Archieven

 28-02-2002 

Herrie na de incidenten...

Herrie na de incidenten...

Volgens het Laatste Nieuws willen de Waalse spelers dat kapitein Glen De Boeck zijn aanvoerdersband afstaat aan Bertrand Crasson. Ze vinden zijn acties van de laatste dagen een kapitein onwaardig. Lees verder »

Nog geen akkoord met Zetterberg

Nog geen akkoord met Zetterberg

Verschueren gaf gisteren wel toe dat een transfer in de maak is maar een akkoord met Zetterberg is er nog niet. ,,Verzinsels. We zijn nog niet aan het onderhandelen maar we zijn wel van plan dat te doen." aldus de manager. Lees verder »

RSCA op afzondering

RSCA op afzondering

Anderlecht traint vandaag tweemaal en trekt morgen op afzondering voor de topper van zondag op Gent. Aruna sluit opnieuw aan bij de groep. Van Hout (adductoren) en Mornar , die nog steeds in Kroati? zit , zijn twijfelachtig voor zondag. Lees verder »

 27-02-2002 

Slechts enkele spelers trainden

Slechts enkele spelers trainden

Vandaag trainden enkel de reserven met enkele spelers van de A-kern. Milojevic, Mac Donald, Junior en Van Hout trainden volop mee met de reserven. Aruna en Kevin Nicolay oefenden afzonderlijk. Lees verder »

Terugkeer Zetterberg komt dichterbij

Terugkeer Zetterberg komt dichterbij

Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock heeft met P?r Zetterberg een akkoord bereikt over een terugkeer naar de club. De Zweed is bereid om flink in te leveren op zijn loon bij het Griekse Olympiakos. Lees verder »

Geen sanctie voor De Wilde en De Boeck

Geen sanctie voor De Wilde en De Boeck

Anderlecht-aanvoerder Glen De Boeck en doelman Filip De Wilde waren de twee spelers die een geheime stemming hebben georganiseerd over het lot van trainer Aim? Anthuenis. Zij worden voor hun actie niet gestraft of geschorst door het bestuur. Lees verder »

Euvrard naar Genk en niet naar RSCA

Euvrard naar Genk en niet naar RSCA

Vincent Euvrard (19), verdedigende middenvelder bij Cercle Brugge, heeft met Racing Genk een overeenkomst bereikt voor vier seizoenen. De twee clubs moeten ook nog samen aan de tafel zitten. Ook Anderlecht had interesse voor Euvrard. Lees verder »

 26-02-2002 

Onderhandelingen met Stoica

Onderhandelingen met Stoica

Heel wat mensen binnen en buiten de club zijn er van overtuigd dat Stoica Anderlecht verlaat. Maar Verschueren maakt er een erezaak van om de Roemeen in Anderlecht te houden. Stoica verklaarde zich bereid om met de bestuurstop aan tafel te zitten. Lees verder »

RSCA op wedstrijd voor Nilis

RSCA op wedstrijd voor Nilis

Op 20 juli wordt een afscheidstornooi georganiseerd voor Luc Nilis in het Fenix-stadion. Aston Villa , Racing Genk , PSV en ook Anderlecht hebben toegezegd om deel te nemen. Lees verder »

Info over de geblesseerden

Info over de geblesseerden

Mornar vertrok naar Kroati? waar hij een specialist bezoekt. Aruna zou donderdag weer met de groep trainen. Van Hout en Hendrikx beperkten zich tot lopen. Iachtchouk trainde opnieuw voluit mee. Lees verder »


 25-02-2002 

Onvrede over Anthuenis?

Onvrede over Anthuenis?

Nu testspeler Mahan is doorgestuurd, lekte uit dat paars wit toch versterking zoekt in elke linie. Verder staat ook Keita nog op het verlanglijstje. Ondertussen lijkt de onvrede over Anthuenis in de spelersgroep toe te nemen. Lees verder »

De Conick opvolger Dockx?

De Conick opvolger Dockx?

Anderlecht heeft een telefoongesprek gehad met Wim De Coninck. Hij wordt mogelijk de opvolger van de overleden Jean Dockx. Verdere onderhandelingen volgen binnenkort. Lees verder »

Verplaatsing datum

Verplaatsing datum

De wedstrijd Charleroi-Anderlecht vindt op 16 maart om 18 uur plaats.3 dagen vroeger , op 13 maart , speelt Anderlecht ook al in en tegen Racing Genk. Lees verder »

Euvrard in belangstelling van Anderlecht

Euvrard in belangstelling van Anderlecht

Wegens familiale redenen woonde Anthuenis gisteren Genk-Brugge niet bij. In de namiddag volgde hij wel Denderleeuw-Cercle Brugge om Euvrard aan het werk te zien. Euvrard staat in de belangstelling van verschillende eersteklassers waaronder Genk. Lees verder »

 24-02-2002 

Reserve wedstrijd afgelast

Reserve wedstrijd afgelast

De reservematch en de jeugdwedstrijden van Sporting Anderlecht, die gepland waren voor dit weekend, zijn afgelast. De reden woor het niet doorgaan van de wedstrijden is het slechte weer. Lees verder »

Zwakke 3-1 winst

Zwakke 3-1 winst

Anderlecht, met Alin Stoica aan de afrap, heeft gisteren Eendracht Aalst verslagen met 3-1. De partij was ronduit zwak te noemen. In de eerste helft slaagde paars-wit er niet in om een versnelling hoger te spelen dan degradatie kandidaat Aalst. Lees verder »

 22-02-2002 

Mogelijke terugkeer Zetterberg

Mogelijke terugkeer Zetterberg

Anderlecht is niet van plan groot geld boven te halen voor de terugkeer van P?r Zetterberg. "Als hij zich bij Olympiakos kan loswerken tegen bepaalde condities, willen we zeker met hem praten. Lees verder »


 21-02-2002 

Geen akkoord tv rechten

Geen akkoord tv rechten

De tv-commissie van de Profliga vergaderde gistermorgen opnieuw met Canal+, VTM en RTBf over de uitzendrechten. ,,Er is geen doorbraak. We hebben alleen een akkoord over de volgende meeting'', zegt Pierre Maes van Canal+. Lees verder »

Geen contract voor Mondakan

Geen contract voor Mondakan

Anderlecht zal de 18-jarige Ivoriaanse tester Mahan Mondakan geen contract aanbieden. De linkerflankspeler kreeg geen positief rapport na de invallerswedstrijd tegen Racing Genk. Lees verder »

Aruna out

Aruna out

Aruna kreeg een inspuiting in zijn rug en moet acht dagen rusten. Van Hout heeft last van de adductoren en slaat een training over. Iachtchouk oefende voor het eerst weer met de groep mee. Mornar is voor priv?-redenen een paar dagen in Kraoti Lees verder »

 20-02-2002 

Aruna geblesseerd

Aruna geblesseerd

Aruna Dindane sukkelt met een hernia. Hij kreeg gisteren een inspuiting en doet het een paar dagen rustiger aan. Mornar klaagt nog steeds over pijn aan de knie. De medische staf volgt zijn toestand van dichtbij. Lees verder »

 19-02-2002 

Said keerde terug

Said keerde terug

Sa?d keerde eindelijk terug uit Egypte waar hij vast zat met visumproblemen. Hij speelde gisteren al met de reserven tegen Genk. Hij toonde sterk in vorm te zijn. Ook Seol , Stoica en Jestrovic speelden mee. Lees verder »

Anderlecht volgt Keita

Anderlecht volgt Keita

Anderlecht en Genk hebben dezelfde Ivoriaanse aanvaller op het oog, melden de VUM-kranten. Abdelkader Keita (20) ligt onder contract bij de Tunesische club l'Etoile Sportive du Sahel. Lees verder »

Terugkeer Zetterberg?

Terugkeer Zetterberg?

Anderlecht werkt aan de terugkeer van P?r Zetterberg. Voorzitter Vanden Stock heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij de Zweed dolgraag terug zou halen. Lees verder »

Politie zoekt herrieschoppers

Politie zoekt herrieschoppers

De drie voetbalsupporters van Club Brugge die na de wedstrijd Club Brugge-Anderlecht werden aangehouden, zijn weer vrijgelaten. Ze hadden stenen gegooid naar de bussen van Anderlecht- fans. Lees verder »


 17-02-2002 

Ondermaatse scheidsrechter beslist over topper

Ondermaatse scheidsrechter beslist over topper

Anderlecht heeft de topper tegen Brugge verloren met 1-0. Brugge scoorde kort voor tijd dankzij een zeer twijfelachtige penalty.
Beide ploegen startten eerder defensief. Voetballen was moeilijk, maar het was Brugge dat het beste voor de dag kwam. Lees verder »

 16-02-2002 

Nog 24 uur...

Nog 24 uur...

Ivica Mornar haakt af voor de topper van morgen. Hij kon gisteren amper 5 minuten meetrainen. Anthuenis houdt hem voorlopig bij de selectie , maar acht het weinig waarschijnlijk dat hij op de bank zit. Lees verder »

Interesse in Ivoriaan

Interesse in Ivoriaan

De Ivoriaanse linkerflank Mahan Monbakan (18 jaar) wordt vandaag in Brussel verwacht. Normaal blijft hij twee weken op proef. De verwachting is dat hij daarna een contract krijgt aangeboden. Lees verder »

 15-02-2002 

Nog 2.500 kaarten beschikbaar

Nog 2.500 kaarten beschikbaar

Er zijn intussen 24.500 plaatsen verkocht voor de topper van zondag , er blijven er dus nog 2.500 over. Tot zaterdagmiddag 15.00u. worden de tickets verkocht op de dienst kaartenverkoop in het Jan Breydel stadion. Lees verder »

Wie speelt zondag en wie niet?

Wie speelt zondag en wie niet?

Gisteren werd er een klein uurtje geoefend met o.a. een onderling partijtje. Mornar en Jestrovic waren na een paar dagen rust weer van de partij. Vooral de Kroaat toonde zich scherp. Lees verder »


 14-02-2002 

Inbraak huis Stoica

Inbraak huis Stoica

Alin Stoica krijgt inbrekers over de vloerIn Dilbeek is gisteren ingebroken in de woning van Anderlechtvoetballer Alin Stoica. De inbrekers forceerden een glazen deur aan de achterkant van het huis. Lees verder »

Baseggio blijft tot 2003

Baseggio blijft tot 2003

Walter Baseggio liet het gisteren duidelijk verstaan. Een vertrek uit Anderlecht is niet aan de orde. Zijn zaakwaarnemer had gisteren een gesprek met Anderlecht. "Hij maakte duidelijk dat ik zeker tot 2003 in Anderlecht wil blijven. Lees verder »

Mornar op bank

Mornar op bank

Alleen de niet-fitte spelers moesten zich gisteren melden in Anderlecht. Ivica Mornar trainde een uur lang individueel. Anthuenis lijkt de hoop om Mornar alsnog te recupereren voor zondag te hebben opgegeven. Lees verder »

Club-RSCA bijna uitverkocht

Club-RSCA bijna uitverkocht

De topper van zondag wordt waarschijnlijk in een uitverkocht Jan Breydel-stadion gespeeld. Club Brugge hoopt dat de komende dagen nog 5.000 tickets de deur uitgaan. Op de dag van de wedstrijd mogen er geen tickets verkocht worden. Lees verder »

 12-02-2002 

Mornar moet rusten

Mornar moet rusten

Mornar probeerde gisteren met de groep mee te trainen maar moest afhaken wegens pijn in de knie. Hij neemt nu een paar dagen rust. Aruna trainde maar ??n keer. Hij beperkte zich tot lopen vanwege pijn in de rug. Lees verder »

 11-02-2002 

Interesse in Baseggio en Aruna

Interesse in Baseggio en Aruna

Parma heeft interesse in Walter Baseggio. De manager van Baseggio, Pellinzon, heeft al een aanbieding binnen. Toch lijkt het erop dat de middenvelder nog niet direct gaat vertrekken. Lees verder »

Binnenkort beslissing Zitka

Binnenkort beslissing Zitka

De commissie voor het spelersstatuut van de Belgische Voetbalbond (KBVB) zal bepalen voor welke club Dani?l Zitka volgend jaar mag uitkomen. De Tsjechische doelman speelt nu nog bij Lokeren en heeft een contract van vier jaar bij Anderlecht getekend. Lees verder »

Eerste voorbeschouwing Brugge-RSCA

Eerste voorbeschouwing Brugge-RSCA

Bertrand Crasson zal niet opnieuw een wereldgoal scoren in Brugge. Hij kreeg tegen Lierse zijn 3de gele kaart en is geschorst.
Mornar (knie) blijft onzeker voor de topper van zondag. Op het einde van de week legt hij tests af. Lees verder »

 10-02-2002 

Genk-RSCA op 13 maart

Genk-RSCA op 13 maart

De wedstrijd RC Genk - RSC Anderlecht wordt op 13 maart gespeeld, zoals paars-wit het wou dus. Genk had 6 maart voorgesteld, maar de bond besliste dus in het voordeel van de Brusselaars. Lees verder »

 09-02-2002 

Anderlecht verpulvert Lierse

Anderlecht verpulvert Lierse

Met een zware 7-1 duwt Anderlecht Lierse opnieuw richting degradatiezone.
Al na twee minuten mocht de Lierse- doelman zich een eerste keer omdraaien. Hij verkeek zich op een voorzet van De Bilde en werkte de bal knullig in eigen doel. Lees verder »

 08-02-2002 

Interesse voor Mondakan en Kargbo

Interesse voor Mondakan en Kargbo

Anderlecht heeft zijn oog laten vallen op Mahan Mondakan, een 18-jarige linkerflankspeler uit Ivoorkust. Anderlecht wil hem naar Brussel halen voor een testperiode , maar zijn club Abidjan (de ex-club van Aruna) ligt dwars. Lees verder »

Voorbeschouwing op morgen

Voorbeschouwing op morgen

Ivica Mornar probeert vandaag opnieuw aan te pikken bij de A-kern. Als dit niet lukt moet hij minimum 2 weken rust nemen en zal Aruna hem vervangen. Daardoor zou hij zeker de wedstrijden tegen Lierse en Club Brugge missen. Lees verder »

Wanneer Genk-RSCA?

Wanneer Genk-RSCA?

De kalendercommissie van de voetbalbond gaat vandaag op zoek naar een nieuwe datum voor Racing Genk-Anderlecht. Het wordt kiezen tussen 6 maart en 13 maart. De thuisploeg opteert voor de eerste datum, Anderlecht wil de 13de spelen. Lees verder »

 07-02-2002 

Vrijaf voor de spelers

Vrijaf voor de spelers

De kern kreeg gisteren een dag vrijaf. De geblesseerden werkten wel aan hun terugkeer. Ook Aruna en Traore waren aanwezig. Tijdens de Africa Cup kwamen ze weining aan spelen toe en daarom proberen ze nu hun conditionele achterstand weg te werken. Lees verder »

 06-02-2002 

Betalen voor Zitka?

Betalen voor Zitka?

De transfer van de Tsjechische doelman Zitka van Lokeren naar Anderlecht blijft voor commotie zorgen.
De kennisgeving van contract op de bondsadministratie spreekt van een overeenkomst tot 2004 en geeft de Waaslanders dus gelijk. Lees verder »

Mornar out? Traore terug

Mornar out? Traore terug

Mornar ging gisteren op consultatie bij dokter Martens en kreeg een inspuiting. Hij moet een paar dagen rust nemen maar zal toch proberen tegen Lierse te spelen. Traore keerde gisteren uit Mali terug. Lees verder »

 05-02-2002 

Mornar geblesseerd, Aruna terug

Mornar geblesseerd, Aruna terug

Gisteren stonden er 2 trainingen op het programma. Alleen Mornar bleef aan de kant. Ondanks meerdere inspuitingen heeft hij te veel last van de knie. Vandaag wordt hij verder onderzocht. Lees verder »

 04-02-2002 

Onderhandelingen met Ferrera

Onderhandelingen met Ferrera

Het ziet ernaar uit dat Manu Ferrera de nieuwe hoofdscout van RSCA wordt. De twee partijen hadden een positief gesprek en zijn het helemaal eens over de invulling van Ferrera's taak. Lees verder »

Doll en Vanderhaeghe geschorst

Doll en Vanderhaeghe geschorst

Olivier Doll en Yves Vanderhaeghe zijn geschorst voor de wedstrijd tegen Lierse. Daardoor speelt Hasi waarschijnlijk weer op het middenveld en maakt Glen De Boeck zijn rentree. Lees verder »

 02-02-2002 

Zitka gratis weg of toch niet?

Zitka gratis weg of toch niet?

Daniel Zitka tekende een contract van vier jaar bij Anderlecht maar zijn huidige club, Lokeren, beweert dat de 26-jarige doelman na dit seizoen niet gratis weg kan. Het beroept zich op een optie in zijn contract. Die zou echter onwettelijk zijn. Lees verder »

Manu Ferrera als vervanger Dockx?

Manu Ferrera als vervanger Dockx?

Volgens de Vlaamse kranten gaat Manu Ferrera terug werken bij Anderlecht als hij tot een financieel akkoord kan komen met zijn ex-club Eendracht Aalst. Ferrera zou een groot deel van de taken overnemen van de onlangs overleden Jean Dockx. Lees verder »

Uitgebreide ziekenboeg

Uitgebreide ziekenboeg

Jestrovic (schouder), Mornar (knie), Pirard (adductoren), Peersman (teen) en Iachtchouk (enkel) bieden zich vandaag aan voor verzorging. De Boeck en Oyen kregen de raad om thuis te blijven om de rest van de kern niet te besmetten. Lees verder »

 01-02-2002 

Verlies tegen Tubeke

Verlies tegen Tubeke

Anderlecht heeft zijn oefenmatch tegen Tubeke verloren met 2-1. De Bilde verzilverde halverwege de 1e helft het veldoverwicht van RSCA. Tubeke kwam 5 minuten later alweer langszij na een mooie solo van Debroyer. Lees verder »

Transfer: Zitka naar Anderlecht

Transfer: Zitka naar Anderlecht

Daniel Zitka, de 26-jarige doelman van Lokeren, is de nieuwe aanwinst van Anderlecht.
Zitka, die eind dit seizoen einde contract is bij Lokeren, bereikte met Anderlecht een akkoord voor vier jaar. Lees verder »