Archieven

 31-01-2014 

Opstelling: Lierse - Anderlecht

Opstelling: Lierse - Anderlecht

Om 20.30 uur wordt er in het Lisp afgetrapt voor het duel Lierse - Anderlecht. De opstelling van Anderlecht is ondertussen bekend. Zoals reeds gemeld is dit zonder Silvio Proto in het doel. Lees verder »

Pollet: "Dit jaar al kampioen worden"

Pollet:

Anderlecht heeft vanmiddag zijn nieuwe spits David Pollet voorgesteld. De aanvaller zal met rugnummer 11 spelen. "Dit is een grote stap in mijn carrière", stond hij te blinken. "Ik ben fier voor Anderlecht te mogen spelen." Lees verder »

"Aanpassing Vico moeilijker dan verwacht"

Op RSCA.be heeft Herman Van Holsbeeck wat meer uitleg gegeven over de transfers van Fede Vico en Nicaise Kudimbana. "Fede heeft speeltijd nodig om zich te kunnen aanpassen aan ons voetbal. Oostende kan hem dat bieden." Lees verder »

Dendoncker mag niet meer weg

Dendoncker mag niet meer weg

Leander Dendoncker zal niet uitgeleend worden. "Dendoncker is mijn nummer vier als centrale verdediger", zegt John van den Brom. "Ik ben tevreden met mijn huidige selectie, maar ze is wel aan de smalle kant." Lees verder »

Operatie dreigt voor Proto en Roef

Operatie dreigt voor Proto en Roef

Silvio Proto is nog niet verlost van zijn knieblessure. Gisteren bezocht hij dokter Declercq, die hem een inspuiting gaf. Als deze niet aanslaat, moet de doelman onder het mes en zit zijn seizoen erop. Lees verder »

Beloften winnen van Club Brugge

Beloften winnen van Club Brugge

De beloften hebben gisterenavond met 3-1 gewinnen van Club Brugge. Aron Leya Iseka, Nabil Jaadi en Elis Koulibaly waren de paars-witte doelpuntenmakers van dienst. Voor Club scoorde Verstraete. Lees verder »

Vico en Kudimbana wisselen van ploeg

Vico en Kudimbana wisselen van ploeg

Anderlecht heeft zijn tweede winterversterking beet. Doelman Nicaise Kudimbana komt over van K.V. Oostende. Fede Vico maakt dan weer de omgekeerde beweging. De jonge Spanjaard wordt uitgeleend aan de kustploeg. Lees verder »

 30-01-2014 

Van den Brom: "Ook nog doelman halen"

Van den Brom:

David Pollet blijft allicht niet de enige nieuwkomer deze winter. John van den Brom wil er graag nog een doelman bij. "We gaan nu nog een doelman halen, want de blessure van Proto geneest niet zoals we verwachtten", zo zegt hij. Lees verder »

Pollet eerste wintertransfer

Pollet eerste wintertransfer

Het heeft wat langer geduurd dan velen vooraf voorspelden, maar het is dan toch zover: Anderlecht heeft zijn eerste wintertranfer beet. David Pollet tekende een contract van 4,5 jaar. Hij komt onmiddellijk en definitief over. Lees verder »

Selectie Lierse - Anderlecht

Selectie Lierse - Anderlecht

Na de donderdagtraining selecteerde John van den Brom achttien spelers voor de wedstrijd van morgen tegen Lierse. Luka Milivojevic is hier net als vorige week niet bij. Silvio Proto is niet tijdig fit. Lees verder »

Van den Brom: "Proto nog niet fit"

Van den Brom:

Anderlecht kan morgen tegen Lierse nog niet beschikken over Silvio Proto. "Proto is nog niet fit voor de wedstrijd tegen Lierse", meldt coach John van den Brom via de social media-pagina's van Anderlecht. Lees verder »

Mitrovic: "Nu pas zal je echt Mitrovic zien"

Mitrovic:

Aleksandar Mitrovic scoorde zondag tegen Club Brugge zijn eerste doelpunt in een topper. De spits is klaar om in 2014 keihard te knallen. "De vakantie rond kerstmis heeft me veel deugd gedaan. Ik was echt kapot", vertelt de spits. Lees verder »

Komt er ooit een einde aan de Hazardsoap?

Komt er ooit een einde aan de Hazardsoap?

Volgens Johan Boskamp is de kans niet onbestaande dat Anderlecht zich voor het einde van de transferperiode alsnog versterkt met Thorgan Hazard. Volgens hem lopen de onderhandelingen nog steeds verder achter de schermen. Lees verder »

Anderlecht volop in gesprek over Pollet

Anderlecht volop in gesprek over Pollet

Anderlecht en Charleroi onderhandelden gisteren volop over een transfer van David Pollet, maar witte rook is er nog niet. Anderlecht wil Pollet huren met optie tot aankoop, maar Charleroi voelt hier niet zoveel voor. Lees verder »

"Transfer Werner eerder voor juni"

Volgens zijn manager is de kans klein dat Olivier Werner deze transferperiode nog naar Anderlecht komt. "Anderlecht is nog steeds een optie voor Olivier, maar eerder voor juni", zegt Werners manager Daniel Striani in Sudpresse. Lees verder »

Proto wel of niet tegen Lierse?

Proto wel of niet tegen Lierse?

Silvio Proto traint opnieuw mee en volgens La Dernière Heure zal hij morgen "zonder twijfel" zijn plaats tussen de palen opnieuw innemen ten nadele van Thomas Kaminski. Volgens Het Nieuwsblad is dit echter nog onzeker. Lees verder »

Cercle haalt oud-jeugdspeler Anderlecht

Cercle haalt oud-jeugdspeler Anderlecht

De 19-jarig Dennes De Kegel ruilt de beloften van Genk voor de A-kern van Cercle Brugge. Bij de Vereniging tekent hij een contract tot 2016. De Kegel komt uit de jeugdopleiding van Anderlecht, maar trok in 2011 naar Genk. Lees verder »

 29-01-2014 

Vanden Borre is nu het voorbeeld

Vanden Borre is nu het voorbeeld

Anthony Vanden Borre heeft zich na vele jaren als 'moeilijke jongen' in korte tijd omgevormd tot voorbeeld voor Brusselse jeugd. Hij bracht vandaag een bezoekje aan de jeugd van Ukkel en Elsene. Lees verder »

Opinie: It's all about the money

Opinie: It's all about the money

Vandaag raakte bekend dat Lamisha Musonda Chelsea verlaat. The Blues braken in juni 2012 menig paars-wit hart door Charly Junior, Tika en Lamisha Musonda (toen 15,18 en 20) weg te plukken bij Anderlecht.
Lees verder »

Armenteros pas in juni terug bij Anderlecht

Armenteros pas in juni terug bij Anderlecht

Zoals al eerder werd aangekondigd, kan Samuel Armenteros geen potten breken bij Feyenoord. De club liet al weten geen gebruik te willen maken van de optie tot aankoop. Het was echter nog onduidelijk wanneer de spits zou terugkeren Lees verder »

Anderlecht-spelers spelen poker met fans

Anderlecht-spelers spelen poker met fans

Guillaume Gillet, Luka Milivojevic, Silvio Proto en Fabrice N'Sakala speelden gisteren een spelletje poker met een twintigtal fans in het Constant Vanden Stockstadion. Dit pokertornooi werd georganiseerd door sponsor Bwin. Lees verder »

Proto opnieuw op trainingsveld

Proto opnieuw op trainingsveld

Silvio Proto heeft gisteren de training hervat na de blessure die hij anderhalve week geleden opliep. De doelman heeft wel nog een beetje last, waardoor het nog afwachten is of hij vrijdag tegen Lierse kan spelen. Lees verder »

Suarez heeft Belgisch paspoort op zak

Suarez heeft Belgisch paspoort op zak

Sinds maandag mag Matias Suarez zich officieel Belg noemen. Met dit paspoort komt hij in aanmerking voor de Rode Duivels, maar belangrijkste reden om Belg te worden, was omdat dit een transfer naar Engeland vergemakkelijkt. Lees verder »

Van Steenberghe trekt naar Club Brugge

Van Steenberghe trekt naar Club Brugge

Oud-Anderlecht-doelman Jan Van Steenberghe wordt de nieuwe keeperstrainer van Club Brugge. Als alles goed gaat, tekent hij vandaag zijn contract. Tussen 2003 en 2007 speelde Van Steenberghe voor Anderlecht. Lees verder »


 28-01-2014 

Suchý niet naar Anderlecht

Suchý niet naar Anderlecht

'Marek Suchy wordt de eerste winteraankoop van Anderlecht' kopte La Dernière in november nog. Maar de 25-jarige centrale verdediger van Spartak Moskou komt alvast deze wintermercato niet naar het Constant Vanden Stock-stadion. Lees verder »

Transfer Dendoncker springt af

Transfer Dendoncker springt af

Het Belang van Limburg weet dat Leander Dendoncker dicht bij een overgang naar Cercle Brugge stond, maar zondagavond ketste de deal af. Dendoncker is één van de jongeren die mag worden uitgeleend om ervaring op te doen. Lees verder »

"Pollet vindt Anderlecht een mooie club"

De interesse voor Charleroi-spits David Pollet lijkt erg concreet. Anderlecht zou hem voor zes maanden willen huren als doublure voor Aleksandar Mitrovic. "David vindt Anderlecht een hele mooie club", zegt zijn manager. Lees verder »

Broertje Mitrovic traint even mee

Broertje Mitrovic traint even mee

Milan Mitrovic, de 15-jarige broer van Aleksandar, trainde vorige week mee met de U16 van Anderlecht. Niet om een contract te versieren, maar om zijn conditie te onderhouden terwijl hij op bezoek was bij zijn broer. Lees verder »

Fede Vico wordt uitgeleend

Fede Vico wordt uitgeleend

De jonge Spanjaard Fede Vico zal worden uitgeleend, dat weet Het Nieuwsblad. Een Griekse ploeg heeft interesse maar Anderlecht prefereert een uitleenbeurt aan een Belgische club. Charleroi wordt genoemd als kandidaat. Lees verder »

Mbemba meest scorende verdediger

Mbemba meest scorende verdediger

Chancel Mbemba is zonder enige twijfel één van de revelaties bij Anderlecht dit seizoen. Niet enkel op defensief vlak. De Congolees was ook al goed voor drie competitiedoelpunten. Geen enkele verdediger in België doet beter. Lees verder »

Anderlecht wint altijd na puntenverlies

Anderlecht wint altijd na puntenverlies

Na 23 speeldagen telt Anderlecht zeven punten achterstand op Standard. Paars-wit verloor al zes keer en speelde twee keer gelijk. Opmerkelijk is dat Anderlecht nog nooit tweemaal op rij punten verloor in de competitie. Lees verder »

 27-01-2014 

Viareggio: speeldata Anderlecht bekend

Viareggio: speeldata Anderlecht bekend

Volgende week maandag drie februari start het Viareggio toernooi in Italië. De Paars-witte beloften zijn er ook weer bij en zullen er hun titel verdedigen. Ondertussen zijn ook de speeldata bekend geraakt. Lees verder »

Van den Brom in Extra Time

Van den Brom in Extra Time

John van den Brom is deze avond centrale gast in het programma Extra Time op Canvas. Frank Raes en Co zullen voornamelijk aandacht hebben voor de topper Anderlecht - Club Brugge. De uitzending begint om 21.30 uur. Lees verder »

Springt Anderlecht in de dans om Pollet?

Springt Anderlecht in de dans om Pollet?

David Pollet is al de ganse transferperiode een overal gewilde speler. De Charleroi-speler kon al rekenen op intresse van Club Brugge, Lokeren, Zulte Waregem en Racing Genk. Mogelijks vervoegt Anderlecht nu dat lijstje. Lees verder »

Gillet: "Gestreden in blok"

Gillet:

Guillaume Gillet vormde gisteren een onuitgegeven duo centraal op het middenveld met Andy Najar. Pas tijdens de briefing vooraf werden ze hiervan op de hoogte gesteld, en het was dus voor beiden een verrassing. Lees verder »

Najar vraagt raad aan Vargas

Najar vraagt raad aan Vargas

Andy Najar speelde gisteren een degelijke wedstrijd centraal op het middenveld tegen Club Brugge. Deze positie was nieuw voor hem en was een totale verrassing, gezien de trainer niets had laten blijken tijdens de trainingssessies. Lees verder »

 26-01-2014 

Anderlecht wint topper met 2-0

Anderlecht wint topper met 2-0

Anderlecht heeft tegen Club Brugge de drie punten thuis kunnen houden, dit dankzij doelpunten van Aleksandar Mitrović en Fabrice N'Sakala. Door deze overwinning komt paars-wit terug tot op zeven punten van leider Standard. Lees verder »

Mpoku alternatief voor gemiste transfers?

Mpoku alternatief voor gemiste transfers?

Herman Van Holsbeeck, manager van RSC Anderlecht, liet al verstaan geen alternatieven te hebben deze transferperiode. Maar blijkbaar was dat buiten Mpoku gerekend. Mogelijks komt hij alsnog de paars-witte rangen versterken. Lees verder »


 25-01-2014 

Defour blijft vermoedelijk bij Porto

Defour blijft vermoedelijk bij Porto

We mogen stilaan van een mislukte transferperiode beginnen spreken. Anderlecht zette in op drie moeilijk haalbare spelers en dreigt nu zonder versterkingen verder te moeten. Batshuayi en Hazard kwamen niet en nu ook Defour niet. Lees verder »

Selectie: Anderlecht - Club Brugge

Selectie: Anderlecht - Club Brugge

Zondag ontvangt Anderlecht in eigen huis Club Brugge. Dit zal zonder Silvio Proto zijn, de eerste doelman is niet voldoende hersteld van zijn knieblessure. Thomas Kaminski neemt zijn plaats in order de lat. Lees verder »

Mister Michel hekelt de voetbalwereld

Mister Michel hekelt de voetbalwereld

De hele hetze rond Thorgan Hazard heeft ook Michel Verschueren aangegrepen. De 'grijze vos' geeft zijn ongezouten mening: "De agents schieten als paddestoelen uit de grond. Ze verpreiden zich als een ziekte, als een kanker." Lees verder »

Vargas wil niet meer weg

Vargas wil niet meer weg

Het afspringen van de transfer van Thorgan heeft een koerswijziging met zich meegebracht betreffende een mogelijk vertrek van Ronald Vargas. In feite wil de speler liever niet weg bij Anderlecht. Lees verder »

 24-01-2014 

Kaminski onder de lat tegen Club

Kaminski onder de lat tegen Club

Niet Silvio Proto maar Thomas Kaminski zal zondag in de topper tegen Club Brugge onder de lat staan. Proto is nog niet voldoende hersteld van de blessure die hij vorige week tegen KV Mechelen opliep. Lees verder »

Hazard: "Best gedaan, maar niet gelukt"

Hazard:

Alle kranten blikken vandaag terug op de persconferentie van Thorgan Hazard gisteren over het afblazen van zijn transfer naar Anderlecht. "Toen ik er fysiek slecht van werd, besliste ik dat het gedaan moest zijn." Lees verder »

Dendoncker toch naar Zulte Waregem?

Dendoncker toch naar Zulte Waregem?

Volgens La Dernière Heure bestaat de kans dat Leander Dendoncker alsnog wordt uitgeleend aan Zulte Waregem. Hij was één van de spelers die Anderlecht aanbood ter compensatie voor Thorgan Hazard en de enige die Franky Dury wilde. Lees verder »

Anderlecht hoeft Bifouma en Cala niet

Anderlecht hoeft Bifouma en Cala niet

Anderlecht heeft de aangeboden Franse spits Thiévy Bifouma vriendelijke afgewezen. De Spaanse scoutingscel van Anderlecht kent Bifouma als een moeilijk karakter en twijfelt bovendien of hij sportief een meerwaarde zou zijn. Lees verder »

Doelman Werner op weg naar Anderlecht

Doelman Werner op weg naar Anderlecht

De knieblessures van de doelmannen baren ook het bestuur van Anderlecht zorgen. Bovendien gaat paars-wit ervan uit dat Thomas Kaminski in juni Anderlecht verlaat. Daarom is Anderlecht op zoek naar een nieuwe doelman. Lees verder »

Kaminski in doel tegen Club Brugge

Kaminski in doel tegen Club Brugge

De kans dat Silvio Proto fit raakt tegen zondag is klein. Vandaag legt hij een ultieme test af, maar de vooruitzichten zijn weinig hoopgevend. Thomas Kaminski is wel weer fit, dus meer dan waarschijnlijk staat hij in doel. Lees verder »

 23-01-2014 

Opinie: Cruciale transferweek

Opinie: Cruciale transferweek

Het tweede seizoen van de transfersoap rond Thorgan Hazard is afgelopen. De speler maakt het seizoen af aan de Gaverbeek. Hoog tijd voor Herman Van Holsbeeck om zijn pijlen te richten op andere spelers. Lees verder »

Dury: "Ik ben niet boos op Anderlecht"

Dury:

Franky Dury verklaarde meermaals 'not amused' te zijn met de hele saga rond Thorgan Hazard. Vandaag spreekt hij echter verzoenende taal naar Anderlecht toe. "Ik kan niet kwaad zijn op hen omdat ze interesse hadden." Lees verder »

Anderlecht: "We aanvaarden keuze Hazard"

Anderlecht:

Via een mededeling op zijn website verklaart voetbalclub Anderlecht dat het zich neerlegt bij de keuze van Thorgan Hazard om bij Zulte Waregem te blijven. "De clubs konden jammer genoeg niet tot een vergelijk komen", klinkt het. Lees verder »

Hazard blijft bij Zulte Waregem

Hazard blijft bij Zulte Waregem

De kogel is door de kerk, de soap eindelijk gedaan: Thorgan Hazard maakt het seizoen vol bij Zulte Waregem. Dat vertelde hij vanmiddag zelf tijdens een druk bijgewoonde persconferentie. "Het werd tijd dat de heisa stopte." Lees verder »

Hazard present op trainig Zulte Waregem

Hazard present op trainig Zulte Waregem

Thorgan Hazard tekende deze morgen opnieuw present voor de training van Zulte Waregem. Nadat hij gisteren nog zijn kat stuurde naar de trainingen lijkt met deze rentree de wind in zijn transfersoap opnieuw te zijn gaan liggen. Lees verder »

Van Holsbeeck: "De grens is bereikt"

Van Holsbeeck:

De Gouden schoen uitreiking werd toch wat overschaduwd door de hetze rond de mogelijke transfer van Thorgan Hazard naar Anderlecht. Sporza strikte Herman Van Holsbeeck en vroeg de manager om uitleg. Lees verder »

Tielemans op één na beste belofte

Tielemans op één na beste belofte

In de marge van de Gouden Schoen werden ook nog enkele andere trofeeën uitgereikt. Zo eindigde Youri Tielemans als tweede in de verkiezing van beste belofte en John van den Brom vijfde bij de trainers. Lees verder »


 22-01-2014 

Geen Hazard op training bij Zulte Waregem

Geen Hazard op training bij Zulte Waregem

Is het dossier-Hazard in een finale stroomversnelling gekomen? Anderlecht en Zulte Waregem zaten vanmorgen samen en paars-wit eiste volgens Essevee meteen een oplossing. Zulte weigerde, waarna Hazard niet opdaagde op training. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

De medische staff zal er alles aan doen opdat Silvio Proto speelklaar geraakt voor de topper nu zondag tegen club Brugge. Toch kan de doelman niet meer doen dan rust in acht nemen en verzorging ontvangen. Lees verder »

"Ik blijf knokken en kom sterker terug"

Samuel Armenteros (23) debuteerde dit seizoen voor Feyenoord tegen Ajax. Na zijn eerste training bij Feyenoord werd hij meteen opgesteld. Maar vrij kort na zijn overgang verloor hij zijn basisplaats bij de Nederlandse ploeg. Lees verder »

Cyriac: "Voel me goed na de winterstage"

Cyriac:

Even was er sprake om Gohi Bi Zoro Cyriac tijdens de winterstop bij een andere club onder te brengen, maar daar zal vermoedelijk niets meer van in huis komen. Zo maakte de spits bij zijn invalbeurt tegen Mechelen een goede beurt. Lees verder »

 21-01-2014 

"You only lult onzin"

Dat is de inhoud van een tweet die Demy de Zeeuw deze namiddag de wereld ingestuurd heeft. De volledige tweet was "Sommige journalisten.. #YOLO" met daaraan toegevoegd een afbeelding met de betekenis van zijn YOLO. Lees verder »

Manager Vargas: "Er is heel wat interesse"

Manager Vargas:

Zondag tegen KV Mechelen haalde Ronald Vargas weer het scheidsrechtersblad niet. Dit stemt hem tot nadenken en zijn manager tot actie. "Ik ga eerstdaags met Anderlecht praten. We willen weten hoe zij de verdere samenwerking zien." Lees verder »

Vader Roef: "Top zijn op 24 à 25 jaar"

Vader Roef:

Davy Roef maakte zondag zijn competitiedebuut voor Anderlecht. Ondanks de nederlaag, liet hij een goede indruk. "Ik stief bijna van de stress in mijn zetel, maar Davy heeft zijn job goed gedaan", zegt vader Luc. Lees verder »

Kabasele scoort voor De Graafschap

Kabasele scoort voor De Graafschap

Als laatste verhuurde Anderlecht-speler kwam Nathan Kabasele gisteren in actie. Met De Graafschap speelde hij tegen Jong PSV. Vlak voor affluiten trapte Kabasele de 0-2 op het scorebord. De club staat nu zesde in het klassement. Lees verder »

De Zeeuw als compensatie voor Hazard?

De Zeeuw als compensatie voor Hazard?

Gisterenavond werd er opnieuw onderhandeld over een transfer van Thorgan Hazard. Volgens Zulte Waregem benadrukte de club nogmaals zijn wens om Hazard te houden tot juni, maar het is niet helemaal zeker of hen dit ook zal lukken. Lees verder »

 20-01-2014 

Opinie: Opportunistische moraalridders

Opinie: Opportunistische moraalridders

Vincent Mannaert zou Zulte Waregem bijstaan in hun gevecht om Thorgan Hazard aan de Gaverbeek te houden. de transfersoap rond Hazard was al een tijdje bizar te noemen, maar deze laatste episode tart werkelijk alle verbeelding. Lees verder »

Club Brugge moeit zich in Hazard-soap

Club Brugge moeit zich in Hazard-soap

Volgens SudPresse heeft Club Brugge-manager Vincent Mannaert Zulte Waregem aangeraden Thorgan Hazard niet naar Anderlecht te laten gaan. Hij wil hierdoor vermijden dat Anderlecht - rechtstreeks concurrent zijnde - zich versterkt. Lees verder »

Geen operatie voor Proto

Geen operatie voor Proto

Vandaag is gebleken waarom Silvio Proto gisteren het terein moest verlaten. Proto heeft last van een capsulaire ontsteking aan de knie. Een operatie is dus overbodig. Hoelang Proto onbeschikbaar zal zijn is echter nog niet bekend. Lees verder »

Doelmannenprobleem voor Anderlecht

Doelmannenprobleem voor Anderlecht

Met Silvio Proto en Thomas Kaminski in de lappenmand moest Davy Roef nog voor het einde van de eerste helft aandraven. Trainer John van den Brom maakt zich terecht zorgen want ook Roef is niet voor de volle 100% fit. Lees verder »

Overzicht verhuurde spelers

Overzicht verhuurde spelers

Ook voor de verhuurde spelers zit de winterstop erop. Dalibor Veselinovic is 2014 het best begonnen. Met drie doelpunten leidde hij Waasland-Beveren naar een broodnodige overwinning en weg van een Play-Off 3-plaats. Lees verder »

Roef: "Proto gaf me vertrouwen"

Roef:

Derde doelman Davy Roef maakte tegen KV Mechelen zijn debuut toen hij de geblesseerde Silvio Proto moest vervangen. "Ook voor mij was dit een grote verrassing, maar ik had geen last van zenuwen", vertelde hij na de match. Lees verder »

Najar: "Niet mijn eerste kopbalgoal"

Najar:

Het werd gisteren geen leuke namiddag voor Anderlecht in Mechelen. Nochtans was alle perfect begonnen met een vroeg doelpunt van Andy Najar. "Massimo Bruno gaf een goede voorzet en ik kopte binnen", legt Najar uit. Lees verder »


 19-01-2014 

Anderlecht lijdt weer puntenverlies

Anderlecht lijdt weer puntenverlies

Paars-wit trok zondagmiddag naar Mechelen maar het keerde met een zware kater terug huiswaarts. Ook al legde Andy Najar in de tweede minuut de bal in de netten, toch was het Mechelen die kon vieren: 2-1. Lees verder »

Hazard zat samen met Zulte Waregem

Hazard zat samen met Zulte Waregem

Op vraag van Thorgan Hazard hebben Laurent Denis (advocaat), John Bico (raadgever), Carl Ballière (voorzitter Zulte Waregem) en Ronny Schelfhout (bestuurslid Zulte Waregem) elkaar gisteren ontmoet om enkele zaken uit te klaren. Lees verder »

Verjaardag RSCASkater

Verjaardag RSCASkater

Vandaag is het de verjaardag van RSCASkater. Hij is sinds jaar en dag lid van ons webteam en verzorgt de Duitse sectie van onze website. Dankzij zijn inzet, kan ook Duitstalig België en Europa beter kennis maken met onze club. Lees verder »

 18-01-2014 

Batshuayi: "Ik blijf bij Standard"

Batshuayi:

Michy Batshuayi, één van de spelers op het verlanglijstje van Anderlecht, heeft na afloop van het duel tegen Oostende verklaard dat hij tot het einde van het seizoen voor Standard zal spelen. Lees verder »

Bruno denkt nog niet aan het buitenland

Bruno denkt nog niet aan het buitenland

Massimo Bruno is tevreden met de progressie die hij maakt bij paars-wit. Hij denkt dus nog niet aan een vertrek naar een buitenlandse club. Zijn droom blijft natuurlijk de Italiaanse Serie A, waar zijn roots liggen. Lees verder »

Zaakwaarnemer Kouyaté in Neerpede

Zaakwaarnemer Kouyaté in Neerpede

Saffet Balkan, de zaakwaarnemer van Cheikou Kouyaté, was gisteren in Neerpede terug te vinden. Hij zonderde zich samen met de speler af en legde hem tevens een bod voor. Dat weet toch la Dernière Heure. Lees verder »

Zulte Waregem ontkent nog steeds

Zulte Waregem ontkent nog steeds

Zulte Waregem heeft tegenover Sporza de berichten in Het Laatste Nieuws over de transfer van Thorgan Hazard naar Anderlecht ontkracht. "Wat ons betreft blijft hij bij Zulte Waregem", houden ze vol. Lees verder »

 17-01-2014 

Jullie favoriete wintertransfers

Jullie favoriete wintertransfers

Eind november werd onze vraag naar jullie favoriete versterkingen massaal beantwoord. Nu de transferperiode vooralsnog niet brengt wat ervan verwacht werd, pakken wij uit met jullie tien favoriete versterkingen. Lees verder »

Mechelen - Anderlecht kan gewoon doorgaan

Mechelen - Anderlecht kan gewoon doorgaan

Het duel van nu zondag tussen KV Mechelen en Anderlecht kan doorgaan. Verschillende instanties kwamen samen in het Argosstadion Achter de Kazerne om de herstellingen na de stormschade van twee weken geleden te bekijken. Lees verder »

Najar: "Altijd het beste van maken"

Najar:

Andy Najar kwam in januari 2013 Anderlecht versterken. "Een transfer met het oog op de toekomst", klonk het toen. En Anderlecht had gelijk, Najar maakt nu al een tijdje het mooie weer bij paars-wit. Lees verder »

Van den Brom over Hazard en Kouyaté

Van den Brom over Hazard en Kouyaté

John van den Brom blikte vanmiddag op een persconferentie vooruit op de wedstrijd van zondag tegen KV Mechelen. Veel meer aandacht ging echter naar het dossier Thorgan Hazard. "Natuurlijk zou hij een meerwaarde voor ons zijn." Lees verder »

Burgemeester niet overtuigd van verhuis

Burgemeester niet overtuigd van verhuis

Het is nu al weer een tijdje stil rond het nieuwe nationale stadion waar normaal gezien ook Anderlecht zijn intrek zou nemen. Maar welke gevolgen zouden een eventuele verhuis van Anderlecht uit de gemeente met zich meebrengen? Lees verder »

Waarom Hazard weg wil bij Zulte

Waarom Hazard weg wil bij Zulte

Het Laatste Nieuws meent te weten waarom Thorgan Hazard Zulte Waregem wil verlaten. De speler, en zijn manager John Bico, voelt zich voor schut gezet door coach Franky Dury in de affaire rond de aanvoerdersband van vorige zomer. Lees verder »

New York Red Bull twijfelt over Vargas

New York Red Bull twijfelt over Vargas

Als Anderlecht er in slaagt Thorgan Hazard aan te trekken staat niets een uitleenbeurt van Ronald Vargas in de weg. Gisteren werd de Venezolaan al gelinkt aan onder andere New York Red Bull. De club bevestigt de link. Lees verder »

Praet: "Komst Hazard schrikt me niet af"

Praet:

Als Thorgan Hazard komt, krijgt Dennis Praet er een stevige concurrent bij. Beiden spelen liefst op 'de tien', maar Praet ziet hen perfect samen spelen. "Hazard, Bruno en ik kunnen op de drie posities achter Mitrovic spelen." Lees verder »

Uitleenbeurten voor Vico en Kawaya

Uitleenbeurten voor Vico en Kawaya

Anderlecht wil Fede Vico voor de rest van het seizoen uitlenen. Enkele Griekse clubs hebben zich gemeld, maar paars-wit ziet hem liever naar een andere Belgische club gaan om zijn aanpassing aan ons voetbal te bevorderen. Lees verder »

Kouyaté wijst bod uit Rusland af

Kouyaté wijst bod uit Rusland af

Volgens Het Nieuwsblad heeft Cheikhou Kouyaté een bod van Dinamo Moskou (en dus niet CSKA zoals gisteren beweerd werd door Goal.com) afgewezen. De Russen wilden acht miljoen euro betalen, maar de Senegalees hapt niet toe. Lees verder »

Van Holsbeeck sprak met Zulte Waregem

Van Holsbeeck sprak met Zulte Waregem

Na een vergadering van de Pro League sprak Herman Van Holsbeeck met Zulte Waregem over de overgang van Thorgan Hazard. Na een eerste gesprek in het bondsgebouw vertrokken ze samen in de auto van de broer van Mogi Bayat. Lees verder »

 16-01-2014 

Stefani: "Porto wil Defour niet uitlenen"

Stefani:

Slecht nieuws voor Anderlecht. Op zijn vraag om de club tijdelijk te mogen, verlaten heeft Steven Defour te horen gekregen dat een uitleenbeurt geen optie is. "Als hij vertrekt, dan is het definitief", zegt zijn manager. Lees verder »

Zulte Waregem houdt voet bij stuk

Zulte Waregem houdt voet bij stuk

De openlijke liefdesverklaring aan Anderlecht heeft het standpunt van Zulte Waregem in deze hele zaak niet veranderd. De club wilde geen commentaar kwijt, maar herhaalde toch dat op Hazard blijft rekenen tot juni. Lees verder »

Arsenal en CSKA concreet voor Kouyaté

Arsenal en CSKA concreet voor Kouyaté

De manager van Cheikhou Kouyaté heeft de deur naar een transfer weer open gezet. "Morgenochtend (vandaag, red.) praat ik met twee geïnteresseerde clubs", vertelt Saffet Balkan. "We zullen zien wat er de volgende 24 uur gebeurt." Lees verder »

Jonge middenvelder H'Maidat op proef

Jonge middenvelder H'Maidat op proef

Bij de beloften test momenteel Ismail H'Maidat, een 18-jarige middenvelder met de Nederlands-Marokkaanse nationaliteit. Momenteel staat hij onder contract bij het Engelse Crystal Palace, maar kan hij niet doorbreken. Lees verder »

Blessure Cyriac zonder erg

Blessure Cyriac zonder erg

Gohi Bi Cyriac verliet gisteren tien minuten voor het einde de training met een lichte blessure. Erg is het allemaal niet en de Ivoriaan raakt zeker speelklaar voor het duel van zondag tegen KV Mechelen. Lees verder »

Dendoncker en Vargas als compensatie?

Dendoncker en Vargas als compensatie?

Volgens Het Laatste Nieuws komen Leander Dendoncker en Ronald Vargas in aanmerking om uitgeleend te worden aan Zulte Waregem ter compensatie van Thorgan Hazard. Voor Vargas is er ook buitenlandse interesse. Lees verder »

Dury loopt boos weg na vraag over Hazard

Dury loopt boos weg na vraag over Hazard

De uitspraken van Thorgan Hazard over Anderlecht zitten Franky Dury duidelijk niet lekker. Toen een journalist op de persconferentie na de match hem hiermee confronteerde, trok hij een grimmig gezicht en stapte hij vervolgens op. Lees verder »

 15-01-2014 

Hazard: "Ik wil naar Anderlecht"

Hazard:

Over de zaak-Hazard is deze maand al veel geschreven. Voor het eerst liet ook de speler zelf van zich horen. Na het gewonnen bekerduel tegen Cercle Brugge strikte RTBF Hazard voor een interview. "Ik wil naar Anderlecht." Lees verder »

Scholl en Tarfi opnieuw op trainingsveld

Scholl en Tarfi opnieuw op trainingsveld

Terwijl de A-kern zijn open training afwerkte, waren de beloften een terrein verder aan de slag. Purpleketje van onze Franstalige redactie ging naar hen kijken en stelde vast dat Alexis Scholl en Karim Tarfi er opnieuw bij liepen. Lees verder »

Defour wil weg, Anderlecht meest concreet

Defour wil weg, Anderlecht meest concreet

Steven Defour zal bij het bestuur van Porto een officiële aanvraag indienen om te mogen vertrekken. "Anderlecht maakt een goede kans", zegt zijn manager Paul Stefani. "Herman Van Holsbeeck was altijd zeer lovend over hem." Lees verder »

Van Holsbeeck ontkent bewering Z. Waregem

Van Holsbeeck ontkent bewering Z. Waregem

Ook vandaag kunnen we weer een episode toevoegen aan de soap rond Thorgan Hazard. Zulte Waregem verstuurde gisterenavond een persbericht waarin het stellig herhaalt dat Hazard blijft. En Anderlecht zou zich hierbij neerleggen. Lees verder »

Kort: Cyriac, Vico en Jaadi

Kort: Cyriac, Vico en Jaadi

Gohi Bi Cyriac weet pas eind januari of hij wordt uitgeleend of niet. De spits, die op stage een sterke indruk maakte, mag enkel weg als Anderlecht een vervanger (Michy Batshuayi) kan strikken. Er is ook geen concrete interesse. Lees verder »

Engelse en Spaanse interesse voor Praet

Engelse en Spaanse interesse voor Praet

Mocht Thorgan Hazard komen, dan heeft ook Dennis Praet er een serieuze concurrent bij. Een grote Spaanse club en één uit de Premier League hebben dit ook opgemerkt en tonen volgens La Dernière Heure stevige interesse in Praet. Lees verder »

New York Red Bulls en Basel willen Vargas

New York Red Bulls en Basel willen Vargas

Het Amerikaanse New York Red Bull en Basel uit Zwitserland tonen interesse in Ronald Vargas. Die wil uitgeleend worden als Anderlecht erin slaagt Thorgan Hazard te halen. Ook vanuit de Verenigde Arabische Emiraten is er interesse. Lees verder »

Open training met Bruno en Kouyaté

Open training met Bruno en Kouyaté

Ook Massimo Bruno (hamstrings) en Cheikhou Kouyaté (knie) zullen straks present tekenen voor de open training. Het duo liep op trainingskamp kleine blessures op, maar deze zijn intussen geheeld. Lees verder »

 14-01-2014 

Bonaldo: "Denk niet dat ik zal terugkeren"

Bonaldo:

Arthur Renan Bonaldo alias "Arthur", een jonge offensieve Braziliaanse middenvelder die een tijdje op test was bij Anderlecht. Op 11 september keerde hij huiswaarts, zonder contract. Zien we hem nog eens terug in Neerpede? Lees verder »

Spanjaard Cala gelinkt aan Anderlecht

Spanjaard Cala gelinkt aan Anderlecht

Volgens de Spaanse krant Estadio Deportivo toont Anderlecht interesse in verdediger Juan Cala van Sevilla. Paars-wit zou hem al twee keer gescout hebben. Ook Toulouse en vooral Newcastle worden met hem in verband gebracht. Lees verder »

Wachten op Defour, afwachten voor Batshuayi

Wachten op Defour, afwachten voor Batshuayi

Naast Thorgan Hazard staan ook Steven Defour en Michy Batshuayi op het verlanglijstje van Anderlecht. Defour zat afgelopen weekend opnieuw een hele wedstrijd op de bank en veel interesse is er niet, dus blijft Anderlecht hopen. Lees verder »

Vargas gaat als Hazard komt

Vargas gaat als Hazard komt

Als Thorgan Hazard naar Anderlecht komt, is dit geen goed nieuws voor Ronald Vargas. De Venezolaan ziet dan nog minder speelkansen en stuurt aan op een uitleenbeurt als Hazard komt. Lees verder »

Dagje verlof voor spelers

Dagje verlof voor spelers

De spelers kunnen vandaag genieten van een dagje verlof, dit om te recupereren van de lange vlucht vanuit Abu Dhabi. Die vlucht duurde iets meer dan zeven uur. Morgen worden de trainingen hervat in de RSCA Academy. Lees verder »

 13-01-2014 

Van den Brom tevreden over winterstage

Van den Brom tevreden over winterstage

De afgelopen week heeft Anderlecht zich voorbereid op het tweede deel van de competitie en de play-offs. Coach John van den Brom toont zich alvast tevreden over de stage en ook over de inzet van de spelers. Lees verder »

"Het zijn misschien onhaalbare dossiers"

Ook tijdens deze transferperiode is nooit stil rond Anderlecht. Toch haalde paars-wit nog nieuwe spelers. Sterker nog, de kans is reëel dat er niemand komt. "We hebben enkel een plan A, geen plan B of C" zegt Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

Chelsea-scouts zien Hazard liever blijven

Chelsea-scouts zien Hazard liever blijven

De transfersoap rond Thorgan Hazard heeft intussen ook Chelsea tot actie aangezet. Volgens Het Nieuwsblad vroeg de club aan zijn scouts welke club het beste is voor Hazard. De meesten oordelen dat Hazard beter bij Zulte blijft. Lees verder »

Luzon: "Anderlecht wil ons destabiliseren"

Luzon:

Standard-coach Guy Luzon is niet opgezet met al de geruchten rond een mogelijke overgang van Michy Batshuayi naar Anderlecht. "Om 100.000 euro meer te verdienen zou die makelaar Michy zelfs naar Thailand sturen", aldus Luzon. Lees verder »

"Niet slim van Lukaku en Canesin"

Herman Van Holsbeeck heeft gereageerd op de krasse uitspraken van Jordan Lukaku en Fernando Canesin vorige week. "Ik heb één boodschap voor hen: zwijg, speel en bewijs dat je het waard bent naar Anderlecht terug te keren." Lees verder »

 12-01-2014 

Andy Najar kijkt al uit naar WK

Andy Najar kijkt al uit naar WK

Andy Najar werd bij het grote publiek bekend als rechtsachter tijdens de uitwedstrijd op Racing Genk in november vorig jaar. De Hondurees, die eigenlijk meer een offensieve flankspeler is, kijkt al uit naar het WK in Brazilië. Lees verder »

Uitslagen elitewedstrijden

Uitslagen elitewedstrijden

Zaterdag 11 januari kwamen de elites van Anderlecht in actie tegen KV Mechelen. De U15 verloren hun duel met 2-1. Hannes Delcroix scoorde het enige Anderlecht-doelpunt. Lees verder »

 11-01-2014 

Blessurenieuws vanuit Abu Dhabi

Blessurenieuws vanuit Abu Dhabi

Goed nieuws vrijdag vanuit Abu Dhabi, want Massimo Bruno en Sacha Kljestan tekenden vrijdagmorgen opnieuw present op het trainingsveld nadat ze eerder moesten afhaken met blessures. Lees verder »

De Zeeuw blijft waarschijnlijk

De Zeeuw blijft waarschijnlijk

De kans dat Demy De Zeeuw nog vertrekt tijdens de wintermercato is klein. De Nederlander werd al met enkele clubs, waaronder PSV en AZ, in verband gebracht. Telkens waren de clubs er als de kippen bij om te ontkennen. Lees verder »

Suarez werkt aan terugkeer

Suarez werkt aan terugkeer

Ook al traint hij niet mee met de rest in Abu Dhabi, toch is het werken geblazen voor Matias Suarez. De Argentijn is desondanks zijn knieblessure mee op winterstage, dit om de feeling met de rest van de groep niet te verliezen. Lees verder »

Trekt Wasilewski naar Legia Warschau?

Trekt Wasilewski naar Legia Warschau?

Marcin Wasilewski, wiens contract bij Leicester eind juni afloopt, kan mogelijks terug naar zijn thuisland, meer bepaald naar Legia Warschau. Dit zou de derde poging zijn van de club om de ex-Anderlecht-speler aan te trekken. Lees verder »

Proto: "Toch nog graag wat versterking"

Proto:

Ook Silvio Proto was tevreden over de oefenwedstrijd tegen Wolfsburg. Vooral dan met de prestatie voor de rust, na de pauze vond hij het minder goed lopen. "Toen zag je dat we toch wat versterking kunnen gebruiken." Lees verder »

Van den Brom: "Klaar voor terugronde"

Van den Brom:

John van den Brom was tevreden met de prestatie die Anderlecht op de mat legde tegen Wolfsburg. "Vooral Praet, Gillet, Vanden Borre, Najar en Mitrovic waren erg goed", vertelt Van den Brom in de kranten. Lees verder »

Bueno: "Verwacht voorstel Anderlecht"

Bueno:

Afgelopen zomer kwam de Braziliaan Welligton Bueno op stage bij Anderlecht. Hij maakte een goede indruk, maar keerde half september terug naar zijn thuisland. Adri van onze Franstalige redactie kon hem strikken voor een interview. Lees verder »

 10-01-2014 

Anderlecht nipt onderuit tegen Wolfsburg

Anderlecht nipt onderuit tegen Wolfsburg

Anderlecht heeft zijn oefenduel tegen Wolfsburg op trainingskamp met 2-3 verloren. Mitrovic bracht Anderlecht op voorsprong en ook Cyriac scoorde voor paars-wit, maar in de slotminuut scoorden de Duitsers het winnende doelpunt. Lees verder »

Defour, Hazard, Batshuayi of niks

Defour, Hazard, Batshuayi of niks

De kans is reëel dat Anderlecht de titelstrijd aangaat zonder nieuwe spelers. Volgens Het Laatste Nieuws wil paars-wit enkel 'echte' versterking halen. Intussen lijkt de kans erg klein dat Thorgan Hazard naar het Astridpark komt. Lees verder »

Uitleenbeurt Kaminski ook nu uitgesloten

Uitleenbeurt Kaminski ook nu uitgesloten

Net als in de zomer heeft Thomas Kaminski ook nu een negatief antwoord gekregen op zijn vraag om uitgeleend te worden. Zijn manager had hierover gisteren een onderhoud met Herman Van Holsbeeck, maar een verhuur is uitgesloten. Lees verder »

Van Holsbeeck in Abu Dhabi

Van Holsbeeck in Abu Dhabi

Manager Herman Van Holsbeeck is gisteren aangekomen in Abu Dhabi om er de rest van de winterstage bij te wonen. Een reactie wou Van Holsbeeck niet kwijt. Wel is trainer John van den Brom opgetogen met de komst van Van Holsbeeck. Lees verder »

 09-01-2014 

Ruiz dicht bij Betis Sevilla

Ruiz dicht bij Betis Sevilla

Volgens de Spaanse sportkrant AS staat Bryan Ruiz dicht bij een overgang naar het Spaanse Betis Sevilla. De creatieve middenvelder stond ook in de belangstelling van Anderlecht. Lees verder »

Eén speler keerde terug met overgewicht

Eén speler keerde terug met overgewicht

De spelers van Anderlecht worden in Abu Dhabi aan allerlei tests onderworpen en in één daarvan werd ook het gewicht gemeten. Eén speler keerde terug uit vakantie met één kilogram overgewicht, maar dat is intussen weggewerkt. Lees verder »

Hamstringproblemen voor Bruno

Hamstringproblemen voor Bruno

In Abu Dhabi heeft Massimo Bruno gisteren de ochtendtraining moeten verlaten wegens een blessure aan de hamstring. Verder onderzoek moet de ernst van de blessure uitwijzen. Lees verder »

 08-01-2014 

Standard naar FIFA voor Batshuayi

Standard naar FIFA voor Batshuayi

Standard heeft bij de FIFA een klacht ingediend tegen de manager van Michy Batshuayi. Volgens de Rouches probeert die Batshuayi naar Engeland te transfereren en daarna uit te lenen aan een andere Belgische club. Lees Anderlecht. Lees verder »

Amerikaanse spits voor Anderlecht?

Amerikaanse spits voor Anderlecht?

Volgens The Daily Mail bestaat de kans dat er een Amerikaanse spits naar Anderlecht komt. Stoke City wil namelijk John Agudelo een contract aanbieden, maar een werkvergunning krijgen is geen sinecure. Lees verder »

"Geen dak nodig om te voetballen"

Het is nog altijd afwachten of de wedstrijd tussen KV Mechelen en Anderlecht volgende week zondag kan doorgaan. Kalendermaker Nils Van Branteghem klinkt echter hoopvol. "Ik ga ervan uit dat het wel in orde zal raken." Lees verder »

Verschueren dient Verhaeghe van antwoord

Verschueren dient Verhaeghe van antwoord

Kort voor kerstmis hekelde Bart Verhaeghe de volgens hem te innige verwevenheid tussen de KBVB en Anderlecht. Michel Verschueren vindt de kritiek onterecht. "Ik begrijp zijn kruistocht niet", aldus de oud-manager van Anderlecht. Lees verder »

"Lukaku en Canesin zwijgen beter"

John van den Brom is niet opgezet met de striemende kritiek die Jordan Lukaku en Fernando Canesin gisteren uitten op Anderlecht. "Ik heb het gelezen ja", vertelt de Nederlander, "en ik was zeer verrast." Lees verder »

 07-01-2014 

Dury: "Hazard blijft bij Zulte Waregem"

Dury:

Vanop het trainingskamp in Spanje heeft Zulte Waregem-coach Franky Dury uitleg gegeven over de transfersoap rond Thorgan Hazard. "Thorgan blijft bij ons", is Dury duidelijk. "Anderlecht zou trouwens geen stap vooruit zijn." Lees verder »

Gietende regen tijden tweede stagedag

Gietende regen tijden tweede stagedag

Dan trok Anderlecht naar Abu Dhabi om er zeker te zijn van goed weer, dan kregen ze vandaag af te rekenen met ... een helse stortregen. Tijdens de namiddagtraining gingen de hemelsluizen wagenwijd open. Lees verder »

Kaminski hoopt weer op uitleenbeurt

Kaminski hoopt weer op uitleenbeurt

Hoewel John van den Brom geen spelers wil zien vertrekken, ook niet op uitleenbasis, hoopt Thomas Kaminski opnieuw om na de winterstop elders aan de slag te gaan. De doelman wil uitgeleend worden om elke week te kunnen spelen. Lees verder »

Zulte Waregem raakt Hazard-soap beu

Zulte Waregem raakt Hazard-soap beu

Volgende aflevering in de transfersoap van Thorgan Hazard. Enkele makelaars beweerden gisteren dat Anderlecht groen licht had van Chelsea om Zulte Waregem te onderhandelen, maar Essevee ontkent dit. "Thorgan blijft tot de zomer." Lees verder »

Manager Defour: "Nieuws over dag of acht"

Manager Defour:

Steven Defour besprak gisteren zijn toekomst met zijn manager Paul Stefani. Een (tijdelijk) vertrek bij Porto lijkt steeds waarschijnlijker te worden. "Maar pas over een dag of acht verwacht ik meer nieuws", zegt Stefani. Lees verder »

Najar na tien uur aangekomen in hotel

Najar na tien uur aangekomen in hotel

Na tien uur wachten op de luchthaven (visumproblemen) kon Andy Najar eindelijk zijn ploegmaats vervoegen in het hotel in Abu Dhabi. Hij miste hierdoor wel de enige training. Ook Cheikhou Kouyaté en Sacha Kljestan zijn aangekomen. Lees verder »

 06-01-2014 

Beloften: overzicht wedstrijden

Beloften: overzicht wedstrijden

De beloften vatten het tweede deel van de competitie aan tegen Zulte Waregem en dit op 20 januari om 19.30 uur. De beste acht ploegen vanuit de eerste competitiehelft nemen het vanaf nu tegen elkaar op. Lees verder »

Winterstage: Nog drie spelers ontbreken

Winterstage: Nog drie spelers ontbreken

Massimo Bruno, Guillaume Gillet en Silvio Proto, die al in het Midden-Oosten ter plaatse waren, hebben zich bij de rest van de selectie vervoegd. Ook Luka Milivojevic, Aleksandar Mitrović en Fede Vico zijn ter plaatse. Lees verder »

Spelers en staff goed aangekomen

Spelers en staff goed aangekomen

Spelers en staff zijn deze ochtend (3.30 uur Belgische tijd) goed aangekomen in Abu Dhabi. Gunther Van Handenhoven, teammanager bij Anderlecht en reeds aanwezig in Abu Dhabi, stond hen aan de luchthaven op te wachten. Lees verder »

 05-01-2014 

Acht spelers ontbreken op Zaventem

Acht spelers ontbreken op Zaventem

29 spelers zijn dan wel opgenomen in de selectie, acht hiervan zijn niet in Zaventem terug te vinden. Zo zijn Massimo Bruno, Silvio Proto en Guillaume Gillet reeds in het Midden-Oosten. Zij brachten er namelijk hun vakantie door. Lees verder »

Vertrek Jaadi niet uitgesloten

Vertrek Jaadi niet uitgesloten

Nabil Jaadi vertrekt vanavond met de A-kern op winterstage, maar volgens de Marokkaanse voetbalwebsite Mountakhab bestaat de mogelijkheid dat de middenvelder Anderlecht deze maand verlaat. Onder meer Genk toont interesse. Lees verder »

Selectie winterstage Abu Dhabi

Selectie winterstage Abu Dhabi

29 speler nemen straks het vliegtuig naar Abu Dhabi. Niet alleen de fitte spelers uit de A-kern maar ook Matias Suarez en vier jongeren hebben hun valiezen mogen pakken, in de positieve zin deze keer. Lees verder »

Djurdjevic verhuurd aan Vitesse

Djurdjevic verhuurd aan Vitesse

De Nederlandse ploeg Vitesse huurt spits Uros Djurdjevic voor de rest van het seizoen van FK Rad. Djurdjevic kon lange tijd rekenen op de interesse van Anderlecht. De spits beweerde in juni zelfs dat er een mondeling akkoord was. Lees verder »

Jean Kindermans over de jongeren

Jean Kindermans over de jongeren

Naast Aaron Leya Iseka neemt John van den Brom ook nog eens Anthony D’Alberto, Xavier Gies en Andy Kawaya mee op winterstage. Jean Kindermans laat tegenover Sudinfo zijn licht schijnen op deze jongeren. Lees verder »

 04-01-2014 

"Mogelijk pas versterking in laatste week"

Na anderhalve week vakantie vertrekt Anderlecht morgen naar Abu Dhabi om de tweede seizoenshelft voor te bereiden. "Het wordt een dure stage, maar de omstandigheden om te werken zijn er erg goed", zegt Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

Mechelen - Anderlecht in het gedrang

Mechelen - Anderlecht in het gedrang

De storm die gisteren over het land trok heeft ernstige schade toegebracht aan het stadion van KV Mechelen. Volgens de club is het niet zeker of het duel tegen Anderlecht van 19 januari kan doorgaan. Lees verder »

Luckermans uitgeleend aan Helmond Sport

Luckermans uitgeleend aan Helmond Sport

Andreas Luckermans, van wie Dordrecht gisteren de uitleenbeurt stopgezet had, heeft al een nieuwe club. Hij zal voor de rest van het seizoen spelen bij de Nederlandse tweedeklasser Helmond Sport, wederom op uitleenbasis. Lees verder »

 03-01-2014 

Luckermans keert terug naar Anderlecht

Luckermans keert terug naar Anderlecht

Andreas Luckermans, die door paars-wit aan de Nederlandse tweedeklasser Dordrecht uitgeleend werd, keert terug naar Anderlecht. Dat is te lezen in de Nederlandse pers en werd ondertussen bevestigd door FC Dordrecht. Lees verder »

Loting Viareggio-toernooi

Loting Viareggio-toernooi

Deze voormiddag werd er geloot voor de groepsfase van het prestigieus jeugdtoernooi waar Anderlecht zijn titel zal verdedigen. Het toernooi vindt plaats van drie tot 17 februari in het Italiaanse Viareggio. Lees verder »

Elites: vriendschappelijke wedstrijden

Elites: vriendschappelijke wedstrijden

Morgen, zaterdag 4 januari, staan er verschillende vriendschappelijke wedstrijden gepland in Neerpede. De tegenstander van dienst is KRC Gent-Zeehaven. Op 11 januari vat de competitie terug aan, dit tegen Mechelen. Lees verder »

Cyriac al zeker niet naar Bergen

Cyriac al zeker niet naar Bergen

In de zoektocht naar offensieve versterking was Bergen onder andere gestoten op Gohi Bi Cyriac. Deze piste hebben de Draken echter afgesloten omdat Cyriac een buitenlandse ploeg prefereert. Lees verder »

Nam Hazard al afscheid van ploegmaats?

Nam Hazard al afscheid van ploegmaats?

Thorgan Hazard lijkt weer een stapje dichter bij Anderlecht te staan. Volgens Het Laatste Nieuws geeft Chelsea eerstdaags groen licht voor de overgang. Het Nieuwsblad beweert zelfs Hazard al afscheid nam bij Zulte Waregem. Lees verder »

Akakpo en Necid vinden elders onderdak

Akakpo en Necid vinden elders onderdak

Verdediger Serge Akakpo en spits Tomas Necid, wiens managers recent interesse claimden van Anderlecht, komen niet naar Brussel. Akakpo heeft getekend bij het Oekraïnse FC Hoverla Uzhhorod en Necid staat dicht bij Slavia Praag. Lees verder »

 02-01-2014 

Xavier Gies mee op winterstage

Xavier Gies mee op winterstage

Xavier Gies, doelman bij de paars-witte beloften, zou ook mee op winterstage trekken. Dat meldt alvast sport.be. Hij is hierbij de vierde beloftespeler die mee mag naar de Emiraten. Lees verder »

Fans brengen bezoekje aan Wasilewski

Fans brengen bezoekje aan Wasilewski

Belofte maakt schuld en dus trokken weer een honderdtal Anderlecht-supporters naar Engeland om er Marcin Wasilewski aan te moedigen in de wedstrijd tegen Bolton. La Dernière Heure trok mee en maakte er een reportage over. Lees verder »

Familie Bruno droomt van eerste cap

Familie Bruno droomt van eerste cap

Een nieuw jaar is voor velen het moment om nieuwe dromen te koesteren, dat is voor voetballers en hun familie niet anders. De familie van Massimo Bruno hoopt op een even mooi jaar als 2013 en droomt van de Rode Duivels. Lees verder »

Anderlecht voert forcing voor Hazard

Anderlecht voert forcing voor Hazard

De komst van Thorgan Hazard is momenteel prioriteit nummer één voor Anderlecht. Het Nieuwsblad weet dat Anderlecht Chelsea probeert te overtuigen hem te laten gaan en La Dernière Heure ziet de deal zelfs eerstdaags rondkomen. Lees verder »

 01-01-2014 

Transfer De Zeeuw niet aan de orde bij AZ

Transfer De Zeeuw niet aan de orde bij AZ

AZ Alkmaar ontkent dat het interesse heeft om Demy de Zeeuw over te nemen van Anderlecht. "Dat leeft niet bij ons", reageert de Nederlandse club toen HLN-journalist Sven Claes vroeg naar een reactie op de vermeende interesse. Lees verder »

"Tielemans doet denken aan Yaya Touré"

Ook de Spaanse krant El Mundo Deportivo heeft Youri Tielemans ontdekt. Ze zijn onder de indruk van de prestaties die hij als 16-jarige neerzet in de Champions League en competitie. "Hij speelt als een ervaren rot", zo klinkt het. Lees verder »

Maak er een mooi 2014 van

Maak er een mooi 2014 van

Zo, 2013 ligt nu enkele uren achter ons. Het was een bewogen jaar, maar ook vooral weer en succesjaar voor de site. Meer dan 6 miljoen bezoeken werden er aan de site gebracht, een absoluut record. Lees verder »