Archieven

 29-02-2020 

Vlap houdt de mathematische optie nog open

Vlap houdt de mathematische optie nog open

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft vrij eenvoudig met 0-3 gewonnen op het veld van Waasland-Beveren. Twee kansen voor Michel Vlap volstonden voor de 0-2. In de toegevoegde tijd zette Amuzu nog een strafschop om. Paars-wit speelde verre van geweldig, maar kwam nooit in de problemen tegen de zwakke thuisploeg die geen enkele kans kreeg. Toch zal play-off I door de zege van Mechelen gisteren quasi onhaalbaar zijn. Lees verder »

Doku terug in de basis

Doku terug in de basis

WEDSTRIJDEN Jeremy Doku neemt opnieuw zijn plaats in na zijn schorsing tegen Eupen. Amuzu is bankzitter. Verder begint Anderlecht met hetzelfde elftal in Waasland-Beveren als vorige week tegen Eupen. De Jamaïcaan Lawrence zit voor het eerst op de bank. Ook Verschaeren zit na zijn blessure voor het eerst op de bank. Lees verder »

 28-02-2020 

"Nasri is belangrijk in de kleedkamer"

INTERVIEWS RSC Anderlecht is niet van plan om volgend seizoen nog verder te gaan met Samir Nasri. Toch zegt Frank Vercauteren dat Nasri nog een belangrijke rol speelt in de kleedkamer, ook al speelt hij niet. Hij is er voor de jongeren en heeft toch een bepaalde invloed op hen.  Lees verder »

Chadli nog out, ook Bakkali out

Chadli nog out, ook Bakkali out

BLESSURES - INTERVIEWS Nacer Chadli nam gedeeltelijk mee aan de open training eerder deze week. De dag nadien viel hij ook nog eens ziek uit. De kans is dus groot dat hij de wedstrijd tegen Waasland-Beveren niet zal halen. Ook Zakarie Bakkali haalt de wedstrijd van zaterdag niet.  Lees verder »

Pjaca: "Ik ben hongerig"

Pjaca:

INTERVIEWS Marko Pjaca voelt zich in zijn sas bij Anderlecht. De Kroaat hoopt in het Lotto Park weer naar zijn beste niveau te groeien en ziet voor Anderlecht een mooie toekomst. "Eens we Kompany zijn ideeën op het veld kunnen vertalen, zullen veel ploegen grote ogen trekken." Lees verder »

Debast en Kalulika trainen bij A-kern

Debast en Kalulika trainen bij A-kern

JEUGD Frank Vercauteren liet gisteren Zeno Debast (foto) en Chris Kalulika meetrainen met de A-kern. Debast is een 16-jarige centrale verdediger die in oktober een profcontract tekende. De vorige week 18 jaar geworden Kalulika is een nummer 9 of flankaanvaller. Lees verder »

Anderlecht gaat niet door met Nasri

Anderlecht gaat niet door met Nasri

TRANSFERS Een verrassing is het niet: Anderlecht zal de optie in het contract van Samir Nasri niet lichten. Dat schrijft La Dernière Heure. Aangezien de Fransman nog steeds niet meetraint na een blessure opgelopen in oktober, is de kans zelfs groot dat hij zijn laatste match voor Anderlecht al gespeeld heeft. Lees verder »

 27-02-2020 

Nieuwe webpoll: wie is beste wintertransfer?

Nieuwe webpoll: wie is beste wintertransfer?

WEBSITE Anderlecht haalde in januari vier nieuwe spelers. Anthony Vanden Borre zijn aansluiting raakte toen ook rond. Amir Murillo toonde al een aanwinst te zijn. Dejan Joveljic en Marko Pjaca toonden al mooie dingen. En de commentaren over Kemar Lawrence zijn veelbelovend. Van wie verwacht u dit seizoen het meest? Lees verder »

Viertal na opwarming naar binnen

Viertal na opwarming naar binnen

BLESSURES Nacer Chadli, Yari Verschaeren, Francis Amuzu en Zakaria Bakkali verlieten de open training na de opwarming. Vooral voor Chadli ziet het er niet goed uit met het oog op Waasland-Beveren overmorgen. De drie anderen lijken klaar te raken. Lees verder »


 26-02-2020 

Vertrek physical coach oorzaak van de vele blessures

Vertrek physical coach oorzaak van de vele blessures

BLESSURES Anderlecht kampt dit seizoen met de ene blessure na de andere. Tien tot vijftien spelers staan of stonden dit seizoen al langdurig aan de kant. Sport/Voetbalmagazine zocht uit wat er aan de hand is. Het vertrek van physical coach Alessandro Schoenmaker vlak voor het seizoen is volgens het blad de oorzaak van het probleem. Lees verder »

 25-02-2020 

Sowah: "Mijn hart ligt nog bij Anderlecht"

Sowah:

INTERVIEWS De wedstrijd tegen Eupen van zondag was een blij weerzien met Emmanuel Adjei Sowah. Door blessures kon hij bij Anderlecht niet doorbreken, maar de 22-jarige Ghanees is zijn ex-club niet vergeten. "Het voelt goed om hier terug te zijn", vertelde hij na de wedstrijd. Lees verder »

Vanden Borre traint gedeeltelijk mee

Vanden Borre traint gedeeltelijk mee

BLESSURES - ANDERE Anthony Vanden Borre is op de terugweg na zijn spierscheurtje. De rechtsback hoopt om deel uit te maken van de ruime selectie op 15 maart. Dan speelt RSC Anderlecht zijn laatste wedstrijd van de reguliere competitie tegen STVV. Een terugkeer in de play-offs is wellicht realistischer. Lees verder »

 24-02-2020 

Bakkali: "Ik geloof nog in Play-Off 1"

Bakkali:

INTERVIEWS Zakaria Bakkali viel 25 minuten voor tijd in voor Marco Pjaca. Hij liet enkele mooie dribbels zien en zette uiteindelijk de 6-1 eindstand op het scorebord. Toch liet hij vallen nog niet volledig fit te zijn en nog hard te werken om volledig op niveau te geraken. Bakkali geeft ook Play-Off 1 nog niet op. Lees verder »

Colassin: "Hoop snel terug te zijn"

Colassin:

INTERVIEWS Antoine Colassin onderging twee weken geleden een operatie aan de enkel. De ingreep verliep goed en binnenkort start Colassin aan zijn revalidatie. Ondertussen wil RSC Anderlecht zijn contract verlengen en gaat het praten met de speler en zijn entourage.  Lees verder »


 23-02-2020 

Vlap: "Fijn dat we de kansen afmaken"

Vlap:

INTERVIEWS Na een moeilijke periode wordt Michel Vlap weer beter en beter. Zeker als er echt gevoetbald kan worden. Met een doelpunt en een assist leverde hij vandaag een mooie bijdrage aan de 6-1-zege. "Dat we zes verschillende doelpunten makers hadden, is een goed teken." Lees verder »

Saelemaekers even terug in het Lotto Park (foto)

Saelemaekers even terug in het Lotto Park (foto)

ANDERE Een opvallende gast bij aanvang van de wedstrijd tussen Anderlecht en Eupen. Alexis Saelemaekers keerde even terug naar het Lotto Park om de aftrap te geven. Het jeugdproduct van Anderlecht verkaste op 31 januari naar AC Milan. Vandaag kwam hij de Anderlecht-fans uitwuiven. Lees verder »

Anderlecht walst over Eupen heen

Anderlecht walst over Eupen heen

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft nog eens ouderwets uitgehaald tegen een mak Eupen. De thuisploeg scoorde meteen bij de eerste dreiging en na een rode kaart voor de bezoekers (en de 2-0 op penalty) was de wedstrijd gespeeld. De thuisploeg bouwde de voorsprong uit en zo blijft Anderlecht in de race om play-off 1, ook al wordt dat een bijzonder moeilijke opdracht na de overwinningen van Genk en Mechelen. Lees verder »

Opstelling: Pjaca vervangt Doku

Opstelling: Pjaca vervangt Doku

WEDSTRIJDEN Dejan Joveljic en Elias Cobbaut zijn fit bevonden om over een uurtje te starten tegen Eupen. Vooraan vervangt Marko Pjaca de geschorste Jeremy Doku. Centraal achterin krijgt Killian Sardella de voorkeur op Marco Kana als vervanger van de geblesseerde Derrick Luckassen. Lees verder »

Ingang zes afgesloten wegens storm

Ingang zes afgesloten wegens storm

ANDERE Door de storm blijft het Astridpark rond het stadion vanavond gesloten voor supporters en andere personen. Hierdoor is het niet mogelijk om het Lotto Park te betreden via Ingang 6. Supporters die normaal van Ingang 6 gebruik maken, moeten nu naar Ingang 5. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Eupen

Voorbeschouwing: Anderlecht - Eupen

WEDSTRIJDEN Slaagt Anderlecht erin om de hoop op Play-Off 1 levendig te houden? Dan moet het straks wel winnen tegen Eupen. Frank Vercauteren leeft wel met heel wat zorgen naar de wedstrijd toe: Jeremy Doku is geschorst en de ziekenboeg zit nog voller dan vol. Lees verder »

 22-02-2020 

Adzic scoort bij debuut

Adzic scoort bij debuut

TRANSFERS - ANDERE Deze avond stond in de Nederlandse Eredivisie FC Emmen - Willem II op het programma. Een duel waar 3 (ex)-Anderlecht-spelers bij betrokken waren. Bij FC Emmen spelen Michaël Heyelen en Luka Adzic(foto), bij Willem II maakt Mike Trésor Ndayishimiye dit seizoen furore. Lees verder »

Selectie: Verschaeren erbij, Chadli niet

Selectie: Verschaeren erbij, Chadli niet

WEDSTRIJDEN Yari Verschaeren maakt na twee maanden blessureleed zijn rentree in de wedstrijdkern. Ook Dejan Joveljic en Elias Cobbaut, die de voorbije week sukkelden met blessures, zijn erbij. Nacer Chadli zit niet in de kern. Hij heeft de training van gisteren blijkbaar niet goed verteerd. Lees verder »

 21-02-2020 

Doku tekent bij tot 2022

Doku tekent bij tot 2022

TRANSFERS - INTERVIEWS Jérémy Doku verlengde zijn contract bij RSC Anderlecht tot 2022. Een juiste beslissing, zegt de flankaanvaller zelf. Sportief directeur Michael Verschueren is meer dan opgetogen met de beslissing van Doku; "Een voorbeeld voor alle jonge talenten bij RSC Anderlecht." Lees verder »

Didillon: "Onjuiste verhalen doen pijn"

Didillon:

INTERVIEWS Thomas Didillon geniet opnieuw van het voetbal. Bij Racing Genk toonde hij vanaf match één zijn beste vorm. In Het Laatste Nieuws kijkt de doelman vandaag even terug op zijn situatie bij Anderlecht. "Geen idee vanwaar die onjuiste verhalen over mij komen. Ze doen wel pijn." Lees verder »

Luckassen: "Ik heb het hier naar mijn zin"

Luckassen:

BLESSURES - INTERVIEWS Derrick Luckassen is minstens out tot de play-offs. RSC Anderlecht hoopt hem de recupereren tegen de start van de play-offs. Ondanks zijn blessure wijzigt er niets aan de plannen van het bestuur om Luckassen ook volgend seizoen aan paars-wit te binden. Ook de verdediger zelf ziet dat zitten.  Lees verder »


 20-02-2020 

Luckassen out met scheurtje in kruisband

Luckassen out met scheurtje in kruisband

BLESSURES De blessures blijven zich opstapelen bij Anderlecht. De volgende in het rijtje is Derrick Luckassen. De verdediger kwam in de eerste helft onaangenaam in botsing met KV Mechelen-verdediger Issa Kabore.

Ondanks de blessure speelde Luckassen de wedstrijd gewoon uit. Het verdikt is echter hard, want na onderzoek werd een scheurtje in de kruisband vastgesteld, daardoor zal Luckassen zo'n zestal weken buiten strijd zijn. Lees verder »

 19-02-2020 

Open training tijdens krokusvakantie

Open training tijdens krokusvakantie

ANDERE Anderlecht gooit tijdens de krokusvakantie zijn poorten open voor de supporters. Op woensdag 26 februari nodigt paars-wit hen uit op een open training in het Lotto Park. Nadien stellen zeven spelers zich beschikbaar voor een signeersessie. Lees verder »

Supportersprotest krijgt vorm

Supportersprotest krijgt vorm

WEBSITE - ANDERE Het ongenoegen bij de supporters uit de vakken N5 -N6 blijft groot over de sluiting van hun vakken. Ze plannen dan ook om hun ongenoegen te laten blijken tijdens de wedstrijd tegen Eupen. Zo willen ze het idee van de witte zakdoeken opnieuw van onder het stof halen.  Lees verder »

 18-02-2020 

Zondag wederoptreden Verschaeren?

Zondag wederoptreden Verschaeren?

BLESSURES Geen Derrick Luckassen op training gisteren. De Nederlander kreeg tegen KV Mechelen een trap op de knie en ondergaat een scan. Nacer Chadli en Kemar Roofe staan ook nog steeds niet op het trainingsveld. Beter nieuws is er over Yari Verschaeren. Lees verder »

Ook bommetjesgooier Mignolet gevat

Ook bommetjesgooier Mignolet gevat

ANDERE Op basis van camerabeelden in het stadion heeft Anderlecht de persoon gevonden die de voetzoeker gooide tijdens Club Brugge - Anderlecht. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Volgens de krant is de dader geen onbekende voor het gerecht en kreeg hij in het verleden al eens een stadionverbod. Lees verder »


 17-02-2020 

U21 winnen wel vlot van KV Mechelen

U21 winnen wel vlot van KV Mechelen

JEUGD Waar de A-ploeg zaterdag faalde, slaagden de U21 vandaag wel. Op bezoek bij KV Mechelen wonnen de jongens van Craig Bellamy met 1-4. Chris Kalulika opende de score. Nadien scoorde Niklo Dailly (foto) twee keer. Theo Leoni legde de eindstand vast. Lees verder »

"Fout Doku was op grens van geel en rood"

WEDSTRIJDEN Het Professional Refereeing Department (PRD) vindt de eerste gele kaart van Jeremy Doku zaterdag tegen KV Mechelen te rechvaardigen. Velen riepen om meteen rood, maar de PRD volgt de scheidsrechter, laat het vandaag weten. "Maar was het hoger op het been, dan was het rood." Lees verder »

Supporters identificeren bommetjesgooier

Supporters identificeren bommetjesgooier

ANDERE Volgens Het Laatste Nieuws is de persoon bekend die zaterdag een voetzoeker gooide tijdens KV Mechelen - Anderlecht. Mede-supporters konden de dader identificeren. Het is nu aan de bevoegde instanties om op te treden. Een stadionverbod wordt wellicht zijn deel. Lees verder »

Doku mist wedstrijd tegen Eupen

Doku mist wedstrijd tegen Eupen

WEDSTRIJDEN Na zijn rode kaart zaterdag in Mechelen is Jeremy Doku komend weekend geschorst voor de partij tegen Eupen. Na drie gele kaarten in de vorige drie wedstrijden bleef Peter Zulj zaterdag clean. Hij blijft zo op vier gele kartons staan. Nog één en ook hij moet een wedstrijd toekijken. Lees verder »

Sprankeltje hoop na nederlagen concurrenten

Sprankeltje hoop na nederlagen concurrenten

OPINIES Door de nederlagen van Genk en Zulte Waregem heeft Anderlecht na de makke prestatie in Mechelen weer een sprankeltje hoop om Play-off I te halen, maar het lijkt een zeer moeilijke opdracht te worden. Een hulplijn inschakelen naar agent Ethan Hunt lijkt dan ook sterk aangewezen voor de troepen van Vercauteren. Lees verder »

 16-02-2020 
 15-02-2020 

Kompany: "Leergeld betaald, maar dat is het risico"

Kompany:

INTERVIEWS"Teleurgesteld", zo verwoordt Vincent Kompany na de wedstrijd op KV Mechelen zijn gevoelens bij Radio 1. De Anderlecht-aanvoerder erkent dat voor de tweede week op rij een domme actie van een 17-jarige hen punten kost. "We weten dat zoiets kan gebeuren als we ze opstellen, maar dat gaan we blijven doen." Lees verder »

Anderlecht maakt het zichzelf heel moeilijk na nederlaag

Anderlecht maakt het zichzelf heel moeilijk na nederlaag

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft de goede prestatie van vorige week niet kunnen herhalen. Zoals bijna het hele seizoen miste het de nodige scherpte om in de eerste helft op voorsprong te komen. Een onstuimige Doku kreeg op het einde van de eerste helft zijn tweede gele kaart en met tien spelers was Anderlecht niet opgewassen tegen Mechelen. Lees verder »

Joveljic start zoals verwacht

Joveljic start zoals verwacht

WEDSTRIJDEN De nieuwe spits Dejan Joveljic start zoals verwacht in de basis tegen Mechelen. Francis Amuzu is ondanks twijfels toch van de partij. Kompany en Cobbaut nemen hun basisplaats weer in, ten koste van Kana en Sardella.  Lees verder »

Voorbeschouwing: KV Mechelen - Anderlecht

Voorbeschouwing: KV Mechelen - Anderlecht

WEDSTRIJDEN In de race richting de top zes en Play-Off 1 moet Anderlecht straks voorbij KV Mechelen. De Maneblussers tellen net als Anderlecht 34 punten, maar verloren hun vier laatste wedstrijden. Na de sterke prestatie op Gent vorige week hoopt heel Anderlecht op een belangrijke overwinning. Lees verder »

 14-02-2020 

Opinie: terechte straf, maar voor foute mensen

Opinie: terechte straf, maar voor foute mensen

WEBSITE - OPINIES De Geschillencommissie besloot dinsdag dat Anderlecht voor één wedstrijd de vakken moet sluiten waar de vurigste supporters zitten. Een sanctie voor het herhaaldelijk gebruik van vuurwerk en (rook)bommen. Een terecht straf, wat mij betreft. En petje af dat de club geen beroep aantekent. Enkel is het enorm pijnlijk dat ook vele honderden onschuldige supporters gestraft worden.
  Lees verder »

Vercauteren: "Ik kijk nog niet naar rangschikking"

Vercauteren:

WEDSTRIJDEN Money time nadert. Met nog vijf wedstrijden te gaan wordt het stilaan menens voor de plaatsen in Play-Off 1. Anderlecht trekt morgen naar KV Mechelen, een rechtstreekse concurrent. Coach Frank Vercauteren focust voorlopig nog niet te veel op de stand. "Want we hebben het nog niet in eigen handen." Lees verder »

"Joveljic wil op training enkel scoren"

INTERVIEWS Volgens Frank Vercauteren is Dejan Joveljic klaar om te starten én om te scoren. De coach zag een gretige Joveljic op training die zijn ballen niet meer wil afgeven, tenzij hij zelf niet kan scoren. En dat zal nodig zijn aangezien Antoine Colassin voor langere tijd out is na zijn operatie.  Lees verder »

Cobbaut en Kompany fit, Amuzu wellicht out

Cobbaut en Kompany fit, Amuzu wellicht out

BLESSURES Elias Cobbaut en Vincent Kompany trainden mee en zijn normaal inzetbaar voor de wedstrijd tegen KV Mechelen. Francis Amuzu viel gisteren uit op training en ondergaat deze namiddag een echo om de schade te bekijken. Ook Kemar Roofe ondergaat een nieuwe echografie.  Lees verder »

"Met Doku heeft Anderlecht goud in handen"

JEUGD - INTERVIEWS Jérémy Doku is de jongste weken de man in vorm bij Anderlecht. Velen zouden vergeten dat hij nog altijd maar 17 jaar oud is. De contractverlenging voor Doku was één van de eerste wapenfeiten van voorzitter Marc Coucke, toen hij eind 2018 de club overnam. Coucke mag zich terecht op de borst kloppen. “Jérémy is puur goud”. Lees verder »

 13-02-2020 

Ook Gerkens herneemt deels groepstrainingen

Ook Gerkens herneemt deels groepstrainingen

BLESSURES - ANDERE Pieter Gerkens en Yari Verschaeren trainen opnieuw met de groep, al is dat nog niet volledig. Het zal ook nog even duren eer ze opnieuw inzetbaar zijn, dat laat RSC Anderlecht weten via hun sociale media. Gerkens viel begin oktober van vorig jaar met een ontsteking aan de hiel.  Lees verder »

Lawrence heeft er zin in

Lawrence heeft er zin in

TRANSFERS - INTERVIEWS Kemar Lawrence heeft zonet zijn officiële persvoorstelling achter de rug. De verdediger zag er ontspannen uit en hij heeft er vooral zin in, liet hij weten. Dit weekend komt nog te vroeg, maar hij hoopt om binnen 1 à maximum twee weken inzetbaar te zijn.  Lees verder »

Geen alternatief voor getroffen abonnees

Geen alternatief voor getroffen abonnees

ANDERE Naar aanleiding van de straf die de Geschillencommissie RSC Anderlecht oplegde moet de club op speeldag 29 tribune vier sluiten. De meeste getroffen abonnees kregen vandaag een mail van de club waarin staat dat ze niet gecompenseerd of verplaatst kunnen worden.  Lees verder »

 12-02-2020 

Donderdag officiële persvoorstelling Lawrence

Donderdag officiële persvoorstelling Lawrence

ANDERE Hij is er eindelijk geraakt Kemar Lawrence, het had wat voeten in de aarde maar morgen kan RSC Anderlecht hem eindelijk officieel voorstellen aan de pers. Eerst is er de persconferentie van Frank Vercauteren om 12.30 uur en om 14 uur is het de beurt aan Lawrence.  Lees verder »

Ghanese bondscoach wil Doku, Amuzu en Luckassen

Ghanese bondscoach wil Doku, Amuzu en Luckassen

ANDERE Momenteel spelen Jérémy Doku en Francis Amuzu nog voor de nationale beloften. Zolang ze niet officieel aantreden met de Rode Duivels kunnen ze nog kiezen voor Ghana. En daar hoopt Charles Akonnor, bondscoach van Ghana, nog op. Hij bezocht hen gisteren te Neerpede.  Lees verder »

 11-02-2020 

Adzic overmorgen speelgerechtigd

Adzic overmorgen speelgerechtigd

TRANSFERS - ANDERE Hij heeft even geduld moeten tonen, maar het is bijna zo ver: Luka Adzic raakt morgen of ten laatste overmorgen speelgerechtigd bij zijn nieuwe club Emmen. Dat weet de Nederlandse pers. Als niet-EU-speler moest hij enkele weken wachten op zijn werkvergunning. Lees verder »

Kompany ook vandaag op oefenveld

Kompany ook vandaag op oefenveld

BLESSURES Vincent Kompany heeft de training van gisteren goed verwerkt. Op beelden die Anderlecht zonet publiceerde, is te zien hoe de aanvoerder ook vandaag deelneemt aan de groepstraining. De last van de kuit lijkt volledig verdwenen. Lees verder »

Loua heeft club gevonden in Polen

Loua heeft club gevonden in Polen

TRANSFERS Na een half jaar zonder club is Mohamed Loua onder dak. De verdedigende middenvelder heeft een contract voor zes maanden met optie getekend bij het Poolse Wigry Suwałki. De 19-jarige Loua verliet Anderlecht vorige zomer nadat zijn contract niet verlengd werd. Lees verder »

Ook Verschaeren hervat groepstraining

Ook Verschaeren hervat groepstraining

BLESSURES Hoewel hij niet te zien was op de foto's die Anderlecht verspreidde, werkte Yari Verschaeren gisteren een deel van de groepstraining af. Hij deed wel niet mee aan de oefeningen met fysiek contact. Anderlecht wil stap voor stap gaan en geen risico's nemen. Lees verder »

Najar onderweg naar MLS

Najar onderweg naar MLS

TRANSFERS Het contract van Andy Najar liep deze zomer af. De kans is ook groot dat hij dat zelfs niet meer uitdoet. De Hondurees vertoeft momenteel in Amerika en is er aan het onderhandelen met Los Angeles FC. Najar moet er juist nog medische tests afleggen.  Lees verder »

 10-02-2020 

Saief naar Legia Gdansk?

Saief naar Legia Gdansk?

TRANSFERS Volgens de Poolse journalist Tomasz Wlodarczyk van Sport.pl staat Kenny Saief op het punt om naar Legia Gdansk te verhuizen. In Polen is de transfermarkt nog open tot 2 maart. Gdansk zal Saief huren tot het einde van het seizoen zonder aankoopoptie. Lees verder »

"Dimata zijn doel? Dit seizoen nog spelen"

BLESSURES Vandaag is het exact een jaar geleden dat Landry Dimata zijn laatste wedstrijd speelde. Sindsdien sukkelt de spits met zijn knie. Het gebrek aan informatie zorgt voor pessistisch giswerk. In de Waalse Sudpresse-kranten geeft Dimata's manager Jérémy Pastel vandaag een stand van zaken. Lees verder »

Kompany en Cobbaut trainen weer mee

Kompany en Cobbaut trainen weer mee

BLESSURES Goed nieuws vanop het oefenveld van Anderlecht: Vincent Kompany en Elias Cobbaut trainden vanmorgen opnieuw mee met de groep. De twee ontbraken vrijdag in Gent wegens een lichte blessure. Ook Kemar Lawrence trainde vandaag voor het eerst mee met zijn ploegmaats. Lees verder »

Colassin vandaag op de operatietafel

Colassin vandaag op de operatietafel

BLESSURES Frank Vercauteren zei het vrijdag al na de wedstrijd tegen AA Gent, er moest iets gebeuren ronde de blessure van Antoine Colassin. RSC  Anderlecht en de speler zetten die woorden nu om in daden, de spits gaat vandaag onder het mes. Er wordt een onbeschikbaarheid van twee maanden verwacht.  Lees verder »

 09-02-2020 

Lawrence: "Ik breng Jamaicaanse flair"

Lawrence:

INTERVIEWS Voor het eerst sinds zijn transfer naar Anderlecht spreekt Kemar Lawrence de Anderlecht-supporters toe. In een filmpje op rsca.be zegt dat met deze transfer een droom werkelijkheid werd. "Hopelijk zorgt mijn inbreng dat Anderlecht kan stijgen in de rangschikking." Lees verder »

Anderlecht voorlopig winnaar van het weekend

Anderlecht voorlopig winnaar van het weekend

WEDSTRIJDEN KV Mechelen verloor gisteren zijn partij van rode lantaarn Cercle Brugge. Ook Zulte Waregem werd afgetroefd door Charleroi. Dit betekent dat paars-wit nu op een gedeelde zevende plaats komt, met evenveel punten als Mechelen en Zulte Waregem. De zesde plaats ligt nu binnen handbereik, al zal het resultaat van Racing Genk in Antwerp van groot belang zijn. Die partij werd omwille van het stormweer uitgesteld.  Lees verder »

 08-02-2020 

Colassin: "Getoond dat we Play-Off 1 verdienen"

Colassin:

INTERVIEWS Antoine Colassin toonde zich tegen Gent opnieuw van goudwaarde. Zijn doelpunt, al het derde in vier wedstrijden, leverde Anderlecht een punt op. "Laat me toch maar de voetjes op de grond houden", blijft de spits rustig. "De doelen van de ploeg, waaronder Play-Off 1 halen, zijn het enige wat telt. Lees verder »

Lavia in beeld bij Liverpool

Lavia in beeld bij Liverpool

JEUGD - TRANSFERS Verschillende buitenlandse clubs volgen de prestaties van Romeo Lavia. Liverpool doet dit al sinds 2017. Dat schrijft een Twitter-account die Liverpool op de voet volgt. De 16-jarige Lavia weigert voorlopig een contract te tekenen bij Anderlecht. Lees verder »

 07-02-2020 

Anderlecht haalt verdiend punt in Gent

Anderlecht haalt verdiend punt in Gent

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft na een goede wedstrijd 1-1 gespeeld in Gent. Na een sterk eerste half uur leidde paars-wit via een doelpunt van alweer Colassin. Gent kwam gelijk via een penalty. In de tweede helft kregen beide teams enkele kansen, maar de nodige scherpte bij de afwerking ontbrak. Anderlecht leverde een puike prestatie af en bleef tot op het einde minstens de evenknie van Gent. Mogelijk een belangrijk punt in de strijd op play-off 1. Zat er echter vanavond niet meer in? Lees verder »

Geen Kompany of Cobbaut aan de aftrap

Geen Kompany of Cobbaut aan de aftrap

WEDSTRIJDEN Anderlecht zal het vanavond tegen Gent moeten doen zonder Vincent Kompany en Elias Cobbaut. Kompany zat officieel niet in de selectie, maar volgens sommige kranten bestond er toch nog een kans dat hij speelklaar geraakte. Dat blijkt dus niet het geval te zijn. Lees verder »

Opbrengst Rensenbrink-shirts bedraagt €16.907

Opbrengst Rensenbrink-shirts bedraagt €16.907

ANDERE Afgelopen zondag, in de wedstrijd tegen Moeskroen, droeg elke speler een shirt met de naam Rensenbrink op als eerbetoon aan de overleden Robbie Rensenbrink. Nadien werden de shirts geveild en dat bracht zo'n dikke €16 000 op. Kompany's paars-witte tenue was zeer gegeerd en bracht zo'n €6000 in het laatje. Lees verder »

Voorbeschouwing: AA Gent - Anderlecht

Voorbeschouwing: AA Gent - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Anderlecht en AA Gent trappen vanavond de 25e speeldag op gang. Na de moeizame zes op zes tegen Cercle en Moeskroen moet Anderlecht straks opnieuw winnen wil het zijn ambities op Play-Off 1 levendig houden. Coach Frank Vercauteren heeft echter heel wat blessurezorgen. Lees verder »

Speelt Kompany straks toch mee?

Speelt Kompany straks toch mee?

BLESSURES De kans bestaat dat Vincent Kompany vanavond toch speelt tegen AA Gent. De verdediger zit niet in de selectie die Anderlecht gisteren vrijgaf, maar volgens Voetbalkrant beslist hij straks zelf of hij kan spelen of niet. Wat er aan de hand is, is onduidelijk. Lees verder »

 06-02-2020 

Kompany niet in selectie voor Gent

Kompany niet in selectie voor Gent

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft de selectie aangekondigd voor de wedstrijd van morgenavond in Gent. Vincent Kompany zit niet in de selectie. Twijfelgeval Elias Cobbaut is wel van de partij, net als de nieuwkomers Marko Pjaca en Dejan Joveljic. De 18-jarige verdediger Lucas Lissens haalt voor het eerst de wedstrijdkern. Lees verder »

Pjaca: "Het is tijd voor wat standvastigheid"

Pjaca:

TRANSFERS - INTERVIEWS Marko Pjaca wordt gehuurd tot het einde van het seizoen met een optie om dat nog met één seizoen te verlengen. En die optie ziet Pjaca wel zitten, hij wil eindelijk wat routine bij een club. Zijn doel is dan ook duidelijk: RSC Anderlecht helpen om goed te presteren en ook volgend seizoen nog voor paars-wit te voetballen. Lees verder »

"Mogen niet op één afdeling schieten"

INTERVIEWS Een heel elftal geblesseerden, meer dan een elftal zelfs, logisch dat de buitenwereld zich meer en meer vragen begint te stellen bij de medische staf van RSC Anderlecht. Maar dat wil Frank Vercauteren niet horen die zijn medische staf in bescherming neemt: "Mogen niet op één afdeling schieten". Lees verder »

Colassin kan morgen wellicht starten

Colassin kan morgen wellicht starten

BLESSURES - INTERVIEWS Hoe zit het nu met Antoine Colassin, gisteren raakte het nieuws bekend dat hij sukkelt met de enkel en wellicht onder het mes moet. Is hij fit om te spelen , Volgens Frank Vercauteren wel want de voorbije weken kampte Colassin al met hetzelfde probleem aan de enkel. Vraag is alleen hoelang dat nog vol te houden valt.  Lees verder »

Verschaeren en Gerkens misschien volgende week terug

Verschaeren en Gerkens misschien volgende week terug

BLESSURES De waslijst van geblesseerden bij RSC Anderlecht is lang en volgens Frank Vercauteren zal die nog lang blijven tot met de play-offs. Toch is er ook een lichtpuntje, de kans bestaat dat Yari Verschaeren en Pieter Gerkens de trainingen volgende week terug hernemen. Andere terugkomers moeten nog niet verwacht worden. Lees verder »

Kompany onzeker voor morgen

Kompany onzeker voor morgen

BLESSURES Vincent Kompany sloeg de voorbije twee trainingen over en is onzeker voor de wedstrijd van morgen tegen AA Gent. Kompany laat wel vaker eens een training passeren omdat hij al heel gevoelig is voor blessures. Maar twee dagen na mekaar is raar, het is dus afwachten of hij de aftrap haalt.  Lees verder »

 05-02-2020 

Anderlecht oefent tegen Dudelange

Anderlecht oefent tegen Dudelange

WEDSTRIJDEN RSC Anderlecht speelt komende zaterdag 8 februari, een oefenwedstrijd tegen het Luxemburgse Dudelange (FC Diddeleng). Ook deze wedstrijd gaat door achter gesloten deuren in de RSCA Belfius Academy. Aftrap is voorzien om 13 uur. Paars-wit wil op die manier alle spelers minuten gunnen.  Lees verder »

De Noord- en Midden-Amerikaanse connectie

De Noord- en Midden-Amerikaanse connectie

ANDERE Met de recente transfers van Murillo en Lawrence haalde Anderlecht twee aanwinsten binnen uit Amerika. De Zuid-Amerikaanse connectie met paars-wit vierde hoogtij met onder andere Frutos, Biglia en Suarez. Maar hoe is het gesteld met de Noord- en Midden-Amerikaanse connectie? We overlopen welke spelers uit dit continent en regio voor Anderlecht hebben gespeeld. Lees verder »

Operatie voor Colassin

Operatie voor Colassin

BLESSURES De pech houdt niet op: Antoine Colassin vervoegt over enkele dagen de al uitpuilende ziekenboeg. De spits sukkelt al even met de enkel en na de wedstrijd tegen AA Gent wordt hij geopereerd. Dat weten de kranten. Lees verder »

 04-02-2020 

Transferdeadline-day niet overal gelijk

Transferdeadline-day niet overal gelijk

TRANSFERS - ANDERE Alhoewel de wintermercato in België ten einde is, kunnen er nog spelers vertrekken, weliswaar naar het buitenland. De transferperiode is immers niet overal afgesloten. Sommige lopen nog een paar dagen, andere nog tot het einde van de maand. We sommen de belangrijkste voor u op.  Lees verder »

Poolse interesse voor Saief

Poolse interesse voor Saief

TRANSFERS De kans bestaat dat Kenny Saief RSC Anderlecht nog verlaat. Er was al interesse van Israëlische clubs. Maar volgens Het Nieuwsblad is er ook een Poolse club die Saief graag zou huren. Gisteren speelde Saief nog een volledige wedstrijd met de paars-witte beloften.  Lees verder »

Davies neemt afscheid van Anderlecht

Davies neemt afscheid van Anderlecht

ANDERE Simon Davies zijn verhaal bij Anderlecht is volledig uit. Paars-wit laat weten dat hij de club verlaat wegens persoonlijke redenen. Davies begon het seizoen als T1. Door tegenvallende resultaten moest hij een stap terug zetten ten voordele van Frank Vercauteren Lees verder »

Gent wellicht te vroeg voor Lawrence

Gent wellicht te vroeg voor Lawrence

TRANSFERS - ANDERE Het was vrijdag even spannend om de transfer van Kemar Lawrence tijdig rond te krijgen. Zijn paspoort was vol, waardoor hij nog snel over en weer naar Jamaica moest reizen voor een nieuw document. Een kwartier voor het verstrijken van de dealine was alles in kannen en kruiken. Lees verder »

Blessure Cobbaut valt mee

Blessure Cobbaut valt mee

BLESSURES De blessure aan de adductoren die Elias Cobbaut zondag tegen Moeskroen opliep, blijkt niet al te erg. Dat weet Het Laatste Nieuws. Of hij vrijdag kan spelen op Gent, dat is wel heel onzeker. Lees verder »

 03-02-2020 

U21 verslaan Standard met 3-0

U21 verslaan Standard met 3-0

JEUGD De U21 van Anderlecht behaalde vanavond een ruime zege tegen Standard. Ze versloegen de Luikenaars met 3-0 en wippen weer over AA Gent naar de leiding. Nayel Mehssatou (foto), Mathis Suray en Niklo Dailly scoorden voor paars-wit. Lees verder »

Verschueren heeft spijt van transfer Nasri

Verschueren heeft spijt van transfer Nasri

TRANSFERS Van blessure naar ziekte naar blessure naar ziekte: Anderlecht heeft nog niet veel plezier beleefd aan Samir Nasri. Dat geeft ook Michael Verschueren toe. "Hadden we geweten dat Samir zo vaak buiten strijd zou zijn, dan hadden we hem niet gehaald", vertelt Verschueren bij Proximus TV. Lees verder »

Eerstdaags ook oplossing voor Saief?

Eerstdaags ook oplossing voor Saief?

TRANSFERS Voor het sluiten van de West-Europese transfermarkt vond Kenny Saief geen nieuwe ploeg. Maar volgens Het Laatste Nieuws maakt de entourage van de speler zich sterk dat hij eerstdaags een nieuwe club vindt. In Israël is de transfermarkt nog drie dagen open. Lees verder »

 02-02-2020 
 01-02-2020 

Selectie: Pjaca bij de twintig namen

Selectie: Pjaca bij de twintig namen

WEDSTRIJDEN Frank Vercauteren selecteert twintig spelers voor de wedstrijd van morgen tegen Moeskroen. Marko Pjaca is de enige van de drie spelers die Anderlecht gisteren aantrok die al van de partij is. Anouar Ait El Hadj is voor het eerst sinds lang ook weer van de partij. Lees verder »

Overzicht: de wintertransfers van Anderlecht

Overzicht: de wintertransfers van Anderlecht

TRANSFERS Wat een drukte was dat zeg, gisteren op Deadline Day bij Anderlecht. Drie aanwinsten en verschillende vertrekkers. Ook de weken voordien zochten Anderlecht-spelers andere oorden op. Wie kwam en wie vertrok? Voor wie gaat het om een definitieve transfer en voor wie om een uitleenbeurt. We vatten het even samen. Lees verder »

Enkel Chadli blijft vraagteken

Enkel Chadli blijft vraagteken

BLESSURES Bij al die transferberichten zouden we haast vergeten dat Anderlecht morgen gewoon ook voetbalt. Donderdag miste Frank Vercauteren heel wat spelers tijdens de training, maar nu ziet het er goed uit met het oog op morgen. Lees verder »