Archieven

 31-03-2010 

Anderlecht klopt Gent en stevent af op titel

Anderlecht klopt Gent en stevent af op titel

Anderlecht had vanavond genoeg aan één helft om de drie punten veilig te stellen tegen AA Gent. Een superieur paars-wit onder leiding van Boussoufa, liep in de eerste 45 minuten uit tot 0-3. Na rust speelde het met de handrem op. Lees verder »

Spelersnieuws

Spelersnieuws

Jelle Van Damme wil zijn dispuut met Elimane Coulibaly bijleggen: "Vrienden zullen we niet worden, maar ik wil hem wel de hand schudden na een wedstrijd". Verder gaf Biglia aan zeer ontroerd te zijn door het vertrek van Frutos. Lees verder »

Duitse interesse in Lukaku

Duitse interesse in Lukaku

Romelu Lukaku kan rekenen op interesse van de Duitse clubs Stuttgart, Wolfsbourg en Schalke 04. De manager van de spits bevestigt de geruchten, maar benadrukt dat zijn speler zeker niet vertrekt. Lees verder »

Omgeving Vanden Stock Stadion verandert

Omgeving Vanden Stock Stadion verandert

Door het nieuwe stadion zal er heel wat veranderen rond het Vanden Stock Stadion. Het oefenveld naast het stadion zal plaats ruimen voor een parking van 1880 plaatsen. Er wordt nog gezocht naar meer parkeerplaatsen. Lees verder »

Wat met Losada en Siani?

Wat met Losada en Siani?

Hernan Losada keert in juni terug naar Anderlecht. De Argentijn werd voor één seizoen verhuurd aan Heerenveen, maar die club heeft de optie om de middenvelder langer te houden niet gelicht. Lees verder »

KV Kortijk ziet wel wat in Zitka

KV Kortijk ziet wel wat in Zitka

Kortrijk is op zoek naar een keeper voor volgend seizoen en daarbij is de naam gevallen van Daniël Zitka. KVK informeerde al bij Anderlecht en de speler, maar een akkoord is er nog niet. Lees verder »

 30-03-2010 

Anderlecht gaat verder met Mendoza

Anderlecht gaat verder met Mendoza

Anderlecht zal, ondanks het einde van Frutos' carrière, doorgaan met dokter Mendoza. "We zijn tevreden van zijn werk. Wat met Frutos gebeurde, doet niets af van zijn verdienste. Daarom zetten we onze samenwerking verder." Lees verder »

"We moesten zo snel mogelijk ingrijpen"

Roger Vanden Stock is trots op het vernieuwde Constant Vanden Stockstadion. "Het zal veel comfort bieden aan de toeschouwers. Ik ben fier dat ik binnenkort als voorzitter het nieuwe stadion zal mogen inhuldigen", aldus Roger. Lees verder »

Anderlecht haalt geen vervanger voor Frutos

Anderlecht haalt geen vervanger voor Frutos

Het afscheid van Nicolas Frutos betekent niet dat Anderlecht volgende zomer een extra spits gaat aantrekken. Dat zegt manager Herman Van Holsbeeck althans in Het Laatste Nieuws. Paars-wit kiest volop voor de kaart van de jeugd. Lees verder »

Lukaku moet met Gouden Stier spelen

Lukaku moet met Gouden Stier spelen

Romelu Lukaku sloot de reguliere competitie af als topschutter, maar in de eerste play-off wedstrijd tegen Zulte Waregem trad hij echter niet aan met de Gouden Stier op zijn rug. Nochtans is de spits dat contractueel verplicht. Lees verder »

Legear hervat groepstraining

Legear hervat groepstraining

Jonathan Legear heeft maandag opnieuw met de groep meegetraind. De Luikenaar had de voorbije weken last van een contractuur aan de hamstrings, maar dit is nu verleden tijd. Op Polak en Wasilewski na is nu iedereen wedstrijdfit. Lees verder »

Sporza Retro: Club Brugge - Anderlecht 3-3

Sporza Retro: Club Brugge - Anderlecht 3-3

In zijn Retro-rubriek gaat Sporza vandaag weer terug naar de spannende competitie 1985-1986. Anderlecht en Club Brugge gaven elkaar toen geen duimbreed toe, ook niet in de onderlinge confrontatie in de terugronde. Het werd 3-3. Lees verder »

 29-03-2010 

Van Holsbeeck: "Dit is een zwarte dag"

Van Holsbeeck:

Herman Van Holsbeeck was erg triest toen hij het nieuws bekend maakte. "Dit is één van de moeilijkste momenten als manager", zo zei hij. "Dit is een zwarte dag voor Anderlecht, maar het is vooral heel tragisch voor Frutos zelf." Lees verder »

Zit de carrière van Frutos erop?

Zit de carrière van Frutos erop?

Nicolas Frutos is naar Argentinië vertrokken om onderzocht te worden door de arts die in februari 2009 zijn achillespees opereerde. Na dit onderzoek bekijkt Anderlecht of Frutos nog een voetbaltoekomst heeft. Veel hoop is er niet. Lees verder »

Bezoekers vinden tickets RSCA veel te duur

Bezoekers vinden tickets RSCA veel te duur

Slechts vijftig supporters van Zulte-Waregem woonden gisteren de partij tegen Anderlecht bij. Dit was het gevolg van de hoge ticketprijzen die Anderlecht vraagt aan bezoekers. Een zitplaats kost 43 euro, een staanplaats 27 euro. Lees verder »

Jacobs: "Na volgende week weten we meer"

Jacobs:

Andelecht boekte dan wel een klinkende zege tegen Zulte-Waregem, Ariël Jacobs weigert het woord 'demonstratie' te gebruiken. "Daarmee kleineer je de tegenstander. Ik vind wel dat Anderlecht gedaan heeft wat het hoorde te doen." Lees verder »


 28-03-2010 

Anderlecht zet titelambities kracht bij

Anderlecht zet titelambities kracht bij

Anderlecht heeft een 6-0 pandoering uitgedeeld aan Zulte Waregem en profiteert zo optimaal van het puntenverlies van Club Brugge. De kloof met Brugge bedraagt ondertussen al acht punten en die wordt deze keer niet gehalveerd. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Zulte Waregem

Voorbeschouwing: Anderlecht - Zulte Waregem

Straks speelt Anderlecht zijn eerste wedstrijd in de play-offs tegen Zulte Waregem. Na de misstap van Club Brugge gisteren op het veld van Sint-Truiden, kan paars-wit zijn voorsprong op de Bruggelingen uitbreiden tot acht punten. Lees verder »

 27-03-2010 

Anderlecht gaat grasmat vernieuwen

Anderlecht gaat grasmat vernieuwen

De grasmat van Anderlecht heeft hard geleden onder de strenge winter en is al een tijdje herschapen in een zandvlakte. Paar-wit wil problemen met het veld in de toekomst vermijden en gaat na dit seizoen een nieuwe mat aanleggen. Lees verder »

Beloften slepen 1-1 gelijkspel uit de brand

Beloften slepen 1-1 gelijkspel uit de brand

De beloften, met A-kernspelers Marecek, Sare, Diandy en Martinez in de basis, gaven gisteren Westerlo partij. Een nipt verlies leek in de maak, maar in de blessuretijd zette tester Omeruo met een heerlijke knal de 1-1 op het bord. Lees verder »

Jacobs neemt play-offs op de korrel

Jacobs neemt play-offs op de korrel

Dat Ariël Jacobs geen fan is van de play-offs liet hij gisteren op de persconferentie voor de match tegen Zulte Waregem duidelijk blijken. "De play-offs hebben de reguliere competitie voor 90 procent gedevalueerd", aldus Jacobs. Lees verder »

 26-03-2010 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Roland Juhasz heeft donderdag de training kunnen hervatten. Sinds de match tegen Lokeren sukkelde hij met een contractuur van de quadriceps, maar dit is nu genezen. Jonathan Legear (contractuur hamstring) traint nog wel alleen. Lees verder »

Anderlecht wacht nog op Spaans transfergeld

Anderlecht wacht nog op Spaans transfergeld

De Spaanse clubs Santander en Espanyol hebben nog steeds de volledige transfersommen niet betaald voor Mémé Tchite en Nicolas Pareja. Anderlecht heeft een advocaat ingezet om het geld via een procedure bij de UEFA te recupereren. Lees verder »


 25-03-2010 

Mendoza krijgt 10.000 euro per bezoek

Mendoza krijgt 10.000 euro per bezoek

De Argentijnse arts Juan Mendoza is sinds maandag in Brussel om de geblesseerde spelers van Anderlecht te verzorgen. Hij zal proberen om Nicolas Frutos op te lappen en onderzocht gisteren ook de enkel van Jelle Van Damme. Lees verder »

Anderlecht hoeft Bulykin niet terug

Anderlecht hoeft Bulykin niet terug

Na dit seizoen keert Dmitri Bulykin na een uitleenbeurt terug naar Anderlecht. Bij paars-wit zien ze echter weinig toekomst voor de spits, die nog tot 2012 onder contract ligt. Er wordt nu gezocht naar een oplossing. Lees verder »

Anderlecht gaat broer Kouyaté testen

Anderlecht gaat broer Kouyaté testen

Anderlecht heeft de broer van Cheikhou Kouyaté uitgenodigd voor een test. Mamadou Lamine Kouyaté is een spits die nu nog in Senegal speelt. "Kenners zeggen dat mijn broer meer talent heeft dan ik", zegt Cheikhou in Het Nieuwsblad. Lees verder »

 24-03-2010 

Walem kan verlengen als beloftencoach

Walem kan verlengen als beloftencoach

Anderlecht heeft Johan Walem een voorstel gedaan om zijn contract als beloftetrainer met drie jaar te verlengen. Walem heeft een korte bedenktijd gevraagd. "Ik heb naar hun voorstel geluisterd en heb mijn eigen mening gegeven." Lees verder »

Legear mist begin play offs

Legear mist begin play offs

De blessure aan de hamstrings die Jonathan Legear zondag tegen Lokeren opliep blijkt nog mee te vallen. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De kans is echter wel groot dat hij de eerste twee matchen van de play offs mist. Lees verder »

 23-03-2010 

Anderlecht test finalist WK -17

Anderlecht test finalist WK -17

Momenteel legt de Nigeriaan Kenneth Josiah Omeruo een test af bij Anderlecht. De 16-jarige Omeruo maakte deel uit van het team dat op het WK tot 17 jaar vorig jaar de finale verloor. In zeven wedstrijden scoorde hij toen één keer. Lees verder »

Goossens: "Lukaku heeft de perfecte genen"

Goossens:

In Het Nieuwsblad geeft sportdokter Kris Goossens zijn mening over het lichaam van Romelu Lukaku. "Lukaku is het prototype van een moderne voetballer", vindt Goossens. De arts wijst ook naar het verschil met blanke jongeren. Lees verder »


 22-03-2010 

"Standard is Dokter Jekyll en Mister Hyde"

Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock is verbaasd dat Standard de Play-off 1 niet haalde. "Het Standard van dit jaar is zoals Dokter Jekyll en Mister Hyde. Briljant in Europa, veel minder in België", zegt hij in Le Soir. Lees verder »

Kalender voor Play-off 1 bekend

Kalender voor Play-off 1 bekend

Vandaag is de officiële kalender voor de Play-offs bekend gemaakt. Anderlecht speelt zijn eerste wedstrijd in de Play-off 1 tegen Zulte Waregem op zondag 28 maart om 20u30. STVV opent de play-offs tegen Club Brugge. Lees verder »

Legear: "Jammer dat Standard ontbreekt"

Legear:

Voor Jonathan legear was er tegen Lokeren geen hoofdrol weggelegd. Na één helft werd hij gewisseld voor Kanu. "Wij kunnen makkelijk spelers wisselen zonder aan kwaliteit in te boeten", zegt de flankspeler. "Dat is belangrijk." Lees verder »

Boussoufa: "Heel seizoen in stijgende lijn"

Boussoufa:

Naast de topschutterstitel van Lukaku gaat er nog een individuele prijs naar een speler van Anderlecht. Mbark Boussoufa gaf dit seizoen al 17 assists. "Dat ik mijn persoonlijk record kan evenaren is wel heel leuk", klinkt het. Lees verder »

Supporter verliest een vinger op Lokeren

Supporter verliest een vinger op Lokeren

Voor een Anderlecht-supporter is de 0-4 zege tegen Lokeren in mineur geëindigd. De man vierde de doelpunten door uitbundig op de hekkens te springen, maar bleef met zijn ring aan de hekkens hangen en verloor daarbij een vinger. Lees verder »

Lukaku jongste Belgische topschutter ooit

Lukaku jongste Belgische topschutter ooit

Romelu Lukaku heeft zich tegen Lokeren tot jongste topschutter ooit in de Belgische competitie gekroond. Op Daknam scoorde hij zijn vijftiende doelpunt en laat zo Dorge Kouemaha en Ibrahim Sidibe (beiden 13 goals) achter zich. Lees verder »

 21-03-2010 

Anderlecht ruim voorbij zwak Lokeren: 0-4

Anderlecht ruim voorbij zwak Lokeren: 0-4

Anderlecht kende vanavond weinig moeite met een onmondig Lokeren en won verdiend met 0-4. Ondanks de nederlaag konden de Waaslanders ook vieren, want Roeselare kon niet winnen van Westerlo en dus is het behoud in eerste een feit. Lees verder »

Voorbeschouwing: Lokeren - Anderlecht

Voorbeschouwing: Lokeren - Anderlecht

Vandaag staat de laatste speeldag van de reguliere competitie op het programma. Anderlecht is al een hele tijd zeker van deelname aan de play-offs 1, maar wil voorbij Lokeren om de bonus van 12 punten op Club Brugge te behouden. Lees verder »

 20-03-2010 

Geruchten over degradatieduels duiken op

Geruchten over degradatieduels duiken op

Anderlecht speelt morgen tegen Lokeren dat de drie punten nodig heeft om zich te verzekeren van het behoud. Zo niet zijn de Waaslanders afhankelijk van het resultaat tussen Roeselare en Westerlo. Hoogspanning dus in deze matchen. Lees verder »

Lukaku dit weekend topschutter?

Lukaku dit weekend topschutter?

Morgen worden de laatste wedstrijden van de reguliere competitie afgewerkt voor de play-offs. Na deze speeldag wordt onder meer de topschuttersranglijst afgesloten. Romelu Lukaku kan de jongste topscorer ooit worden in België. Lees verder »

Bilbao zwaarder beboet dan Anderlecht

Bilbao zwaarder beboet dan Anderlecht

Athletic Bilbao heeft van de UEFA een hogere boete gekregen dan Anderlecht voor de rellen na hun Europa League-wedstrijd in Bilbao. De Spanjaarden moeten 50.000 euro ophoesten. Paars-wit kreeg eerder al een boete van 20.000 euro. Lees verder »


 19-03-2010 

Beloften spelen 2-2 gelijk tegen Kortrijk

Beloften spelen 2-2 gelijk tegen Kortrijk

De beloften van Anderlecht hebben vanavond 2-2 gelijk gespeeld tegen KV Kortrijk. Met Cristophe Diandy en Lukas Marecek verschenen twee spelers uit de A-kern aan de aftrap. Kabananga en Dandois-Devois scoorden voor paars-wit. Lees verder »

Selectie: Lokeren - Anderlecht

Selectie: Lokeren - Anderlecht

Amper één dag na de uitschakeling in de Europa League moet Anderlecht zich weer op de competitie focussen. Zondag staat immers de laatste wedstrijd voor de play-offs op het programma. Paars-wit gaat dan op bezoek bij Lokeren. Lees verder »

Hamburg treft Standard in kwartfinale

Hamburg treft Standard in kwartfinale

Bij de loting voor de kwartfinales van de Europa League is Anderlecht-killer Hamburg gekoppeld aan Standard. Extra jammer dus dat paars-wit niet kon doorstoten, anders kregen we een Belgisch duel met als inzet de halve finale. Lees verder »

Play offs brengen aardige stuiver op

Play offs brengen aardige stuiver op

Anderlecht heeft al bijna één miljoen euro verdiend aan de abonnementen die het verkocht heeft voor de play offs. Tot nu toe gingen er al 17.076 mini-abonnementen de deur uit. Nog zo'n duizendtal zijn er te koop. Lees verder »

Kouyaté: "Nu concentreren op competitie"

Kouyaté:

Volgens Cheikhou Kouyaté heeft Anderlecht het in Hamburg laten liggen. "De kwalificatie hebben we niet thuis verspeeld. In de heenmatch hadden we meer moeten en kunnen scoren. Op ons eigen veld hebben we een goede match gespeeld." Lees verder »

Biglia: "Hier ga ik wakker van liggen"

Biglia:

Toen hij de 3-2 binnen knalde, geloofde Lucas Biglia volop in de kwalificatie. "We zijn genaderd tot op één doelpuntje van ons doel. Toen ik scoorde dacht ik dan ook maar aan één ding: de bal nemen en nog eens scoren." Lees verder »

Deschacht: "Uitschakeling smaakt zuur"

Deschacht:

Dubbele gevoelens overheersen bij Olivier Deschacht na de match. "We mogen trots zijn op onze campagne, maar de uitschakeling smaakt toch zuur", zo zegt hij. "Het was bijna een campagne om later aan de kleinkinderen te vertellen." Lees verder »

De Sutter: "Kopjes hingen naar beneden"

De Sutter:

Volgens Tom De Sutter waren de spelers toch ontgoocheld over de uitschakeling. "Als je goed hebt gespeeld, maar het resultaat is er niet naar, is dat normaal", zo zei hij. "De kopjes in de kleedkamer hingen naar beneden." Lees verder »

Van Damme: "Hebben er alles aan gedaan"

Van Damme:

Ondanks de nederlaag, was Jelle Van Damme fier op de prestatie tegen Hamburg. "We zijn dan wel uitgeschakeld, maar we houden toch een goed gevoel over aan deze match", vertelde hij aan Spora. "Hier tanken we veel vertrouwen." Lees verder »

Jacobs: "Tevreden, maar ook ontgoocheld"

Jacobs:

Ariël Jacobs was na de wedstrijd fier op de prestatie van zijn manschappen. "Ik ben heel tevreden", zo vertelde hij aan Sporza. "Maar uiteraard ben ik ook ontgoocheld. Op acht kansen in twee matchen scoort Hamburg zes keer." Lees verder »

 18-03-2010 

Voorbeschouwing: Anderlecht - Hamburg

Voorbeschouwing: Anderlecht - Hamburg

Vanavond gaat Anderlecht in eigen huis op zoek naar een plaats in de kwartfinale van de Europa League. Het moet dan wel een 3-1-achterstand tegen Hamburg goedmaken. Jonathan Legaer en Lucas Biglia zijn twijfelachtig. Lees verder »

Anderlecht - Hamburg live op Sporza

Anderlecht - Hamburg live op Sporza

Net als de heenmatch is Anderlecht - Hamburg ook vanavond te volgen in Sporza op Canvas. De wedstrijd begint om 21.05u, de tv-uitzending om 20.45u. De beelden van de match zijn ook te bekijken in de livestream op sporza.be. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Dit Anderlecht kan dat!"

Van Holsbeeck:

Manager Herman Van Holsbeeck kijkt reikhalzend uit naar vanavond. "Twee keer scoren en geen goal incasseren tegen Hamburg: wel, dit Anderlecht kan dat", zo zegt hij. "Al besef ik dat we een complete avond nodig hebben." Lees verder »

Jurion: "Ik blijft de échte Mister Europe"

Jurion:

Met zes doelpunten en drie assists in deze Europese campagne wordt Jonathan Legaer soms 'Mister Europe' genoemd. In de jaren '60 kreeg Jef Jurion ook deze bijnaam. "De eerste Mister Europe was toch de belangrijkste en dat ben ik." Lees verder »

Hamburg op z'n hoede voor Boussoufa

Hamburg op z'n hoede voor Boussoufa

Hamburg-coach Bruno Labbadia spreekt vol lof over Anderlecht. "We beseffen heel goed dat we goed zullen moeten voetballen donderdag om een fase verder te geraken", vertelt hij. Vooral Mbark Boussoufa boezemt de Duitsers angst in. Lees verder »

Vandaag geen tickets meer te koop

Vandaag geen tickets meer te koop

Wie nog geen ticket heeft voor vanavond, hoeft ook niet meer naar Anderlecht af te zakken om er nog te kopen. De loketten blijven de hele dag gesloten. Politie en club raden de supporters zonder ticket af om naar Brussel te komen. Lees verder »

Van Damme wacht lichtere straf dan Stijnen

Van Damme wacht lichtere straf dan Stijnen

Bondsprocureur René Verstringhe heeft het dossier afgewerkt rond de bewust gepakte gele kaart van Jelle Van Damme tegen Charleroi. Een uitspraak is er nog niet, maar Van Damme krijgt waarschijnlijk een lichtere straf dan Stijnen. Lees verder »

Selectie Anderlecht - Hamburg

Selectie Anderlecht - Hamburg

Ariël Jacobs heeft een selectie van 21 spelers bekend gemaakt voor het treffen met Hamburg vanavond. Mbark Boussoufa is er in tegenstelling tot vorige week opnieuw bij. Lucas Biglia en Jonathan Legaer zijn nog twijfelachtig. Lees verder »

 17-03-2010 

Buurtbewoners kunnen maquette bekijken

Buurtbewoners kunnen maquette bekijken

De maquette van de verbouwing van het Constant Vanden Stock-stadion wordt nu ook tentoon gesteld aan de buurtbewoners. Het is voor het eerst dat het publiek deze kan bezichtigen. De werken zullen zo'n 30 à 40 miljoen euro kosten. Lees verder »

Anderlecht traint op strafschoppen

Anderlecht traint op strafschoppen

Ariël Jacobs houdt echt met alles rekening voor morgen. Na de dinsdagtraining liet hij elke speler twee strafschoppen nemen. Uiteindelijk scoorde iedereen, al misten Lukaku, Bernardez, Juhasz, Mazuch en Diandy wel elk één keer. Lees verder »

 16-03-2010 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Na een dagje rust kon Mbark Boussoufa (knie) vandaag de groepstraining hervatten. Lucas Biglia (kuit) en Jonathan Legear (kneuzing enkel) ondergaan vandaag een echografie. Biglia kreeg deze voormiddag ook verzorging. Lees verder »

Boussoufa: "Hamburg overtuigde mij niet"

Boussoufa:

Mbark Boussoufa gelooft nog in de kansen van Anderlecht tegen Hamburg. "Maar dan moet alles meezitten, zoals voor Hamburg in Duitsland", vertelt hij. De Marokkaan beseft ook dat hij donderdag een erg belangrijke rol kan vervullen. Lees verder »

Proto: "We moeten efficiënt zijn"

Proto:

Doelman Silvio Proto verwacht donderdag een defensief ingesteld Hamburg. "Ik denk niet dat ze naar hier komt om vier doelpunten te maken. Ze zullen hun voorsprong willen behouden en wij zullen moeten aanvallen." Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

De dag na de wedstrijd tegen Genk bleven enkele spelers binnen voor verzorging. Het betreft Mbark Boussoufa (contractuur kuit), Lucas Biglia (ontsteking knie), Olivier Deschacht (kneuzing knie) en Jonathan Legaer (trap op enkel). Lees verder »

 15-03-2010 

Verjaardag webteamlid

Verjaardag webteamlid

Vandaag viert webteamlid Garrincha zijn verjaardag. Bij deze bedanken we hem voor zijn jarenlange inzet voor onze website! Hopelijk kunnen we nog vele jaren lang op zijn diensten rekenen. Gelukkige verjaardag! Lees verder »

Blij weerzien tussen Vercauteren en spelers

Blij weerzien tussen Vercauteren en spelers

Frank Vercauteren keerde gisteren voor het eerst terug naar Anderlecht. Door de Anderlecht-spelers werd hij alvast enthousiast ontvangen. Onder meer Deschacht, Van Damme en Lukaku kwamen voor de match een babbeltjes slaan met hem. Lees verder »

Legaer: "Dank u supporters"

Legaer:

Jonathan Legaer benadrukte na de match tegen Genk de inbreng van de supporters in het succes van dit seizoen. "Ik moet hen bedanken want ons parcours in de competitie en Europa is ook aan hen te danken", vertelt Legaer. Lees verder »

Jacobs: "Lukaku ontlast De Sutter"

Jacobs:

Na de zege tegen Genk was Anderlecht-coach Ariël Jacobs vooral opgelucht. "Je weet dat je vermoeid bent na zo'n Europese match", vertelde hij achteraf. "Toch moest ik aan de rust mijn richtlijnen nog eens herhalen." Lees verder »

 14-03-2010 

Hamburg met 4-2 ten onder bij Leverkusen

Hamburg met 4-2 ten onder bij Leverkusen

Hamburger SV, de tegenstander van Anderlecht in de Europa League, heeft in de Bundesliga het onderspit moeten delven bij Bayer Leverkusen. Van Nistelrooy en co verloren met 4-2. Zé Roberto en Rozehnal scoorden voor Hamburg. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - RC Genk

Voorbeschouwing: Anderlecht - RC Genk

Bovenaan is de situatie duidelijk. Anderlecht zal de play-offs starten als autoritaire leider. De vraag is alleen nog hoeveel voorsprong paars-wit op eerste achtervolger Club Brugge zal hebben. Voorlopig zijn dat zes punten. Lees verder »

 13-03-2010 

Jacobs: "Of het ooit nog goed komt? Pfft"

Jacobs:

Ariël Jacobs wilde niet veel kwijt over Vercauteren en lijkt niet van plan om de plooien glad te strijken. Wat hij ervan vindt dat Vercauteren niet naar de persbabbel komt? "Dat is zijn zaak. Des te vlugger ben ik thuis." Lees verder »

Selectie: Anderlecht - Racing Genk

Selectie: Anderlecht - Racing Genk

Zondag krijgt Anderlecht op de voorlaatste speeldag voor de play-offs het bezoek van Racing Genk. Trainer Ariël Jacobs selecteerde een 22-koppige kern. Jelle Van Damme is geschorst en Mbark Boussoufa (knie) is nog onzeker. Lees verder »

Beloften houden punten thuis tegen Lokeren

Beloften houden punten thuis tegen Lokeren

De beloften hebben gisteren met 2-1 gewonnen van Lokeren. Pas in de 2de helft kon Anderlecht afstand nemen door doelpunten van Chueca del Rio en Kabasele. In de blessuretijd kon Lokeren vanop de penaltystip nog milderen tot 2-1. Lees verder »

 12-03-2010 

Boussoufa zeker fit voor terugmatch

Boussoufa zeker fit voor terugmatch

Een hamstringblessure zorgde ervoor dat Mbark Boussoufa gisteren niet kon spelen. "Maar volgende donderdag moet ik er normaal weer bij zijn. Voor de match van zondag tegen Genk zullen we nog zien", zo zegt de Marokkaan. Lees verder »

Legear: "Ik had twee keer moeten scoren"

Legear:

Jonathan Legear zorgde voor het enige paars-witte doelpunt, maar achteraf sprak iedereen over zijn gemiste kans in de slotfase. "Ik had er twee moeten maken. Ik wilde met links trappen, maar de bal kwam te dicht bij mij." Lees verder »

Juhasz: "Typisch Van Nistelrooy"

Juhasz:

Roland Juhasz baalde over de doelpunten die Anderlecht incasseerde. "Die eerste goal mag nooit vallen. Van Damme krijgt de bal op de hiel en dan hebben die van Hamburg nog het geluk dat die bij hen terechtkomt", zo zegt hij. Lees verder »

Jabobs: "Het is niet onmogelijk"

Jabobs:

Ariël Jacobs was niet ontevreden over de match, maar beseft ook dat 3-1 geen goede uitslag is. "We zijn gesneuveld op het realisme van HSV. Maar als je alle parameters in overschouw neemt, hebben wij het zeker niet slecht gedaan." Lees verder »

 11-03-2010 

Wedstrijdverslag: Hamburg - Anderlecht 3-1

Wedstrijdverslag: Hamburg - Anderlecht 3-1

Anderlecht heeft de heenwedstrijd tegen Hamburg met 3-1 verloren. Jonathan Legear miste in de slotfase de kans op een goede uitgangspositie voor de terugmatch. Anderlecht wacht volgende week donderdag dus een erg zware taak. Lees verder »

Hamburg - Anderlecht live op Sporza

Hamburg - Anderlecht live op Sporza

De wedstrijd Hamburg - Anderlecht is vanavond live te bekijken in Sporza op Canvas. De uitzending begint om 18.45u. Ook op de website sporza.be is de wedstrijd te bekijken in de livestream. Radio 1 zorgt voor het radioverslag. Lees verder »

Voorbeschouwing: Hamburg - Anderlecht

Voorbeschouwing: Hamburg - Anderlecht

Vanavond om 19u speelt Anderlecht in Hamburg de heenwedstrijd in de 8e finale van de Europa League. De verwachtingen bij pers en publiek zijn hoog, maar makkelijk wordt het niet. Zeker als Jacobs niet zijn beste elf kan gebruiken. Lees verder »

Boussoufa en Biglia twijfelachtig

Boussoufa en Biglia twijfelachtig

Er staat nog steeds een groot vraagteken achter de speelkansen van Mbark Boussoufa (hamstrings) en Lucas Biglia (enkel). Beiden hielden het gisteren bij individuele loopoefeningen. "Ik schat hun speelkansen op 50 %", zegt Jacobs Lees verder »

Jacobs: "Ook na Sivasspor was er euforie"

Jacobs:

Ariël Jacobs heeft zijn plannetje klaar voor vanavond. "Het is de bedoeling om deze wedstrijd op dezelfde manier aan te pakken als die in Bilbao (1-1, red.). De ploeg heeft laten zien dat ze dat aankan", vertelt hij aan Sporza. Lees verder »

Gillet: "Ik ken de zwaktes van Hamburg"

Gillet:

Als fervent volger van het Duitse voetbal weet Guillaume Gillet waar Anderlecht zich aan mag verwachten. "Ik ken de sterktes en de zwaktes van Hamburg", zo zegt hij. "De zwaktes houd ik voor bij ons in de kleedkamer." Lees verder »

Vanden Stock van skipiste naar Hamburg

Vanden Stock van skipiste naar Hamburg

Geen Roger Vanden Stock gisteren bij het vertrek op Zaventem. De voorzitter was nog op skivakantie in het Franse Meribel. Hij zal vandaag rechtstreeks van op zijn vakantiebestemming naar Hamburg komen afgezakt. Lees verder »

 10-03-2010 

Blijft Juhasz dan toch?

Blijft Juhasz dan toch?

Manager Van Holsbeeck had een onderhoud met Roland Juhasz. De Hongaarse sterkhouder twijfelt nu toch aan een vertrek. De goede sportieve resultaten doen hem dromen van een Champions League campagne volgend seizoen. Lees verder »

Lukaku raakt speelklaar voor morgen

Lukaku raakt speelklaar voor morgen

Romelu Lukaku trainde gisteren niet mee en hier en daar werd gespeculeerd dat de spits niet kan spelen morgen. Herman Van Holsbeeck verwacht echter dat Lukaku er gewoon bij is. "Ik denk niet dat hij twijfelachtig is." Lees verder »

Mazuch: "Geen schrik van Van Nistelrooy"

Mazuch:

Ondrey Mazuch kijkt vol verlangen uit naar zijn tegenstander van morgen: Ruud van Nistelrooy. "Van Nistelrooy is een grote speler", zegt de Tsjech. "Hij is misschien wel de beste aanvaller ter wereld. Maar ik heb geen schrik." Lees verder »

3.400 fans steunen Anderlecht in Hamburg

3.400 fans steunen Anderlecht in Hamburg

Maar liefst 3.400 Anderlecht-supporters reizen er morgen af naar Hamburg om paars-wit aan te moedigen in de Europa League. Dit seizoen gingen er voor geen enkele wedstrijd op Europese verplaatsing meer supporters mee. Lees verder »

Anderlecht vol vertrouwen naar Hamburg

Anderlecht vol vertrouwen naar Hamburg

In de spelersgroep van Anderlecht heerst er een gezonde dosis vertrouwen voor de wedstrijd tegen Hamburg. "Wat vooral goed is, is dat we naar ginder trekken zonder enige druk. Enkel de landstitel telt", zegt Olivier Deschacht. Lees verder »

Bailly: "Lukaku wacht zware avond"

Bailly:

Logan Bailly, doelman van de Rode Duivels, kon met zijn ploeg Mönchengladbach Hamburg verslaan in de competitie. Niet evident en hij voorspelt Anderlecht een zware avond. "Anderlecht moet hopen dat Hamburg geen topavond kent." Lees verder »

Shirt Lukaku brengt 15.110 euro op

Shirt Lukaku brengt 15.110 euro op

Het shirt dat Romelu Lukaku droeg tijdens de topper tegen Club Brugge is verkocht voor 15.110 euro. Dit geld gaat naar SOS Kinderdorpen. De shirts van alle eersteklassers tijdens die speeldag werden voor dit goede doel geveild. Lees verder »

Vercauteren zwijgt voor Anderlecht - Genk

Vercauteren zwijgt voor Anderlecht - Genk

Zondag spelen Anderlecht en Genk tegen elkaar. Genk-trainer Frank Vercauteren heeft zijn ontslag bij Anderlecht nog niet verteerd. Zo heeft hij al te kennen gegeven op de persconferentie achteraf niet aanwezig te zullen zijn. Lees verder »

Beloften verliezen van Standard met 1-4

Beloften verliezen van Standard met 1-4

De beloften van Anderlecht hebben dinsdagavond met zware 1-4-cijfers verloren van Standard. Met Diandy, Marecek, Martinez en Sare deden nochtans vier spelers uit de a-kern mee. Junior Kabananga scoorde voor Anderlecht. Lees verder »

Selectie Hamburg - Anderlecht

Selectie Hamburg - Anderlecht

Anderlecht vertrekt vandaag om 10.30u met 23 spelers richting Hamburg. Lukaku en Biglia, die gisteren niet mee trainden, raken zeker fit. Het lijkt er op dat Ariël Jacobs zal kiezen voor de elf die Athletic Bilbao uitschakelden. Lees verder »

 09-03-2010 

Over Hamburg-Anderlecht

Over Hamburg-Anderlecht

Er wordt in Duitsland ondertussen vlot geschreven over de clash tussen Hamburg en Anderlecht. Romelu Lukaku is uiteraard het onderwerp bij uitstek in de Duitse media. Lees verder »

Ook Jordan Lukaku is "hot"

Ook Jordan Lukaku is

Jordan Lukaku, de jongere broer van Romelu, staat in de belangstelling van Europese topclubs. "Hij heeft de basiskwaliteiten voor de top", zegt zijn coach Geert Emmerechts. Lees verder »

 08-03-2010 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Twee dagen na de wedstrijd tegen Charleroi sukkelen Mbark Boussoufa en Lucas Biglia met kleine kwaaltjes. Biglia, die vrijdag het veld verliet met een enkelblessure, trainde deels met de groep, deels individueel. Lees verder »

De Sutter: "Basisplaats niet verwacht"

De Sutter:

Omdat Romelu Lukaku zaterdag rust kreeg, mocht Tom De Sutter tegen Charleroi nog eens beginnen. "Ik had niet verwacht dat ik in de basis zou staan", vertelde De Sutter achteraf. "Het is dan des te leuker als je wel start." Lees verder »

 06-03-2010 

Van Damme gaat Stijnen achterna

Van Damme gaat Stijnen achterna

Enkele minuten voor tijd kreeg Jelle Van Damme zijn tiende gele kaart van het seizoen. Bewust of onbewust: dat is de vraag. Feit is dat hij zo de laatste twee competitiematchen mist en met een propere lei aan de play offs begint. Lees verder »

Ook Hamburg kent goede generale repetitie

Ook Hamburg kent goede generale repetitie

Net als Anderlecht heeft Hamburger SV, donderdag tegenstander in de Europa League, zijn competitiewedstrijd gewonnen. Een doelpunt van Marcell Janssen volstond om Hertha Berlijn te verslaan. In de stand staat Hamburg nu vierde. Lees verder »

Anderlecht vergroot kloof tot 12 punten

Anderlecht vergroot kloof tot 12 punten

Anderlecht heeft in de vooravond makkelijk gewonnen van Charleroi met 0-2. Paars-wit speelde een sterke eerste helft, met doelpunten van Suarez en De Sutter. Door deze zege volgt Club Brugge nu al op twaalf punten. Lees verder »

Voorbeschouwing: Charleroi - Anderlecht

Voorbeschouwing: Charleroi - Anderlecht

Anderlecht wil dan weer winnen om de titelstrijd minder spannend te maken. Indien paars-wit zegeviert in Charleroi loopt het 12 punten uit op eerste achtervolger Club Brugge. In play-offs 1 wordt dat gereduceerd tot 6 punten. Lees verder »

"Niet gekomen om 10 minuten te spelen"

Matias Suarez is niet gelukkig met zijn statuut als invaller bij Anderlecht. "Dikwijls dacht ik in de basis te staan nadat ik hard had gewerkt, maar ging ik ontgoocheld naar huis", zegt de 21-jarige spits in La Dernière Heure. Lees verder »

 05-03-2010 

Selectie Charleroi - Anderlecht

Selectie Charleroi - Anderlecht

Na de vrijdagtraining heeft Ariël Jacobs een 21-koppige selectie vrij gegeven voor de inhaalwedstrijd tegen Charleroi van morgen. Op de geschorsten Mazuch en Gillet na zijn alle te verwachten namen van de partij. Lees verder »

Krijgt Rnic nog eens basisplaats?

Krijgt Rnic nog eens basisplaats?

Door de schorsingen van Gillet en Mazuch is de kans groot dat Nemanja Rnic morgen tegen Charleroi mag starten. "Ik ben er klaar voor", zegt hij. "Maar het is wél moeilijk om je in één duel te bewijzen." Lees verder »

Nieuws van op het trainingsveld

Nieuws van op het trainingsveld

Een dag na de interlands werkten de internationals (Lukaku, Van Damme, Juhasz, Bernardez en Marecek) een individueel programma. Ook Nicolas Frutos (kuit) traint nog steeds op zijn eentje. Lees verder »

 04-03-2010 

Nog 2.000 mini-abonnementen voor play offs

Nog 2.000 mini-abonnementen voor play offs

De dienst ticketing van Anderlecht meldt dat er nog 2.000 mini-abonnementen voor de play offs beschikbaar zijn. De vrije verkoop hiervan begint morgen. De mini-abonnementen kunnen enkel aangekocht worden bij de ticketingdienst . Lees verder »

Lukaku: "Gedaan wat Advocaat me vroeg"

Lukaku:

Romelu Lukaku kende een bevredigend debuut bij de Rode Duivels. "In het begin was het allemaal overweldigend", zo vertelt hij. "Maar Kompany, Vermaelen, Vertonghen, Van Damme, Dembélé en Witsel hebben me allemaal geholpen." Lees verder »

 03-03-2010 

Juhasz en Bernardez spelen 90 minuten

Juhasz en Bernardez spelen 90 minuten

Er stonden vanavond nog meer interlands op het programma. Zo speelde Hongarije 1-1 gelijk tegen Rusland en verloor Honduras met 2-0 in Turkije. Zowel Roland Juhasz (Hongarije) als Victor Bernardez (Honduras) speelden 90 minuten. Lees verder »

Ter Zake bezocht Purple Talent-project

Ter Zake bezocht Purple Talent-project

Romelu Lukaku is de eerste voetballer die vanuit het Purple Talent-project doorbreekt in de eerste ploeg van Anderlecht. Hoe kijken de andere jongeren van dit project tegen zijn doorbraak? Ter Zake maakte er een reportage over. Lees verder »

Anderlecht - Genk volledig uitverkocht

Anderlecht - Genk volledig uitverkocht

Voor het duel Anderlecht - RC Genk, de laatste thuismatch van paars-wit voor de play offs, zijn er geen tickets meer te krijgen. De dienst ticketing van Anderlecht meldt dat het duel van zondag 14 maart volledig uitverkocht is. Lees verder »

Van Damme: "Dit is een nieuw begin"

Van Damme:

Jelle Van Damme start bij zijn eerste selectie onder Dick Advocaat meteen in de basis als linksachter. Onder René Vandereycken had Van Damme soms weinig zin in de nationale ploeg. "Maar ik heb er nu terug veel goesting in." Lees verder »

Lukaku: "Als ik straks scoor, word ik gek"

Lukaku:

Romelu Lukaku is Rode Duivel en iedereen heeft het geweten. Een massa perslui hing gisteren aan zijn lippen. "Ik probeer rustig te blijven en geen domme dingen te zeggen. Ik ben nog jong en wil mezelf hier nog geen druk opleggen." Lees verder »

Anderlecht verslaat Aalst in oefenwedstrijd

Anderlecht verslaat Aalst in oefenwedstrijd

Anderlecht heeft dinsdagavond zijn oefenwedstrijd tegen Eendracht Aalst met 2-0 gewonnen. Auteur van beide doelpunten was de Braziliaan Kanu. Anderlecht speelde met een mengeling van bankzitters uit de a-kern en jonge talenten. Lees verder »

Boussoufa in De Laatste Show

Boussoufa in De Laatste Show

Mbark Boussoufa was gisterenavond te gast in De Laatste Show op één. De Marokkaanse spelmaker gaf er zijn visie op het succes van Anderlecht in de competitie en Europa. Lees verder »

 02-03-2010 

Advocaat geeft Lukaku meteen basisplaats

Advocaat geeft Lukaku meteen basisplaats

Romelu Lukaku zal morgen tegen Kroatië meteen in de basis starten bij de Rode Duivels. Dat bevestigde bondscoach Advocaat op een persconferentie. Intussen maken Axel Witsel en Mehdi Carcela hem wegwijs bij de nationale ploeg. Lees verder »

Vanavond oefenmatch tegen Aalst

Vanavond oefenmatch tegen Aalst

Vanavond speelt Anderlecht een oefenwedstrijd tegen Eendracht Aalst uit derde klasse. Paars-wit zal aantreden met spelers uit de a-kern, aangevuld met enkele jongeren. De wedstrijd vindt plaats in Neerpede en begint om 19.30u. Lees verder »