Archieven

 29-02-2012 

"Chelsea was te hoog gegrepen voor Lukaku"

Romelu Lukaku verhuisde in augustus vorig jaar voor twaalf miljoen euro naar Chelsea, maar de spits komt bij de Blues nauwelijks aan spelen toe. Philippe Collin, secretaris-generaal van Anderlecht, is niet helemaal verrast. Lees verder »

Uitbreiding webteam

Uitbreiding webteam

Ben je goed in Engels, Duits of Spaans? Ben je Anderlecht fan? Word dan snel lid van ons webteam en werk zo mee aan de grootste Anderlecht fansite ter wereld, met dagelijks tussen de 15.000 en 40.000 bezoekers! Lees verder »

Vernieuwing fotosectie !

Vernieuwing fotosectie !

Anderlecht-online is reeds 12 jaar als fansite actief. Tijdens die tijd, bouwde onze site een groot foto-archief op. Dankzij de verhuis naar Flickr als foto hostingplatform, beschikken we nu over een aantal extra mogelijkheden. Lees verder »

Brussels nog steeds boos op Anderlecht

Brussels nog steeds boos op Anderlecht

De relatie tussen Anderlecht en Brussels-voorzitter Johan Vermeersch lijkt opnieuw erg slecht te zijn. Vermeersch kan niet lachen met de transfer van Aoulad en de spelers die Brussels huurt, vindt hij geen meerwaarde brengen. Lees verder »

Neerpede is nog niet helemaal klaar

Neerpede is nog niet helemaal klaar

In oktober vorig jaar opende Anderlecht officieel zijn nieuw opleidingscentrum in Neerpede. Het complex is echter nog niet volledig klaar. Dit en de volgende jaren gaat er nog heel wat bijgebouwd worden. Lees verder »

Overzicht interlands Anderlecht-spelers

Overzicht interlands Anderlecht-spelers

Een resem spelers van Anderlecht is deze week weg met hun nationale ploeg. Vijf spelers van de a-kern zijn opgeroepen en ook voor de Belgische jeugdelftallen levert Anderlecht spelers. Zo scoorde Dennis Praet gisteren twee keer. Lees verder »

Invaller Jovanovic wint met Servië

Invaller Jovanovic wint met Servië

De Servische nationale voetbalploeg heeft gisteren een vriendschappelijke interland op Cyprus tegen Armenië met 2-0 gewonnen. Kuzmanovic en Ivanovic scoorden. Milan Jovanovic viel in na 69 minuten. (GvA) Lees verder »

 28-02-2012 

Voetbalkenners doen zegje over Jovanovic

Voetbalkenners doen zegje over Jovanovic

Door de mindere resultaten van de voorbije weken rommelt het in de kleedkamer van Anderlecht. Silvio Proto uitte na het gelijkspel op Lierse zijn ongenoegen over sommige spelers en doelde daarmee vooral op Milan Jovanovic. Lees verder »

Kouyaté kiest definitief voor Senegal

Kouyaté kiest definitief voor Senegal

Cheikhou Kouyaté heeft definitief voor Senegal gekozen. Dat liet de verdediger weten vlak voor zijn vertrek richting Zuid-Afrika. "Dit is de keuze van mijn hart. Mijn ouders vinden het oké, iedereen is blij", luidt het in LDH. Lees verder »

Jovanovic wekt steeds meer irritatie op

Jovanovic wekt steeds meer irritatie op

De Anderlecht-spelers ergeren zich steeds meer aan Milan Jovanovic. Vooral Silvio Proto kan het niet hebben dat de Serviër zijn ploegmaats bekritiseerd zonder zelf goed te spelen. Na de match tegen Lierse uitte hij z'n ongenoegen. Lees verder »

Anderlecht organiseert talentdagen

Anderlecht organiseert talentdagen

Begin april zal Anderlecht 800 jonge Belgische voetballers uitnodigen voor zogenaamde 'talentdagen'. De jongeren kunnen hun kunde tonen en wie goed genoeg is, mag voor Anderlecht komen voetballen. Lees verder »

Lukaku en Musonda opgeroepen voor beloften

Lukaku en Musonda opgeroepen voor beloften

Jordan Lukaku en Lamisha Musonda zijn in extremis opgeroepen voor de belofteninterland van morgen tegen Engeland. Zij komen samen met D'Haene (Cercle) en De Greef (Westerlo) in de plaats van enkele spelers die moeten afzeggen. Lees verder »

 27-02-2012 

De Sutter blijft in beeld bij PSV

De Sutter blijft in beeld bij PSV

Tom De Sutter kon deze winter naar PSV, maar Anderlecht weigerde mee te werken aan een transfer. Onder meer coach Ariël Jacobs stelde zijn veto tegen een vertrek van de spits. Maar PSV geeft de strijd om De Sutter nog niet op. Lees verder »

Kljestan alsnog bij Amerikaanse selectie

Kljestan alsnog bij Amerikaanse selectie

De Amerikaanse nationale ploeg speelt deze week een interland tegen Italië. Bondscoach Jurgen Klinsmann heeft omwille van de vele geblesseerden twee extra spelers opgeroepen: Sacha Kljestan (Anderlecht) en Brek Shea (FC Dallas). Lees verder »

Proto: "Als het niet gaat, moet je knokken"

Proto:

Silvio Proto moest Anderlecht tegen lierse enkele keren behoeden voor een achterstand. De doelman was achteraf streng voor zijn ploegmaats. "We speelden niet als team. Sommigen gaven zich 100 procent, anderen niet", aldus Proto. Lees verder »

Gillet niet mee naar Griekenland

Gillet niet mee naar Griekenland

Woensdag spelen de Rode Duivels in Heraklion een interland tegen Griekenland. Guillaume Gillet zal er alvast niet bij zijn. De middenvelder blijft met goedkeuring van Leekens in ons land om zijn hoogzwangere vrouw bij te staan. Lees verder »

Jacobs: "Veel te weinig gebracht als ploeg"

Jacobs:

Anderlecht wou op Lierse de Europese uitschakeling tegen AZ doorspoelen met een zege, maar slaagde daar niet in. "Ik ben niet tevreden met het resultaat en niet met het geleverde spel", aldus coach Ariël Jacobs in Het Nieuwsblad. Lees verder »

Kouyaté: "Dit was Anderlecht onwaardig"

Kouyaté:

Ook Cheikhou Kouyaté besefte dat Anderlecht een povere prestatie leverde tegen Lierse. "We zijn ontgoocheld, want dit is Anderlecht onwaardig", gaf de Senegalese verdediger toe. "We hebben niet gedaan wat we moesten doen." Lees verder »

Gillet: "Beschaamd over mijn prestatie"

Gillet:

Guillaume Gillet werd tegen Lierse na één helft gewisseld voor Fernando Canesin. "Ik ben beschaamd over mijn prestatie", zo zegt Gillet in Het Nieuwsblad. "Het was zelfs een vierdeprovincialer onwaardig. Dat erken ik." Lees verder »

Juhasz: "Deze kaart was niet bewust"

Juhasz:

Nog geen kwartier was er gespeeld toen Roland Juhasz tegen Lierse zijn tiende gele kaart van het seizoen pakte. De verdediger mist hierdoor de volgende twee matchen: thuis tegen Cercle Brugge en uit bij Sint-Truiden. Lees verder »

Anderlecht blijft steken op 0-0 bij Lierse

Anderlecht blijft steken op 0-0 bij Lierse

In een erg matige partij is Anderlecht niet verder geraakt dan een scoreloos gelijkspel tegen Lierse. Anderlecht leek zijn Europese kater nog niet verteerd te hebben en ook de thuisploeg kwam niet verder dan twee deftige kansen. Lees verder »


 26-02-2012 

Voorbeschouwing: Lierse - Anderlecht

Voorbeschouwing: Lierse - Anderlecht

Na de ontgoocheling tegen AZ moet Anderlecht proberen de draad opnieuw op te nemen. Voor de partij tegen Lierse stellen zich twee vragen: pakt Juhasz zijn tiende gele kaart en wie wordt de dupe van de Europese uitschakeling? Lees verder »

 25-02-2012 

Jacobs: "Steek geen energie in analisten"

Jacobs:

Anderlecht én Ariël Jacobs krijgen in de media de wind van voren van verschillende voetbalanalisten. Toen daar gisteren een opmerking over werd gemaakt op de persconferentie, reageerde de coach van paars-wit cynisch. Lees verder »

"Jacobs durft Jovanovic niet te vervangen"

Aad de Mos, de voormalige Nederlandse coach van Anderlecht, toont zich in de kranten erg kritisch over zijn ex-ploeg. "Anderlecht teert te veel op individuele kwaliteiten en voetbalt niet als team", is één van zijn verwijten. Lees verder »

Mbokani nog niet klaar voor Congo

Mbokani nog niet klaar voor Congo

Congo speelt volgende week een kwalificatiematch voor de Afrika Cup 2013 tegen de Seychellen, maar moet dat doen zonder Dieumerci Mbokani. De spits van Anderlecht weigerde zijn selectie. Bondscoach Claude Le Roy toont begrip. Lees verder »

Molins viert comeback tegen U21 Gent

Molins viert comeback tegen U21 Gent

De beloften van Anderlecht hebben vrijdagavond met 0-2 verloren van AA Gent. Voor de jongens van Geert Emmerechts was het de eerste competitiewedstrijd na het toernooi in Viareggio. Guillermo Molins maakte zijn wederoptreden. Lees verder »

 24-02-2012 

Selectie: Lierse - Anderlecht

Selectie: Lierse - Anderlecht

Na de Europese uitschakeling tegen AZ moet Anderlecht zondag de knop omdraaien op het veld van Lierse. Coach Ariël Jacobs selecteerde een 20-koppige kern. Behrang Safari (spierverrekking) is er niet bij wegens onvoldoende fit. Lees verder »

Vandewalle: "Anderlecht speelde te traag"

Vandewalle:

Ook Ludo Vandewalle, Chef Sport bij Het Nieuwsblad, blikt terug op de uitschakeling van Anderlecht en Club Brugge in de Europa League. "De lichte euforie die in de groepsfase was ontstaan, maakt plaats voor de harde realiteit." Lees verder »

'Barcelona meldt zich in race om Suarez'

'Barcelona meldt zich in race om Suarez'

Ondanks de uitschakeling van Anderlecht blijft Matias Suarez indruk maken in Europa. Zo verdiende zijn volley op de paal tegen AZ een beter lot. Volgens het Engelse Metro zou nu ook topclub FC Barcelona de Argentijn volgen. Lees verder »

"Misschien was dit Champions League-niveau"

Milan Jovanovic bleef nuchter in zijn wedstrijdanalyse. "We hebben de kwalificatie in de terugmatch uit handen gegeven. Ik ben heel ongelukkig over het resultaat, maar niet ontgoocheld over het spel want we verdienden te winnen." Lees verder »

Kouyaté: "Nu absoluut kampioen worden"

Kouyaté:

“Dit laat een heel wrang gevoel na”, zo begon Cheikhou Kouyaté zijn uitleg na de partij tegen AZ. “De twee matchen waren met elkaar te vergelijken. Alleen hebben wij de kans op een uitgoal laten liggen en deed AZ dat vandaag wel." Lees verder »

Juhasz: "AZ mag naar de kerk gaan"

Juhasz:

Ook Roland Juhasz vond dat Anderlecht meer verdiende dan de uitschakeling. "We zijn zowel de eerste als de tweede helft sterk gestart, maar we waren telkens ongelukkig in de afwerking", aldus de Hongaarse verdediger. Lees verder »

Suarez: "We hadden gewoon moeten winnen"

Suarez:

Matias Suarez was erg aangeslagen na de Europese uitschakeling. "Dit is heel triest", aldus de Argentijn. "Dit is een droom die aan diggelen wordt geslagen. Niet alleen mijn droom, maar die van de hele ploeg én de club." Lees verder »

Jacobs: "De bal wilde niet binnen"

Jacobs:

Ontgoocheld, zo stond Ariël Jacobs na de match de pers te woord. Maar hij toonde zich wel een sportieve verliezer. "AZ liet zien tot wat ze in staat zijn. Voor de heenwedstrijd kregen ze een negen op tien. Ze gaan verdiend door." Lees verder »

Paal en Martens nekken Anderlecht

Paal en Martens nekken Anderlecht

Na een nieuwe nederlaag tegen AZ zit het Europees avontuur van Anderlecht er op. Paars-wit begon nochtans furieus met drie prima kansen in de eerste vijf minuten, maar het was oud-speler Maarten Martens die de doodsteek gaf. Lees verder »


 23-02-2012 

Gillet enige paars-witte Rode Duivel

Gillet enige paars-witte Rode Duivel

Guillaume Gillet is de enige speler van Anderlecht die door Georges Leekens is opgeroepen voor de oefeninterland van volgende woensdag in Griekenland. De wedstrijd wordt gespeeld op Kreta en begint om 20.30 uur Belgische tijd. Lees verder »

Verbeek: "Ik verwacht een ander Anderlecht"

Verbeek:

Na de glansprestatie tegen Anderlecht ging AZ zondag met 3-0 onderuit tegen Utrecht. Hallo coach Verbeek? "Ik hoop dat wat ons daar overkwam iets met mijn spelers doet, anders gebeurt het weer." Maarten Martens heeft alvast zin. Lees verder »

AC Milan en Liverpool sturen scout

AC Milan en Liverpool sturen scout

Anderlecht - AZ zal vanavond worden bijgewoond door een resem scouts. Zo sturen onder meer AC Milan, Liverpool (dat interesse toont in Mbokani) en Borussia Dortmund een mannetje naar het Vanden Stock-Stadion. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - AZ

Voorbeschouwing: Anderlecht - AZ

Vanavond staat Anderlecht voor de zware taak om de 1-0 nederlaag uit de heenmatch tegen AZ om te buigen in kwalificatie voor de 1/8e finales van de Europa League. Safari en ook Marecek zijn niet fit. Lukaku komt zo in de kern. Lees verder »

Argentijn Fantin komt voor nieuwe stage

Argentijn Fantin komt voor nieuwe stage

Matias Fantin, een 16-jarige verdedigende middenvelder van Union Santa Fé, komt zondag opnieuw naar Anderlecht voor een testperiode. Zijn ploegmaat Juan Ignacio Cavallaro (17) komt mogelijk mee. Indien niet, dan komt hij in juni. Lees verder »

 22-02-2012 

Gillet: "AZ meteen bij de keel grijpen"

Gillet:

Hoewel Anderlecht morgen start met een nederlaag in de rugzak, gelooft Guillaume Gillet dat paars-wit Europees kan doorstoten. "Thuis kunnen we uitstekende statistieken voorleggen", zegt hij. "En we kunnen weer rekenen op Suarez." Lees verder »

"AZ is buitenshuis een stuk minder sterk"

AZ leed dit seizoen in de competitie al vijf uitnederlagen. Het Nieuwsblad trok naar enkele Belgen die met hun club AZ versloegen. "Kies voluit voor de aanval en scoor snel, zo breng je hen aan het twijfelen", luidt de tip. Lees verder »

"Jovanovic is niet gelukkig op de bank"

Na een frusterend jaar bankzitten heeft Milan Jovanovic het voetbalgeluk terug gevonden bij Anderlecht. Volgens John Edwards, journalist bij Daily Mail, was Liverpool te hoog gegrepen. "Bij een Engelse middenmoter past hij wel." Lees verder »

Verleden geeft Anderlecht 40 procent kans

Verleden geeft Anderlecht 40 procent kans

In het verleden begon Anderlecht tien keer aan een Europese return met een 1-0 nederlaag uit de heenmatch. Vier keer kon paars-wit alsnog doorstoten. De laatste keer gebeurde dit in 2004, toen versloeg het Benfica thuis met 3-0. Lees verder »

Martens kan morgen spelen tegen Anderlecht

Martens kan morgen spelen tegen Anderlecht

AZ zal morgen normaal gezien kunnen rekenen op Maarten Martens. De Belg verzwikte zondag tegen Utrecht zijn voet en moest vervangen worden. De blessure valt echter goed mee, zodat Martens morgen zal kunnen aantreden. (HNB) Lees verder »

Krijgt Deschacht voorkeur op Safari?

Krijgt Deschacht voorkeur op Safari?

Behrang Safari hervat normaal gezien vandaag de training. De Zweed liep vorige week geen scheur op, maar slechts een verrekking. Toch is de kans groot dat Deschacht morgen in de basis begint in de terugmatch tegen AZ. Lees verder »

Anderlecht gaat Colombiaanse markt volgen

Anderlecht gaat Colombiaanse markt volgen

Anderlecht gaat nauw samenwerken met spelersmakelaar Axel Smeets. Deze oud-jeugdspeler van paars-wit zal voor Anderlecht de Colombiaanse markt verkennen. Paars-wit hoopt er een vervanger te vinden voor Juhasz of Biglia. (HNB) Lees verder »

Safari opgeroepen voor Zweden

Safari opgeroepen voor Zweden

Anderlecht-verdediger Behrang Safari is door de Zweedse bondscoach Erik Hamren opgeroepen voor de Zweedse nationale ploeg. Zweden werkt op 29 februari een vriendschappelijke interland af in en tegen Kroatië. (GvA) Lees verder »

Innaurato: "Veel geleerd van Namurois"

Innaurato:

Ook de physical trainer van Anderlecht, Mario Innaurato (foto), is diep getroffen door de dood van collega en vriend Guy Namurois. "Op menselijk vlak was hij als een grote broer voor me", laat Innaurato in een persbericht weten. Lees verder »

Ook Anderlecht rouwt om Namurois

Ook Anderlecht rouwt om Namurois

Zondag overleed Guy Namurois, de physical coach van Standard, na een hartaanval. Anderlecht drukt in een persbericht zijn medeleven uit. "Het Belgische voetbal heeft een grote professional verloren", aldus Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

 21-02-2012 

Mbenza en Kabangu: "Willen graag blijven"

Mbenza en Kabangu:

Begin maart moet Anderlecht beslissen of het Patou Kabangu en Bedi Mbenza (foto) definitief overneemt van Mazembe. Zelf hopen ze alvast van wel. "Onze aanpassing verloopt zeer goed en hopelijk mogen we blijven", zo zeggen ze. Lees verder »

Minder afval na match door nieuwe bekers

Minder afval na match door nieuwe bekers

De kosten voor de afvalopruiming rond het stadion na een match van Anderlecht zijn in januari met 64 % gedaald. De reden: voortaan wordt drank verkocht in herbruikbare bekers. De afvalberg wordt hierdoor 20 tot 25 % kleiner. Lees verder »

Anderlecht scout Aalst-speler Depoitre

Anderlecht scout Aalst-speler Depoitre

Een scout van Anderlecht was vrijdag aanwezig tijdens Eendracht Aalst - Brussels om Laurent Depoitre te bekijken. Depoitre is een 23-jarige spits die in zestig competitiematchen al 24 keer scoorde voor de Ajuinen. Lees verder »


 20-02-2012 

Diandy: "Eindelijk weer Anderlecht-niveau"

Diandy:

Cristophe Diandy kon dit seizoen op uitleenbasis bij OH Leuven nog niet vaak overtuigen. Zaterdag tegen Cercle speelde hij wel een sterke match. "Volgend seizoen wil ik weer in de a-kern van Anderlecht zitten", zo zegt Diandy. Lees verder »

A'lecht en Roeselare bespreken samenwerking

A'lecht en Roeselare bespreken samenwerking

Het lijkt er sterk op dat Anderlecht en Roeselare in de toekomst gaan samenwerken. "Binnenkort komt er een delegatie van Roeselare op bezoek en bespreken we een samenwerking", aldus manager Herman Van Holsbeeck in het Nieuwsblad. Lees verder »

Proto: "Had rood kunnen krijgen"

Proto:

Silvio Proto kreeg tegen Westerlo weinig werk op te knappen, maar kwam tien minuten voor het einde nog goed weg. De doelman ging onbesuisd door op de doorgebroken Yulu-Matondo. "Ik had rood kunnen krijgen", gaf Proto toe. Lees verder »

Geen Tom De Sutter tegen AZ

Geen Tom De Sutter tegen AZ

Tom De Sutter zat tegen Westerlo niet op de bank door een blessure die hij op training had opgelopen. De spits blesseerde zich aan de knie bij een trap op doel. De Sutter gaat vandaag op controle en is wellicht ook out voor AZ. Lees verder »

Patou: "Stap voor stap beter worden"

Patou:

Patou Kabangu kreeg van Ariël Jacobs zelfs een plek in de basis tegen Westerlo. "Ik ben heel blij met mijn debuut", zei de Congolees achteraf. "Links of rechts op de flank maakt mij niet uit, ik kan beide posities aan." Lees verder »

Bedi: "Wil nog meer tonen bij Anderlecht"

Bedi:

Bedi Mbenza mocht tegen Westerlo nog even invallen voor Sacha Kljestan en deed dat niet onaardig. "Ik ben blij dat ik de kans gekregen heb om iets meer van mezelf te kunnen laten zien, ook aan het publiek", aldus de Congolees. Lees verder »

 19-02-2012 

AZ met 3-0 de boot in bij Utrecht

AZ met 3-0 de boot in bij Utrecht

Het AZ van Maarten Martens heeft geen leuke namiddag beleeft op het veld van FC Utrecht. De Nederlandse coleider kwam na een kwartier al met z'n tienen te staan en verloor met 3-0. De eindstand stond al bij de rust op het bord. Lees verder »

Jacobs: "Maakten het onszelf moeilijk"

Jacobs:

Ariël Jacobs was tevreden met het resultaat, al kon het zeker beter volgens de coach. "We hebben in de eerste helft toch zes à zeven kansen gehad. Gaan die binnen dan krijg je een andere wedstrijd", zei hij aan Sporza Radio. Lees verder »

Anderlecht na rust voorbij Westerlo

Anderlecht na rust voorbij Westerlo

Anderlecht heeft de midweekse nederlaag tegen AZ doorgespoeld met een eenvoudige overwinning voor eigen volk. Tegen Westerlo, de voorlaatste in de stand, werd het 3-1. Een matig paars-wit schoot wel pas wakker na de pauze. Lees verder »

Juhasz: "Puntenverlies is uit den boze"

Juhasz:

Normaal gezien zou Westerlo een hapklaar brokje moeten worden voor Anderlecht. Toch waarschuwt Roland Juhasz om de match serieus aan te vatten. "Je mag zeker niet gaan denken dat je 'slechts' tegen Westerlo speelt", zo zegt hij. Lees verder »

Voorbeschouwing:Anderlecht - Westerlo

Voorbeschouwing:Anderlecht - Westerlo

Vanmiddag om 14.30 uur ontvangt Anderlecht met Westerlo de voorlaatste in de stand. Safari, die zich blesseerde tegen AZ, wordt vervangen door Deschacht. Wasilewski en Juhasz kunnen wel spelen. Suarez start wellicht op de bank. Lees verder »

 18-02-2012 

Anderlecht - AZ volledig uitverkocht

Anderlecht - AZ volledig uitverkocht

De ticketingdienst van Anderlecht laat weten dat er geen tickets meer beschikbaar zijn voor de Europese terugwedstrijd tegen AZ Alkmaar. Paars-wit kan dus volgende week donderdag alvast rekenen op de steun van een vol huis. Lees verder »

Kouyaté kiest (voorlopig) voor Senegal

Kouyaté kiest (voorlopig) voor Senegal

Cheikhou Kouyaté heeft beslist om in te gaan op de uitnodiging van Senegal voor de interland tegen Zuid-Korea op 29 februari. Toch betekent dat niet dat de 22-jarige verdediger definitief voor zijn geboorteland heeft gekozen. Lees verder »

Anderlecht praat met Luc Devroe

Anderlecht praat met Luc Devroe

Het Nieuwsblad schrijft vandaag dat Anderlecht gesprekken voert met Luc Devroe, sportief manager bij tweedeklasser Roeselare en tot vorig seizoen nog aan de slag bij Club Brugge. Mogelijk komt hij de sportieve staf versterken. Lees verder »

Selectie Westerlo - Anderlecht

Selectie Westerlo - Anderlecht

Ariël Jacobs kan morgen tegen Westerlo geen beroep doen op Behrang Safari. Roland Juhasz en Marcin Wasilewski zitten wel in de kern, maar zijn nog onzeker. Dennis Praet is er weer bij na zijn uitstapje naar Viareggio. Lees verder »

Nog 100 tickets voor Anderlecht - AZ

Nog 100 tickets voor Anderlecht - AZ

De dienst ticketing van Anderlecht laat weten dat er nog slechts 100 tickets beschikbaar zijn voor de terugmatch tegen AZ. Deze match wordt volgende donderdag om 21.05 uur gespeeld. Wie geen ticket heeft, kan kijken op Canvas. Lees verder »


 17-02-2012 

Biglia: "Mannetje tekort op middenveld"

Biglia:

Lucas Biglia toonde zich erg ontgoocheld na het verlies tegen AZ. “Uiteraard, we waren voor een andere uitslag naar hier gekomen”, aldus de aanvoerder. “We hebben onze taken niet uitgevoerd en dat moet volgende week anders.” Lees verder »

Kljestan: "Thuis kunnen we heel stuk beter"

Kljestan:

Volgens Sacha Kljestan behoudt Anderlecht alle kansen op kwalificatie. “Is 1-0 zo'n slechte uitslag?", vraagt hij zich af. "We vrezen niet voor een uitschakeling. Er resten ons nog negentig minuten om de zaak recht te zetten.” Lees verder »

Proto: "Suarez missen is geen excuus"

Proto:

Met enkele knappe reddingen was Silvio Proto de beste man aan Anderlecht-zijde. “We mogen tevreden zijn dat het máár 1-0 is geworden”, zo beseft hij. “Alles blijft mogelijk, maar dan moeten we wel uit een ander vaatje tappen." Lees verder »

Jacobs: "Volgende week moet alles beter"

Jacobs:

Ariël Jacobs had geen moeite om toe te geven dat AZ beter was. "Ik ben teleurgesteld maar we ondergingen de wet van de sterkste", aldus Jacobs, die wel beseft dat het nog niet gedaan is. "Maar volgende week moet alles beter." Lees verder »

Chelsea scout Jordan Lukaku

Chelsea scout Jordan Lukaku

Volgens de Britse krant Daily Mail was Chelsea vorige week op het toernooi van Viareggio om Jordan Lukaku te scouten. Ook Arsenal en Inter Milaan volgden de jongere broer van Romelu in het verleden al van erg nabij. Lees verder »

Ook Fulham denkt aan Mbokani

Ook Fulham denkt aan Mbokani

De lijst met Engelse clubs die interesse tonen in Dieumerci Mbokani is weer wat langer. Ook Fulham heeft de spits op zijn lijstje staan. Manager Martin Jol zit Mbokani als mogelijke vervanger van topschutter Andrew Johnson. (HLN) Lees verder »

AZ vergeet om Anderlecht uit te tellen

AZ vergeet om Anderlecht uit te tellen

Anderlecht verloor zijn heenmatch in de 1/16e finales van de Europa League met 1-0 tegen AZ en mag daar erg blij mee zijn. Paars-wit maakte niet veel klaar, terwijl AZ prima voetbalde. Het vergat alleen de kansen te benutten. Lees verder »

 16-02-2012 

Anderlecht-fans maken amok in Amsterdam

Anderlecht-fans maken amok in Amsterdam

Gisterenavond heeft de politie van Amsterdam een groep van 54 Anderlecht-supporters de stad uit gezet. Zij stonden op het punt zich aan de sluiten bij collega's van Ajax en samen strijd te leveren tegen fans van Manchester United. Lees verder »

Gillet: "AZ is sterker dan Standard"

Gillet:

De wedstrijd in Alkmaar kan het begin worden van een mooi Europese lente van Anderlecht. Dat hoopt Guillaume Gillet alvast. “We kunnen iets moois doen tegen AZ, maar dan zullen we allemaal aan 200 procent moeten voetballen." Lees verder »

Verbeek: "Druk zetten en kansen creëren"

Verbeek:

AZ-coach Gertjan Verbeek leeft met vertrouwen toe naar de partij tegen Anderlecht, maar wil de druk toch afhouden. "Anderlecht is favoriet", zo klonk het gisteren. "Maar ik was niet onder de indruk toen ik hen zag tegen Genk." Lees verder »

"Waarom ik AZ niet wilde? Om hun kleuren"

Op zijn persconferentie gisterenavond kwam Ariël Jacobs nog eens erg cynisch uit de hoek. "Of we favoriet zijn? Ik dacht dat het fiftyfifty was. Blijkbaar draait dat met de wind en er is hier véél wind." En dit was niet het enige. Lees verder »

Voorbeschouwing: AZ – Anderlecht

Voorbeschouwing: AZ – Anderlecht

Vanavond om 19 uur gaat Anderlecht op zoek naar een goede uitgangspositie in de 1/16e finales van de Europa League. In Alkmaar zal het hiervoor kunnen rekenen op Matias Suarez, zijn griepaanval is voorbij. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Aoulad en Bouhna uitlenen"

Van Holsbeeck:

In Het Nieuwsblad legt Herman Van Holsbeeck uit waarom Anderlecht Aoulad en Bouhna aantrekt. "Het zijn talentrijke spelers met een interessant profiel. We nemen hen op vroege leeftijd bij ons en gaan aan carrièreplanning doen." Lees verder »

 15-02-2012 

Analyse: Europees voetbal

Analyse: Europees voetbal

Morgenavond trekt Anderlecht naar Alkmaar om er AZ te bekampen. De afgelopen dagen werd Anderlecht zowaar in een favorietenrol geschoven. Ook Standard en Club Brugge zijn zeker niet de underdog in hun 1/16e finale. Lees verder »

Maesschalck: "Vargas is enorm gedreven"

Maesschalck:

Volgens kinesist Lieven Maesschalck kan Anderlecht in de play-offs rekenen op Ronald Vargas. "Hij is enorm gedreven", zegt Maesschalck. "We moeten hem zelfs intomen. Als alles goed verloopt zal hij begin april tinzetbaar zijn." Lees verder »

Martens: "Dit is beste Anderlecht in jaren"

Martens:

Alle ogen zullen morgen gericht zijn op Maarten Martens, man in vorm bij AZ en jeugdproduct van Anderlecht. "Anderlecht heeft indruk op mij gemaakt de jongste weken. Terwijl ik de kansen eerst 50-50 achtte, zijn zij nu favoriet." Lees verder »

Zieke Suarez trainde gisteren niet

Zieke Suarez trainde gisteren niet

Geen Matias Suarez gisteren op training bij Anderlecht. De Argentijn had hoge koorts en kwam zijn bed niet uit. Het is erg onzeker of hij morgen kan spelen, maar het verleden indachtig is de kans groot dat hij wordt klaargestoomd. Lees verder »

Senegal roept Kouyaté op voor interland

Senegal roept Kouyaté op voor interland

Cheikhou Kouyaté heeft zijn eerste selectie voor de nationale ploeg van Senegal beet. Het Senegalees persbureau APS meldt dat de verdediger is opgeroepen voor de vriendschappelijke interland van 29 februari tegen Zuid-Afrika. Lees verder »

Stadion AZ niet uitverkocht

Stadion AZ niet uitverkocht

AZ-trainer Gertjan Verbeek kan tegen Anderlecht rekenen op een volledig fitte spelerskern. Toch lopen de fans niet echt warm voor het duel. Gisteren waern amper 13.500 tickets verkocht, terwijl het stadion 17.000 plaatsen telt. Lees verder »

Pintjes goedkoper per Anderlecht-doelpunt

Pintjes goedkoper per Anderlecht-doelpunt

Cafetaria PlayOff aan het Willy Vandenberghecentrum in Meise pakt naar aanleiding van AZ – Anderlecht morgen uit met een stunt. Per doelpunt van paars-wit wordt een pintje 25 cent goedkoper. Als Kljestan scoort zelfs 50 cent. Lees verder »

Diegem, waar bewust met jeugd gewerkt wordt

Diegem, waar bewust met jeugd gewerkt wordt

Abdelkahim Bouhna staat op het punt om een contract te tekenen bij Anderlecht. De middenvelder is een jeugdproduct van Diegem Sport, dat de jongste jaren enkele toppers afleverde. Geen toeval, beweert Pieter Jacobs, zoon ván. Lees verder »

 14-02-2012 

Selectie AZ - Anderlecht

Selectie AZ - Anderlecht

Ariël Jacobs selecteerde na de dinsdagtraining twintig spelers voor de Europa League-wedstrijd tegen AZ. Al de verwachte namen reizen mee naar Alkmaar. Kanu, die Europees nochtans geregeld mocht spelen, is er weer niet bij. Lees verder »

AZ Alkmaar - Anderlecht live op Sporza

AZ Alkmaar - Anderlecht live op Sporza

De heenwedstrijd van de 1/16de finales in de Europa League tussen AZ Alkmaar en Anderlecht zal donderdag live worden uitgezonden in Sporza op Canvas. De uitzending begint om 18.45 uur. De wedstrijd wordt afgetrapt om 19 uur. Lees verder »

"Proberen hetzelfde te doen als in Moskou"

Na de mooie winst tegen Standard wacht Anderlecht donderdag een nieuwe uitdaging: AZ in de Europa League. Silvio Proto is er alvast klaar voor. “Laat ons de voetjes op de grond houden en nu volledig focussen op AZ”, zo zegt hij. Lees verder »

Anderlecht lonkt naar Standard-spits Cyriac

Anderlecht lonkt naar Standard-spits Cyriac

Volgens Het Laatste Nieuws is Goh Bi Cyriac van Standard één van de voornaamste opties om Suarez of Mbokani te vervangen mocht één van hen komende zomer Anderlecht verlaten. Luciano D'Onofrio zou bij een transfer kunnen helpen. Lees verder »

 13-02-2012 

Reacties Odoi, Gillet en Kljestan

Reacties Odoi, Gillet en Kljestan

Door de schorsing van Wasilewski begon Denis Odoi nog eens in de basis. De rechtsback deed het niet onaardig. "Liever tegen Standard voor de leeuwen gegooid worden, dan tegen een kleine ploeg", zo vertelde hij achteraf. Lees verder »

Jacobs: "Nog rechte lijn met veel kasseien"

Jacobs:

Anderlecht speelde op Standard niet zijn beste match, maar het won wel. "Ik was niet tevreden van de eerste helft", gaf Ariël Jacobs toe. "Maar tijdens de rust heb ik gezegd dat het team moest blijven geloven in zijn kwaliteiten." Lees verder »

Kouyaté ontwricht schouder

Kouyaté ontwricht schouder

Cheikhou Kouyaté blesseerde zich tegen Standard aan de schouder. "Ze is ontwricht", legde hij uit na de match. "Het is dezelfde blessure als Lucas Biglia heeft gehad, maar gelukkig is bij mij een operatie niet nodig." Lees verder »

 12-02-2012 

Anderlecht in slotfase voorbij Standard

Anderlecht in slotfase voorbij Standard

Een doelpunt van Dieumerci Mbokani twee minuten voor tijd heeft Anderlecht de overwinning bezorgd tegen Standard. Paars-wit kwam vroeg in de match op achterstand en speelde niet goed. Tot het in de slotfase hard toesloeg. Lees verder »

Anderlecht met Mbokani en Odoi

Anderlecht met Mbokani en Odoi

De topper tussen Standard en Anderlecht is zopas op gang getrapt met Dieumerci Mbokani en Denis Odoi aan de aftrap. De eerste kan spelen ondanks zijn pijnlijke rug, de tweede vervangt Wasilewski als rechtsachter. Lees verder »

Kouyaté: "We verwachten een hel"

Kouyaté:

Standard - Anderlecht is geen gewone wedstrijd. De spelers van Anderlecht lijken alvast klaar voor de strijd van straks. "We verwachten een hel", aldus Cheikhou Kouyaté. "Zij zullen de 5-0 uit de heenmatch niet vergeten zijn." Lees verder »

Voorbeschouwing: Standard - Anderlecht

Voorbeschouwing: Standard - Anderlecht

Vanmiddag om 14.30 uur staan Standard en Anderlecht tegenover elkaar in Luik. Terwijl bij Anderlecht Mbokani wellicht zal spelen, missen de Rouches wel enkele titularissen. De Luikenaars wilden de match zelfs laten uitstellen. Lees verder »

"Tioté grootste blunder van Anderlecht"

Cheik Tioté (25) gaat vanavond met Ivoorkust op zoek naar winst in de finale van de Africa Cup tegen Zambia. Bij Anderlecht kreeg de middenvelder niet veel speelgelegenheid, maar ondertussen moet Tioté wel 25 miljoen euro kosten. Lees verder »

Martens bezorgt AZ zege tegen Excelsior

Martens bezorgt AZ zege tegen Excelsior

AZ Alkmaar lijkt klaar voor de komst van Anderlecht donderdag. Tegen Excelsior won het gisteren met 2-0. Maarten Martens scoorde beide doelpunten. "Donderdag wordt een speciale wedstrijd voor mij", blikt hij al vooruit. Lees verder »

 11-02-2012 

Mbokani verwacht morgen te spelen

Mbokani verwacht morgen te spelen

Gisteren rezen er vragen over de inzetbaarheid van Dieumerci Mbokani morgen tegen Standard. De Morgen schrijft vandaag dat de spits zelf optimistisch is over zijn speelkansen. Hij gaat er van uit dat hij fit zal raken. Lees verder »

 10-02-2012 

Geen Mbokani zondag tegen Standard?

Geen Mbokani zondag tegen Standard?

Ariël Jacobs maakte vanmiddag zijn selectie bekend voor de topper op Standard. Of Dieumerci Mbokani zondag kan spelen, is niet zeker. De spits sukkelt met de rug en trainde vandaag niet. Ook morgen zal hij dit niet doen. Lees verder »

Viareggio: Anderlecht derde keer gelijk

Viareggio: Anderlecht derde keer gelijk

De beloften van Anderlecht hebben ook hun derde wedstrijd in Viareggio gelijk gespeeld. Tegen Siena werd het 1-1. Brandon Deville scoorde voor Anderlecht. Dit gelijkspel volstaat echter niet om de 1/8e finales te bereiken. Lees verder »

"Everton en Stoke volgen Mbokani"

Fabio Baglio, de manager van Dieumerci Mbokani, verkondigde eerder deze week dat de spits in de picture loopt bij enkele Engelse clubs. De website tribalfootball.com meldt nu dat Everton en Stoke City interesse tonen. Lees verder »

"Op tijd plaats maken voor jonge spelers"

In Het Laatste Nieuws zegt Herman Van Holsbeeck vandaag dat Anderlecht in de toekomst vol wil inzetten op de jeugd. "Nu ons oefencentrum af is, wil Anderlecht jonge toptalenten naar hier halen, mét een carrièreplanning." Lees verder »

"We voelen ons niet superieur aan Standard"

Als Anderlecht zijn gewoonte van dit seizoen verderzet, speelt het zondag op Standard een sterke wedstrijd. “Wij vragen ons soms ook af waarom we wel goed zijn in toppers en minder in de kleinere wedstrijden”, zegt Lucas Biglia. Lees verder »

Wie vervangt Wasyl? Odoi of toch Kabangu?

Wie vervangt Wasyl? Odoi of toch Kabangu?

Anderlecht leeft zonder blessurezorgen toe naar de topper tegen Standard van zondag. De enige knoop die Ariël Jacobs moet ontwarren, is wie de geschorste Wasilewski vervangt. Odoi lijkt een logische keuze. Of wordt het Kabangu? Lees verder »

Video: Musonda niet naar Africa Cup

Video: Musonda niet naar Africa Cup

Zambia speelt zondag de finale van de Africa Cup. Voor Charly Musonda wordt dit een speciaal moment. Via Twitter riep Vincent Kompany Anderlecht op om hem te laten afreizen, maar Musonda past hiervoor. Lees verder »

 09-02-2012 

Beloften Anderlecht maken indruk op Inter

Beloften Anderlecht maken indruk op Inter

De beloften van Anderlecht hebben maandag indruk gemaakt op Inter Milaan tijdens hun onderlinge wedstrijd in Viareggio. Vooral de aanvallende spelers van Anderlecht maakten indruk op voorzitter Moratti en coach Stramaccioni. Lees verder »

Odoi: "Bankzitten is erger dan verliezen"

Odoi:

Door de schorsing van Marcin Wasilewski krijgt Denis Odoi tegen Standard nog eens speelgelegenheid. Of dat hoopt hij toch. "Als ik nu niet speel, dan kan ik mijn conclusies wel trekken. Dat betekent dat ik iets verkeerds doe." Lees verder »

Speelt Vargas nog mee in play-offs?

Speelt Vargas nog mee in play-offs?

Volgens Gazet van Antwerpen zal Anderlecht tijdens de play-offs kunnen rekenen op Ronald Vargas. De revalidatie van de Venezolaan zou zo vlot verlopen, dat Anderlecht verwacht dat hij eind maart alweer fit is. Lees verder »

Vrije ticketverkoop Anderlecht - AZ start

Vrije ticketverkoop Anderlecht - AZ start

Vandaag start de vrije ticketverkoop voor Anderlecht - AZ, wedstrijd in de 1/16e finales van de Europa League. De prijzen variëren van 25 tot 60 euro. De match gaat door op donderdag 23 februari om 21.05 uur. (rsca.be) Lees verder »

AZ tankt vertrouwen voor Europa League

AZ tankt vertrouwen voor Europa League

AZ Alkmaar, volgende week tegenstander van Anderlecht in de Europa League, staat sinds gisteren naast PSV aan kop in de Eredivisie. Het versloeg gisteren ADO met 0-6. Benschop maakte een hattrick en ook Martens scoorde. Lees verder »

 08-02-2012 

Verlof voor a-kern, kneuzing voor Praet

Verlof voor a-kern, kneuzing voor Praet

De spelers van de a-kern genoten gisteren en eergisteren van twee dagen vakantie en trainen vandaag voor het eerst deze week. Dennis Praet liep in Viareggio een kneuzing op in de match tegen Inter Milaan. (GvA) Lees verder »

 07-02-2012 

Manager: "Engelse clubs volgen Mbokani"

Manager:

Nu Dieumerci Mbokani zijn topvorm terugvindt, beginnen de transfergeruchten op te duiken. "Zijn prestaties van de jongste weken zijn de grote Engelse clubs niet ontgaan", zo zegt zijn manager. Vooral Liverpool zou interesse tonen. Lees verder »

Safari: "Jammer van de twee tegengoals"

Safari:

Na vier duels met één tegendoelpunt, incasseerde Anderlecht er zondag tegen Genk twee. "Bij het tweede bleven we allemaal staan omdat we dachten dat de lijnrechter zou vlaggen", legt Behrang Safari uit. "Maar hij deed het niet." Lees verder »

De Bruyne: "Wasilewski verdiende geen rood"

De Bruyne:

Marcin Wasilewski liet zich tegen Genk opmerken met een laattijdige tackle op de enkel van De Bruyne. Volgens sommigen verdiende Wasyk een rode kaart, maar De Bruyne betwist dit. Ref Verbist vindt nu dat een kaart wel had gemogen. Lees verder »

 06-02-2012 

"Mbokani is indrukwekkend en kan nog beter"

Ariël Jacobs sloot gisteren opnieuw een topper af als een tevreden coach. "Ik denk niet dat de toeschouwers zich verveeld hebben", zei hij. "Ik zie in de laatste matchen een hele grote dosis spelvreugde en honger om te winnen." Lees verder »

 05-02-2012 

Wasilewski geschorst tegen Standard

Wasilewski geschorst tegen Standard

Marcin Wasilewski pakte tegen Racing Genk zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Hierdoor is de Poolse verdediger geschorst voor de wedstrijd van volgende zondag op Standard. Mogelijk komt Dennis Odoi dan terug in de ploeg. Lees verder »

Anderlecht legt ook Genk over de knie

Anderlecht legt ook Genk over de knie

Anderlecht blijft ongenaakbaar in toppers. Na Club Brugge en AA Gent versloeg het nu ook RC Genk, uitslag 4-2. Paars-wit kwam snel op achterstand, maar sloeg snel terug en liet na om te winnen met ruimere cijfers. Lees verder »

Proto: "Mijn negatief imago ambeteert me"

Proto:

In vier wedstrijden incasseerde Silvio Proto amper één doelpunt. De Anderlecht-defensie is 2012 erg sterk begonnen. "Ik heb niet veel werk gehad, wat betekent dat de verdediging haar werk goed gedaan heeft", aldus Proto. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - RC Genk

Voorbeschouwing: Anderlecht - RC Genk

Vanmiddag om 14.30 uur ontvangt Anderlecht uittredend kampioen RC Genk. Het veld in het Astridpark ligt er prima bij. Voetballen wordt dus geen probleem. Ook sportief leeft Anderlecht zorgeloos naar de wedstrijd toe. Lees verder »

Selectie beloftentoernooi Viareggio

Selectie beloftentoernooi Viareggio

Met een 18-koppige kern zijn de beloften van Anderlecht vanmorgen vertrokken naar het toernooi van Viareggio. Lamisha Musonda is de enige speler uit de a-kern die mee vertrok, maar ook Praet, Lukaku, Roef en Verboom zijn mee. Lees verder »

Ook Proto krijgt nieuw contract

Ook Proto krijgt nieuw contract

In navolging van Guillaume Gillet zal ook Silvio Proto binnenkort een nieuw contract ondertekenen. "Je moet geen transfer naar het buitenland willen om de transfer", aldus Proto, die wel wat ziet in een Amerikaans avontuur. Lees verder »

 04-02-2012 

Gillet tekent nieuw contract tot 2016

Gillet tekent nieuw contract tot 2016

Guillaume Gillet zette gisteren zijn handtekening onder een nieuw contract dat hem tot 2016 aan Anderlecht bindt. "Gillet is een echte clubman geworden. Directie en technische staf zijn blij met zijn verlengd verblijf", luidt het. Lees verder »

Oud-speler Thoelen vermoord in café

Oud-speler Thoelen vermoord in café

Oud-Anderlecht-speler Bruno Thoelen is donderdag op 47-jarige leeftijd overleden. Thoelen werd vermoord in het café in Ganshoren waar hij werkte. In het seizoen 1984-85 zat hij in de a-kern van Anderlecht en speelde hij één match. Lees verder »

Molins bijna opnieuw fit

Molins bijna opnieuw fit

Het gaat Guillermo Molins voor de wind met zijn revalidatie. "Op dit ogenblik doet hij al alles mee", zegt Ariël Jacobs. "Met de medische staff is afgesproken dat hij rond 20 februari zijn eerste wedstrijdritme krijgt." Lees verder »

Sneeuw brengt match niet in gevaar

Sneeuw brengt match niet in gevaar

Zoals het er nu naar uitziet kan Anderlecht - Genk morgen gewoon doorgaan. De veldverwarming van Anderlecht draait op volle toeren. De sneeuw van gisteren kon de grasmat nog aan. Valt er nog bij, dan moet er wel geruimd worden. Lees verder »

Afwezigheid Renders bezorgt rest meer werk

Afwezigheid Renders bezorgt rest meer werk

De ziekte van Daniel Renders bezorgt de rest van de technische staf extra werk. "Daniël is iemand op wie je zeven dagen op zeven kan rekenen", aldus Ariël Jacobs. "We moeten zijn taken verdelen onder de andere mensen van de staf." Lees verder »

"Voetbal is mannensport en wintersport"

Anderlecht is 2012 sterk begonnen. Morgen tegen Genk wil Ariël Jacobs deze reeks voortzetten. "We wisten dat we voor een heel moeilijke januari en februari stonden. Die tien op twaalf zijn cijfers waarvoor ik had willen tekenen." Lees verder »

Selectie Anderlecht - RC Genk

Selectie Anderlecht - RC Genk

Voor de topper tegen uittredend kampioen RC Genk van morgen kan Ariël Jacobs rekenen op zijn vertrouwde kern. Dit betekent dat ook Juhasz en Canesin fit zijn. Praet is niet geselecteerd. Hij vertrekt met de beloften naar Italië. Lees verder »

 03-02-2012 

Renders werd slachtoffer van trombose

Renders werd slachtoffer van trombose

Het Laatste Nieuws weet wat Daniel Renders, assitent-coach van Anderlecht, precies aan de hand heeft. In de nacht van maandag op dinsdag werd hij getroffen door een trombose. Renders is niet in levensgevaar. Lees verder »

Suarez en Juhasz fit voor topper

Suarez en Juhasz fit voor topper

Roland Juhasz (dij) en Matias Suarez (voet) trainden gisteren opnieuw voluit en zullen zondag dan ook kunnen spelen tegen Genk. Fernando Canesin (bronchitis) blijft wellicht aan de kant. (GvA) Lees verder »

Spelers trainen in barre koude

Spelers trainen in barre koude

De barkoude temperaturen konden de spelers van Anderlecht gisteren niet van het trainingsveld houden. Iedereen had zich goed ingeduffeld, enkel Guillaume Gillet wilde niet toegeven aan de koude en trainde even met blote benen. Lees verder »

Gillet en Anderlecht wijzen Galatasaray af

Gillet en Anderlecht wijzen Galatasaray af

Anderlecht heeft de afgelopen transfermaand een concreet bod van Galatasaray op Guillaume Gillet afgewezen. "Ik zie het als een teken van respect dat Anderlecht neen zei", zegt Gillet, die niet stond te springen om te vertrekken. Lees verder »

 02-02-2012 

Safari: "Nu komen de fun games"

Safari:

Olivier Deschacht begon 2012 als linksback, maar intussen heeft Behrang Safari zijn plaats terug veroverd. Dat hij naast de ploeg viel, was wel even schrikken. "Ik voelde het niet aankomen, maar heb terug gevochten op training." Lees verder »

Anderlecht zal zondag Sinibaldi eren

Anderlecht zal zondag Sinibaldi eren

Jan Mulder hekelde dinsdag in De Laatste Show dat Anderlecht op het veld van Beerschot geen hulde bracht aan Pierre Sinibaldi. Paars-wit laat nu weten dat het zijn overleden trainer komende zondag gepast hulde zal brengen. Lees verder »

Blessurenieuws: Canesin heeft verkoudheid

Blessurenieuws: Canesin heeft verkoudheid

Een scan heeft aangetoond dat Matias Suarez geen breuk heeft in de rechtervoet. De Argentijn beperkte zich gisteren tot lopen en fietsen, maar kan zondag zeker spelen tegen Genk. Wie er mogelijk niet bij is, is Fernando Canesin. Lees verder »

 01-02-2012 

Anderlecht-defensie is top in Europa

Anderlecht-defensie is top in Europa

De verdediging van Anderlecht is erg sterk begonnen aan 2012. In vier matchen incasseerde paars-wit amper één doelpunt. Het heeft daarmee de op één na beste defensie van Europa. Enkel Chelsea doet beter. Lees verder »

Anderlecht wint met 1-3 in Diegem

Anderlecht wint met 1-3 in Diegem

Anderlecht heeft gisteren zijn oefenmatch in Diegem met 1-3 gewonnen. De thuisploeg kwam op het halfuur op voorsprong, maar Kanu en Mbenza, telkens op assist van Praet, scoorden voor de rust tegen. Marecek legde de eindstand vast. Lees verder »