Archieven

 31-01-2016 

Manager Büttner bevestigt transfer

Manager Büttner bevestigt transfer

TRANSFERS Aleksandar Bursac, de zaakwaarnemer van Alexander Büttner heeft bij FOX Sports bevestigt dat de Nederlandse linksachter het seizoen volmaakt bij Anderlecht. In tegenstelling tot wat gisterenavond werd bericht heeft paars-wit een optie tot aankoop. Lees verder »

 30-01-2016 

Suarez naar FC Nantes

Suarez naar FC Nantes

TRANSFERS Matias Suarez verlaat Anderlecht en stapt over naar FC Nantes. Dat werd bekend gemaakt door Waldemar Kita, voorzitter van de Franse club. De Argentijnse spits vertrekt op huurbasis naar Nantes tot het einde van het seizoen, met een aankoopoptie. Lees verder »

Drie clubs willen Conté

Drie clubs willen Conté

TRANSFERS Naast AEK Athene hebben nu ook Stade Reims en Fulham zich gemeld voor Ibrahima Conté. De Grieken stonden dicht bij een akkoord maar vallen nog over het financiële aspect. Fulham biedt niet genoeg, Reims heeft al een akkoord met Anderlecht. Lees verder »

Mangala naar Red Bull Leipzig

Mangala naar Red Bull Leipzig

JEUGD - TRANSFERS Na Alper Ademoglu ziet Anderlecht nog een jong talent vertrekken, Orel Mangala gaat voor Red Bull Leipzig voetballen. Zowel voor Mangala als voor Ademoglu strijkt paars-wit 750.000 euro op. Anderhalf miljoen euro dus dat paars-wit extra kan investeren in versterking.  Lees verder »

 29-01-2016 

Wolfsburg bevestigt komst Osimhen

Wolfsburg bevestigt komst Osimhen

TRANSFERS Het is nu helemaal zeker dat Anderlecht naast Victor Osimhen grijpt. Wolfsburg heeft vandaag bekend gemaakt dat het de topschutter van het WK voor U17 heeft weten te strikken. Hij zal wel pas officieel de overstap maken op 1 januari 2017. Dus na zijn achttiende verjaardag. Lees verder »

Anderlecht informeert naar Chantôme

Anderlecht informeert naar Chantôme

TRANSFERS Anderlecht zit de laatste dagen van de transfermarkt niet stil. Het zou bij Bordeaux geïnformeerd hebben naar  Clément Chantôme, een 28-jarige middenvelder die in de zomer einde contract is. Chantöme speelde van 2006 tot 2014 bij PSG. Lees verder »

De Medina wellicht in kern tegen STVV

De Medina wellicht in kern tegen STVV

ANDERE De kans is groot dat niet alleen Filip Djuricic zijn opwachting maakt tegen Sint-Truiden maar ook Rafael Galhardo. Dus wordt Nathan De Medina wellicht opgenomen in de kern als vervanger op de rechtsback. De Medina is eigenlijk opgeleid tot centrale verdediger maar kan ook op rechts depaneren. Lees verder »

Toch nog vertrek Vanden Borre?

Toch nog vertrek Vanden Borre?

TRANSFERS De kans bestaat dat de zaak-Anthony Vanden Borre op de best mogelijke manier voor alle partijen wordt opgelost: met een transfer. Een Franse makelaar nam contat op met de manager van Vanden Borre en beweert een club te hebben. Lees verder »


 28-01-2016 

Djuricic morgen al in actie ?

Djuricic morgen al in actie ?

WEDSTRIJDEN Besnik Hasi kampt met een hele waslijst aan geblesseerden, zoveel zelfs dat de kans groot is dat Filip Djuricic morgen al in actie komt tegen STVV. Djuricic gaf zelf al aan dat hij fysiek paraat is en ook Hasi is positief over de paraatheid van de Serviër.  Lees verder »

Hamburg haakt af voor Mané

Hamburg haakt af voor Mané

TRANSFERS Anderlecht mag weer een beetje meer hopen op Carlos Mané. Volgens voetbalkrant.comis Peter Knäbel, sportief directeur bij Hamburg, teruggekeerd uit Lissabon zonder akkoord. Beide clubs raakten het niet eens over de aankoopoptie. Lees verder »

Blessures brengen nieuwkomers aan aftrap

Blessures brengen nieuwkomers aan aftrap

BLESSURES De kopzorgen van Besnik Hasi zijn er in de aanloop naar de partij tegen STVV weer serieus op vergroot. Andy Najar, Matias Suarez, Fabrice N'Sakala, Ibrahima Conté, Michaël Heylen en Leander Dendoncker zijn alle vijf onbeschikbaar door blessures. Lees verder »

De tijd dringt voor Kaminski

De tijd dringt voor Kaminski

TRANSFERS Thomas Kaminski had even goede vooruitzichten bij FC Kopenhagen toen de nummer één Stephan Andersen een enkelbreuk opliep. Even maar, want ondertussen trok Kopenhagen al een nieuwe nummer één aan, Robin Olsen, waardoor Kaminski terug op de bank dreigt te belanden. Lees verder »

 27-01-2016 

"Vader Mitrovic wou bom gooien"

INTERVIEWS Anderlecht nam destijds Aleksandar Mitrovic over van Partizan Belgrado voor vijf miljoen euro, en dat ging niet van een leien dakje. Zo verklaart Albert Nadj, ex-speler en bestuurslid van Partizan, dat er felle interne discussies waren over de transfer. Lees verder »

Bod voor Osimhen afgewezen?

Bod voor Osimhen afgewezen?

JEUGD - TRANSFERS Afrikaanse media berichten dat Anderlecht een bod van 2 miljoen euro zou hebben uitgebracht op Victor Osimhen. Osimhen is een 17-jarige Nigeriaanse aanvaller die momenteel uitkomt voor Ultimate Strikers Academy. Het bod zou echter afgewezen zijn. Lees verder »

Mané dicht bij Hamburg

Mané dicht bij Hamburg

TRANSFERS Anderlecht wil de Portugees Carlos Mané voor anderhalf jaar aan zich binden met een aankoopoptie, maar het lijkt achter het net te vissen. Het Duitse Hamburg heeft hetzelfde plan, en volgens Peter Knäbel, sportief directeur van Hamburg, is een overstap naar Duitsland nog maar een kwestie van tijd. Lees verder »

Vertrek Najar onwaarschijnlijk

Vertrek Najar onwaarschijnlijk

TRANSFERS FC Sevilla ligt nog steeds op de loer voor Andy Najar, maar een vertrek van de Hondurese sterkhouder lijkt onwaarschijnlijk. De Spaanse club zou bereid zijn om vier miljoen euro op tafel te leggen, Anderlecht wil echter minstens vijf miljoen euro. Najar is bovendien een basisspeler bij Anderlecht. Lees verder »

Anderlecht bereidt zich voor op kunstgras

Anderlecht bereidt zich voor op kunstgras

ANDERE Aangezien STVV zijn thuiswedstrijden op kunstgras afwerkt, trainde Anderlecht gisteren niet op Neerpede maar op een veld met synthetisch gras in de buurt. Nieuwe aanwinst Filip Djuricic verscheen ook voor het eerst op het trainingsveld. Hij toonde al onmiddellijk enkele staaltjes van zijn talent. Lees verder »

 26-01-2016 

Leya Iseka hervat veldtraining

Leya Iseka hervat veldtraining

BLESSURES Aaron Leya Iseka, die eind september de kruisbanden van zijn knie scheurde, stond vandaag voor het eerst weer op een voetbalveld. "Eerste veldtraining, wat een plezier", schrijft hij op Twitter en hij post er ook een filmpje bij. Lees verder »

Dendoncker fit voor STVV

Dendoncker fit voor STVV

BLESSURES De kans is groot dat paars-wit Leander Dendoncker recupereert voor de wedstrijd van komende vrijdag tegen STVV. Dendoncker liep tijdens de winterstage in La Manga een onsteking aan de kniepees op en stond sindsdien aan de kant. Lees verder »

Enkel Ezekiel mag nog weg

Enkel Ezekiel mag nog weg

TRANSFERS - INTERVIEWS Anderlecht wil deze tranferperiode nog één of twee spelers aantrekken om Besnik Hasi meer wisseloplossingen te geven. Aan uitgaande zijde plant paars-wit geen actie. Al is er één speler voor wie een vertrek wel bespreekbaar kan zijn: Imoh Ezekiel. Lees verder »

Proto zet Tielemans op zijn plaats

Proto zet Tielemans op zijn plaats

ANDERE De anciens gaven het al aan dat er zondag tijdens de rust geroepen is in de kleedkamer. Silvio Proto nam toen zijn verantwoordelijkheid als kapitein en schudde vooral Youri Tielemans wakker die een lamentabele eerste helft speelde. Lees verder »


 25-01-2016 

Matthys wordt uitgeleend aan Westerlo

Matthys wordt uitgeleend aan Westerlo

TRANSFERS Hervé Matthys wordt voor de rest van het seizoen uitgeleend aan Westerlo. Er is geen aankoopoptie opgenomen in het contract. De 20-jarige verdediger kwam nog maar één keer in actie met de A-ploeg: in de beker speelde hij vorig seizoen een helft tegen RC Mechelen. Lees verder »

Nog één of twee versterkingen?

Nog één of twee versterkingen?

TRANSFERS Volgens La Dernière Heure gaat Anderlecht nog zeker twee versterkingen binnen halen voor het einde van de wintermercato. Een aanvallende speler en een linksback. Zo konden we u al melden dat de piste Ziyech nog niet afgesloten is. Lees verder »

Anderlecht geeft Ziyech nog niet op

Anderlecht geeft Ziyech nog niet op

TRANSFERS Volgens Het Nieuwsblad blijft Anderlecht de piste Hakim Ziyech nog volgen, het zou nog geen sein gegeven hebben aan de tussenpersoon om de onderhandelingen af te blazen. Ondanks de ontkenningen van het bestuur, verwacht met toch nog één of twee versterkingen bij paars-wit. Lees verder »

Verbeterd contract voor Sylla

Verbeterd contract voor Sylla

INTERVIEWS Idrissa Sylla stond gisteren in de basis aan de zijde van Stefano Okaka. Anderlecht denkt erover na om Sylla een verbeterd contract te geven om zijn inzet te belonen. De Guineeër ligt nog onder contract tot 2019 bij paars-wit. Lees verder »

 24-01-2016 

Ezekiel: ziek, of klaar voor vertrek?

Ezekiel: ziek, of klaar voor vertrek?

ANDERE Vreemde verrassing in de wedstrijdkern voor de wedstrijd tegen Sporting Charleroi: geen spoor van Imoh Ezekiel, noch in de basiself, noch op de bank. "Ziek", was het karige commentaar van coach Besnik Hasi. Het lijkt echter niet uitgesloten dat de Nigeriaan aanstuurt op een transfer gezien zijn onvrede de laatste weken. Lees verder »

Svilar maakt wederoptreden bij U17

Svilar maakt wederoptreden bij U17

JEUGD De jeugdploegen van Anderlecht namen het gisteren op tegen STVV. Er werd gewonnen, verloren en gelijkgespeeld, maar het belangrijkste nieuws is het wederoptreden van Mile Svilar. Hij speelde voor het eerst dit seizoen. Lees verder »

Sevilla laat Najar nog niet los

Sevilla laat Najar nog niet los

TRANSFERS Sevilla zou al meermaals toenadering gezocht hebben tot Anderlecht om Andy Najar binnen te halen. Atlhans toch volgens elgodigital.com, ook Fiorentina en Arsenal liggen nog op de loer voor de Hondurees. Anderlecht zal één van zijn sterkhouders niet zomaar laten gaan. Lees verder »

 23-01-2016 

Toch terugkeer voor Vanden Borre?

Toch terugkeer voor Vanden Borre?

ANDERE Een week voor het sluiten van de transferperiode heeft Anthony Vanden Borre nog steeds geen nieuwe club gevonden. Hoewel Besnik Hasi een terugkeer in de A-kern uitsluit, zou de verdediger dit toch als plan B achter de hand houden. Lees verder »

Hasi: "Geen ruimte meer voor puntenverlies"

Hasi:

INTERVIEWS Het zijn zware dagen voor Besnik Hasi, de coach beseft dat er geen ruimte meer is voor puntenverlies en de directie resultaten wil zien. Sommige anciens blijven wel achter hun coach staan en wijzen met de vinger naar de vele jongeren in de ploeg. Hoe dan ook is het vijf voor twaalf op Anderlecht. Lees verder »

U21: Frutos debuteert met 0-3-nederlaag

U21: Frutos debuteert met 0-3-nederlaag

JEUGD De beloften van Anderlecht konden hun stunt van voor de winterstop tegen Standard niet herhalen en verloren met 0-3 van de Rouches in de eerste wedstrijd van de play-offs. Rafael Galhardo speelde de eerste helft mee, maar kon ook geen potten breken.  Lees verder »


 22-01-2016 

Djuricic geland op Zaventem

Djuricic geland op Zaventem

TRANSFERS La Dernière verspreidde zonet de eerste beelden van Filip Djuricic op Belgische bodem. De Serviër landde enkele minuten geleden op Zaventem. Verwacht wordt dat hij morgen officieel wordt voorgesteld aan de pers. De aankomst van de Serviër kan u hier bekijken.  Lees verder »

"Terugkeer Vanden Borre is onbespreekbaar"

ANDERE Besnik Hasi zit met redelijk wat problemen op de rechtsback na het vertrek van Guillaume Gillet. Rafaël Galhardo is nog niet klaar, en een vervanger is niet meteen voor handen. Toch is een terugkeer van Anthony Vanden Borre naar de A-kern "onbespreekbaar" voor Hasi. Lees verder »

Galhardo in selectie U21

Galhardo in selectie U21

WEDSTRIJDEN - JEUGD Vanavond staat de topper tegen Standard Luik op het programma voor de beloften van Anderlecht. Hun eerste wedstrijd in het kader van de play-offs. Nicolas Frutos maakte een 19-koppige selectie bekend met daarin Rafaël Galhardo.  Lees verder »

Anderlecht - Charleroi uitverkocht

Anderlecht - Charleroi uitverkocht

WEDSTRIJDEN - ANDERE De wedstrijd van komende zondag tegen Sporting Charleroi is volledig uitverkocht. Zondag zal de dienst ticketting wel open zijn van 11u30 tot 14u30 voor de verkoop van tickets (voorrangsperiode abonnees)  van de UEFA Europa League wedstrijd tegen Olympiakos.  Lees verder »

Sevilla richt pijlen op Najar

Sevilla richt pijlen op Najar

TRANSFERS Volgens de Spaanse pers zou Sevilla vier miljoen euro veil hebben voor Andy Najar. Maar ook Fiorentina licht nog op de loer, die volgens Spaans sportjournalist Gianluca Di Marzio, tot 5,5 miljoen euro wil neertellen voor de Hondurees.  Lees verder »

Interesse in Kvrzic blijkt kwakkel

Interesse in Kvrzic blijkt kwakkel

TRANSFERS De wintermercato duurt nog een tiental dagen en zolang zullen ook de geruchten aanhouden. De Italiaanse pers meldde dat paars-wit zou interesse tonen in de 27-jarige middenvelder Zoran Kvrzic. Maar dit lijkt uit de lucht gegrepen. Lees verder »

Conté dan toch naar Oostende?

Conté dan toch naar Oostende?

TRANSFERS Met de komst van Filip Djuricic in de pijplijn zou ook Ibrahima Conté groen licht krijgen om naar KV Oostende te verhuizen. Conté had al een mondeling akkoord met de kustploeg en het transferbedrag zou rond 1 miljoen euro schommelen.  Lees verder »

 21-01-2016 

Bruno terug naar Anderlecht?

Bruno terug naar Anderlecht?

TRANSFERS Het gonst van de geruchten omtrent mogelijke versterkingen bij Anderlecht. Deze keer wordt er bericht dat Anderlecht een oude bekende terug naar het Astridpark zou willen halen: Massimo Bruno. Hij speelde voordien van 2011 tot 2014 voor paarswit. Lees verder »

Djuricic reist morgen naar Brussel

Djuricic reist morgen naar Brussel

TRANSFERS Volgens de Portugese pers reist Filip Djuricic morgen af naar Brussel. De geruchten omtrent de komst van de 23-jarige Serviër worden dus alsmaar hardnekkiger. Er zou zelfs al een mondeling akkoord zijn tussen club en speler. Wij volgen alle ontwikkelingen op de voet op en houden u op de hoogte.  Lees verder »

Anderlecht scout Bosniër Kvrzic

Anderlecht scout Bosniër Kvrzic

TRANSFERS Anderlecht lijkt dan toch werk te willen maken van versterkingen voor de huidige kern. Anderlecht zou momenteel de 27-jarige middenvelder Zoran Kvrzic aan het scouten zijn. Kvrzic speelt momenteel bij de Italiaanse tweedeklasser Spezia, dat de speler huurt van het Kroatische Rijeka. Lees verder »

Ezekiel wil weg, maar mag niet

Ezekiel wil weg, maar mag niet

TRANSFERS De uitleenbeurt van Imoh Ezekiel is voorlopig geen succes en de Nigeriaan heeft Anderlecht gevraagd te mogen vertrekken. Paars-wit weigerde, maar zit wel met een probleem: als Ezekiel te weinig speelt, moet de club een schadevergoeding betalen. Lees verder »

 20-01-2016 

 19-01-2016 

Hoe doet Bastien het bij Avellino?

Hoe doet Bastien het bij Avellino?

INTERVIEWS Samuel Bastien wordt dit seizoen door Anderlecht verhuurt aan Avellino. Hoe doet de 19-jarige middenvelder het bij de Italiaanse tweedeklasser? We vroegen het aan Avellino-watcher Domenico Fabbricini. "Hij speelde al erg goede wedstrijden, maar is nog te onregelmatig." Lees verder »

Verjaardag medewerker Anderlecht-online

Verjaardag medewerker Anderlecht-online

ANDERE Vandaag is het de verjaardag van Michaël Baerten (rscaskater) Hij staat in voor de Duitstalige sectie van de site. Iets wat hij al jarenlang met veel verve doet. Langs deze weg wensen wij hem een heel gelukkige verjaardag en dikke merci voor zijn niet aflatende inzet.  Lees verder »

Lardot fluit Anderlecht - Charleroi

Lardot fluit Anderlecht - Charleroi

ANDERE Jonathan Lardot is aangeduid om de wedstrijd van komende zondag tegen Charleroi in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Laurent Conotte, Frederic Godelaine en vierde official Serge Gumienny. Aftrap in Astridpark om 14u30. Lees verder »

AZ wou Nuytinck op huurbasis

AZ wou Nuytinck op huurbasis

TRANSFERS Het Nederlandse AZ Alkmaar heeft de voorbije transferperiode geprobeerd om Bram Nuytinck over te nemen op huurbasis. Nederlandse media melden dat de transfer geweigerd werd door Anderlecht-coach Besnik Hasi. Ook FC Twente is geïnteresseerd in Nuytinck. Lees verder »

Toch geen samenwerking met Oostende

Toch geen samenwerking met Oostende

ANDERE Anderlecht en KV Oostende gaan dan toch niet samenwerken wat betreft transfers van buitenlandse talenten. Volgens Oostende-voorzitter Marc Coucke heeft Anderlecht de deal opgeblazen omdat het KVO als een te directe concurrent ziet. Lees verder »

Defour mist ook Charleroi

Defour mist ook Charleroi

BLESSURES Anderlecht zal ook komend weekend tegen Charleroi niet kunnen rekenen op Steven Defour. Onderzoek wees uit dat de enkelblessure weer verergerd is nadat hij zich vrijdag op training verstapte. Lees verder »

Leya Iseka betrapt zonder geldig rijbewijs

Leya Iseka betrapt zonder geldig rijbewijs

JEUGD Aaron Leya Iseka revalideert momenteel van een operatie aan de kruisbanden. Dat hield hem niet tegen om vorig weekend 's nachts op pad te gaan met de auto. Alleen beschikt Iseka over een voorlopig rijbewijs waarmee je 's nachts niet mag rijden.  Lees verder »

Nuytinck pasmunt voor Ziyech?

Nuytinck pasmunt voor Ziyech?

TRANSFERS Anderlecht is dan toch nog op zoek naar versterking. Het heeft zijn zinnen gezet op Hakim Ziyech, een 22-jarige Marokkaan die momenteel bij FC Twente speelt. Mogelijk wordt Bram Nuytinck in de deal betrokken.  Lees verder »

 18-01-2016 

Hasi: "Hier is alles anders"

Hasi:

INTERVIEWS Mahmoud Hassan 'Trezeguet, kreeg gisteren een basisplaats tegen Gent. Een succes werd dat niet echt, ook al deed de Egyptenaar zijn best. Besnik Hasi is ondanks alles toch tevreden over 'Trezeguet' en heeft maar één boodschap: hard blijven werken." Lees verder »

 17-01-2016 

Hasi: "Het positieve onthouden"

Hasi:

INTERVIEWS Hoewel Anderlecht vanmiddag door Gent simpel opzij gezet werd, wilde Besnik Hasi niet alles negatief zien. In de tweede helft zag hij enkele positieve zaken. "We kregen kansen en ik wil nog wel eens zien wat gebeurt als we dan 1-1 maken." Lees verder »

 16-01-2016 
 15-01-2016 

Anderlecht stelt Audi A1 RSCA voor

Anderlecht stelt Audi A1 RSCA voor

ANDERE Het Autosalon is dezer dagen geopend, en ook bij Anderlecht gaat dit niet onopgemerkt voorbij. Spelers en staf zullen maandag om 14 uur een bezoekje brengen aan het autosalon en er de Audi A1 RSCA voorstellen.Deze unieke wagen is enkel maandag te bezichtigen aan de Audi-stand. Lees verder »

Hasi: "Kansen Defour en Najar 50-50"

Hasi:

BLESSURES Het blijft hoogst onzeker of Anderlecht zondag een beroep kan doen op Steven Defour en Andy Najar. "De kans dat ze tegen Gent kunnen spelen, is voor beide vijftig procent", vertelde Besnik Hasi zopas op zijn persconferentie. Ook Fabrice N'Sakala is onzeker. Lees verder »

Ook Wolverhampton toont interesse in N'Sakala

Ook Wolverhampton toont interesse in N'Sakala

TRANSFERS Na AS Roma en Lille, toont nu ook het Engelse Wolverhampton interesse in Fabrice N'Sakala. Het ziet er naar uit dat de Engelsen eerstdaags een bod zullen uitbrengen op de Fransman. Anderlecht zelf is niet happig om één van de weinige opties op de linksachter te laten gaan. Lees verder »

Najar baart Anderlecht zorgen

Najar baart Anderlecht zorgen

BLESSURES Andy Najar ondervindt nog altijd hinder aan zijn knie/meniscus. Anderlecht denkt erover na om hem zondag met een inspuiting te laten spelen want het heeft niet veel keuze op de rechtsacter nu Guillaume Gillet weg is. Michaël Heylen is niet echt gewoon om op die positie te spelen. Lees verder »

 14-01-2016 

Oostende blijft hopen op Conté

Oostende blijft hopen op Conté

TRANSFERS Oostende geeft de hoop om Ibrahima Conte naar het Albertpark te halen, nog niet op. Herman Van Holsbeeck gaf eerder al aan dat er van een transfer geen sprake kon zijn ondanks het persoonlijke akkoord dat Conté al had met Oostende. Lees verder »

Atalanta lijkt Sylla niet op te geven

Atalanta lijkt Sylla niet op te geven

TRANSFERS Hoewel Anderlecht al meermaals liet verstaan dat Idrissa Sylla deze winter niet mag vertrekken, blijft Atalanta Bergamo hopen op de spits. Volgens de Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio wil Atalanta 1,7 miljoen euro neertellen voor Sylla. Lees verder »

"Het is aan ons om Gent weer in te halen"

INTERVIEWS Wanneer Anderlecht de Gouden Schoen wint, wordt door jaloerse fans van andere clubs al eens gesproken over de paars-witte schoen, maar dit jaar zal dit niet zo zijn. AA Gent domineerde op ongeiene wijze. "We moeten heel Gent feliciteren", zegt Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

 13-01-2016 

N'Sakala op weg naar AS Roma ?

N'Sakala op weg naar AS Roma ?

TRANSFERS Volgens de Waalse pers is Fabrice N'Sakala  op weg zijn naar AS Roma waar een contract op hem ligt te wachten. Anderlecht en AS Roma zouden een akkoord gesloten over een transfersom van 3,5 miljoen euro. Een officiële mededeling wordt heel binnenkort verwacht. Lees verder »

 12-01-2016 

Anderlecht wacht op Abdoul Karim Danté

Anderlecht wacht op Abdoul Karim Danté

JEUGD Footmali bracht zondag al het nieuws dat Anderlecht interesse toonde in Abdoul Karim Danté (17), de kapitein van de Malinese U17. Danté zou zijn thuisland al verlaten hebben en is onderweg naar België. Het dossier omtrent zijn overgang zou de goeie weg op gaan ondanks alle administratieve formalieteiten. Lees verder »

Blessure voor Dendoncker ?

Blessure voor Dendoncker ?

BLESSURES Leander Dendoncker moest gisteren de training vroegtijdig verlaten. De middenvelder ondervond last aan de lies. Om geen onnodige risico's te nemen brak Dendoncker de training af. Wellicht komt de topper tegen AA Gent niet in het gedrang.  Lees verder »

 11-01-2016 

Video: Teambuilding te La Manga

Video: Teambuilding te La Manga

ANDERE 5 opdrachten voor groepjes van drie spelers. Ondermeer lopen, fietsen, opdrachten tot een goed einde brengen en voor een ei zorgen, zijn enkele van de grappige elementen in volgende de video. Geniet van de samenvatting over de teambuilding !!! Lees verder »

Osimhen kiest voor Wolfsburg

Osimhen kiest voor Wolfsburg

JEUGD Victor Osimhen, topschutter en wereldkampioen op het WK U17, verkiest Wolfsburg boven Anderlecht. Dat vertelde hij in een interview. "Ik heb Wolfsburg bezocht en ik denk dat dit de juiste bestemming is voor mij." Lees verder »

 10-01-2016 

Anderlecht-talentje maakt indruk in Amsterdam

Anderlecht-talentje maakt indruk in Amsterdam

JEUGD De U8 van Anderlecht namen vandaag deel aan het Amsterdam Youth Indoor 2016. Paars-wit eindigde als derde in zijn groep en mocht dus niet naar de halve finale. Toch ging het met een prijs naar huis: Thomas Coussement werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. Lees verder »

 09-01-2016 

Beloften winnen oefenduel tegen Bornem

Beloften winnen oefenduel tegen Bornem

JEUGD Nicolas Frutos heeft zijn start als coach van de beloften niet gemist. In zijn eerste wedstrijd versloeg hij het A-elftal van derdeklasser Bornem met 1-3. Mile Svilar maakte na vijf maanden blessureleed zijn wederoptreden tussen de palen. Lees verder »

Brusselaars geïnteresseerd in Djuricic

Brusselaars geïnteresseerd in Djuricic

TRANSFERS Herman Van Holsbeeck beweert dat er geen nieuwe spelers zullen bijkomen deze winter, maar dat wordt tegengesproken door Portugese media. Anderlecht zou met Benfica onderhandelen over een huurovereenkomst met de Serviër Filip Djuricic, eventueel met aankoopoptie. Lees verder »

Niemand wil Vanden Borre

Niemand wil Vanden Borre

TRANSFERS De voorbije weken en maanden sijpelden berichten door van clubs die interesse zouden hebben in Anthony Vanden Borre, maar concreet is het allemaal niet. "Er is nog geen enkel aanbod voor Vanden Borre binnengekomen", laat manager Herman Van Holsbeeck weten. Lees verder »

 08-01-2016 

FC Twente scout Nuytinck

FC Twente scout Nuytinck

TRANSFERS Tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tussen RSC Anderlecht en Vitesse zat een delegatie van FC Twente in de tribune. Volgens Nederlandse media wilden ze vooral Anderlecht-verdediger Bram Nuytinck aan het werk zien. Nuytinck is geen vaste waarde bij de Brusselaars, en wordt vooral gebruikt als stand-in voor Kara of Deschacht centraal in de verdediging. Lees verder »

Galhardo krijgt rugnummer 2

Galhardo krijgt rugnummer 2

TRANSFERS Rafael Galhardo de Souza, de nieuwe aanwinst van paars-wit, heeft zich in La Manga aangesloten bij de groep van Besnik Hasi. De eerste foto van de verdediger in gezelschap van Herman Van Holsbeeck, werd ook al vrijgegeven door Anderlecht. Galhardo krijgt het rugnummer 2 toegewezen. Lees verder »

Galhardo vandaag voorgesteld

Galhardo vandaag voorgesteld

ANDERE Anderlecht heeft zonet een persbericht verspreid waarin het laat weten dat hun niieuwste aanwinst vandaag in Spanje wordt voorgesteld aan de pers. Wie de nieuwe aanwist is, wordt nog niet vrijgegeven, maar de kans is groot dat het om Rafael Galhardo gaat. Lees verder »

Anderlecht blijft Cissako volgen

Anderlecht blijft Cissako volgen

TRANSFERS Na Rafael Galhardo wil Anderlecht ook nog Yarouba Cissako van Monaco halen. Cissako mag binnenkort gratis vertrekken en Anderlecht ziet in hem de doublure van Galhardo. Tevens is hij bekend met de Belgische competitie want hij speelde al een jaar voor Zulte-Waregem. Lees verder »

Mitrovic: "Hopelijk een ereplaats"

Mitrovic:

INTERVIEWS Aleksander Mitrovic zoekt in Engeland nog een beetje naar hetzelfde scoringsniveau als in de Jupiler Pro League. Hij hoop dat zijn laatste zes maand bij paars-wit hem toch een ereplaats opleveren bij de uitreiking van de Gouden Schoen. Lees verder »

Fiorentina wil ook Praet

Fiorentina wil ook Praet

TRANSFERS Na Andy Najar toont Fiorentina nu interesse in een tweede speler van Anderlecht: Dennis Praet. Volgens Italiaanse media legden de Florentijnen al contact met de manager en vader van Praet. Lees verder »

Argentijnse vervanger voor Praet?

Argentijnse vervanger voor Praet?

TRANSFERS Volgens Het Laatste Nieuws denkt Anderlecht aan de Argentijn Nicolas Giménez als mogelijke opvolger voor Dennis Praet.Giménez wordt volgende week 20 jaar en speelt momenteel voor Nueva Chicago in de Argentijnse hoogste klasse. Lees verder »

 07-01-2016 
 06-01-2016 

Kawaya naar Willem II?

Kawaya naar Willem II?

TRANSFERS Het Nederlandse Willem II lijkt interesse te hebben om Andy Kawaya voor de rest van het seizoen te huren. De aanvaller verzamelde nog niet veel speelminuten in het Astridpark dit seizoen, en dus kan Willem II een uitkomst bieden. Willem II staat momenteel op een 13e plaats in de Nederlandse Eredivisie. Lees verder »

 05-01-2016 

Defour keert terug naar België

Defour keert terug naar België

ANDERE Dinsdagnamiddag kwetste Steven Defour zich aan de enkel tijdens de eerste training op Spaanse bodem. Woensdag reist de middenvelder terug af naar België voor verder onderzoek aan de rechterenkel.  Lees verder »

Montpellier wil Vanden Borre

Montpellier wil Vanden Borre

TRANSFERS Het lijstje van clubs dat Anthony Vanden Borre wil aantrekken, wordt aangevuld met het Franse Montpellier. Malaga blijft een belangrijke kandidaat, maar het Turkse Kasimpasa lijkt de grootste kanshebber.  Lees verder »

 04-01-2016 

Nog gegadigden voor Sylla

Nog gegadigden voor Sylla

ANDERE Idrissa Sylla is gegeerd deze wintermercato. Niet alleen het Italiaanse Atalanta deed al een bod ook Genoa en de Engelse tweedeklasser  Wolverhampton deden al een bod. Maar Anderlecht is duidelijk: Sylla mag niet weg wegens enige vervanger voor Stefano Okaka. Lees verder »

Oefenwedstrijd tegen Vitesse zonder publiek

Oefenwedstrijd tegen Vitesse zonder publiek

ANDERE Dinsdag, 5 januari, vertrekt Anderlecht richting Spanje, La Manga op winterstage. Op vrijdag 8 januari staat er een oefenwedstrijd op het programma. Paars-wit speelt dan tegen het Nederlandse Vitesse. De wedstrijd zal om veiligheidsredenen achter gesloten deuren gespeeld worden. Lees verder »

Bossin en Faes mee op stage

Bossin en Faes mee op stage

ANDERE Beloften Liam Bossin (foto) en Wout Faes vertrekken morgen mee naar La Manga op winterstage met de A-kern. Vorige zomer mochten ze ook al mee naar de zomerstage in het Nederlandse Tegelen.   Lees verder »

 03-01-2016 

Ook Arsenal toont interesse in Najar

Ook Arsenal toont interesse in Najar

TRANSFERS Na Fiorentina, daar kan u hier alles over nalezen, toont nu ook Arsenal interesse in Andy Najar, toch volgens de Italiaanse pers.  De polyvalentie van de Hondurees zou beide clubs enorm aanspreken. Of Najar zelf tijdens de wintermercato wil vertrekken, is tot op heden niet duidelijk.  Lees verder »

Atalanta heeft Sylla in het vizier

Atalanta heeft Sylla in het vizier

TRANSFERS Volgens de Italiaanse pers heeft Atalanta Bergamo, actief in de Serie A, zijn pijlen gericht op Idrissa Sylla. De Italiaanse nummer 9 wil zo het vertrek van sterkhouder Maxi Moralez opvangen. Atalanta zou Anderlecht al een bod gedaan hebben. Lees verder »

Deschacht bij "trouwste" spelers

Deschacht bij

ANDERE Als je de statistieken van Transfermarkt overloopt, dan blijkt dat Olivier Deschacht één van de trouwste spelers is, hij prijkt op nummer 45 in de lijst.  Deschacht is al veertien jaar en elf maanden actief als professioneel voetballer bij Anderlecht.  Lees verder »

 02-01-2016 

Sloveens alternatief voor Pinto

Sloveens alternatief voor Pinto

TRANSFERS Volgens Sloveense media heeft Anderlecht Petar Stojanovič op het oog als alternatief voor Ivo Pinto. Stojanovič is een 20-jarige rechtsachter die momenteel uitkomt voor Maribor en al drie interlands op zijn naam heeft. Lees verder »

Oostende doet bod op Conté

Oostende doet bod op Conté

TRANSFERS KV Oostende gaat voluit voor het aantrekken van Ibrahima Conté. De kustploeg deed een eerste bod op de Guineër en hoopt de deal tegen maandag rond te hebben zodat Conté mee kan op stage naar Jerez de la Frontera. Lees verder »