Archieven

 31-03-2007 

Voorbeschouwing: Lierse - Anderlecht

Voorbeschouwing: Lierse - Anderlecht

Nog 8 competitiewedstrijden liggen er tussen nu en de mogelijke titel. Vandaag moet Anderlecht eerst voorbij Lierse geraken. De rode lantaarn heeft al tegen andere ploegen bewezen dat het een taaie prooi is en zich niet laat doen. Lees verder »

Frutos droomt van dubbel met Anderlecht

Frutos droomt van dubbel met Anderlecht

Ondanks nog wat hinder van zijn blessure is hij er opnieuw klaar voor. "Ik ondervond deze week nog wat lichte hinder aan de hiel, maar ik red me wel. De matchen van de waarheid komen er aan en uiteraard wil ik dan graag spelen." Lees verder »

Trainer verwacht spannend competitie-einde

Trainer verwacht spannend competitie-einde

Volgens Frank Vercauteren komen er 5 ontzettend belangrijke wedstrijden aan. "Iedereen weet dat de thuispartij tegen Gent en Standard moeilijke klussen worden, maar dat geldt ook voor de uitmatchen op Lierse, Cercle en Roeselare." Lees verder »

Biglia: "Lierse niet onderschatten"

Biglia:

Lierse, degradatiekandidataat bij uitstek, zou wel eens verrassend voor de dag kunnen komen. Dat verwacht toch althans Lucas Biglia. "Ik kijk niet naar het klassement", vertelt de jonge Argentijn. Lees verder »

Herman Van Holsbeeck in Studio 1

Herman Van Holsbeeck in Studio 1

Manager Herman Van Holsbeeck is zondag te gast in Studio 1 bij Frank Raes. Hij zal er onder andere uitleggen hoe hij Anderlecht weer op de Europese kaart wil zetten. De uitzending begint zondag 1 april om 22u50 op één. Lees verder »

Reserven verslaan Lierse met 4-0

Reserven verslaan Lierse met 4-0

De reserven van Anderlecht hadden vrijdag weinig moeite met Lierse. De Pallieters moesten met een 4-0 nederlaag terug naar Lier. Paars-Wit startte met vijf A-kernspelers in de basis: Vanden Borre, Felipe, Vadis, Tiote en Olufemi. Lees verder »

 30-03-2007 

Oud-spelers verzamelden in Astridpark

Oud-spelers verzamelden in Astridpark

52 oud-spelers van Anderlecht zakten vandaag af naar het Constant Vandenstockstadion voor het jaarlijks banket. Zo daagden onder meer Rensenbrink en Jan Mulder op, maar ook Filip De Wilde, Luka Peruzovic en vele anderen. Lees verder »

Selectie: Lierse - Anderlecht

Selectie: Lierse - Anderlecht

Coach Frank Vercauteren maakte een 18-koppige kern bekend voor de wedstrijd tegen Lierse. Morgen na de training wordt nog één naam toegevoegd. Ook de internationals die uitkwamen voor hun land zijn inmiddels allemaal terug. Lees verder »

Anderlecht heeft licentie beet

Anderlecht heeft licentie beet

De Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft vrijdag ondermeer aan Anderlecht een licentie toegekend. Ook acht andere clubs hebben het heugelijke nieuws mogen ontvangen. Lees verder »

"Na Standard volgt er een evaluatie"

Geruchten doen de ronde dat Glen De Boeck en Jacky Munaron binnenkort zullen moeten opstappen. Persverantwoordelijke Pierre Desmet geeft meer uitleg. "Na de wedstrijd tegen Standard volgt er een evaluatie", weet hij. Lees verder »

Serhat Akin: "Niet terug naar Anderlecht"

Serhat Akin:

Het verblijf van Serhat Akin bij Keulen is niet echt een succes tot nu toe. De spits scoorde amper één keer en moest veelal geblesseerd toekijken. Een verlengd verblijf is dan ook geen optie, een terugkeer naar Anderlecht evenmin. Lees verder »

Lierse wil Sven Kums graag houden

Lierse wil Sven Kums graag houden

SK Lierse zou graag Sven Kums, momenteel geleend van Anderlecht, definitief aantrekken. De achttienjarige middenvelder zelf wil nog even wachten voor een beslissing te nemen, hij wil eerst weten wat Anderlecht met hem van plan is. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Nog geen Baseggio op de training. De speler heeft nog steeds last van zijn verrekking en houdt het voorlopig op lopen en aquatraining. Ook Proto moest verstek geven op de training, hij heeft de kampen met een pijnlijke teen. Lees verder »

De Boeck en Munaron worden bedankt

De Boeck en Munaron worden bedankt

Assistent-trainer Glen De Boeck en keeperstrainer Jacky Munaron moeten op zoek naar een nieuwe job. Ze kregen beide officieel te horen dat hun contract, dat dit seizoen afloopt, niet wordt verlengd. Lees verder »

 29-03-2007 

Proto: "Ik ben er klaar voor"

Proto:

Voorlopig moet Silvio Proto vrede nemen met het statuut van derde keeper want Daniël Zitka is de onbetwiste nummer één in doel bij Anderlecht. Toch is Proto ervan overtuigd dat hij na al het blessureleed zijn kans zal grijpen. Lees verder »


 28-03-2007 

Boete voor Anthony Vanden Borre

Boete voor  Anthony Vanden Borre

Anthony Vanden Borre mag zich eerstdaags aan een boete verwachten omdat hij maandag zijn kat stuurde naar de training. Waarom hij niet opdaagde is niet geweten. Anderlecht is er echter niet mee opgezet en geeft hem dus een boete. Lees verder »

Boussoufa: "Doelpunten volgen nog wel"

Boussoufa:

Na een wat moeizame heenronde, begint Mbark Boussoufa steeds beter te voetballen. De middenvelder zit intussen aan elf assists, maar zelf scoren vlot minder goed. "Ik ben heel tevreden over mijn tweede ronde", zo zegt hij in LDH. Lees verder »

Vanden Stock eist schadeclaim van Mitu

Vanden Stock eist schadeclaim van Mitu

Voorzitter Roger Vanden Stock is furieus nadat gisteren bekend raakte dat ex-Anderlecht speler Marius Mitu een schadevergoeding van één miljoen euro eist van Anderlecht voor het loon dat hij vorig jaar misliep. Lees verder »

Jacobs ziet job bij Anderlecht wel zitten

Jacobs ziet job bij Anderlecht wel zitten

Wordt Ariel Jacobs de opvolger van De Boeck als hulpcoach? In Voetbal Magazine geeft hij toe dit wel te zien zitten. "Een verzoek van Anderlecht zou me flatteren. Van Holsbeeck mag me bellen, maar ik hoorde nog niemand." Lees verder »

Anderlecht volgt Chrétien

Anderlecht volgt Chrétien

Franse bronnen menen te weten dat Anderlecht al een tijdje de prestaties van Mickael Chrétien van zeer nabij volgt. Chrétien is een Marokkaan van 22 die momenteel bij AS Nancy speelt. Lees verder »

 27-03-2007 

Frutos weer helemaal fit

Frutos weer helemaal fit

Nicolas Frutos heeft vandaag weer volledig kunnen meetrainen met de groep en is terug topfit. Minder goed verging het zijn landgenoot Pareja. De verdediger moest de training voortijdig verlaten met een probleempje aan de enkel. Lees verder »

Nog enkele tickets voor RSCA - Beveren

Nog enkele tickets voor RSCA - Beveren

Er zijn nog 272 tickets te koop voor de match tegen Beveren. De 3 overige thuiswedstrijden (Standard, Gent en Brussels) zijn reeds uitverkocht. RSCA verwacht dat ook de wedstrijd tegen Beveren uitverkocht is tegen eind deze week. Lees verder »

Boussoufa wil Hassan hier houden

Boussoufa wil Hassan hier houden

Gouden Schoen Mbark Boussoufa gaat er naar eigen zeggen alles aan doen om Ahmed Hassan te overhalen om hier in Anderlecht te blijven. Hij tipt zelfs op Hassan om hem op te volgen als Gouden Schoen. Lees verder »

Mitu wil geld van Anderlecht

Mitu wil geld van Anderlecht

Marius Mitu eist 1 miljoen euro schadevergoeding van Anderlecht. De speler werd na het losbarsten van het gokschandaal bij Lierse door Anderlecht ontslagen. Hij volgt hiermee het voorbeeld van Delorge. Lees verder »

 26-03-2007 

Overzicht interlandwedstrijden

Overzicht interlandwedstrijden

Niet enkel België speelde een wedstrijd in het kader van het EK 2008. Zo moest Polen, met Waselewski in de basis, thuis tegen Azerbeidzan. Het won er met overtuigende 5-0 cijfers. Lees verder »

Wellicht geen Baseggio tegen Lierse

Wellicht geen Baseggio tegen Lierse

Het ziet er naar uit dat Anderlecht het tegen Lierse zonder Baseggio zal moeten stellen. Op de echo vandaag was er nog altijd een verrekking van 2 cm te zien. Beter nieuws komt er van Nicolas Frutos. Lees verder »

"Hopen dat we het tij nog kunnen keren"

Jelle Van Damme mocht in de 2de helft van Portugal-België invallen. Hij was niet te spreken over de 3 goals die in een tijdspanne van 10 minuten vielen. "4-0 is niet leuk, maar toch hopen we het tij nog te keren", zei hij ook nog. Lees verder »


 25-03-2007 
 24-03-2007 

Fellaini mag spelen tegen Anderlecht

Fellaini mag spelen tegen Anderlecht

Standard-middenvelder Fellaini zag voor het Beroepscomité van de KBVB zijn schorsing van twee wedstrijden kwijtgescholden. Fellaini was voor 2 matchen geschorst voor de rode kaart die hij kreeg in de wedstrijd tegen Zulte Waregem. Lees verder »

 23-03-2007 

Rode Duivels: Mbo en De Man aan de aftrap

Rode Duivels: Mbo en De Man aan de aftrap

Het ziet er naar uit dat zowel Mark De Man als Mbo Mpenza aan de aftrap zullen verschijnen, morgen in Portugal. Vandereycken verkiest de paars-wit verdediger boven Chatelle en prefereert Mbo in plaats van Sterchele en Vandenbergh. Lees verder »

Tchité is nu al Belg

Tchité is nu al Belg

Enkele dagen terug ontving Mémé Tchite het goede nieuws dat zijn papieren in orde waren. Het is nu nog wachten op zijn identiteitskaart. Hiermee ontvangt de speler zijn 4e paspoort en kan hij voor de Rode Duivels uitkomen. Lees verder »


 22-03-2007 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Slecht nieuws voor Walter Baseggio, de echo heeft uitgewezen dat de speler een verrekking van 3 cm opliep. Hij zal een week niet op het trainingsveld te zien zijn. Lees verder »

Vanden Borre: "Krijg te weinig respect"

Vanden Borre:

In Het Laatse Nieuws beklaagt Anthony Vanden Borre zich erover dat hij in België te weinig respect krijgt. "Dit seizoen ben ik een van de meest uitgefloten spelers." Mede hierom kijkt hij erg uit naar zijn transfer naar Italië. Lees verder »

 21-03-2007 

Toegangscontrole voortaan elektronisch

Toegangscontrole voortaan elektronisch

De directie van RSCA maakt bekend dat een nieuw toegangscontrolesysteem in werking treedt aan een aantal ingangen van het stadion. De controle van de toegangsbewijzen zal voortaan elektronisch en automatisch gebeuren. Lees verder »

Nog geen opvolger voor Vanden Stock

Nog geen opvolger voor Vanden Stock

Anderlecht wil als club aanwezig blijven in de topfuncties bij de voetbalbond na het ontslag van Roger Vanden Stock. Sporting dacht aan huisadvocaat Danny Spreutels om de functies van Vanden Stock over te nemen. Lees verder »

Boussoufa terug in Anderlecht

Boussoufa terug in Anderlecht

Mbark Boussoufa keert morgen terug naar België. De middenvelder ondervindt nog te veel hinder van een kuitblessure om zaterdag te kunnen meespelen tegen Zimbabwe. Hij zal hier de kwetsuur verder laten helen. Lees verder »

 20-03-2007 

Blessure nieuws

Blessure  nieuws

De spelers trainden vandaag twee maal, enkel Walter Baseggio werkte de 2de training niet af. Hij kampt met een verrekking aan de lies, een echo moet donderdag uitsluitel bregen. Voor Biglia was er een powertraining voorzien. Lees verder »

Deschacht speelde samen met Zidane

Deschacht speelde samen met Zidane

Verdediger Olivier Deschacht speelde gisteren een galamatch in Marseille tegen de armoede. Hij stond er in de ploeg met een resem voetbalsterren. Onder andere Zidane, Ronaldo, Giuly en Rivaldo waren van de partij. Lees verder »

Interesse voor Fabien Camus?

Interesse voor Fabien Camus?

De Franstalige krant SudPresse meldt vandaag dat Anderlecht interesse zou hebben voor Charleroi-middenvelder Fabien Camus. Volgens hun bronnen zouden de onderhandelingen zelfs al gestart zijn. Charleroi vraagt 3 à 4 miljoen euro. Lees verder »

Anderlecht gaat weer zoeken in Argentinië

Anderlecht gaat weer zoeken in Argentinië

Anderlecht-bestuurders Van Holsbeeck, Colin en De Raeve nemen deze week opnieuw het vliegtuig richting Argentinië. Daar zullen ze dit weekend enkele matchen bekijken, men zoekt vooral een complete middenvelder, een 'type-Lampard'. Lees verder »

"Scheidsrechters fluiten tegen Anderlecht"

Opmerkelijke uitspraak van Nicolas Pareja in Het Nieuwsblad vandaag. De verdediger zag tegen Zulte Waregem een doelpunt afgekeurd, volgens hem fluiten de Belgische scheidsrechters in het algemeen in het nadeel van Anderlecht. Lees verder »


 19-03-2007 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Het weekje rust komt voor sommige spelers op het ideale moment. Vele kampen immers met kleine blessures die nu de kans krijgen om te helen. Zo zullen onder meer Biglia en Frutos het een weekje kalm aan doen. Lees verder »

Tien spelers weg voor interlands

Tien spelers weg voor interlands

Volgend weekend wordt er weer gespeeld in het kader van de kwalificatie voor het EK 2008 en de Africa Cup. Liefst tien spelers van Anderlecht zijn opgeroepen om de eer van hun land te verdedigen. Een overzicht. Lees verder »

Reacties Anderlecht - Zulte Waregem

Reacties Anderlecht - Zulte Waregem

Hassan: "Ik heb veel verkeerde passes gegeven. Maar wat wil je? We speelden de jongste weken heel veel matchen. De vermoeidheid eiste zijn tol. Het is geen toeval hoor dat Genk met 5-0 verloor." Lees verder »

Blessure voor Boussoufa

Blessure voor Boussoufa

Mbark Boussoufa kreeg zaterdag een trap tegen het kuitbeen. Dit hypothekeert zijn kansen om volgend weekend aan te treden in de kwalificatiematch voor de Africa Cup met Marokko tegen Zimbabwe. Lees verder »

250ste wedstrijd voor Baseggio

250ste wedstrijd voor Baseggio

Walter Baseggio mocht in de slotfase van de wedstrijd tegen Zulte Waregem nog even invallen. Voor de middenvelder was het zijn 250ste competitiewedstrijd in het shirt van Anderlecht. Lees verder »

 18-03-2007 

Siani: "Blij dat we een puntje rapen"

Siani:

Sébastien Siani wordt door Anderlecht een half jaar uitgeleend aan Zulte Waregem. De Kameroener stond voor het eerst aan de aftrap. "Het deed goed om hier terug te zijn en om mijn ex-ploegmaten terug te zien", zei Siani. Lees verder »

Deschacht: "Ultieme kans onbenut gelaten"

Deschacht:

Olivier Deschacht was er zich van bewust dat de geleverde prestatie tegen Zulte Waregem ondermaats was voor een ploeg in volle titelstrijd. "Iedereen dacht dat het vanzelf ging gaan tegen Zulte Waregem", aldus Deschacht. Lees verder »

 17-03-2007 

Anderlecht kan niet over Genk wippen

Anderlecht kan niet over Genk wippen

Vercauteren was niet gerust met de komst van Zulte-Waregem. En terecht, want het waren de bezoekers die gemotiveerder voor de dag kwamen. Anderlecht kon niet overtuigen noch scoren en zo bleef het 0-0. Lees verder »

Hassan zijn besluit staat vast

Hassan zijn besluit staat vast

"Mijn besluit staat vast", dat zijn de woorden van Hassan. Hij bevestigt nogmaals dat zijn vertrek definitief is en dat het vertrek niets te maken heeft met zijn matige prestatie eerder dit seizoen. Lees verder »

Goor: "Dubbel zou prachtig zijn"

Goor:

Goor: "Ook voor de spelers was het genieten blazen van het geboden totaalspektakel. Bij Genk schermde men wel met de afwezigheid van een handvol basisspelers terwijl de competitie zogenaamd veel belangrijker was dan de beker." Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Mémé Tchité scoorde tegen Genk twee keer, waardoor hij zijn basisplaats bij Anderlecht lijkt op te eisen. Nicolas Frutos ondervindt nog hinder aan de hiel en de achillespees, maar is opgenomen in de selectie tegen Zulte Waregem. Lees verder »

Vercauteren onderschat Zulte Waregem niet

Vercauteren onderschat Zulte Waregem niet

Anderlecht is vanavond favoriet tegen Zulte Waregem, maar toch onderschat trainer Frank Vercauteren de West-Vlamingen niet. "Dury kan zijn ploeg telkens motiveren tegen Anderlecht. Iedereen wil hier een mooi resultaat neerzetten." Lees verder »

Anderlecht gaat voor Neerpede

Anderlecht gaat voor Neerpede

Het ziet er meer en meer naar uit dat Anderlecht zijn zinnen gezet heeft op Neerpede als locatie voor een nieuw stadion. Een vierkoppige delegatie zat vrijdag met de burgemeerster van Anderlecht rond tafel. Lees verder »

Voorbeschouwing Anderlecht - Zulte-Waregem

Voorbeschouwing Anderlecht - Zulte-Waregem

Kan Anderlecht deze avond nog eens stunten zoals woensdag tegen Genk of zitten de spelers met zware benen? Vercauteren heeft alleszins zijn troepen gewaarschuwd want de spelers van Zulte zijn altijd iets gemotiveerder tegen RSCA. Lees verder »

 16-03-2007 

Anderlecht blijft Lamey volgen

Anderlecht blijft Lamey volgen

Michael Lamey mag bij PSV vertrekken en volgens de Nederlandse pers zou Anderlecht nog steeds interesse hebben in de speler. Paars-wit had enige tijd terug al plannen om de verdediger binnen te halen. Lees verder »

Juhasz opnieuw fit

Juhasz opnieuw fit

Roland Juhasz is sneller dan verwacht hersteld van zijn verrekking aan de hamstrings en is zaterdag opnieuw inzetbaar. Frutos, Biglia en De Man trainden niet maar raken eveneens klaar voor de wedstrijd tegen Zulte Waregem. Lees verder »

Boussoufa: "We wilden ons gewoon uitleven"

Boussoufa:

Wouter Vrancken kon niet echt lachen met al de technische hoogstandjes die Anderlecht woensdag ten toon spreidde. "Maar het was tijd om iets speciaals te doen, iets wat je niet vaak op een veld ziet," zo sprak Boussoufa gisteren. Lees verder »

 15-03-2007 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Geen rustdag voor de spelers na de 6-0 overwinning. De wedstrijd heeft ook niet al te veel slachtoffers gemaakt. Wel enkel een cardiovasculaire training voor Frutos. De speler had last van de enkel en achillespees. Lees verder »

Kalenderwijzigingen

Kalenderwijzigingen

En jawel, daar zijn ze weer: de kalenderwijzigigen. Zo zal de halve finale tegen Standard plaatsvinden op 17 april (dinsdag) om 20.45. Wat betreft de competitie wijzigt het uur en de datum voor de volgende wedstrijden: Lees verder »

Reacties na bekerwinst (2)

Reacties na bekerwinst (2)

Bij Sporting Anderlecht is men nog aan het nagenieten van de 6-0 zege in de Beker van België tegen Genk. Al zal het zaterdag tegen Zulte Waregem alweer bittere ernst zijn. We selecteerden nog enkele reacties uit het spelerskamp. Lees verder »

Rode Duivels met vier Anderlechtspelers

Rode Duivels met vier Anderlechtspelers

Vier spelers van Anderlecht zijn door bondscoach René Vandereycken geselecteerd voor de wedstrijd in Portugal op zaterdag 24 maart. Het gaat om: Jelle Van Damme, Anthony Vanden Borre, Mark De Man en Mbo Mpenza. Lees verder »

 14-03-2007 

Reacties na bekerwinst

Reacties na bekerwinst

De uitslag en het wervelende spektakel stemde ook de spelers tevreden. Het vertrouwen in en goede afloop in competitie en beker is weer wat gestegen. Sporza kon volgende reacties optekenen na een fantastische voetbalavond. Lees verder »

Anderlecht vernedert Genk: 6-0

Anderlecht vernedert Genk: 6-0

Van 1994 is het geleden dat Anderlecht nog eens de beker gewonnen heeft. Nu in 2007 is het goed op weg om deze eindelijk nog eens opnieuw te veroveren. Het won in eigen huis met liefst 6-0 van Genk. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - RC Genk

Voorbeschouwing: Anderlecht - RC Genk

Vanavond ontmoeten Anderlecht en Genk elkaar voor de derde keer in twee weken. In de heenmatch won Anderlecht met 0-1, in de competitie hielden beide ploegen elkaar in evenwicht: 1-1. Wie stoot door naar de halve finales? Lees verder »

Onderhandelingen met Schollen

Onderhandelingen met Schollen

Anderlecht en doelman davy Schollen onderhandelen over een eventuele verlenging van het contract. De reservedoelman wacht nog even af want hij wil meer speelmogelijkheden. Lees verder »

Stadion niet helemaal vol vanavond

Stadion niet helemaal vol vanavond

Het Constant Vanden Stock-stadion zal niet vol lopen vanavond. Er worden zo'n 18.000 toeschouwers verwacht, dat zijn er een duizendtal minder dan tegen Dender. Al voerde de club toen wel een actie met verminderde toegangsprijzen. Lees verder »

 13-03-2007 

Vercauteren vraagt supporters om steun

Vercauteren vraagt supporters om steun

"We zullen onze supporters nodig hebben, want er is nog niks beslist na de 0-1 van de heenwedstrijd in Genk", waren de woorden van trainer Vercauteren op de persconferentie bij het bekend maken van de selectie. Lees verder »

Wasilewski: "In Polen noemen ze me Bizon"

Wasilewski:

Marcin Wasilewski lijkst zijn plek binnen de ploeg al gevonden te hebben. De kopbal sterke Pool start binnenkort zelfs met taallessen Frans om zich helemaal in de groep te integreren. Nu moet hij nog rekenen op tolk Zitka. Lees verder »

Goor: "Een topper is altijd leuk."

Goor:

"We mogen tevreden terugblikken op onze eerste helft. Toen drukten we Genk toch weg en eigenlijk konden we een dubbele voorsprong claimen. Na de rust herstelde Genk het evenwicht en verslapten te wat", aldus Goor. Lees verder »

De Man, Biglia en Frutos blijven vraagteken

De Man, Biglia en Frutos blijven vraagteken

Franky Vercauteren heeft 18 namen bekend gemaakt voor de wedstrijd van morgen. De Man, Biglia en Frutos zijn bij de selectie, maar het blijft afwachten of ze kunnen spelen. Voor Boussoufa is er geen probleem, Baseggio ontbreekt. Lees verder »

Ook RSCA - Gent is uitverkocht

Ook RSCA - Gent is uitverkocht

De 3 eerstvolgende thuiswedstrijden van Anderlecht (Zulte-Waregem, Standard en Gent) zijn allemaal uitverkocht. Ook de ticketverkoop voor de laatste 2 thuismatchen van het seizoen (Beveren en Brussels) is intussen van start gegaan Lees verder »

Zetterberg moet Haan 3000 euro betalen

Zetterberg moet Haan 3000 euro betalen

Het hof van beroep in Brussel heeft oud-trainer Arie Haan gelijk gegeven in de zaak die hij had aangespannen tegen Pär Zetterberg en Constant Vanden Stock. Beide moeten de Nederlander 3000 euro schadevergoeding betalen. Lees verder »

Gumienny leidt bekermatch

Gumienny leidt bekermatch

De bekerwedstrijd tussen Anderlecht en Genk zal morgen onder leiding staan van Serge Gumienny. Aanvankelijk was Peter Vervecken voorzien, maar die verving zondag al de geblesseerde Allaerts. Gumienny neemt nu dus zijn plaats in. Lees verder »

 12-03-2007 

Nieuws vanuit het Genkse kamp

Nieuws vanuit het Genkse kamp

Ook RC Genk is niet ongeschonden uit de topper gekomen. Bailly, Cornelis, Vrancken en Ljubojevic zijn twijfelachtig voor woensdag. Faris Haroun speelt zeker niet, hij staat vier weken aan de kant en Mikulic is geschorst. Lees verder »

Blessures evolueren gunstig

Blessures evolueren gunstig

Anderlecht keerde gisteren met een rist geblesseerde spelers huiswaarts na de topper in Genk, maar een dag later ziet het er al heel wat beter uit. Boussoufa en Frutos kunnen woensdag spelen. Ook voor De Man en Biglia is er hoop. Lees verder »

Dinsdag doktersbezoek voor Juhasz

Dinsdag doktersbezoek voor Juhasz

Morgen moet Juhasz op doktersbezoek om uitsluitsel te krijgen over zijn blessure. Hij blesseerde zich in de topper aan zijn enkel en moet een echografie ondergaan. Gevreesd wordt dat de speler voor langere tijd out zal zijn. Lees verder »

Von Schlebrügge: "Niet tevreden"

Von Schlebrügge:

De Zweed maakte in de 54ste minuut zijn debuut op het veld, maar was uiteindelijk toch niet tevreden met het resultaat. "Een 1-1 voelt aan als nederlaag omdat je bent voorgekomen en toch een gelijkmaker moet toestaan." Lees verder »

Netjes van Tchité worden nieuwe trend

Netjes van Tchité worden nieuwe trend

Gisteren werden, om de hoofdwonden van Boussoufa en Frutos te verzorgen, netjes gebruikt die Tchité draagt wanneer hij voetbalt. "Mémé bestelt die netjes in Amerika en bezorgde mij er ook één", aldus clubkinesist Dirk Stook. Lees verder »

 11-03-2007 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Anderlecht is na de match tegen Genk zwaar gehavend teruggekeerd naar het Astridpark. Zo moesten Mbark Boussoufa en Nicolas Frutos tijdens de match al aan het hoofd genaaid worden om het bloeden te stelpen. Lees verder »

Overzicht matchen Genk en Anderlecht

Overzicht matchen Genk en Anderlecht

Door het gelijke spel van Anderlecht op Racing Genk blijft de titelstrijd enorm spannend. Wij hebben de tegenstanders van de ploegen in de volgende speeldagen even op een rijtje gezet,vooral speeldagen 28 en 30 worden interessant: Lees verder »

Goor: "Titel blijft binnen handbereik"

Goor:

"In de eerste helft waren we de betere ploeg. Bij de pauze hadden we met 0-2 moeten leiden. In de tweede helft hebben we een beetje uit positie gelopen. Jammer dat Tchité de 1-2 mist, maar alles is nog mogelijk", aldus Bart Goor. Lees verder »

Voorbeschouwing: RC Genk - Anderlecht

Voorbeschouwing: RC Genk - Anderlecht

Vanavond is het zover, omstreeks 18u wordt de schok tussen Genk en Anderlecht op gang gefloten. Bij winst van Anderlecht of bij een gelijkspel is er nog niks beslist, als paars-wit echter verliest gaapt er een kloof van 5 punten. Lees verder »

 10-03-2007 

Selectie Anderlecht - Baseggio out

Selectie Anderlecht - Baseggio out

Zoals gezegd zullen De Man en Tchité klaar zijn voor de topper. Na Mbo is nu ook Baseggio gekwetst. Vandaag werd er nog een training achter gesloten deuren afgewerkt en daarna vertrokken de spelers in afzondering. Lees verder »

Clijsters trapt wedstrijd af

Clijsters trapt wedstrijd af

Niet minder dan Kim Clijsters, een vurige fan van Racing Genk, zal de zondag de aftrap geven. Tevens zal er door middel van een tifo en een optreden van Pat Krimson voor extra sfeer gezorgd worden. Lees verder »

Broos maakte kern bekend

Broos maakte kern bekend

Vrijdag maakte Broos zijn 17 namen voor de wedstrijd bekend. Hij kan niet rekenen op Bosnjak (revalidatie), Ogunjimi (buikgriep). Er zal nog 1 extra speler aangeduid worden zodat het totaal aantal namen op 18 komt. Lees verder »

Vanden Stock neemt ontslag bij KBVB

Vanden Stock neemt ontslag bij KBVB

Wat al een tijdje in de lucht hing is vandaag officieel bekend gemaakt: Roger Vanden Stock neemt ontslag uit al zijn functies bij de bond. Sinds 1989 is hij er lid van het Uitvoerend Comité en sinds '91 vicevoorzitter. Lees verder »

Vanden Borre toch bij selectie

Vanden Borre toch bij selectie

Ondanks het bijna-akkoord met de Italiaanse club, is Vanden Borre toch geselecteerd voor de match van morgen. Vercauteren: "Ik heb hem gezegd wat ik van hem verwacht. Ik reken op hem onder bepaalde voorwaarden." Lees verder »

Veel belangstelling voor topper

Veel belangstelling voor topper

Zondag staat er in de Jupiler League de rechtstreekse confrontatie tussen de nummer één en twee in de rangschikking op het programma en dat is ook de buitenlandse clubs niet ontgaan afgaande op de massale belangstelling. Lees verder »

Anderlecht zoekt versterking

Anderlecht zoekt versterking

Anderlecht denkt al aan versterking voor volgend seizoen. De topprioriteit wordt een verdedigende middenvelder. "Een middenvelder die 70 procent verdedigend en voor de rest aanvallend kan uitkomen." Een type-Diarra of Essien. Lees verder »

Frutos: "Lucas is bevrijd"

Frutos:

"Lucas is helemaal bevrijd sinds Mark De Man evolueert in de balrecuperatie", dat zegt Nicolas Frutos. "Het stelt hem in staat om een meer offensievere rol te spelen waar hij veel gevaarlijker is." Lees verder »

 09-03-2007 

Wasilewski opgeroepen

Wasilewski opgeroepen

Na Hassan is ook de Pool Marcin Wasilewski opgeroepen door de bondscoach van zijn geboortland. Polen komt op 24 maart uit tegen Azerbaijan en 4 dagen later tegen Armenië en dit in het kader van Euro 2008. Lees verder »

Biglia en Baseggio lijken paraat

Biglia en Baseggio lijken paraat

Frank Vercauteren heeft de lijst van spelers bekend gemaakt waarop hij rekent om een goed resultaat te behalen in Genk. Bij de twintig namen ook die van Biglia en Baseggio, beiden lijken speelklaar te geraken voor de topper. Lees verder »

Van Holsbeeck wil minstens één punt

Van Holsbeeck wil minstens één punt

Winnen is de absolute must voor Anderlecht wil het zijn kloof niet groter zien worden. Nu is het puntenverschil maar 2, bij een verlies worden er dat 5 en zal het moeilijk zijn het ijzersterke genk terug in te halen. Lees verder »

Goor op bezoek in Studio 1

Goor op bezoek in Studio 1

Studio 1 besteedt veel aandacht aan de topper. Zondagavond om 22.35 is aanvoerder Bart Goor, samen met Genk-speler Wouter Vrancken, te gast in de studio om over de topper te vertellen. Lees verder »

Frutos blikt vooruit op topper

Frutos blikt vooruit op topper

In Het Laatste Nieuws blikt Nicolas Frutos vooruit op de topper van zondag. De spits beseft het belang van de wedstrijd maar al te goed. "Er staan voor ons meer dan drie punten op het spel," aldus de Argentijn. Lees verder »

Vanden Borre supergemotiveerd

Vanden Borre supergemotiveerd

In de Standaard spreekt Anthony Vanden Borre voor het eerst zelf over zijn aanstaande transfer naar Fiorentina. "Ik begin er vanaf nul en ben supergemotiveerd om te slagen." Lees verder »

Allatta in verdenking gesteld

Allatta in verdenking gesteld

De rechtbank van Brussel heeft Pietro Allatta, de ex-manager van Silvio Proto, in verdenking gesteld wegens laster en eerroof aan het adres van Anderlecht en z'n manager Herman van Holsbeeck. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Supporters die een training willen volgen zullen van een kale reis terug komen, paars-wit traint de komende dagen achter gesloten deuren. Vooral veel goed nieuws van de blessurebank. Lees verder »

 08-03-2007 

Middenstand rond CVDS-stadion ongerust

Middenstand rond CVDS-stadion ongerust

Afgaande op de laatste berichten zal Anderlecht in Neerpede een nieuw stadion neerpoten al blijft uitbreiden wel een optie maar burgemeester van Anderlecht Simonet gaf al aan dat hij daar niet voor te vinden is. Lees verder »

Transfer Vanden Borre in finaal stadium

Transfer Vanden Borre in finaal stadium

U kon eerder al reeds lezen dat Anthony Vanden Borre en de Italiaanse club Fiorentina een akkoord hebben bereikt voor 5 seizoenen. Nu lijkt de transfer in een finaal stadium te komen, manager Van Holsbeeck bevestigt het nieuws. Lees verder »

Antheunis: "Anderlecht wordt kampioen"

Antheunis:

Als oud-trainer van zowel Genk als Anderlecht is Aimé Antheunis goed geplaatst om zijn visie te geven over de titelstrijd. "Ik verwacht een strijd tot aan de streep met Anderlecht als winnaar," aldus Antheunis in de Standaard. Lees verder »

Studio 1 besteedt aandacht aan topper

Studio 1 besteedt aandacht aan topper

Studio 1 besteedt vrijdagavond ruim aandacht aan de topper van zondag tussen Racing Genk en Anderlecht. Verschillende spelers komen aan bod, net als beide trainers. De uitzending begint om 22.35 op één. Lees verder »

Allaerts scheidsrechter in topper

Allaerts scheidsrechter in topper

De KBVB heeft scheidsrechter Paul Allaerts gekozen om de topper tussen Genk - Anderlecht in goede banen te leiden. Het is de 3de keer in twee seizoenen dat Allaerts een duel tussen beide clubs fluit. Lees verder »

 07-03-2007 

De Boeck: "Ooit wil ik hoofdtrainer worden"

De Boeck:

Sinds Glen De Boeck zijn voetbalschoenen aan de haak hing en hulptrainer werd, bleef het wat stiller rond zijn persoon, maar met het oog op de topper Genk - Anderlecht praat hij opnieuw over de ploeg en zijn persoonlijke ambities. Lees verder »

Kapers op de kust voor Hassan

Kapers op de kust voor Hassan

De opmerkelijke prestaties van Hassan zijn ook ten ore gevallen bij andere clubs, zo ondermeer bij Galatasaray, de club van Eric Gerets. De trainer zou de Egyptenaar graag op het einde van het seizoen naar Turkije halen. Lees verder »

 06-03-2007 

RC Genk - Anderlecht uitverkocht

RC Genk - Anderlecht uitverkocht

De laatste tickets voor de topper van zondag tussen RC Genk en Anderlecht hebben vanmorgen een koper gevonden. Het Fenix Stadion zal dus helemaal uitverkocht zijn wanneer de nummers één en twee van de competitie elkaar bekampen. Lees verder »

"VDB kan tekenen bij Fiorentina"

Fiorentina heeft een contract voor drie jaar klaarliggen voor Anthony Vanden Borre, dat schrijft LDH deze morgen. Volgens deze bron hebben Anderlecht, Fiorentina en de zaakwaarnemer van VDB gisteren een positief gesprek gehad. Lees verder »

 05-03-2007 

Blessurenieuws deel 2

Blessurenieuws deel 2

Het ziet er naar uit dat Biglia er niet bij zal zijn tegen Genk. Hij moet minstens 3 dagen rusten. Pas donderdag moet hij opnieuw op controle. Beter nieuws is er van Mark De Man en Tchité, hun blessures evolueren gunstig. Lees verder »

Blessure nieuws

Blessure nieuws

Tijdens de wedstrijd Rsca-Chaleroi kreeg niet alleen Biglia te maken met een blessure maar ook Baseggio, hij had last van vermoeidheid maar de topper tegen Genk lijkt geen gevaar te lopen. Lees verder »

Bart Goor blikt vooruit op de topper

Bart Goor blikt vooruit op de topper

Zondag 11 maart moet Sporting Anderlecht op bezoek in het Fenixstadion. Dat de topper tussen Genk en Anderlecht een clash der titanen wordt staat buiten kijf. Aanvoerder Bart Goor voorspelt een beslissende wedstrijd. Lees verder »

Woensdag verlof voor A-kern

Woensdag verlof voor A-kern

Voor de supporters die van een eventuele vrije woensdagnamiddag wilden profiteren om een training van Anderlecht bij te wonen kunnen hun plannen bijstellen want de spelers hebben dan een dagje vrij. Lees verder »

Kalenderwijziging

Kalenderwijziging

En weer is er een kalenderwijziging doorgevoerd: de wedstrijd van Anderlecht tegen Cerle Brugge zal gespeeld worden op vrijdag 13 april om 20,30 en dus niet zoals vooraf gepland op zaterdag 14 april. Lees verder »

 04-03-2007 

Enkelletsel voor Biglia

Enkelletsel voor Biglia

Nader onderzoek heeft uitgewezen dat de kwetsure van Lucas Biglia geen knieblessure is maar een enkelletsel. De clubarts vreest dat de ligamenten geraakt zijn. Morgen moet de Argentijn op controle. Lees verder »

Knieblessure voor Biglia

Knieblessure voor Biglia

Kort voor het einde van de wedstrijd tegen Charleroi moest Lucas Biglia noodgedwongen naar de kant. De Argentijn had last van zijn knie. De ernst van de blessure zal volgende week duidelijk worden. Lees verder »

Baseggio: "Vergaten kansen af te maken"

Baseggio:

Doordat Mark Deman out was voor het duel tegen Charleroi mocht Walter Baseggio voor het eerst sinds zijn terugkeer naar het Astridpark nog eens aan de aftrap verschijnen. En veel scheelde het niet of hij scoorde ook nog. Lees verder »

Zitka: "Ik maakte een fout"

Zitka:

Toen Camus richting doel trapte leek het in eerste instantie een balletje voor Zitka maar de keeper liet de bal door de benen glippen. "Ik maakte een fout vandaag, maar gelukkig werd die terug rechtgezet door de ploeg", zei Zitka. Lees verder »

 03-03-2007 

Boussoufa: "Hassan was fantastisch"

Boussoufa:

Mbark Boussoufa speelde een sobere match maar miste ook een paar goede kansen. Hij beseft dan ook dat zijn ploegmaat Hassan vandaag het verschil maakte. "Hassan was buitengewoon fantastisch", vertelde Boussoufa. Lees verder »

Hassan ontroerd door de supporters

Hassan ontroerd door de supporters

Ahmed Hassan was na de match enorm ontroerd door het paars-witte publiek. Ze scandeerden minutenlang de naam van de Egyptenaar. "Ik ben erg ontroerd door de supporters, ik moest er zelfs van schreeuwen", geeft Hassan toe. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Charleroi

Voorbeschouwing: Anderlecht - Charleroi

Het is nu al 12 jaar geleden dat Charleroi nog eens op Anderlecht kon winnen. Het won toen met 0-2. In de vorige wedstrijden werd het 3-1, 3-0, 3-2, 2-0 en 2-1. Maar zullen de spelers de wedstrijd tegen Genk al verteerd hebben? Lees verder »

De Man ziet bekerkansen stijgen

De Man ziet bekerkansen stijgen

Mark De Man blikte nog even terug op de bekerwedstrijd tegen Genk en ziet, door de overwinning, de bekerkansen stijgen tot 70%. Zelf kon de speler weer plaatsnemen op het middenveld, met up en downs in het spel als gevolg. Lees verder »

 02-03-2007 

Start Walter Baseggio in de basis?

Start Walter Baseggio in de basis?

Door de blessure van Mark De Man wordt de kans dat Walter Baseggio in de basis staat tegen Charleroi wat groter. Baseggio: "Het is aan de trainer om te beslissen, maar fysiek voel ik me er klaar voor." Lees verder »

Selectie Anderlecht - Charleroi

Selectie Anderlecht - Charleroi

Vercauteren heeft vandaag de 18 namen bekend gemaakt voor de wedstrijd tegen Charleroi. Een 19de naam komt er morgen na de ochtendtraining. Tchité en De Man geven forfait wegens blessures. Lees verder »

Anderlecht-Standard op vrijdagavond

Anderlecht-Standard op vrijdagavond

De kalendercommissie heeft twee wedstrijden van Anderlecht vervroegd van zaterdag naar vrijdagavond. Anderlecht-Standard zal doorgaan op vrijdag 6 april om 20u30. De uitwedstrijd bij Cercle Brugge een week later op hetzelfde uur. Lees verder »

Zaalhockey nieuwe passie Zetterberg

Zaalhockey nieuwe passie Zetterberg

Nadat hij vorig seizoen een punt zette achter zijn voetballoopbaan, heeft Pär Zetterberg een nieuwe sport gevonden. Sinds kort speelt hij zaalhockey bij de Waterloo Lions, de leider in de hoogste klasse, "een fantastische sport". Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Zoals gemeld is Mark De Man onzeker voor de wedstrijd dit weekend. De wedstrijd heeft ook bij enkele andere spelers naweeën: Zo ondervonden Goor (knie) en Frutos (quadriceps) hinder, maar ze zullen er zeker staan tegen Charleroi. Lees verder »

 01-03-2007 

Nieuw stadion wordt politiek steekspel

Nieuw stadion wordt politiek steekspel

Het lijkt er op dat het nieuwe stadion van Anderlecht een politiek steekspel wordt tussen de verschillende partijen in de Anderlechste gemeenteraad. Zo start een gewezen schepen een petitie tegen een nieuw stadion in Neerpede. Lees verder »

Levante volgt Vanden Borre

Levante volgt Vanden Borre

Spaanse bronnen weten te melden dat Levante de prestaties van enkele jonge Belgische spelers van zeer nabij volgt. Eén van hen is Anthony Vanden Borre. Ook Kevin Vandenbergh en Jonathan Blondel mogen zich verheugen op interesse. Lees verder »

Deschacht: "Echte cupmatch"

Deschacht:

Olivier Deschacht had wel plezier in de wedstrijd tegen Genk. "In de eerste helft hebben we een echt cupmatch gezien", volgens Deschacht. "Na de rust vond ik ons een beetje te rustig spelen, alsof we blij waren met de 0-0." Lees verder »

Vercauteren: "Verdiend gewonnen"

Vercauteren:

Trainer Frank Vercauteren kan niet anders dan tevreden zijn over de prestatie van zijn ploeg, ze brachten goed voetbal én wonnen met het kleinste verschil van hun voornaamste concurrent in de competitie: RC Genk. Lees verder »

Mark De Man out voor Charleroi

Mark De Man out voor Charleroi

Niet iedereen is ongehavend uit de strijd met Genk gekomen, Mark De Man blesseerde zich in de eerste helft aan de adductoren en is meer dan waarschijnlijk out voor de wedstrijd tegen Charleroi. Vrijdag ondergaat hij een echo. Lees verder »

Goor: "Als ploeg hard gewerkt"

Goor:

Kapitein van de ploeg Bart Goor was blij met de overwinning en prees de inzet van de spelers. "We hebben goed gespeeld, met een goede organisatie, weinig balverlies en we creëerden veel kansen", weet Goor. Lees verder »