Archieven

 31-01-2017 

Kara reageert op alle heisa

Kara reageert op alle heisa

ANDERE De laatste 48 uur is er heel wat commotie geweest rond een eventuele transfer van Kara Mbodj. Kara reageert nu via sociale media. "In tegenstellling tot wat gezegd wordt, heb ik me nooit tegen Anderlecht gekeerd. Ik heb bij elke club al mijn contract gerespecteerd." Lees verder »

Officieel: Ganvoula tekent voor 3,5 jaar

Officieel: Ganvoula tekent voor 3,5 jaar

TRANSFERS De club heeft de transfer van spits Ganvoula nu ook officieel aangekondigd. De 20-jarige Congolees tekende voor 3,5 seizoenen in het Astridpark en wordt, zoals eerder gesteld, meteen terug uitgeleend aan Westerlo. Over het transferbedrag is nog niets geweten. Lees verder »

Toch nog een opportuniteit om Lombaerts te halen?

Toch nog een opportuniteit om Lombaerts te halen?

TRANSFERS Branislav Ivanovic (Chelsea) bevindt zich momenteel in Sint-Petersburg om een overgang naar Zenit te regelen. Aangezien Zenit dus op het punt staat zich te versterken met een verdediger, mag Lombaerts mogelijk toch vertrekken. Zo dient er zich bij een eventueel vertrek van Kara toch nog een opportuniteit aan om de Rode Duivel binnen te halen.  Lees verder »

Badji op uitleenbasis naar Moeskroen?

Badji op uitleenbasis naar Moeskroen?

TRANSFERS Volgens La Dernière Heure blijft Stéphane Badji gewoon in België, hij zou richting Moeskroen trekken op uilteenbasis. Na Mahmoud Hassan Trezeguet en Nathan Kabasele zou Badji al de derde paars-witspeler zijn die richting Henegouwen trekt.  Lees verder »

Ganvoula maakt de overstap naar Anderlecht

Ganvoula maakt de overstap naar Anderlecht

TRANSFERS Anderlecht heeft Westerlo-spits Ganvoula aangetrokken. De 20-jarige spits scoorde al zeven goals dit seizoen. Ganvoula kwam begin dit jaar over naar Westerlo. Eerder speelde hij voor Elazigspor, Raja Casablanca en Sainte-Anne. Ganvoula maakt het seizoen wel nog af bij Westerlo. Lees verder »

Acheampong: "We gaan voor de winst"

Acheampong:

INTERVIEWS Frank Acheampong vertoeft nog steeds op de Africa Cup met Ghana. Overmorgen, 2 februari nemen ze het in de halve finales op tegen Kameroen. Twee jaar geleden verloor Ghana in de finale van Ivoorkust. Deze editie nemen ze die ervaring mee om hopelijk de uiteindelijke finale te winnen. Lees verder »

De laatste uren van wintermercato gaan in

De laatste uren van wintermercato gaan in

ANDERE Het is zover, om middernacht sluit de transfermarkt onherroepelijk in België. Er staan Anderlecht mogelijk nog enkele spannende uren te wachten. Zo is er de transfer van Kara Mbodj, komt die er al dan niet. Stéphane Badji zoekt nog een nieuwe club en ook Wout Faes wordt waarschijnlijk uitgeleend. Schudt Herman Van Holsbeeck écht nog iets uit zijn mouw of blijft het gewoon stil? Antwoord in de komende uren.  Lees verder »

Weiler krijgt alle tijd

Weiler krijgt alle tijd

ANDERE René Weiler trok na de dood van zijn vader onmiddellijk naar Zwitserland. De coach krijgt van de club alle tijd waardoor de kans bestaat dat hij niet terug is voor de wedstrijd van vrijdag. In dat geval wordt de leiding overgenomen door assistent-coach David Sesa en T3 Nicolas Frutos.  Lees verder »

Ook Crystal Palace botst op njet

Ook Crystal Palace botst op njet

ANDERE Na Leicester deed ook Crystal Palace een bod op Kara Mbodj. De Premier League club wou 12 miljoen euro neertellen voor de Senegalees maar Anderlecht veegde ook dat bod van tafel. Ondertussen verblijft Kara nog in Senegal en is woest omdat Anderlecht hem niet wil laten gaan.    Lees verder »

Badji dan toch niet naar Roda JC ?

Badji dan toch niet naar Roda JC ?

TRANSFERS Alles leek in kannen en kruiken, Stéphane Badji zou voor zes maand uitgeleend worden aan Roda JC. De club uit Eredivisie toonde inderdaad interesse maar heeft ondertussen Mohamed El Makrini aangetrokken voor die positie. Badji zit dus nog steeds op Neerpede en is nog steeds op zoek naar een nieuwe club  Lees verder »

U21 pakt punt op Standard

U21 pakt punt op Standard

JEUGD De beloften van Anderlecht speelden maandagavond hun competitiewedstrijd tegen Standard. De jonge Rouches kwamen 2-0 voor, maar Anderlecht pakte alsnog een punt dankzij doelpunten van Jorn Vancamp en Edo Kayembe.  Lees verder »

 30-01-2017 

Wie is Edo Kayembe?

Wie is Edo Kayembe?

JEUGD In de selectie van de beloften voor vanavond tegen Standard één nieuwe naam: die van Edo Kayembe. Wie is deze speler? We namen contact op met zijn management en kregen een antwoord. Lees verder »

Lardot fluit Lokeren - Anderlecht

Lardot fluit Lokeren - Anderlecht

ANDERE Komende vrijdag verplaatst Anderlecht zich naar het Daknam Stadion. Scheidsrechter Jonathan Lardot is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Laurent Conotte, Frederic Godelaine en vierde official Alexandre Boucaut. Aftrap in Lokeren is voorzien om 20u30. Lees verder »

U21: Selectie Standard Luik - RSCA

U21: Selectie Standard Luik - RSCA

WEDSTRIJDEN - JEUGD Na de A-kern, is het de beurt aan de beloften van Anderlecht om het op te nemen tegen Standard Luik.  Zij verplaatsen zich naar de  Académie Robert Louis Dreyfus waar de aftrap voorzien is om 19.30 uur. Mohamed Ouahbi maakte een selectie van achttien spelers bekend voor dit treffen.  Lees verder »

Coach Weiler verliest zijn vader

Coach Weiler verliest zijn vader

ANDERE De vader van  René Weiler is vandaag te Zwitserland overleden. De coach is naar zijn thuisland afgereisd om dicht bij zijn familie te zijn in deze moeilijke tijden. Langs deze weg willen wij onze innige deelnemming betuigen aan de familie van René Weiler en hen veel sterkte toewensen in deze moeilijke tijden. Sterkte coach ! Lees verder »

Badji op huurbasis naar Eredivisie ?

Badji op huurbasis naar Eredivisie ?

TRANSFERS Deze morgen lieten we al weten dat het Nederlandse Roda JC interesse toonde in Stéphane Badji. Volgens de franstalige krant Le Soir is de overgang nu ook zo goed als rond. De Senegalees wordt tot het einde van het seizoen uitgeleend aan de nummer 17 van de Eredivisie, er zou ook een aankoopoptie opgenomen zijn in de huurovereenkomst. Lees verder »

EL: Vrije ticketverkoop start morgen

EL: Vrije ticketverkoop start morgen

ANDERE Dinsdag 31 januari gaat de vrije verkoop van start voor de wedstrijd tegen FK Zenit Sint-Petersburg, in het kader van de 16de finales van de Europa League. Ticketprijzen variëren tussen 20 euro (-16j) en 55 euro. De aftrap in het Constant Vanden Stock Stadion is gepland op donderdag 16 februari om 21u05.  Lees verder »

Trebel: "De bal wou er maar niet in"

Trebel:

INTERVIEWS Adrien Trebel werd na de wedstrijd tegen Standard terecht verkozen als man van de match. Ook sportjournalist Peter Vandenbempt zag in de middenvelder een toegevoegde waarde voor Anderlecht. Trebel zelf was vooral teleurgesteld dat er niet één bal tussen de bal ging maar neemt het goede mee naar de volgende wedstrijden. Lees verder »

Info ticketing: Anderlecht - Genk

Info ticketing: Anderlecht - Genk

ANDERE Binnen een viertal weken op zondag 26 februari komt KRC Genk op bezoek in het Constant Vanden Stock Stadion. Tickets voor deze wedstrijd kunnen zowel online als aan de loketten aangekocht worden. Prijzen variëren tussen 22 euro (-16j) en 45 euro. Aftrap is voorzien om 18u. Lees verder »

Kara weigert terug te keren naar België

Kara weigert terug te keren naar België

TRANSFERS We vroegen het ons deze morgen nog af hoe Kara Mbodj zou reageren op het feit dat Anderlecht, tot tweemaal toe, een miljoenenbod weigerde op de Senegalees. Het antwoord is ondertussen geweten: volgens de Waalse krant 7sur7 weigert Kara om terug te keren naar België. De verdediger droomt al langer van de Premier League. Lees verder »

Roda JC toont interesse in Badji

Roda JC toont interesse in Badji

TRANSFERS Stéphane Badji wil en mag weg bij Anderlecht. De voorbije weken werd vooral Frankrijk genoemd als mogelijke bestemming voor de Senegalese middenvelder, maar nu komt er ook interesse uit een ander buurland, Nederland. Roda JC is nog op zoek naar een middenvelder en ziet wel iets in Badji. Lees verder »

 29-01-2017 

Reacties na RSCA-Standard

Reacties na RSCA-Standard

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Coach Weiler was tevreden over het spel van zijn ploeg, maar had moeite met het puntenverlies: "Een volledige match met een man meer en toch niet winnen. Eigenlijk kan dat niet", klonk het. De coach zal wel verzachtende omstandigheden: "Gillet keepte een wereldmatch en de bal wou er maar niet in. Ondanks de tweede rode kaarten voor Standard, hadden we toch pech, maar dan met de afwerking." Lees verder »

Mathew Ryan op weg naar Genk

Mathew Ryan op weg naar Genk

TRANSFERS - ANDERE Doelman Mathew Ryan werd in de afgelopen weken frequent genoemd als versterking voor Anderlecht. Uiteindelijk zette paars-wit een merkwaardige deal op Deportivo waarbij het Roef ruilde voor Ruben. Ryan zou nu toch terug keren naar België, maar dan naar Racing Genk dat de transfer morgen officieel zal aankondigen.  Lees verder »


 28-01-2017 

Ook Kara mag inpakken op de Afrika Cup

Ook Kara mag inpakken op de Afrika Cup

ANDERE Kara Mbodj is op weg terug naar Brussel. De verdediger werd zopas uitgeschakeld op de Afrika Cup door Kameroen. Senegal domineerde de partij maar kwam niet tot scoren. De beslissing viel in de strafschoppenreeks. Mané faalde en Kameroen plaatst zich voor de halve finale (4-5). Lees verder »

Blijft Hanni kapitein?

Blijft Hanni kapitein?

ANDERE Met de afwezigheid van Sofiane Hanni, kreeg Youri Tielemans de kapiteinsband. Ondertussen is Hanni al terug op Neerpede nadat Algerije vroegtijdig werd uitgeschakeld in de Africa Cup. Tielemans vindt het dan maar normaal dat de kapiteinsband terug gaat naar Hanni: "Hij is onze eerste kapitein". Lees verder »

Té nauw betrokken bij Beerschot

Té nauw betrokken bij Beerschot

TRANSFERS Davy Roef kon ook naar de oudste nog bestaande club in België, Antwerp FC. Alleen zou met die transfer te veel commotie gepaard gaan en dat was nu juist wat Roef en zijn entourage wilden vermijden, dus koos hij voor Deportivo La Coruna.  Lees verder »

Kara blijft, tenzij...

Kara blijft, tenzij...

TRANSFERS Vanavond neemt Kara Mbodj het in de kwartfinales van de Africa Cup, met Senegal op tegen Kameroen. Mbodj is aan een sterk tornooi bezig en speelt zich dan ook in de kijker. Toch is er geen sprake van een vertrek bij Anderlecht, volgens Herman Van Holsbeeck, tenzij er een niet te weigeren bod komt.  Lees verder »

1 minuut applaus voor Stephanie De Buysser

1 minuut applaus voor Stephanie De Buysser

ANDERE Afgelopen verloor de 38-jarige Stephanie De Buysser, echtgenote van Thomas Buffel, de strijd tegen een ongeneeslijke ziekte. Als eerbetoon en uit respect wordt er zondag voor de aftrap, 1 minuut lang geaplaudisseerd. Zo wil de paars-wit familie zijn steun betuigen tegenover vrienden en familie van Stephanie en Thomas. Lees verder »

100 (!) scouts in tribune

100 (!) scouts in tribune

TRANSFERS - INTERVIEWS Youri Tielemans is aan een opmerkelijk seizoen bezig. Anderlecht beseft dan ook meer dan ooit dat het zijn goudhaantje deze zomer zal zien vertrekken. De interesse in de jonge middenvelder blijft maar groeien. "Tegen Westerlo zater er zo'n 100 scouts in de tribune", dixit Van Holsbeeck, "Al weten we wel dat die niet alleen voor Youri kwamen". Lees verder »

Galhardo niet terug verwacht in Brussel

Galhardo niet terug verwacht in Brussel

BLESSURES Rafael Galhardo liep een zware knieblessure op tijdens de training bij Atletico Paranaense. De Braziliaanse club liet daarop het huurcontract ontbinden. Toch wordt Galhardo niet terug verwacht in Brussel, aldus Herman Van Holsbeeck. Galhardo heeft bij Anderlecht nog een contract tot 2020. Lees verder »

Mauves Army lanceert oproep

Mauves Army lanceert oproep

ANDERE Morgen om 18u staat het duel tegen aartsrivaal Standard op het programma in het Constant Vanden Stock Stadion. Mauves Army wil de Anderlecht-spelers alvast een hartelijk welkom geven en oppeppen voor de wedstrijd. Daarom roepen ze iedereen op om om 16u te verzamelen en de spelersbus met applaus en gejuich te ontvangen aan het Astridpark.  Lees verder »

Rubén zondag al op de bank ?

Rubén zondag al op de bank ?

ANDERE Volgens Het Nieuwsblad raakt nieuwe doelman Rubén Ivan Martinez, speelgerechtigd voor de wedstrijd van zondag tegen Standard. Zoniet zal Mile Svilar opnieuw een plaatsje innemen op de bank. Rubén liet weten uit te kijken naar de Clasico en of die even intens was als in Spanje.  Lees verder »

 27-01-2017 

Najar al druk aan het trainen in de fitness

Najar al druk aan het trainen in de fitness

BLESSURES Andy Najar blesseerde zich vorige dinsdag op training en zou 1 maand out zijn. Dat wil niet zeggen dat de Hondurees bij de pakken blijft neerzitten. Na 3 dagen is Najar al druk in de weer in de fitness met zijn revalidatie, dat bewees hij gisteren met een filmpje op zijn officiële Instagram-account.  Lees verder »

"Adrien zal zich willen bewijzen"

INTERVIEWS Na de voorstelling van Ruben Martinez was het de beurt aan Youri Tielemans om vooruit te blikken naar de wedstrijd tegen Standard. Daarin zal ongewild een rol weggelegd zijn voor Adrien Trebel na zijn onverwachte overgang. maar dan wel een positieve rol volgens Tielemans.  Lees verder »

"Davy wilde ervaring opdoen"

INTERVIEWS Herman Van Holsbeeck gaf deze namiddag, tijdens de voorstelling van nieuwe doelman Rubén Martinez, wat meer toelichting bij de transfer en eventuele andere doelmannen die genoemd werden. Mathew Ryan is volgens de general manager nooit een concrete piste geweest.  Lees verder »

Opinie: Henry Onyekuru

Opinie: Henry Onyekuru

OPINIES Het is met stijgende verbazing dat wij de soap rond Henry Onyekuru volgen. De nummer zes uit de lijst van jullie favoriete transfers wil absoluut vertrekken bij Eupen. Maar of dat per se naar het buitenland moet zijn? Lees verder »

Gratis parking aan CORA voor topper

Gratis parking aan CORA voor topper

ANDERE Overmorgen organiseert het Westland Shoppingcenter een koopzondag waardoor de parking ook toegankelijk zal zijn voor niet-Anderlecht-fans. Daarom zal heeft de club afgesproken met CORA om hun parking open te stellen. Supporters kunnen hier gratis parkeren Lees verder »

 26-01-2017 

"Moeten 100% zijn tegen Standard"

INTERVIEWS Anderlecht toonde zich de eerste 45 minuten tegen Westerlo bijzonder sterk, na de rust ging het iest minder. Zondag tegen Standard is er geen ruimte voor kleine foutjes en zwakheden, dat beseft ook Uros Spajic: "We moeten 90 minuten 100% moeten zijn". Lees verder »

Sterkte Thomas Buffel

Sterkte Thomas Buffel

ANDERE Thomas Buffel verloor vandaag zijn echtgenote Stephanie De Buysser, aan een slepende ziekte. Langs deze weg wensen wij de kapitein van Racing Genk zijn familie en vrienden en vooral hun twee zoontjes, heel veel sterkte bij dit zwaar verlies.  Lees verder »

Hanni terug voor Clasico

Hanni terug voor Clasico

ANDERE Algerije werd eerder deze week uitgeschakeld op de Africa Cup. Het avontuur met de nationale ploeg zit er dus op voor Sofiane Hanni. Hij wordt eind deze week terug verwacht op Neerpede. Of hij ook al in de selectie zal zitten tegen Standard is twijfelachting, gezien zijn lange afwezigheid op Neerpede.  Lees verder »

"Anderlecht zal altijd de club van mijn hart zijn"

INTERVIEWS Het was een speciale wedstrijd voor Michaël Heylen gisterenavond, die tot het einde van het seizoen uitgeleend wordt aan Westerlo. De verdediger heeft nog een contract tot midden 2018 bij Anderlecht. Komende zomer wordt dus beslissend voor Heylen, ofwel verlengen bij paars-wit ofwel verkopen. Lees verder »

Tielemans: "We groeien als ploeg"

Tielemans:

INTERVIEWS Tegen Westerlo was een sleutelrol weggelegd voor Youri Tielemans op de '10'. Met 1 goal en 2 assists was het goudhaantje van Anderlecht beslissend op het middenveld. Hij draagt de kapiteinsband met een zekere klasse en doet hem ook eer aan. Lees verder »

Deschacht krijgt luid applaus

Deschacht krijgt luid applaus

ANDERE Olivier Deschacht mocht gisteren even voor rust, invallen voor Bram Nuytinck. De naam van de verdediger werd al gescandeerd op het moment dat Nuytinck op het veld bleef liggen. Deschacht werd dan ook getrakteerd op luid applaus toen hij het veld betreede. Het was van 6 november geleden dat de verdediger nog eens op het veld stond.  Lees verder »

"Trebel is type Defour"

INTERVIEWS Adrien Trebel startte gisteren in de basis bij Anderlecht en hij toonde onmiddellijk zijn meerwaarde. Trebel had oog voor de defensieve organisatie waardoor Leander Dendoncker vaker kon infiltreren, met een doelpunt als gevolg. "Trebel doet mij een beetje denken aan Defour", aldus Dendoncker.  Lees verder »

Nuytinck wellicht fit voor Standard

Nuytinck wellicht fit voor Standard

BLESSURES Op slag van rust werd Bram Nuytinck gewisseld voor Olivier Deschacht. De Nederlander bleef liggen na een tik op het hoofd en was te groggy om verder te kunnen spelen. Papa Nuytinck liet op twitter weten dat alles goed gaat met zijn zoon en zo dag gewoon weer zal spelen.  Lees verder »


 25-01-2017 

Info ticketing: Zulte Waregem en Waasland Beveren

Info ticketing: Zulte Waregem en Waasland Beveren

ANDERE Op zondag 12 februari ontvangt RSC Anderlecht, Zulte Waregem in het Constant Vanden Stock Stadion. Zondag 12 maart komt Waasland Beveren op bezoek. Tickets voor deze twee wedstrijden kunnen zowel online als aan de loketten aangekocht worden. Prijzen variëren tussen 20 euro (-16j) en 40 euro. Beide wedstrijden beginnen om 14u30. Lees verder »

Topper uitverkocht !

Topper uitverkocht !

ANDERE Komende zondag, 29 januari komt Standard Luik op bezoek in het Constant Vanden Stock Stadion. Wie nog hoopte aan tickets te geraken voor deze topper is eraan voor de moeite, het stadion is volledig uitverkocht. Het heeft dus ook geen zin om je nog naar de loketten te begeven voor tickets voor deze wedstrijd. Aftrap is voorzien om 18u Lees verder »

De vertrekkers, zij gingen in stilte

De vertrekkers, zij gingen in stilte

TRANSFERS Zopas kondigde ook Anderlecht de uitleenbeurt van Davy Roef aan. Exact 20 uur en 13 minuten na Deportivo plaatsten ze een bericht op hun officiële website. Maar Roef krijgt tenminste iets. Dat kunnen de andere vertrekkers niet zeggen. Lees verder »

Proto: "Ik wens Davy veel succes in Spanje"

Proto:

INTERVIEWS Silvio Proto werkt bij KV Oostende hard om er terug te staan tijdens de play-offs, na zijn blessure. Ook hij heeft de ruiloperatie van de doelmannen bij Anderlecht gevolgd. Proto vraagt zich wel af of Davy Roef niet beter voor een kleinere club had gekozen: "Maar ik wens hem in ieder geval alle succes toe in Spanje". Lees verder »

Badji aangeboden bij Angers

Badji aangeboden bij Angers

TRANSFERS Volgens L'Équipe werd Stéphane Badji aangeboden bij Angers. De voorlaatste in de Franse Ligue 1 zou de middenvelder kunnen huren. Na de komst van Adrien Trebel heeft Badji geen toekomst meer bij Anderlecht. Lees verder »

Boeckx: "Westerlo zal ook willen aanvallen"

Boeckx:

INTERVIEWS Anderlecht gaat vanavond op bezoek naar het Westels Kuipje. Frank Boeckx hoopt vooral door te gaan op het elan van de afgelopen weken en terug te keren met de drie punten. Al beseft hij dat ook Westerlo vol voor de winst zal gaan omdat het nog altijd gevaarlijk dicht bij de degradatiezone staat.  Lees verder »

Hanni teleurgesteld door vroege uitschakeling

Hanni teleurgesteld door vroege uitschakeling

INTERVIEWS Algerije geraakte niet verder dan de eerste ronde in de Africa Cup editie 2017. Sofiane Hanni is zichtbaar teleurgesteld door de vroege uitschakeling. "Ons doel was om te winnen tegen Senegal, maar het is ons niet gelukt. We zijn allemaal heel erg ontgoocheld", aldus de Algerijn.  Lees verder »

Negatieve adviezen stapelen zich op

Negatieve adviezen stapelen zich op

ANDERE Het Vlaams departement Mobiliteit en Openbare Werken, gaf een negatief advies over de bouw van het Eurostadion. Voor het toekennen van de bouwvergunning wordt rekening gehouden met dit advies. Zo ziet het er steeds slechter uit voor het Eurostadion. Eerder liet Groen al weten zijn bedenkingen te hebben over het afschaffen van de buurtweg die over Parking C loopt. Lees verder »

Tielemans op de bank

Tielemans op de bank

ANDERE Youri Tielemans staat op één kaart van een schorsing. Met de topper tegen Standard in gedachten komende zondag, bestaat de kans dat Youri Tielemans op de bank zit vanavond. Zo komt Adrien Trebel dicht bij zijn basisdebuut.  Lees verder »

Rubén nog niet speelgerechtigd

Rubén nog niet speelgerechtigd

ANDERE De kans is groot dat Mile Svilar vanavond op de bank zit tegen Westerlo. Nieuwe doelman Rubén raakt wellicht niet speelgerechtigd, al doen ze bij Anderlecht hun uiterste best om dat alsnog in orde te krijgen.  Lees verder »

 24-01-2017 

"Niet op vakantie naar Anderlecht"

INTERVIEWS Rubén Iván Martínez Andrade, een mondvol die nieuwe keeper van Anderlecht die gisteren landde op Zaventem. En de Spanjaard is meteen ook duidelijk: "Ik kom niet naar Anderlecht op vakantie". Frank Boeckx is dus meteen gewaarschuwd: "Boeckx de eerste keeper ? Nee, die ken ik niet", aldus nog Martinez. Lees verder »

Vertenten fluit Clasico

Vertenten fluit Clasico

ANDERE Komende zondag 29 januari, staat de Clasico op het programma in het Astridpark. Scheidsrechter Bart Vertenten is aangeduid om deze topper in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Rien Vanyzere, Thibaud Nijsen en vierde official Christof Dierick. Aftrap is voorzien om 18u. Lees verder »

Roef moet in Spanje zelfstandiger worden

Roef moet in Spanje zelfstandiger worden

TRANSFERS Davy Roef maakt zo goed als zeker, dit seizoen uit bij het Spaanse Deportivo als derde keeper. Nee, veel spelen gaat hij er wellicht niet doen. De bedoeling is eerder dat Roef er zelfstandiger en zelfzekerder wordt. Weg uit de comfortzone bij Anderlecht en weg vanonder moeders vleugels.  Lees verder »

Ruben legt vandaag medische tests af

Ruben legt vandaag medische tests af

TRANSFERS Doelman Ruben Martinez landde gisteren in Brussel, vandaag legt hij zijn medische tests af. Davy Roef doet net hetzelfde bij het Spaanse Deportivo La Coruña. Indien beide vlekkeloos verlopen staat niets de tijdelijke keeperruil nog in de weg.  Lees verder »

Badji op weg naar Spanje ?

Badji op weg naar Spanje ?

TRANSFERS Stéphane Badji is overbodig bij Anderlecht sinds de komst van Adrien Trebel. De Senegalees lijkt op weg naar Spanje waar Granada intresse toont. Het Turkse Buraspor had Badji ook op de verlanglijst staan maar hij keert liever niet terug naar Turkije.  Lees verder »

 23-01-2017 

Hanni uitgeschakeld op de Afrika Cup

Hanni uitgeschakeld op de Afrika Cup

ANDERE Sofiane Hanni mag zijn koffers pakken op de Afrika Cup. Algerije, nochtans bij de outsiders gerekend voor de eindoverwinning, speelde 2-2 gelijk tegen het Senegal van Kara Mbodji (dat al gekwalificeerd was). Algerije eindigt daardoor derde en is uitgeschakeld. Lees verder »

Dante debuteert bij U21

Dante debuteert bij U21

JEUGD Abdoul Karim Dante zal vanavond zijn debuut maken voor Anderlecht. De 18-jarige verdediger uit Mali zit voor het eerst in de selectie van een wedstrijd bij de U21. Hij start wel op de bank. Lees verder »

Nieuwe grasmat na Clasico?

Nieuwe grasmat na Clasico?

ANDERE De grasmat in het Constant Vanden Stock Stadion ligt er al een tijdje belabberd bij. Tijdens de winterstop deed Anderlecht een poging om ze op te lappen, maar gisteren was duidelijk dat dit een verloren poging was. Het bestuur speelt nu met het idee om na de Clasico een nieuwe grasmat aan te leggen en niet te wachten tot voor de start van de play-offs.  Lees verder »

Roef legt morgen medische testen af

Roef legt morgen medische testen af

TRANSFERS Voor wie er nog aan twijfelde, de ruildeal van doelmannen tussen Anderlecht en het Spaanse Deportivo, zit in zijn laatste fase. Davy Roef landde deze morgen in Spanje en legt er normaal morgen zijn medische testen af. Doelman Ruben van Deportivo zakt op zijn beurt af richting België. Lees verder »

Roberto Martinez in de tribune

Roberto Martinez in de tribune

ANDERE Zaterdag 25 maart staat de volgende wedstrijd voor de Rode Duivels op het programme in het Koning Boudewijn Stadion. Met het oog op deze wedstrijd is bondscoach Roberto Martinez de verschillende Belgen aan het bekijken. Gisteren was hij te gast in het Constant Vanden Stock Stadion om Leander Dendoncker en Youri Tielemans aan het werk te zien.  Lees verder »

Kara vertrekken: geen sprake van

Kara vertrekken: geen sprake van

ANDERE De Spaanse pers berichtte gisteren dat Kara Mbodj op vertrekken staat bij Anderlecht. Een gerucht dat bij vele de wenkbrauwen deed fronsen aangezien Kara één van de sterkhouders in de defensie. La Dernière Heure ging op onderzoek uit en kwam te weten dat er geen sprake is van een vertrek van de Senegalees.  Lees verder »

Weiler vraagt om nieuwe grasmat

Weiler vraagt om nieuwe grasmat

ANDERE Het veld waarop Anderlecht gisteren STVV partij gaf, was eigenlijk niet voetbalwaardig. Aan de ene kant was het glijden, aan de andere kant vlogen de graszoden uit de grond. Zowel Bram Nuytinck als René Weiler waren er niet over te spreken. Lees verder »


 22-01-2017 

Opstelling: Weiler verrast met Appiah

Opstelling: Weiler verrast met Appiah

WEDSTRIJDEN Het elftal is bekend waarmee Anderlecht om 18 uur zal starten tegen STVV. Tien van de elf namen zijn deze die we konden verwachten. Enkel op rechtsback heeft René Weiler een verrassing in petto: Dennis Appiah maakt zijn rentree na bijna vijf maanden afwezigheid. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - STVV

Voorbeschouwing: Anderlecht - STVV

WEDSTRIJDEN De winterstop zit erop, tijd voor actie opnieuw. Anderlecht opent de tweede competitiehelft met een thuiswedstrijd tegen Sint-Truiden. Vanop de winterstage klonken er enkel positieve geluiden, tijd om deze om te zetten in prestaties. Lees verder »

 21-01-2017 

Morgen eerbetoon aan Swat Van der Elst

Morgen eerbetoon aan Swat Van der Elst

ANDERE Voor de aftrap van de wedstrijd tegen STVV zal Anderlecht morgen eer betuigen aan de vorige week overleden Swat Van der Elst. De club roept alle supporters op om hem voor de aftrap te eren met een staande ovatie. Nadien geeft Van der Elst zijn enige kleinzoon de aftrap. Lees verder »

Capel wil niet vertrekken

Capel wil niet vertrekken

TRANSFERS Ondanks weinig speelminuten en interesse uit zijn geboorteland, wil Diego Capel Anderlecht niet verlaten. Zijn manager stelt dat de Spaanse flankaanvaller minstens het seizoen wil uitdoen bij Anderlecht. Lees verder »

Mehdi Tarfi tot 2018 bij FC Dender

Mehdi Tarfi tot 2018 bij FC Dender

ANDERE Mehdi Tarfi die tot 2015 het mooie weer maakte bij de beloften van Anderlecht, voetbalt sinds oktober 2016 voor FC Dender. Hij verlengde er zopas zijn contract tot juni 2018. Mehdi voetbalde voorheen voor FC Antwerp, in seizoen 2013-14, werd hij uitgeleend aan Zulte-Waregem. Nu voetbalt hij dus opnieuw bij FC Dender. Veel succes Mehdi !!!  Lees verder »

Kiese Thelin en Trebel wellicht op de bank

Kiese Thelin en Trebel wellicht op de bank

ANDERE De kans is groot dat nieuwe aanwinsten Isaac Kiese Thelin en Adrien Trebel, hun eerste speelminuten krijgen voor paars-wit. Al zullen beide wellicht nog op de bank starten. Kiese Thelin liet op de persconferentie weten er alvast naar uit te kijken om voor de fans te spelen.  Lees verder »

Alvarez niet meer onder contract

Alvarez niet meer onder contract

TRANSFERS Oswal Alvarez, die in totaal 150 minuten speelde voor de A-kern bij Anderlecht, ligt niet langer onder contract bij de club. Alvarez is nu druk op zoek in zijn thuisland Colombia, naar een club om voor te spelen. De aanvaller kwam in 2014 aan te Brussel als grote belofte.  Lees verder »

 20-01-2017 

Proto fit voor play-offs

Proto fit voor play-offs

ANDERE Het gaat de goede kant uit met Silvio Proto, deze namiddag stond hij al opnieuw op het trainingsveld bij KV Oostende. Na zijn knieblessure werd gevreesd dat de doelman negen maanden out zou zijn, het zullen er uiteindelijk maar drie worden. De kans is dus groot dat we Proto tijdens de play-offs terug zien in het Astridpark.  Lees verder »

Harbaoui: "Revanchegevoelens"

Harbaoui:

INTERVIEWS In een uitwedstrijd bij AA Gent maakt Hamdi Harboui straks zijn debuut voor Charleroi. Gisteren sprak de door Anderlecht verhuurde spits met de pers, maar telkens wanneer Anderleht ter sprake kwam, loste hij amper iets. Lees verder »

Leya Iseka vertoeft nog even in Frankrijk

Leya Iseka vertoeft nog even in Frankrijk

TRANSFERS Aaron Leya Iseka vertoeft nog steeds bij Marseille en blijft er mee trainen met de beloften. De Franse club blijft ook zijn loon betalen tot er een andere oplossing gevonden is voor Iseka. Wellicht ligt die oplossing ook in Frankrijk, een terugkeer naar Anderlecht is momenteel geen optie.  Lees verder »

Vanden Borre kan nuttig zijn in jeugdwerking

Vanden Borre kan nuttig zijn in jeugdwerking

ANDERE Het contract tussen Anthony Vanden Borre en Anderlecht is ontbonden, maar dat wil niet zeggen dat de club hem zomaar laat vallen. Integendeel, Herman Van Holsbeeck en Roger Vanden Stock willen hun jeugdproduct helpen met een job bij de jeugd van Anderlecht.  Lees verder »

Ghelamco komt maar niet tot een akkoord met Anderlecht

Ghelamco komt maar niet tot een akkoord met Anderlecht

ANDERE Het Eurostadion, voor er ook nog maar één steen gelegd is, of één werkzaamheid gestart, blijft het botsen tegen bezwaarschriften en tegenkantingen. Daarbovenop lijkt Ghelamco maar geen akkoord te vinden met RSC Anderlecht over de huur van het stadion. De vraag is: wil Anderlecht überhaupt nog spelen in het Eurostadion. Lees verder »

Ryan houdt de boot af

Ryan houdt de boot af

TRANSFERSHet Laatste Nieuwsnam contact op met Mathew Ryan omtrent de geruchten rond een transfer naar Anderlecht. De doelman wou niet reageren op de insinuaties, vooral omdat een transfer naar Anderlecht heel gevoelig zou liggen. Hoe dan ook moet paars-wit niet te lang meer talmen, bij de komst van een nieuwe doelman moet het een oplossing vinden voor Davy Roef.  Lees verder »

Akkoord met Venezia dichtbij

Akkoord met Venezia dichtbij

ANDERE Anderlecht wil in de toekomst samenwerken met de Italiaanse derdeklasser FC Venezia, dat dichtbij een promotie staat naar de Serie B. Herman Van Holsbeeck was afgelopen week in Italië om de laatste puntjes en komma's op de juiste plaats te zetten. Bedoeling is dat paars-wit beloftevolle spelers stalt bij Venezia zodat ze aan spelen toekomen.  Lees verder »

Badji traint niet meer mee

Badji traint niet meer mee

TRANSFERS Na de komst van Adrien Trebel heeft Stéphane Badji zelf aan het bestuur gevraagd om te vertrekken. Anderlecht zoekt een oplossing voor de Senegalees in het buitenland. Ondertussen traint Badji niet meer mee met Anderlecht. Wellicht verhuisd hij naar Spanje of Turkije. Een jaar geleden betaalde Anderlecht nog 2,65 miljoen euro voor Badji.  Lees verder »

Kara plaatst zich met Senegal voor kwartfinales

Kara plaatst zich met Senegal voor kwartfinales

ANDERE Senegal won gisteren met 2-0 van Zimbabwe en heeft nu het maximum van de punten. Daarmee plaatst het zich ook meteen voor de kwartfinales van de Africa Cup. Kara Mbodj speelde een hele wedstrijd. Maandag speelt Senegal tegen het Algerije van Sofiane Hanni, dat zo goed als uitgeschakeld is.  Lees verder »


 19-01-2017 

Video: knap doelpunt Hanni baat niet

Video: knap doelpunt Hanni baat niet

ANDERE Topfavoriet Algerije heeft ook zijn tweede wedstrijd op de Africa Cup niet kunnen winnen. In de vooravond verloor het met 1-2 van Tunesië. Sofiane Hanni viel in na 74 minuten en scoorde in de toegevoegde tijd de Algerijnse eerredder. Lees verder »

Volgt Anderlecht Poolse middenvelder?

Volgt Anderlecht Poolse middenvelder?

ANDERE Volgens Footmercato.net volgt Anderlecht de 22-jarige Poolse middenvelder Patryk Lipski. Zijn huidige club Ruch Chorzow zou met financiële problemen kampen en wil hem daarom verkopen. Er hangt de club een boete van 300.000 € boven het hoofd, meteen ook het prijskaartje van Lipski. Lees verder »

Hanni en Mbodj vanavond in actie

Hanni en Mbodj vanavond in actie

ANDERE Terwijl bij ons de Jupiler Pro League morgenavond opnieuw van start gaat na de winterstop, is in Gabon de Africa Cup in volle gang. Vanavond is het opnieuw de beurt aan Kara Mbodj met Senegal en Sofiane Hanni met Algerije, al bleef deze laatste in de vorige wedstrijd 90' op de bank.  Lees verder »

Anderlecht geeft Meïté niet op

Anderlecht geeft Meïté niet op

TRANSFERS Anderlecht blijft interesse tonen in Soualiho Meïté van Zulte Waregem. De volledige technische staf is overtuigd van zijn meerwaarde. Een transfer zal niet voor deze maand zijn, maar tijdens de volgende transferperiode wordt hij één van de doelen. Lees verder »

Valencia ziet in Anderlecht ideale oplossing

Valencia ziet in Anderlecht ideale oplossing

TRANSFERS Zolang de wintermercato loopt, zullen ook de geruchten blijven duren, ook die rond doelman Mathew Ryan. Ook goal.com spreekt van een transfer van de Australische doelman. Er is interesse van andere clubs voor Ryan, maar zijn huidige club Valencia heeft geen zin om een rechtstreekse concurrent te versterken en dan komt Anderlecht terug in beeld.  Lees verder »

Granada toont interesse in Capel

Granada toont interesse in Capel

TRANSFERS FC Granada zou volgens Spaanse media aan het onderhandelen zijn met Anderlecht over de overgang van Diego Capel. In het begin van de wintermercato was er al interesse voor de Spanjaard, toen van Deportiva La Coruna. Maar de laatste weken bleef het stil, tot nu.  Lees verder »

Verjaardag webteamlid

Verjaardag webteamlid

WEBSITE - ANDERE Vandaag is het de verjaardag van Michael, beter bekend onder zijn nickname RSCA Skater. Michael onderhoudt al sinds jaar en dag de Duitstalige sectie van deze site en is dan ook recordhouder qua aantal nieuwsposts! Gefeliciteerd en nog vele jaren! Lees verder »

Mysterieuze derde keeper zorgt voor beroering bij Brugge-fans

Mysterieuze derde keeper zorgt voor beroering bij Brugge-fans

ANDERE Herman Van Holsbeeck sprak gisteren over een mysterieuze derde keeper die hij nog in zijn mouw zitten heeft. Hij gaf onmiddellijk ook toe dat het geen gemakkelijk dossier was. Die woorden zijn genoeg om voor beroering te zorgen bij de Club Brugge-supporters. Sommigen van hen zijn er immers van overtuigd dat die mysterieuze keeper Matthew Ryan is.  Lees verder »

100.000 euro boete voor Deschacht en zijn broer

100.000 euro boete voor Deschacht en zijn broer

ANDERE De Kansspelcommissie heeft een boete van 100.000 euro gevraagd voor Olivier Deschacht. Ook zijn broer met dit bedrag ophoesten. Het zijn de hoogste boetes ooit voor gokkende sporters. Vooral voor broer Xavier komt dit hard aan. "Hij verdient amper 2.000 euro per maand." Lees verder »

Contract Vanden Borre is ontbonden

Contract Vanden Borre is ontbonden

ANDERE Tijdens hun overleg gisteren kwamen Anderlecht en Anthony Vanden Borre overeen om het nog lopende contract van de verdediger stop te zetten. Tijdens een volgende ontmoeting zullen ze bekijken wat Vanden Borre in de toekomst nog kan betekenen voor de club. Lees verder »

 18-01-2017 

Trebel: "Duel met Standard doet mij niets"

Trebel:

INTERVIEWS Binnen een tweetal weken is het zover, de Clasico in het Constant Vanden Stock Stadion. Het beloofd een geladen zondagavond te zijn op 28 januari. Adrien Trebel wil er niet teveel heisa rond maken. "Ik wist dat er commotie ging zijn, maar dit is mijn sportieve keuze", aldus de middenvelder. Lees verder »

Weiler heeft duidelijk profiel voor ogen

Weiler heeft duidelijk profiel voor ogen

INTERVIEWS Herman Van Holsbeeck nam van de gelegenheid ook gebruik om een lans te breken voor René Weiler: "Hij heeft al veel kritiek te verwerken gekregen, maar hij heeft er wel alles aan gedaan om na de opkuis van vorige zomer, een hechte groep te smeden." De coach had voor zijn wintertransfers dan ook een duidelijk profiel voor ogen: een speler die wil sterven op het veld en zijn truitje nat maken. Lees verder »

Badji wil zelf vertrekken

Badji wil zelf vertrekken

TRANSFERS Met de komst van Adrien Trebel lijkt er geen plaats meer te zijn voor Stéphane Badji, hij mocht vertrekken van Anderlecht. Maar de Senegalees zou zelf gevraagd hebben aan Herman Van Holsbeeck om te vertrekken, aldus Niels Vleminckx van Het Laatste Nieuws. De general manager zoekt een oplossing voor Badji in het buitenland. Lees verder »

"Nog aan het onderhandelen met twee doelmannen"

INTERVIEWS Na de officiële voorstelling van Adrien Trebel was er ook even de kans om aan Herman Van Holsbeeck te vragen hoe het met de rest van de wintermercato zit. René Weiler is tevreden met zijn huidige kern, maar dat wil niet zeggen dat er misschien niets meer bijkomt: "Ik ben nog met twee doelmannen bezig", aldus de general manager. Lees verder »

"Ik verwacht geen problemen met de supporters"

INTERVIEWS Adrien Trebel naar RSC Anderlecht, opnieuw een ex-kapitien van Standard die naar paars-wit verhuisd dus. Is manager Herman Van Holsbeeck niet bang dat de hele heisa, zoals die rond Steven Defour, helemaal opnieuw gaat beginnen. "Hoegenaamd niet, dit is een heel ander geval dan Defour", aldus de general manager. Lees verder »

"Volgden Trebel als sinds september"

INTERVIEWS Anderlecht zorgde zondagnamiddag voor een verrassing van formaat door de komst van Adrien Trebel aan te kondigen. Manager Herman Van Holsbeeck zegt op de officiële persvoorstelling van de middenvelder dat paars-wit als sinds september interesse toonde in Trebel.  Lees verder »

Geen nieuwe grasmat

Geen nieuwe grasmat

ANDERE Voor de winterstop was er sprake om een nieuwe grasmat aan te leggen in het Constant Vanden Stock Stadion. Zover is het niet gekomen, de verantwoordelijken van de grasmat hebben van de winterstop gebruik gemaakt om de oude grasmat te herstellen, door bij te zaaien en warme lampen op het veld te zetten.  Lees verder »

Kawaya op de terugweg

Kawaya op de terugweg

BLESSURES Andy Kawaya blijft hard werken aan zijn terugkeer na zijn zware blessure, vorig jaar in augustus. Ondertussen heeft zijn revalidatie zich verplaatst van binnen naar buiten. De linksachter trainde gisteren op het synthetisch veld te Neerpede en ziet zo stilletjesaan het licht aan het einde van de tunnel. Lees verder »

Al 500 bezwaarschriften voor milieuvergunning

Al 500 bezwaarschriften voor milieuvergunning

ANDERE Gisteren raakte bekend dat ook de Stad Vilvoorde bezwaar aantekend tegen de bouw van het Eurostadion op Parking C. Maar zij zijn niet de enige, er zijn in totaal al meer dan 500 bezwaarschriften ingediend, tegen de milieuvergunning. Vooral het extra fileleed baart vele zorgen. Het openbaar onderzoek loopt vrijdag af. Lees verder »

Komen er nog meer transfers?

Komen er nog meer transfers?

TRANSFERS De kans is klein dat Anderlecht nog transfers zal doen deze winter. Coach Weiler wou voornamelijk onmiddellijk inzetbare versterkingen op het middenveld en in de aanval. Met Thelin en Trebel, heeft hij die gekregen. Een doelman mag, maar hoeft niet per se. Lees verder »

 17-01-2017 

De kop is eraf

De kop is eraf

ANDERE Inderdaad, Adrien Trebel heeft er zijn eerste training opzitten met zijn nieuwe club RSC Anderlecht. RSCAtv plaatste enkele beelden online waaruit blijkt dat de middenvelder er zin in heeft. De kans is groot dat Trebel ook in de kern zit voor de wedstrijd tegen Sint-truiden, komende zondag.  Lees verder »

Anderlecht bezoekt sponsor Audi op Autosalon

Anderlecht bezoekt sponsor Audi op Autosalon

ANDERE Naar jaarlijkse gewoonte ging ook dit jaar RSC Anderlecht op bezoek bij hun sponsor Audi op het autosalon op de Heizel. De spelers kregen er de nieuwste Audi-modellen te zien. Sinds juli 2015 is Audi de officiële leverancier voor de spelers en het bestuur van Anderlecht.  Lees verder »

Anderlecht wil optie Spajic lichten

Anderlecht wil optie Spajic lichten

TRANSFERS Uros Spajic wordt momenteel gehuurd van het Franse Toulouse tot het einde van het seizoen. Er is een aankoopoptie opgenomen in het huurcontract, die volgens voetbalkrant.com rond 1 miljoen euro zou liggen. Anderlecht is tevreden over de inzet en mentaliteit van de Serviër en denkt eraan om de optie te lichten.  Lees verder »

Mauves Army roept op tot eensgezindheid

Mauves Army roept op tot eensgezindheid

ANDERE Mauves Army geeft een reactie vrijgegeven op hun sociale media over de transfer van Adrien Trebel. De groep viseert de ex-Standard speler niet, maar stelt zich wel serieuze vragen bij het beleid van Anderlecht. Om hun visie op de feiten niet te verdraaien, publiceren wij hier de volledige verklaring van Mauves Army. Lees verder »

Ook Vilvoorde kant zich tegen Eurostadion

Ook Vilvoorde kant zich tegen Eurostadion

ANDERE Dat de bouw van het Eurostadion voor beroering zorgde is al langer gebleken. Na de stad Wemmel heeft nu ook Vilvoorde een bezwaarschrift ingediend tégen de komst van het Eurostadion. Burgemeester Hans Bonte vreest voor vekeerschaos die er gaat komen, vergelijkbaar met de situatie als het Autosalon of Batibouw is". Lees verder »

Wat brengt de toekomst voor Badji?

Wat brengt de toekomst voor Badji?

ANDERE Met de komst van Adrien Trebel ziet de toekomst er voor Stéphane Badji nogal troebel uit. Op het veld viel de Senegalees al meerdere malen door de mand. Maar René Weiler prijst Badji omwille van zijn niet-aflatende inzet. Er zou interesse zijn uit Frankrijk en Turkije voor de middenvelder. Lees verder »

Boucaut fluit Westerlo - Anderlecht

Boucaut fluit Westerlo - Anderlecht

ANDERE Volgende week woensdag, 25 januari, verplaatst Anderlecht zich naar het 't Kuipje in het kader van de 23ste speeldag van de Jupiler Pro League. De aftrap is voorzien om 20u30. Alexandre Boucaut is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Jimmy Cremers, Patrick Plumes en vierde official Luc Wouters. Lees verder »

N'Sakala wint met Congo

N'Sakala wint met Congo

ANDERE Congo speelde gisteren zijn eerste wedstrijd in de Africa Cup 2017. Het won van Marokko met 1-0. Junior Kabananga zorgde voor het enige doelpunt in minuut '55. Fabrice N'Sakala werd in minuut '65 vervangen. Ook Chancel Mbemba (basis) en Dieumerci Mbokani (invalbeurt), speelden mee voor Congo.  Lees verder »

Anderlecht onderhandelt met Sirigu

Anderlecht onderhandelt met Sirigu

TRANSFERS De zoektocht naar een keeper is nog altijd gaande bij Anderlecht. Momenteel zijn er onderhandelingen met de 30-jarige Italiaan Salvatore Sirigu. Sirigu is eigendom van PSG maar wordt uitgeleend aan Sevilla, maar ook daar zit hij op de bank.  Lees verder »

 16-01-2017 

Cynische De Witte na gemiste transfer

Cynische De Witte na gemiste transfer

INTERVIEWS Gisteren heerste vooral ontgoocheling bij AA Gent op de gemiste transfer van Adrien Trebel. Vandaag reageerde Gent-voorzitter Ivan De Witte cynischer op de hele affaire: "Laat ons van Trebel nu ook geen wereldspeler maken", en "Anderlecht speelde het sluw", liet De Witte zich ontvallen. Lees verder »

Smet fluit Anderlecht - Sint-Truiden

Smet fluit Anderlecht - Sint-Truiden

ANDERE Het is bijna zover, binnen enkele dagen wordt de Jupiler Pro League opnieuw op gang gefloten. Anderlecht neemt het thuis op tegen STVV in zijn eerste treffen na de winterstop. Scheidsrechter Wim Smet is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Dirk Gilon, Jeroen Walschap en vierde official Bram Van Driessche.  Lees verder »

Japanner gelinkt aan Anderlecht

Japanner gelinkt aan Anderlecht

TRANSFERS Anderlecht blijft niet stilzitten op de transfermarkt, het is nog steeds op zoek naar een keeper en iemand om de verdediging te versterken. De Japanse linksbuiten Manabu Saito komt voor die laatste positie opnieuw ter sprake, volgens de Japanse media. Voor de positie van keeper blijft de naam van Koen Casteels vallen.  Lees verder »

Joeri Van de Velde stopt als scheidsrechter

Joeri Van de Velde stopt als scheidsrechter

ANDERE Joeri Van de Velde is scheidsrechter af, de 45-jarige Antwerpenaar besliste om meteen een punt te zetten achter zijn scheidsrechterscarrière. Het was sowieso al het laatste seizoen voor Van de Velde maar hij kiest er dus voor om dat niet volledig uit te doen.  Lees verder »

Trebel: "Keuze was snel gemaakt"

Trebel:

INTERVIEWS Alles was in kannen en kruiken voor de overgang naar AA Gent. Adrien Trebel had er zelfs al een deel van zijn medische tests afgelegd. Tot Anderlecht belde. "En als Anderlecht belt, dan zeg je niet nee", legt Trebel zijn keuze uit.  Lees verder »

 15-01-2017 

Opinie: Trebel, de ideale wintertransfer

Opinie: Trebel, de ideale wintertransfer

WEBSITE - OPINIES Het was even schrikken toen we vanmiddag na onze zondagse looptoer de laptop openklapten: Trebel naar Anderlecht. Onderweg waren we nog aan het mijmeren over hoe moeilijk het wel is voor Herman Van Holsbeeck om in januari goede transfers te doen. Doet hij met Trebel op dat eigenste moment toch wel niet de ideale wintertransfer. Lees verder »

Trebel: "Fier en gelukkig"

Trebel:

ANDERE Adrien Trebel is de nieuwste aanwinst van RSC Anderlecht. Op twitter reageerde de middenvelder kort op zijn transfer. Hij bedankte ook AA Gent voor de interesse. "Een bladzijde wordt omgedraaid, fier en gelukkig", liet Trebel weten op zijn officiële twitter-account.  Lees verder »

Transfer Lombaerts niet voor meteen

Transfer Lombaerts niet voor meteen

TRANSFERS Het lijkt er niet meteen op dat Nicolas Lombaerts deze wintermercato van club zal veranderen. Volgens Santosh Verhulst, de manager van de Rode Duivel, is de vraagprijs van de Russen nog te hoog, waardoor er niet meteen een akkoord is met een geïntresseerde club. Lees verder »

 14-01-2017 

Haalt Anderlecht alsnog verdediger binnen ?

Haalt Anderlecht alsnog verdediger binnen ?

TRANSFERS Anderlecht zou in het begin van de wintermercato tot 5 miljoen geboden hebben op Matej Mitrovic, een 23-jarige verdediger. Hij koos er echter voor om naar het Turkse Besiktas te trekken. Volgens de Turkse sportsite FotoMac, is er echter een nieuwe wendig en zou Besiktas bereid zijn om Mitrovic te verhuren aan Anderlecht.  Lees verder »

Samenwerking met FC Venezia

Samenwerking met FC Venezia

ANDERE Maandag vertrekt Herman Van Holsbeeck richting Italië, hij gaat er op bezoek bij FC Venezia, dat laat de Italiaanse club zelf weten op zijn website. Anderlecht zou willen samenwerken met de Italiaanse derdeklasser op het niveau van jeugdopleiding. In december 2016 was technisch directeur, Giorgio Perinetti al te gast in Brussel om de onderhandelingen op te starten. Lees verder »

"Mile Svilar is de indrukwekkendste"

INTERVIEWS Youri Tielemans was niet meer de jongste op stage, een bewijs dat de toekomst verzekerd is bij paars-wit. Als Tielemans er dan toch één talent moet uithalen kiest hij voor Mile Svilar: "Wat een uitstraling", laat Tielemans weten over de jonge doelman.  Lees verder »

In het stadion of op kunstgras

In het stadion of op kunstgras

ANDERE Vandaag speelt Anderelcht een oefenwedstrijd tegen FC Keulen. Ondanks het koude weer, blijven de plannen dus ongewijzigd. Als het te hard vriest of er is teveel sneeuw kan paars-wit altijd uitwijken naar de kunstgrasvelden op Neerpede. De oefenwedstrijd wordt wel gespeeld achter gesloten deuren.  Lees verder »

Frutos scoort twee keer

Frutos scoort twee keer

ANDERE Nicolas Frutos debuteerde gisteren bij de veteranen  van Londerzeel. Hij scoorde twee keer voor zijn nieuwe club, en speelde uiteindelijk gelijk met 5-5 tegen Mechelen. Frutos genoot duidelijk dat hij terug op het veld stond: "Ik doe het niet meer voor de roem of voor het geld, wél voor het voetbal", aldus de Argentijn.  Lees verder »

 13-01-2017 

Tijd begint te dringen voor Roef

Tijd begint te dringen voor Roef

TRANSFERS Het Duitste dagblad Bild maakt nu ook gewag van een eventuele huur van Koen Casteels aan Anderlecht, alleen wil de doelman eerst nog andere competities aftasten. Een eventueel akkoord wordt dus eigenlijk niet voor het einde van januari verwacht, wat dan weer nefast is voor Davy Roef want voor hem begint de tijd wel te dringen.  Lees verder »

Fysieke testen voor Capel en Thelin

Fysieke testen voor Capel en Thelin

BLESSURES Isaac Kiese-Thelin en Diego Capel waren gisteren afwezig tijdens de ochtendtraining. Beide spelers legden op dat moment hun fysieke testen af. De rest deed dit bij hun terugkeer uit vakantie vorige week, maar beiden waren toen niet in Anderlecht. Lees verder »

Veel aandacht voor kleine ruimtes

Veel aandacht voor kleine ruimtes

ANDERE De stage van Anderlecht zit erop. Sinds gisteren zijn spelers en staf opnieuw in België. Morgen volgt een oefenduel tegen Keulen, maar dat vindt plaats achter gesloten deuren. Uur en locatie zijn niet bekend. Lees verder »

Info ticketing: Clasico

Info ticketing: Clasico

ANDERE Op zondag 29 januari staat de Clasico op het programma voor Anderlecht. De ticketverkoop voor deze wedstrijd start op maandag 16 januari, prijzen variëren tussen 25€ (-16j) en 50€. Tickets kunnen enkel aangekocht worden aan de loketten. Aftrap in het Constant Vanden Stock Stadion is voorzien om 18u.  Lees verder »

 12-01-2017 

Thierry Courtois op training te La Manga

Thierry Courtois op training te La Manga

ANDERE Gisteren te La Manga, kwam Thierry Courtois samen met Herman Van Holsbeeck, een training van Anderlecht bekijken. De papa van Thibaut was er samen met Peter Smeets, de begeleider van verschillende spelers onder wie ook Youri Tielemans.  Lees verder »

"EK -17 jaar één van de mooiste voetbalmomenten"

JEUGD - INTERVIEWS De 17-jarige Milan Corryn maakte aan het begin van het seizoen de overstap naar de beloften van Anderlecht. Hij is één van de opkomende talenten bij paars-wit die in 2016 behoorde tot de selectie U17 die naar het EK trok. Momenteel is hij twee maanden out met een blessure. Pajot Sport sprak met het jonge talent. Lees verder »

Akkoord Boyata wat voorbarig

Akkoord Boyata wat voorbarig

TRANSFERS De Engelse berichten als zou Anderlecht een akkoord bereikt hebben over een transfer van Dedryk Boyata, blijken voorbarig te zijn. De centrale verdediger werd bij Anderlecht aangeboden en er vonden gesprekken plaats, maar noch met Celtic, noch met Boyata zelf is er (al) een akkoord. Lees verder »

Weiler test Appiah op linksachter

Weiler test Appiah op linksachter

ANDERE Deze namiddag keert Anderlecht terug naar huis. Dennis Appiah is na drie maanden blessure helemaal terug. René Weiler maakte van de gelegenheid gebruik om Appiah op de linksback uit te proberen. "De coach heeft zo wat bekeken op welke positie, wie kan spelen. Het biedt hem extra oplossingen", aldus Appiah.  Lees verder »

 11-01-2017 

Boyata overmorgen van Anderlecht?

Boyata overmorgen van Anderlecht?

TRANSFERS Berichten in Britse media, die intussen ook hun weg vinden naar de Belgische websites, melden dat Anderlecht en Celtic een akkoord bereikt hebben over een overgang van Dedryck Boyata. Overmorgen zou de deal worden geofficialiseerd. Lees verder »

Training met voltallige spelersgroep

Training met voltallige spelersgroep

BLESSURES Het was vandaag al de voorlaatste trainingsdag op de oefenstage in La Manga. Eén training stond er vandaag op het programma en alle spelers trainden mee. Dus ook Bram Nuytinck, die de voorbije dagen met een kleien blessure sukkelde. Lees verder »

Van Holsbeeck ontmoet spelersmakelaars

Van Holsbeeck ontmoet spelersmakelaars

TRANSFERS Anderlecht is nog op zoek naar enkele winterversterkingen en in het stageoord in zuid-Spanje ontmoette Herman Van Holsbeeck vandaag enkele makelaars. Volgens RTBF sprak hij onder meer met Didier Frenay, toevallig de makelaar van onder meer Koen Casteels. Lees verder »

Fans: keeper absoluut geen prioriteit !

Fans: keeper absoluut geen prioriteit !

WEBSITE Deze week nog liet manager Van Holsbeeck verstaan dat een nieuwe keeper prioritair is voor de club. Tussen de lijnen door konden we ook lezen dat er verder niet veel versterkingen verwacht worden. Dit staat in schril contrast met wat jullie als fans denken.  Lees verder »

Swat Van der Elst overleden

Swat Van der Elst overleden

ANDERE In een ziekenhuis in Aalst is vannacht François 'Swat' Van der Elst overleden. De oud-aanvaller van Anderlecht kreeg op nieuwjaarsdag een hartaanval en belandde in een coma. Daaraan is hij nu op 62-jarige leeftijd bezweken. Lees verder »

Jongeren werken geduldig aan doorbraak

Jongeren werken geduldig aan doorbraak

JEUGD Naast Wout Faes en Mile Svilar zijn nog vier andere jonkies met Anderlecht mee op stage naar Spanje. Emmanuel Sowah, Idrissa Doumbia (foto), Jorn Vancamp en Hannes Delcroix proberen er zoveel mogelijk te leren en werken geduldig aan hun doorbraak. Lees verder »

"Maakt niet uit dat hij weg is"

INTERVIEWS Louis Nicollin, de 73-jarige voorzitter van Montpellier, reageert opmerkelijk op het de beslissing van Anthony Vanden Borre. "Eerlijk gezegd ben ik blij dat hij weg is", is de verrassende reactie van Nicollin. De voorzitter denkt trouwens dat Vanden Borre wil vertrekken om vrij te zijn om ergens anders te kunnen tekenen.  Lees verder »

"Noem mij eerder de nieuwe Svilar"

INTERVIEWS Anderlecht is nog steeds op zoek naar een keeper. Eentje met ervaring maar niet te veel ambitie. De jonge doelman Mile Svilar staat namelijk te trappelen om eerste doelman te worden bij Anderlecht. Het bestuur wil hem die kans ook geven, maar niet te vlug om hem niet te verbranden.  Lees verder »

 10-01-2017 

Acheampong scoort voor Ghana

Acheampong scoort voor Ghana

ANDERE Ghana speelde vandaag zijn tweede oefenduel voor het naar de Africa Cup vertrekt, tegen het Oezbeekse FC Bunyokdor. Het won de wedstrijd met 2-0. Frank Acheampong scoorde een kwartier voor tijd en stelde zo de zege voor zijn thuisland helemaal veilig.  Lees verder »

Doumbia: "Hij was als een grote broer"

Doumbia:

INTERVIEWS De beslissing van Anthony Vanden Borre, die definitief wil stoppen met voetballen, sloeg ook bij de Anderlecht-spelers in als een bom.Vooral Idrissa Doumbia was onder de indruk van zijn beslissing: "Anthony was en is nog altijd een moment in mijn ogen, hij was als een grote broer voor mij". Lees verder »

Vanden Borre stopt met voetballen

Vanden Borre stopt met voetballen

ANDERE Anthony Vanden Borre stopt met voetballen. De 29-jarige rechtsback zou het mentaal niet meer kunnen opbrengen. Vanden Borre kwam al sinds kerstmis niet meer opdagen bij zijn club Montpellier, dat hem van Anderlecht huurt. Lees verder »

De Coene lovend over 'Catapult'

De Coene lovend over 'Catapult'

INTERVIEWS Jochen De Coene, medische verantwoordelijke bij Anderlecht, geeft meer uitleg over het nieuwe systeem waar de spelers sinds kort mee trainen: Catapult. Goedkoop is het systeem niet, maar het is wel belangrijk. Het geeft de staff een perfect beeld hoever een bepaalde speler staat. Lees verder »

"Eens luisteren kan geen kwaad"

INTERVIEWS Anderlecht is nog steeds op zoek naar een keeper en dat is ook dé versterking met prioriteit. De Duitse club Wolfsburg is momenteel ook op winterstage te La Manga mét een keeper die niet echt tevreden is met zijn bankzitterstatuut bij de Duitste club, Koen Casteels. En momenteel zegt hij geen nee tegen een Belgisch avontuur.  Lees verder »

Valse twitter account van Vanden Stock

Valse twitter account van Vanden Stock

ANDERE Even leek het erop dat Roger Vanden Stock besloten had om te beginnen twitteren. Maar de voorzitter heeft niets te maken met @rogervdsofficia, het twitterprofiel dat zondag online kwam. Dat werd aan onze redactie ook bevestigd door de persdienst van Anderlecht.  Lees verder »

Keeper is prioriteit

Keeper is prioriteit

TRANSFERS De versterking die met stip staat aangeduid op het lijstje van Herman Van Holsbeeck, is die van keeper. René Weiler wil ook nog een middenvelder en een verdediger, al moet dat niet persé. Weiler gaf op stage al te verstaan dat hij best tevreden is met de huidige groep. Een keeper blijft dus prioriteit nummer 1 voor Anderlecht.  Lees verder »

Stanciu kan het wel degelijk

Stanciu kan het wel degelijk

INTERVIEWS We kregen het al vaak te horen van staff en trainer, Nicolae Stanciu laat mooie dingen zien op training. Niels Vleminckx van Het Laatste Nieuws, die met Anderlecht mee op stage is, kan nu met eigen ogen de Roemeen aan het werk zien. En hij bevestigt, het is een plezier om Stanciu aan het werk te zien op training.  Lees verder »

Vanden Borre afwezig bij Montpellier

Vanden Borre afwezig bij Montpellier

ANDERE Ook bij het Franse Montpellier hebben ze ondertussen de trainingen hervat. Alleen, zonder Anthony Vanden Borre, die niet aanwezig was bij de hervatting. Bij Montpellier maken ze zich geen zorgen. Wegens familiale problemen kwam de rechtsachter nog niet opdagen.  Lees verder »

 09-01-2017 

Catapult moet spelers beter maken

Catapult moet spelers beter maken

ANDERE Tijdens de stage in La Manga werkt Anderlecht voor het eerst met een nieuw computerprogramma dat de spelers beter moet maken. Het programma van de firma Catapult laat toe een verregaande analyse te maken van de fysieke prestaties van de spelers. Lees verder »

"Zonder uitleg aan de kant geschoven"

INTERVIEWS Hamdi Harbaoui wordt tot het einde van het seizoen uitgeleend aan Charleroi. Een terugkeer naar Anderlecht sluit de Tunesiër niet uit ook al verwijt hij René Weiler een gebrek aan respect: "Ik vertrek niet graag bij een club op een slechte manier". Lees verder »

 08-01-2017 

Nuytinck ook vandaag aan de kant

Nuytinck ook vandaag aan de kant

BLESSURES Op de winterstage in Spanje stond er vandaag één intensieve training op het programma. Lukasz Teodorczyk is genezen en trainde opnieuw mee. Bram Nuytinck, die sukkelt met de achillespees, bleef net als gisteren aan de kant. Lees verder »

Traditionele teambuilding op het programma

Traditionele teambuilding op het programma

ANDERE Deze namiddag staat de traditionele teambuilding op het programma in La Manga. Vorig jaar bestond de teambuilding uit lopen, fietsen, springen en dansen. Benieuwd wat coach Weiler, samen met zijn staff, deze keer bedacht heeft om de banden tussen de spelers aan te halen.  Lees verder »

Ook Nuytinck traint in de zaal

Ook Nuytinck traint in de zaal

BLESSURES De winterstage te La Manga gaat gepaard met enkele pijntje en kwaaltjes bij verschillende spelers. Na Obradovic, Teodorczyk en Doumbia was het nu de beurt aan Bram Nuytinck om de namiddagtraining over te slaan. De Nederlander kreeg last aan de achillespees en werkte individueel in de zaal.  Lees verder »

Teodorczyk loopt terug enkele rondjes

Teodorczyk loopt terug enkele rondjes

ANDERE Zaterdag werkte Anderlecht zijn tweede trainingsdag af in La Manga. Lukasz Teodorczyk, die vrijdag ziek in bed lag, liet de morgentraining nog aan zich voorbij gaan maar in de namiddag liep hij wel terug enkele rondjes rond het veld.  Lees verder »

Eerste selectie voor Lukebakio

Eerste selectie voor Lukebakio

ANDERE Vandaag om 14u15 speelt Toulouse tegen Marseille in het kader van de 1/32e finale van Beker van Frankrijk. Pascal Duprez, coach van Toulouse, maakte zijn selectie bekend voor deze wedstrijd waar ook Dodi Lukebakio Ngandoli deel van uitmaakt.  Lees verder »

 07-01-2017 

Frank Boeckx dolt met Oli

Frank Boeckx dolt met Oli

ANDERE Gisteren werkte Anderlecht zijn eerste volledige trainingsdag af te La Manga. Doelman Frank Boeckx mocht over deze dag een stagedagboek maken. En daarin laat Boeckx hem van zijn beste humoristische kant zien, vooral Olivier Deschacht was de pineut van dienst. Je kan hier meegenieten van filmkunsten van de doelman. Lees verder »

Voormalig Anderlecht-talent van Ajax naar Monaco

Voormalig Anderlecht-talent van Ajax naar Monaco

ANDERE Groot talent, Franco Antonucci, speelde van 2010 tot 2015 voor de jeugd van Anderlecht alvorens te vertrekken naar Ajax. Nu ruilt de 17-jarige Nederland in voor AS Monaco. Antonucci maakte deel uit van de gouden generatie '99. De Monegasken betalen 2,5 tot 3 miljoen euro, Anderlecht vangt nog een opleidingsvergoeding door de transfer.  Lees verder »

Info ticketing: Anderlecht - Sint-Truiden

Info ticketing: Anderlecht - Sint-Truiden

ANDERE Binnen een tweetal weken herneemt de Jupiler Pro League. Anderlecht speelt zijn eerste wedstrijd na de winterstop, thuis tegen Sint-Truiden, op zondag 22 januari 2017 om 18u. Dinsdag 11 januari gaat de ticketverkoop van start voor deze wedstrijd. Prijzen variëren tussen 18€ en 35€ en kunnen zowel aan de loketten als online, gekocht worden.  Lees verder »

Doumbia staakt training voor verzorging

Doumbia staakt training voor verzorging

BLESSURES Idrissa Doumbia staat sinds half december aan de kant met een kruisbandblessure aan de knie. Gisteren tijdens de eerste training op Spaanse bodem kreeg hij opnieuw last aan dezelfde blessure. Doumbia liet de namiddagtraining aan zich voorbijgaan en bleef binnen met kinesist Jens Tummeleer voor verzorging. De komende dagen moet blijken hoe ernstig de blessure is en wat de gevolgen zijn.  Lees verder »

Het gaat de goede kant uit met Appiah

Het gaat de goede kant uit met Appiah

BLESSURES Afwezig door een blessure sinds augustus, waar hij eind November is aan geoppereerd, is Dennis Appiah nu wel mee vertrokken op winterstage. Op het einde van voirg jaar heeft de Fransman de trainingen hernomen en is weldra voor 100% fit. Zo biedt hij een extra optie op de rechtsback aan René Weiler waardoor Andy Najar een rijtje kan opschuiven.  Lees verder »

Ook Fabrice N'Sakala richting Africa Cup

Ook Fabrice N'Sakala richting Africa Cup

ANDERE Fabrice N'Sakala, dit seizoen door Anderlecht uitgeleend aan het Turkse Alanyaspor, zit in de definitieve selectie van Congo voor de Africa Cup. Forent Ibenge, bondscoach van Congo maakte gisteren zijn selectie bekend waarin nog een paar ex-Anderlecht-spelers inzitten: Herve Kage, Chancel Mbemba, Dieumerci Mbokani en Nicaise Kudimbana.  Lees verder »

Drukke maand januari voor Van Holsbeeck

Drukke maand januari voor Van Holsbeeck

TRANSFERS Isaac Thelin kwam en Hamdi Harbaoui kwam, maar daarmee zijn alle transferdossiers nog niet afgewerkt. Herman Van Holsbeeck heeft nog wat werk voor de boeg om verschillende transfers tot een goed einde te brengen. We sommen ze even voor jullie op. Lees verder »

Anderlecht loopt verdediger mis

Anderlecht loopt verdediger mis

TRANSFERS Anderlecht zoekt nog versterking in de verdediging en had daarvoor Matej Mitrovic op het oog, een 23-jarige Kroatische centrale verdediger. Gisteren verkoos Matej echter om naar Besiktas te trekken voor 4,2 miljoen euro. Anderlecht kan zijn zoektocht voor de verdediging dus opnieuw verderzetten.  Lees verder »

Geen Mbemba en geen Ryan

Geen Mbemba en geen Ryan

TRANSFERS In tegenstelling tot wat de Engelse pers de afgelopen dagen schreef, ziet Newcastle United een vertrek van Chancel Mbemba richting België niet zitten. Ook al zit Chancel Mbemba op de bank, willen de Magpies hem niet laten gaan. Een ander hardnekkig gerucht is dat van Mathew Ryan, ook hij ziet een overgang naar België niet zitten.  Lees verder »

 06-01-2017 

Teodorczyk en Obradovic ziek in bed

Teodorczyk en Obradovic ziek in bed

ANDERE Anderlecht werkte vandaag zijn eerste volledige trainingsdag af op winterstage te La Manga. Lukasz Teodorczyk en Ivan Obradovic zijn allebei ziek en namen niet deel aan de training. Zij bleven in het hotel om uit te zieken. Dat laat de club zelf weten via sociale media.  Lees verder »

Lukebakio klaar om te debuteren bij Toulouse

Lukebakio klaar om te debuteren bij Toulouse

ANDERE Er is licht aan het einde van de tunnen voor Dodi Lukebakio Ngandoli, die door Anderlecht uitgeleend wordt aan Toulouse. De speler is eindelijk in het bezit van alle nodige papieren om officieel te mogen spelen in Frankrijk. Zondag speelt Toulouse tegen Marseille, misschien dé kans voor Lukebakio om zijn debuut te maken.  Lees verder »

Officieel: Harbaoui naar Charleroi

Officieel: Harbaoui naar Charleroi

TRANSFERS Wat al een tijdje in de lucht hing is nu ook officieel: Hamdi Harbaoui trekt tot eind dit seizoen op huurbasis naar Charleroi. De Tunesiër zal er hereningd worden met Jordan Remacle. Morgen vertrekt hij samen met ploeg en staff van de Carolo's op winterstage.  Lees verder »

Daar is Ryan weer

Daar is Ryan weer

TRANSFERS Anderlecht is nog altijd op zoek naar een doelman. De voorbije weken werd Mathew Ryan al een paar keer gelinkt aan Anderlecht. De Spaanse pers blaast dat gerucht nieuw leven in. Een overgang naar Anderlecht ligt héél moeilijk door het verleden van Ryan bij Club Brugge. De doelman zelf verkiest ook niet om terug te keren naar de Jupiler Pro League.  Lees verder »

Om 10u eerste training in La Manga

Om 10u eerste training in La Manga

ANDERE Anderlecht traint vandaag een eerste keer op Spaanse bodem om 10u. Meteen ook de eerste training voor nieuwe aanwinst Isaac Thelin. Een oefenduel is er nog steeds niet gepland in La Manga. Wolfsburg is wel in de buurt op winterstage en heeft drie oefenduels gepland, momenteel tegen Heerenveen en Sion.  Lees verder »

 05-01-2017 

Tweede club meldt zich voor Capel

Tweede club meldt zich voor Capel

TRANSFERS Diego Capel zou heel dicht bij een overstap staan naar Deportivo La Coruna. Maar Deportivo is blijkbaar niet de enige Spaanse club die Capel op zijn verlanglijstje heeft staan. Ook RCD Espanyol toont interesse in de Spanjaard.  Lees verder »

"Kijk uit naar leuke momenten samen"

INTERVIEWS Nieuwe Anderlecht-aanwinst Isaac Kiese Thelin, is zoals verwacht mee vertrokken op winterstage naar La Manga. Spelers en staff zijn deze avond met zeven uur vertraging aangekomen te La Mange. Daar nam Kiese Thelin even de tijd om zich kort voor te stellen voor RSCAtv. Lees verder »

Maak kennis met Hannes Delcroix

Maak kennis met Hannes Delcroix

JEUGD Met Hannes Delcroix neemt Anderlecht één speler uit de beloftenkern mee op winterstage. Voor wie de U21 van nabij volgt, is dit niet meteen een verrassing. Wie is deze 17-jarige verdediger? We stellen hem u graag voor. Lees verder »

Ook Trezeguet naar Africa Cup

Ook Trezeguet naar Africa Cup

ANDERE Het is niet echt een verrassing maar ook Mahmoud 'Trezeguet' Hassan trekt naar de Africa Cup met Egypte. Op zaterdag 21 januari treffen Trezeguet en Acheampong elkaar in een duel Egypte-Ghana. Beide landen figureren in groep D.  Lees verder »

Harbaoui vrijdag speler van Charleroi?

Harbaoui vrijdag speler van Charleroi?

TRANSFERS Hamdi Harbaoui zit niet in de selectie van Tunesië voor de Africa Cup, en is ook niet mee vertrokken op winterstage met Anderlecht. Gesprekken over zijn transfer naar Charleroi zijn momenteel volop aan de gang. Ten laatste tegen vrijdag wordt een beslissing verwacht. Lees verder »

Acheampong bij laatste 23

Acheampong bij laatste 23

ANDERE Frank Acheampong trekt nu zeker naar de Africa Cup, tot hiertoe was hij opgenomen in de voorselectie. Bondscoach van Ghana Avram Grant maakte zonet zijn definitieve selectie bekend van 23 spelers, en daar hoort Acheampong bij. Ghana zit in groep D met Oeganda, Mali en Egypte.  Lees verder »

 04-01-2017 

Boyata als verdedigende versterking?

Boyata als verdedigende versterking?

TRANSFERS Dedryck Boyata van Celtic Glasgow zou worden gevolgd door Anderlecht. Dat beweert althans The Scottish Sun. Paars-wit is op zoek naar onmiddellijk inzetbare versterkingen voor de verdediging. Boyata verzeilde op een zijspoor bij de Schotse club en zou eventueel mogen vertrekken. Lees verder »

Najar niet naar Central America Cup

Najar niet naar Central America Cup

ANDERE Van 13 tot 22 januari heeft in Panama de 'Central America Cup' plaats. Ook Honduras neemt elk jaar deel aan dit tornooi, al zal dat dit jaar zonder Andy Najar zijn. De Hondurees staat nog niet zolang terug op het veld na een blessure en voor hem komt het tornooi net nog iets te vroeg.  Lees verder »

Bestuur wil Deschacht bij Anderlecht houden

Bestuur wil Deschacht bij Anderlecht houden

ANDERE De laatste vakantiedag van de spelers gaat in, morgen tekenen ze allemaal present op Neerpede voor het vertrek naar de winterstage. Olivier Deschacht reist mee af naar La Manga. Het bestuur heeft de wens uitgedrukt dat Deschacht zijn loopbaan in schoonheid kan afsluiten bij paars-wit.  Lees verder »

 03-01-2017 

Resem fysieke testen voor beloften

Resem fysieke testen voor beloften

JEUGD Gisteren hernamen de troepen van Mohammed Ouahbi en Stéphane Stassin, de trainingen op Neerpede. Vandaag stonden er fysieke testen op het programma voor de beloften. Zoals gewoonlijk gingen die door in de labo's van Energy Lab te Gent.  Lees verder »

Tielemans in lijstje 10 toptalenten ter wereld

Tielemans in lijstje 10 toptalenten ter wereld

ANDEREFrance Football maakte een lijstje van dé tien te volgen toptalenten in 2017 bekend. Youri Tielemans prijkt op nummer vijf. Dat is best indrukwekkend: ondermeer Ousmane Dembélé (Borussia Dortmund), Gabriel Jesus (Manchester City) en Marcus Rashford (Manchester United) zijn in hetzelfde lijstje te vinden.  Lees verder »

Lombaerts lijkt niet te komen

Lombaerts lijkt niet te komen

TRANSFERS De liefde tussen Nicolas Lombaerts en RSC Anderlecht leek al flink bekoeld na de mislukte transferpoging van afgelopen zomer. En paars-wit lijkt ook nu eraan voor de moeite, moest de club het nog eens willen proberen. Volgens het bestuur van de Russische club mag Lombaerts niet vertrekken. Lees verder »

Lukaku (Everton) corrigeert Anderlecht op Twitter

Lukaku (Everton) corrigeert Anderlecht op Twitter

ANDERE Romelu Lukaku is op dreef in de Premier League. De spits scoort aan de lopende band en zit nu al aan 100 goals in zijn professionele voetbalcarrière. RSC Anderlecht feliciteerde zijn ex-speler dan ook op Twitter, alleen was de club Lukakus goals uit de Play-Offs vergeten meetellen. "104 goals", corrigeerde Lukaku dan ook meteen. Lees verder »

Najar: nieuw contract of vertrek?

Najar: nieuw contract of vertrek?

TRANSFERS - INTERVIEWS Andy Najar had vorig jaar zijn zinnen gezet op een toptransfer, maar een zware knieblessure strooide toen roet in het eten. De rechtsback is inmiddels volledig hersteld en heeft meteen weer zijn plaats in het team opgeëist. Hoe lang zal de Hondurees dan nog bij Anderlecht blijven? Lees verder »

 02-01-2017 

Goed nieuws voor Anderlecht

Goed nieuws voor Anderlecht

TRANSFERS De uitleenbeurt van Charly Musonda Jr. aan Real Betis was geen succes, ondertussen keerde hij al terug naar Chelsea, dat maakte Real Betis gisteren officieel bekend. Of Musonda Jr effectief zijn kans krijgt bij de "The Blues" valt nog af te wachten. Chelsea zou opnieuw aansturen op een uitleenbeurt en dan komt Anderlecht opnieuw ter sprake.  Lees verder »

Anderlecht denkt opnieuw aan Tunesiër

Anderlecht denkt opnieuw aan Tunesiër

TRANSFERS Nu de wintermercato gestart is, zwellen ook de verschillende transfergeruchten weer aan. Zo zou Anderlecht opnieuw denken aan de Tunesische international Hamza Lahmar, dat laat voetbalkrant.com weten. Lahmar zit niet in de selectie voor de Africa Cup en zou één miljoen euro moeten kosten.  Lees verder »

Shopt Anderlecht opnieuw bij FC Nürnberg ?

Shopt Anderlecht opnieuw bij FC Nürnberg ?

TRANSFERS Guido Burgstaller is een 27-jarige Oostenrijkse middenvelder, momenteel aan de slag bij FC Nürnberg. René Weiler kent de middenvelder nog van bij zijn tijd als coach voor de Duitse tweedeklasser, dus nemen de geruchten over een eventuele transfer naar Anderlecht toe. Al zou de speler zelf liever de overstap maken naar de Bundesliga, de Duitste eerste klasse.  Lees verder »

Acheampong naar Africa Cup als verdediger

Acheampong naar Africa Cup als verdediger

ANDERE Frank Acheampong trekt naar de Africa Cup met zijn thuisland Ghana. Opmerkelijk, hij werd opgeroepen als verdediger. Acheampong heeft ook bij Anderlecht al meermaals in de verdediging gespeeld en dat is ook Avram Grant, bondscoach van Ghana, niet ontgaan.  Lees verder »

Engelse interesse voor Stanciu

Engelse interesse voor Stanciu

TRANSFERS Southampton toont interesse in Nicolae Stanciu die door Anderlecht deze zomer werd weg geplukt bij Boekarest. De Roemeen startte indrukwekkend, maar viel dan snel terug. Ondertussen is de duurste inkomende transfer uit Belgische voetbalgeschiedenis op de bank terecht gekomen. Lees verder »

Toont Anderlecht interesse in Tibbling?

Toont Anderlecht interesse in Tibbling?

TRANSFERS De Zweedse media maakt gewag van de interesse van een 'Belgische topclub' in Simon Tibbling. Tibbling is een verdedigende middenvelder die momenteel uitkomt voor Groningen. Of Anderlecht die 'Belgische topclub' is waarvan sprake, is nog niet bevestigd. Paars-wit zoekt wel versterking voor die positie... Lees verder »

Terugkeer Appiah nakend ?

Terugkeer Appiah nakend ?

BLESSURES Komende donderdag 5 januari zit de vakantie erop voor de Anderlecht-spelers en hernemen ze de trainingen. Op die dag staat ook het vertrek richting La Manga op het programma voor de winterstage. De kans is groot dat Dennis Appiah mee vertrekt richting Spanje. Hij zou terug aansluiten bij de groep na een lange blessure. Lees verder »

Uitleenbeurt aan Moeskroen ?

Uitleenbeurt aan Moeskroen ?

TRANSFERS De uitleenbeurt van Aaron Leya Iseka is geen succes geworden bij Marseille. Na de winterstop sluit Leya Iseka gewoon weer aan bij Anderlecht waar mogelijk een nieuwe uitleenbeurt wacht voor de 19-jarige aanvaller. Volgens Het Nieuwsblad is Moeskroen één van de gegadigden.  Lees verder »

 01-01-2017 

Wintermercato officieel van start

Wintermercato officieel van start

WEBSITE Het nieuwe jaar is begonnen, dus ook de wintermercato van 2017 van start gegaan. Herman Van Holsbeeck heeft een drukke transfermaand voor de boeg. Er mogen enkele spelers vertrekken, maar tegelijkertijd gaat paars-wit ook op zoek naar enkele gerichte versterkingen.  Lees verder »

Ook Kabasele mag nieuwe oorden opzoeken

Ook Kabasele mag nieuwe oorden opzoeken

TRANSFERS René Weiler heeft aan het bestuur laten weten dat hij niet meer rekent op Nathan Kabasele. Het lijkt er dus op dat het verhaal van Kabasele er nu definitief opzit bij Anderlecht. De laatste keer dat Kabasele mocht opdraven was tijdens de bekerwedstrijd tegen Charleroi.  Lees verder »

Spannende tijden voor Davy Roef

Spannende tijden voor Davy Roef

TRANSFERS Davy Roef heeft nu al een tijdje zijn plek onder de lat moeten afstaan aan Frank Boeckx. De jonge doelman wil dan ook een oplossing vinden tijdens deze wintermercato, een uitleenbeurt of een definitieve transfer behoren tot de mogelijkheden. Alleen mag Roef niet weg voor Anderlecht een nieuwe doelman heeft aangetrokken.  Lees verder »

Hanni haalt ook definitieve selectie Africa Cup

Hanni haalt ook definitieve selectie Africa Cup

ANDERE Georges Leekens, bondscoach van Algerije maakte zijn definitieve selectie bekend voor de Africa Cup. Sofiane Hanni, eerst niet bij de voorselectie door een administratieve fout, zit nu ook in de definitieve selectie. Anderlecht moet het na de winterstop dus zonder zijn kapitein doen. Lees verder »