Archieven

 31-03-2012 

"Jovanovic en Mbokani mogen niet falen"

Met de play-offs die beginnen, is de speeltijd voorbij. Dat vindt ook Paul Van Himst. "De congé van sommige spelers is voorbij. Vooral op verplaatsing tegen de kleinere ploegen namen sommige topspelers al eens een snipperdag." Lees verder »

Contractverlenging De Wilde uitgesteld

Contractverlenging De Wilde uitgesteld

Het directiecomité van Anderlecht besliste gisteren nog te wachten om het contract van Filip De Wilde te verlengen. Men wil eerst zekerheid over wie volgend seizoen hoofdtrainer is. Intussen komt Philippe Vande Walle vrij. Lees verder »

Anderlecht volgt Kroatische belofte

Anderlecht volgt Kroatische belofte

Volgens de Kroatische media wil Anderlecht Mario Jelavic van Hajduk Split aantrekken. De 18-jarige spits zou 280.000 euro kosten. In vijf duels bij de Kroatische U19 scoorde hij drie doelpunten (HLN) Lees verder »

Doelpuntenkermis beloften tegen STVV

Doelpuntenkermis beloften tegen STVV

De beloften van Anderlecht hielden gisteren schietoefeningen tegen Sint-Truiden. Anderlecht won met 5-1 en vijf verschillende spelers scoorden de doelpunten. Deze kwamen er echter allemaal pas na de pauze. Lees verder »

Selectie Anderlecht - KV Kortrijk

Selectie Anderlecht - KV Kortrijk

De twijfelachtige Matias Suarez maakt deel uit van de selectie voor de partij van morgen tegen KV Kortrijk. Of hij kan spelen, moet morgen blijken. Marecek (na blessure), Molins en Kanu maken ook weer deel uit van de kern. Lees verder »

 30-03-2012 

Suarez moet training staken met kniepijn

Suarez moet training staken met kniepijn

De blessure van Matias Suarez is blijkbaar nog niet volledig verleden tijd. De Argentijn moest vanmiddag de training verlaten met pijn aan de knie. "Als hij last heeft, kan hij beter stoppen", vertelde Ariël Jacobs achteraf. Lees verder »

Suarez krijgt zondag zijn Gouden Schoen

Suarez krijgt zondag zijn Gouden Schoen

Matias Suarez zal zondag voor Anderlecht - KV Kortrijk zijn Gouden Schoen in ontvangst nemen. Suarez liet een schoen vergulden die hij in januari droeg tijdens de topper tegen Club Brugge (3-0 winst) en hij toen ook mee scoorde. Lees verder »

Canesin: "Soms twijfel ik aan mezelf"

Canesin:

Fernando Canesin begon sterk aan het seizoen, maar toen het elftal zich vormde, viel hij ernaast. En zo is hij al maanden veroordeeld tot invalbeurten. Dit zorgt voor twijfels. "Ik mis wat ritme en vertrouwen", geeft hij toe. Lees verder »

Zieke Mbokani tegen zondag genezen

Zieke Mbokani tegen zondag genezen

Dieumerci Mbokani heeft buikgriep, maar tegen morgen moet hij genezen zijn. Zijn aantreden zondag tegen Kortrijk komt niet in het gedrang. Ook Milan Jovanovic is helemaal fit. Hij werkte gisteren een volledige training af. Lees verder »

Deraeve zoekt talent in Zuid-Afrika

Deraeve zoekt talent in Zuid-Afrika

Volgens de website MTN Football vertoefde Anderlecht-scout Werner Deraeve de voorbije twee weken in Zuid-Afrika om spelers te scouten. Hij zou er wedstrijden bekeken hebben in diverse steden en enkele spelers op het oog hebben. Lees verder »

 29-03-2012 

 28-03-2012 

Transfer Cavallaro bijna afgerond

Transfer Cavallaro bijna afgerond

Het ziet er naar uit dat Juan Ignacio Cavallaro de eerste inkomende transfer van Anderlecht voor volgend seizoen wordt. Gerard Witters is momenteel in Argentinië om er de transfer af te ronden. Lees verder »

Badibanga en Kabasele opnieuw uitgeleend

Badibanga en Kabasele opnieuw uitgeleend

Nathan Kabasele en Ziguy Badibanga zullen ook volgend seizoen worden uitgeleend. Dat vertelt Herman Van Holsbeeck vandaag in La Dernière Heure. Beide jonge talenten worden nu ook uitgeleend, maar zonder veel succes. Lees verder »

Opties Kabangu en Mbenza nog niet gelicht

Opties Kabangu en Mbenza nog niet gelicht

Anderlecht heeft aan TP Mazembe uitstel gevraagd om de opties op Patou Kabangu en Bedi Mbenza te lichten. Normaal moet dit gebeuren voor eind maart, maar Anderlecht wil afwachten of het zich kan plaatsen voor de Champions League. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Wij zijn OCMW niet"

Van Holsbeeck:

Herman Van Holsbeeck heeft gereageerd op de kritiek van Brussels-voorzitter Johan Vermeersch dat Anderlecht Mohamed Aoulad transfervrij overnam. "Die jongen verdiende 500 euro per maand. Bijtekenen zal hij niet doen." Lees verder »

 27-03-2012 

Vrijdag beslissing over contract De Wilde

Vrijdag beslissing over contract De Wilde

Het directiecomité van Anderlecht buigt zich vrijdag over de contractverlenging van Filip De Wilde. Volgens Gazet van Antwerpen ziet het er alvast naar uit dat de keeperstrainer ook na dit seizoen bij paars-wit aan de slag blijft. Lees verder »

Arsenal wil Biglia als M'Vila te duur is

Arsenal wil Biglia als M'Vila te duur is

Volgens de Britse krant The Telegraph heeft Arsenal-manager Arsène Wenger zijn zitten gezet op Yann M’Vila van Stade Rennes en Lucas Biglia. M'Vila is eerste keuze, maar kan wel eens te duur uitvallen. Dan wordt Biglia een optie. Lees verder »

Proto: "Erg dicht bij contractverlenging"

Proto:

Silvio Proto staat op het punt om zijn contract bij Anderlecht te verlengen. "We zijn erg dicht bij een akkoord", zo vertelt de doelman in La Dernière Heure. "Er is wat interesse uit het buitenland, maar normaal blijf ik." Lees verder »

Suarez en Deschacht fit voor zondag

Suarez en Deschacht fit voor zondag

Volgens Het Belang van Limburg kan Anderlecht in de play-offs terug rekenen op Matias Suarez. De Argentijn traint nog niet voluit en werkt een individueel programma af met de revalidatietrainer, maar wordt zondag fit verwacht. Lees verder »

Club en Anderlecht volgen dezelfde spelers

Club en Anderlecht volgen dezelfde spelers

Club Brugge staat op het punt op de 19-jarige Filip Kostic aan te trekken als opvolger van Nabil Dirar. De speler van Radnicki Kragujevac werd in december ook gevolgd door Anderlecht, zei de sportief directeur van Radnicki toen. Lees verder »

Wie wint de Ebbenhouten Schoen?

Wie wint de Ebbenhouten Schoen?

Cheikhou Kouyaté en Dieumerci Mbokani zijn genomineerd om de Ebbenhouten Schoen 2012 te winnen. Ze krijgen concurrentie van Mémé Tchité, Gohi Cyriac (beiden Standard) en Joseph Akpala (Club Brugge). Op 7 mei weten we wie er wint. Lees verder »

 26-03-2012 

Kwartet signeert woensdag in fanshop

Kwartet signeert woensdag in fanshop

Olivier Deschacht, Denis Odoi, Jordan Lukaku en Dennis Praet zijn woensdag te gast in de fanshop van Anderlecht voor een handtekening- en fotosessie. Je vindt er hen van 13 uur tot 14.30 uur. (RSCA.be) Lees verder »

Dendoncker op dreef bij Belgische U17

Dendoncker op dreef bij Belgische U17

De Belgische nationale ploeg U17 is momenteel aan het werk op een EK-kwalificatietornooi. De Belgen speelden al twee wedstrijden en daarin scoorde Anderlecht-speler Leander Dendoncker telkens een doelpunt. Lees verder »


 24-03-2012 

800.000 euro per jaar voor Praet

800.000 euro per jaar voor Praet

Volgens Het Nieuwsblad heeft Anderlecht een serieuze inspanning gedaan om Dennis Praet te houden. Hun bronnen spreken van een bedrag van 800.000 euro per jaar om hem te overtuigen 'neen' te zeggen tegen buitenlandse topclubs. Lees verder »

"Gehoopt op meer kansen, maar heb geduld"

Ook Dennis Praet is blij dat zijn toekomst bij Anderlecht verzekerd is. "Anderlecht toont dat ze in me geloven en ik wil me hier bewijzen", zo vertelde Praet bij zijn contractverlenging. "Ik heb wel geen speelgaranties gekregen." Lees verder »

"Praet kan het maken zonder uitleenbeurt"

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck is verheugd dat Dennis Praet zijn contract heeft verlengd. "Hij is één van onze grootste talenten. Dit is een bewijs van de nieuwe politiek van de club: vertrouwen geven aan de eigen jeugd." Lees verder »

Beloften winnen met 2-3 in Lokeren

Beloften winnen met 2-3 in Lokeren

Na de nederlaag tegen Club Brugge hebben de beloften van Anderlecht opnieuw aangeknoopt met de winst. Op Lokeren werd het gisteren 2-3. Tika Musonda, Mehdi Tarfi en Brandon Deville scoorden. Lees verder »

 23-03-2012 

Praet blijft tot 2015

Praet blijft tot 2015

Dennis Praet heeft zijn contract verlengd tot 2015. De jonge Anderlecht belofte werd door verschillende Europese topclubs gevolgd maar besloot uiteindelijk toch bij de Brusselse club te blijven. Lees verder »

Safari vreest EK te zullen missen

Safari vreest EK te zullen missen

Behrang Safari wordt eerstdaags geopereerd aan zijn gebroken sleutelbeen. Hij is zo'n zes weken out en ziet het EK in het gedrang komen. Hij hoopt op het eindevan de play-offs terug te spelen en zo zijn plaats te verzekeren. (HNB) Lees verder »

Lukaku's eerste broederpaar in veertig jaar

Lukaku's eerste broederpaar in veertig jaar

Met het debuut van Jordan Lukaku kwamen dit seizoen twee Lukaku's in actie voor Anderlecht. In het begin van het seizoen speelde ook Romelu nog twee matchen. Zij zijn zo het eerste broederpaar in veertig jaar in paars-wit shirt. Lees verder »

 22-03-2012 

Foket verkiest AA Gent boven Anderlecht

Foket verkiest AA Gent boven Anderlecht

Thomas Foket zal komende zomer niet naar Anderlecht verhuizen. Het 17-jarig talent van Dilbeek Sport traint sinds vorig jaar geregeld mee met Anderlecht, maar heeft nu een contract voor twee jaar getekend bij AA Gent. Lees verder »

Jacobs: "Mooie revanche na STVV"

Jacobs:

Ariël Jacobs feliciteerde na de match tegen Zulte Waregem zijn spelers voor hun prestatie. "Ze hebben een mooie revanche genomen na de wedstrijd tegen STVV. Ze hebben getoond wat ze echt kunnen", aldus de Anderlecht-coach. Lees verder »

Romelu Lukaku: "Geslaagd als oudere broer"

Romelu Lukaku:

Via Twitter reageerde Romelu Lukaku verheugd op het debuut van zijn broer. "Bravo Jordan. Tranen blijven maar rollen. Vandaag is het de mooiste dag van mijn leven. Ik ben geslaagd als oudere broer. Merci, dieu, merci." (HNB) Lees verder »

Jordan Lukaku: "Hier droomt iedereen van"

Jordan Lukaku:

Door het uitvallen van Safari maakte Jordan Lukaku zijn debuut in het A-efltal van Anderlecht. "Ik was wel een beetje zenuwachtig, maar mijn vertrouwen steeg bij elke baltoets", aldus Lukaku, wiens debuut Jacobs tevreden stemde. Lees verder »


 21-03-2012 

Jacobs speelt spelletje van Daum niet mee

Jacobs speelt spelletje van Daum niet mee

Op zijn persbabbel gisteren reageerde Ariël Jacobs op de stelling van Club Brugge-coach Christoph Daum dat Anderlecht sowieso kampioen wordt. "Dat hij en Gent ons in de favorietenrol duwen, daar sta ik niet meer bij stil." Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Zulte Waregem

Voorbeschouwing: Anderlecht - Zulte Waregem

Met een thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem sluit Anderlecht straks de gewone competitie af. In vergelijking met zondag komt Roland Juhasz opnieuw in de ploeg en ook Patou Kabangu lijkt zich te mogen opmaken voor een basisplaats. Lees verder »

Jacobs: "Wasilewski is zijn krediet kwijt"

Jacobs:

Roland Juhasz neemt straks zijn plaats in de Anderlecht-defensie weer in na schorsing. De vraag is wie moet wijken: Odoi of Wasilewski na zijn elleboogstoot. "Wat ik ook beslis, alles kan goed of slecht zijn", zegt Ariël Jacobs. Lees verder »

 20-03-2012 

Selectie Anderlecht - Zulte Waregem

Selectie Anderlecht - Zulte Waregem

Anderlecht sluit morgen de reguliere competitie af met een thuismatch tegen Zulte Waregem. Ariël Jacobs kan voor deze partij opnieuw rekenen op Juhasz, die terugkeert uit schorsing. Suarez is er door een knieblessure niet bij. Lees verder »

Nog steeds geen Suarez op training

Nog steeds geen Suarez op training

Ook gisteren verscheen Matias Suarez niet op training. Van zijn koorts is hij verlost, maar de Argentijn sukkelt ook met de kniepees. De kans dat hij morgen tegen Zulte Waregem speelt, is dan ook klein. (HNB) Lees verder »

"Trainers zijn tevreden over Jordan Lukaku"

De voorbije weken zat Jordan Lukaku een aantal keer op de bank bij de a-ploeg. Dit stemt Herman Van Holsbeeck tevreden. "Binnenkort zitten we met Jordan rond de tafel. Hij werkt goed en de trainers zijn tevreden over hem." (LDH) Lees verder »

"Terugkeer Lukaku kwam al ter sprake”

In de marge van de laatste interland verklaarde Romelu Lukaku dat Anderlecht hem misschien wil huren. Herman Van Holsbeeck geeft nu toe dat hier al over gepraat werd. “Maar we zitten niet rond de tafel om dit te bediscussiëren." Lees verder »

Badibanga en Kabasele krijgen nieuwe kans

Badibanga en Kabasele krijgen nieuwe kans

Bij Anderlecht werd gisteren vergaderd over Nathan Kabasele en Ziguy Badibanga. Beide spelers werden dit weekend om disciplinaire redenen aan de kant gelaten bij hun club. "We blijven hen begeleiden", laat Anderlecht weten. Lees verder »

Het geval Wasyl

Het geval Wasyl

Dat Marcin Wasilewski een zware sanctie verdient voor de aanslag op STVV-speler Delorge staat buiten kijf. Het theater dat scheidsrechter Loeman na afloop van de wedstrijd opvoerde, was echter ronduit lachwekkend. Lees verder »

 19-03-2012 

Delorge: "Wat bezielde Wasilewski?"

Delorge:

De elleboog van Marcin Wasilewski in het gezicht van Peter Delorge zorgde voor zware verontwaardiging bij STVV. "Dit was er gewoon over", aldus Delorge. Technisch directeur Jan-Pieter Martens vraagt een zware schorsing. Lees verder »

Wasilewski riskeert zware schorsing

Wasilewski riskeert zware schorsing

Marcin Wasilewski riskeert een schorsing voor zijn elleboogstoot aan Peter Delorge. Scheidsrechter Sam Loeman zag het incident niet en daardoor kan het bondsparket de Pool schorsen op basis van tv-beelden. Lees verder »

"Biglia: "We misten Juhasz en Suarez"

Lucas Biglia scoorde tegen STVV zijn tweede doelpunt van het seizoen. De Argentijn speelde ook een goede wedstrijd. "Maar wat helpt het ons vooruit dat ik sterk presteer als we als ploeg de drie punten niet pakken?" Lees verder »

Gillet: "We konden onze wil niet opleggen"

Gillet:

Guillaume Gillet baalde geweldig na het puntenverlies op Sint-Truiden. "Door hier weer punten te laten liggen, worden onze sterke prestaties tegen topploegen overschaduwd", zegt Gillet, die zijn 200e match in eerte klasse speelde. Lees verder »

Jovanovic: "Geen diepe spits op de bank"

Jovanovic:

Milan Jovanovic besefte na de partij tegen STVV dat Anderlecht dringend uit een ander vaatje moet tappen. “Als we op dergelijke manier punten blijven weggeven, wachten ons nog elf moeilijke matchen", aldus de Serviër. Lees verder »

Odoi: "We waren niet scherp genoeg"

Odoi:

Dennis Odoi stond tegen STVV voor de tweede keer op rij aan de aftrap. Ook hij zag dat Anderlecht tegen geen al te beste partij speelde. "We weten dat STVV altijd goed is tegen Anderlecht. Toch waren we niet scherp genoeg." Lees verder »


 18-03-2012 

"Te weinig variatie om STVV te verrassen"

Anderlecht beleefde geen al te leuke namiddag op Staaien, dat zag ook Ariël Jacobs. "Als je komt om te winnen en je haalt maar één punt, dan ben je altijd ontgoocheld", zo vertelde hij voor de micro van Sporza Radio. Lees verder »

Voorbeschouwing: STVV - Anderlecht

Voorbeschouwing: STVV - Anderlecht

Vanmiddag om 14.30 uur wordt de integrale voorlaatste speeldag in de reguliere competitie afgewerkt. Anderlecht trekt naar voorlaatste Sint-Truiden. Paars-wit doet het zonder Juhasz en waarschijnlijk ook zonder Suarez. Lees verder »

 17-03-2012 

Kabasele en Badibanga misdragen zich

Kabasele en Badibanga misdragen zich

Nathan Kabasele en Ziguy Badibanga hebben het verkorven bij de clubs die hen huren van Anderlecht. Beiden vallen om disciplinaire redenen dit weekend naast de kern. Westerlo wil Kabasele zelfs direct terugsturen naar Brussel. Lees verder »

Anderlecht traint vandaag op kunstgras

Anderlecht traint vandaag op kunstgras

Anderlecht zal vandaag een extra training afwerken op het veld van Sint-Truiden. Op deze manier wil Ariël Jacobs zijn jongens goed laten wennen aan het kunstgras. "Ik ga mijn speelstijl wel niet aanpassen aan het veld", zegt hij. Lees verder »

Jacobs vreest operatie voor Suarez

Jacobs vreest operatie voor Suarez

Ariël Jacobs vertelde gisteren op zijn persbabbel dat Matias Suarez sukkelt met een ontsteking aan de patellapees. "Hem morgen laten spelen zou een risico zijn" weet Jacobs. Hij vreest dat de spits mogelijk onder het mes moet. Lees verder »

Sivok kan ook Biglia vervangen

Sivok kan ook Biglia vervangen

Thomas Sivok, die door Anderlecht intensief gescout wordt, kan niet alleen als centrale verdediger uit de voeten. In het verleden speelde hij ook als verdedigende middenvelder. Hij zou dus ook Biglia kunnen vervangen. (HLN) Lees verder »

Beloften winnen makkelijk van OHL

Beloften winnen makkelijk van OHL

De beloften van Anderlecht hebben gisteren met 4-0 gewonnen tegen OHL. Tom De Sutter maakte net als Lukas Marecek zijn wederoptreden na een blessure en scoorde één keer. Ook Massimo Bruno en Bruno Godeau scoorden voor paars-wit. Lees verder »

Selectie STVV - Anderlecht

Selectie STVV - Anderlecht

Na een weekendje rust start Anderlecht morgen aan de laatste rechte lijn richting play-offs. Voor de partij in Sint-Truiden selecteerde Ariël Jacobs 17 spelers. De zieke Suarez zit bij de kern, maar is hoogst onzeker. Lees verder »

 16-03-2012 

De Sutter maakt rentree bij beloften

De Sutter maakt rentree bij beloften

Tom De Sutter maakt vanavond zijn comeback na een knieblessure. De spits zal met de beloften aantreden tegen OH Leuven. Een maand geleden blesseerde De Sutter zich op training aan de kniepees. (RSCA.be) Lees verder »

Suarez nog steeds twijfelachtig voor zondag

Suarez nog steeds twijfelachtig voor zondag

Matias Suarez is nog steeds grieperig en trainde ook gisteren niet mee. Ook vandaag zal hij waarschijnlijk niet op het trainingsveld verschijnen. De medische staf hoopt de spits toch speelkaar te krijgen voor zondag. (HLN, GvA) Lees verder »

Kabangu en Mbenza blijven waarschijnlijk

Kabangu en Mbenza blijven waarschijnlijk

Volgens Het Laatste Nieuws is Anderlecht van plan de optie te lichten in de contracten van Patou Kabangu en Bedi Mbenza. De Congolezen hebben een contract tot juni en voor eind deze maand moet paars-wit beslissen of ze blijven. Lees verder »

Anderlecht scoutte gisteren Tsjech Sivok

Anderlecht scoutte gisteren Tsjech Sivok

Herman Van Holsbeeck was gisteren een aandachtig toeschouwer tijdens de EL-match Besiktas - Atletico Madrid. De Anderlecht-manager was aanwezig om de Tsjechische verdediger Thomas Sivok van de thuisploeg te bekijken. Lees verder »

 15-03-2012 

Odoi zaait paniek met vals gipsverband

Odoi zaait paniek met vals gipsverband

Door de schorsing van Juhasz en blessure van Deschacht beschikt Anderlecht zondag maar over vier verdedigers. Het was dan ook schrikken toen Denis Odoi begin deze week een foto op twitter plaatste met zijn been in het gips. Lees verder »

Odoi krijgt schilderij van oud-ploegmaat

Odoi krijgt schilderij van oud-ploegmaat

Ludovic Buysens, verdediger bij Sint-Truiden, heeft zijn oud-ploegmaat Denis Odoi een zelfgemaakt schilderij van Ray Charles cadeau gedaan. "Ik zal dit schilderij zeker in mijn salon hangen", zegt Odoi in Het Nieuwsblad. Lees verder »

Verjaardag webteamlid Garrincha

Verjaardag webteamlid Garrincha

Vandaag is het de verjaardag van ons webteamlid Garrincha. Hij wordt 26 en verzorgt dagelijks het Nederlandse nieuws op deze site. We wensen hem dan ook te bedanken voor zijn onnavolgbare werk! Gelukkige verjaardag! Lees verder »

 14-03-2012 

Anderlecht wint met 1-2 in Tubeke

Anderlecht wint met 1-2 in Tubeke

Anderlecht heeft vanavond een oefenwedstrijd tegen tweedeklasser Tubeke met 1-2 gewonnen. De 18-jarige Elis Koulibaly bracht paars-wit op voorsprong en Fernando Canesin verdubbelde op het uur. Tubeke scoorde nog tegen via penalty. Lees verder »

Molins: "Hoop op een kans in play-offs"

Molins:

Guillermo Molins maakt steeds meer speelminuten bij de beloften. Hij verteert ze goed en hoopt stilaan op een kans bij de A-ploeg. "Ik zit wel nog maar op 60% denk ik. Ik heb nu vooral speelminuten nodig om matchritme op te doen." Lees verder »

Selectie Tubeke - Anderlecht

Selectie Tubeke - Anderlecht

Anderlecht speelt vanavond een oefenwedstrijd tegen tweedeklasser Tubeke. Paars-wit zal aantreden met een mengeling van bankzitters en beloftenvolle jongeren. Het wedstrijd gaat door in het Stade Leburton en begint om 19.00 uur. Lees verder »

 13-03-2012 

Vermeersch stuurt Aoulad naar B-kern

Vermeersch stuurt Aoulad naar B-kern

Ook Mohammed Aoulad, die andere jonge Marokkaanse Belg die vanuit de lagere reeksen naar Anderlecht komt, gaat het niet voor de wind. Brussels-voorzitter Johan Vermeersch stuurde hem naar de B-kern. Zijn transfer is mee de reden. Lees verder »

 12-03-2012 

Vargas wil nog spelen in de play-offs

Vargas wil nog spelen in de play-offs

Het gaat steeds beter met Ronald Vargas. De Zuid-Amerikaan hoopt dit seizoen nog op wat speelminuten. "Binnen een maand kan ik vermoedelijk mee trainen met de groep. Wie weet ben ik er eind april weer bij." Lees verder »

 11-03-2012 

Geen nieuwe Guy Thys Award voor Jacobs

Geen nieuwe Guy Thys Award voor Jacobs

Ariël Jacobs is gisteren tweede geworden bij de verkiezing van de Guy Thys Award 2011. Jacobs, die vorig jaar nog won, moest de duimen leggen voor Michel Preud'homme. Frankie Vercauteren eindigde als derde. Lees verder »

 10-03-2012 

Wat doen spelers in vrij weekend?

Wat doen spelers in vrij weekend?

Omdat er dit weekend niet gevoetbald wordt, genieten de spelers van Anderlecht van twee dagen verlof. Enkel Ronald Vargas moet naar de club komen om te revalideren. La Dernière Heure vroeg aan de rest wat zij dit weekend doen. Lees verder »

Safari vreest voor EK door blessure

Safari vreest voor EK door blessure

Behrang Safari is hersteld van zijn hamstringblessure en zal volgende week tegen STVV door de blessure van Deschacht opnieuw spelen. Toch vreest de Zweed dat zijn blessure hem mogelijk het EK kost. Lees verder »

Nieuws van op het trainingsveld

Nieuws van op het trainingsveld

Kouyaté, Mbokani en Kljestan sukkelen met kleine blessures en trainden gisteren niet. Marecek was er wel weer bij, zijn knieblessure lijkt voorbij. De Sutter heeft de looptraining hervat. Vargas' revalidatie zit er ook bijna op. Lees verder »

Beloften winnen, Molins scoort

Beloften winnen, Molins scoort

De beloften van Anderlecht wonnen gisteren met 3-1 tegen hekkensluiter KV Mechelen. Bruno Godeau opende de score na twee minuten. Sebastiaan De Wilde verdubbelde kort na rust en Guillermo Molins legde de eindstand vast. Lees verder »

 09-03-2012 

Molins klaar voor volledige wedstrijd

Molins klaar voor volledige wedstrijd

Guillermo Molins zal vanavond de volledige negentig minuten spelen met de beloften tegen KV Mechelen. De voorbije twee matchen speelde hij al 46 en 77 minuten, nu zou hij dus een volledige match moeten aankunnen. (HBvL) Lees verder »

 08-03-2012 

Mathias Bossaerts, de blanke Kompany

Mathias Bossaerts, de blanke Kompany

De kans is groot dat Anderlecht weldra de 15-jarige Mathias Bossaerts verliest aan Manchester City. Bob Browaeys, coach van de Belgische U16, is vol lof over de verdediger. "Hij is één van de grootste talenten van zijn generatie." Lees verder »

Van Himst ging Messi vooraf

Van Himst ging Messi vooraf

Lionel Messi schitterde gisteren bij Barcelona door vijf keer te scoren. Hij is de elfde speler die in Europacup 1 / Champions League hierin slaagt. Bij zijn tien voorgangers bevindt zich ook Anderlecht-speler Paul Van Himst. Lees verder »

Anderlecht en Adidas blijven partners

Anderlecht en Adidas blijven partners

Anderlecht heeft met Adidas een akkoord bereikt om de huidige sponsorovereenkomst te verlengen tot 2016. De volgende vier jaar zal het Duits kledingmerk alle teams van Anderlecht kleden, inclusief jeugd- en vrouwenteams Lees verder »

 07-03-2012 

Kinesist De Coene: "Vargas zit op schema"

Kinesist De Coene:

Volgens Anderlecht-kine Jochen De Coene verloopt de revalidatie van Ronald Vargas zoals gepland. Hij benadrukt wel dat de play-offs niet haalbaar zijn. "Hopelijk kan hij op de slotspeeldag even invallen. Dat zou hem goed doen." Lees verder »

Musonda Jr.: "Papa wil dat ik hier blijf"

Musonda Jr.:

Niet alleen Mathias Bossaerts geniet interesse van Manchester City, de Citizens hengelen ook naar Charly Musonda Junior. "Het is niet altijd gemakkelijk om neen te zeggen tegen teams als Barça en Man. City", aldus het toptalent. Lees verder »

Anderlecht treurt om concierge stadion

Anderlecht treurt om concierge stadion

Maandag is Omer Gillet overleden. Samen met zijn vrouw was Gillet de voorbije dertig jaar conciërge was in het Constant Vanden Stock-stadion. Hij was ook een tijd materiaalman. Gillet overleed in het ziekenhuis, hij werd 67 jaar. Lees verder »

 06-03-2012 

Kouyaté: "Ik wil naar Olympische Spelen"

Kouyaté:

Nu Senegal Cheikhou Kouyaté ontdekt heeft, droomt de Anderlecht-verdediger van de Olympische Spelen. Senegal moet nog één horde nemen om er in Londen bij te zijn. "Ik hoop echt dat Anderlecht me dan wil laten gaan", zegt Kouyaté. Lees verder »

Kan Suarez wel aan de slag in Engeland?

Kan Suarez wel aan de slag in Engeland?

Matias Suarez wordt de jongste tijd in verband gebracht met verschillende Engelse topclubs. Maar kan hij er wel aan de slag? Niet-Europeanen krijgen er pas een werkvergunning als een een bepaald aantal interlands gespeeld hebben. Lees verder »

Foket: "Al veel geleerd bij Anderlecht"

Foket:

Dilbeek-talent Thomas Foket traint sinds de zomer mee met de jeugd van Anderlecht. Deze trainingen leverden al heel wat op. "Sinds januari train ik met de beloften", zegt de 17-jarige Foket. "Ik boekte al heel wat vooruitgang." Lees verder »

Suarez verloot 'andere Gouden Schoen'

Suarez verloot 'andere Gouden Schoen'

Op de huldiging van Matias Suarez in Beerzel maakte Anderlecht ook een actie voor zijn fans bekend. "Ik liet een schoen vergulden voor de Gouden Schoen, maar de andere schoen van dat paar zal ik verloten de fans." Lees verder »

Suarez: "Gouden Schoen gaf enorme boost"

Suarez:

Gouden Schoen-winnaar Matias Suarez werd gisteren uitgebreid gevierd in zijn woonplaats Beersel. Zowel supportersclub 'Mauves Forever' als het gemeentebestuur bracht hem hulde. Een uitgebreide delegatie van Anderlecht was erbij. Lees verder »

Wordt Jacobs trainer van het jaar?

Wordt Jacobs trainer van het jaar?

Komende zaterdag verkiest de BFC Pro, de Belgische belangenvereniging voor professionele coaches, zijn trainer van het jaar. Ariël Jacobs is één van de genomineerden. Vorig jaar won Jacobs ook al de eerste editie van deze trofee. Lees verder »

Zoontje Mbokani mee in kleedkamer

Zoontje Mbokani mee in kleedkamer

Na het laatste fluitsignaal tegen Cercle Brugge pikte Dieumerci Mbokani zijn zoontje Jess uit de tribune en nam hem mee de kleedkamer in. Terwijl papa douchte, ontpopte onder meer kersvers vader Guillaume Gillet zich tot babysit. Lees verder »

 05-03-2012 

Europa League op VRT en Telenet

Europa League op VRT en Telenet

De Europa League zal de komende drie seizoenen uitgezonden worden op de openbare omroep VRT en op Telenet. De VRT mag zoals de voorbije jaren de belangrijkste wedstrijd van elke speeldag uitzenden op Canvas. Lees verder »

Deschacht: "Ik ben drie weken out"

Deschacht:

Anderlecht zal de komende drie weken niet kunnen beschikken over Olivier Deschacht. Dat liet de linksback zelf weten. "Drie weken buiten strijd met een adductorenblessure !! Hopelijk terug voor de play-offs", zo twitterde hij. Lees verder »

Seck beleeft pijnlijke avond bij Brussels

Seck beleeft pijnlijke avond bij Brussels

Anderlecht-huurling Ablaye Seck beleefde zaterdag een rotavond met FC Brussels. Seck viel na een kwartier in, maar een serieuze blunder van hem leidde meteen tot het openingsdoelpunt. Tijdens de pauze werd hij alweer gewisseld. Lees verder »

Odoi: "Leren leven met rol als invaller"

Odoi:

Denis Odoi kreeg door de schorsing van Juhasz nog eens een basisplaats. De rechtsback speelde hij een degelijke partij. “Alleen was ik soms wat slordig in de passing”, aldus Odoi, die er volgende keer ook weer bij hoopt te zijn. Lees verder »

Kouyaté: "Spitsen waren bijzonder hongerig"

Kouyaté:

Door de schorsing van Juhasz kreeg Cheikhou Kouyaté gisteren Marcin Wasilewski naast zich in het hart van de defensie. Het duo deed het prima, Cercle kreeg amper een kans. "De communicatie in het Frans ging prima", aldus Kouyaté. Lees verder »

Kabangu: "Kan nu enkel bergop gaan"

Kabangu:

Patou Kabangu stond amper een paar minuten op het veld toen hij tegen Cercle de eindstand vastlegde. Het was zijn eerste goal voor Anderlecht. "Ik had dit doelpunt nodig", aldus de Congolees. "Dag na dag voel ik mij beter worden." Lees verder »

Cercle speelt met kousen van Anderlecht

Cercle speelt met kousen van Anderlecht

Cercle Brugge speelde tegen Anderlecht in witte kousen van de thuisploeg. Omdat Anderlecht in zijn volledig zwarte uitrusting aantrad, mochten de Bruggelingen van ref Vervecken niet met hun zwarte broekjes en kousen spelen. Lees verder »

Jacobs: "Eerste doelpunt brak de ban"

Jacobs:

Ariël Jacobs zag tegen Cercle een gretig Anderlecht. Toch was hij niet zeker of zijn team wel zou winnen. "Aan de rust was ik er niet gerust in omdat we zoveel moeite hadden om te scoren", zo vertelde hij na afloop. Lees verder »

Deschacht valt geblesseerd uit

Deschacht valt geblesseerd uit

Olivier Deschacht viel geblesseerd uit in de laatste minuten van de wedstrijd tegen Cercle. De verdediger verstapte zich toen hij naar de bal ging. Er werd gevreesd voor een ernstige blessure. Lees verder »

Anderlecht makkelijk voorbij Cercle

Anderlecht makkelijk voorbij Cercle

Anderlecht klopte zondagavond Cercle Brugge met 4-0. Paars-wit overspeelde de Bruggelingen, maar moest tot de tweede helft wachten om de score te openen. Anderlecht behoudt zo 8 punten voorsprong op Club Brugge. Lees verder »

 04-03-2012 

Voorbeschouwing: Anderlecht - Cercle Brugge

Voorbeschouwing: Anderlecht - Cercle Brugge

Straks om 18u neemt Anderlecht het thuis op tegen Cercle Brugge. De heenmatch draaide uit op een 1-0 nederlaag door een laat tegendoelpunt van Rudy. Paars-wit heeft vanavond dus iets recht te zetten tegen de ploeg van Bob Peeters. Lees verder »

 03-03-2012 

Jacobs stelt vragen over heisa rond Proto

Jacobs stelt vragen over heisa rond Proto

In de pers werd er deze week veel geschreven over de vermeende kritiek van Silvio Proto aan het adres van ploegmaat Milan Jovanovic. Coach Ariël Jacobs besteedde er weinig aandacht aan en besprak het ook niet binnen de groep. Lees verder »

Kouyaté: "Zal Juhasz twee matchen missen"

Kouyaté:

Morgen moet Anderlecht het doen zonder de geschorste Roland Juhasz. De Hongaar zit tegen Cercle Brugge zijn eerste van twee schorsingsdagen uit. "Ik zal even wees zijn van Roland", zo zegt Cheikhou Kouyaté in Het Nieuwsblad. Lees verder »

Prijzen mini-abonnementen play-offs bekend

Prijzen mini-abonnementen play-offs bekend

Anderlecht heeft de prijzen van de mini-abonnementen voor de play-offs bekendgemaakt. Abonnees betalen voor de vijf thuiswedstrijden tussen 50 euro en 175 euro. De prijzen voor niet-abonnees variëren tussen 75 euro en 240 euro. Lees verder »

Anderlecht oefent op 14 maart tegen Tubeke

Anderlecht oefent op 14 maart tegen Tubeke

Anderlecht zal op woensdag 14 maart een oefenwedstrijd spelen tegen tweedeklasser AFC Tubeke. Paars-wit zal met een gemengde A- en B-kern naar ginder trekken. De aftrap van de match is voorzien om 19 uur in het Stade Leburton. Lees verder »

Biglia: "Zal er staan tegen de play-offs"

Biglia:

Sinds zijn schouderblessure en de operatie die erop volgde holt Lucas Biglia achter zijn beste vorm aan. "Ik ben de eerste om toe te geven dat ik momenteel niet goed speel", vertelt de kapitein van Anderlecht in Le Soir. Lees verder »

 02-03-2012 

Selectie Anderlecht - Cercle Brugge

Selectie Anderlecht - Cercle Brugge

Ariël Jacobs selecteerde na de vrijdagtraining 19 spelers voor de match van zondag tegen Cercle Brugge. Behrang Safari is er opnieuw bij, Guillermo Molins nog niet. "Cercle verdient play-off 1", blikt Jacobs vooruit naar zondag. Lees verder »

Invaller Praet wint weer met Belgische U19

Invaller Praet wint weer met Belgische U19

De Belgische U19 hebben ook hun tweede oefeninterland tegen Estland gewonnen. Met invaller Dennis Praet werd het gisteren 5-1. In de slotminuut zette Praet een dubbele één-twee op met Limbombe die door de Genk-spits werd afgerond. Lees verder »

Oswal Alvarez bijna van Anderlecht

Oswal Alvarez bijna van Anderlecht

Oswal Alvarez is op weg naar Anderlecht. De 16-jarige Colombiaanse spits komt eerstdaags naar België om medische testen te ondergaan. Als deze positief zijn, kan hij bij Anderlecht een contract voor meerdere jaren tekenen. Lees verder »

Zoontje Gillet luistert naar naam Roméo

Zoontje Gillet luistert naar naam Roméo

Giullaume en Marie Gillet verwelkomden gisteren hun eerste kind. Het werd een zoontje dat luistert naar de naam Roméo. De kleine Gillet weegt 4,150 kilogram en is 52 cm groot. Zowel moeder als kind stellen het goed. (LDH) Lees verder »

 01-03-2012 

Proto: "Geen probleem met Jovanovic"

Proto:

Silvio Proto heeft donderdag de pers bijeengeroepen om een woordje uitleg te geven bij zijn reactie van vorige zondag na het gelijkspel tegen Lierse. De doelman van paars-wit benadrukte dat er geen probleem is met Milan Jovanovic. Lees verder »

Anderlecht scout Bradley als opvolger Biglia

Anderlecht scout Bradley als opvolger Biglia

Volgens La Dernière Heure scoutte Anderlecht gisteren Michael Bradley tijdens de interland tussen Italië en de Verenigde Staten. Sporting zou de 24-jarige Bradley zien als mogelijke opvolger van Lucas Biglia, mocht die vertrekken. Lees verder »

Suarez genoemd bij Juventus en Man. City

Suarez genoemd bij Juventus en Man. City

Volgens zijn manager Jorge Cyterszpiller wordt Matias Suarez nu ook gevolgd door Juventus en Manchester City. In La Dernière Heure laat Cyterszpiller verstaan dat hij al enkele gesprekken met Juventus heeft gevoerd over Suarez. Lees verder »

Safari kan zondag weer spelen

Safari kan zondag weer spelen

Anderlecht kan zondag tegen Cercle Brugge opnieuw rekenen op Behrang Safari. De Zweedse linksback is hersteld van de hamstringblessure die hij twee weken geleden opliep tegen AZ. (GvA) Lees verder »

Huurt Anderlecht Lukaku van Chelsea?

Huurt Anderlecht Lukaku van Chelsea?

Romelu Lukaku mocht gisteren na de rust invallen bij de Rode Duivels en deed het niet onaardig. Na de partij sprak hij ook over zijn toekomst. De spits sluit een uitleenbeurt niet uit en Anderlecht is één van de namen die vielen. Lees verder »

Hassan heeft wereld-interlandrecord

Hassan heeft wereld-interlandrecord

Oud-Anderlecht-speler Ahmed Hassan mag zich sinds gisteren wereldrecordhouder noemen wat betreft het aantal officiële interlands. De Egyptenaar verzamelde tegen Niger (1-0 winst) zijn 179e cap. Hij mocht in de 76e minuut invallen. Lees verder »