Archieven

 01-04-2002 

RSCA wint Brussels derby

RSCA wint Brussels derby

Anderlecht heeft buitenshuis nog eens kunnen winnen. RWD Molembeek ging voor de bijl. Het werd 2-3.
RSCA begon sterk aan de wedstrijd en scoorde de 0-1 na ongeveer een kwartier spelen. Stoica was de maker van het doelpunt (kopbal). Lees verder »

 31-03-2002 
 30-03-2002 

RSCA bijna rond met Thininen

RSCA bijna rond met Thininen

Anderlecht heeft bijna een akkoord met de Finse verdediger Hannu Tihinen. Anderlecht boodt hem een 5-jarig contract aan. De 25-jarige international wil dat Sporting eerst een akkoord heeft met zijn club, Stavanger. Lees verder »

Jestrovic onezeker

Jestrovic onezeker

Jestrovic is door een voetblessure opnieuw onzeker voor de wedstrijd van maandag op RWDM. Aruna is fit. Mornar trainde al een paar dagen mee maar komt zo goed als zeker niet in actie. Lees verder »


 29-03-2002 

Anderlecht actief op de transfermarkt

Anderlecht actief op de transfermarkt

Anderlecht gaat dan toch proberen om Serginho Green aan te werven. Green is een jonge centrale verdediger van Ajax, die momenteel bij Haarlem speelt. Er zou al een akkoord zijn over een transfersom, maar nog niet met de speler zelf. Lees verder »

Hoe zit het met de blessures?

Hoe zit het met de blessures?

Mornar trainde, net als Crasson, opnieuw voluit met de groep mee. De wedstrijd tegen RWDM komt wel nog te vroeg. Milojevic, Sa?d, Van Hout, Seol en Hendrikx spelen vanavond met de reserven. Aruna kwam hard neer op de schouder. Lees verder »

 28-03-2002 

Crasson opnieuw fit

Crasson opnieuw fit

Crasson is opnieuw fit en traint mee met de groep. Ilic en Nicolay, die aan hun terugkeer werken, trainen nog de hele week met de B-kern. Lees verder »

Bod op Tihinen

Bod op Tihinen

Anderlecht is niet langer alleen in de jacht op de Fin Hannu Tihinen. Ook het Duitse Bayer Leverkusen zou een oogje hebben op de verdediger. Anderlecht brengt vandaag een bod uit bij zijn club Stavanger. Lees verder »

 27-03-2002 

Info over de blessures

Info over de blessures

Crasson moest gisteren al tijdens de opwarming de training staken door pijn in rug en heup. De Boeck trainde nog steeds niet. Oleg Iachtchouk werd gisteren voor de 5de keer geopereerd. Lees verder »


 26-03-2002 

Doll speelt niet tegen RWDM

Doll speelt niet tegen RWDM

Olivier Doll is er zeker niet bij tegen RWDM. De echografie toonde een scheurtje van een centimeter in de hamstring. Het is uitgesloten dat hij kan aantreden in de Brusselse derby. Lees verder »

 25-03-2002 

Anthuenis scout Zane

Anthuenis scout Zane

Anthuenis trekt naar Noorwegen om de Australische spits Zane te scouten bij zijn club Lillestr?m. Volgens Het Laatste Nieuws zou Anderlecht ook ge?nteresseerd zijn in Stijn Huysegems van Lierse. Seol zou in een eventuele transfer bertrokken worden. Lees verder »

Doll 10 dagen out

Doll 10 dagen out

Doll laat vandaag een echografie maken van zijn hamstringblessure. Verwacht wordt dat hij 10 dagen out zal zijn. Anthuenis hoopt hem te recupereren voor het duel tegen RWDM op paasmaandag. Lees verder »

 23-03-2002 

 22-03-2002 

Doll geblesseerd?

Doll geblesseerd?

Anderlecht-verdediger Olivier Doll is onzeker voor de interland tegen Griekenland. Hij werd samen met Baseggio opgeroepen voor de nationale ploeg.
In de wedstrijd tegen Standard moest hij geblesseerd het veld verlaten. Lees verder »

Anderlecht laat punten liggen

Anderlecht laat punten liggen

De klassieker is op 0-0 ge?indigd en dat helpt geen van beide teams verder.
Voor het oog van bondscoach Waseige domineerde Anderlecht de eerste helft.
Toch was de beste kans voor Van Meir. Lees verder »

Klacht tegen RSCA?

Klacht tegen RSCA?

Lokeren denkt er aan een klacht neer te leggen bij de FIFA tegen Anderlecht. Zitka tekende een contract bij Anderlecht terwijl hij nog onder contract zou liggen bij Lokeren. Lokeren eist een transfervergoeding. Lees verder »

Reserven verliezen

Reserven verliezen

De reserven van Anderlecht verloren gisteren voor het eerst dit seizoen. De tweede ploeg van Standard haalde het met 1-0. Anderlecht blijft wel ruim op kop in de rangschikking. Lees verder »

Voorbeschouwing RSCA-Standard

Voorbeschouwing RSCA-Standard

RSC Anderlecht:
Mornar is terug uit Kroati?, de genezing verloopt goed, maar hij zal zeker niet fit zijn voor de wedstrijd. Verder kan Anthuenis geen beroep doen op Iachtchouk, Oyen, Peersman, Pirard, Lovr? en Seol. Lees verder »

 21-03-2002 

Onderhandelingen met Saarinen

Onderhandelingen met Saarinen

Anderlecht had een positief gesprek met de zaakwaarnemer van de Fin Janne Saarinen. De 25-jarige linksachter ziet een overgang naar paars-wit best wel zitten, maar eerst moet er nog gepraat worden met zijn huidige club Rosenborg. Lees verder »

Van Hout en Hendrikx met reserven

Van Hout en Hendrikx met reserven

Van Hout en Hendrikx spelen vanavond met de reserven en zitten morgen in de kern voor de wedstrijd tegen Standard. De Boeck is zoals gisteren gemeld twijfelachtig en legt vandaag een definitieve test af. Ilic en Mornar trainen individueel. Lees verder »

 20-03-2002 

Saarinen naar RSCA?

Saarinen naar RSCA?

Anderlecht zat dinsdag rond de tafel met de manager van Janne Saarinen. Saarinen is een 25-jarige Noor van Rosenborg die aangetrokken zou worden voor de linksmiddenpositie. Lees verder »

Beloften spelen 1-1

Beloften spelen 1-1

De beloften van Anderlecht speelden 1-1 gelijk tegen Metz. De Braziliaan Tempurin-Rucha (20) en de Servi?r Firas (18) speelden als test mee. Firas maakte de Brusselse treffer. Lees verder »

Standard-RSCA uitverkocht

Standard-RSCA uitverkocht

Anderlecht-Standard wordt zo goed als zeker voor een volgepakt stadion gespeeld. De ticketing-dienst laat weten dat er nog 250 staanplaatsen te koop zijn. Op vrijdag zijn de loketten gesloten. De wedstrijd wordt om 20.30u. afgetrapt. Lees verder »


 19-03-2002 

RSCA test Al Khatib

RSCA test Al Khatib

Anderlecht test de Syri?r Al Khatib. Deze speler testte eerder al bij AA Gent maar werd doorgestuurd wegens te hoge looneisen. Hij speelde vandaag met de beloften tegen Metz (17.00u - Wolvertem). Lees verder »

Vanderhaeghe weggestuurd

Vanderhaeghe weggestuurd

Yves Vanderhaeghe werd gisternamiddag weggestuurd op de training. Aanleiding was een discussie met assistent trainer Vercauteren. De discussie ging over de ongelijke werkverdeling op het middenveld. Lees verder »

 18-03-2002 

Info over de blessures

Info over de blessures

Ilic, Mornar, Van Hout, Iachtchouk en Hendrikx worden terug op training verwacht. Seol is naar Korea vertrokken maar zal op tijd terug zijn voor de wedstrijd van vrijdag. De Boeck moet rusten maar zal speelklaar geraken. Lees verder »

Deschacht tekende, interesse in Dosunmu

Deschacht tekende, interesse in Dosunmu

Ondanks interesse van onder meer Racing Genk en het Nederlandse FC Den Bosch verlengt Olivier Deschacht zijn contract bij Anderlecht. De 21-jarige linksachter blijft tot 2005.
De Brusselse club volgt de Nigeriaan Tosin Dosunmu. Lees verder »

Ariel Jacobs opvolger Dockx?

Ariel Jacobs opvolger Dockx?

Na Wim De Coninck wordt nu ook Ari?l Jacobs naar voor geschoven als mogelijke vervanger van Jean Dockx. Jacobs is momenteel trainer van La Louvi?re en is een oude bekende van Alain Courtois waarmee hij lang bij de voetbalbond samenwerkte. Lees verder »

 16-03-2002 

Anderlecht volgt Noorse topschutter

Anderlecht volgt Noorse topschutter

Anderlecht volgt de prestaties van negenvoudige Australische international Clayton Zane van het Noorse Lillestr?m. De 24-jarige spits verzamelt 89 kilogram in 1,91 meter. Hij scoorde dit seizoen al 17 keer in 22 wedstrijden. Lees verder »

 15-03-2002 

De Boeck en Aruna rusten

De Boeck en Aruna rusten

De Boeck (heup) en Aruna (rug) kregen twee dagen rust voorgeschreven. De Boeck is twijfelachtig voor de wedstrijd op Charleroi van morgen. Vandaag wordt een laatste test gedaan. Mornar keert maandag terug uit Kroati Lees verder »

Canal+ stapt uit onderhandelingen

Canal+ stapt uit onderhandelingen

Canal+ stapt uit de onderhandelingen met de profliga rond de tv-rechten. Dit betekent dat de profliga wel zal moeten ingaan op het laatste voorstel van de betaalzender, anders dreigt een jaar zonder voetbal. Lees verder »

 14-03-2002 

Opnieuw problemen rond Van Aeken

Opnieuw problemen rond Van Aeken

Ren? Van Aeken daagt Roger en Constant Vanden Stock, manager Michel Verschueren, D'Hooghe en Courtois opnieuw voor de rechter. Hij eist een schadevergoeding wegens laster en eerroof. Lees verder »

 13-03-2002 

Genk-RSCA: 1-1

Genk-RSCA: 1-1

Genk en Anderlecht blijven de titelstrijd aangaan met Brugge. Het topduel eindigde op 1-1. Club heeft nu 3 punten meer dan Genk en 5 meer dan Anderlecht. Lees verder »

Hellings tekende bij RSCA

Hellings tekende bij RSCA

Sergia Hellings (17) tekende voor 5 jaar bij Anderlecht. De centrale verdediger van Ajax tekende een contract dat op 11 oktober , de dag dat hij 18 wordt, omgezet wordt in een profcontract. Lees verder »

Ekakia nog steeds bij RSCA

Ekakia nog steeds bij RSCA

Ekakia werkt nog steeds bij Anderlecht aan zijn terugkeer na zijn verkeersongeval van twee jaar geleden. Ekakia , die niet in het bezit was van een rijbewijs werd afgeschreven voor topvoetbal. Lees verder »

 12-03-2002 

Keita, Hellings en Green naar RSCA?

Keita, Hellings en Green naar RSCA?

Anderlecht kent de looneisen van de Ivoriaanse spits Keita. Het directiecomit? beslist donderdag over de aanwerving. Ook wil Anderlecht Sergio Hellings en Serginho Green, twee jeugdinternationals van Ajax, aantrekken. Lees verder »

Eerste voorbeschouwing Genk-RSCA

Eerste voorbeschouwing Genk-RSCA

Jestrovic blijft in het sukkelstraatje. Zijn knie is door een inwendige ontsteking nog steeds gezwollen. Omdat mijn vreesde voor een verspreiding van die infectie kreeg hij een inspuiting in de buikspieren. Lees verder »

 11-03-2002 

Anderlecht volgt Kaklamanos en Keita

Anderlecht volgt Kaklamanos en Keita

Alexandros Kaklamanos staat op het lijstje van mogelijke aankopen voor volgend jaar. Vooral ere-voorzitter Constant Vanden Stock is een fan van de Griek. Kaklamanos tekende onlangs voor 3 jaar bij bij Gent. Lees verder »

De Boeck speelt tegen Genk

De Boeck speelt tegen Genk

De Boeck zal er bij zijn in Genk. Hij onderging een echografie die aantoonde dat 2 dagen rust volstaan. Stoica (bil) en Jestrovic deden het gisteren rustig aan. Voor de topper van woensdag gaat de kern niet op afzondering. Lees verder »

Deschacht tekende bij

Deschacht tekende bij

Olivier Deschacht, de jonge linksachter die verdienstelijk speelde tegen Lommel, zal in de loop van de week zijn aflopend contract verlengen. De nieuwe verbintenis houdt hem tot 2005 in Anderlecht. Lees verder »

 10-03-2002 

Uitbreiding trainingscomplex

Uitbreiding trainingscomplex

Er werd ondertussen onderhandeld met de gemeente Anderlecht over een uitbreiding van het trainingscomplex. Eerdere voorstellen om een nieuw complex te bouwen op de terreinen van Vogelzang werden afgewezen. Lees verder »

De Bilde geschorst

De Bilde geschorst

Gilles De Bilde pakte tegen Lommel zijn 3e gele kaart en zal dus geschorst zijn voor de wedstrijd tegen Racing Genk. Bij de Limburgers is Welsey Sonck voor dezelfde reden geschorst. Lees verder »

Verslag RSCA-Lommel

Verslag RSCA-Lommel

Anderlecht presteerde opnieuw niet groots tegen een goed georganiseerd Lommel.
Paars-wit, met de jonge Deschacht in de basis, startte sterk maar de goal van Jestrovic werd om onduidelijke redenen afgekeurd. Lees verder »

 09-03-2002 

190 Lommel fans aanwezig

190 Lommel fans aanwezig

Lommel mag van de politie slechts 190 fans meebrengen naar Anderlecht. In de heenwedstrijd werd een jonge Anderlecht-fan brutaal doodgeslaan door Lommel fans. De politie verwacht dan ook problemen. Lees verder »

 08-03-2002 

RWDM-RSCA op maandag

RWDM-RSCA op maandag

De derby RWDM-Anderlecht wordt gespeeld op paasmaandag 1 april om 20.00u. De wedstrijd werd verschoven omwille van de rechtstreekse uitzending van Canal+. Lees verder »

Voorbeschouwing RSCA-Lommel

Voorbeschouwing RSCA-Lommel

Van Hout (adductoren) kreeg een inspuiting. Milojevic, Macdonald, Traor? en Seol spelen met de invallers. Ilic keerde terug naar Servi? omdat zijn vader is gestorven. Lees verder »

Zoektocht naar scout gaat door

Zoektocht naar scout gaat door

Anderlecht heeft nog steeds geen opvolger voor Jean Dockx. In afwachting worden de bevoegdheden van Peter Ressel uitgebreid. Hij wordt wel geen technisch directeur. De club blijft verder zoeken naar een scout. Lees verder »

 07-03-2002 

Hendrikx niet tegen Genk en Lommel

Hendrikx niet tegen Genk en Lommel

De voetblessure van Marc Hendrikx houdt de Limburger de volgende twee wedstrijden , tegen twee Limburgse clubs, aan de kant. Hij mist dus de thuiswedstrijd tegen Lommel en de inhaalwedstrijd in Racing Genk. Lees verder »

Seizoen gedaan voor Mornar

Seizoen gedaan voor Mornar

De behandeling van Ivica Mornar heeft niet het gewenste effect. Zijn knie reageerde slecht op de behandelingen. Hij moet zo goed als zeker geopereerd worden. Dit zou het einde van het seizoen voor Ivica Mornar betekenen. Lees verder »

 06-03-2002 

Champions League info

Champions League info

Belgi? mag ook in het seizoen 2003-2004 twee clubs inschrijven voor de Champions League. Net als in 2002-03 springt de kampioen in de dans in de derde voorronde en de vice-kampioen in de tweede voorronde. Lees verder »

Hendrikx niet fit

Hendrikx niet fit

Marc Hendrikx is nog steeds niet aan trainen toe. Hij ondervindt nog te veel last aan de voet. Ilic moet zijn terugkeer bij de reserven met een week uitstellen tot volgende week vrijdag. Lees verder »

 05-03-2002 

Iachtchouk opnieuw out

Iachtchouk opnieuw out

Oleg Iachtchouk blesseerde zich vrijdag tijdens het onderlinge partijtje aan de adductoren en is opnieuw enkele weken out. Ilic is aan de beterhand. Normaal zou hij vrijdag met de reserven kunnen hervatten na zijn knieblessure. Lees verder »

Enkele A-spelers trainen met reserven

Enkele A-spelers trainen met reserven

De spelers die zondag speelden hielden het gisteren bij wat uitlopen. De anderen trainden mee met de B-kern Sa?d , Seol , Pavlovic en Van Hout werden geselecteerd voor de reservenwedstrijd van morgen tegen Lierse. Lees verder »

 04-03-2002 

De Boeck dacht aan stoppen

De Boeck dacht aan stoppen

Na de incidenten van de afgelopen week, dacht Glen De Boeck even aan stoppen met voetballen. Hij nam ook de pers vanalles kwalijk Toch reageerde hij voor de VTM camera's. Lees verder »

Courtois heeft grootse plannen

Courtois heeft grootse plannen

Alain Courtois is pas twee maanden aan de slag bij Anderlecht, maar loopt al met heel ambitieuze plannen rond, die zelfs de club overstijgen. Hij werkt aan een dossier om alle profsport weer te federaliseren.
"Amateurvoetbal snakt naar steun. Lees verder »

 03-03-2002 

Verslag Gent-RSCA

Verslag Gent-RSCA

Een na de rust spetterend duel tussen AA Gent en Anderlecht is onbeslist ge?indigd. De tweede helft bood goals, drama, harde duels en veel emotie. Lees verder »

 02-03-2002 

Morgen Gent-RSCA

Morgen Gent-RSCA

Na een turbulente week moet Anderlecht opnieuw aan de bak. Om in de titelrace te blijven wordt er best gewonnen. Naast het resultaat zullen er ook veel ogen gericht zijn op De Boeck, De Wilde en coach Anthuenis. Lees verder »

De Boeck biedt verontschuldigingen aan

De Boeck biedt verontschuldigingen aan

Glen De Boeck: "Omdat Filip De Wilde en ikzelf niet meer akkoord waren met een aantal zaken en wij meenden dat dat ook gold voor een groot gedeelte van de kern, dachten we dat het het moment was om de groep daarover te raadplegen. Lees verder »

Anderlecht wil Huysegems

Anderlecht wil Huysegems

Stijn Huysegems, de jonge spits van Lierse, staat in de belangstelling van Anderlecht. Ook Racing Genk is ge?nteresseerd en Club Brugge heeft zelfs al contact opgenomen met de belofteinternational. Lees verder »

 01-03-2002 

Mornar terug voor Genk-RSCA

Mornar terug voor Genk-RSCA

Ivica Mornar blijft nog een weekje langer in Kroati?. De aanvaller van Anderlecht heeft al maanden pijn aan zijn knie en laat zich verzorgen. Mornar mist dus zeker de match op Gent, maar zou terug in Belgi? zijn voor het inhaalduel tegen Racing Genk. Lees verder »

Spanningen nog niet weggewerkt

Spanningen nog niet weggewerkt

Vandaag doorbreekt Aim? Anthuenis het stilzwijgen. De coach praat met de pers nadat zijn spelers zich in een stemming over hem hebben uitgesproken. Op training was een gespannen sfeer merkbaar. De groep lijkt uit elkaar gespat. Lees verder »

Van Hout met de reserven

Van Hout met de reserven

Iachtchouk, Pavlovic, Seol, Sa?d, Van Hout en Junior zijn aangeduid voor de reservenwedstrijd van vanavond. Iachtchouk komt dus voor het eerst terug in actie na zijn enkelblessure die hem sinds januari aan de kant hield. Lees verder »