Archieven

 31-03-2009 

Biglia naast Argentijn nu ook Italiaan

Biglia naast Argentijn nu ook Italiaan

Lucas Biglia heeft sinds vorige week de dubbele Argentijns-Italiaanse nationaliteit. Dat weet Het Laatste Nieuws. Biglia vroeg de Italiaanse nationaliteit om meer aanspraak te kunnen maken op een Europese transfer. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Jelle Van Damme werd in de oefenmatch tegen Willem II geraakt aan de enkel. Even werd gevreesd voor een nieuwe blessure, maar dat blijkt nu toch niet het geval. Van Damme raakt dus speelklaar voor Lokeren. Lees verder »

Beloften - Belgische U19: 3-3

Beloften - Belgische U19: 3-3

De beloften speelden maandag een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Belgische U19. De oefenmatch eindigde op een 3-3 gelijkspel nadat paars-wit een 0-3 achterstand ongedaan wist te maken. Lees verder »

 30-03-2009 

Suarez voortaan vader van dochtertje

Suarez voortaan vader van dochtertje

Matias Suarez en zijn vriendin Magali zijn vandaag de trotse ouders geworden van Holana. Het meisje is 48 cm groot en weegt 2,260kg. Purple Dynamite wenst de kersverse ouders van harte proficiat met de geboorte van hun dochtertje. Lees verder »

 29-03-2009 

Kalenderwijziging

Kalenderwijziging

De KBVB voerde weer enkele wijzigingen door aan de kalender voor de 32ste speeldag. Zo werd de wedstrijd Tubeke - Anderlecht van zaterdag 2 mei verplaatst naar zondag 3 mei om 20u30. Lees verder »

Bosnië vernedert België

Bosnië vernedert België

De WK droom van de Rode Duivels heeft weer een ferme deun gekregen. In dolle 10 minuten speelden de Bosniërs de Belgen helemaal stuk. Tom De Sutter mocht 3 minuten voor tijd sterk invallen, maar kon geen wonderen verrichten. Lees verder »


 28-03-2009 

Van Damme kwetst zich terug aan enkel

Van Damme kwetst zich terug aan enkel

Jelle Van Damme, de linksvoetige verdediger van Anderlecht hield een kwetsuur over aan de oefenpot tegen Willem II. Van Damme werd vroegtijdig naar de kant gehaald. Het zou gaan om de enkel waar Van Damme net van hersteld is. Lees verder »

 27-03-2009 
 26-03-2009 

Mukendi: "Torres is mijn voorbeeld"

Mukendi:

Olivier Mukendi, de 17-jarige aanvaller van paars-wit, mocht zaterdag tegen GBA voor het eerst van het grote werk proeven. Door kwetsuren en schorsingen zat de youngster op de bank. Op het eind kwam hij De Sutter vervangen. Lees verder »


 25-03-2009 

"Terugkeer van Proto na dit seizoen"

Volgens Herman Van Holsbeeck zal Proto aan het einde van het seizoen terugkeren naar Anderlecht. "Een transfer naar GBA? Geen sprake van. We hebben maar één scenario voor ogen: de terugkeer van Proto naar Brussel." Lees verder »

Geen schorsing voor Boussoufa

Geen schorsing voor Boussoufa

Boussoufa wordt niet vervolgd voor zijn overtreding op de kuit van Persoons tijdens KV Mechelen - Anderlecht. Het bondsparket oordeelde op basis van tv-beelden dat de feiten niet zwaar genoeg bleken te zijn om hem te schorsen. Lees verder »

Innaurato versterkt technische staff

Innaurato versterkt technische staff

Mario Innaurato komt de technische staff versterken. De 37-jarige Belg zal instaan voor de fysieke paraatheid van de spelers. Van Innaurato wordt gezegd dat hij steeds de nieuwste ontwikkelingen in zijn vakgebied tracht te volgen. Lees verder »

Gerets vindt Boussoufa te klein

Gerets vindt Boussoufa te klein

Erik Gerets, trainer van Marseille is gecharmeerd door de prestaties van Mbark Boussoufa. Alleen wil hij de kleine Marokkaan niet binnenhalen. Gerets vindt hem namelijk te klein ... Lees verder »

 24-03-2009 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Jacobs kan naast zijn 7 interlandspelers ook geen beroep doen op Jonathan Legear. Legear hield het op een individuele training, omdat hij nog steeds sukkelt met zijn hamstrings. Kruiswijk, Biglia en Zitka hielden het op fietsen. Lees verder »

Transfer Asare in het slop

Transfer Asare in het slop

Nana Asare, de linksback van KV Mechelen leek lange tijd op weg naar het Astridpark. Het Nieuwsblad meldt nu dat Anderlecht afwacht met onderhandelen, onder meer omdat Malinois een te hoge prijs op het hoofd van Ghanees plakt. Lees verder »

 23-03-2009 

Blindentribune is een succes

Blindentribune is een succes

Zaterdag heeft Anderlecht voor het eerst gebruik gemaakt van de blindentribune, in deze tribune kunnen blinde mensen plaatsnemen en krijgen ze een speciale behandeling. De eerste veertig plaatsen waren onmiddelijk uitverkocht. Lees verder »

Verschueren kon weer genieten

Verschueren kon weer genieten

Michel Verschueren nam, na anderhalve maand afwezigheid, zaterdag in de match tegen Germinal Beerschot plaats op zijn zitje in de eretribune. "Wat een heerlijk gevoel om terug te zijn", zei Verschueren voor de match tegen GBA. Lees verder »

Anderlecht-Club Brugge uitverkocht

Anderlecht-Club Brugge uitverkocht

De ticketingdienst van RSC Anderlecht laat via rsca.be weten dat de resterende tickets voor de wedstrijd tegen Club Brugge uitverkocht zijn. De topper zal op zondag 12 april om 20.30 uur afgetrapt worden in het Astridpark. Lees verder »

Anderlecht wil Perisic (Roeselare)

Anderlecht wil Perisic (Roeselare)

Volgens Gazet van Antwerpen wil Anderlecht dolgraag Ivan Perisic aantrekken. De Kroaat speelde zich afgelopen maanden in de kijker bij Roeselare en is nog altijd eigendom van het Franse Sochaux. Lees verder »


 22-03-2009 

Reactie: Herman Van Holsbeeck

Reactie: Herman Van Holsbeeck

Een opgeluchte Herman Van Holsbeeck an de wedstrijd. . "We zijn goed weggekomen bij de uitstekende kansen van Germinal Beerschot aan het begin van elke helft. Het was een uur lang nagelbijten op de tribune." Lees verder »

RSC Anderlecht - GBA: 2-0

RSC Anderlecht - GBA: 2-0

Anderlecht heeft Germinal Beerschot thuis verslagen met 2-0 na een matige wedstrijd. Zo maakt Anderlecht een einde aan de 10 matchen zonder nederlaag van GBA. Wasilewski en Suàrez zorgden voor de doelpunten. Lees verder »

 21-03-2009 

Voorbeschouwing: RSCA-GBA

Voorbeschouwing: RSCA-GBA

Vanavond ontvangt Anderlecht de ploeg in vorm, Germinal Beerschot. Bart Goor keert hierdoor weer even terug naar het Vanden Stock Stadion. Een overwinning is absoluut noodzakelijk na de zwakke prestaties van de afgelopen weken. Lees verder »

 20-03-2009 

Selectie Anderlecht - Germinal Beerschot

Selectie Anderlecht - Germinal Beerschot

Anderlecht zal in de wedstrijd tegen Germinal Beerschot morgen niet kunnen rekenen op Kruiswijk, Legaer en Bulykin. Het trio raakt niet tijdig hersteld van hun blessure. Verder zitten Boussoufa en Iakovenko een schorsingsdag uit. Lees verder »

"Leuk om weer oude gezichten terug te zien"

Voor Bart Goor en Silvio Proto zal het morgen een beetje thuiskomen zijn als ze met Germinal Beerschot naar Anderlecht afzakken. "Het zal een speciale wedstrijd worden", weet Bart Goor. "Ik denk dat we Anderlecht kunnen verslaan." Lees verder »

Braziliaan Guilherme blijft langer

Braziliaan Guilherme blijft langer

Anderlecht wil de Braziliaanse Guilherme nog wat langer in België houden. De verdediger revalideert al een tijdje van een operatie aan de kruisbanden. Anderlecht bekostigt dit en wil Guilherme verder testen als hij weer fit is. Lees verder »

Asare voorlopig nog te duur

Asare voorlopig nog te duur

Anderlecht en KV Mechelen hebben nog geen akkoord bereikt over de transfer van Nana Asare. Volgens HLN houdt Mechelen vast aan de vraagprijs van anderhalf miljoen euro, terwijl Anderlecht niet meer wil geven dan één miljoen. Lees verder »

Hassan keert even terug naar Anderlecht

Hassan keert even terug naar Anderlecht

Ahmed Hassan brengt dit weekend een bezoekje aan Anderlecht. De Egyptenaar, die tussen 2006 en 2008 voor paarswit speelde, zal de aftrap geven van het duel tegen Germinal Beerschot. Nu speelt hij in zijn geboorteland bij Al-Ahly. Lees verder »

Anderlecht krijgt verwarmde grasmat

Anderlecht krijgt verwarmde grasmat

Vanaf volgend seizoen zal ook Anderlecht over een verwarmd veld beschikken. Dit seizoen lag het terrein er door de vrieskou vaak hard bij. De club heeft 300 000 euro over opdat dit in de toekomst niet meer het geval zou zijn. Lees verder »

Rode Duivels met twee Anderlechtenaren

Rode Duivels met twee Anderlechtenaren

In de selectie van bondscoach René Vandereycken zitten twee spelers van Anderlecht. Tom De Sutter en Guillaume Gillet mogen de eer des vaderlands mee verdedigen. België speelt op 28 maart en 1 april tegen Bosnië. Lees verder »

Nieuws vanop het trainingveld

Nieuws vanop het trainingveld

Na enkele daagjes individueel werken, werkt Tom De Sutter donderdag opnieuw de gewone groepstraining af. Hij sukkelde met stijve spieren. Ook Mbark Boussoufa trainde zonder problemen mee. Kruiswijk en Legaer kregen verzorging. Lees verder »


 18-03-2009 

Transfer Asare deze week afgerond?

Transfer Asare deze week afgerond?

Anderlecht en KV Mechelen hebben gisteren voor het eerst officieel gepraat over een transfer van Nana Asare. De kans dat het nog deze week tot een akkoord komt is niet onbestaande. Met Asare zelf worden geen problemen verwacht. Lees verder »

Losada mag allicht spelen tegen ex-club

Losada mag allicht spelen tegen ex-club

De kans is groot dat Hernan Losada zaterdag tegen Germinal Beerschot aan de aftrap komt. Boussoufa is immers geschorst en met vijf goals bij de beloften toonde Losada in vorm te zijn. "Ik ben klaar om te spelen", zegt hij. Lees verder »

Spelers leven zich uit met paintball

Spelers leven zich uit met paintball

Geen training gisterennamiddag, wel trokken de spelers erop uit om een namiddagje te gaan paintballen. HLN zag dat Van Damme en Wasilewski de grote bezielers waren, maar ook de rest deed lustig mee. Lees verder »

 17-03-2009 

Rode kaart Rnic nog niet verwerkt

Rode kaart Rnic nog niet verwerkt

Nemanja Rnic voelt zich nog steeds slecht na zijn rode kaart op Mechelen. "Ik heb niet goed geslapen in de nacht van vrijdag op zaterdag", zegt hij. "Of dit slecht is voor mijn toekomst bij Anderlecht? Dat moeten we zien." Lees verder »

Anderlecht roept Kanu weer op het matje

Anderlecht roept Kanu weer op het matje

Herman Van Holsbeeck heeft Kanu opnieuw een fikse uitbrander gegeven. De Braziliaan was vorige week bij Cercle opnieuw te laat op training verschenen. Volgens Van Holsbeeck zet Kanu zo zijn toekomst bij Anderlecht op het spel. Lees verder »

 16-03-2009 

Asare wil naar Anderlecht

Asare wil naar Anderlecht

Nana Asare wil graag naar Anderlecht, dat bevestigde hij zelf. Het struikelblok is de transferprijs. Anderlecht wil maar 1 miljoen geven, terwijl KV Mechelen meer centen op tafel wil. Lees verder »

 15-03-2009 

Losada vernedert KV Mechelen

Losada vernedert KV Mechelen

Wat het a-elftal niet kon, dat lukte de beloften van Anderlecht wel: KV Mechelen verslaan. De jonge Anderlechtenaren wonnen met maar liefst 8-1 van de Mechelaars. Met vijf doelpunten was Hernan Losada de grote man. Lees verder »

 14-03-2009 

Boussoufa en Iakovenko geschorst

Boussoufa en Iakovenko geschorst

Volgende week tegen Germinal Beerschot zal Anderlecht het moeten doen zonder Boussoufa en Iakovenko. Beide pakten gisteren hun derde gele kaart en zijn geschorst. Wasilewski zal er na een weekje brommen wel weer bij zijn. Lees verder »

Mechelen woedend na doelpunt De Sutter

Mechelen woedend na doelpunt De Sutter

Het gespreksonderwerp na afloop gisteren was het doelpunt van Tom De Sutter. Mechelen had de bal buiten getrapt voor een blessurebehandeling, maar in plaats van de bal terug te geven, speelde Jan Polak gewoon door. Lees verder »

Aston Villa volgt Mbark Boussoufa

Aston Villa volgt Mbark Boussoufa

Aston Villa zou zich ondertussen ook gemeld hebben voor Anderlechtspeler Mbark Boussoufa. Zo zouden hem al hebben gescout tegen Standard en gisteren op KV Mechelen. Boussoufa gaf zelf al aan liever niet te vertrekken. Lees verder »

Reactie Ariël Jacobs

Reactie Ariël Jacobs

Bij KV mechelen waren ze enorm blij met deze overwinning. Anderlecht-coach Ariël Jacobs vond de zege van Mechelen verdiend, maar kan niet lachen met de uitsluiting van Rnic. Lees verder »

 13-03-2009 

Anderlecht verliest met 2-1 van Mechelen

Anderlecht verliest met 2-1 van Mechelen

Mechelen is altijd al een moeilijk tegenstander geweest voor Anderlecht. Ook deze avond was dat niet anders want paars-wit keerde huiswaarts met nul punten. De Brusselaars verloren de wedstrijd van de Maneblussers met 2-1. Lees verder »

Bernardez vervangt Kruiswijk

Bernardez vervangt Kruiswijk

Arnold Kruiswijk bleek toch niet helemaal fit te zijn en begint de wedstrijd tegen Mechelen op de bank. Victor Bernardez neemt zijn plaats in. Naast Kruiswijk krijgt ook Jelle Van Damme een plekje op de bank. Lees verder »

Traore doorgestuurd

Traore doorgestuurd

Nadat eerder de Amerikaanse tester Parke te licht bevonden werd, heeft de club nu ook de Ivoriaanse tester Moussa Traore doorgestuurd. Traore trad vorige week aan met de reserven maar kon niet overtuigen. Lees verder »

Anderlecht legt tester Diandy vast

Anderlecht legt tester Diandy vast

De Senegalees Christophe Diandy heeft vandaag een contract voor vijf jaar ondertekend bij Anderlecht. De 19-jarige aanvallende middenvelder is al sinds de winterstop op proef. Naar verluidt had ook Bordeaux hem graag vastgelegd. Lees verder »

Selectie KV Mechelen - Anderlecht

Selectie KV Mechelen - Anderlecht

KV Mechelen en Anderlecht openen vanavond de 26e speeldag. Door de winnen tegen Malinwa kan Anderlecht de druk weer bij Standard leggen. Ariël Jacobs selecteerde voor deze match 19 spelers, onder wie ook Jelle Van Damme. Lees verder »

 11-03-2009 

Blessure Kruiswijk alweer verleden tijd

Blessure Kruiswijk alweer verleden tijd

Goed nieuws over Arnold Kruiswijk, hij kon vandaag opnieuw met de groep meetrainen. Gisteren kreeg hij nog verzorging voor een dijblessure. In aanloop naar de partij van vrijdag traint Anderlecht morgen achter gesloten deuren. Lees verder »

PSG wil met Legaer Champions League in

PSG wil met Legaer Champions League in

Als Paris Saint-Germain erin slaagt zich te plaatsen voor de Champions League wil het een serieuze inspanning doen om Jonathan Legaer aan te trekken. PSG staat momenteel tweede in Frankrijk. Legaer moet zo'n 5 miljoen euro kosten. Lees verder »

 10-03-2009 

Blessure voor Kruiswijk

Blessure voor Kruiswijk

Anderlecht hield het vandaag bij slechts één training en hier was geen Arnold Kruiswijk te zien. De Nederlander heeft een contusie aan de dij en kreeg verzorging. Doelmannen Zitka en Bruzzese deden revalidatie-oefeningen. Lees verder »

Jacobs twijfelt over functie als trainer

Jacobs twijfelt over functie als trainer

In Studio 1 liet Ariël Jacobs verstaan na het seizoen misschien te stoppen als hoofdtrainer. "Het zou me niet storen om weer assistent te worden", zegt hij. "Als de directie wil dat ik hoofdcoach blijf, dan zal ik dat wel doen." Lees verder »

Losada wil zich kunnen bewijzen

Losada wil zich kunnen bewijzen

Op de website van zijn vorige club Germinal Beerschot praat Hernan Losada over zijn situatie bij Anderlecht. Erg veel speelt de Argentijn momenteel niet. "Maar ik ben zeker niet slechter dan de andere spelers", zo vindt hij. Lees verder »

Vlcek ziet einde bij Anderlecht naderen

Vlcek ziet einde bij Anderlecht naderen

Het lijkt er steeds meer op dat Stanislav Vlcek na dit seizoen Anderlecht verlaat. De spits kreeg afgelopen weekend niet eens plaatsje op de bank. Wil Anderlecht hem houden, moet het voor het einde van de maand de optie lichten. Lees verder »

Belolften kloppen Zulte-Waregem

Belolften kloppen Zulte-Waregem

De beloften van Anderlecht hebben hun leeftijdsgenoten van Zulte-Waregem met 1-2 verslagen. Traoré en Reynaldo zorgden voor de doelpunten. Bij Anderlecht speelde Jelle Van Damme een uur mee. Lees verder »

 09-03-2009 

Veel volk op training vandaag

Veel volk op training vandaag

De wedstrijd van afgelopen weekend heeft geen blessures met zich meegebracht. Alle spelers konden vandaag met de groep meetrainen. Cordier, Reynaldo, Rnic en Van Damme spelen straks nog met de beloften tegen Zulte-Waregem. Lees verder »

Iakovenko verliest drie tanden

Iakovenko verliest drie tanden

Voor het eerst sinds lang mocht Oleksandr Iakovenko nog eens aan een wedstrijd beginnen. De Oekraïner deed het niet onaardig. Op een bepaald moment kreeg hij echter een schoen in het gezicht en brak daarbij drie tanden. Lees verder »

 08-03-2009 
 07-03-2009 

Voorbeschouwing: RSCA-Zulte Waregem

Voorbeschouwing: RSCA-Zulte Waregem

Vanavond staat het treffen met Zulte Waregem op het programma. Anderlecht moet absoluut winnen om de koppositie te behouden, aangezien concurrent Standard gisteren met de winst ging lopen in Bergen. Legear en Polak zijn onzeker. Lees verder »

Biglia de romanticus

Biglia de romanticus

Lucas Biglia is opnieuw fit en dat zal Anderlecht-coach Ariël Jacobs plezieren. Vorige week op Moeskroen ontbrak de Argentijn en paars-wit won niet. In Het Nieuwsblad is Biglia openhartig. En dat niet alleen over het sportieve. Lees verder »

Selectie: Anderlecht - Zulte-Waregem

Selectie: Anderlecht - Zulte-Waregem

Ariël Jacobs heeft 21 spelers geselecteerd voor de match van vanavond tegen Zulte-Waregem. Jan Polak kampt met buikgriep en het blijft afwachten of hij de aftrap haalt. Zulte-Waregem staat momenteel vijfde in de stand. Lees verder »

 06-03-2009 

Suarez droomt van Maradona

Suarez droomt van Maradona

Binnenkort brengt de Argentijnse bondscoach Diego Maradona een bezoekje aan Nederland om doelman Romero van AZ te bekijken. Dit zet Matias Suarez aan het dromen. "Hopelijk komt hij dan ook naar Anderlecht", zegt hij in LDH. Lees verder »

Chatelle wacht op betere tijden

Chatelle wacht op betere tijden

Thomas Chatelle komt de laatste tijd niet veel aan spelen meer toe. "Ik voel me inderdaad geen basisspeler op dit moment", zegt hij vandaag in Het Laatste Nieuws. "Maar ik wanhoop nog niet." Lees verder »

 05-03-2009 

Jeff Parke doorgestuurd

Jeff Parke doorgestuurd

De Amerikaanse verdediger Jeff Parke (26) legde een test af bij Anderlecht. Hij kwam over uit de Amerikaanse Major Soccer League, waar hij voetbalde voor de New York Red Bulls. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Legear trainde vandaag weer mee met de groep. Ook Biglia, Van Damme en Juhasz trainden zonder problemen mee. Cordier trainde individueel wegens een blessure aan se hamstrings. Lees verder »

Tester Diandy mag blijven

Tester Diandy mag blijven

Sinds enige tijd test bij Anderlecht de jonge Senegalees Christophe Diandy. Manager Van Holsbeeck zegt vandaag dat hij waarschijnlijk een contract krijgt. "Hij komt in aanmerking voor de eerste ploeg of de beloften." Lees verder »

Asare bijna van Anderlecht

Asare bijna van Anderlecht

De transfer van Nana Asare van KV Mechelen naar Anderlecht is bijna in orde. Na de match tussen beide clubs op 13 maart zou de overgang worden afgerond. In de bekerwedstrijd van begin januari speelde Asere Sporting helemaal zoek. Lees verder »

Beerschot wil Proto houden

Beerschot wil Proto houden

Germinal Beerschot hoopt om Silvio Proto na dit seizoen definitief te kunnen overnemen van Anderlecht. Sporting is echter niet van plan hem te laten vertrekken. Momenteel wordt hij door de Anderlecht voor één seizoen verhuurt. Lees verder »

 04-03-2009 

Gillet biedt zijn excuses aan

Gillet biedt zijn excuses aan

Gillet heeft zijn excuses aangeboden voor de omstreden penalty van vorig weekend. Gillet gaf na de wedstrijd toe dat hij amper geraakt werd. De speler zei nu dat hij noch Moeskroen noch de ref in een slecht daglicht wou stellen. Lees verder »

RSCA-Brugge op zondag

RSCA-Brugge op zondag

De topper Anderlecht-Club Brugge van speeldag 29 wordt op zondag 12 april om 20u30 afgewerkt. De match stond tot nu toe gepland op zaterdagavond. Lees verder »

Nieuws vanop het trainingsveld

Nieuws vanop het trainingsveld

Lucas Biglia en Roland Juhasz, die allebei nog herstellen van een lichte blessure, werkten vandaag de training af met de groep. Ze zijn wel nog niet volledig pijnvrij. Cordier en Legaer bleven geblesseerd binnen. Lees verder »

Frutos kan revalidatie starten

Frutos kan revalidatie starten

Nicolas Frutos is verlost van zijn gips. Samen met dokter Mendoza kan de spits nu met revalidatieoefeningen beginnen. Frutos blesseerde zich tijdens de winterstop en zal dit seizoen niet meer in actie komen. Lees verder »

 03-03-2009 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Jonathan Legear en Lucas Biglia zouden normaal gezien klaar moeten geraken voor de partij tegen Zulte-Waregem. Beide spelers zijn voldoende hersteld van hun spierblessure. Lees verder »

Boete voor kritische Deschacht

Boete voor kritische Deschacht

Het Anderlechtbestuur heeft Olivier Deschacht een boete van 3 500 euro opgelegd voor zijn uitspraken in januari. Hij had toen onder meer kritiek op de organisatie van het trainingskamp en de komst van een nieuwe verdediger. Lees verder »

 01-03-2009