Archieven

 28-02-2007 

Anderlecht wint van Genk

Anderlecht wint van Genk

Anderlecht is niet naar Genk te komen om enkel maar de 0 op het bord te houden, dat was duidelijk. Paars-wit ging zelfs in het Fenixstadion winnen van Genk. Het was Frutos die de 0-1 in de 73e minuut kon binnentrappen. Lees verder »

Voorbeschouwing: Genk - Anderlecht

Voorbeschouwing: Genk - Anderlecht

Vanavond vindt de heenwedstrijd van de Beker van België plaats. Anderlecht moet het daarin opnemen tegen Genk. Het zal geen makkelijke wedstrijd zijn want Limburgers zijn goed op dreef. Concentratie is dus belangrijk. Lees verder »

 27-02-2007 

Mbo: "Genk verdient koppositie"

Mbo:

In de wedstrijd tegen Lokeren kreeg Mbo nog eens de kans om zich te wijzen, al was het maar omdat Tchité door zijn blessure niet kon meespelen. Ook hij beseft dat Anderlecht voor beslissende weken staat. Lees verder »

Van Holsbeeck wil Hassan houden

Van Holsbeeck wil Hassan houden

Ondanks dat Hassan, die een tijd terug laten weten heeft dat hij wegens persoonlijke redenen wil vertrekken en de interesse heeft van 3 Egyptische clubs, wil Herman Van Holsbeeck toch proberen hem in Anderlecht te houden. Lees verder »

Tickets vlogen de deur uit

Tickets vlogen de deur uit

Dat de wedstrijden tussen Genk en Anderlecht echte toppers zijn is ook te merken aan het aantal verkochte tickets. Meestal is er matige interesse voor een bekerwedstrijd, deze keer is het helemaal anders. Lees verder »

Selectie Genk - Anderlecht

Selectie Genk - Anderlecht

Morgen staat er de eerste van de twee wedstrijden tegen Genk op het programma in het kader van de kwartfinales ven de Beker van België. In de selectie van 19 man vinden we geen Tchité terug, hij is zoals verwacht out. Lees verder »

Anderlecht volgt Sterchele en Gervinho

Anderlecht volgt Sterchele en Gervinho

In HLN bevestigt manager Herman Van Holsbeeck dat Anderlecht reeds enkele spelers volgt met het oog op volgend seizoen. Bij deze gevolgde spelers zouden Sterchele van Germinal Beerschot en Gervinho van Beveren zitten. Lees verder »

Tchité mist ook bekermatch

Tchité mist ook bekermatch

Mémé Tchité is definitief out voor de bekerclash van morgen tegen RC Genk. De spits heeft nog te veel last van een verrekking aan de adductoren. Jonathan Legaer raakt wel fit, hij kon gisteren de namiddagtraining gewoon afwerken. Lees verder »

Reserven verliezen topper tegen Brugge

Reserven verliezen topper tegen Brugge

Gisterenavond stond er een rasechte topper op het programma van de reserven: Anderlecht – Club Brugge. Helaas voor paars-wit verloren ze met het kleinste verschil: 0-1. Door dit verlies staan de reserven nu 2e in hun klassement. Lees verder »

 26-02-2007 

Genk-Anderlecht kan doorgaan

Genk-Anderlecht kan doorgaan

De wedstrijd tussen Genk en Anderlecht van woensdag kan gewoon doorgaan. De brandweer van de Limburgse stad plant acties tegen hervormingen en kan daardoor de veiligheid niet garanderen. Ze hebben nu echter beloofd paraat te zijn. Lees verder »


 25-02-2007 

Van Holsbeeck: "Mentaliteit zit goed"

Van Holsbeeck:

Herman Van Holsbeeck was opgelucht dat Anderlecht nog een puntje uit de brand kon slepen en prees ook de mentaliteit van de spelers. "We waren blij met het punt, omdat we na 90 minuten nog 1-0 achter stonden", reageert de manager. Lees verder »

Voorbeschouwing: Lokeren - Anderlecht

Voorbeschouwing: Lokeren - Anderlecht

2-2, dat was de uitslag vorig jaar in de wedstrijd van Anderlecht in Daknam. Dezelfde uitslag ook in het seizoen 2004-2005. De seizoenen daarvoor kon paars-wit overtuigend winnen met respectievelijk 0-6 en 0-5. Lees verder »

 24-02-2007 

Titelstrijd blijft spannend na winst Genk

Titelstrijd blijft spannend na winst Genk

De titelstrijd blijft uitermate spannend want Genk heeft in eigen stadion gewonnen van Roeselare. Daardoor ligt de druk nu bij Anderlecht dat morgen wel moet winnen van Lokeren om samen aan de leiding te blijven met de Limburgers. Lees verder »

De Man blij met vaste plaats in de ploeg

De Man blij met vaste plaats in de ploeg

Waar er vroeger kritiek was op de verdediging en er te weinig verdedigers waren, kan Vercauteren nu rekenen om meer verdedigende spelers dan nodig. Eén van hen is Mark De Man, die heel tevreden is met zijn vaste plek in de ploeg. Lees verder »

Zitka gunt ex-club geen punt

Zitka gunt ex-club geen punt

Woensdag op het stadhuis kregen de spelers wel een heel origineel cadeau in ontvangst van de Anderlechtse burgermeester. Namelijk een voetbal in chocolade. Zitka wist al direct wie de chocolade bal deze avond ging krijgen ... Lees verder »

Goor is op zijn hoede voor Lokeren

Goor is op zijn hoede voor Lokeren

Bart Goor beseft dat een trip naar Daknam voor Anderlecht geen plezierreisje zal worden. "Lokeren wil altijd winnen tegen Anderlecht en na de pijnlijke nederlaag tegen Beveren zal de motivatie nog een stuk groter zijn." Lees verder »

 23-02-2007 

Vanden Borre blijft toch bij zijn manager

Vanden Borre blijft toch bij zijn manager

Anthony Vanden Borre zou toch niet breken met zijn manager Didier Frenay. Frenay's managementbureau spreekt deze geruchten tegen: "Een obscure manager uit Italië heeft zijn hoofd gek gemaakt, maar alles is nu rechtgezet." Lees verder »

Selectie tegen Lokeren

Selectie tegen Lokeren

RSCA zal het zonder Tchité moeten stellen tegen Lokeren. De spits heeft nog steeds last van de adductoren. Of hij de bekerwedstrijd tegen Genk haalt is eveneens onzeker. Morgen is de training trouwens achter gesloten deuren. Lees verder »

Vanden Borre kiest nieuwe manager

Vanden Borre kiest nieuwe manager

Anthony Vanden Borre heeft zijn manager Didier Frenay aan de deur gezet. De jonge verdediger gaat nu in zee met Antonio Stina. De Italiaanse manager schermde vorige week nog met Italiaanse aanbiedingen voor Vanden Borre. Lees verder »

Mbo vervangt Tchité

Mbo vervangt Tchité

Tchité heeft nog altijd last van zijn adductoren. Na een echografie is gebleken dat de blessure nog altijd niet genezen is. De spits is onzeker voor de partij van zondag in Lokeren. De kans is groot dat Mbo zijn plaats inneemt. Lees verder »

Paars-wit dient klacht in tegen Allatta

Paars-wit dient klacht in tegen Allatta

Anderlecht reageert ontstemd op de beschuldigingen van Pietro Allatta. "We hebben een klacht lopen wegens laster en eerroof. De recente beschuldigingen voegen we aan ons dossier toe", verklaarde Herman Van Holsbeeck. Lees verder »


 22-02-2007 

Anderlecht breekt bezoekersrecords

Anderlecht breekt bezoekersrecords

RSC Anderlecht lijkt een absoluut recordjaar te kennen qua aantal toeschouwers. Sinds de jaren '90 stijgt het aantal elk jaar. Dit seizoen zit het gemiddelde op 24.455: een vol huis voor elke thuismatch dus. Lees verder »

 21-02-2007 

"Vanden Borre kan best vertrekken"

Anderlecht heeft laten weten te willen meewerken aan een transfer van Anthony Vanden Borre deze zomer. "Een transfer moet hem redden", zo beweert zijn persoonlijke begeleider Yvon Verhoeven. Ook Van Holsbeeck beseft dat intussen. Lees verder »

Goor: "Titelstrijd kan nu beginnen"

Goor:

Kapitein Bart Goor heeft er het volste vetrouwen in dat Anderlecht op het einde van het seizoen met de kampioenentrofee mag pronken. "Het onderlinge duel op 11 maart wordt niet beslissend, maar wel heel belangrijk", denkt Goor. Lees verder »

 20-02-2007 

Reserven verliezen van Moeskroen

Reserven verliezen van Moeskroen

De reserven hebben hun wedstrijd tegen Moeskroen gisteren verloren met 2-0. Anderlecht speelde met een mengeling van A-kern spelers en jeugdspelers want de beloften waren nog niet terug. De reserven blijven wel op kop staan. Lees verder »

Vanden Borre vertrekt in juni

Vanden Borre vertrekt in juni

"Anthony Vanden Borre vertrekt in juni bij Anderlecht." Dat zegt zijn manager Didier Frenay. "Ik heb tot augustus 2007 een contract met Anthony. Ik zal zijn transfer regelen. Anderlecht wil meewerken." Lees verder »


 19-02-2007 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Heel wat blessurenieuws vandaag, maar eerst willen we er op wijzen dat morgennamiddag de training doorgaat in Bosvoorde en niet in het Astridpark. In de voormiddag wordt de groep in 2 gedeeld. Lees verder »

Anderlecht zwaar onderuit in Viareggio

Anderlecht  zwaar onderuit in Viareggio

De beloften van Anderlecht zijn vandaag op het Coppa Carnevale toernooi in Viareggio zwaar onderuit gegaan. Ze verloren de strijd om de 3de plaats met maar liefst 5-0 van Empoli. Het toernooi zit er nu volledig op. Lees verder »

Baseggio hoopt op meer

Baseggio hoopt op meer

Baseggio mocht tegen Moeskroen 10 minuten voor affluiten Hassan vervangen terwijl de suppporters zijn naam scandeerden. "Wat de supporters deden was magnifiek. Ik had die verwelkoming niet zo geweldig verwacht", geeft Walter toe. Lees verder »

Frutos heeft begrip voor Hassan

Frutos heeft begrip voor Hassan

Nicolas Frutos was zaterdag één en al begripvol voor de situatie van zijn Egyptische ploegmaat Ahmed Hassan. "Als mijn familie in Argentinië zou zitten, zou ik ook heimwee hebben", sprak de Argentijn. Lees verder »

 18-02-2007 

Zitka: "Gele kaart was terecht"

Zitka:

Daniel Zitka kreeg tegen Moeskroen een gele kaart omdat hij bij een hoekschop weigerde de bal af te geven. "De waarschuwing was terecht, maar ik kon moeilijk anders", verdedigde de keeper zich. Lees verder »

Frutos: "Drie punten het belangrijkste"

Frutos:

Nicolas Frutos, geliefd bij de supporters, had gisteren een groot aandeel in de winst van Anderlecht. Hij was bij beide doelpunten betrokken. "Ik scoorde en we hebben gewonnen, dat is het allerbelangrijkste", wist Frutos. Lees verder »

 17-02-2007 

Anderlecht wint thuis van Moeskroen

 Anderlecht wint thuis van Moeskroen

Anderlecht heeft thuis gedaan wat het moest doen om aan het kop van het klassement te blijven: winnen van Moeskroen. Door deze overwinning wordt Anderlecht voorlopig eerste met 50 punten. Morgen speelt Genk uit tegen Gent. Lees verder »

Geen Boussoufa tegen Lokeren

Geen Boussoufa tegen Lokeren

Volgende week tegen Lokeren zal Anderlecht het zonder Mbark Boussufa moeten stellen. De Marrokaan kreeg tegen Moeskroen zijn 3e gele kaart van het seizoen en is dus bijgevolg geschorst. Lees verder »

Vercauteren last beperkte persstop in

Vercauteren last beperkte persstop in

Door de kritiek na afloop van Brugge - Anderlecht heeft Vercauteren besloten om enkel nog maar de dag voor de wedstrijd en op de dag zelf nog interviews te geven. Ook het grote aantal aanvragen voor interviews werd hem te veel. Lees verder »

Zitka houdt Anderlecht recht

Zitka houdt Anderlecht recht

Als Anderlecht een speler mag bedanken dan is het Zitka wel. De doelman is voor paars-wit de rots in de branding en staat ijzersterk te keepen: "Complimentjes zijn leuk, maar misschien heb ik gewoon meer geluk dan andere jaren." Lees verder »


 16-02-2007 

Selectie voor Moeskroen

Selectie voor Moeskroen

Anderlecht zal het morgen tegen Moeskroen zonder Tchité moeten stellen. De spits heeft een spierletsten en zal zeker een week out zijn. Over Mbo valt morgen een beslissing want ook hij is twijfelachtig. Lees verder »

Lamah toont zich in Viareggio

Lamah toont zich in Viareggio

Met vier doelpunten is Roland Lamah een van de uitblinkers van Jong-Anderlecht op het toernooi van Viareggio en dat is ook enkele Italiaanse clubs niet ontgaan. Volgens SudPresse tonen onder meer Lazio en Juventus interesse. Lees verder »

Jestrovic: "Dubai is fantastisch"

Jestrovic:

Oud-Anderlechtspits Nenad Jestrovic ruilde zopas Al Ain voor Al Nasr, eveneens in Dubai. Jestrogol geniet van het leven in het Midden-Oosten: "Ik keer nooit meer terug naar Europa. Op mijn 30e telt alleen nog de levenskwaliteit." Lees verder »

Mitu eist achterstallige lonen terug

Mitu eist achterstallige lonen terug

Nadat hij het proces tegen de voetbalbond heeft gewonnen, eist Marius Mitu nu de lonen van de afgelopen 2,5 jaar terug die hij misliep na zijn ontslag bij Anderlecht in verband met de omkoopzaak omtrent de Chinees Yé. Lees verder »

 15-02-2007 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Het ziet er naar uit dat Tchité dan toch twijfelachtig is voor de wedstrijd zaterdag tegen Moeskroen. De spits heeft last van de adductoren. Legear meldde zich ziek en dus geen training voor de jonge speler. Lees verder »

Anderlecht ook te sterk voor Sampdoria

Anderlecht ook te sterk voor Sampdoria

De beloften van Anderlecht hebben zich zopas weten te plaatsen voor de halve finales in Viareggio. Na verlengingen moest Sampdoria de duimen leggen voor de paars-witte jongeren. Dankzij goals van Mukendi en Lifondja werd het 0-2. Lees verder »

Geen ring op Constant Vanden Stockstadion

Geen ring op Constant Vanden Stockstadion

Anderlecht mag zijn droom om een extra ring te bouwen op het stadion definitief opbergen. Burgemeester Simonet liet vandaag duidelijk verstaan dat een uitbreiding niet kan. "Er komt 110% zeker geen extra ring", zegt hij in HNB. Lees verder »

 14-02-2007 

Jelle Van Damme in Sportpaleis

Jelle Van Damme in Sportpaleis

Jelle Van Damme zit op dit ogenblik in het Sportpaleis voor Kim Clijsters te supporteren die meedoet aan de Proximus Diamond Games. Hij bevindt zich daar in het goede gezelschap van Elke Clijsters, de jongere zus van Kim. Lees verder »

Juventus behoudt interesse in Vanden Borre

Juventus behoudt interesse in Vanden Borre

Ook al was Van Holsbeeck formeel toen hij aan de pers verklaarde dat er geen sprake is van een eventuele overgang van Vanden Borre naar Juventus, volgens de Italiaanse pers blijft de interesse van de club voor de speler bestaan. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Goed nieuws betreffende de geblesseerden: Walter Baseggio, Bart Goor en Mémé Tchité konden allen meetrainen met de groep. Mbo Mpenza hield het bij een individuele training maar hervat normaal gezien morgen de groepstraining. Lees verder »

Anderlecht wint van Fiorentina

Anderlecht wint van Fiorentina

De Anderlecht jongeren hebben op het toernooi van Viareggio in de achtste finales gewonnen van Fiorentina met 1-2. Dankzij doelpunten van Sare en Lamah zetten ze onder leiding van coach Daniel Renders hun sterke reeks verder. Lees verder »

Weer gesprek over nieuw stadion

Weer gesprek over nieuw stadion

Anderlecht-voorzitter Vanden Stock had gisteren opnieuw een gesprek met burgemeester Simonet over een nieuw stadion. Een uitbreiding van het huidige stadion is niet langer een optie. Tegen pasen wordt er een beslissing verwacht. Lees verder »

 13-02-2007 

Zitka dacht aan Belg worden

Zitka dacht aan Belg worden

Terwijl Daniel Zitka al een heel seizoen op hoog niveau staat de keepen, krijgt hij toch geen kans bij de Tsjechische nationale elf. Het scheelde echter niet veel of hij was Rode Duivel, maar zijn vrouw stak hier een stokje voor. Lees verder »

 12-02-2007 

Anderlecht groepswinnaar in Viareggio

Anderlecht groepswinnaar in Viareggio

Anderlecht won ook zijn derde wedstrijd op het beloftentoernooi in Viareggio. Het was Roland Lamah die met twee doelpunten AS Roma de doodsteek gaf (2-1). Anderlecht plaatst zich zo als groepwinnaar voor de achtste finales. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

De dag na de topper tegen Club Brugge waren een aantal spelers genoodzaakt de training aan zich voorbij te laten gaan door kleine blessures. Goor, Tchité en Wasilewski deden het rustig aan. Mpenza hervat normaal morgen. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Geruchten de kop indrukken"

Van Holsbeeck:

Anderlecht gaat nog één seizoen verder met Frank Vercauteren, daarna kan hij aan de slag als technisch directeur. Maar het bestuur behoudt ondanks de kritiek het vetrouwen in Vercauteren. Van Holsbeeck geeft een woordje uitleg. Lees verder »

Vercauteren verlengt met één jaar

Vercauteren verlengt met één jaar

Ondanks de kritiek die hij vandaag krijgt in de kranten, hebben Anderlecht en trainer Vercauteren overeenstemming bereikt over een contractverlenging van één jaar. Tot juni 2008 zal Frank Vercauteren de paars-witte troepen leiden. Lees verder »

Kranten niet mals voor Vercauteren

Kranten niet mals voor Vercauteren

"Een schabouwelijke vertoning", "Anderlecht speelde als een dief in de nacht" en "Vercauteren is en blijft een angsthaas". Het zijn slechts enkele fragmenten uit de kranten. Anderlecht en z'n coach worden zwaar aangepakt Lees verder »

 11-02-2007 

Vanden Borre boegbeeld 'Qu4tro' project

Vanden Borre boegbeeld 'Qu4tro' project

De jongeren Vanden Borre, Defour, Matondo en Dembele zijn de vier ambassadeurs van Qu4tro. Een project van Nike met als doel de techniek van straatvoetballertjes te bevorderen. De spelers zelf komen ook uit het straatvoetbal. Lees verder »

Tchité is bijna Belg

Tchité is bijna Belg

Mémé Tchité is bijna Belg, zijn dossier zit nu in een finaal stadium. "Wees trouwens maar zeker dat ik voor jullie nationale ploeg wil voetballen. Ik heb de match gezien. De eerste helft was zo slecht nog niet", aldus de spits. Lees verder »

Zitka is redelijk tevreden

Zitka is redelijk tevreden

Dat Zitka dit seizoen al heel wat punten gewonnen heeft voor Anderlecht is een feit. Ook nu weer speelde de Tsjech een goede wedstrijd met een paar knappe reddingen. Zitka mag dus alweer tevreden zijn over zijn wedstrijd. Lees verder »

Reactie Vercauteren na de topper

Reactie Vercauteren na de topper

De wedstrijd tussen Club en Anderlecht is en blijft een geladen duel. Ook nu weer zijn er een aantal dingen waarover men kan discussiëren. Zelfs trainer Vercauteren ziet in dat Anderlecht geluk had vandaag. Lees verder »

Brugge – Anderlecht: 2-2

Brugge – Anderlecht: 2-2

Anderlecht is er niet in geslaagd om zijn opdracht helemaal te volbrengen: Brugge verslaan. Het bleef steken op een 2-2. Daardoor deelt Anderlecht de eerste plaats met Genk en blijft de schade toch beperkt. Lees verder »

 10-02-2007 

Anderlecht wint weer in Viareggio

Anderlecht wint weer in Viareggio

De beloften van Anderlecht hebben ook hun tweede duel in Viareggio gewonnen. Ditmaal bleken de paars-witte jongeren te sterk voor Cisco Calcio Roma, uitslag 2-0. De doelpunten waren van Gérard Lifondja en Roland Lamah (foto). Lees verder »

Goor: "Pas mijn derde blessure"

Goor:

Goor zal er morgen staan, daar mogen we praktisch zeker van zijn. Hij was nooit ernstig geblesseerd verklaart hij in een interview: "Ik scheurde bij Hertha eens de ligamenten van de enkel en liep ook eens een kuitbeenbreuk op." Lees verder »

70% kans dat Goor speelt

70% kans dat Goor speelt

Brugge - Anderlecht, al staat niet altijd garant voor glansrijk voetbal, maar een topper blijft het altijd. Ook nu is de spanning te snijden. Anderlecht staat op kop van het klassement en wil daar na morgenmiddag nog staan. Lees verder »

Pasta voor de spelers

Pasta voor de spelers

In de loop van de dag vertrekken de spelers op afzondering om in alle rust naar de topper toe te kunnen leven. Zondag eten de spelers al om 9:30, op het menu staat er pasta. Lees verder »

 09-02-2007 

De 21 namen tegen Brugge

De 21 namen tegen Brugge

Vercauteren heeft nu al zijn selectie bekend gemaakt voor de klassieker tegen Brugge nu zondag. Pas deze namiddag waren al de spelers terug in het stadion en, buiten Mbo na, zijn ze allen teruggekeerd zonder blessures. Lees verder »

Frutos wil opnieuw beslissend zijn

Frutos wil opnieuw beslissend zijn

Zondag om 13u staat weer de topper tussen Club Brugge en Anderlecht op het programma. De Brusselaars wonnen vorig jaar met 0-2 in Jan Breydel na twee doelpunten van Nicolas Frutos. Ook zondag wil de Argentijn weer beslissend zijn. Lees verder »

Zitka in Studio 1

Zitka in Studio 1

Daniel Zitka zal zondag één van de centrale gasten zijn in Studio 1 op één. Uitzending op zondag 11 februari om 22.35 uur op Eén. Lees verder »

Baseggio start zondag op de bank

Baseggio start zondag op de bank

Walter Baseggio is komende zondag voor het eerst speelgerechtigd. Vercauteren zal Baseggio echter op de bank laten starten in de topper tegen Club Brugge. Baseggio zelf verklaart al heel blij te zijn als hij 1 minuut mag meespelen Lees verder »

Biglia zag voor het eerst sneeuw

Biglia zag voor het eerst sneeuw

Biglia was verrast toen hij gisteren opstond. De jonge Argentijn had namelijk nog nooit sneeuw gezien. "Ik ben er meteen in gaan voetballen en heb er zelfs foto's van getrokken", vertelt Biglia. Lees verder »

 08-02-2007 

Anderlecht wint in Italië

Anderlecht wint in Italië

De jongerenploeg van Anderlecht die meedoet aan het Coppa Carnevale toernooi in Italië, heeft hun eerste wedstrijd tegen De Camberene gewonnen met 1-0. Het enige doelpunt uit de partij werd gemaakt door Gérard Lifondja. Lees verder »

Mémé Tchité en Nicolas Frutos fit

Mémé Tchité en Nicolas Frutos fit

Beide spitsen hadden te kampen met een blessure maar ze zullen er tegen Brugge, nu zondag, zeker en vast bij zijn. Voor Goor komt de wedstrijd wellicht te vroeg, hij blijft verder revalideren (blessure aan de enkel). Lees verder »

Tickets vliegen de deur uit

Tickets vliegen de deur uit

Nu RSCA opnieuw aan de leiding staat, gaan de tickets als zoete broodjes over de toonbank. De dienst ticketing deelt mee dat de thuiswedstrijden tegen Charleroi, Zulte-Waregem en Standard allemaal uitverkocht zijn. Lees verder »

 07-02-2007 

Boussoufa over zijn tijd bij Ajax

Boussoufa over zijn tijd bij Ajax

Voordat hij bij Anderlecht terecht kwam, speelde Mbark Boussoufa onder meer bij Ajax, waar hij de volledige jeugdopleiding doorliep.Nu blikt hij in het Nederlandse sporttijdschrift Sportweek terug op die tijd. Lees verder »

 06-02-2007 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Tchité onderging vandaag een echografie om zo uitsluitsel te hebben over de ernst van zijn achillespeesblessure. Daarop was een klein letsel te zien maar niet ernstig. Morgen komt hij naar het Astridpark voor verzorging. Lees verder »

59ste Coppa Carnevale gaat door

59ste Coppa Carnevale gaat door

De delegatie van Sporting Anderlecht in Italië kreeg goed nieuws te horen. Het toernooi in Viareggio zal dan toch doorgaan, ondanks het incident in Italië. Morgen zullen de eerste wedstrijden afgewerkt worden. Lees verder »

Gumienny fluit topper

Gumienny fluit topper

Scheidsrechter Serge Gumienny is door de Centrale Scheidsrechterscommissie aangeduid om de topper tussen Club Brugge en Anderlecht in goede banen te leiden. De wedstrijd staat gepland op zondag 11 februari om 13u. Lees verder »

 05-02-2007 

Hassan misnoegd over wissel Vercauteren

Hassan misnoegd over wissel Vercauteren

Hassan werd tijdens de match tegen Westerlo van het veld gehaald en vervangen door Mbo Mpenza. En dat viel niet in goede aarde bij de Egyptenaar. Ook vroeg hij aan Vercauteren of hij een dag later van interland mocht terugkeren. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Met Cheik Tioté gaat het beter. De speler traint al mee met de groep maar zal niet deelnemen aan de competitiewedstrijden. Frutos, die toch in de basiself stond tegen Westerlo, kreeg een revalidatietraining voorgeschoteld. Lees verder »

Vier jongeren naar Viareggio

Vier jongeren naar Viareggio

De jongeren Lamah, Olufemi, Ofoe en Felipe reisden naar Viareggio (Italië) om daar deel te nemen aan de 59ste Coppa Carnevale. Of het toernooi doorgaat is echter niet zeker in het licht van de recente gebeurtenissen in Italië. Lees verder »

Roland Juhasz is teleurgesteld

Roland Juhasz is teleurgesteld

Roland Juhasz was zaterdag enorm teleurgesteld. De trainer van de Hongaarse nationale ploeg was speciaal gekomen om de verdediger aan het werk te zien maar uiteindelijk kwam de Hongaar tegen Westerlo helemaal niet aan spelen toe. Lees verder »

Wasilewski maakt een droomdebuut

Wasilewski maakt een droomdebuut

Hij scoorde tegen GBA en bezorgde Anderlecht zaterdag de drie punten door tijdens de wedstrijd tegen Westerlo de voorzet van Pareja binnen te knikken. Marcin Wasilewski zorgt voor meer rendement en stabiliteit in de ploeg. Lees verder »

Van Damme: "Fluitconcerten raken me niet"

Van Damme:

Ondanks het feit dat Jelle Van Damme geen zware fouten beging in de wedstrijd tegen Westerlo, namen de supporters hem weer op de korrel door middel van fluitconcerten. Van Damme trekt het zich naar eigen zeggen niet aan. Lees verder »

Amper 6 fitte spelers op training

Amper 6 fitte spelers op training

De trainingen van deze week zullen afgewerkt worden met heel weinig spelers. 14 zijn er opgeroepen om uit te komen voor de nationale ploeg van hun land, waardoor er amper zes fitte veldspelers overblijven. Lees verder »

 04-02-2007 

Anderlecht neemt leidersplaats over

Anderlecht neemt leidersplaats over

Anderlecht heeft vanavond de leidersplaats overgenomen van RC Genk dat er niet in slaagde te winnen van Standard. Het verloor van de Rouches met 2-1. Door deze nederlaag heeft Anderlecht nu twee punten voor op de Limburgers. Lees verder »

 03-02-2007 

Uma Thurman familie van Max Von Schlebrügge

Uma Thurman familie van  Max Von Schlebrügge

Actrice Uma Thurman, bekend van de film Kill Bill is familie van verdediger Max Von Schlebrügge. Het Nieuwsblad heeft uitgedokterd dat de overgrootvader van Max ook de grootvader is van Thurman. Ze is dus in feite een achternicht. Lees verder »

Voorbeschouwing: RSCA - Westerlo

Voorbeschouwing: RSCA - Westerlo

Straks ontvangt Anderlecht Westerlo in het Constant Vanden Stock stadion. De voorbije seizoenen had Westerlo het thuis tegen Anderlecht niet onder de markt. Verder is het vooral uitkijken naar het debuut van Von Schlebrügge. Lees verder »

Nog geen beslissing over Vercauteren

Nog geen beslissing over Vercauteren

Er is nog steeds geen beslissing gevallen over de toekomst van Frank Vercauteren als hoofdcoach bij Anderlecht. "Het hangt niet alleen van mij af, ik wacht af", zegt Vercauteren in de krant De Morgen. Lees verder »

 02-02-2007 

Reserven Anderlecht winnen met 0-3

Reserven Anderlecht winnen met 0-3

De reserven van Anderlecht wonnen met 0-3 in Westerlo. Walter Baseggio, Max von Schlebrügge en Silvio Proto speelden de hele partij. De doelpunten werden gemaakt door 48' Lamah (0-1), 57' Olufemi (0-2) en 63' Mbokani (0-3). Lees verder »

Von Schlebrügge en Frutos in wedstrijdkern

Von Schlebrügge en Frutos in wedstrijdkern

Bij de zeventien namen die Vercauteren vrijgaf voor de wedstrijd tegen Westerlo morgen is voor het eerst die van Max Von Schlebrügge te zien. Ook Frutos is erbij, na zijn blessure toonde hij zich vandaag erg scherp op training. Lees verder »

De Boeck gaat weer voetballen

De Boeck gaat weer voetballen

Assistent-trainer Glen De Boeck heeft een aansluitingskaart ondertekend bij vierdeklasser SK Schoten. De bedoeling is echter om alleen maar mee te trainen bij de club, hij is niet van plan om ook weer wedstrijden te gaan spelen. Lees verder »

 01-02-2007 

Baseggio en Von Schlebrügge spelen vrijdag

Baseggio en Von Schlebrügge spelen vrijdag

Walter Baseggio en Max Von Schlebrügge zullen vrijdag voor het eerst (opnieuw) spelen voor Anderlecht. Beiden zullen aantreden in de reservenmatch van paars-wit tegen Westerlo. Ook doelman Proto zal meespelen bij de reserven. Lees verder »

Hassan versus Von Schlebrügge

Hassan versus Von Schlebrügge

Het is goed mogelijk dat de Zweed Max Von Schlebrügge en Hassan tegen elkaar moeten uitkomen bij de oefenpartij Zweden - Egypte want na Von Schlebrügge is nu ook Hassan opgeroepen door de bondscoach van zijn land. Lees verder »

Kalenderwijziging

Kalenderwijziging

De wedstrijd van Anderlecht tegen Genk die normaal plaats had op zaterdag 10 maart zal doorgaan op zondag 11 maart om 18u. Lees verder »

Volgend seizoen voetbal met kerstmis?

Volgend seizoen voetbal met kerstmis?

De kans is reëel dat we volgend jaar tussen kerst en nieuwjaar zullen kunnen genieten van competitievoetbal. De profliga zal het voorstel binnenkort bespreken. Anderlecht, Club Brugge en Belgacom tonen zich alvast enthousiast. Lees verder »