Archieven

 28-02-2013 

Lukaku niet te spreken over spelleiding

Lukaku niet te spreken over spelleiding

Via Twitter en andere sociale media maakten heel wat supporters hun beklag over de scheidsrechter tijdens de NextGen-wedstrijd Olympiakos - Anderlecht. De scheids - zelf een Griek - floot te veel in het voordeel van de thuisploeg. Lees verder »

Samy Bourard scoort voor Belgische U17

Samy Bourard scoort voor Belgische U17

Voor de Belgische U17 stond er vandaag een oefenwedstrijd op het programma tegen Noorwegen. De Belgen gingen helaas kopje onder met 1-3. Het enige Belgische doelpunt werd gemaakt door Anderlechtspeler Samy Bourard. (footbel.be) Lees verder »

"Supporters moeten bus of metro nemen"

Sinds deze week moeten supporters van Anderlecht bij thuismatchen een vergoeding van 5 euro betalen als ze hun auto op de parking van het Westland shoppingcenter parkeren. Dat leidde gisteren al tot grote chaos. Lees verder »

Anderlecht moet Acheampong even missen

Anderlecht moet Acheampong even missen

Anderlecht zal binnenkort Frank Acheampong enige tijd moeten missen. De speler heeft van Anderlecht toestemming gekregen om met de U20 van Ghana deel te nemen aan de 2013 African Youth Championship in Algerije. Lees verder »

Nog meer Italiaanse interesse in Lukaku

Nog meer Italiaanse interesse in Lukaku

Jordan Lukaku lijkt na het Viareggio toernooi hot te zijn in Italië. Na AC Milan zouden volgens de Italiaanse pers nu ook Juventus, Inter Milan, Napoli, AS Roma en Fiorentina de speler van dichterbij volgen. (Corriere dello Sport) Lees verder »

 27-02-2013 

Anderlecht verliest van directe concurrent

Anderlecht verliest van directe concurrent

Anderlecht heeft in het eigen Astridpark met 0-1 verloren van dichtste achtervolger Zulte Waregem. Paars-wit had het meeste balbezit, maar de gevaarlijkste kansen waren voor Zulte. Franck Berrier scoorde het enige doelpunt. Lees verder »

Zulte-CEO linkt Delaplace aan Anderlecht

Zulte-CEO linkt Delaplace aan Anderlecht

Met de play-offs in zicht staat Zulte Waregem nog steeds tweede. Die prestatie wekt de belangstelling voor een aantal sterkhouders en CEO Patrick Decuyper vreest dan ook dat hij straks enkele jongens zal moeten laten gaan. Lees verder »

Milan gecharmeerd door Lukaku

Milan gecharmeerd door Lukaku

Jordan Lukaku heeft in het Viareggio toernooi een zeer goede indruk nagelaten en dat is ook Milan, afgelopen maandag nog tegenstander van Anderlecht in de finale, niet ontgaan. Lees verder »

NextGen: beloften naar Griekenland

NextGen: beloften naar Griekenland

Straks vertrekken de beloften richting Athene om er in het kader van NextGen Series het op te nemen tegen Olympiakos. De wedstrijd wordt morgen 28 februari om 19 uur plaatselijke tijd afgetrapt, 18 uur in België. Lees verder »

Hoe CSKA Anderlecht als speelbal gebruikte

Hoe CSKA Anderlecht als speelbal gebruikte

Sport/Voetbalmagazine maakt een analyse van de transfersoap rond Matias Suarez. Volgens de Russische media zou de terugkeer van spits Vagner Love er voor iets tussen zitten. Die speler werd voor 10 miljoen verkocht aan Flamengo. Lees verder »

 26-02-2013 

Selectie: Anderlecht - Zulte Waregem

Selectie: Anderlecht - Zulte Waregem

In een uitgestelde wedstrijd van de 23e speeldag ontvangt Anderlecht morgen Zulte Waregem. Tegen de nummer twee in de competitie kan John van den Brom weer rekenen op Milan Jovanovic. De Serviër is er weer bij na een schorsing. Lees verder »

Zes spelers opgoepen voor U17 Rode Duivels

Zes spelers opgoepen voor U17 Rode Duivels

De U17 Rode Duivels spelen twee vriendschappelijke wedstrijden tegen Noorwegen. Voor deze wedstrijden zijn zes Anderlecht-spelers opgeroepen: Samy Bourard, Dylan Damraoui, Niels Heyvaert, Sefa Isci, Herve Matthys en Alexis Scholl. Lees verder »

Iakovenko: "Wou tegenstander niet blesseren"

Iakovenko:

"Ik wou absoluut mijn tegenstander niet blesseren. Ik probeerde enkel de bal te veroveren en kwam te laat. Ik denk dus dat ik geen schorsing verdien. Zelfs met één wedstrijd schorsing zou ik niet tevreden zijn", aldus Iakovenko. Lees verder »

Hopen op toppers na Viareggio

Hopen op toppers na Viareggio

Zoff, Baggio, Maldini, Del Pierro, Schweinsteiger, Balotelli, El Shaarawy en vele anderen. Het toernooi van Viareggio bracht al heel wat topspelers voort. René Peeters hoopt dat ook voor zijn jongens een mooie toekomst wacht. Lees verder »

Van den Brom bepaalt matchen met wissels

Van den Brom bepaalt matchen met wissels

Invallers Demy de Zeeuw en Samuel Armenteros bezorgden Anderlecht zondag een punt in Brugge. Het is niet de eerste keer dat wisselspelers het resultaat bepalen. John van den Brom toont zich dit seizoen een meester-wisselaar. Lees verder »

Pro League roept Anderlecht op matje

Pro League roept Anderlecht op matje

Clubs die de voorbije weken een thuiswedstrijd afgelast zagen door de sneeuw, moeten zich bij de Pro League komen verantwoorden. Ze moeten aantonen er alles aan gedaan te hebben om toch te kunnen spelen. Ook Anderlecht is erbij. Lees verder »

Iakovenko straks voor geschillencommissie

Iakovenko straks voor geschillencommissie

Sacha Iakovenko verschijnt straks voor de geschillencommissie voor zijn tackle op Waasland-speler Stijn De Smet. De scheidsrechter had deze niet opgemerkt en dus riskeert de Oekraïner een schorsing op basis van tv-beelden. (GvA) Lees verder »


 25-02-2013 

Peeters: "Trots op mijn jongens"

Peeters:

René Peeters is de succestrainer van de U21 van Anderlecht. "Het dringt nog niet echt door dat we gewonnen hebben", zo vertelt hij. "Ik had zelfs nooit verwacht dat we in de finale zouden raken." Lees verder »

Roef beste doelman in Viareggio

Roef beste doelman in Viareggio

Davy Roef is op het toernooi van Viareggio verkozen tot beste doelman. Bryan Cristante van AC Milan werd gehuldigd als beste speler. Zijn ploegmaat Simone Ganz kroonde zich tot topschutter met vijf doelpunten. (viareggiocup.com) Lees verder »

Geen Armenteros en De Zeeuw tegen Zulte

Geen Armenteros en De Zeeuw tegen Zulte

Anderlecht zal het woensdag tegen Zulte Waregem het zonder nieuwkomers Samuel Armenteros en Demy de Zeeuw moeten stellen. De twee spelers waren op het moment dat de wedstrijd gepland was nog niet definitief van Anderlecht. Lees verder »

Van den Brom: "Top en trots"

Van den Brom:

Via twitter heeft John van den Brom zijn jonkies al gefeliciteerd met hun zege. "Mooie bevestiging van de opleiding van RSCA winnaar viaregio. 3-0 winst op Ac Milan. Van harte gefeliciteerd allemaal. Top en trots", klinkt het. Lees verder »

Anderlecht wint toernooi van Viareggio

Anderlecht wint toernooi van Viareggio

De U21 van Anderlecht hebben het toernooi van Viareggio gewonnen. In de finale haalde paars-wit het met 0-3 tegen Milan. Frank Acheampong opende de score vlak na rust. De Ghanees zorgde ook voor 0-2. Nabil Jaadi scoorde de derde. Lees verder »

Vandenbempt vol lof over De Zeeuw

Vandenbempt vol lof over De Zeeuw

In zijn wekelijkse analyse blikt voetbalreporter Peter Vandenbempt terug op de topper Club Brugge - Anderlecht. Ook hij merkte de slimme wissels van Van den Brom op en spreekt vol lof over De Zeeuw. Lees verder »

Verbist leidt Anderlecht - Zulte Waregem

Verbist leidt Anderlecht - Zulte Waregem

Scheidsrechter Johan Verbist is aangesteld om de wedstrijd Anderlecht - Zulte Waregem van nu woensdag 27/02 om 20u in goede banen te leiden. Hij wordt hierin bijgestaan door Huens, Stalport en Vanbecelaere. (belgianfootball.be) Lees verder »

Viareggio: U21 om 15u tegen Milan

Viareggio: U21 om 15u tegen Milan

Om 15 uur speelt Anderlecht de finale van de Viareggio Cup tegen AC Milan. John van den Brom wenst de beloften via Twitter alvast veel succes toe: "Matchday U21 finale 15.00 uur op toernooi Viareggio tegen AC Milan. Succes boys." Lees verder »

Proto: "Gele kaart terecht"

Proto:

Proto pakte geel en vond zijn kaart ook terecht. "Rood was een te zware straf geweest", zo vond hij. Proto legde uit dat hij snel moest beslissen en daardoor te laat kwam. Lees verder »

Anderlecht scout Griekse middenvelder

Anderlecht scout Griekse middenvelder

Volgens de Griekse pers was er afgelopen zaterdag een delegatie van Anderlecht in Griekenland om Charalampos Mavrias te scouten. Mavrias is een net 19 jaar geworden aanvallende middenvelder van Panathinaikos. Lees verder »

Nuytinck geschorst tegen Zulte of Genk

Nuytinck geschorst tegen Zulte of Genk

Het Bondsparket zal Bram Nuytinck straks een minnelijke schikking voorstellen voor zijn rode kaart tegen Club Brugge. Aanvaardt Anderlecht deze niet, dan bepaalt de geschillencommissie morgen een strafmaat. Lees verder »

Club-fans vallen bussen Anderlecht aan

Club-fans vallen bussen Anderlecht aan

Op weg naar huis werden enkele supportersbussen van Anderlecht aangevallen door fans van Club Brugge. Aan de oprit in Jabbeke stond een tachtigtal Club-fans de bussen op te wachten en bekogelden ze met allerlei zaken. Lees verder »

Bruno: "We bleven geduldig"

Bruno:

Met een afgeweken schot zette Massimo Bruno Anderlecht op weg naar een laat gelijkspel. De vleugelspeler gaf toe dat er geluk gemoeid was met zijn goal. Maar op die manier luidde hij wel het eindoffensief in dat een punt opbracht. Lees verder »

 24-02-2013 

Kanu tekent contract bij Grozny

Kanu tekent contract bij Grozny

De Braziliaan is officieel van Terek Grozny nadat hij vandaag zijn handtekening onder een contract van 3,5 jaar plaatste. Er wordt gesproken van een transfersom van 3 miljoen waarvan Anderlecht er 2 zal ontvangen. Lees verder »

De Zeeuw opgetogen over comeback

De Zeeuw opgetogen over comeback

Aanwinst De Zeeuw mocht tegen Club Brugge invallen en toonde zich positief in de topper. "Een goed resultaat", zo zei hij. Daarmee doelde hij vooral op de comeback die Anderlecht maakte kort voor tijd. Lees verder »

Besnik Hasi te gast in Extra time

Besnik Hasi te gast in Extra time

Besnik Hasi, de assistent-coach van Anderlecht, is maandag te gast in de voetbaltalkshow Extra Time op Canvas. Er zal onder meer ruim teruggeblikt worden op de topper Club Brugge - Anderlecht. Extra Time start om 21u35. Lees verder »

Proto: "Vergissen is menselijk"

Proto:

Via Twitter reageert Proto op de 2-2 gelijkspel tegen Brugge: "Mooi punt te Brugge", aldus de doelman. "We moeten niet de schuld steken op Nzolo, hij maakte minder fouten dan wij. Vergissen is menselijk." (@Silvio_Proto1) Lees verder »

Armenteros hoopte nog op een derde goal

Armenteros hoopte nog op een derde goal

Armenteros blonk in de tweede helft uit dankzij een doelpunt wat de 2-2 gelijkspel opleverde. Volgens hem was het een makkelijk doelpunt: "Een intikkertje." Demy De Zeeuw leverde het uitstekende voorbereidende werk. Lees verder »

Anderlecht sleept gelijkspel uit de brand

Anderlecht sleept gelijkspel uit de brand

Anderlecht en Club Brugge hebben in een matige topper 2-2 gelijk gespeeld. De thuisploeg kwam op 1-0 na een buitenspelgoal en Bacca maakte verdubbelde de voorsprong na de rust. Maar in de slotfase scoorde paars-wit nog twee keer. Lees verder »

Mbokani aast op Gouden Stier

Mbokani aast op Gouden Stier

Gisterennamiddag stond er nog een laatste training op het programma. Op basis van deze oefensessie beslist Van den Brom wie de geschorste Jovanovic vervangt. Mbokani is er zeker bij en hij wil ook tegen Club Brugge scoren. Lees verder »

Dames verliezen van Standard

Dames verliezen van Standard

De dames van Anderlecht hebben hun start in de BeneLeague A helemaal gemist. Gisteren verloren ze terug, dit maal van Standard met 1-0. Hierdoor blijven de dames laatst in het klassement met 0 punten uit 3 wedstrijden. (VRT TT) Lees verder »

Brugge - Anderlecht gaat door

Brugge - Anderlecht gaat door

Desondanks de sneeuwval zal de wedstrijd Club Brugge - Anderlecht deze namiddag doorgaan. De scheidsrechter keurde het veld goed. Wel moeten de tribunes nog sneeuwvrij gemaakt worden. Lees verder »

Malanda en Leye missen Anderlecht

Malanda en Leye missen Anderlecht

Junior Malanda en Mbaye Leye missen door schorsing de topper van woensdag tegen Anderlecht. Beiden pakte vorige week bewust geel om er dan zeker bij te zijn. Maar omdat hun match van gisteren is afgelast, schuift de schorsing op. Lees verder »

Selectie Club Brugge - Anderlecht

Selectie Club Brugge - Anderlecht

Voor de topmatch van straks tegen Club Brugge kan John van den Brom over zijn vertrouwde kern beschikken. Enken Jovanovic (schorsing) ontbreekt. Zoals verwacht komt voor Suarez en Vanden Borre een selectie nog te vroeg. Lees verder »

 23-02-2013 

Anderlecht-beloften naar de finale

Anderlecht-beloften naar de finale

De U21 van Anderlecht staat in de finale van het Viareggio tornooi. Het versloeg in de halve finale Siena met 1-0 dankzij een doelpunt van Anthony D'Alberto. In de finale wacht maandag om 15 uur AC Milan. Lees verder »

Verboom gelukkig bij Zulte Waregem

Verboom gelukkig bij Zulte Waregem

200.000 euro, zoveel moet Zulte Waregem aan Anderlecht als het Verboom definitief wil aantrekken. De club is dat ook van plan want beseft het potentieel van de speler. En ook Verboom zelf voelt zich goed bij Zulte Waregem. Lees verder »

VdB: "Ga Kanu missen"

VdB:

Kanu ruilde deze week Anderlecht voor Terek, de ploeg van Legear. Van den Brom zal de speler - die niet altijd zo geliefd was bij de supporters - missen maar begrijpt dat hij deze kans gegrepen heeft. Lees verder »

Volledige kern ter beschikking

Volledige kern ter beschikking

Van den Brom kan, tegen Club Brugge beschikken over een volledig fitte kern. De enige die Van den Brom moet missen is Jovanovic, hij zit een schorsing uit. Ook Cyriac werkt nog aan zijn terugkeer. Lees verder »

Wist je dat ...

Wist je dat ...

Het is al van 10 april 2011 geleden dat Club Brugge nog eens kon winnen van Anderlecht. Dat zijn al 8 duels zonder zege. In totaal speelden ze in de competitie al 120 tegen elkaar. Lees verder »


 22-02-2013 

VdB: "Verwacht moeilijke match"

VdB:

Zondag om 14u30 wordt de topper tussen Club en Anderlecht gespeeld en dit voor een vol huis. Van den Brom mikt op 21 punten voorsprong en dan is de kans klein dat Club nog in de play-off 1 geraakt. Lees verder »

Prijzen play-offs bekend

Prijzen play-offs bekend

Met nog vier wedstrijden voor de boeg in de reguliere competitie staat paars-wit mooi aan kop van het klassement. Maak de strijd om de titel mee vanop de eerste rij en koop vanaf woensdag 27/22013 je abonnement voor de play-offs. Lees verder »

Wie maakt plaats voor Suarez?

Wie maakt plaats voor Suarez?

Over twee à drie weken hoopt Anderlecht weer beroep te kunnen doen op Matias Suarez. De Gouden Schoen van vorig jaar kan op alle aanvallende posities uit de voeten, maar wie moet er plaats maken? Enkele kranten speculeren. Lees verder »

Juhasz: "Krachten zijn vertienvoudigd"

Juhasz:

Roland Juhasz traint sinds woensdag mee met Videoton. Op de website van zijn nieuwe club toont hij zijn tevredenheid. "Ik ben hongerig naar de bal", zegt de verdediger. Ook de Hongaarse bondscoach is blij met deze oplossing. Lees verder »

Straks drie Gouden Schoenen op het veld?

Straks drie Gouden Schoenen op het veld?

Door de afgesprongen transfer van Suarez kan Anderlecht drie Gouden Schoenen opstellen. Stelt John van den Brom ze alle drie tegelijk op, dan gebeurt dat nog maar voor de achtste keer in de geschiedenis van eerste klasse. Lees verder »

Canesin weigerde uitleenbeurt aan OHL

Canesin weigerde uitleenbeurt aan OHL

OH Leuven was in januari geïnteresseerd om Fernando Canesin huren van Anderlecht. Hoewel de jonge Braziliaan onder John van den Brom op het tweede plan verzeild geraakt is, weigerde hij een uitleenbeurt. (HNB) Lees verder »

 21-02-2013 

Van den Brom en Praet feliciteren beloften

Van den Brom en Praet feliciteren beloften

Het is al de tweede keer dat er bij de beloften in het Viarregio toernooi penalty's aan de pas moeten komen. Toen de U21 konden doorstoten naar de 1/8 finales was Van den Brom al vol lof, maar ook nu is de coach onder de indruk. Lees verder »

De aanvallende luxe bij Anderlecht

De aanvallende luxe bij Anderlecht

Het Nieuwsblad heeft een overzicht gemaakt van de aanvallende luxe waarover Anderlecht bij de aanvang van het seizoenseinde kan beschikken. John van den Brom kan kiezen uit twaalf aanvallende spelers voor drie posities. Lees verder »

Vargas deze zomer Belg?

Vargas deze zomer Belg?

Volgens Pedro Vargas, de vader van Ronald Vargas, is de kans groot dat zijn zoon deze zomer nog Belg wordt. Dat laat hij weten aan La Dernière Heure. In zijn land wordt de speler trouwens als echte held aanzien. Lees verder »

Debuut Vanden Borre komt steeds dichter

Debuut Vanden Borre komt steeds dichter

Het gaat goed met Anthony Vanden Borre. Als deze positieve trend wordt verdergezet, kan hij volgens Het Laatste Nieuws na de play-offs een contract voor twee jaar tekenen. Intussen staat hij ook dicht bij zijn debuut. Lees verder »

Anderlecht blies zelf transfer Suarez af

Anderlecht blies zelf transfer Suarez af

Volgens de kranten besliste Anderlecht om de transfer van Matias Suarez niet te laten doorgaan. CSKA Moskou bood minder geld dan vorige zomer en wilde Suarez eerst huren tot juni. Daarmee weigerde paars-wit akkoord te gaan. Lees verder »

 20-02-2013 

Kanu vertrekt naar Terek Grozny

Kanu vertrekt naar Terek Grozny

Terek Grozny en RSC Anderlecht bereikten zopas een akkoord over de definitieve transfer van Rubenilson Dos Santos Da Rocha, beter bekend als Kanu. De transfer is wel onder voorbehoud van het welslagen van de medische testen. Lees verder »

Delegatie CSKA in Brussel

Delegatie CSKA in Brussel

Een delegatie van CSKA Moskou ariveerde in Brussel om de transfer van Matias Suarez af te ronden. Toch is een overgang nog niet zeker. Manager Van Holsbeeck is bereid te luisteren en zal daarna beslissen. Lees verder »


 19-02-2013 

Van den Brom vol lof over U21

Van den Brom vol lof over U21

De beloften doen het goed in het Viareggio toernooi en dat is ook Anderlechtrainer John van den Brom niet ontgaan. "Gelukkig kunnen de Anderlecht-beloften wel goed penalty schieten", twitterde de Nederlander. Lees verder »

Viareggio: Anderlecht naar kwartfinale

Viareggio: Anderlecht naar kwartfinale

De jongeren van Anderlecht hebben zich in Viareggio geplaatst voor de kwartfinales. Het versloeg Lazio Roma na het nemen van strafschoppen, nadat de partij op 0-0 was geëindigd. In de kwartfinale wachten Torino en Nathan Kabasele. Lees verder »

"Was juiste keuze om Kabasele te laten gaan"

Met vier doelpunten in drie duels liet Nathan Kabasele al van zich spreken in Viareggio. Hij scoorde deze echter voor Torino, dat hem huurt van Anderlecht. "Dit verbaast me niet", zegt Jean Kindermans. "We kennen zijn potentieel." Lees verder »

Kindermans: "Verrast door Acheampong"

Kindermans:

De Ghanese aanwinst Frank Acheampong is momenteel met de beloften aan de slag in Viareggio. Vrijdag scoorde hij tegen Reggina. "Ik moet toegeven dat hij me aardig verrast", zegt jeugdcoördinator Jean Kindermans. Lees verder »

Hoe staat het met transfer Kanu?

Hoe staat het met transfer Kanu?

Tegenstrijdige berichten vandaag in de kranten omtrent de transfer van Kanu. Het Nieuwsblad meldt dat de speler rond is met Terek Grozny en Anderlecht niet. Gazet van Antwerpen maakt dan weer gewag van een akkoord op clubniveau. Lees verder »

Kljestan straks voor geschillencommissie

Kljestan straks voor geschillencommissie

Deze middag 12.30 uur moet Sacha Kljestan voor de geschillencommissie verschijnen voor zijn elleboogstoot aan Yoni Buyens. Die ging neer maar de scheids floot niet. Verschillende camera's registreerden het voorval wel. (dhnet) Lees verder »

Wasilewski niet naar Legia

Wasilewski niet naar Legia

Het ziet er naar uit dat Marcin Wasilewski bij Anderlecht blijft. Legia Warschau heeft afgehaakt. De Pool vroeg een loon van 25.000 euro per maand en 100.000 tekengeld. Dat ziet Legia niet zitten. (Het Nieuwsblad) Lees verder »

Jova wil contract voor twee jaar

Jova wil contract voor twee jaar

Milan Jovanovic wil graag bij Anderlecht blijven en heeft voorgesteld zijn aflopend contract met twee jaar te verlengen. Anderlecht liet al meermaal verstaan Jova een contractverlenging te willen aanbieden als het kampioen wordt. Lees verder »

 18-02-2013 

Delegatie CSKA begin deze week in Brussel

Delegatie CSKA begin deze week in Brussel

Begin deze week zal er een delegatie van CSKA Moskou afzakken naar Brussel om de onderhandelingen over een mogelijke transfer van Suarez af te ronden. Al is het nog steeds niet zeker dat de Argentijn naar Rusland trekt. Lees verder »

Kljestan volgde Roma-Juve

Kljestan volgde Roma-Juve

Profiterend van een weekendje verlof trok Sacha Kljestan richting Rome om er de topper Roma-Juve bij te wonen. Roma won trouwens van Juventus met 1-0. (dhnet) Lees verder »

 17-02-2013 

Suarez zal niet neen zeggen op transfer

Suarez zal niet neen zeggen op transfer

Indien alle partijen tot een besluit komen zal Suarez onmiddellijk het vliegtuig nemen richting Moskou. Dat weet althans dhnet.be. De Argentijn zal geen neen zeggen op de transfer zoals dat enkele dagen geleden geopperd werd. Lees verder »

Liverpool behoudt interesse in Biglia

Liverpool behoudt interesse in Biglia

Doordat Van Holsbeeck de prijs van Biglia laten zakken heeft tot 5,5 miljoen euro wekt de speler nog meer interesse op. The Sun bericht dat Liverpool trainer Brendan Rodgers de Argentijn nauwlettend in het oog houdt. Lees verder »


 16-02-2013 

Viareggio Cup: Beloften tegen Lazio

Viareggio Cup: Beloften tegen Lazio

Zaterdag 16 februari werd er geloot voor de achtste finales in de Viareggio cup. De beloften van Anderlecht komen tegenover Lazio te staan. De wedstrijd wordt dinsdag 19 februari gespeeld, aftrap om 15u. (viareggiocup.com) Lees verder »

Reacties Gillet en Kouyaté

Reacties Gillet en Kouyaté

Guillaume Gillet was tevreden met het feit dat zijn ploeg de nul kon houden, al beseft hij ook dat de afwerking veel efficiënter moet: "Gezien het spel moesten we meer gescoord hebben", klinkt het. Lees verder »

Praet start cursus bedrijfsbeheer

Praet start cursus bedrijfsbeheer

Als voetballer ben je nooit zeker van je toekomst. Je carrière kan plotseling stopgezet worden door een blessure of je bent ineens niet goed genoeg meer. Dennis Praet neemt alvast zijn voorzorgen. Lees verder »

Chadli uitgenodigd door Van den Brom

Chadli uitgenodigd door Van den Brom

Rode Duivel Nacer Chadli was gisteren voor de wedstrijd tegen Charleroi uitgenodigd door Van den Brom. Beide kennen mekaar nog van hun periode bij AGOVV waar de Nederlander toen trainer was. (voetbalbelgie.be) Lees verder »

Wat nu met Suarez?

Wat nu met Suarez?

De entourage van Matias Suarez bevestigt dat hij slaagde voor zijn medische testen bij CSKA Moskou. Toch is het niet zeker of de transfer doorgaat. Volgens Het Laatste Nieuws probeert CSKA de transfersom nog te laten zakken. Lees verder »

"Jammer dat we niet meer scoorden"

Van den Brom was tevreden over de wedstrijd. De coach zal een vlot spelend Anderlecht, maar was ook niet blind voor het gebrek aan scorend vermogen. "Gezien het aantal kansen, mochten er meer goals gemaakt worden", vond hij. Lees verder »

Anderlecht eenvoudig langs Charleroi

Anderlecht eenvoudig langs Charleroi

Anderlecht blijft door de competitie denderen. Tegen Charleroi werd eenvoudig gewonnen met 2-0, waardoor paars-wit 40 op 42 scoort. De komende anderhalve week wachten serieuze testen met Club Brugge en Zulte Waregem. Lees verder »

Viareggio: Anderlecht groepswinnaar na zege

Viareggio: Anderlecht groepswinnaar na zege

De U21 van Anderlecht hebben in hun laatste poulewedstrijd in Viareggio met 2-0 gewonnen tegen Reggina. Jordan Lukaku en Frank Acheampong scoorden. Door deze zege plaatst Anderlecht zich als groepswinnaar voor de achtste finales. Lees verder »

 15-02-2013 

"Suarez geslaagd voor medische tests"

Volgens Sporting Telenet zou Suarez geslaagd zijn voor zijn laatste medische tests. In München legde de Argentijnse aanvaller van Anderlecht voor de derde keer medische tests af voor de Russische club CSKA Moskou. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Charleroi

Voorbeschouwing: Anderlecht - Charleroi

Anderlecht opent straks de 27e speeldag tegen Charleroi, dat gisteren zijn coach Ferrera zag opstappen. Bij paars-wit keert Lucas Biglia terug na een weekje schorsing en ook Dennis Praet lijkt zijn plaats weer in te nemen. Lees verder »

Aoulad vier tot zes weken out

Aoulad vier tot zes weken out

Pech voor Mohamed Aoudad. De aanvaller, die door Anderlecht verhuurd wordt aan Waasland-Beveren, heeft een scheur in de meniscus opgelopen. Hij moet geopereerd worden en zal vier tot zes weken out zijn. (HLN) Lees verder »

 14-02-2013 

Selectie Anderlecht - Charleroi

Selectie Anderlecht - Charleroi

John van den Brom kan morgen tegen Charleroi niet rekenen op Milan Jovanovic (schorsing) en Andy Najar (blessure). Demy de Zeeuw is er voor het eerst sinds de bekermatch tegen Genk bij. Lees verder »

Nog even wachten op Vanden Borre

Nog even wachten op Vanden Borre

De Braziliaan Kanu zal er morgen bij zijn als Anderlecht Charleroi ontvangt. "Zolang ik niets hoor van het bestuur, blijf ik op Kanu rekenen", zegt John van den Brom. Op het debuut van Anthony Vanden Borre is het nog even wachten. Lees verder »

Wasilewski eerstdaags van Legia Warschau?

Wasilewski eerstdaags van Legia Warschau?

Volgens de Poolse pers zet Marcin Wasilewski nog deze week zijn handtekening onder een contract voor 1,5 jaar bij Legia Warschau. Aanvankelijk het water nog te diep door de loonsvoorwaarden, maar nu is toch een akkoord in de maak. Lees verder »

 13-02-2013 

Kabasele scoort hattrick in Viareggio

Kabasele scoort hattrick in Viareggio

Nathan Kabasele, door Anderlecht sinds kort verhuurd aan Torino, heeft zich laten opmerken op het toernooi in Viareggio. Voor zijn nieuwe club scoorde hij drie keer in de met 8-0 gewonnen wedstrijd tegen het Noorse Honefoss. Lees verder »

"Alle clubs willen een spits als Mbokani"

Herman Van Holsbeeck heeft een drukke januari-maand achter de rug. Anderlecht haalde vijf spelers, vooral met het oog op volgend seizoen. "Maar ik denk niet dat Kouyaté, Biglia en Mbokani alle drie zullen vertrekken", zegt hij. Lees verder »

Spelers krijgen weekendje verlof

Spelers krijgen weekendje verlof

Na de wedstrijd van vrijdag tegen Charleroi geeft John van den Brom zijn spelers een weekendje verlof. Pas maandag worden ze weer op de club verwacht. Ook gisteren mochten ze al genieten van een dagje rust. (LDH) Lees verder »

Suarez vandaag naar München

Suarez vandaag naar München

Vandaag vertrekt Matias Suarez naar München waar hij voor een derde keer medisch getest zal worden door CSKA Moskou. Hierna weten we of de transfer definitief doorgaat of afspringt. Lees verder »

Legia Warschau probeert Wasyl te overtuigen

Legia Warschau probeert Wasyl te overtuigen

Michal Zewlakow wil er alles aan doen om Marcin Wasilewski naar Legia Warschauw te halen. Hij biedt Wasyl een maandsalaris van 25.000 euro. Dit is slechts de helft van zijn loon bij Anderlecht, maar voor Legia een heel bedrag. Lees verder »

Kanu: beslissing verwacht eind deze week

Kanu: beslissing verwacht eind deze week

De vader van de voorzitter van Terek Grozny is overleden, waardoor de transfer van Kanu wat vertraging oploopt. Eind deze week wordt een definitieve doorbraak verwacht. Volgens La Dernière Heure betaalt Terek 2,8 miljoen euro. Lees verder »

Open training om 10.30 uur

Open training om 10.30 uur

Supporters krijgen vandaag nog eens de kans om een training bij te wonen. John van den Brom heeft het oefengalop van 10.30 uur opengesteld voor het publiek. Deze gaat zoals steeds door in het oefencomplex te Neerpede. (RSCA.be) Lees verder »

 12-02-2013 

"Anderlecht heeft groter stadion nodig"

In Sport/voetbalmagazine herhaalt Anderlecht-woordvoerder David Steegen nogmaals de nood voor een groter stadion. Het stadiondossier sleept nu al ettelijke jaren aan en nog steeds komt er geen schot in de zaak. Lees verder »

Donderdag beslissing over Iakovenko

Donderdag beslissing over Iakovenko

Het bondsparket gaat de beelden bekijken van de overtreding van Sacha Iakovenko op Stijn De Smet. Scheidsrechter Boucaut was deze ontgaan. Donderdag weten we of het bondsparket een sanctie zal vragen aan de Geschillencommissie. Lees verder »

Scheids Boucaut verklaart beslissingen

Scheids Boucaut verklaart beslissingen

Al dan niet een tweede gele kaart voor Kanu, de zware tackle van Iakovenko op De Smet en de gelijkmaker die niet doorging. Er was nogal wat controverse tijdens Beveren - Anderlecht. Scheidsrechter Alexandre Boucaut geeft uitleg. Lees verder »

Blijft Suarez bij Anderlecht?

Blijft Suarez bij Anderlecht?

Het Laatste Nieuws schrijft vandaag dat Matias Suarez geen zin meer heeft in een overstap naar CSKA Moskou. Vrijdag reist Suarez opnieuw af naar München voor medische tests. Maar zelfs als hij slaagt, is een transfer niet zeker. Lees verder »

Spelers genieten van een dagje verlof

Spelers genieten van een dagje verlof

Geen training vandaag in Neerpede. John van den Brom heeft zijn spelers een dagje verlof gegeven. Morgen worden zo opnieuw op het appel verwacht en start de voorbereiding voor de partij van vrijdag tegen Charleroi. (LDH) Lees verder »

Hoe denkt Van den Brom over vertrek Kanu?

Hoe denkt Van den Brom over vertrek Kanu?

Als we de media mogen geloven, staat Kanu erg dicht bij Terek Grozny. Maar hoe denkt John van den Brom over deze transfer? Hoewel hij geen basisspeler is, is de Braziliaan wel een erg belangrijke speler voor de Nederlander. Lees verder »

Kanu wil Belg worden

Kanu wil Belg worden

Volgens de Concentra-kranten gaat Kanu de Belgische nationaliteit aanvragen. Deze zomer is de Braziliaan vijf jaar in ons land en dan kan dit. Of dit een invloed heeft op zijn transferbeslommeringen, is niet bekend. (GvA, HBvL) Lees verder »

Proto onzeker voor Charleroi

Proto onzeker voor Charleroi

Na zijn botsing met Beveren-speler D'Ulivo is Silvio Proto onzeker voor de partij van vrijdag tegen Charleroi. Een scan moet morgen aantonen hoe het met zijn geblesseerde vinger is en of hij kan spelen. Lees verder »

Thuis al 26 speeldagen ongeslagen

Thuis al 26 speeldagen ongeslagen

Al 26 speeldagen is Anderlecht thuis ongeslagen. Daarmee behoort paars-wit tot de Europese elite. Voetbal International berekende dat er nog maar tien teams zijn die dit seizoen geen enkele thuisnederlaag incasseerden. Lees verder »

 11-02-2013 

Nuytinck: "Hebben niet goed gespeeld"

Nuytinck:

"Het was een lastige wedstrijd die je moet winnen", aldus Nuytinck tegenover Sporza radio na de match tegen Waasland-Beveren. "Het is heel belangrijk om zo'n wedstrijd winnend af te sluiten, dat is ons gelukt." Lees verder »

Tornooi van Viarregio: selectie beloften

Tornooi van Viarregio: selectie beloften

Zondagochtend zijn de beloften van RSC Anderlecht vertrokken richting Italië om deel te nemen aan de 65e editie van het prestigieuze tornooi van Viarregio. René Peeters, U21-coach bij Paars-wit, selecteerde een 19-koppige kern. Lees verder »

Geen warm water na de wedstrijd

Geen warm water na de wedstrijd

Gelukkig voor Anderlecht kon Kanu nog de 1-2 maken, anders was het letterlijk als figuurlijk een koude douche geweest voor paars-wit. Na de wedstrijd was er namelijk geen warm water in de kleedkamer. Lees verder »

Moet ook Iakovenko schorsing vrezen?

Moet ook Iakovenko schorsing vrezen?

Een kwartier voor tijd ging Sacha Iakovenko hard op de enkel van Stijn De Smet staan. Scheidsrechter Boucout greep echter niet in. De kans bestaat dus dat Iakovenko op basis van tv-beelden zal gedagvaard worden. Lees verder »

Wasilewski te duur voor Krasnodar

Wasilewski te duur voor Krasnodar

Het Nieuwsblad weet dat Marcin Wasilewski dit weekend onderhandelde met Krasnodar. De Russen zijn echter niet bereid om Wasilewski een jaarsalaris van één miljoen euro te betalen. Legia Warschau zou ook terug interesse tonen. Lees verder »

Mbokani: "Het klikt met Kanu"

Mbokani:

Dieumerci Mbokani was er terug bij na zijn trip voor de Afrika Cup. Hij toonde weer zijn goudwaarde door een assist en een doelpunt. Het duo Mbokanu - Kanu maakte het de Waaslandse verdediging niet makkelijk. Lees verder »

Kanu wordt ploegmaat Legear

Kanu wordt ploegmaat Legear

Het lijkt erop dat Kanu zijn laatste match voor Anderlecht gespeeld heeft. Het Laatste Nieuws weet dat Anderlecht en Kanu een akkoord bereikt hebben met Terek Grozny. Enkel Kanu's management houdt houdt de transfer nog even tegen. Lees verder »

Reactie Deschacht

Reactie Deschacht

Ook Olivier Deschacht was het er mee eens dat het tegen Waasland-Beveren niet zo makkelijk ging als gehoopt: "Het ging vandaag weer moeizaam", zo vertelt de verdediger. Lees verder »

Handblessure voor Proto

Handblessure voor Proto

In een duel met D'Ulivo raakte Silvio Proto geblesseerd aan de hand. De aanvaller komt te laat en trapt zo tegen Proto's hand. Het spel werd stil gelegd omdat de doelman's vinger uit de kom ging. Lees verder »

 10-02-2013 

Sterckx lovend over Proto en Biglia

Sterckx lovend over Proto en Biglia

"Biglia heeft me het mooiste compliment uit m'n leven gegeven door te zeggen dat ik op een dag hem zal opvolgen", aldus Sterckx die op dit moment door Paars-wit aan Waasland-Beveren verhuurd wordt. Lees verder »

Praet: "Winnen is de enige optie"

Praet:

Dennis Praet blikt vooruit op de wedstrijd van deze avond: "We moeten maar één doel voor ogen hebben en dat is winnen", aldus de jonge speler. "Het klopt wel dat we voor de transferperiode beter speelden." Lees verder »

Bruno: "Waasland niet onderschatten"

Bruno:

"We proberen al onze wedstrijden voor play-off 1 te winnen zodanig onze voorsprong op de concurrenten zo groot mogelijk wordt", aldus Bruno in La Dernière Heure. Ook hij vindt dat Waasland best niet onderschat wordt. Lees verder »

Marecek gelukkig met eerste doelpunt

Marecek gelukkig met eerste doelpunt

Marecek hield een dubbel gevoel over aan de wedstrijd tegen VVV-Venlo. De Tsjech maakte zijn eerste doelpunt in zijn professionele loopbaan, maar kwam tegen degradatiekandidaat VVV-Venlo niet verder dan een puntendeling (2-2). Lees verder »

Beloften richting Viareggio

Beloften richting Viareggio

De beloften zijn deze ochtend van op de luchthaven van Charleroi richting Italië getrokken om er deel te nemen aan het Viareggio toernooi. De eerste match is voorzien op 11 februari tegen Rappresentativa Serie D. Lees verder »

 09-02-2013 

Marecek scoort eerste doelpunt

Marecek scoort eerste doelpunt

Het is Marecek eindelijk gelukt. De speler die aan Heerenveen verhuurd wordt, heeft zijn eerst doelpunt beet. Vanaf ruim 16 meter plaatste hij de bal keurig in het doel en scoorde zo de 1-2. Uiteindelijk werd het 2-2. Lees verder »

Gillet moest uitwijken voor andere wagen

Gillet moest uitwijken voor andere wagen

Gisteren vrijdag had Gillet een ongeluk met zijn Audi R8. Hij slipte op een ijsplek, blijkbaar omdat hij verrast werd door een onverwacht maneuver van een andere bestuurder in opleiding. Dat vertelt zijn moeder tegenover dhnet.be. Lees verder »

Anderlecht aast op Holly Tshimanga

Anderlecht aast op Holly Tshimanga

Paars-wit blijft op zoek naar jong talent en heeft sinds kort een oogje laten vallen op Holly Tshimanga, de jongere broer van Genk-verdediger Derick Tshimanga. De speler heeft nog geen profcontract bij Genk. (HBVL, voetbalnieuws) Lees verder »

Suarez bijna volledig fit

Suarez bijna volledig fit

Voor het eerste sinds zijn operatie was Suarez in staat een volledige week zonder beperkingen trainen. "Het is echter nog te vroeg voor een terugkeer", aldus Van den Brom. Lees verder »

Ook Juhasz mag gratis weg

Ook Juhasz mag gratis weg

Desondanks de transferperiode in België en het merendeel van de landen gesloten is probeert Anderlecht nog steeds een oplossing te vinden voor enkele spelers waaronder Juhasz. Lees verder »

Interview met Armenteros

Interview met Armenteros

Het Nieuwsblad kon Samuel Armenteros strikken voor een uitgebreid interview. De Zweeds-Cubaanse aanvaller, straks op de Freethiel allicht joker met dienst, straalt de passie uit waarvan het Astridpark welhaast moet gaan houden. Lees verder »

Russisch bod voor Kanu

Russisch bod voor Kanu

Het Laatste Nieuws meent dat Kanu dicht bij een vertrek staat. Een Russische club zou erg geïnteresseerd zijn en zelfs al een bod gedaan hebben bij Anderlecht. In Rusland sluit de transfermarkt pas eind deze maand. Lees verder »

VdB: "Gelukkig geen gekwetsten"

VdB:

Gisteren knalde Gillet tegen een boom nadat hij met zijn Audi R8 slipte op een ijsplek. Volgens Van den Brom was het een flinke smak. De trainer is dan ook blij dat Gillet heelhuids uit het wrak kwam. Lees verder »

Verboom definitief van Essevee

Verboom definitief van Essevee

Zulte Waregem heeft nog tot 15 maart om de optie op Verboom te lichten en is van plan dat ook te doen. Op de speler kleeft een vraagprijs van amper 200.000 euro; en dat voor een topper in wording. Lees verder »

 08-02-2013 

Najar: "Er terug bij tegen Mexico"

Najar:

Op dit moment vertoeft aanwinst Najar enkele dagen in Amerika, zaterdag zou hij echter al terug in het land zijn. Tegenover de Hondurese pers heeft de speler alvast laten weten dat hij er tegen Mexico terug bij is. Lees verder »

Beloften winnen met kleinste verschil (0-1)

Beloften winnen met kleinste verschil (0-1)

De beloften trokken vrijdagavond richting Brugge om de beloften van Cercle te bekampen. Ze gingen er winnen met 0-1 dankzij een doelpunt van Canesin. Dankzij deze overwinning blijft paars-wit aan de leiding van het klassement. Lees verder »

Wasilewski mag gratis vertrekken

Wasilewski mag gratis vertrekken

Marcin Wasilewski mag Anderlecht vandaag al gratis verlaten. Het contract van de Pool loopt af in juni, maar Herman Van Holsbeeck heeft aangegeven dat hij deze maand nog weg mag zonder dat Anderlecht een transferprijs vraagt. Lees verder »

Acheampong met beloften tegen Cercle

Acheampong met beloften tegen Cercle

Nieuwkomer Frank Acheampong is één van de 18 geselecteerden voor de beloftenmatch van deze avond tegen Cercle Brugge. Ook A-kernspelers Canesin, Heylen en Kaminski reizen mee naar Brugge, net als de Senegalese tester Daf. Lees verder »

De Boeck over Waasland-Beveren vs. RSCA

De Boeck over Waasland-Beveren vs. RSCA

Zondag gaat Anderlecht in de Jupiler Pro League op bezoek bij Waasland-Beveren. Met Glen De Boeck staat er een oude bekende van paars-wit aan het roer bij de Waaslanders. "Dit is veel meer dan een prestigeduel", aldus De Boeck. Lees verder »

Kljestan langer bij Anderlecht

Kljestan langer bij Anderlecht

Sacha Kljestan heeft zijn contract bij Anderlecht met twee jaar verlengd, tot eind juni 2016. "Ik ben erg tevreden met de contractverlenging. Hieruit blijkt dat de club veel respect heeft voor mijn inzet en mijn prestaties." Lees verder »

Gillet ongedeerd na auto-ongeval

Gillet ongedeerd na auto-ongeval

Guillaume Gillet heeft vanmorgen een ongeval gehad met zijn auto. De verdediger was op weg naar Anderlecht toen hij slipte op een ijsplek en tegen een boom terecht kwam. Gillet kwam er met de schrik vanaf. Lees verder »

Senegalees Daf test bij beloften

Senegalees Daf test bij beloften

Tijdens de beloftenwedstrijd tegen Standard van vorige vrijdag speelde met Mohamed Daf een 18-jarige tester uit Senegal mee. De polyvalente middenvelder maakte een prima indruk en zal ook straks tegen Cercle Bruggen meespelen. Lees verder »

Contractverlenging Jovanovic ligt klaar

Contractverlenging Jovanovic ligt klaar

Herman Van Holsbeeck had woensdag een eerste gesprek met de manager van Milan Jovanovic over een contractverlenging. De manager kreeg van de Raad van Bestuur groen licht om de Serviër langer bij paars-wit te houden. Lees verder »

 07-02-2013 

Grote korting in de RSCA fanshop

Grote korting in de RSCA fanshop

In de fanshop van RSC Anderlecht worden vanaf vandaag alle witte away-shirts aangeboden met een grote korting van 25%. Haast je, want de actie geldt tot de stock is uitgeput… (rsca.be) Lees verder »

Stadiondossier: Anderlecht neemt nota

Stadiondossier: Anderlecht neemt nota

De gemeente Anderlecht heeft een advies uitgesproken over de uitbreiding van het Constant Vanden Stock stadion. RSC Anderlecht neemt nota van het advies en herinnert eraan dat dit advies niet bindend is. Lees verder »

Ferencvaros oplossing voor Juhasz?

Ferencvaros oplossing voor Juhasz?

Komt de oplossing voor Roland Juhasz uit zijn vaderland? Volgens de krant Nemzeti Sport toont Ferencvaros interesse in de verdediger. In Hongarije is de transfermarkt nog open tot 21 februari. (Voetbalkrant.com) Lees verder »

Kljestan vervolgd voor elleboog

Kljestan vervolgd voor elleboog

De Tuchtcommissie van de KBVB zal Sacha Kljestan vervolgen voor zijn elleboog tegen Standard. Scheidsrechter Gumienny had deze actie niet opgemerkt en dus riskeert de Amerikaan een schorsing op basis van tv-beelden. Lees verder »

Uitslagen interlands Anderlecht-spelers

Uitslagen interlands Anderlecht-spelers

Een aantal spelers van Anderlecht kwam gisterenavond in actie met hun nationale ploeg. De meesten speelden oefenmatchen, maar Sacha Kljestan speelde met de VS in het kader van de WK-kwalificatie. Hij verloor met 2-1 in Honduras. Lees verder »

Geen beroep tegen schorsing Jovanovic

Geen beroep tegen schorsing Jovanovic

Anderlecht besliste gisteren om niet in beroep te gaan tegen de schorsing van Milan Jovanovic. De Serviër mist dus de wedstrijden tegen Waasland-Beveren (10 februari), Charleroi (15 februari) en Club Brugge (24 februari). (HLN) Lees verder »

Najar even terug naar Verenigde Staten

Najar even terug naar Verenigde Staten

Nu hij toch geblesseerd is, is Andy Najar even naar de Verenigde Staten vertrokken om een aantal administratieve zaken af te handelen. De Hondurees blesseerde zich aan de enkel en is twee à drie weken out. (HLN) Lees verder »

 06-02-2013 

Jovanovic: "Ik ben gewoon te emotioneel"

Jovanovic:

Zelfs een vurig pleidooi van Milan Jovanovic zelf kon de Geschillencommissie niet overtuigen zijn schorsing in te korten. Jova baseerde zijn verdediging op het feit dat hij te emotioneel is. "Ik ben geen vuile speler", besloot hij Lees verder »

Najar meteen enkele weken out

Najar meteen enkele weken out

Andy Najar zal nog even moeten wachten op zijn debuut voor Anderlecht. De blessure die hij maandag op training opliep is erger dan verwacht. De Hondurees zal enkele weken buiten strijd zijn. (HNB) Lees verder »

Hassan tipt Anderlecht over spits Gaafar

Hassan tipt Anderlecht over spits Gaafar

Het Laatste Nieuws weet dat de Egyptische spits Ahmed Gaafar eerstdaags wordt aangeboden bij Anderlecht. De 27-jarige aanvaller is komende zomer einde contract bij Zamalek en het is Ahmed Hassan die hem Anderlecht aanraadt. Lees verder »

Mbokani traint terwijl rest verlof heeft

Mbokani traint terwijl rest verlof heeft

Weinig activiteit gisteren in Neerpede. Heel wat spelers zijn weg voor interland voetbal en de overige genoten van een dagje verlof. Wel aanwezig was Dieumerci Mbokani. De spits trainde alleen om fit te raken tegen zondag. Lees verder »

Belgische beloften gelijk tegen Spanje

Belgische beloften gelijk tegen Spanje

In een oefeninterland hebben de beloften van België en Spanje 1-1 gelijk gespeeld. Via Barcelona-talent Deulofeu kwam Spanje op voorsprong, maar Hannes Van der Brugge van AA Gent maakte gelijk met een knap afstandschot. Lees verder »

 05-02-2013 

Uitbreiding van ons mobiele aanbod

Uitbreiding van ons mobiele aanbod

Anderlecht online investeert in het beschikbaar stellen van zijn inhoud via mobiele toestellen. Naast een mobiele site en een participatie in een iPhone applicatie, kan u nu ook Google Currents gebruiken. Lees verder »

Marecek wil bij Heerenveen blijven

Marecek wil bij Heerenveen blijven

Bij Anderlecht kreeg hij amper speelkansen, bij Heerenveen is Lukas Marecek regelmatig verzekerd van een basisplaats. De speler wil graag bij de Nederlands club blijven maar de club zelf heeft nog niets beslist. Lees verder »

Schorsing Jovanovic bevestigd

Schorsing Jovanovic bevestigd

De Geschillencommissie heeft de schorsing van drie wedstrijden voor Milan Jovanovic bevestigd. Anderlecht kan nog wel in beroep gaan tegen deze schorsing, wat de club ook van plan is. Lees verder »

Mag Juhasz gratis weg?

Mag Juhasz gratis weg?

Het lijkt er op dat het game over is voor Juhasz bij Anderlecht. De Hongaar heeft sinds 19 oktober niet meer gespeeld en als klap op de vuurpijl werd hij ook niet meer geselecteerd voor de nationale ploeg. Lees verder »

Westland-parking wordt betalend

Westland-parking wordt betalend

Om te vermijden dat iedereen die gratis wil parkeren zijn auto op de Westland-parking komt zetten, komen er binnenkort toegangs-poorten. Er zal een forfaitaire vergoeding gelden van 5 euro. (dhnet) Lees verder »

Blessure voor Najar

Blessure voor Najar

Kersverse aanwinst Andy Najar heeft tijdens training een blessure opgelopen. Hij reist bijgevolg niet af naar zijn thuisland om het later op te nemen tegen de nationale ploeg van de Verenigde Staten. (dhnet) Lees verder »

Paars-wit volgt Egyptische middenvelder

Paars-wit volgt Egyptische middenvelder

De transferperiode is nog maar pas afgesloten of de eerste nieuwe berichten omtrent toekomstige transfers duiken al op in de media. Zo zou Anderlecht, volgens de Afrikaanse pers, Hosni Abd-Rabou van Al-Nasr volgen. Lees verder »

Van den Brom in discussie met Gumienny

Van den Brom in discussie met Gumienny

Na afloop van de topper tegen Standard kwam het in de spelertunnel tot een pittige discussie tussen John van den Brom en scheidsrechter Serge Gumienny. Deze maakte hiervan melding in zijn rapport, maar een straf komt er niet. Lees verder »

Anderlecht wil twee matchen voor Jovanovic

Anderlecht wil twee matchen voor Jovanovic

Het bestuur van Anderlecht vindt een schorsing van twee wedstrijden voldoende voor Milan Jovanovic. Door in beroep te gaan hoopt het Jovanovic te kunnen opstellen tegen Club Brugge. Vanmiddag om 12.15 uur komt het beroep voor. Lees verder »

Ook schorsing voor Kljestan?

Ook schorsing voor Kljestan?

Niet alleen Milan Jovanovic heeft een schorsing aan zijn been, mogelijk zal ook Sacha Kljestan voor de Geschillencommissie moeten verschijnen. Net na de 1-2 zette de speler in een duel zijn elleboog in de nek van Yoni Buyens. Lees verder »

 04-02-2013 

RSC Anderlecht zoekt jonge talenten

RSC Anderlecht zoekt jonge talenten

RSC Anderlecht en BNP Paribas Fortis organiseren op maandag 11 en dinsdag 12 februari 2013 voor de tweede keer haar "RSCA Talent Days", en dit voor voetballers geboren in 2002, 2003, 2004 en 2005. Lees verder »

Overzicht internationals

Overzicht internationals

Heel wat spelers zijn opgeroepen voor interlandverplichtingen. Ook bij Anderlecht is er deze week sprake van een leegloop. RSCA.be maakte een overzicht. Lees verder »

Duivels trainen in Neerpede

Duivels trainen in Neerpede

De Rode Duivels trainen vandaag en morgen opnieuw in het trainingscomplex te Neerpede om hun vriendschappelijke wedstrijd nu woensdag tegen Slowakije voor te bereiden. (rsca.be) Lees verder »

Vandenbempt over Anderlecht - Standard

Vandenbempt over Anderlecht - Standard

In zijn wekelijkse analyse blikt sportjournalist Peter Vandenbempt ondermeer terug op de wedstrijd van Anderlecht tegen Standard. De analist ziet Sporting verslappen, want het gebrachte voetbal was niet schitterend te noemen. Lees verder »

Anderlecht domineert in jeugdselecties

Anderlecht domineert in jeugdselecties

Onder trainer van den Brom trekt Anderlecht de kaart van de jeugd. Spelers als Dennis Praet en Massimo Bruno zijn een vaste waarde geworden in het elftal. De site voetbalbelgie ging ook eens kijken in de nationale selecties. Lees verder »

Directie roept Jovanovic bij zich

Directie roept Jovanovic bij zich

De directie van Anderlecht zal Milan Jovanovic ter verantwoording roepen voor zijn rode kaart tegen Standard. Mogelijk legt de club hem een sanctie op. De speler revancheerde zich kort voor rust tegenover Daniel Opare. Lees verder »

Twaalf relschoppers opgepakt na wedstrijd

Twaalf relschoppers opgepakt na wedstrijd

Na de wedstrijd tegen Standard is het tot een confrontatie gekomen tussen de politie en een aantal supporters. De relschoppers bekogelden de politie met alles wat ze konden vinden, van straatstenen tot parasols en cafémeubilair. Lees verder »

Proto en Odoi hard voor Jovanovic: "Dom"

Proto en Odoi hard voor Jovanovic:

De spelers van Anderlecht toonden zich na de topper tegen Standard erg ontgoocheld in Milan Jovanovic. "Onaanvaardbaar", zegt Silvio Proto. Ook Dennis Odoi kan er niet om lachen: "Zoveel ervaring en je zo laten gaan..." Lees verder »

Kljestan zonder snor

Kljestan zonder snor

De wedstrijd tegen Standard leverde Anderlecht niet alleen één punt op maar ook een snorloze Sacha Kljestan. De speler had voorgenomen om die snor niet meer af te scheren zolang Anderlecht bleef winnen. Lees verder »

 03-02-2013 

Voorbeschouwing: Anderlecht - Standard

Voorbeschouwing: Anderlecht - Standard

Straks om 18u wordt er in het Astridpark afgetrapt voor de wedstrijd Anderlecht - Standard. Mbokani is er niet bij en Kljestan is terug in het elftal te vinden na het uitzitten van een schorsing tijdens de bekerwedstrijd. Lees verder »

 02-02-2013 

Veel interesse in Mbokani

Veel interesse in Mbokani

Of Mbokani in juni bij Anderlecht vertrekt is nog de vraag. Feit is dat er verschillende clubs interesse tonen in de Gouden Schoen, dat vertelde Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

Dames verliezen van Lierse: 2-4

Dames verliezen van Lierse: 2-4

Deze namiddag ontvingen de Anderlecht-dames de vrouwen van Lierse. De pallieters konden de wedstrijd winnen met 2-4. Anderlecht blijft in de Bene League A laatste met nul punten uit twee wedstrijden. Lees verder »

Selectie Anderlecht - Standard

Selectie Anderlecht - Standard

Morgen speelt Anderlecht thuis tegen Standard. Naar aanloop van deze wedstrijd heeft van den Brom zijn selectie bekendgemaakt. Zoals verwacht is Mbokani er niet bij. De trainer kan trouwens rekenen op een volledig fitte kern. Lees verder »

Steegen: "Volgens de regels gehandeld"

Steegen:

Zoals gisterenavond nog gemeld is de FIFA een onderzoek gestart naar de geboortedatum van de Anderlecht-belofte Chancel Mbemba Mangulu. Er circuleren maar liefst 4 verschillende geboortedatums voor de speler. Lees verder »

Wist je dat ...

Wist je dat ...

Anderlecht heeft de beste defensie in de competitie met amper 20 tegengoals maar Standard hield al tien keer de nul, twee keer meer dan paars-wit. RSCA heeft dan weer met Iakovenko de efficiëntste speler van de competitie. Lees verder »

Anderlecht jaagt op clubrecord

Anderlecht jaagt op clubrecord

Anderlecht kan tegen Standard zijn twaalfde competitiezege op rij boeken Daarmee zou Anderlecht voor dit seizoen FC Barcelona evenaren. Tussen 20 oktober en 13 januari boekte Barcelona maar liefst 12 zegen op een rij. Lees verder »

Van Holsbeeck over transfer Vanden Borre

Van Holsbeeck over transfer Vanden Borre

De transferperiode is voorbij, eindelijk heeft Van Holsbeeck wat rust. Paars-wit verraste vooral met het aantrekken van Vanden Borre. Het was de speler zelf die Van Holsbeeck heeft overtuigd om hem een kans te geven. Lees verder »

Beloften geven goede voorbeeld

Beloften geven goede voorbeeld

De beloften van Anderlecht hebben gisteren met 4-2 gewonnen tegen Standard. Zowel David Henen als Nabil Jaadi scoorden twee keer. Morgen speelt ook de A-ploeg tegen de Rouches. Hopelijk doen zij even goed. Lees verder »

 01-02-2013 

Onderzoek naar geboortedatum Mbemba

Onderzoek naar geboortedatum Mbemba

De FIFA is een onderzoek gestart om de ware geboortedatum van de Congolese Anderlecht-belofte Chancel Mbemba Mangulu te achterhalen. Voor de verdediger circuleren er momenteel immers vier geboortedatums. Lees verder »

Mbokani krijgt Gouden Schoen op 15 februari

Mbokani krijgt Gouden Schoen op 15 februari

Mbokani krijgt op 15 februari voor de aftrap van de wedstrijd tegen Charleroi zijn Gouden Schoen. Dat maakte RSCA vandaag bekend. De speler zelf was bij de uitreiking niet aanwezig omdat hij aan de slag was op de Africa Cup. (HLN) Lees verder »

Signeersessie met Praet, Heylen en Bruno

Signeersessie met Praet, Heylen en Bruno

RSC Anderlecht laat weten dat er op maandag 11 februari een signeersessie voorzien is met Michaël Heylen, Dennis Praet en Massimo Bruno. De drie spelers zijn dan in de fanshop aanwezig van 14.00 tot 15.30 uur. (rsca.be) Lees verder »

Het penaltysyndroom van Anderlecht

Het penaltysyndroom van Anderlecht

Anderlecht miste tegen Genk al de negende penalty van het seizoen. De website Nr10.be legde de kwestie voor bij Jef Brouwers. De sportpsycholoog legt uit hoe deze negatieve spiraal kan doorbroken worden. Lees verder »

Transferwinter: wie raakte er niet weg?

Transferwinter: wie raakte er niet weg?

Afgelopen nacht sloot de transfermarkt in West-Europa. Anderlecht slaagde erin heel wat jongens van de hand te doen. Maar niet iedereen die weg mocht/wilde, versierde een transfer. Nochtans waren enkelen er erg dichtbij. Lees verder »

Najar nog niet tegen Standard

Najar nog niet tegen Standard

Aanwinst Andy Najar is nog niet speelgerechtigd voor de wedstrijd tegen Standard nu zondag. Volgende week keert hij al terug naar Amerika om het met Honduras op te nemen tegen Sacha Kljestan en de Verenigde Staten. (dhnet) Lees verder »

Kouyaté raakt fit voor Standard

Kouyaté raakt fit voor Standard

Cheikhou Kouyaté liet gisteren een echografie nemen van zijn ribblessure. Deze blijkt mee te vallen en de Senegalees kan zondag aantreden tegen Standard. Ook Ronald Vargas traint weer mee met de groep. (HNB) Lees verder »