Archieven

 31-01-2022 

Trebel-deal bijna rond

Trebel-deal bijna rond

TRANSFERS Volgens La Dernière Heure is de uitleenbeurt van Adrien Trebel aan Lausanne Sports bijna in kannen en kruiken. De krant verwacht dat de officialisatie niet lang meer zal duren De Zwitserse club zou een deel van het salaris van de Fransman overnemen, maar niet alles.  Lees verder »

Cyriac stopt met voetballen

Cyriac stopt met voetballen

ANDERE Voormalig Anderlecht-speler Gohi Bi Cyriac hangt de voetbalschoenen aan de haak. De 31-jarige Ivoriaan zat al anderhalf jaar zonder club. Cyriac speelde drie jaar voor Anderlecht, maar door een zware knieblessure haalde hij er nooit zijn niveau van bij Standard. Lees verder »

 30-01-2022 

Anderlecht trekt aan het kortste eind in fysieke derby

Anderlecht trekt aan het kortste eind in fysieke derby

WEDSTRIJDEN Union won voor de tweede maal dit seizoen de Brusselse derby, deze maal met 1-0. In een duel dat vooral werd gekenmerkt door de vele duels, kwam Anderlecht vroeg op achterstand. Daarna schoot het aanvallend te kort om Union het vuur aan de schenen te leggen. Ondanks de offensieve onmacht en slordig spel, kreeg paarswit toch nog twee mogelijkheden om een gelijkspel uit de brand te slepen, maar dat gebeurde dus niet. Anderlecht staat nu voor een cruciaal tweeluik tegen Eupen. Lees verder »

Opstelling: Kouamé en Mykhailichenko in basis

Opstelling: Kouamé en Mykhailichenko in basis

WEDSTRIJDEN Voor de derby tegen leider Union heeft Kompany zijn ploeg gewijzigd op twee plaatsen. In vergelijking met de wedstrijd tegen Cercle vervangt Mykhailichenko Sardella en komt ook Kouamé terug in het team na zijn terugkeer uit Afrika. Kiest Kompany op rechts effectief voor Mykhailichenko of moet Gomez er depanneren bij gebrek aan een back-up voor Murillo? Lees verder »

Voorbeschouwing: Union - Anderlecht

Voorbeschouwing: Union - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Het belooft een topnamiddag te worden, straks in Brussel. De autoritaire leider Union ontvangt de grote stadgenoot Anderlecht. Het decor: het historisch mooie Dudenpark, voor het eerst sinds anderhalve maand weer gevuld met supporters. Zal Anderlecht op de afspraak zijn? Lees verder »

 29-01-2022 

Guindo biedt excuses aan: "Het spijt me"

Guindo biedt excuses aan:

JEUGD In een bericht op Twitter heeft Mohamed Yaya Guindo zijn excuses aangeboden aan Anderlecht en de supporters voor de uithaal die hij eergisteren deed. Volgens Guindo voelde hij zich slecht en gefrustreerd omdat hij moet vertrekken zonder een kans te hebben gekregen bij de A-ploeg. Lees verder »

Selectie: Olsson en Kouamé keren terug

Selectie: Olsson en Kouamé keren terug

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft een selectie van 21 spelers bekendgemaakt voor de partij tegen Union van morgen. Kristoffer Olsson (schorsing) en Christian Kouamé (Africa Cup) zijn opnieuw paraat voor de dienst. Belofte Théo Leoni valt af, net als de geblesseerde Hannes Delcroix. Lees verder »


 28-01-2022 

Murillo start met nederlaag

Murillo start met nederlaag

WEDSTRIJDEN Amir Murillo heeft met Panama de eerste van drie interlands verloren. Op bezoek bij Costa Rica ging het met 1-0 onderuit. Murillo speelde de hele wedstrijd. Panama ziet nummer drie Mexico nu drie punten voorsprong nemen. Lees verder »

Delcroix twee weken out

Delcroix twee weken out

BLESSURES Anderlecht gaat ervan uit dat het de komende twee weken niet kan rekenen op Hannes Delcroix. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Onderzoek wees uit dat hij woensdag tegen Cercle een klein letsel aan de adductoren heeft opgelopen. Lees verder »

Guindo kwaad op Anderlecht: "Vergiftigd contract"

Guindo kwaad op Anderlecht:

JEUGD Op Twitter heeft jeugdproduct Mohammed Yaya Guindo hard uitgehaald naar Anderlecht. De 18-jarige aanvaller verwijt Anderlecht hem psychologisch te willen kraken. "Niet erg dat ik alleen moet trainen, los van de U21. Maar je zal er niet in slagen me pschologisch te kraken." Lees verder »

Sardella hoopt alsnog op uitleenbeurt

Sardella hoopt alsnog op uitleenbeurt

TRANSFERS Killian Sardella hoopt voor maandagnacht alsnog uitgeleend te worden door Anderlecht. De jonge rechtsback wil de druk van Anderlecht even achter zich laten en bij een stabiele middenmoter zich ontwikkelen. Zijn complexe situatie dit seizoen maakt het hem mentaal ook niet gemakkelijk. Lees verder »

 27-01-2022 

Sadiki zet krabbel onder profcontract

Sadiki zet krabbel onder profcontract

JEUGD Het heeft een tijdje geduurd, maar Anderlecht is er volgens La Dernière Heure dan toch in geslaagd om Noah Sadiki te overtuigen. De Waalse krant schrijft vanavond op haar website dat Sadiki zijn eerste profcontract getekend heeft. Lees verder »

 26-01-2022 

Uitschuiver tegen sterk Cercle

Uitschuiver tegen sterk Cercle

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zich fameus mispakt aan Cercle Brugge. Het verloor kansloos met 0-2 en moest na 25 minuten al met een man minder na de uitsluiting van Hoedt. Een gehavend paarswit kon daarna geen enkele vuist meer maken en moest ook de geblesseerde Delcroix na rust wisselen. Cercle scoorde tweemaal na rust onder impuls van Matondo. Lees verder »

Delcroix na dik kwartier alweer geblesseerd

Delcroix na dik kwartier alweer geblesseerd

BLESSURES De pech lijkt niet op te houden voor Hannes Delcroix. Tegen Cercle Brugge mocht hij vanavond in de 28e minuut invallen na een rode kaart voor Wesley Hoedt, maar aan de rust bleef hij alweer geblesseerd in de kleedkamer. Volgens Sporza zijn de adductoren de boosdoener. Lees verder »

Africa Cup afgelopen voor Kouamé

Africa Cup afgelopen voor Kouamé

WEDSTRIJDEN Ivoorkust werd vanavond in de achtste finales van de Africa Cup uitgeschakeld door Egypte. Na 120 minuten voetbal stond het nog 0-0 en Egypte haalde het met 4-5 na strafschoppen. Zo komt er een einde aan het toernooi voor Christian Kouamé. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Cercle Brugge

Voorbeschouwing: Anderlecht - Cercle Brugge

WEDSTRIJDEN Vanavond om 21 uur ontvangt Anderlecht in eigen huis Cercle Brugge. Aangezien Antwerp en achtervolgers Charleroi en Gent gelijkspeelden, kan Anderlecht bij winst een goede zaak doen. Simpel wordt het wel niet: Cercle is dé ploeg in vorm met 21 op 24 in de laatste acht wedstrijden. Lees verder »

Sardella wil meer speelminuten

Sardella wil meer speelminuten

ANDERE Met Amir Murillo die bij de Panamese nationale ploeg vertoeft, hoopt Killian Sardella op een plaatsje in de basiself. Mocht Vincent Kompany alsnog de voorkeur geven aan  Bogdan Mykhaylinchenko, denkt de entourage van Sardella dat het misschien toch tijd is om te vertrekken bij RSC Anderlecht. Lees verder »


 25-01-2022 

Selectie: Kompany haalt Leoni erbij

Selectie: Kompany haalt Leoni erbij

WEDSTRIJDEN Vincent Kompany heeft een selectie van twintig spelers samengeroepen voor de wedstrijd van morgen tegen Cercle Brugge. De meest opvallende naam is die van Théo Leoni. Hij neemt de plaats in van de geschorste Kristoffer Olsson. De aanvoerder van de U21 krijgt de voorkeur op Kristian Arnstad. Lees verder »

Lambrechts fluit Brusselse derby

Lambrechts fluit Brusselse derby

WEDSTRIJDEN Zondag staat de Brusselse derby op het programma in het Dudenpark. Erik Lambrechts is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden, hij krijgt asisstentie van Jo De Weirdt en Kevin Monteny langs de lijn. Wim Smet is vierde official.  Lees verder »

Van Holsbeeck gaat in beroep

Van Holsbeeck gaat in beroep

ANDERE Herman Van Holsbeeck gaat in beroep tegen zijn verdere aanhouding. Binnen de 15 dagen moet de Kamer van Inbeschuldingingstelling zich nu over het beroep uitspreken. Ofwel wordt Van Holsbeeck dan vrijgelaten ofwel bevestigt de Kamer de verdere aanhouding.  Lees verder »

"Verdachte" handtekeningen Collin onderzocht

ANDERE Een hele tijd geleden liet Marc Coucke vallen dat er nog "heel veel lijken uit de kast gingen vallen". Dat blijken nu profetische woorden te zijn want niet alleen Herman Van Holsbeeck is het onderwerp van gerechtelijke onderzoeken ook "verdachte" handtekeningen van Philippe Collin. Lees verder »

 24-01-2022 

Van Holsbeeck nog een maand in de cel

Van Holsbeeck nog een maand in de cel

ANDERE De raadkamer heeft zopas beslist dat Herman Van Holsbeeck aangehouden blijft. De voormalige Anderlecht-manager zit sinds eind vorige week in de cel voor zijn betrokkenheid in het fraudedossier rond makelaar Christophe Henrotay. Daar komt dus nog een maand bij. Lees verder »

"Union is dé favoriet momenteel"

INTERVIEWS Union liep gisteren nog wat verder uit op tweede achtervolger Club Brugge en staat nu negen punten los. Woensdag wacht Cercle Brugge in het Lotto Park om dan zondag naar het Dudenpark te trekken. Vincent Kompany is alvast duidelijk: "Union is dé favoriet van het moment". Lees verder »

Trebel sidekick van Bayat

Trebel sidekick van Bayat

ANDERE Adrien Trebel en Mogi Bayat hebben een hele goede vriendschapsrelatie, de Fransman heeft de makelaar ook nooit laten vallen. Nu blijkt dat die vriendschap wel heel diep zit en Trebel zou meegeholpen hebben aan een transfer in ruil voor 15 procent commissie, daarvoor loog hij zelfs tegen RSC Anderlecht. Lees verder »

Kompany pakt gele kaart

Kompany pakt gele kaart

INTERVIEWS - ANDERE Kort voor het half uur trok Peyre aan Raman in het strafschopgebied, maar ref Boterberg zag er geen kwaad in. Vreemd genoeg was er van een VAR-interventie geen spoor te bekennen. Achteraf is wel bevestigd dat de VAR de fase effectief bekeken heeft.  Lees verder »

Raman: "Dit nu vasthouden"

Raman:

INTERVIEWS Drie belangrijke punten, daar is iedereen het over eens. Al is Benito Raman van mening dat het voorin nog iets efficiënter mag. Dan kan de  wedstrijd nog iets vlugger beslist worden wat het ook gemakkelijker maakt voor iedereen. Lees verder »

 23-01-2022 

 22-01-2022 

Selectie: Debast vervangt Kana

Selectie: Debast vervangt Kana

WEDSTRIJDEN Vincent Kompany heeft een selectie van 21 spelers bekendgemaakt voor de wedstrijd van morgen tegen KV Mechelen. Alle verwachte namen zijn van de partij. Tegenover vorige week is er één wijziging: Marco Kana ontbreekt en Zeno Debast neemt zijn plaats in. Lees verder »

Dames winnen en naderen op OH Leuven

Dames winnen en naderen op OH Leuven

DAMES De dames van Anderlecht hebben vanmiddag met 0-2 gewonnen bij Standard. Tessa Wullaert opende al vroeg de score en in de slotfase legde Michelle Colson (foto) de eindcijfers vast. Door deze zege nadert Anderlecht tot op één punt van leider OH Leuven. De Leuvenaars spelen dit weekend niet. Lees verder »

 21-01-2022 

Weer publiek vanaf vrijdag 28 januari

Weer publiek vanaf vrijdag 28 januari

Het Overlegcomité heeft vandaag de coronabarometer goedgekeurd en dat is een goede zaak voor sportwedstrijden. Hoewel de coronabarometer volgende vrijdag meteen start in code rood, zal er vanaf die datum toch publiek zijn toegelaten bij voetbalwedstrijden. Lees verder »

Officieel: Mehssatou nu al naar Kortrijk

Officieel: Mehssatou nu al naar Kortrijk

JEUGD - TRANSFERS Nayel Mehssatou ruilt Anderlecht met onmiddellijke ingang voor KV Kortrijk. De West-Vlaamse club maakte vanavond de transfer bekend. Mehssatou tekent voor 3,5 jaar bij de club van coach Karim Belhocine. "Het was een erg moeilijke beslissing", aldus de rechtsback over zijn vertrek bij Anderlecht. Lees verder »

Mehssatou nu al naar Kortrijk?

Mehssatou nu al naar Kortrijk?

TRANSFERS De kans is reëel dat Nayel Mehssatou nu al de overstap maakt van Anderlecht naar Kortrijk en niet pas na het seizoen. Het Laatste Nieuws weet dat beide clubs hier momenteel over spreken. Anderlecht zou bereid zijn om mee te werken. Lees verder »

Ook Kompany vroeg Vermaelen als assistent

Ook Kompany vroeg Vermaelen als assistent

ANDERE Het had zomaar gekund dat Thomas Vermaelen vandaag bij Anderlecht aan de slag zou zijn als assistent-coach. Vandaag raakte bekend dat de verdediger stopt als Rode Duivel en assistent-bondscoach wordt. Kompany had hem eerder al gevraagd om zijn staf bij Anderlecht te vervoegen. "Maar ik was een jaar te vroeg met mijn vraag." Lees verder »

Manager Mokoena: "Anderlecht deed een bod"

Manager Mokoena:

TRANSFERS Anderlecht heeft een bod uitgebracht op Teboho Mokoena, een 24-middenvelder uit Zuid-Afrika. Dat zegt Glyn Binkin, de manager van de speler. Binkin vertelt echter ook dat Mokoena al een persoonlijk akkoord heeft bereikt met Mamelodi Sundowns. "Maar we gaan ook met Anderlecht praten." Lees verder »

"Het teveel betaalde bedrag terugeisen"

INTERVIEWS Marc Coucke voelt zich bekocht, dat laat zijn advocaat Walter Van Steenbrugge weten. Coucke sprak al eerder over lijken die uit de kast vielen maar dit kwam ook voor hem als een verrassing. Hij zal dan ook niet twijfelen om het teveel betaalde bedrag terug te eisen.  Lees verder »

 20-01-2022 

Kouamé nog wat langer op Africa Cup

Kouamé nog wat langer op Africa Cup

WEDSTRIJDEN Het Ivoorkust van Christian Kouamé heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de Africa Cup. Het versloeg vandaag Algerije met 3-1 en is groepswinnaar. Kouamé kwam niet van de bank. In de achtste finales speelt Ivoorkust volgende woensdag tegen Egypte. Lees verder »

RSC Anderlecht legt jaarrekening neer

RSC Anderlecht legt jaarrekening neer

ANDERE RSC Anderlecht heeft ondertussen haar jaarrekening neergelegd bij de Nationale Bank. Dat er een monsterverlies was van 29 miljoen euro, maakte CEO Peter Verbeke al eerder bekend. Nu blijkt ook dat de kapitaalsverhoging van eind vorig jaar écht wel nodig was. Lees verder »

Meer dan 29 miljoen euro verlies

Meer dan 29 miljoen euro verlies

ANDERE De meeste clubs hebben inmiddels hun jaarrekening neergelegd, al ontbreken er nog een aantal; ook die van Anderlecht. Peter Verbeke bevestigde echter dat de club 29,1 miljoen euro verlies heeft geleden. De recent doorgevoerde kapitaalsverhoging moet dus dienen om de diepe putten te vullen (want ook vorig jaar kleurde de rekening bloedrood). Lees verder »

Van Holsbeeck al zeker tot maandag in de cel

Van Holsbeeck al zeker tot maandag in de cel

ANDERE De aanhouding van Herman Van Holsbeeck staat volledig los van Propere Handen, waar hij allicht ook voor de rechter zal komen. De zaak draait niet alleen rond transfers maar ook rond de verkoop van RSC Anderlecht waar hij zou geprobeerd hebben om Marc Coucke op te lichten.  Lees verder »

Charleroi volgt Trebel

Charleroi volgt Trebel

TRANSFERS - ANDERE Adrien Trebel zit al enkele maanden in de B-kern en strijkt nog steeds een jaarloon van 2,7 miljoen euro op. Mogelijk biedt Charleroi een oplossing al willen de Karolo's maar een deel van zijn loon overnemen.  Lees verder »


 19-01-2022 

Van Holsbeeck opgepakt in zaak-Henrotay

Van Holsbeeck opgepakt in zaak-Henrotay

ANDERE Herman Van Holsbeeck is vandaag aangehouden in de fraudezaak rond makelaar Christophe Henrotay. Dat vernam de VRT en werd intussen ook bevestigd aan enkele kranten. Van Holsbeeck wordt beschuldigd van private corruptie, fiscale fraude, witwassen van geld en vereniging van misdadigers. Lees verder »

Van de koers naar het voetbal

Van de koers naar het voetbal

INTERVIEWS Remco Evenepoel nam afscheid van het voetbal en ging voor het wielrennen, ex-renner Kenny Dehaes maakte de omgekeerde beweging. Hij nam afscheid van Alpecin-Fenix, waar hij masseur was, en ging voor RSC Anderlecht werken.  Lees verder »

Gelukkige verjaardag RSCAskater !

Gelukkige verjaardag RSCAskater !

WEBSITE Vandaag is Michaël jarig, aka RSCAskater. Al jaren staat hij in voor de Duitse sectie van onze site en hij doet dat helemaal alleen. De artikels die hij vertaalde naar het Duits zijn intussen niet meer te tellen. Een taak waar hij zich dagelijks voor inzet.  Lees verder »

Bakkali wil niet naar China

Bakkali wil niet naar China

TRANSFERS Zakaria Bakkali heeft het aanbod uit China afgewezen. Dat schrijft Het Nieuwsblad vanmorgen. Hoewel hij er een riant contract kon tekenen, wil hij in Europa blijven om zijn carrière weer op de rails te zetten. Lees verder »

 18-01-2022 

Chinese interesse voor Bakkali

Chinese interesse voor Bakkali

TRANSFERS Zou het? Zou het! Het Laatste Nieuws meldt dat er belangstelling is vanuit China voor Zakaria Bakkali. Het gevallen wonderkind moet weg bij Anderlecht, maar wil alleen vertrekken als een club zijn riante salaris volledig wil overnemen. Lees verder »

Nmecha op bezoek in Neerpede

Nmecha op bezoek in Neerpede

ANDERE Hoog bezoek vandaag in het oefencentrum van Anderlecht in Neerpede. Niemand minder dan Lukas Nmecha kwam zijn voormalige coach en ploegmaats een bezoekje brengen. Het werd een fijn weerzien. Lees verder »

 17-01-2022 

Milan blijft Verschaeren volgen

Milan blijft Verschaeren volgen

TRANSFERS De scoutingscel van AC Milan blijft de prestaties van Yari Verschaeren met erg veel aandacht volgen. Dat schrijft de website Calciomercato. Een transfer in januari is niet aan de orde, maar als Verschaeren zich goed blijft ontwikkelen, zou hij in de zomer wel eens in de voetsporen van Alexis Saelemaekers kunnen treden, klinkt het. Lees verder »

"Terecht niet gefloten voor handspel"

WEDSTRIJDEN De fase waarbij Lior Refaelov de bal tegen de arm kreeg voorafgaand aan het doelpunt van Yari Verschaeren gisteren tegen Standard, werd terecht niet als foutief afgefloten. Dat zegt het Professional Refereeing Department van de Voetbalbond vandaag in een woordje uitleg. Lees verder »

'Anderlecht stopt gesprekken over Reynolds'

'Anderlecht stopt gesprekken over Reynolds'

TRANSFERS Sportitalia meldt dat de gesprekken tussen Anderlecht en AS Roma over een uitleenbeurt van Bryan Reynolds zijn stopgezet. AS Roma heeft Anderlecht zich teruggetrokken. Journalist Fabrizio Romano meldt dan weer dat KV Kortrijk zich de voorbije 24 uur voor Reynolds heeft gemeld. Lees verder »

Roemeen Puscas op Anderlecht-longlist

Roemeen Puscas op Anderlecht-longlist

TRANSFERS Volgens de Roemeense journalist Emanuel Rosu denkt Anderlecht aan een huur van George Puscas deze winter. Rosu vertelt er wel uitdrukkelijk bij dat de gesprekken nog niet in een vergevorderd stadium zitten. Puscas is een 25-jarige centrumspits die uitkomt voor Reading. Lees verder »

Kompany: "Ik voelde het aankomen"

Kompany:

INTERVIEWS De laatste tien minuten maakten weer het verschil tussen een en drie punten voor RSC Anderlecht. Het werd het eerste en als Vincent Kompany eerlijk is voelde hij het ook aankomen, er waren daarvoor wat teveel gemiste kansen.  Lees verder »

"Maak het truitje nat"

ANDERE Mauves Army was in vorm de voorbije dagen, zondag zorgden ze voor een spandoek aan de poorten van het Lotto Park met een niet mis te verstande boodschap voor de spelers. Supporters van Standard probeerden dat ook maar Mauves Army was hen te slim af.  Lees verder »

"Zwaar teleurgesteld"

INTERVIEWS Yari Verschaeren scoorde een pareltje van een doelpunt maar moest zich achteraf tevreden stellen met één punt. Hij kon zijn teleurstelling dan ook niet onder stoelen of banken steken.  Lees verder »

Verbeke: "Elke positie is dubbel bezet"

Verbeke:

INTERVIEWS Als we CEO-Peter Verbeke mogen geloven zal RSC Anderlecht nog geen tot weinig inkomende transfers doen tijdens deze wintermercato. Verbeke benadrukt dat elke positie dubbel bezet is en de club niet de financiële slagkracht heeft om grote bedragen uit te geven.  Lees verder »

 16-01-2022 

Duur puntenverlies in clasico

Duur puntenverlies in clasico

WEDSTRIJDEN Anderlecht is er niet in geslaagd om zijn eerste partij van 2022 winnend af te sluiten. Het kwam niet verder dan 1-1 tegen een verzwakt Standard. Anderlecht leek na rust op automatische piloot te spelen en in de slotfase kreeg paars-wit het deksel op de neus toen Dragus een zwakke terugspeelbal onderschepte en de 1-0 van Verschaeren ongedaan maakte. Lees verder »

Selectie: Met Magallan en Ashimeru

Selectie: Met Magallan en Ashimeru

WEDSTRIJDEN Buiten Kouamé die op de Africa Cup zit, kent de selectie voor de clasico van vanavond geen afwezigen. Magallan en Ashimeru, die beiden te maken hadden met een coronabesmetting, zitten gewoon in de selectie. Ook Delcroix zit er voor het eerst weer bij na een lange afwezigheid na een blessure. Lees verder »

 15-01-2022 

Damesploeg raast voorbij Club YLA naar bekerfinale

Damesploeg raast voorbij Club YLA naar bekerfinale

DAMES De dames van Anderlecht hebben zich geplaatst voor de finale van de Beker van België. In hun halve finale versloegen ze vanmiddag Club YLA, de damesploeg van Club Brugge, met 4-0. Amber Maximus (foto) scoorde twee keer. Tessa Wullaert en Mariam Toloba pikten ook hun goaltje mee. Lees verder »

 14-01-2022 

Bounida kiest voor... Ajax

Bounida kiest voor... Ajax

JEUGD - TRANSFERS 100% zeker is het nog niet, maar de kans is héél groot dat Rayane Bounida in maart verhuist naar Ajax. Er verschijnen steeds meer berichten van allerlei kanalen dat de deal zou rond zijn. Al is het nog altijd wachten tot de 16de verjaardag van Bounida in maart. Lees verder »

Mauves Army zet de toon voor Clasico

Mauves Army zet de toon voor Clasico

ANDERE De wedstrijden tussen RSC Anderlecht en Standard Luik zijn altijd heel erg beladen. Supporters zijn nog niet toegelaten in het stadion door de huidige gezondheidscrisis maar dat belet Mauves Army om de tegenstander al wat gaan uit te dagen. Lees verder »

 13-01-2022 

Magallan vervoegt de kern op training

Magallan vervoegt de kern op training

BLESSURES - WEDSTRIJDEN Lisandro Magallan traint weer mee met de kern na een korte afwezigheid. In principe geraakt hij speelklaar voor de wedstrijd tegen Standard. Majeed Ashimeru herstelt momenteel van een covid besmetting. Normaal gezien mag hij dit weekend de quarantaine verlaten. Of hij opgenomen zal worden in de kern, valt nog af te wachten. Lees verder »

Beker op 3 februari om 20u45

Beker op 3 februari om 20u45

WEDSTRIJDEN Het exacte speelschema voor de beker van België is bekend gemaakt. Anderlecht neemt het op tegen Eupen en verplaatst zich naar de oostkantons op 3 februari om 20u45. De terugwedstrijd in Brussel wordt gespeeld op 3 maart en vangt eveneens aan om 20u45. De tweede plaats in de finale gaat naar Brugge of Gent. Zij treden telkens een dag eerder aan. Lees verder »

 12-01-2022 

Gouden Schoen: Gomez op acht, Nmecha negen

Gouden Schoen: Gomez op acht, Nmecha negen

ANDERE Voor het eerst sinds 2017 heeft Anderlecht nog eens een speler in de top tien van de Gouden Schoen. En zelfs meteen twee. Sergio Gomez (foto) behaalde de achtste plaats en Lukas Nmecha de negende. De overwinning ging enigszins verrassend naar Paul Onuachu van Racing Genk. Lees verder »

Wullaert komt één punt tekort voor Gouden Schoen

Wullaert komt één punt tekort voor Gouden Schoen

DAMES Hoe nipt kan het zijn: Anderlecht-speelster Tessa Wullaert is als tweede geëindigd in de Gouden Schoen voor dames met amper één punt minder dan winnares Janice Cayman. Tine De Caigny, tot juni bij Anderlecht, werd derde. Laura De Neve van Anderlecht behaalde de achtste plaats. Lees verder »

Kompany: "Collectieve prijs is hoofdzaak"

Kompany:

INTERVIEWS Vincent Kompany is vanavond te gast op het gala van de Gouden Schoen. Gastheer Gilles De Bilde nodigde de Anderlecht-trainer uit op het podium voor een korte babbel. "Op wie ik gestemd heb? Voor de derde keer voor een speler van Club Brugge. Dat mag in de toekomst veranderen." Lees verder »

Belofte van het Jaar: drie Anderlecht-spelers in top vijf

Belofte van het Jaar: drie Anderlecht-spelers in top vijf

ANDERE Charles De Ketelaere volgt zichzelf op als Belofte van het Jaar. Het was Yari Verschaeren die de Club Brugge-speler het nieuws mocht melden in een videoboodschap. "Het is dik verdiend", aldus Verschaeren. Anderlecht heeft met Sergio Gomez, Albert Sambi Lokonga en Anouar Ait El Hadj drie spelers in de top vijf. Lees verder »

Voorstelling Arno Herssens

Voorstelling Arno Herssens

JEUGD Nu trainer Vincent Kompany de A-ploeg goed op de rails gekregen heeft en punten scoorde in de afgelopen maand, hoeft Peter Verbeke zich deze wintermercato niet met alle energie op de transfermarkt te storten. Hij kan zich bezighouden met de voorbereiding van de U21-ploeg voor 1B volgend seizoen. Na Théo Leoni en Luca Ferrara, liet hij in dat opzicht nu ook youngster Arno Herssens een contract tekenen.  Lees verder »

 11-01-2022 

Bundu stunt op Africa Cup

Bundu stunt op Africa Cup

WEDSTRIJDEN Mustapha Bundu en Sierra Leone hebben op de Africa Cup vanmiddag 0-0 gelijkgespeeld tegen Algerije. Dat mag je gerust een stunt noemen, want Algerije geldt als grote favoriet voor de eindzege. Bundu speelde de hele wedstrijd. Lees verder »

Jeugddoelman Van Attenhoven weg bij Anderlecht

Jeugddoelman Van Attenhoven weg bij Anderlecht

JEUGD Naïm van Attenhoven is niet langer een speler van Anderlecht. De 18-jarige doelman heeft paars-wit verlaten. In afwachting van een nieuwe club onderhoudt hij zijn conditie bij de Free Pro Players, de vereniging van werkloze profvoetballers. Vanavond speelt hij met hen een oefenwedstrijd. Lees verder »

 10-01-2022 

Geen uitleenbeurt voor Sardella

Geen uitleenbeurt voor Sardella

TRANSFERS Anderlecht heeft beslist om Killian Sardella toch niet uit te lenen. Een kleine twee weken geleden vertelde CEO Peter Verbeke dat een uitleenbeurt van Sardella tot de mogelijkheden behoorde, maar Sudpresse schrijft nu dat hij toch zal blijven. Lees verder »

Vandenhaute tijdelijk aan hoofd Pro League

Vandenhaute tijdelijk aan hoofd Pro League

ANDERE Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute en Club Brugge-manager Vincent Mannaert zullen tijdelijk Peter Croonen vervangen als voorzitter van de Pro League. De Algemene Vergadering besliste vandaag om de twee een speciale volmacht te geven om belangrijke dossiers op te volgen. Lees verder »

Geen uitstel door corona

Geen uitstel door corona

ANDERE De vaderlandse competitie zal komend weekend gewoon hervat worden zoals voorzien. Dat heeft de Pro League beslist. De vraag van Zulte Waregem en AA Gent om de volgende twee speeldagen uit te stellen wegens te veel coronabesmettingen vond geen meerderheid. Lees verder »

Marc Coucke test positief

Marc Coucke test positief

ANDERE Eigenaar Marc Coucke testte deze morgen positief op Covid-19. Veel is hij niet meer aanwezig op RSC Anderlecht dus wellicht bestaat er binnen de club geen gevaar op verdere besmettingen. Al blijft het afwachten want gisteren testte ook Ashimeru positief.  Lees verder »

 09-01-2022 

Wie naast Hoedt: Delcroix, Debast of ... Sadiki?

Wie naast Hoedt: Delcroix, Debast of ... Sadiki?

WEDSTRIJDEN Na twee vlotte overwinningen vanmiddag lijkt Anderlecht klaar voor de herneming van de competitie. Niemand blesseerde zich en zo kan Vincent Kompany rustig toewerken naar de classico tegen Standard. Tien namen voor die partij kunnen we normaal al invullen. Enkel de partner van Wesley Hoedt centraal achterin blijft een vraagteken. Lees verder »

Zieke Amuzu, Olssen niet klaar

Zieke Amuzu, Olssen niet klaar

BLESSURES Anderlecht speelde vanmiddag ook zonder Kristoffer Olsson (foto), Francis Amuzu en Taylor Harwood-Bellis. Amuzu is, net als Hendrik Van Crombrugge, ziek, maar het is geen corona. Olsson trainde de voorbije dagen niet voluit en wordt klaargestoomd voor de partij van volgend weekend tegen Standard. Lees verder »

Ook Ashimeru test positief

Ook Ashimeru test positief

ANDERE Anderlecht heeft een derde coronageval. Na Lisandro Magallan en Enock Agyei heeft nu ook Majeed Ashimeru positief getest op het coronavirus. De Ghanese middenvelder is meteen in quarantaine gegaan. Lees verder »

Harwood-Bellis alweer weg bij Anderlecht?

Harwood-Bellis alweer weg bij Anderlecht?

TRANSFERS Volgens Het Nieuwsblad wil de Engelse tweedeklasser Stoke City zich deze maand versterken met Taylor Harwood-Bellis. De huurling van Manchester City verloor bij Anderlecht zijn basisplaats aan Lisandro Magallan en met de terugkeer van Hannes Delcroix dreigt hij nog een plaats te zakken in de pikorde. Lees verder »

 08-01-2022 

Sayyadmanesh: "Ik wil spelen onder Kompany"

Sayyadmanesh:

TRANSFERS Als het van Allahyar Sayyadmanesh, een 20-jarige spits van Fenerbahçe afhangt, speelt hij binnenkort voor Anderlecht. "Er zijn onderhandelingen bezig met Anderlecht", vertelt de de aanvaller. "Hull City is ook geïnteresseerd om me aan te trekken, maar mijn voorkeur gaat uit naar spelen onder Vincent Kompany." Lees verder »

"Blijven progressie maken"

INTERVIEWS Hendrik Van Crombrugge is er niet echt rouwig om dat de stage in Dubai is afgelast, de doelman is graag thuis bij zijn gezin al mist hij wel de vitamine D. De winterstop was goed voor de buitenlandse spelers om hun familie terug te zien maar de focus ligt nu volledig op de herstart van de competitie. Lees verder »

Vraag voor uitstel herstart groeit

Vraag voor uitstel herstart groeit

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Corona slaat wild om zich heen bij de profclubs, in totaal testen al 67 spelers positief over de hele eerste klasse. RSC Anderlecht blijft tot hiertoe min of meer gespaard met twee spelers. Toch groeit de vraag om de herstart uit te stellen, maandag stemt de Pro League over het voorstel.  Lees verder »

 07-01-2022 

Classico zonder publiek

Classico zonder publiek

WEDSTRIJDEN Volgende week zondag herneemt voor RSC Anderlecht de Jupiler Pro League, het ontvangt in het Lotto Park Standard. Het Overlegcomité van gisteren bracht geen substantiële wijzigingen dus ook die thuiswedstrijd zal gespeeld worden achter gesloten deuren.   Lees verder »

Zulte-Waregem vervangt Waalwijk

Zulte-Waregem vervangt Waalwijk

WEDSTRIJDEN RSC Anderlecht had nog een oefenwedstrijd voorzien tegen het Nederlandse Waalwijk, maar daar stak Covid-19 een stokje voor. Zulte-Waregem neemt nu de plaats in van de Nederlanders en verplaatst zich komende zondag naar Neerpede voor een oefenwedstrijd.  Lees verder »

 06-01-2022 

Magallan in quarantaine

Magallan in quarantaine

ANDERE Bij Anderlecht werden de spelers gisterenavond getest op corona nadat ze waren teruggekeerd naar de club. Enkel Lisandro Magallan, die naar Argentinië trok tijdens de korte break, testte positief van de A-kern. Belofte Enock Agyei testte ook positief. Beide spelers gaan in quarantaine. Lees verder »

Nieuwe mentalcoach

Nieuwe mentalcoach

TRANSFERS - ANDERE Michael Verschaeve is al sinds oktober 2021 aan de slag bij RSC Anderlecht maar het nieuws raakte nu pas bekend. Als mental coach begeleidde hij al wielerploeg Deceuninck- Quick-step en Remco Evenepoel (na zijn zware val). Ellen Schouppe gaat zich meer richten op de jeugdacademie. Lees verder »

Eerste dag vooral Covid-tests en inloopsessie

Eerste dag vooral Covid-tests en inloopsessie

ANDERE RSC Anderlecht hernam gisteren als laatste eersteklasser de trainingen na de winterstop. Veel stond er nog niet op het programma, voor Covid-tests voor iedereen en doordat die resultaten nog niet meteen bekend waren is er gekozen voor een uitloopsessie met afstand. Lees verder »

 05-01-2022 

RKC annuleert oefenwedstrijd

RKC annuleert oefenwedstrijd

WEDSTRIJDEN De oefenwedstrijd tussen Anderlecht en RKC Waalwijk van komende zondag zal niet doorgaan. Corona steekt stokken in de wielen. "Gezien de omstandigheden rondom de coronamaatregelen en het advies om de grens niet over te gaan, acht RKC Waalwijk het niet verstandig af te reizen naar België", zo klinkt het. Lees verder »

 04-01-2022 

Bounida breekt met Let's Play

Bounida breekt met Let's Play

JEUGD Er is de laatste dagen al wat inkt gevloeid over Rayana Bounida. De kans dat het jonge talent het buitenland opzoekt wordt alsmaar groter. Nu blijkt dat hij ook met zijn management gebroken heeft, het makelaarskantoor Let's Play waar ooit Wouter Vandenhaute bij betrokken was. Lees verder »

 03-01-2022 
 02-01-2022 
 01-01-2022 

Ait El Hadj: "Fouten verbeteren in 2022"

Ait El Hadj:

ANDERE 1 januari is de dag van de goede voornemens voor het nieuwe jaar en dat is voor Anouar Ait El Hadj niet anders. In zijn Instagram stories kijkt de aanvallende middenvelder uit naar 2022. "2022 is een nieuwe uitdaging. Laten we onze fouten verbeteren en iedereen tonen dat we hongerig zijn" Lees verder »