Archieven

 28-02-2014 

Beloften delen punten met Gent

Beloften delen punten met Gent

Vrijdagavond kwamen de beloften van Anderlecht in Tubeke in actie tegen Gent. Na 90 minuten bleef de 1-1 op het scorebord staan. Het was Bouhna die in de 75ste minuut de gelijkmaker kon scoren. Lees verder »

Poll: Meeste geloof in Leya Iseka

Poll: Meeste geloof in Leya Iseka

Uit onze webpoll blijkt dat jullie Aaron Leya Iseka als volgende jeugdspeler zien doorbreken in het A-elftal. De broer van Michy Batshuayi haalde het met 38 procent van de stemmen voor Nabil Jaadi (22%) en Andy Kawaya. (18%) Lees verder »

Vanderbiest wil Canesin behouden

Vanderbiest wil Canesin behouden

Fred Vanderbiest, trainer van Oostende, zou graag Fernando Canesin ook volgend seizoen houden. De Braziliaanse voetballer wordt net als Jordan Lukaku en Fede Vico uitgeleend aan de kustploeg. Lees verder »

Vanden Borre zal Cyriac niet tegenkomen

Vanden Borre zal Cyriac niet tegenkomen

De Ivoriaanse bondscoach heeft Gohi Bi Cyriac niet opgenomen in zijn 27-koppige selectie voor de oefeninterland tegen België. Een serieuze tegenvaller voor de spits, die hoopte op een selectie en droomt van het WK. Lees verder »

Maes: "Naar Anderlecht langs voordeur"

Maes:

Peter Maes werd de voorbije weken geregeld genoemd als mogelijke opvolger voor John van den Brom volgend seizoen. Nu zet de Lokeren-coach ook zelf de deur open. "Ik voel me al lang klaar voor een topclub", zo zegt hij. Lees verder »

Jovanovic: "Nieuwe titel kan nog steeds"

Jovanovic:

Milan Jovanovic zal zondag de aftrap geven van de topper tussen Anderlecht RC Genk. Ook wil hij zijn ex-maats een vertrouwensboost geven. "Dankzij de play-offs is alles nog mogelijk", zegt Jovanovic. "Ik geloof nog in de titel. Lees verder »

Kljestan opgeroepen voor Team USA

Kljestan opgeroepen voor Team USA

Sacha Kljestan is door Jürgen Klinsmann opgeroepen voor de oefeninterland van woensdag tegen Oekraïne. De middenvelder van Anderlecht is één van de 24 spelers die een selectiebrief in de bus kregen. Lees verder »

 27-02-2014 

"Nog steeds vertrouwen in Van den Brom"

In een gesprek met DH Radio bevestigt Philippe Collin dat een ontslag van John van den Brom nog niet aan de orde is. "Het bestuur behoudt het vertrouwen in hem, maar natuurlijk zijn er grenzen die niet overschreden mogen worden." Lees verder »

Anderlecht op afzondering voor cruciaal duel

Anderlecht op afzondering voor cruciaal duel

In de aanloop naar de belangrijke wedstrijd van zondag tegen RC Genk laat Anderlecht niets aan het toeval over. Paars-wit trekt vooraf op afzondering. Onder Ariël Jacobs gebeurde dit geregeld, onder John van den Brom veel minder. Lees verder »

Anderlecht-kwartet bij Belgische beloften

Anderlecht-kwartet bij Belgische beloften

De Belgische U21 spelen woensdag een belangrijk duel tegen Servië in de voorronde van het EK 2015 in Tsjechië. Dennis Praet, Massimo Bruno, Youri Tielemans en de aan Kortrijk verhuurde Michaël Heylen zijn opgeroepen voor dit duel. Lees verder »

Vanden Borre opnieuw Rode Duivel

Vanden Borre opnieuw Rode Duivel

Anthony Vanden Borre mag nu echt beginnen dromen van het WK in Brazilië. De rechtsachter is door bondscoach Marc Wilmots opgeroepen voor de oefeninterland van dinsdag tegen Ivoorkust. Guillaume Gillet is er niet bij. Lees verder »

Kouyaté opgeroepen voor Senegal

Kouyaté opgeroepen voor Senegal

Cheikhou Kouyaté is opgeroepen voor de oefeninterland die Senegal volgende dinsdag speelt tegen Mali. Het duel vindt plaats in Frankrijk, waardoor de verdediger dus niet ver moet reizen. Lees verder »

Trekt Bruno naar Inter Milan?

Trekt Bruno naar Inter Milan?

Volgens de vader van Massimo Bruno is de kans groot dat de speler in juni Anderlecht zal verlaten. De speler zou, aangezien zijn Italiaanse roots, niet meer neen zeggen op een transfer naar de Serie A. Lees verder »

Verschueren stapt in de politiek

Verschueren stapt in de politiek

Michel Verschueren zal op 25 mei opkomen bij de verkiezingen. De oud-manager van Anderlecht wordt lijstduwer op de Vlaams-Brabantse Kamerlijst van Open Vld. "Het is een grote eer mijn vriendin Maggie De Block te kunnen steunen." Lees verder »

 26-02-2014 

Engelse interesse voor Jordan Lukaku

Engelse interesse voor Jordan Lukaku

De geruchtenmolen is echt wel al in gang geschoten. Zo zou Jordan Lukaku, nu uitgeleend aan Oostende, de interesse gewekt hebben van Southampton. De Engelse club zou in hem de vervanger zien van Luke Shaw. Lees verder »

Bossin opgeroepen voor Ierse U19

Bossin opgeroepen voor Ierse U19

Liam Bossin is opgeroepen voor de vriendschappelijke interlands van de Ierse U19 tegen Roemenië volgende week vier en zes maart. "Liam Bossin is zeer interessant", aldus Paul Doolin, de Ierse U19 bondscoach. Lees verder »

Najar opgeroepen voor Honduras

Najar opgeroepen voor Honduras

Andy Najar is door de Hondurese bondscoach Luis Fernando Suarez opgeroepen voor de vriendschappelijk wedstrijd tegen Venezuela. Het duel vindt plaats op vijf maart ter voorbereiding van het WK in Brazilië. Lees verder »

U15 en U16 winnen van Gent

U15 en U16 winnen van Gent

Woensdagavond kwamen de Anderlechtse U15 in actie tegen Gent. Alexis Saelemaekers kon in deze wedstrijd twee keer scoren. Na 90 minuten stond de 1-2 op het scorebord. De U16 wonnen met imposante 1-5 cijfers van de Buffalo's. Lees verder »

HLN: "Azzaoui vertrekt bij Anderlecht"

HLN:

Volgens Het Laatste Nieuws zou 16-jarige Ismaïl Azzaoui op het punt staan bij Anderlecht te vertrekken en een contract te tekenen bij Tottenham. Een contractvoorstel vlak voor zijn zestiende verjaardag wuifde hij weg. Lees verder »

Nuytinck: "Ik verdien een nieuwe kans"

Nuytinck:

Bram Nuytinck die geselecteerd werd bij de paars-witte beloften voor de wedstrijd tegen Standard. Het voetbal kan nogal verkeren zoals ze zeggen. De Nederlander is alvast van mening dat hij een nieuwe kans verdient. Lees verder »

Anderlecht heeft meeste stadionverboden

Anderlecht heeft meeste stadionverboden

Momenteel hebben 79 supporters van Anderlecht een stadionverbod, zo blijkt uit documenten die Het Nieuwsblad kon inkijken. Geen enkele club doet 'beter'. Na Anderlecht volgen Club Brugge (62) en derdeklasser Racing Mechelen (51). Lees verder »


 25-02-2014 

Welk scenario bij ontslag Van den Brom?

Welk scenario bij ontslag Van den Brom?

"John van den Brom doet het seizoen uit", Herman Van Holsbeeck heeft dit nu al verschillende keren verkondigd tegenover de pers. Maar indien de Nederlander toch ontslagen zou worden ligt er al een scenario klaar voor uitvoering. Lees verder »

"Anderlecht-jeugd is niet goed omringd"

In La Tribune namen Philippe Albert en Olivier Doll het gisteren op voor de Anderlecht-jonkies. "Het is niet eerlijk dat de slechte resultaten op hun rug worden afgeschoven", zo klonk het. "Er is niemand om hen raad te geven." Lees verder »

"Anderlecht moet Peter Maes halen"

In Extra Time werd er gisteren onder meer gesproken over John van den Brom. "Het zou me verbazen mocht hij volgend seizoen nog bij Anderlecht zijn", vertelde Peter Vandenbempt. Peter Maes wordt gesuggereerd als opvolger. Lees verder »

"Wij zijn nooit bepalende spelers geweest"

Olivier Deschacht was gisteren te gast in 'De Kleedkamer' op Sporting Telenet en legde daar de vinger op de paars-witte wonde. "De spelers naar wie nu gekeken wordt om de kar te trekken, zijn dienende spelers en geen bepalende." Lees verder »

Manager Wasilewski denkt aan terugkeer

Manager Wasilewski denkt aan terugkeer

Volgens zijn manager Michel Thiry is het niet uitgesloten dat Marcin Wasilewski volgend seizoen opnieuw voor Anderlecht speelt. Hij sprak hierover zelfs al met Herman Van Holsbeeck. "Ik heb de deur geopend, we zien wel wat volgt." Lees verder »

Beloften spelen gelijk tegen Standard

Beloften spelen gelijk  tegen Standard

De beloften kwamen gisteren in de eerste play-offwedstrijd in actie tegen Standard. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht waardoor na 90 minuten de 0-0 nog steeds op het scorebord stond. Nu vrijdag komen ze uit tegen Gent. Lees verder »

 24-02-2014 

Sefa Isçi kiest voor Turkije

Sefa Isçi kiest voor Turkije

Sefa İsçi laat de Belgische nationale jeugdploegen voor wat het is en kiest voor Turkije. Dat laat Saffet Balkan, zijn zaakwaarnemer, weten. İsçi was onlangs nog te bewonderen in het Viareggio toernooi. Lees verder »

Boucaut fluit Anderlecht - Genk

Boucaut fluit Anderlecht - Genk

Alexandre Boucaut zal zondag als scheidsrechter de wedstrijd tussen Anderlecht en Genk in goede banen leiden. Dat duel wordt om 18 uur afgetrapt in het Constant Vanden Stock-stadion. Lees verder »

Nog tickets voor Anderlecht - Genk

Nog tickets voor Anderlecht - Genk

Voor de wedstrijd nu zondag tegen Genk (18 uur) zijn er nog steeds plaatsen beschikbaar en dit aan 32, 42 en 45 euro. -16-jarigen betalen 23 euro. De tickets zijn enkel via de loketten van de RSCA-ticketing aan te kopen. Lees verder »

Praet: "Te vroeg om titelhoop op te geven"

Praet:

Door de ziekte van Ronald Vargas stond Dennis Praet tegen Lokeren in de basis. "Ik had veel zin en ben best tevreden over mijn wedstrijd", zegt hij. "Maar natuurlijk is het collectief het belangrijkste en we hebben verloren." Lees verder »

"We zijn een ploeg zonder vertrouwen"

Silvio Proto is realist: "Voor de titel moet je een perfect parcours afleggen", aldus de doelman in La Dernière Heure. "Ik was niet de enige die teleurgesteld was na de wedstrijd, iedereen was aangeslagen." Lees verder »

 23-02-2014 

Overzicht uitgeleende spelers

Overzicht uitgeleende spelers

Met ons wekelijks overzicht van uitgeleende Anderlecht-spelers beginnen we deze keer in Oostende, of kunnen we het klein-Anderlecht noemen? Feit is dat de verhuurde Anderlecht-spelers het daar goed doen. Lees verder »


 22-02-2014 

Slechtste seizoen in 16 jaar

Slechtste seizoen in 16 jaar

Anderlecht beleeft momenteel het slechtste seizoen in 16 jaar. Het verloor ondertussen al 8 keer en de reguliere competitie is zelfs nog niet ten einde. In het seizoen 97-98 eindigde het op de vierde plaats met 9 verliesmatchen. Lees verder »

Ploegmaats verdedigen Mbemba

Ploegmaats verdedigen Mbemba

Chancel Mbemba lag aan de basis van de 2-0 maar toch verdedigen de spelers de verdediger. "Het is erg voor hem zeker omdat hij dit seizoen al goed speelde", aldus Guillaume Gillet. Lees verder »

Vanaken op lijstje Anderlecht

Vanaken op lijstje Anderlecht

Dat Hans Vanaken al geruime tijd het mooie weer maakt bij Lokeren is niemand ontgaan, ook Anderlecht niet. De speler kan niet enkel goed uit de voeten met de bal maar heeft ook nog eens spelinzicht. Lees verder »

Bestuur behoudt vertrouwen in trainer

Bestuur behoudt vertrouwen in trainer

Na de wedstrijd tegen Lokeren verklaarde manager Herman Van Holsbeeck voor de camera dat het bestuur het vertrouwen behoud in trainer John van den Brom, ook al verloor Anderlecht dit seizoen al voor de achtste keer. Lees verder »

Lokeren klopt behoorlijk Anderlecht

Lokeren klopt behoorlijk Anderlecht

Anderlecht heeft een nieuwe nederlaag geleden. Op het veld van Lokeren ging het met 2-1 onderuit na een aangename pot voetbal. Paars-wit speelde stukken beter dan vorige week tegen Bergen, maar koopt daar weinig mee. Lees verder »

 21-02-2014 

Opstellingen Lokeren - Anderlecht

Opstellingen Lokeren - Anderlecht

Anderlecht speelt vanavond om 20u30 een belangrijke uitwedstrijd op het veld van Lokeren. John van den Brom kiest opnieuw voor een 4-4-2 met Cyriac en Mitrovic in de spits. Ook Praet keert terug in de ploeg. Lees verder »

Geen Bruno tegen Lokeren

Geen Bruno tegen Lokeren

Anderlecht kan vanavond niet op Massimo Bruno rekenen voor de wedstrijd op bezoek bij Lokeren. De jonge Belg deelde via Facebook mee dat hij ziek is. Andy Kawaya vervangt Bruno in de selectie. Lees verder »

Voorbeschouwing: Lokeren - Anderlecht

Voorbeschouwing: Lokeren - Anderlecht

Drie punten en liefst ook goed voetbal: dat is waarvoor Anderlecht vanavond naar Lokeren trekt. Welke elf dit moeten afdwingen, daar hebben we het raden naar. Maar mogelijk zijn het dezelfde als vorige week tegen Bergen. Lees verder »

Jovanovic komt Anderlecht steunen

Jovanovic komt Anderlecht steunen

Milan Jovanovic zal volgende week te gast zijn tijdens de topper Anderlecht - Genk. De Servische oud-aanvaller van paars-wit zal enkele dagen daarvoor spelers en staf ook bezoeken in Neerpede. Lees verder »

 20-02-2014 

Van den Brom: "Winnen en beter spelen"

Van den Brom:

Er was meer aandacht dan anders voor de traditionele persconferentie van John van den Brom aan de vooravond van een wedstrijd. De coach beseft dat hij momenteel onder vuur ligt bij de fans. "Maar we moeten hier samen uitraken." Lees verder »

Nog geen De Zeeuw tegen Lokeren

Nog geen De Zeeuw tegen Lokeren

Ook morgen tegen Lokeren zal Anderlecht niet kunnen rekenen op Demy de Zeeuw. De Nederlander liep drie weken geleden op training een hersenschudding op en blijft op de sukkel. Ook deze week kon hij nog niet trainen. Lees verder »

Jaadi: "Heb graag nummer 7, zoals Ronaldo'

Jaadi:

Na enkele moeilijke maanden toonde Nabil Jaadi in Viareggio dat hij weer helemaal terug is. Onder meer Juventus en AC Milan houden hem van dichtbij in de gaten. "Het zou een eer zijn om ooit in Italië te spelen", vertelt Jaadi. Lees verder »


 19-02-2014 

Vanden Stock gelooft in goede playoffs

Vanden Stock gelooft in goede playoffs

Roger Vanden Stock ziet de playoffs nog rooskleurig tegemoet. In een reportage op Club RTL liet hij zich uit over het huidige seizoen: "Standard kon ooit eens 24 punten inhalen. Als zij dat kunnen, kunnen wij dat ook." Lees verder »

Opinie: Literaire Prozac

Opinie: Literaire Prozac

Het hoeft geen betoog dat Anderlecht teleurstelt sinds de winterstop. 7 op 15 is simpelweg te weinig. Anderlecht staat echter voor een cruciaal tweeluik. Een 6 op 6 opent opnieuw perspectieven. Lees verder »

 18-02-2014 

Krokus-stage voor jongeren in maart

Krokus-stage voor jongeren in maart

Anderlecht organiseert in maart een 4-daagse stage, tijdens de krokusvakantie voor spelers geboren tussen 1999 & 2003 (U11 t.e.m. U15). Er wordt onder andere de mogelijkheid geboden om te spelen op synthetische en overdekte velden Lees verder »

Nzolo fluit Lokeren - Anderlecht

Nzolo fluit Lokeren - Anderlecht

De wedstrijd van nu vrijdag tegen Lokeren zal onder leiding staan van Jérôme Efong Nzolo. Hij wordt bijgestaan door Rien Vanyzere, Patrick Plumes en Bart Vertenten. De aftrap wordt gegeven om 20.30 uur. Lees verder »

Hoe sterk staat Van den Brom bij bestuur?

Hoe sterk staat Van den Brom bij bestuur?

Wie Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad openslaat, merkt het meteen: ze kijken met een andere bril naar de positie van John van den Brom. Volgens de eerste steunt Anderlecht zijn coach, volgens de tweede denkt men aan ontslag. Lees verder »

Vico: "Beter in Spanje gebleven"

Vico:

Na moeilijke maanden bij Anderlecht herleeft Fede Vico bij Oostende. In Het Nieuwsblad kijkt hij terug op zijn paars-witte periode. "Als Van den Brom Engels tegen me sprak, begreep ik hem wel. Alleen sprak hij amper met mij." Lees verder »

Anderlecht dient nieuwe bouwaanvraag in

Anderlecht dient nieuwe bouwaanvraag in

Ondanks de plannen voor het Eurostadion blijft Anderlecht ook inzetten op de uitbreiding van het Constant Vanden Stock-Stadion. Vandaag dient de club een aangepast bouwaanvraag in voor de uitbreiding tot 30.300 plaatsen. Lees verder »

Vargas en Kouyaté speelklaar voor Lokeren

Vargas en Kouyaté speelklaar voor Lokeren

Ronald Vargas kampte na de partij tegen Bergen met lichte spierpijn, veroorzaakt door vermoeidheid. Cheikhou Kouyaté verliet het veld met een gezwollen enkel na een trap van Mununga. Beide spelers raken speelklaar tegen vrijdag. Lees verder »

 17-02-2014 

Kljestan: "Ik moest rusten na rugpijn"

Kljestan:

Met een goal en een assist had de wederoptreden Sacha Kljestan een groot aandeel in de overwinning van Anderlecht. Toch was hij niet tevreden. "De fans hebben het recht hun mening te laten horen, maar ik heb ze liever positiever." Lees verder »

Van den Brom: "We hebben onze fans nodig"

Van den Brom:

John van den Brom was duidelijk aangedaan door de negatieve spreekkoren van de supporters. "Dit is niet leuk, zeker omdat we al niet overlopen van vertrouwen. De enige manier om hierop te reageren is winnen", aldus de coach. Lees verder »

Van den Brom kop van jut bij de supporters

Van den Brom kop van jut bij de supporters

Ondanks de overwinning was het gisteren geen leuke avond in het Constant Vanden Stock-stadion. John van den Brom werd onder vuur genomen door (een deel van) de fans. 'Anti-voetbal' en 'anti-Van den Brom' weerklonk in het stadion. Lees verder »

"Tielemans zit niet in beste periode"

Geen Youri Tielemans gisteren tegen Bergen. De middenvelder bekocht zijn mindere prestatie in Kortrijk met een plaatsje op de tribune. "Youri zit niet in zijn beste periode", verklaarde John van den Brom. "Hij begreep het ook." Lees verder »


 16-02-2014 

Overzicht uitgeleende spelers

Overzicht uitgeleende spelers

Zo, weer een speeldag voorbij, bijgevolg kunnen we eens kijken wat de uitgeleende Anderlecht-spelers er van gebakken hebben. We beginnen bij Samuel Armenteros bij Feyenoord. Lees verder »

Anderlecht houdt drie punten thuis

Anderlecht houdt drie punten thuis

Anderlecht heeft zondagavond de drie punten thuis kunnen houden en dit na winst van rode lantaarn Bergen. Doelpunten van Sacha Kljestan en Ronald Vargas zorgden voor de 2-0 op het scorebord. Lees verder »

 15-02-2014 

Selectie: Anderlecht - Bergen

Selectie: Anderlecht - Bergen

Morgen neemt Anderlecht het thuis op tegen Bergen, dit om 18.00 uur. John van den Brom heeft zijn selectie voor dit duel bekend gemaakt. Daarin zoals reeds geschreven geen Demy De Zeeuw en Frank Acheampong. Lees verder »

Anderlecht naar finale Viareggio Cup

Anderlecht naar finale Viareggio Cup

Anderlecht heeft zich zopas geplaatst voor de finale van de Viareggio cup. De paars-witte U19 klopten hun leeftijdsgenoten van Palermo na strafschoppen. Na de reguliere speeltijd stond er een 1-1 gelijkspel op het bord. Lees verder »

Suarez beschikbaar voor play-offs?

Suarez beschikbaar voor play-offs?

John van den Brom kan morgen tegen Bergen niet rekenen op Demy De Zeeuw. De Nederlander heeft nog te veel last van zijn hersenschudding. Maar wie er tegen de play-offs misschien bij is, is Matias Suarez. Lees verder »

Acheampong revalideert in Ghana

Acheampong revalideert in Ghana

Frank Acheampong herstelt momenteel van een enkelblessure en doet dit in zijn geboorteland Ghana. "Die jongen is al heel lang niet meer bij zijn familie geweest, dus heb ik hem naar huis gestuurd", zegt John van den Brom. Lees verder »

D'Alberto: "Revanche nemen tegen Palermo"

D'Alberto:

Vanavond om 17.15 uur strijden Anderlecht en Palermo voor een plaats in de finale van het toernooi van Viareggio. Op RSCA.be praat kapitein Anthony D'Alberto over zijn ervaringen. "Wat we nu presteren, is straffer dan vorig jaar." Lees verder »

 14-02-2014 

Elites: algemene afgelasting

Elites: algemene afgelasting

Net als vorig weekend zullen de elites van Anderlecht ook dit weekend niet in actie treden, dit wegens een te slechte staat van de velden na de hevige regenval de voorbije dagen. Lees verder »

Video: doelpunten Jaadi

Video: doelpunten Jaadi

Een samenvatting van de wedstrijd Anderlecht - Atalanta is nog niet opgedoken maar we kunnen wel al beide doelpunten van Nabil Jaadi aanbieden. Jaadi scoorde de 1-0 maar trapte ook de beslissende penalty in de 93ste minuut. Lees verder »

Cyriac: "Spelen voor een WK-selectie"

Cyriac:

Gohi Bi Cyriac onderging de voorbije weken een heuse metamorfose. Sinds de winterstage rekent John van den Brom weer volop op de Ivoriaan en zijn doelpunt in Kortrijk geeft hem veel vertrouwen. "Ik voel me weer honderd procent." Lees verder »

Suarez hoopt op rentree in play-offs

Suarez hoopt op rentree in play-offs

De revalidatie van Matias Suarez verloopt vlot. De Argentijn kan zo goed als pijnvrij lopen en zit hierdoor een beetje voor op schema. Als deze evolutie zich verder zet, hoopt Suarez tijdens de play-offs zijn rentree te maken. Lees verder »

 13-02-2014 

Opinie: de schaam van België

Opinie: de schaam van België

Twee seizoenen geleden haalden de supporters van Bergen het legendarische “Schaam van België”-spandoek boven. Ze viseerden toen Racing Genk na de 5-0 nederlaag tegen Chelsea. Dit jaar ambieerde een ander Belgische team die titel. Lees verder »

Vooruitblik: eindfase Viareggio Cup

Vooruitblik: eindfase Viareggio Cup

Voor het tweede jaar op rij gooit Anderlecht hoge ogen op het prestigieuze tornooi van Viareggio. Na de eindzege van vorig seizoen, staat paars-wit opnieuw in de halve finale. Een fenomenale prestatie. Lees verder »

Viareggio: Anderlecht wipt ook Atalanta

Viareggio: Anderlecht wipt ook Atalanta

Op de Viareggio Cup heeft Anderlecht zopas het Italiaanse Atalanta uitgeschakeld. De paars-witte U19 won met 3-2, dankzij twee doelpunten van Nabil Jaadi en één van Aaron Leya Iseka. In de halve finale wacht Palermo. Lees verder »

Verzamelde berichten Jonge Duivels

Verzamelde berichten Jonge Duivels

Verschillende Belgische jeugdelftallen speelden deze week een interland en tal van Anderlecht-jongeren kwamen hierbij in actie. Ismail Azzaoui wist zelfs te scoren bij de U16. Een overzicht. Lees verder »

Wereldbeker komt naar Anderlecht-stadion

Wereldbeker komt naar Anderlecht-stadion

Het Constant Vanden Stock-Stadion mag zich opmaken voor hoog bezoek. Op vrijdag 21 maart komt de Wereldbeker langs in het stadion. Het is Coca Cola, sponsor van zowel de FIFA als de KBVB, dat de trofee naar België haalt. Lees verder »

Gerets ziet zichzelf Anderlecht niet trainen

Gerets ziet zichzelf Anderlecht niet trainen

Nu John van den Brom onder vuur ligt bij Anderlecht, wordt de naam van Eric Gerets hier en daar genoemd als gewenste opvolger. Die denkt echter niet dat het zo ver komt. "Het lijkt me straf mocht rood-wit veranderen in paars-wit." Lees verder »

 12-02-2014 

Tielemans duurste 16-jarige ter wereld

Tielemans duurste 16-jarige ter wereld

Hoewel Anderlecht dit seizoen erg wisselvallig presteert, worden de jonge paars-witte voetballers internationaal opgemerkt. Een blik op de cijfergegevens van Transfermarkt.de levert enkele opvallende statistieken op. Lees verder »

Peeters: "Fantastische prestatie geleverd"

Peeters:

Na een spectaculair duel plaatste Anderlecht zich gisteren ten koste van Inter Milaan voor de kwartfinales in Viareggio. "Het was een wedstrijd van hoog niveau, waarin de beste ploeg gewonnen heeft", zegt coach René Peeters. Lees verder »

 11-02-2014 

De Zeeuw: "Herstel extra moeilijk"

De Zeeuw:

Op zijn Facebook-pagina heeft Demy de Zeeuw meer uitleg gegeven over de hersenschudding die hem zaterdag aan de kant hield. "Ik had al anderhalve week last van hoofdpijn en duizeligheid", aldus De Zeeuw. Lees verder »

"Philippe Collin wil Belg als trainer"

Volgens Sport/Voetbalmagazine wenst Anderlecht-bestuurder Philippe Collin volgend seizoen een nieuwe trainer. Zijn voorkeur hierbij zou uitgaan naar een Belg. Twee namen zouden er circuleren: Besnik Hasi en ... Francky Dury. Lees verder »

Kindermans: "Soumaré is een type Cyriac"

Kindermans:

Vanavond om 18.30 uur strijden de U20 van Anderlecht voor een plaatsje in de kwartfinale van het toernooi van Viareggio. Om Inter Milaan te verschalken rekent het vooral op Mo Soumaré, met vier doelpunten topschutter in Viareggio. Lees verder »

Boskamp: "Praet en Bruno stagneren"

Boskamp:

Tegen Lierse werden ze bij de rust vervangen, tegen Kortrijk mochten ze pas laat invallen: Dennis Praet en Massimo Bruno zijn momenteel even niet de wonderboys van Anderlecht. "Ik zie geen bezetenheid bij hen", zegt Johan Boskamp. Lees verder »

Anderlecht en Vargas praten over contract

Anderlecht en Vargas praten over contract

Na zijn goede prestaties van de voorbije week is Anderlecht gesprekken gestart met Ronald Vargas over een verlenging van zijn contract. Dat loopt in juni af, maar bevat een clausule dat Anderlecht het met één jaar kan verlengen. Lees verder »

Mitrovic nu met witte hanenkam

Mitrovic nu met witte hanenkam

Aleksandar Mitrovic maakte gisteren gebruik van een dagje verlof om naar de kapper te trekken. De 19-jarige spits liet zijn hoofd kaal scheren, op een geblondeerde hanenkam na. Lees verder »

Hersenschudding voor De Zeeuw

Hersenschudding voor De Zeeuw

Het Nieuwsblad weet dat Demy De Zeeuw vorige week op training een hersenschudding opgelopen heeft. Hierdoor kwam hij zaterdag niet in actie tegen Kortrijk. Het is niet geweten hoe lang de Nederlander buiten strijd is. Lees verder »

 10-02-2014 

Anderlecht eist 25.000 euro van Mitu

Anderlecht eist 25.000 euro van Mitu

RSC Anderlecht eist 25.000 euro van Marius Mitu, ex-Anderlecht-speler en betrokken bij het gokschandaal rond Zheyun Ye. Mitu speelde bij Anderlecht toen zijn betrokkenheid bij het ganse gebeuren bekend geraakte. Lees verder »

Van den Brom in clinch met Vanhaezebrouck

Van den Brom in clinch met Vanhaezebrouck

Tijdens de persconferentie na Kortrijk - Anderlecht kwam het tot een verbaal steekspel tussen de coaches. Hein Vanhaezebrouch ging niet akkoord met John van den Brom toen die zei dat Anderlecht aan het einde tal van kansen kreeg. Lees verder »

Vader Heylen sust akkefietje met RSCA-fan

Vader Heylen sust akkefietje met RSCA-fan

Na de gelijkmaker van David Pollet kwam het tot een akkefietje in de tribune waar de familieleden van de KV Kortrijk-spelers zaten. Een man met Anderlecht-sjaal deelde enkele klappen uit aan de opa van KVK-speler Gertjan De Mets. Lees verder »

Cyriac: "Deze goal doet deugd"

Cyriac:

Pollet en Vargas deden het goed in Kortrijk, maar het grootste lichtpunt was Gohi Bi Cyriac. De spits scoorde zijn eerste competitiedoelpunt voor Anderlecht en zag nummer twee stranden op de lat. "Hopelijk ben ik nu gelanceerd." Lees verder »

Pollet: "Droom van iedere spits"

Pollet:

Met een doelpunt in de slotminuut redde nieuwkomer David Pollet een punt voor Anderlecht. Een geslaagd debuut, heet zoiets. "Het is onwezenlijk dat ik scoor bij mijn eerste kans. Toen de bal kwam, twijfelde ik geen seconde." Lees verder »

 09-02-2014 

Van den Brom en Deschacht opgelucht

Van den Brom en Deschacht opgelucht

John van den Brom heeft een goede bewaarengel want het had maar een paar seconden gescheeld of Anderlecht moest zonder punten huiswaarts. De Nederlander was na de wedstrijd tegen Kortrijk duidelijk opgelucht. Lees verder »

 08-02-2014 
 07-02-2014 

Selectie: Kortrijk - Anderlecht

Selectie: Kortrijk - Anderlecht

Morgen trekt Anderlecht naar het Guldensporenstadion in Kortrijk. Zoals verwacht zit Frank Acheampong niet in de selectie wegens een blessure aan de enkel. Hierdoor is hij enkele weken buiten strijd. Lees verder »

Viareggio: Anderlecht - Palermo: 1-1

Viareggio: Anderlecht - Palermo: 1-1

Anderlecht heeft in zijn laatste groepswedstrijd op de Viarreggio Cup 1-1 gelijkgespeeld tegen het Italiaanse Palermo. Anderlecht eindigt tweede in de groep, maar mag als beste groepswinnaar alsnog naar de achtste finale. Lees verder »

Belofte De Bruyn opnieuw maanden out

Belofte De Bruyn opnieuw maanden out

Anderlecht-belofte Alexandre De Bruyn staat opnieuw enkele maanden aan de kant. De aanvallende middenvelder was amper hersteld van een knieblessure en nu liep hij dezelfde blessure op aan de andere knie. Lees verder »

Milivojevic steekt tandje bij op training

Milivojevic steekt tandje bij op training

Luka Milivojevic probeert zijn gebrek aan speelminuten te compenseren door er op training extra hard in te vliegen. Ook gisteren was dit het geval. Met een lid van de technische staff werkte hij tal van individuele oefeningen af. Lees verder »

 06-02-2014 

Heylen: "Ik lag in balans met Mbemba"

Heylen:

Anderlecht komt morgen in Kortrijk ook een eigen speler tegen. Huurling Michaël Heylen is echter niet van plan zijn moederclub cadeautjes te geven. "Wij hebben de punten even hard nodig als Anderlecht", zo zegt hij. Lees verder »

Jeugd: verzamelde berichten

Jeugd: verzamelde berichten

Tony Amrani, Wout Faes en Andrea Morias zijn geselecteerd voor de Belgische U17 tegen Frankrijk en dit op 11 en 13 februari. Sieben Dewaele en Noah Fadiga hebben voor de Belgische U15F kunnen scoren tegen de Bergense U15. Lees verder »

Nog afwachten voor Acheampong

Nog afwachten voor Acheampong

Het is nog niet duidelijk hoe ernstig de enkelblessure is die Frank Acheampong maandag opliep tegen Eendracht Aalst. Zowel direct na de match als gisteren ging hij naar het ziekenhuis, maar het blijft wachten op de resultaten. Lees verder »

Valencia wilde Kouyaté huren

Valencia wilde Kouyaté huren

Aan het einde van de winterse transferperiode deed Valencia nog een poging om Cheikhou Kouyaté te huren. De Spanjaarden wilden een serieuze huursom betalen en een aankoopclausule ter waarde van zeven miljoen euro laten opnemen. Lees verder »

 05-02-2014 

Anderlecht - APIA Leichhardt: 3-0

Anderlecht - APIA Leichhardt: 3-0

In zijn tweede wedstrijd op het toernooi van Viareggio hebben de U20 van Anderlecht met 3-0 gewonnen van APIA Leichhart uit Australië. Mohamed Soumaré tekende voor alle drie de doelpunten. Lees verder »

Lardot fluit Kortrijk - Anderlecht

Lardot fluit Kortrijk - Anderlecht

Scheidsrechter Jonathan Lardot is aangeduid om zaterdag de wedstrijd tussen KV Kortrijk en Anderlecht in goede banen te leiden. Ook de heenwedstrijd, die Anderlecht met 0-1 verloor, stond onder leiding van de 30-jarige Luikenaar. Lees verder »

Sint-Jans-Molenbeek huldigt Jaadi

Sint-Jans-Molenbeek huldigt Jaadi

Nabil Jaadi is door de gemeente Sint-Jans-Molenbeek gehuldigd voor zijn sportieve verdiensten vorig jaar. Met de Anderlechtse U20 neemt hij momenteel deel aan het Viareggio-toernooi. Vanavond spelen ze tegen APIA Leichhart. Lees verder »

Proto hoopt zaterdag te kunnen spelen

Proto hoopt zaterdag te kunnen spelen

Silvio Proto hoopt zaterdag tegen KV Kortrijk zijn rentree te kunnen maken. De doelman ondervindt geen hinder meer van zijn knie. Intussen kreeg hij wel minder goed nieuws van de UEFA. Hij wordt één speeldag geschorst. Lees verder »

Losada eist geld van Anderlecht

Losada eist geld van Anderlecht

Hernan Losada heeft bij de arbeidsrechtbank van Brussel een zaak ingeleid tegen zijn oud-werkgever Anderlecht. De Argentijn beweert dat de club hem nog 37.500 euro verschuldigd is naar aanleiding van zijn transfer naar Beerschot. Lees verder »

 04-02-2014 

Anderlecht - Eendracht Aalst: 4-0

Anderlecht - Eendracht Aalst: 4-0

Anderlecht heeft dinsdag een vriendschappelijke wedstrijd tegen Eendracht Aalst gewonnen met 4-0. Frank Acheampong opende de score, Ronald Vargas lukte een zuivere hattrick in de tweede helft. Lees verder »

Van Himst: "Pollet is geen showvoetballer"

Van Himst:

Niet alleen de modale Anderlecht-fan kende vrijdag een zware avond, ook Paul Van Himst keek met lede ogen toe hoe Anderlecht zich liet afmaken door Lierse. "Het was een catastrofe", zucht hij. "Misschien kan David Pollet helpen." Lees verder »

Milivojevic: "Ik wil mijn club helpen"

Milivojevic:

Sinds zijn komst kon Luka Milivojevic nog niet tonen zijn transfersom van 2,7 miljoen euro waard te zijn. De Serviër voelt zich het slachtoffer van de steeds wijzigende tactiek van John van den Brom. "Maar ik wil hier slagen." Lees verder »

Kudimbana: "Natuurlijk was ik verrast"

Kudimbana:

Met Nicaise Kudimbana haalde Anderlecht op de laatste dag van de wintermercato nog een extra doelman. "Ik ben me ervan bewust dat ik allicht niet zal spelen, maar je zal mij niet horen klagen", zo vertelt Kudimbana. Lees verder »

Gillet verschaft onderdak aan Legaer

Gillet verschaft onderdak aan Legaer

Jonathan Legaer voetbalt opnieuw in België en twee keer per week zal hij logeren bij zijn boezemvriend Guillaume Gillet. Omdat KV Mechelen maandag en dinsdag twee keer traint, zal hij zondag en maandag bij Gillet overnachten. Lees verder »

Vanmiddag oefenduel tegen Aalst

Vanmiddag oefenduel tegen Aalst

Vanmiddag om 15 uur speelt Anderlecht een oefenduel tegen tweedeklasser Eendracht Aalst. De partij vindt plaats in Neerpede en wordt gespeeld achter gesloten deuren. David Pollet maakt allicht zijn debuut in het paars-witte shirt. Lees verder »

 03-02-2014 

Anderlecht opent met winst in Viareggio

Anderlecht opent met winst in Viareggio

De beloften van Anderlecht zijn het toernooi van Viareggio uitstekend begonnen. Het versloeg Napels met 1-0 dankzij een treffer van Andy Kawaya. In de andere partij in groep B won Palermo met 5-0 van APIA Leichhart. Lees verder »

Overzicht verhuurde spelers

Overzicht verhuurde spelers

Na een week waarin gespeculeerd werd over een vervroegde terugkeer naar Anderlecht, stond Samuel Armenteros vrijdag nog eens in de basis. Met Feyenoord speelde hij 1-1 gelijk tegen Vitesse, maar na 64 minuten werd hij gewisseld. Lees verder »

Van Holsbeeck present op training

Van Holsbeeck present op training

Na de schandelijke nederlaag in Lierse kregen de spelers van Anderlecht zaterdag een straftraining voorgeschoteld. Manager Herman Van Holsbeeck was ook present. Hij hield geen donderpreek, maar keek wel nauwlettend toe. Lees verder »

Kouyaté hekelt steeds wijzigende tactiek

Kouyaté hekelt steeds wijzigende tactiek

Na de, volgens John van den Brom, goede prestatie tegen Club Brugge gooide de coach voor de partij tegen Lierse zijn manier van spelen helemaal om. Dit was niet de eerste keer dit seizoen en Cheikhou Kouyaté is dit beu. Lees verder »

 02-02-2014 

Selectie toernooi Viareggio

Selectie toernooi Viareggio

Morgen begint in Viareggio het jaarlijkse beloftentoernooi. René Peeters neemt 18 spelers mee om de titel te verdedigen. Met Nabil Jaadi, Samy Bourard en Leander Dendoncker zijn er drie A-kernspelers bij. Lees verder »

 01-02-2014 

Analyse SD24: Watt the f*ck

Analyse SD24: Watt the f*ck

Anderlecht leed gisteren al zijn zevende nederlaag van het seizoen. Vooral de manier waarop was verontrustend: tegen de ploeg met de slechtste verdediging van het land kon paars-wit amper een kans creëren. Lees verder »

Geen vrij weekend voor de spelers

Geen vrij weekend voor de spelers

Normaal gezien konden de spelers dit weekend genieten van enkele dagen verlof maar daar heeft een ontgoochelde John van den Brom een stokje voor gestoken. De spelers worden vandaag als zondag in Neerpede verwacht. Lees verder »

John van den Brom: "Onverklaarbaar"

John van den Brom:

"Die overwinning tegen Club Brugge heeft ons een enorme boost gegeven maar dan is het vijf dagen later, en dan is alles weer weg. Dat is gewoonweg onverklaarbaar", begint John van den Brom tegenover Sporza radio. Lees verder »