seizoen wellicht bij A-kern

JEUGD Tijdens de voorbije interlandbreak mocht Hannes Delcroix bij Anderlecht meetrainen met de A-kern. De kans is groot dat hij dit volgend jaar altijd mag doen. "Ik denk dat Delcroix bij de A-kern zal komen", vertelt manager Herman Van Holsbeeck in Het Laatste Nieuws. Lees verder »

Beker van België U21: laatste vier zijn bekend

Beker van België U21: laatste vier zijn bekend

JEUGD De vier halvefinalisten voor de Beker van België bij de U21 zijn bekend. Maandag plaatsten Anderlecht en AA Gent zich al. Gisteren kwamen hier Club Brugge en RC Genk bij. Wij houden jullie op de hoogte over de speeldata en wie tegen wie speelt. Come On Young Mauves !! Lees verder »

"We willen eerst proberen om iedereen te houden"

INTERVIEWS Herman Van Holsbeeck gaat weer een drukke transferzomer tegemoet. Niet alleen is Lukasz Teodorczyk gegeerd wild, ook Youri Tielemans en Leander Dendoncker staan op het verlanglijstje van verschillende, al dan niet grote, clubs. "Maar ik ga vooral proberen om iedereen te houden", zegt de general manager. Lees verder »

Kara onzeker voor vanavond

Kara onzeker voor vanavond

BLESSURES - WEDSTRIJDEN Kara Mbodj is nog altijd onzeker voor de wedstrijd van vanavond tegen Zulte-Waregem. De Senegalees speelde afgelopen maandag nog met Senegal en de kans zit er dus in dat hij niet speelklaar geraakt voor vanavond. Uros Spajic staat eventueel klaar om hem te vervangen.  Lees verder »

Wat met Isaac Kiese Thelin?

Wat met Isaac Kiese Thelin?

TRANSFERS Isaac Kiese Thelin wordt momenteel geleend van het Franse Bordeaux. Er is nog geen sprake van de aankoopoptie te lichten, ook al is de spits een voorbeeld in de kleedkamer met zijn voorbeeldige mentaliteit. Ook Stéphane Badji vertoont dezelfde mentaliteit bij RSC Anderlecht. De club wil dan ook een geste doen om Badji te laten vertrekken. Lees verder »

Van Buyten heeft spijt

Van Buyten heeft spijt

ANDERE In 2014 probeerde Anderlecht Daniël Van Buyten nog twee seizoenen naar het Astridpark te halen. De verdediger besloot echter om volledig te stoppen met voetballen en ging aan de slag bij Standard Luik als sportief raadgever. Enkele weken geleden kreeg hij daar zijn ontslag. De ex-Rode Duivel zou zijn beslissing om niet bij Anderlecht te gaan voetballen, nu betreuren.  Lees verder »

Afspraken met Acheampong en Kara

Afspraken met Acheampong en Kara

ANDERE Zowel voor Frank Acheampong als voor Kara Mbodj, kreeg Anderlecht afgelopen wintermercato een hoog bod uit Engeland. In beide gevallen ging de club daar niet op in. In ruil maakte de club wel goede afspraken met beide spelers voor de komende transferperiode. Lees verder »

"Er is een kans dat Bruno blijft"

INTERVIEWS De clubs moeten zich houden aan de regel van zes voetbalbelgen op het wedstrijdblad. RSC Anderlecht haalt dat aantal nipt. Als in de toekomst Youri Tielemans, Leander Dendoncker en misschien ook Andy Najar moesten vertekken, heeft het een probleem. Daarom bestaat de kans dat Massimo Bruno in het Astridpark blijft, al moet er eerst nog een overeenkomst gevonden worden met Leipzig. Lees verder »

Rond de 20 miljoen euro voor Teodorczyk

Rond de 20 miljoen euro voor Teodorczyk

TRANSFERS - INTERVIEWS Anderlecht lichtte de optie op zijn topschutter Lukasz Teodorczyk, het betaalde netjes 4,75 miljoen euro aan Dinamo Kiev. Een peuleschil vergeleken met wat paars-wit kan krijgen als transferbedrag voor de Pool, de club rekent op een transferbedrag van rond de 20 miljoen euro. Liefst van al hopen ze dat de spits blijft, maar dat wordt een moeilijke opgave. Lees verder »

"We hebben nieuwe infrastructuur nodig"

INTERVIEWS Het Eurostadion lijkt door de recente ontwikkelingen volledig afgeschreven. Anderlecht gaf eerder al aan dat het er niet meer wilde spelen. Toch heeft de club dringend nood aan een nieuwe infrastructuur als het mee wil met de tijd, aldus general manager Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

Met Leye, maar zonder Bossut

Met Leye, maar zonder Bossut

BLESSURES - WEDSTRIJDEN Zulte Waregem zal het vanavond zonder Sammy Bossut moeten stellen. De doelman sukkelt met de buikspieren. Mbaye Leye zal waarschijnlijk wel spelen. De spits heeft echter een gebroken neus en zal daarom een beschermend masker dragen. Op die manier krijgen we mogelijk een echt "duel der maskers", want ook Spajic bij Anderlecht draagt er één. Lees verder »

 30-03-2017 

Support the T34M !

Support the T34M !

WEBSITE Morgen starten de play-offs met Zulte Waregem - RSC Anderlecht als opener. Daarom is het ook tijd om onze campagne "Support the T34M" te lanceren. 'T34M' in plaats van 'team', aangezien we als fans samen met de club op zoek gaan naar onze 34e landstitel! Lees verder »

Iedereen fit behalve Najar

Iedereen fit behalve Najar

BLESSURES - WEDSTRIJDEN Alle internationals zijn terug op Neerpede om het eerste duel van Play-off I tegen Zulte Waregem voor te bereiden. Andy Najar ontbrak vanochtend als enige op training. Hij kwam geblesseerd terug uit Honduras en dreigt een week of drie buiten strijd te zijn. Lees verder »

 29-03-2017 

Hanni: "We zijn ambitieus"

Hanni:

INTERVIEWS Binnen 48 u opent Anderlecht play-off 1 tegen Zulte-Waregem. Sofiane Hanni verwacht zich aan een warm welkom aan de Gaverbeek als in een hevige strijd. Maar Anderlecht is er klaar voor en vooral ambitieus om de strijd te starten in het Regenboogstadion.  Lees verder »

UEL: 2429 tickets voor Anderlecht-supporters

UEL: 2429 tickets voor Anderlecht-supporters

ANDERE Anderlecht stelt 2429 tickets ter beschikking van de supportersclubs voor de supporters die de verplaatsing naar Manchester United willen maken. Er vrezen dus veel Anderlecht supporters opnieuw teleurgesteld te worden die de verplaatsing zullen missen. Opnieuw een huzarenstukje voor de supportersclubs om de tickets eerlijk verdeeld te krijgen.  Lees verder »

Michel Verschueren is terug thuis

Michel Verschueren is terug thuis

ANDERE Vorige week werd 'Mister Michel' nog geopereerd aan de dikke darm waar een tumor werd weggesneden. Verschueren lag enkele dagen op intensieve zorgen en verhuisde na een paar dagen naar een gewone kamer. Nu is hij weer thuis, dat laat hij zelf weten via twitter. Van harte beterschap Mister Michel !!! Lees verder »

Najar wellicht twee weken out

Najar wellicht twee weken out

BLESSURES De blessure die Andy Najar de voorbije nacht opliep, blijkt mee te vallen. Volgens La Dernière Heure is er geen sprake van een scheur in de adductoren. Hierdoor zou de Hondurees slechts twee weken out zijn. Lees verder »

Wolfsburg polst bij Acheampong

Wolfsburg polst bij Acheampong

TRANSFERS Volgens media in Ghana toont Wolfsburg interesse voor Frank Acheampong. Iemand uit de entourage van Acheampong vertelt er dat Wolfsburg zelfs al contact heeft opgenomen om te onderhandelen. Ook andere clubs zouden hun interesse al kenbaar gemaakt hebben. Lees verder »

Ook technische staf krijgt contractverlening

Ook technische staf krijgt contractverlening

ANDERE RSC Anderlecht denk volop aan volgend seizoen. Na de contractverlengingen van René Weiler en Frank Boeckx, was het vandaag aan de technische staf om hun contract te verlengen tot 2019. "We willen hiermee hun visie en lof belonen", aldus Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

Kanu zoekt nieuwe club en traint bij Londerzeel

Kanu zoekt nieuwe club en traint bij Londerzeel

ANDERE De Braziliaanse spits Kanu, is terug in België, waar hij op zoek gaat naar een nieuwe club. Ondertussen traint hij mee bij de beloften van SK Londerzeel. Kanu verliet in 2013 Anderlecht voor het Russische Terek Grozny voor om en bij de drie miljoen. Zijn laatste club was het Thaise Buriram United, maar ook daar kwam hij niet aan spelen toe.  Lees verder »

Chelsea richt pijlen op Tielemans

Chelsea richt pijlen op Tielemans

TRANSFERS Volgens Tuttomercatorweb.com, heeft Chelsea contact opgenomen met RSC Anderlecht omtrent een transfer naar de Engelse club. Antonio Conté, coach van Cheslea, heeft bij zijn bestuur de wens uitgedrukt dat hij Tielemans bij zijn groep wil halen. Herman Van Holsbeeck is bereid om te praten met de Engelse grootmacht.  Lees verder »

Decoene: "Niks buikgevoel, wij meten"

Decoene:

INTERVIEWS Anderlecht start vrijdag aan een zwaar programma, de komende twee weken staan er 4 wedstrijden op het programma, te beginnen vrijdag tegen Zulte-Waregem. Fysiek een zware belasting, maar de medische staff van paars-wit ziet erop toe dat geen enkele speler in het rood gaat, dankzij 'Catapult", het systeem dat Anderlecht in januari aankocht. Lees verder »

Nationale U19 kunnen zich niet plaatsen voor EK

Nationale U19 kunnen zich niet plaatsen voor EK

ANDERE De Belgische U19, onder leiding van coach Gert Verheyen, halen het EK niet. Het verloor zijn wedstrijd gisteren tegen Ierland, door een owngoal van Wout Faes, en verloor zo zijn koppositie en de kwalificatie. Het is al van 2011 geleden dat het de jonge Belgen lukte om zich te plaatsen voor een EK. Lees verder »

"Ik wil dat patroon doorbreken"

INTERVIEWS Frank Boeckx gaat binnen enkele dagen play-off 1 in als eerste doelman bij RSC Anderlecht. Het is geleden van 2011 dat Boeckx nog speelde in play off 1, toendertijd met AA Gent. Tijdens de interlandbreak kreeg de doelman een infiltratie in de rug om volledig fit aan de play-offs te kunnen beginnen. Lees verder »

Eurostadion nu helemaal ten grave gedragen ?

Eurostadion nu helemaal ten grave gedragen ?

ANDERE Nadat Ghelamco vanuit alle hoeken al tegengewerkt werd voor de bouw van het Eurostadion, heeft het nu wellicht de genadeslag gekregen. Vlaams Minister Ben Weyts heeft immers beslist dat hij de twee stukken Vlaamse grond, die nodig zijn voor de bouw te kunnen realiseren, niet meer wil verkopen aan Ghelamco.  Lees verder »


 28-03-2017 

Tielemans speelt gelijk met België tegen Rusland

Tielemans speelt gelijk met België tegen Rusland

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Youri Tielemans begon aan de oefeninterland tegen Rusland en speelde 66 minuten. Het was meteen zijn eerste basisplaats. Op het moment dat de jonge Anderlechtenaar gewisseld werd, stond het 1-3 voor de Rode Duivels. Tielemans maakte een degelijke indruk. Door wat geknoei achteraan, verprutste een ingedommeld België echter toch nog de voorsprong. In extremis werd het 3-3. Lees verder »

Play-off 1: Parking Decathlon en gratis shuttle

Play-off 1: Parking Decathlon en gratis shuttle

ANDERE Play-off 1 staat voor de deur en de abonnementen voor de vijf thuiswedstrijden vlogen de deur uit. "Dat is goed nieuws, maar uit een rondvraag hebben we begrepen dat parking een grote bekommernis blijft", klonk het bij de club. Daarom bieden de club, Decathlon en de overheidsdiensten een oplossing voor de fans. Lees verder »

Eerste basisplaats Tielemans bij Rode Duivels

Eerste basisplaats Tielemans bij Rode Duivels

ANDERE Youri Tielemans start over een kleine veertig minuten in de basis tijdens de oefeninterland van België tegen Rusland. Voor Tielemans is het zijn eerste basisplaats als Rode Duivel. In de herst mocht hij al twee keer kort invallen tegen Nederland en Estland. Lees verder »

Abonnementen voor play-offs uitverkocht

Abonnementen voor play-offs uitverkocht

ANDERE Net zoals vorig seizoen kon je een mini-abonnement aankopen voor de play-offs. Drie dagen voor de aanvang van die play-offs zijn alle mini-abonnementen uitverkocht. Er blijven nog ongeveer 500 vrije plaatsen over per wedstrijd, de vrije verkoop van die tickets start nu donderdag 30 maart. Lees verder »

Vrije verkoop Play-off 1 start donderdag

Vrije verkoop Play-off 1 start donderdag

ANDERE Er zijn nog tickets beschikbaar voor de vijf laatste thuiswedstrijden van Anderlecht. De vrije verkoop voor deze wedstrijden start komende donderdag. Tickets kunnen aangekocht worden aan de loketten of online (behalve voor de wedstrijd tegen Club Brugge enkel aan de loketten). Per identiteitskaart kunnen er vier tickets aangekocht worden.  Lees verder »

 27-03-2017 

Dendoncker en Tielemans morgen in actie met België?

Dendoncker en Tielemans morgen in actie met België?

WEDSTRIJDEN - ANDERE Veel Anderlechtfans zien het misschien liever niet gebeuren, maar de kans is groot dat Tielemans en Dendoncker morgen met België tegen Rusland in actie komen. Het betreft een vriendschappelijke interland en coach Martinez zal vermoedelijk aan het experimenteren slagen. Een aantal sterkhouders blijken ook plots 'geblesseerd' te zijn. Lees verder »

Eurostadion krijgt geen bouwvergunning

Eurostadion krijgt geen bouwvergunning

ANDERE Grimbergen heeft zopas de bouwvergunning voor het Eurostadion geweigerd. Mogelijk is dit nu het definitieve einde voor het stadion. In dat geval komt het EK2020 niet naar België. Anderlecht stapte al eerder uit het project al houdt Ghelamco de club aan zijn aangegane verplichtingen.  Lees verder »

Van Holsbeeck: "Weiler blijft sowieso"

Van Holsbeeck:

INTERVIEWS Enkele weken geleden, voor de aanvang van de play-offs, kreeg René Weiler een nieuw en verbeterd contract bij RSC Anderlecht. Daarmee wou de club een duidelijk signaal geven naar buiten en naar zijn spelers toe. Herman Van Holsbeeck is duidelijk: "Weiler blijft, ook als we als derde eindigen." Lees verder »

Lardot fluit Zulte-Waregem - Anderlecht

Lardot fluit Zulte-Waregem - Anderlecht

ANDERE Anderlecht opent vrijdagavond play-off 1 op het veld van Zulte-Waregem. Jonathan Lardot werd aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Net zoals vorig jaar worden alle play-off 1 wedstrijden afgewerkt met vier lijnrechters. Laurent Conotte, Vito Di Vincenzo, Koen Thys, Alexandre Boucaut en Wim Smet zijn de assistenten van scheidsrechter Lardot. Lees verder »

Bastien: "Youri is altijd heel nederig gebleven"

Bastien:

INTERVIEWS Samuel Bastien, opgeroepen door Johan Walem, kan vanavond debuteren voor de jonge Duivels tijdens de wedstrijd tegen Malta. Na zijn avontuur bij Avellino, speelt Bastien nu bij Chievo Verone in de Serie A, een geheel andere wereld volgens Bastien. Nog volgens de jonge Duivel is Tielemans meer dan geschikt voor de Serie A. Lees verder »

Tielemans in het vizier van Italiaanse clubs

Tielemans in het vizier van Italiaanse clubs

ANDERE Dat Youri Tielemans één van de uitgaande transfers is komende zomer, staat zo goed als vast. Twee Italiaanse clubs hebben alvast hun zinnen gezet op de jonge middenvelder. Juventus en Napels zijn klaar om in zich in een eventueel transferdossier te mengen.  Lees verder »

Najar out voor vrijdag?

Najar out voor vrijdag?

WEDSTRIJDEN Andy Najar zal pas ten vroegste in de nacht van woensdag op donderdag terug keren uit Honduras. De speler krijgt dinsdag nog een interland tegen Costa Rica voorgeschoteld. De kans is dus reëel dat de speler niet in de basis zal staan voor de partij in Zulte-Waregem. Lees verder »

Anderlecht scout in de MLS

Anderlecht scout in de MLS

TRANSFERS Anderlecht is al volop de zoektocht gestart voor versterkingen voor volgend seizoen. De club stuurde een scout naar de wedstrijd tussen FC Dallas en Pachuca. Ook scouts van Ajax, Stuttgart en Schalke waren aanwezig. Welke speler paars-wit kwam scouten, is voorlopig niet duidelijk. Mogelijk gaat het om centrale verdediger Zimmerman. Lees verder »

Teodorczyk wint met Polen

Teodorczyk wint met Polen

ANDERE Polen won zondagavond van Montenegro met 1-2, een wedstrijd in kader van de kwalificatie voor het WK. Teodorczyk mocht in minuut 78' invallen, op dat moment stonden de scorebordjes gelijk 1-1. Maar Polen nam alsnog de drie punten mee naar huis.  Lees verder »

 26-03-2017 

"Misschien stop ik, misschien niet"

INTERVIEWS In een interview met De Zondag spreekt Olivier Deschacht openhartig over het voetbal en zijn gezin. In juni loopt Deschacht zijn contract af, wat er nadien staat te gebeuren weet Deschacht nog niet: "Misschien stop ik en misschien ook niet." Lees verder »

Wedstrijd Beker van Belgie voor U21

Wedstrijd Beker van Belgie voor U21

JEUGD Maandag spelen de U21 van Anderlecht hun kwartfinale voor de Beker van België tegen Lokeren. De troepen van Mohamed Ouahbi verplaatsen zich naar de Sporting Foot Academy te Lokeren, waar de aftrap voorzien is om 19u30. De verliezer van dit treffen is meteen uitgeschakeld.  Lees verder »

De Kleedkamer belicht Anderlecht 2000-2001

De Kleedkamer belicht Anderlecht 2000-2001

ANDERE In de laatste aflevering van De Kleedkamer op Canvas neemt Ruben Van Gucht ons morgen mee naar het seizoen 2000-2001 van Anderlecht. U weet wel, het jaar waarin paars-wit thuis won van Manchester United en Real Madrid en de tweede ronde van de Champions League haalde. Lees verder »

Anderlecht scout 19-jarige Troupée

Anderlecht scout 19-jarige Troupée

TRANSFERS Het treffen van de U19 tussen Nederland en Oekranië kon op veel interesse rekenen van verschillende scouts. Ook Anderlecht was vertegenwoordigd om dan specifiek de 19-jarige Giovanni Troupée aan het werk te zien. De 19-jarige verdediger komt momenteel uit voor FC Utrecht.  Lees verder »

"Leer bij Heerenveen erg veel"

JEUGD - INTERVIEWS Wout Faes vertoeft momenteel in Friesland bij Heerenveen tot het einde van het seizoen op uitleenbasis. De jonge verdediger heeft maar één doel voor ogen: "Doorbreken bij Anderlecht". Hij twijfelde dan ook geen moment om naar Heerenveen te komen, waar hij de kans kreeg om extra ervaring op te doen.  Lees verder »


 25-03-2017 

Thelin trefzeker voor Zweden

Thelin trefzeker voor Zweden

ANDERE Isaac Kiese Thelin heeft zijn tweede doelpunt voor de nationale ploeg van Zweden gescoord. In een WK-kwalificatiewedstrijd won Zweden vanavond met 4-0 van Wit-Rusland en Thelin zette in de 77e minuut de eindstand op het bord. Drie minuten eerder was hij ingevallen. Lees verder »

Bossin gaat testen bij Nottingham

Bossin gaat testen bij Nottingham

TRANSFERS Volgens de Britse krant The Independent gaat Liam Bossin in de loop van volgende maand testen bij de Engelse tweedeklasser Nottingham Forrest. Bossin is bij Anderlecht vierde doelman, maar heeft geen toekomst bij paars-wit. Lees verder »

 24-03-2017 

Verheyen: "Fantastische Svilar"

Verheyen:

INTERVIEWS De nationale U19 strijdt momenteel voor een ticket voor het Europees Kampionschap 2017 te Georgië. Ze zetten hun reeks goed in met een overwinning tegen Zweden. Bondscoach van de U19, Gert Verheyen, had vooral veel lof voor doelman Mile Svilar: "Hij heeft ons recht gehouden". Lees verder »

Delcroix traint mee met A-kern

Delcroix traint mee met A-kern

ANDERE René Weiler beschikt maar over een beperkte groep om te trainen. Vele spelers hebben internationale verplichtingen. Hannes Delcroix kreeg dan ook zijn kans om mee te trainen met de A-kern van de coach. De jonge verdediger mocht ook al mee op de voorbije winterstage en maakte ook daar een heel positieve indruk op de coach.  Lees verder »

Verschueren geopereerd aan darmtumor

Verschueren geopereerd aan darmtumor

ANDERE Michel Verschueren is aan de beterhand. Het Nieuwsbladbezocht hem in het ziekenhuis na zijn operatie aan de darmen waar een kwaadaardige tumor werd verwijderd. Verschueren schrok even toen hij de diagnose hoorde maar zit nu weeral vol toekomstplannen.  Lees verder »

Kara traint mee te Neerpede

Kara traint mee te Neerpede

ANDERE Kara Mbodj geraakte niet in Londen, door visaproblemen, voor de vriendschappelijke wedstrijd van Senegal tegen Nigeria. De Senegalees bleef dan maar ter beschikking van René Weiler en trainde gisteren mee met de overgebleven groep op Neerpede. Maandag zou Mbodj er wel bij zijn wanneer Senegal tegen de Ivoorkust speelt te Parijs.  Lees verder »

 23-03-2017 

Doumbia hervat weldra groepstraining

Doumbia hervat weldra groepstraining

BLESSURES Idrissa Doumbia kan volgende week de groepstraining hervatten. Drie weken geleden blesseerde hij zich aan de kuit tijdens een duel van de U21 tegen RC Genk. Momenteel werkt hij nog hard aan zijn revalidatie in de praktijk van Lieven Maesschalck. Lees verder »

Ongunstig advies voor Eurostadion

Ongunstig advies voor Eurostadion

ANDERE Ruimte Vlaanderen heeft een negatief advies afgeleverd voor de bouw van het Eurostadion. Dit is heel slecht nieuws voor bouwheer Ghelamco. Volgens sommige bronnen kan de gemeente Grimbergen nu niet anders dan de bouwvergunning weigeren. Lees verder »

"Mij hoor je niet zeggen dat ik moet spelen"

INTERVIEWS Terwijl leeftijdsgenoot Wout Faes in januari naar Heerenveen trok, bleef Jorn Vancamp bij Anderlecht. Nochtans haalde Anderlecht met Isaac Kiese Thelin een nieuwe spits. "Ik wist dat ik niet langer eerste keuze zou zijn voor een plaats op de bank, maar ik maakte mij daar nooit druk over." Lees verder »

Broertjes Patoulidis willen doorgroeien bij Anderlecht

Broertjes Patoulidis willen doorgroeien bij Anderlecht

JEUGD Evangelos (foto) en Constantinos Patoulidis zijn twee veelbelovende talenten van Anderlecht. De eerst speelt bij de U16, de tweede is met de U17 op weg naar de landstitel. Het duo geniet interesse van heel wat buitenlandse topclubs, maar gaat daar niet op in. De ouders zijn tevreden van de omkadering in Neerpede en kiezen ervoor om bij Anderlecht te blijven. Lees verder »

Kara mist eerste oefeninterland

Kara mist eerste oefeninterland

ANDERE Kara Mbodj zal vanavond niet met Senegal aantreden in het oefenduel tegen Nigeria. De partij wordt gespeeld in Londen en het visum van de Senegalees raakte niet in orde. Hij mag Groot-Brittannië dus niet binnen. Lees verder »


 22-03-2017 

Frutos speelt halve finale Beker van België

Frutos speelt halve finale Beker van België

ANDERE Wie Nicolas Frutos nog eens wil aanmoedigen tijdens een wedstrijd, moet volgende week dinsdag naar het stadion van SK Londerzeel afzakken. De veteranen van Londerzeel, waar Frutos actief is, spelen dan de halve finale van de Beker van België voor veteranen.  Lees verder »

Tielemans: "Voel mij steeds meer thuis"

Tielemans:

INTERVIEWS Bondscoach Roberto Martinez heeft meer dan een boontje voor Youri Tielemans. De jonge middenvelder werd dan ook opnieuw opgeroepen voor de Rode Duivels. Tielemans zelf begint zich meer en meer aan te passen bij de Rode Duivels: "De tijd van verwondering is voorbij, ik voel mij hier steeds meer thuis." Lees verder »

De Medina naar andere eersteklasser ?

De Medina naar andere eersteklasser ?

TRANSFERS Nathan de Medina, momenteel uitgeleend aan Oud-Heverlee Leuven, keert normaal aan het einde van het seizoen terug naar RSC Anderlecht. Op veel speelkansen hoeft hij daar echter niet te rekenen, dat beseft ook de Medina zelf. Er lopen momenteel gesprekken met een andere club uit 1A voor een definitieve overgang.  Lees verder »

Michel Verschueren aan de beterhand

Michel Verschueren aan de beterhand

ANDERE Vorige maandag werd Michel Verschueren geoppereerd in het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis te Aalst. De operatie is gunstig verlopen maar Verschueren verbleef wel nog op de afdeling Intensieve Zorgen, die hij nu ook heeft mogen verlaten en verhuist is naar een gewone kamer. Mister Michel is nog niet actief op de sociale media sinds zijn operatie.  Lees verder »

Geen mini-stage

Geen mini-stage

ANDERE RSC Anderlecht zal dan toch niet op mini-stage vertrekken voor de play-offs. Na vier dagen verlof heeft de groep, zonder zijn internationals, de trainingen hernomen te Neerpede. Het is coach René Weiler die beslist heeft dat er niet wordt vertrokken voor een mini-stage. De coach is van mening dat alle nodige trainingsfaciliteiten aanwezig zijn te Neerpede.  Lees verder »

Svilar en Boeckx beginnen op gelijke voet

Svilar en Boeckx beginnen op gelijke voet

TRANSFERS Frank Boeckx tekende bij tot 2020, maar dat biedt hem geen garanties dat hij ook komend seizoen eerste keeper zal zijn bij RSC Anderlecht. Het Laatste Nieuws weet dat Boeckx en Mile Svilar op gelijke hoogte aan het nieuwe seizoen zullen beginnen, de beste wordt nummer 1 onder de lat. Wie derde doelman wordt is nog koffiedik kijken. Lees verder »

Martinez: "Ik hou geen rekening met play-offs"

Martinez:

INTERVIEWS Zowel Youri Tielemans als Leander Dendoncker hebben heel wat speelminuten op de teller staan. Rust zit er voor de twee niet in nu ze opgeroepen zijn voor de Rode Duivels. Anderlecht ziet hun twee middenvelders liever wat rusten naar aanleiding van de play-offs, maar daar zal Roberto Martinez geen rekening mee houden.  Lees verder »

"Ik heb nog energie"

INTERVIEWS Leander Dendoncker heeft de meeste speelminuten van alle huidige Rode Duivels. En de middenvelder, al ziet Roberto Martinez in hem meer een verdediger, zit nog niet op zijn tandvlees. Al beseft hij zelf wel ook dat hij beter voorkomt dan geneest, zeker met de play-offs in aantocht.  Lees verder »

Chadli: "Anderlecht kan doorgaan"

Chadli:

INTERVIEWS Marouane Fellaini liet aan Youri Tielemans al weten dat Manchester United zal vermorzelen. Nacer Chadli is gematigder en zegt dat Anderlecht wél een kans maakt tegen Manchester United. "Als Anderlecht top is en United niet op de afspraak, is alles mogelijk", aldus Chadli.  Lees verder »

 21-03-2017 

Dendoncker: "Al blij om erbij te zijn"

Dendoncker:

INTERVIEWS De Rode Duivels bereiden zich voor op twee interlands en ook Leander Dendoncker maakt deel uit van de selectie. Tijdens de vorige interland speelde hij de volledige wedstrijd, maar dat verwacht hij nu niet. "Alderweireld is er opnieuw bij en hij zal wel spelen." Lees verder »

Anderlecht slechts tweede qua fans

Anderlecht slechts tweede qua fans

ANDERE Gemiddeld komen er 18.953 fans naar het Anderlechtstadion. Daarbij komt paars-wit op de tweede plaats, na Club Brugge dat kan rekenen op zo'n 23.000 thuisfans. Op verplaatsing doet paars-wit het wel bijna even goed als Club met iets meer dan 1.000 fans die de ploeg volgen. Lees verder »

Boeckx verlengt zijn contract tot 2020

Boeckx verlengt zijn contract tot 2020

ANDERE Frank Boeckx heeft zijn contract bij Anderlecht verlengd tot 2020. Op zich is dat opmerkelijk, want Boeckx kwam eigenlijk als derde keeper naar Anderlecht op een moment dat hij eigenlijk al quasi gestopt was. Na het vertrek van Proto werd hij tweede keeper en even later verdrong hij Davy Roef uit doel. Lees verder »

Alle speeldata Play-off 1 bekend

Alle speeldata Play-off 1 bekend

WEDSTRIJDEN De laatste speeldata voor de play-offs zijn bekend gemaakt. Dit gebeurde zowel voor Play-off 1 als Play-off 2 om Anderlecht en Racing Genk zoveel mogelijk recuperatietijd te geven. Er werd zelfs rekening gehouden met een mogelijke halve finale in de Europa League.  Lees verder »

 20-03-2017 

Geen EK voor Loua, Guldix en Leoni

Geen EK voor Loua, Guldix en Leoni

JEUGD De Belgische U17 hebben zich niet kunnen plaatsen voor het EK. Op het kwalificatietoernooi dat de voorbije week plaatsvond in Nederland verloor België al zijn drie wedstrijden. Met Mohamed Loua (foto), Jerko Guldi en Theo Leoni namen drie spelers van Anderlecht deel aan dit kwalificatietoernooi. Lees verder »

Rijverbod voor Lukebakio

Rijverbod voor Lukebakio

ANDERE Dodi Lukebakio mag dan al in Frankrijk vertoeven, toch werd zijn rijbewijs in België ingetrokken voor 30 dagen. De tiener werd vorig jaar betrapt aan 158km/u op de snelweg terwijl hij op slechts drie meter van zijn voorligger reed. Daarenboven bleef hij links rijden. Op dat moment had hij nog maar 3 weken zijn rijbewijs. Lees verder »

Overzicht van de uitgeleende spelers

Overzicht van de uitgeleende spelers

ANDERE Hoe verging het de spelers die door Anderlecht werden uitgeleend? Gisteren konden we al melden dat Lukebakio twee goals maakten met de reserven van Toulouse. Maar hij is natuurlijk niet de enige paars-witte speler die in het buitenland actief is. Lees verder »

José Mourinho wil Europa League winnen

José Mourinho wil Europa League winnen

WEDSTRIJDEN - ANDERE José Mourinho geeft prioriteit aan de Europa League. Dat laat hij althans blijken in een interview in de Engelse media. De coach maakt geen grote indruk in zijn eerste jaar in Manchester. Door winst dit weekend tegen de voorlaatste Middlesbrough (1-3) springt zijn club nu wel naar de vijfde plaats. Lees verder »

Pro League denkt na over leeftijd voetbalbelgen

Pro League denkt na over leeftijd voetbalbelgen

ANDERE Vandaag staat de algemene vergadering op het programma bij de Pro League. Eén van de agendapunten is de leeftijdgrens voor homegrown-spelers te verlagen van 23 naar 21. De Pro League wil zo het aantal voetbalbelgen optrekken, de Jupiler Pro League telt de op twee na meeste buitenlanders in Europa. Lees verder »

Van harte beterschap meneer Verschueren

Van harte beterschap meneer Verschueren

ANDERE Michel Verschueren vierde enkele dagen geleden nog zijn 86ste verjaardag. Gisteren werd hij echter opgenomen in het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis te Aalst waar hij vandaag een chirurgische ingreep ondergaat. We wensen hem alvast heel veel beterschap.  Lees verder »

Vandaag bekendmaking uurrooster

Vandaag bekendmaking uurrooster

ANDERE Vandaag maakt de Pro League normaal het uurrooster bekend van speeldag 3 tot en met 8 van play-off 1. De Pro League heeft daarmee gewacht om de resultaten van Genk en Anderlecht af te wachten in de UEFA Europa League.  Lees verder »

Anderlecht ziet 13 internationals vertrekken

Anderlecht ziet 13 internationals vertrekken

ANDERE Vandaag melden de Rode Duivels zich om 15u te Tubeke voor hun wedstrijden op 25 en 28 maart, waaronder Leander Dendoncker en Youri Tielemans. Maar zij zijn niet de enige twee die interlandverplichtingen hebben, in totaal ziet Anderlecht 13 spelers vertrekken. We vatten ze even samen. Lees verder »

Teodorczyk tekent weldra bij paars-wit

Teodorczyk tekent weldra bij paars-wit

TRANSFERS De onderhandelingen tussen Lukasz Teodorczyk en RSC Anderlecht verlopen gunstig. De kans is groot dat deze of komende week, de aankoopoptie op de Pool dan ook gelicht wordt. Paars-wit heeft een contract klaarliggen van drie of vier seizoenen voor de topscorer van Jupiler Pro League.  Lees verder »


 19-03-2017 

Anderlecht jongeren dominant tegen KV Mechelen

Anderlecht jongeren dominant tegen KV Mechelen

JEUGD De Anderlechtse jeugdploegen onderstreepten dit weekend hun dominatie: elk van de zes ploegen wonnen van KV Mechelen. Voor de elites betekent dit een goede start van de play-offs. Vier van de zes jeugdploegen staan momenteel op de eerste plaats in het klassement. Lees verder »

Lukebakio scoort twee maal

Lukebakio scoort twee maal

JEUGD Dodi Lukebakio Ngandoli speelde gisteren met de reserven van Toulouse tegen Furiani Aglia. De Anderlecht huurling scoorde twee goals (in minuut 72 en 76). Hij werd vervangen na 83 minuten. Door zijn goede prestatie wordt Lukebakio mogelijk weer opgenomen in de A-kern. Lees verder »

 18-03-2017 

Zulte Waregem wint de beker

Zulte Waregem wint de beker

ANDERE De eerste tegenstander van Anderlecht in de playoffs, Zulte Waregem, heeft zonet de beker van België gewonnen. De West-Vlamingen klopten Oostende op penalties na een 3-3 stand na verlengingen.  Lees verder »

Ziekenhuisbezoek voor Boeckx

Ziekenhuisbezoek voor Boeckx

BLESSURES Frank Boeckx maakt van de vier dagen verlof gebruik om een bezoekje te brengen aan het ziekenhuis en een infiltratie te laten uitvoeren. Het gaat evenwel niet om een blessure. De doelman kan gewoon spelen tijdens de play-offs. Lees verder »

Mini-stage met oog op play-offs

Mini-stage met oog op play-offs

ANDERE Om Play-off 1 optimaal voor te bereiden plant Anderlecht een mini-stage. Het trekt hiervoor niet naar het buitenland, maar deze zal plaatsvinden in België. Datum en locatie zijn nog niet bekend. De internationals sluiten later aan. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Teodorczyk zal blijven"

Van Holsbeeck:

TRANSFERS Er staat Herman Van Holsbeeck een drukke transferperiode te wachten. Eén van de hete hangijzers is het het dossier van Lukasz Teodorczyk. Herman Van Holsbeeck is overtuigd van een goede afloop. "Al zal Kiev zich natuurlijk niet zomaar neerleggen bij een transfer." Lees verder »

"Alles doen om Najar te houden"

TRANSFERS Na zijn blessure is Andy Najar helemaal terug. Hij presteert sterken dan ooit en heeft nog een contract voor één jaar. Hij droomt van een stap hogerop, maar Herman Van Holsbeeck is duidelijk: "We gaan er alles aan doen om hem te houden. Ook al zal dat een dure zaak worden".  Lees verder »

Manchester United deelt steek uit richting Anderlecht

Manchester United deelt steek uit richting Anderlecht

ANDERE Het is nog een viertal weken tot de eerste kwartfinale van de UEFA Europa League voor Manchester United, maar dat belet hen niet om direct na de loting, een steek uit te delen richting paars-wit. 60 jaar geleden behaalden de Manuciens namelijk hun grootste overwinning ooit, uitgerekend tegen Anderlecht, en dat lieten ze direct aan de hele wereld weten via hun officiële twitter-account.  Lees verder »

Dendoncker: "We willen doorgaan tot het einde"

Dendoncker:

INTERVIEWS Leander Dendoncker mag zich maandagmorgen melden bij de Rode Duivels, een mooie bekroning voor zijn niet-aflatende inzet op het middenveld bij Anderlecht. Maar Dendoncker kijkt ook al verder naar de kwartfinales van de UEFA Europa League en ondanks de zware tegenstander is de middenvelder duidelijk: "We willen doorgaan tot het einde". Lees verder »

UEL: Maandag meer info omtrent tickets kwartfinale

UEL: Maandag meer info omtrent tickets kwartfinale

ANDERE Nu Anderlecht Manchester United geloot heeft voor de kwarfinale van de UEFA Europa League, komt de vraag voor tickets van alle kanten. Maandag maakt Anderlecht meer info bekend omtrent de tickets voor de thuiswedstrijd op donderdag 13 april. Dat het stadion dan zal uitverkccht zijn, staat nu al vast. Lees verder »

 17-03-2017 

Spajic met masker na neusbreuk

Spajic met masker na neusbreuk

BLESSURES Uros Spajic liep gisteren tegen APOEL voor de vierde maal in zijn carrière een neusbreuk op. Spajic kreeg vandaag een speciaal masker waarmee hij een tijdje zal moeten spelen. Vermoedelijk kan hij gewoon spelen in de eerstvolgende wedstrijd, tegen Zulte Waregem. Lees verder »

Prono ronde 11 online

Prono ronde 11 online

WEBSITE De loting voor de Champions League en de Europa League is gebeurd. De nieuwe prono staat bijgevolg online! Kan Anderlecht stunten tegen Manchester United? En gaat Barcelona deze keer wel voor de bijl tegen Juventus? U heeft tijd tot 11 april om uw prono in te zenden! Succes! Lees verder »

EL kwartfinale: eerst thuis, dan uit

EL kwartfinale: eerst thuis, dan uit

WEDSTRIJDEN RSC Anderlecht al Manchester United eerst thuis in de ogen kijken in de kwartfinale van de Europa League. De heenmatch wordt gespeeld op donderdag 13 april om 21u05 in het Constant Vanden Stock Stadion. De terugwedstrijd volgt een week later op Old Trafford, op donderdag 20 april en eveneens om 21u05. Lees verder »

Wat u moet weten over Manchester United

Wat u moet weten over Manchester United

WEDSTRIJDEN Met Manchester United kreeg Anderlecht de mooiste, sterkste en meest bekende tegenstander die mogelijk was in de kwartfinale van de Europa League. Hoewel de Engelse grootmacht nauwelijks een voorstelling nodig heeft, vertellen we u toch alles wat u over hen moet weten. Lees verder »

Najar en Acheampong uitblinkers voor UEFA

Najar en Acheampong uitblinkers voor UEFA

ANDERE Heel Anderlecht speelde gisteren een dijk van een wedstrijd tegen APOEL, maar bij de UEFA vielen vooral de prestaties van Andy Najar en Frank Acheampong op. Najar werd verkozen tot man van de match en Acheampong haalde als enige Anderlecht-spelers het Europa League-elftal van de week. Lees verder »

Spelers krijgen vier dagen verlof

Spelers krijgen vier dagen verlof

ANDERE Geen competitie- of interlandvoetbal dit weekend en coach René Weiler profiteert hiervan om zijn spelers even rust te geven. De jongens krijgen vanaf vandaag vier dagen verlof. Daarna begint de voorbereiding op Play-off 1. Al zal dit wel zijn zonder heel wat internationals. Lees verder »

Gebroken neus voor Spajic?

Gebroken neus voor Spajic?

BLESSURES APOEL Nicosia speelde gisteren een potige partij tegen Anderlecht; en dat is nog zacht uitgedrukt. De Cyprioten begingen maar liefst 30 overtredingen, maar werden amper bestraft door de laks optredende Wit-Russische ref. De meeste spelers lijken er met wat blutsen en builen vanaf te komen, behalve Uros Spajic. Lees verder »

De sfeer van de grote dagen!

De sfeer van de grote dagen!

WEDSTRIJDEN De sfeer van de grote dagen heerste weer in het Constant Vanden Stock Stadion. Tijdens de wedstrijd tegen APOEL Nicosia zetten de fans hun beste beentje voor en klonken de gezangen als van oudsher over en weer. Bij deze lanceren we dan ook een oproep om dezelfde sfeer aan te houden tijdens de play-offs! Go for 34 ! Lees verder »

Anderlecht nu 31e op UEFA-ranking

Anderlecht nu 31e op UEFA-ranking

WEDSTRIJDEN - ANDERE Paars-wit beleeft een fantastisch Europees seizoen en klimt ook op de Europese clubranking. Paars-wit staat nu op de 31e plaats. De ranking wordt aangevoerd door Real Madrid, gevolgd door Bayern, Barcelona Atletico en Juventus. Anderlecht klimt vier plaatsen door de overwinning van vanavond. Het blijft daarmee Europese grootmachten zoals Liverpool en AS Roma voor.  Lees verder »

Welke tegenstander kan Anderlecht loten?

Welke tegenstander kan Anderlecht loten?

WEDSTRIJDEN Anderlecht haalde zopas relatief makkelijk de kwartfinale van de Europa League. Geraakt paars-wit ook nog verder? Een aantal tegenstanders lijken op papier wel haalbaar, al zijn er ook kleppers te loten zoals Manchester United, Schalke 04 of Olympique Lyon.  Lees verder »

 16-03-2017 

Anderlecht voorbij Apoel naar laatste acht

Anderlecht voorbij Apoel naar laatste acht

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft donderdagavond met 1-0 gewonnen van Apoel Nicosia. Paars-wit won ook al de heenwedstrijd met 0-1 en plaatst zich dus voor de laatste acht van de Europa League. Anderlecht kwam nooit in de problemen en miste nog een karrevracht aan uitstekende kansen. Lees verder »

Kara opgeroepen voor Senegal

Kara opgeroepen voor Senegal

ANDERE De bondscoach van Senegal heeft een selectie van 26 spelers bekend gemaakt voor de oefeninterlands tegen Nigeria (24 maart in Londen) en Ivoorkust (28 maart in Parijs). Kara Mbodj is erbij. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - APOEL

Voorbeschouwing: Anderlecht - APOEL

WEDSTRIJDEN Vanavond om 21.05 uur speelt Anderlecht zijn terugwedstrijd in de achtste finales van de Europa League. Thuis tegen APOEL verdedigt paars-wit een 0-1-overwinning uit de heenwedstrijd. Het vertrouwen is dan ook groot om voor het eerst in twintig jaar de kwartfinale te halen van een Europese beker. Lees verder »

Christiansen: "We willen eerherstel"

Christiansen:

INTERVIEWS Wil Anderlecht zich kwalificeren voor de kwartfinales van de UEFA Europa League vanavond, dan zal het toch eerst voorbij APOEL moeten. De Cyprioten zijn niet van plan zich zomaar gewonnen te geven, dat zegt ook coach van APOEL Thomas Christiansen: "We willen eerherstel". Lees verder »

Van der Sar in Anderlecht vanavond

Van der Sar in Anderlecht vanavond

WEDSTRIJDEN Naast Juventus, stuur ook Ajax een afgevaardigde naar het Vanden Stock-Stadion. Sportief directeur Edwin van der Sar zal aanwezig zijn voor de wedstrijd van vanavond. De reden van zijn bezoek is niet duidelijk, maar beide clubs onderhouden een zeer constructieve en vriendschappelijke band. Lees verder »

Paul Schraepen overleden

Paul Schraepen overleden

ANDERE Paul Schraepen, directeur van de provinciale jongerenopleiding van RSC Anderlecht is op 75 jarige leeftijd overleden na een slepende ziekte. Schraepen was zelf nog voetballer bij Union Saint-Gilloise. We wensen de familie en vrienden van Paul veel sterkte! Lees verder »

10.000 tickets per finalist

10.000 tickets per finalist

ANDERE Toegegeven, we lopen nu ernorm voor op de feiten, maar stel dat Anderlecht tot in de finale van de UEFA Europa League raakt, zullen er heel wat supporters teleurgesteld thuis moeten blijven. De UEFA maakte bekend dat beide ploegen die de finale halen, 10.000 tickets krijgen voor hun supporters. De overige 28.000 worden verdeeld onder sponsors, neutrale toeschouwers, prominenten en dergelijke. Lees verder »

Juventus in tribune voor Tielemans

Juventus in tribune voor Tielemans

ANDERE Naar goede gewoonte zitten er ook vanavond opnieuw een aantal scouts in de tribune in het Constant Vanden Stock Stadion tijdens de UEFA Europa League wedstrjd tegen APOEL. Eén daarvan is de scout van het Italiaanse Juventus, hij komt in grote mate om Youri Tielemans in actie in te zien.  Lees verder »

Svilar, Faes en Vancamp opgeroepen voor nationale U19

Svilar, Faes en Vancamp opgeroepen voor nationale U19

ANDERE Van 23 maart 2017 tot 28 maart 2017 werken onze nationale U19 hun eliteronde af voor het EK 2017 te Georgië. De jonge Duivels strijden voor een ticket in eigen land en werken hun wedstrijden af in de stadions van Waasland-Beveren en Hamme. Mile Svilar, Wout Faes en Jorn Vancamp werden door bondscoach van de U19, Gert Verheyen, opgeroepen voor deze wedstrijden. Lees verder »

APOEL bezoekt Brussel

APOEL bezoekt Brussel

ANDERE APOEL Nicosia kwam vorige dinsdag al aan te Brussel. Met het mooie gisteren profiteerden de Cyprioten ervan om even te toerist uit te hangen in Brussel. Daarbij hoorde natuurlijk de obligate foto op de Grote Markt voor het Stadhuis van Brussel. Lees verder »

UEL: loting kwartfinales morgen

UEL: loting kwartfinales morgen

ANDERE Indien RSC Anderlecht zich vanavond kan plaatsen voor de kwartfinales van de UEFA Europa League, dan kent het morgenmiddag rond 13.30 uur zijn tegenstander. De trekking staat gepland voor morgenmiddag in de hoofdzetel van UEFA te Nyon. Lees verder »

Hanni: "We willen geschiedenis schrijven"

Hanni:

INTERVIEWS Anderlecht kan vanavond geschiedenis schrijven door zich te kwalificeren voor de kwartfinale voor de UEFA Europa League. En als het van de spelers afhangt, doen ze dat ook. Al moet er eerst nog 90 minuten gespeeld worden tegen APOEL natuurlijk. Kapitein Sofiane Hanni is duidelijk: "We willen geschiedenis schrijven voor de club en de supporters". Lees verder »

 15-03-2017 

Everton, West Brom en Milan hengelen naar Teodorczyk

Everton, West Brom en Milan hengelen naar Teodorczyk

TRANSFERS Anderlecht onderhandelt momenteel nog met Teodorczyk, maar die wil volgend seizoen naar een grote competitie. Dit limiteert de onderhandelingspositie van paars-wit en mogelijk zullen ze zich moeten vastpinnen op een vast transferbedrag om Teo te overtuigen. Op die manier kan Anderlecht de optie lichten, maar zal de spits meteen verkocht worden voor het contractueel vastgelegde bedrag. Anderlecht is zo toch zeker van een aantal miljoenen winst. Lees verder »

Wie stelt Weiler morgen op?

Wie stelt Weiler morgen op?

WEDSTRIJDEN Anderlecht won de heenmatch in Cyprus met 0-1. Dit wil zeggen dat APOEL geen andere keuze heeft dan vol voor de aanval gaan in Brussel. Dat geeft Anderlecht perspectieven op de counter. Frank Acheampong, recent nog bij de reserven gezet door Weiler, komt daarmee weer in beeld. Mogelijk start de Ghanees. Lees verder »

Spajic bedankt Toulouse

Spajic bedankt Toulouse

TRANSFERS - INTERVIEWS Uros Spajic ondertekende gisteren bij RSC Anderlecht een contract tot 2021. De Serviër werd uitgeleend door Toulouse waar hij drie seizoenen actief was. Nu hij niet meer terugkeert naar de Franse club sprak hij een dankwoord voor de supporters en de club. Lees verder »

Verjaardag webteamlid 'Garrincha'

Verjaardag webteamlid 'Garrincha'

WEBSITE Vandaag is de verjaardag van onze collega 'Garrincha'. Hij begeleidde mij drie jaar geleden bij mijn eerste stappen bij anderlecht-online en nu nog staat hij mij iedere dag bij met raad en daad. Afgelopen jaar werd hij ook de fiere papa van een zoontje Pär. Bedankt voor alles Garrincha en vooral een gelukkige verjaardag !!! Lees verder »

Premie van 30.000 euro

Premie van 30.000 euro

ANDERE Stoot Anderlecht morgen door naar de kwartfinales van de UEFA Europa League, dan krijgt elke speler een winstpremie van 30.000 euro. In totaal, zonder de eventuele winstpremie van morgen bijgerekend, streek iedere speler al ongeveer 78.500 euro op aan winstpremies in deze campagne.  Lees verder »

Stadion bijna uitverkocht

Stadion bijna uitverkocht

ANDERE Anderlecht heeft morgenavond de kans om door te stoten naar de kwartfinale van de UEFA Europa League in een zo goed als uitverkocht Constant Vanden Stock Stadion. Maandag waren er al 16.000 tickets verkocht. Vandaag is de laatste kans om nog tickets te bemachtigen. Donderdag zijn de loketten gesloten.  Lees verder »

APOEL sinds gisteren in België

APOEL sinds gisteren in België

ANDERE APOEL Nicosia streek gisteren al neer in België waar het ook al trainde. Vandaag staat er voor de Cyprioten nog een training op het programma. Deze keer in het Constant Vanden Stock Stadion. Aansluitend is er de persconferentie naar aanleiding van de wedstrijd van morgen. Lees verder »

 14-03-2017 

"It's time to write history"

ANDERE Donderdag heeft RSC Anderlecht de kans om na 20 jaar opnieuw door te stoten naar een kwartfinale in de Europa League. Mauves Army roept iedereen op om al rond 20u naar het Constant Vanden Stock Stadion te komen om de spelers luidkeels aan te moedigen en te steunen.  Lees verder »

Spajic tekent tot 2021

Spajic tekent tot 2021

TRANSFERS Er was al eerder sprake van dat Uros Spajic een verlengd verblijf in het Astridpark wel zag zitten. Ook Anderlecht zelf wou de Serviër langer aan zich binden. En dat gebeurde concreet vandaag, Spajic tekende bij tot 2021 met optie op nog een jaar.  Lees verder »

Prono deadline vandaag

Prono deadline vandaag

WEBSITE Donderdag gaat Anderlecht op zoek naar een Europese kwartfinale. Racing Genk is al quasi zeker van een verlengd verblijf in Europa en mogelijk komt het zelfs tot een nieuw Belgisch treffen. Vanavond en morgenavond is er echter eerst nog Champions League. Stuur daarom uw prono in voor 20u15 vanavond! Succes! Lees verder »

Volgend seizoen 54 jaar in Europa!

Volgend seizoen 54 jaar in Europa!

ANDERE Door het kampioenschap op de eerste plaats af te sluiten, is paars-wit al zeker van Europees voetbal volgend seizoen. De club zal daarmee 54 jaar non-stop actief zijn op het Europese toneel. Geen enkele club, behalve Barcelona, doet beter. De Catalanen zijn al sinds 1955 non-stop actief in Europa. Lees verder »

Ganvoula naar Neerpede

Ganvoula naar Neerpede

ANDERE Anderlecht kocht de voorbije wintermercato Silvère Ganvoula van Westerlo, het leende hem wel meteen weer uit aan de Kemphanen. Nu het seizoen erop zit voor Westerlo, keert Ganvoula terug naar Neerpede waar hij de komende week verwacht wordt om mee te trainen met de groep.  Lees verder »

Beloften onderuit in Lokeren

Beloften onderuit in Lokeren

JEUGD De beloften van Anderlecht hebben met 2-1 verloren bij Lokeren. Paars-wit stond bij de rust 2-0 achter. Na de rust zorgde Antoine Bernier voor de aansluitingstreffer, maar daar bleef het bij. Anderlecht blijft wel leider. Lees verder »

"Alles doen voor de titel"

INTERVIEWS Gisteren werd de kalender bekend gemaakt van play-off 1. General manager Herman Van Holsbeeck geeft toe dat Anderlecht voluit voor de titel gaat, maar ook Europees wil het niets laten liggen. Door het zware programma dat paars-wit eventueel staat te wachten schuift Van Holsbeeck de favorietenrol naar blauw-zwart toe. Lees verder »

Anderlecht moet persoonlijk akkoord zien te vinden met Teodorczyk

Anderlecht moet persoonlijk akkoord zien te vinden met Teodorczyk

TRANSFERS De kans dat men Lukasz Teodorczyk volgend seizoen nog in het shirt van paars-wit zien, is miniem. De Pool spits is gegeerd in het buitenland en ook zijn moederclub Dinamo Kiev zou de spits liever zelf verkopen. Eerste punt op de agenda: Anderlecht moet eerst tot een persoonlijk akkoord komen met Teodorczyk zelf voor het de aankoopoptie kan lichten. Lees verder »

Anderlecht wil nog op ministage

Anderlecht wil nog op ministage

ANDERE Anderlecht zou voor de aanvang van play-off 1 nog graag op ministage vertrekken. Alleen ziet het heel wat spelers vertrekken voor internationaal voetbal. Daarom zal paars-wit aan de betrokken bonden vragen om hun internationals 1 dag vroeger te laten vertrekken na hun vriendschappelijke interlands.  Lees verder »

 13-03-2017 

Tielemans prioriteit voor Lyon?

Tielemans prioriteit voor Lyon?

TRANSFERS Olympique Lyon wil volgend seizoen zwaar uithalen op de transfermarkt. De Franse club kreeg recent een serieuze kapitaalsinjectie van een steenrijke Chinese investeerder en is dus bereid om 20 miljoen op tafel te leggen voor Youri Tielemans. Lees verder »

Acheampong in actie bij beloften

Acheampong in actie bij beloften

JEUGD De U21 van Anderlecht spelen momenteel een competitiewedstrijd tegen Lokeren. Een opvallende naam in de basiself bij paars-wit is die van Frank Acheampong. Ook Diego Capel en Stéphane Badji zijn van de partij. Lees verder »

Teodorczyk verstevigt leidersplaats 'Gouden Stier'

Teodorczyk verstevigt leidersplaats 'Gouden Stier'

ANDERE Lukasz Teodorczyk staat nog steeds stevig aan de leiding in het klassement voor de 'Gouden Stier"; Momenteel heeft hij een voorsprong van vijf doelpunten , op tweede achtervolger Jelle Vossen. Teodorczyk scoorde 20 doelpunten in 28 wedstrijden, Vossen staat op 15 doelpunten in 30 wedstrijden.  Lees verder »

Interesse in Jhon Murillo (Benfica)?

Interesse in Jhon Murillo (Benfica)?

TRANSFERS RSC Anderlecht toont mogelijk interesse in de Venezolaan Jhon Murillo van Benfica. De 21-jarige vleugelspeler werd opgeleid bij FC Zamora in Venezuela en verkaste twee jaar naar Benfica voor 750.000 euro. Hij werd meteen uitgeleend aan Tondela waar hij zeven keer scoorde. Lees verder »

Appiah: "Echt? Worden de punten gehalveerd"

Appiah:

ANDERE Over drie weken begint Play-Off 1 en voor heel wat Anderlecht-spelers wordt hun eerste ervaring met deze competitieformule. Niet iedereen is al even goed op de hoogte. Zo viel Dennis Appiah gisteren uit de lucht toen hij hoorde dat de punten gehalveerd worden. Lees verder »

Applaus voor De Corte en Van Impe

Applaus voor De Corte en Van Impe

ANDERE Paars-wit wou donderdag al met een rouwband spelen, maar de eigenlijke herdenking voor de overleden ex speler Marcel De Corte en journalist Christophe Van Impe vond zondagnamiddag plaats. Beiden kregen voor de aftrap een laatste oorverdovend applaus van de fans. Lees verder »

APOEL, zonder Efrem, win van Famagusta

APOEL, zonder Efrem, win van Famagusta

ANDERE Tegenstander APOEL Nicosia won zijn match tegen Anorthosis Famagusta met 0-1. Topschutter Sotiriou, geschorst in de heenmatch tegen Anderlecht, scoorde het enige doelpunt vroeg in de wedstrijd. Sotiriou zal er ook in Brussel weer bij zijn. Lees verder »

Tielemans krijgt cadeau

Tielemans krijgt cadeau

ANDERE Youri Tielemans kreeg voor de wedstrijd een cadeau toegestopt uit de handen van voorzitter Roger Vanden Stock. De voorzitter gaf hem een Anderlecht-shirt met de naam Mélina. Daarnaast werd er ook een boodschap op het scorebord getoond: "Proud to announce our daughter Melina." Lees verder »

Gele kaarten komen te vervallen

Gele kaarten komen te vervallen

WEDSTRIJDEN - ANDERE Voor de wedstrijd tegen Waasland Beveren stonden drie spelers op scherp voor schorsing: Sofiane Hanni en Leander Dendoncker speelden gewoon; Bram Nuytinck bleef op de bank. Geen enkele paars-witte speler incasseerde echter een kaart. Niemand is dus geschorst voor de eerste match van de play-offs. De gele kaarten komen gewoon weer op nul te staan. Lees verder »

 12-03-2017 

Wie neemt deel aan play-off 1?

Wie neemt deel aan play-off 1?

WEDSTRIJDEN - ANDERE Door de winst van Anderlecht en het gelijke spel van Club Brugge, gaat paars-wit aan de leiding. De Brusselaars hebben nu twee punten voorsprong, waar nog één puntje van over blijft na de halvering. Gent verzekerde zich eveneens van een ticket voor play-off 1 door Mechelen met 3-0 te kloppen. Genk valt uit de boot. Lees verder »

Anderlecht als leider de play-offs in

Anderlecht als leider de play-offs in

WEDSTRIJDEN Paars-wit won vandaag met 3-0 van Waasland-Beveren en trekt als leider de play-offs in. Club Brugge kwam namelijk niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen STVV na een late gelijkmaker van de bezoekers. Anderlecht had een makkelijke namiddag en legde de partij al snel in een beslissende plooi. Lees verder »

 11-03-2017 

Minuut stilte voor Marcel De Corte

Minuut stilte voor Marcel De Corte

ANDERE Voor de aftrap van de wedstrijd tegen Waasland-Beveren zal Anderlecht morgen één minuut stilte in acht nemen ter nagedachtenis van Marcel De Corte. De oud-speler van paars-wit overleed eind februari op 87-jarige leeftijd. Lees verder »

Tielemans: "Dat was pas echt diep geluk"

Tielemans:

INTERVIEWS Kersvers papa Youri Tielemans stapte vorige woensdag mee op het vliegtuig richting Cyprus. Veel tijd had de jonge middenvelder niet om te genieten van zijn pas verworven statuut als vader, maar hij is vastbesloten om dat in te halen. Winnen op Cyprus was mooi, maar de geboorte van zijn dochtertje: "Dat was pas echt diep geluk". Lees verder »

Veld niet in orde, geen geld van tv-rechten

Veld niet in orde, geen geld van tv-rechten

ANDERE Morgen gaat om 14u30 de laatste speeldag van start in de reguliere competitie. Eens die erop zitten mogen de clubs die play-off 1 gehaald hebben, bezoek verwachten van een bedrijf, aangesteld door de Pro League, die hun terrein komt onderzoeken. Blijkt dat het veld niet voldoet aan de kwalitatieve eisen van de Pro League, loopt de desbetreffende club het bedrag van de tv-rechten mis.  Lees verder »

3 spelers met geel gevaar

3 spelers met geel gevaar

ANDERE Sofiane Hanni, Bram Nuytinck en Leander Dendoncker, zorgen er best voor om geen gele kaart te pakken tegen Waasland-Beveren willen ze de eerste wedstrijd in play-off 1 niet missen. Lukt hen dat, dan beginnen ze met een propere lei aan play-off 1, alle spelers trouwens. In tegenstelling tot de gewone competitie, waar een schorsing volgt na vijf gele kaarten, wordt je in de play-offs al één wedstrijd geschorst na drie gele kaarten.  Lees verder »

Najar: "Nu focussen op Waasland-Beveren"

Najar:

INTERVIEWS Andy Najar blikt bij RSCAtv nog even terug op de wedstrijd tegen Nicosia, de Hondurees speelde op de linksback en deed dat helemaal niet slecht. "Voor mij een ongewone positie, maar de coach had er vertrouwen in dat ik het goed zo doen." Zondag wacht Waasland-Beveren in het Constant Vanden Stock Stadion, geen gemakkelijke wedstrijd, geeft ook Najar toe: "Ze hebben niets meer te verliezen, ze zullen er voluit tegenaan gaan." Lees verder »

Tielemans: "Het zal geen gemakkelijke wedstrijd worden"

Tielemans:

INTERVIEWS Amper geland op Belgische bodem moet Anderlecht zich al concentreren op een volgende belangrijke wedstrijd, die van zondag tegen Waasland-Beveren. Paars-wit heeft enkel vandaag om zich ten volle voor te bereiden op deze wedstrijd. Waasland-Beveren komt zonder druk naar het Constant Vanden Stock Stadion en dat heeft het verleden al bewezen dat dat niet altijd de gemakkelijkste wedstrijden zijn, dat weet ook Youri Tielemans. Lees verder »

Ticketing zondag open

Ticketing zondag open

ANDERE De dienst ticketing van Anderlecht zal nu zondag open zijn, vanaf drie uur voor de wedstrijd tot één uur na de wedstrijd. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor de wedstrijd tegen Waasland-Beveren. Er kunnen dan ook nog mini-abonnementen en tickets voor de Europa League wedstrijd aangekocht worden.  Lees verder »

 10-03-2017 

Stanciu 'Europa League Player of the Week'

Stanciu 'Europa League Player of the Week'

ANDERE Nicolae Stanciu is door de supporters van de Europa League uitgeroepen tot 'Europa League Player of the Week'. Een mooie bekroning voor de Roemeen die toch wel een moeilijke start kent bij Anderlecht maar Europees toch meestal zijn doelpuntje meepikt.  Lees verder »

Laatste Europese kwartfinale in 1997

Laatste Europese kwartfinale in 1997

WEDSTRIJDEN - ANDERE Paars-wit is nog niet geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League, maar deed gisteren wel een goede zaak. Een kwartfinale behoort tot de mogelijkheden. De laatste kwartfinale in een Europees toernooi dateert al van 1997. Toen was Inter te sterk (2-1 verlies en 1-1). Lees verder »

Maar liefst 10 spelers op 1 kaart van schorsing

Maar liefst 10 spelers op 1 kaart van schorsing

WEDSTRIJDEN Paars-wit kwam de heenmatch tegen APOEL zonder kleerscheuren door. Tien spelers staan ondertussen echter op scherp en dreigen geschorst te worden in een eventuele volgende ronde: Tielemans, Nuytinck, Dendoncker, Hanni, Acheampong, Teodorczyk, Sowah, Spajic, Chipciu en Thelin moeten opletten. Lees verder »

Roef krijgt bezoek van Erwin Lemmens

Roef krijgt bezoek van Erwin Lemmens

ANDERE Davy Roef is tot het einde van het seizoen uitgeleend aan Deportivo La Coruna. Gisteren kreeg hij daar onverwacht bezoek. Keeperstrainer van de Rode Duivels, Erwin Lemmens, kwam de jonge doelman even bezoeken in Spanje. Een mooi gebaar van Lemmens dat Roef zeker en vast zal appreciëren. Lees verder »

Trebel en Kara supporteren samen

Trebel en Kara supporteren samen

ANDERE Achterblijvers Adrien Trebel, die Europees geen wedstrijden mag spelen voor Anderlecht, en Kara Mbodj, die nog altijd sukkelt met de knie, keken gisteren samen naar de Europa League wedstrijd van Anderlecht tegen APOEL. Vanuit België supporterden ze samen voor hun ploegmaats en zagen hun ploeg de drie punten mee terug naar België nemen.  Lees verder »

Eerbetoon verplaatst naar zondag

Eerbetoon verplaatst naar zondag

ANDERE De bedoeling was dat Anderlecht tegen APOEL met een rouwband om ging spelen, als eerbetoon voor overleden sportjournalist Christophe Van Impe. Door omstandigheden ging dat niet door en zal paars-wit zondag tegen Waasland-Beveren met een rouwband spelen. Wellicht staken de strenge UEFA-regels een stokje voor het eerbetoon.  Lees verder »

 09-03-2017 

HT Apoel - Anderlecht: 0-1

HT Apoel - Anderlecht: 0-1

WEDSTRIJDEN Paars-wit staat aan de rust op voorsprong tegen APOEL Nicosia. Halfweg de wedstrijd konden de Brusselaars profiteren van balverlies bij de thuisploeg. Via Hanni, Dendoncker en Chipciu kwam de bal bij Stanciu die in één tijd binnen knalde.  Lees verder »

Eerbetoon voor Christophe Van Impe

Eerbetoon voor Christophe Van Impe

ANDERE Naar aanleiding van het overwacht overlijden van Christophe Van Impe, op de jonge leeftijd van 38 jaar, speelt Anderlecht de wedstrijd tegen APOEL met een rouwband. Het wil zo een eerbetoon brengen aan de jonge journalist ook "Meneer Anderlecht" van de krant Sudpresse genoemd sinds 2000. Lees verder »

Deschacht straks in de basis?

Deschacht straks in de basis?

WEDSTRIJDEN Anderlecht werkt vanavond de heenmatch af van de achtste finales van de Europa League. De tegenstander is APOEL Nicosia, wat een haalbare kaart zou moeten zijn. Zoals we gisteren al meldden, missen de Cyprioten hun topschutter Sotiriou (schorsing). Maar mogelijk wisselt ook Weiler een paar sterkhouders. Lees verder »

300 Anderlecht-supporters in Cyprus

300 Anderlecht-supporters in Cyprus

ANDERE Anderlecht mag zich aan een warm welkom verwachten vanavond in het GSP Stadion. Er worden ongeveer 23.000 APEOL-supporters verwacht. Maar ook Anderlecht mag rekenen op een 300-tal paars-wit supporters die mee afreisden naar Cyprus. Gisteren gingen een paar daarvan ook al de laatste wedstrijd van de Red Flames bijwonen.  Lees verder »

U17 en U19 kloppen Gent

U17 en U19 kloppen Gent

JEUGD De U17 en de U19 hebben de eerste fase van de competitie, voor de playoffs, succesvol afgesloten. Beide teams klopten Gent met overtuigende cijfers. De play-offs starten op 18 maart. De beste acht clubs nemen hieraan deel. Lees verder »

Gesprekken met Dinamo Kiev

Gesprekken met Dinamo Kiev

TRANSFERS Momenteel zijn er ook gesprekken gaande met Dinamo Kiev (volg deze ploeg via Unibet BE), om de optie van Lukasz Teodorczyk te lichten. De optie van Massimo Bruno zou geen prioriteit zijn voor paars-wit. Het is ook niet zeker of de aankoopoptie, die redelijk hoog ligt, überhaupt zal gelicht worden   Lees verder »

Weiler: "Zover mogelijk geraken"

Weiler:

INTERVIEWS René Weiler legt de focus momenteel volledig op de wedstrijd van vanavond. Het doel is om zover mogelijk door te stoten in Europa maar ook de titel blijft een streven. "We willen winnen, zowel in Europa als in de competitie", benadrukt Weiler.  Lees verder »

Anderlecht wil optie Spajic lichten

Anderlecht wil optie Spajic lichten

TRANSFERS Anderlecht en Toulouse praten momenteel over de aankoopoptie op Uros Spajic. Anderlecht wil die lichten en Spajic zelf wil ook heel graag blijven. Een persoonlijk akkoord met de speler is er nog niet maar daar maakt Spajic niet teveel zorgen over: "Dat komt wel". Lees verder »

 08-03-2017 

UEL: Vrije verkoop start morgen

UEL: Vrije verkoop start morgen

ANDERE Volgende week donderdag 16 maart, neemt Anderlecht het in het Constant Vanden Stock Stadion op tegen APOEL voor de terugronde in de achtste finales van de Europa League. De vrije verkoop voor deze wedstrijd gaat morgen van start. Prijzen variëren tussen 20 euro en 55 euro. Tickets zijn enkel te koop aan de loketten. Lees verder »

Anthony aangekomen te Congo

Anthony aangekomen te Congo

ANDERE Er heerste een gezellige drukte op de Internationale luchthaven van Lubumbashi. De supporters van TP Mazembe waren op vraag van de voorzitter talrijk afgezakt naar de luchthaven om Anthony Vanden Borre welkom te heten. Met een shirt van zijn toekomstige club aan, nam Vanden Borre plaats op het dak van een auto om iedereen te groeten.  Lees verder »

Doumbia out met blessure

Doumbia out met blessure

BLESSURES De reserven klopten Racing Genk met 0-1, maar verloren Idrissa Doumbia in de strijd. Na een duel met Kumordzi, greep de Ivoriaan naar de kuit en moest vervolgens worden vervangen. De ernst van de blessure is nog niet gekend. Het is echter wel een streep door de rekening van de speler, die anders mogelijk mee op het vliegtuig richting Cyprus was gestapt. Lees verder »

Topschutter Sotiriou geschorst bij APOEL

Topschutter Sotiriou geschorst bij APOEL

WEDSTRIJDEN Anderlecht neemt het morgenavond op tegen APOEL Nicosia in de achtste finale van de Europa League. De Cyprioten zullen het moeten doen zonder hun topschutter Pieros Sotiriou. De speler pakte rood in de vorige confrontatie tegen Bilbao. In Europa scoorde hij 5 goals; in het totaal maakte hij 22 treffers. Lees verder »

Vanden Borre wordt opgewacht door duizenden Afrikanen

Vanden Borre wordt opgewacht door duizenden Afrikanen

ANDERE Gisterenavond stapte Anthony Vanden Borre op het vliegtuig richting Lubumbashi, waar hij rond de middag zal aankomen. Hij zal er opgewacht worden door duizenden supporters van TP Mazembe. Het Nieuwsblad spreekt van 30.000 supporters, Het Laatste Nieuws beperkt het tot 10.000 supporters.  Lees verder »

Appiah en Obradovic mee naar Cyprus

Appiah en Obradovic mee naar Cyprus

BLESSURES Dennis Appiah die sukkelde met een spierblessure maakt deel uit van de selectie die vandaag afreist naar Cyprus. Ook Ivan Obradovic stapt mee op het vliegtuig eveneens derde doelman Mile Svilar. Kara Mbodj blijft in België al liet die wel al weten fit te zijn voor zondag. Adrien Trebel is Europees niet speelgerechtigd. Lees verder »

 07-03-2017 

"Klaar voor Waasland-Beveren"

ANDERE Kara Mbodj is speelklaar voor de wedstrijd van nu zondag tegen Waasland-Beveren. Dat laat de Senegalees zelf weten via zijn officiële facebook-pagina. Ook voor de wedstrijden met Senegal zal hij present tekenen, voegt er hij nog aan toe.  Lees verder »

"In de voetbalwereld is veel hypocrisie"

INTERVIEWS Morgen stapt Anthony Vanden Borre op het vliegtuig richting Lubumbashi, maar gisteren maakte hij nog even tijd voor het Waalse sportprogramma La Tribune. Vanden Borre legt er nog even zijn keuze voor TP Mazembe uit en de hypocrisie die heerst in de voetbalwereld. Lees verder »

Anderlecht op zoek naar Belgische versterkingen

Anderlecht op zoek naar Belgische versterkingen

TRANSFERS Anderlecht zal op zoek moeten naar een aantal Belgische spelers met het oog op volgend seizoen. De club zit nu reeds krap op het verplichte aantal Belgen (of spelers die in België zijn opgeleid) in de kern. Mogelijk vertrekken ook Dendoncker en/of Tielemans en beëindigt Deschacht zijn carrière. Lees verder »

Teodorczyk bijna beste schutter sinds 2000

Teodorczyk bijna beste schutter sinds 2000

ANDERE In de 21e eeuw scoorde Tomasz Radzinski 29 goals voor Anderlecht in één seizoen. Teodorczyk zit hem nu op de hielen. De Pool legde reeds 27 ballen in het mandje in 38 officiële wedstrijden. Teodorczyk is dus goed op weg om de beste Anderlechtse schutter te worden sinds 2000. Lees verder »

UEL: Portugees fluit APOEL - Anderlecht

UEL: Portugees fluit APOEL - Anderlecht

ANDERE De 41-jarige Portugees Manuel De Sousa is door UEFA aangeduid om de wedstrijd tussen APOEL en Anderlecht in goede banen te leiden. De Sousa is sinds september 2006 in dienst van FIFA en UEFA. Ook leidt hij wedstrijden in de Primeira Liga, de Portugese voetbalcompetitie.  Lees verder »

Stanciu praat niet over invallersstatuut

Stanciu praat niet over invallersstatuut

ANDERE Sofiane Hanni heeft de concurrentiestrijd met Nicolae Stanciu gewonnen en mag zich de spelverdeler van Anderlecht noemen. De Roemeen krijgt Europees wel zijn kans, maar in de laatste vier competitiewedstrijden speelde hij slechts vijf minuten. Lees verder »

De Medina niet meer in actie

De Medina niet meer in actie

BLESSURES Nathan de Medina zal dit seizoen niet meer in actie komen, zo laat zijn huurclub OH Leuven weten. De verdediger blesseerde zich eind januari aan de adductoren. OHL ging toen uit van een onbeschikbaarheid van een drietal maanden, maar nu beseft men dat zijn seizoen erop zit. Lees verder »

Obradovic moet rusten

Obradovic moet rusten

BLESSURES Ivan Obradovic ging tegen KV Mechelen geblesseerd aan de kant. Na onderzoek blijkt dat de Serviër verrekte ligamenten heeft aan de enkel. Of Obradovic mee afreist naar Cyprus is nog niet zeker. Al heeft coach René Weiler niet veel andere opties op de linksback.  Lees verder »

Ook Thomas Binggeli en David Sesa tekenen bij

Ook Thomas Binggeli en David Sesa tekenen bij

ANDERE Gisterennamiddag liet RSC Anderlecht officieel weten dat coach René Weiler een contractverlenging tekende tot 2019. Maar ook zijn assistenten Thomas Binggeli en David Sesa, afgelopen zomer meegekomen met de Zwitser, tekenden bij tot 2019. Het drietal kreeg een verbeterd contract.  Lees verder »

Er wacht Vanden Borre warm onthaal

Er wacht Vanden Borre warm onthaal

ANDERE Normaal komt Anthony Vanden Borre morgen aan in Lubumbashi om er aan zijn avontuur bij Tout Puissant Mazembe te beginnen. De voorzitter van zijn nieuwe club, Moïse Katumbi, geeft alle supporters opgeroepen om Anthony te komen verwelkomen op de luchthaven van Lubumbashi.  Lees verder »

 06-03-2017 

Dierick fluit Anderlecht - Waasland-Beveren

Dierick fluit Anderlecht - Waasland-Beveren

ANDERE Zondag om 14u30 ontvangt RSC Anderlecht Waasland-Beveren in het Constant Vanden Stock Stadion. Christof Dierick is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Kevin Monteny, Jeroen Walschap en vierde official Bram Van Driessche.  Lees verder »

Lambrecth speelde nog geen minuut in 1B

Lambrecth speelde nog geen minuut in 1B

ANDERE Tijdens de winterstop van dit jaar kocht RSC Anderlecht Dylan Lambrecth van FC Luik om hem vervolgens meteen uit te lenen SV Roeselare. De bedoeling was om de spits daar al te laten wennen aan het niveau hoger dan bij FC Luik. Alleen heeft Lambrecth sinds zijn aankomst bij Roeselare nog geen minuut gespeeld. Lees verder »

Weiler tekent bij tot 2019

Weiler tekent bij tot 2019

ANDERE Coach René Weiler heeft zijn contract bij RSC Anderlecht verlengt tot juni 2019. "Dit is een unamieme beslissing van het bestuur", laat general manger Herman Van Holsbeeck weten. Coach Weiler spreekt op zijn beurt over "een blijk van waardering". Lees verder »

Badji straks met beloften

Badji straks met beloften

JEUGD De beloften van Anderlecht spelen vanavond tegen RC Genk. Bij de 18 spelers die mee naar Limburg reizen bevindt zich ook Stéphane Badji. De Senegalees is afgeserveerd bij de A-ploeg, maar raakte in januari niet weg. Lees verder »

Chipciu en Stanciu opgeroepen voor Roemenië

Chipciu en Stanciu opgeroepen voor Roemenië

ANDERE 26 maart speelt Roemenië zijn kwalificatiewedstrijd, voor het WK 2018 te Rusland, tegen Denemarken. Bondscoach van Roemenië, Christoph Daum, maakte een selectie bekend van 24 spelers voor deze wedstrijd. Zowel Alexandru Chipciu als Nicolae Stanciu maken deel uit van de Roemeense selectie. Lees verder »

UEL: 7 Anderlecht-spelers in schorsingsgevaar

UEL: 7 Anderlecht-spelers in schorsingsgevaar

ANDERE Bij APOEL is Pieros Sotirou de enige speler die geschorst is voor het duel van komende donderdag. Drie andere spelers lopen wel gevaar om de terugwedstrijd in het Constant Vanden Stock Stadion te missen. Langs de kant van Anderlecht flirten zeven spelers met gevaar voor een schorsing.  Lees verder »

Tielemans net papa maar mee naar Cyprus

Tielemans net papa maar mee naar Cyprus

ANDERE Youri Tielemans is de kersverse papa van een dochtertje Melina. Door zijn schorsing vorige zaterdag, heeft hij de volledige bevalling kunnen bijwonen. Maar woensdag reist Tielemans gewoon mee af richting Cyprus. Anderlecht staat wel klaar om het jonge koppel zoveel mogelijk te helpen.  Lees verder »

Sportjournalist Christophe Van Impe overleden

Sportjournalist Christophe Van Impe overleden

ANDERE De Waalse sportpers heeft het voorbije weekend opnieuw afscheid moeten nemen van een collega. Christophe Van Impe, sportjournalist voor Le Soir en Sudpresse, overleed het voorbije weekend op 38-jarige leeftijd. Hij volgde RSC Anderlecht voor beide Waalse kranten. Wij wensen familie en vrienden veel sterkte in deze moeilijke tijden.  Lees verder »

Obradovic onzeker voor APOEL

Obradovic onzeker voor APOEL

BLESSURES Het is nog onduidelijk hoe ernstig de blessure is van Ivan Obradovic. Naast een spier blessure heeft hij ook last van de knie. Anderlecht hoopt wel om de Serviër fit te krijgen voor het duel tegen APOEL komende donderdag.  Lees verder »

 05-03-2017 

APOEL wel met winst naar Europees duel

APOEL wel met winst naar Europees duel

ANDERE In tegenstelling tot Anderlecht kon APOEL Nicosia gisteren wel winnen. Het versloeg in de stadsderby Omonia Nicosia met 2-1. Pieros Soteriou, donderdag tegen Anderlecht geschorst, opende de score met een strafschop. David Barral maakte er eveneens vanop elf meter 2-0 van. Drie minuten lukte Ominia nog de aansluitingstreffer. Lees verder »

Hanni: "Zorgen dat we klaar zijn voor APOEL"

Hanni:

INTERVIEWS Voor het eerst keerde Sofiane Hanni als Anderlecht-speler terug naar KV Mechelen. Met een assist leek hij paars-wit terug in de wedstrijd te brengen, maar de late winning-goal van zijn maatje Tim Matthys bezorgde Anderlecht toch een nederlaag. "Doet pijn dat onze reeks zonder nederlaag ten einde is." Lees verder »

Nuytinck: "Kansen genoeg gehad"

Nuytinck:

INTERVIEWS Met een knappe kopbal bracht Bram Nuytinck Anderlecht opnieuw naast KV Mechelen. Maar waar iedereen verwachtte dat paars-wit er toen over zou gaan, kreeg het in de slotfase het deksel op de neus. "Dat derde tegendoelpunt mag nooit vallen." Lees verder »

Dendoncker: "Zeker niet de mindere"

Dendoncker:

INTERVIEWS Voor het eerst sinds oktober verloor Anderlecht nog eens een competitiewedstrijd. Toch is dit voor Leander Dendoncker geen reden tot paniek. "We waren zeker niet de mindere, maar kregen op het einde een ongelukkige goal tegen. Al bij al mogen we tevreden zijn", zo vindt hij. Lees verder »

 04-03-2017 

Obradovic gewisseld met blessure

Obradovic gewisseld met blessure

BLESSURES Ruim tien minuten voor tijd blesseerde Ivan Obradovic zich aan de knie of enkel na een foute beweging. De linksback bleef kermend liggen, maar na een blessurebehandeling, kwam hij toch weer het veld op. Voor even slechts. Na enkele minuten gebaarde hij dat het niet meer ging en vroeg hij zijn vervanging. Lees verder »

Anderlecht verliest in Mechelen

Anderlecht verliest in Mechelen

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zaterdagavond met 3-2 verloren van KV Mechelen. Anderlecht kwam terug na een 2-0 achterstand, maar gaf de punten alsnog uit handen na een late treffer van Matthys. Ook Club Brugge verloor drie punten en daardoor blijft paars-wit samen met de Bruggelingen aan kop. Lees verder »

Voorbeschouwing: KV Mechelen - Anderlecht

Voorbeschouwing: KV Mechelen - Anderlecht

WEDSTRIJDEN De reguliere competitie nadert zijn ontknoping. Dit weekend staat de voorlaatste speeldag op het programma en dat betekent dat alle acht wedstrijden op hetzelfde moment worden gespeeld. Anderlecht trekt straks naar KV Mechelen, dat volop in strijdt om een plaats in Play-Off 1. Lees verder »

"Anderlecht weet dat ik geen onruststoker ben"

INTERVIEWS Adrien Trebel krijgt waarschijnlijk vanavond een basisplaats door de schorsing van Youri Tielemans. Voor de rest moet hij zich vooral tevreden stellen met een plaats op de bank. Maar daar doet Trebel niet moeilijk over: "Ik kan moeilijk verwachten om meteen alles te spelen, zeker met een Tielemans die zo in vorm is". Lees verder »

"Terugkeer wordt speciaal"

INTERVIEWS Sofiane Hanni keert vanavond terug 'achter de kazerne' naar de club die hem een kans gaf om zijn carrière nieuw leven in te blazen. De Algerijn heeft dan ook tonnen respect voor KV Mechelen, al zal hem dat niet tegenhouden om voluit voor de drie punten te gaan.  Lees verder »

Nokvol AFAS-stadion

Nokvol AFAS-stadion

ANDERE Het AFAS Stadion van KV Mechelen was eind deze week al volledig uitverkocht, in totaal 16.500 plaatsen. Gisteren bood KV Mechelen nog eens 100 extra tickets aan, die waren in zes minuten uitverkocht. De club vraagt dan ook om tijdig naar het stadion te vertekken wegens de massale drukte.  Lees verder »

Kara out tot start play-offs

Kara out tot start play-offs

BLESSURES De kans is groot dat Kara Mbodj niet meer in actie komt voor de play-offs. De Senegalees sukkelt met het kraakbeen in de knie waardoor hij overcompenseert. Het plan is om hem zoveel mogelijk laten uit te rusten en te herstellen zodat hij topfit aan de play-offs kan beginnen.  Lees verder »

 03-03-2017 

Trebel vervanger van Tielemans ?

Trebel vervanger van Tielemans ?

INTERVIEWS Doordat Youri Tielemans tegen Genk zijn vijfde gele kaart kreeg, is hij geschorst voor de wedstrijd van morgen tegen KV Mechelen. Wellicht neem Adrien Trebel zijn plaats in op het middenveld. Natuurlijk zal Tielemans gemist worden, maar als je Trebel in de plaats kan zetten, beschik je toch over een sterke kern volgens Bram Nuytinck.  Lees verder »

"KV Mechelen is sowieso een sterke ploeg"

INTERVIEWS Morgen trekt RSC Anderlecht richting KV Mechelen voor de voorlaatste speeldag in de reguliere competitie. KV Mechelen strijdt nog steeds volop mee voor play-off 1 en gaat dus voluit voor de drie punten. Anderlecht wil dan weer in het spoor blijven van Club Brugge. Bram Nuytinck onderschat de mannen van achter de kazerne alvast niet.  Lees verder »

Vanden Borre krijgt maandcontract

Vanden Borre krijgt maandcontract

ANDERE Anthony Vanden Borre krijgt bij zijn nieuwe club TP Mazembe een contract dat elke maand opnieuw vernieuwd wordt. Mocht het avontuur niet lukken, kunnen club en speler zo gemakkelijk uit elkaar zijn. Hij zal zijn loon ontvangen in Amerikaanse Dollars.  Lees verder »

"Geloof me: Ik ben gelukkig. Eindelijk"

INTERVIEWS Anthony Vanden Borre glunderde toen hij gisterenmiddag de pers te woord stond. Zijn verhuis naar TB Mazembe is voor hem het ultieme eerbetoon aan zijn mama. Bang is hij niet, ondanks de onstabiele politieke omgeving waar hij naartoe reist. Dit is duidelijk een keuze van het hart voor de rechtsachter.  Lees verder »

'Multi Live' gratis beschikbaar

'Multi Live' gratis beschikbaar

ANDERE Morgen gaat de voorlaatste speeldag van start van de reguliere competitie. De strijd voor play-off 1 is ongemeen spannend. Proximus biedt daarom zijn voetbalzender 'Multi Live' gratis aan voor alle Proximus klanten. Op kanaal 600 kunnen zij de strijd om play-off 1 live volgen.  Lees verder »

Pop-up store nog tot morgen geopend

Pop-up store nog tot morgen geopend

ANDERE Naar aanleiding van de signeersessie vorige woensdag, opende Anderlecht een pop-up fanshop in het Westland Shopping Center. De store zal nog tot en met zaterdag 4 maart geopend zijn van 10u 's morgens tot 18u30 's avonds.  Lees verder »

Lenvain: "Anthony blijft een kind van de club"

Lenvain:

INTERVIEWS Herman Van Holsbeeck zat gisteren in het buitenland waardoor Jean-Francois Lenvain aanwezig was op de persconferentie van Anthony Vanden Borre. Lenvain begeleide Anthony bij Anderlecht en legde ook de eerste contacten met TP Mazembe, en hij is duidelijk: "Anthony blijft een kind van de club". Lees verder »

Van Holsbeeck: "Wensen Anthony het allerbeste"

Van Holsbeeck:

INTERVIEWS Toen Anderlecht hoorde dat Anthony Vanden Borre bij TP Mazembe wou gaan voetballen, geeft het de rechtsback geen strobreed in de weg gelegd. Het vond een akkoord met Anthony om zijn contract te ontbinden zodat hij gratis kon vertrekken. "Het welzijn van onze spelers staat voorop", laat Herman Van Holsbeeck weten.  Lees verder »

 02-03-2017 

Anderlecht laat Bernier vertrekken

Anderlecht laat Bernier vertrekken

JEUGD - TRANSFERS Antoine Bernier, een 19-jarige flankspeler uit de beloftenkern, zal komende zomer andere oorden opzoeken. Bernier tekende een jaar geleden een profcontract voor één jaar met optie, maar Anderlecht heeft nu besloten die optie niet te lichten. Lees verder »

Onderhandelingen in april

Onderhandelingen in april

TRANSFERS - INTERVIEWS Andy Najar, momenteel nog onder contract tot midden 2018, is na zijn zware blessure al opnieuw een tijdje een vaste waarde bij Anderlecht. Zonder die blessure was de Hondurees wellicht geen speler meer van Anderlecht, hoe ziet zijn toekomst er nu uit ? "In april kom ik naar België om met Anderlecht rond de tafel te zitten", zegt zijn makelaar Chris Megaloudis. Lees verder »

Comeback voor Anthony Vanden Borre?

Comeback voor Anthony Vanden Borre?

ANDERE Volgens Het Nieuwsblad zit de kans erin dat Anthony Vanden Borre vandaag zijn comeback aankondigd. Niet bij Anderlecht weliswaar, maar bij een andere, kleinere club, op niveau. Zijn entourage verkondigde al eerder dat Vanden Borre het voetbal niet volledig zou opgeven.  Lees verder »

 01-03-2017 

Dante scoort, maar wordt vernederd door Zambia

Dante scoort, maar wordt vernederd door Zambia

JEUGD De Malinese U20 hebben hun tweede wedstrijd op de Africa Cup met maar liefst 6-1 verloren van Zambia. Het begon nochtans goed: Anderlecht-verdediger Abdul Karim Dante opende de score met een kopbal, maar daarna liet het gastland geen spaander heel van Mali. Lees verder »

Ongeveer 500 supporters op signeersessie

Ongeveer 500 supporters op signeersessie

ANDERE Er waren ongeveer 500 supporters aanwezig op de signeersessie in het Westland Shopping Center deze namiddag. Met mometen waren er zelfs wachttijden tot 2 uur eer de aanwezige supporters tot bij de spelers geraakten voor een foto en/of handtekening. Ter gelenheid van het evenment was er ook een tijdelijk pop-up store van de RSCA fanschop.  Lees verder »

Anderlecht belooft oplossing

Anderlecht belooft oplossing

ANDERE Vorige zondag tijdens de wedstrijd Anderlecht-Racing Genk, konden de rolstoelgebruikers en mindervaliden niet op hun gebruikele plaats zitten. Resultaat, ze moesten van achter een muur, die op ooghoogte stond, naar de wedstrijd kijken. Supporter Nico Deraedt klaagde deze situatie aan op sociale media, Anderlecht beloofde een oplossing tegen volgende thuiswedstrijd.  Lees verder »

Ook Tielemans aanwezig op signeersessie

Ook Tielemans aanwezig op signeersessie

ANDERE Momenteel is de signeersessie aan de gang in het Westland Shopping Center. Ook Youri Tielemans is aanwezig om de aanwezige supporters te voorzien van handtekening en foto. De komst van Tielemans was vooraf niet aangekodigd wellicht om dat zijn vriendin Mendy uitgerekend is om deze week te bevallen en zijn aanwezigheid op de signeersessie niet kon gegarandeerd worden.  Lees verder »

Veel volk voor signeersessie

Veel volk voor signeersessie

ANDERE Een half uurtje geleden is de signeersessie begonnen in het Westland Shopping Center met vijf spelers. UIt foto's die de club al op twitter zette lijkt de sessie een succes te zijn waar veel supporters op afkomen. Nog tot 15u kan je een handtekening bemachtingen van 5 A-kern spelers: Frank Boeckx, Massimo Bruno, Leander Dendoncker, Lukasz Teodorczyk en Bram Nuytinck. Lees verder »

Veel jeugdploegen vandaag in actie

Veel jeugdploegen vandaag in actie

JEUGD Vele Anderlecht jongeren zijn momenteel actief voor de nationale ploeg in kader van vriendschappelijke matchen. Enkel Abdoul Karim Danté speelt een officiële partij met Mali (tegen Zambia voor de CAN U20). De U17 zijn momenteel op stage in Spanje en spelen om 16u tegen Japan. De U16 daarentegen ontmoeten om 15u30 Charleroi. De U15 spelen om 17u30 tegen Kortijk. De wedstrijden gaan door in Tubeke.  Lees verder »