Archieven

 31-01-2012 

Selectie Diegem - Anderlecht

Selectie Diegem - Anderlecht

Anderlecht speelt zodadelijk met volgende kern een oefenmach tegen Diegem: Cordier, De Sutter, Godeau, Kabangu, Kanu, Luckermans, Lukaku, Marecek, Mbemba, Mbenza, Odoi, Praet, Schollen, Tarfi, Verboom en Vervoort. (RSCA.be) Lees verder »

Anderlecht oefent vanavond tegen Diegem

Anderlecht oefent vanavond tegen Diegem

Ondanks de winterprik zal de oefenmatch tussen Anderlecht en Diegem vanavond gewoon doorgaan. De basisspelers krijgen rust. Odoi, De Sutter, Kanu, Marecek, Canesin, Kabangu, Praet en Mbenza worden wel aan de aftrap verwacht. (GvA) Lees verder »

Blessurenieuws: voetblessure voor Suarez

Blessurenieuws: voetblessure voor Suarez

Matias Suarez liep tegen Beerschot een kneuzing aan de voet op. Vandaag gaat hij op controle, maar de match van zondag tegen Genk komt niet in gevaar. Juhasz sukkelt met de quadriceps. Odoi en Deschacht zijn verkouden. (GvA) Lees verder »

Verbist fluit Anderlecht - Genk

Verbist fluit Anderlecht - Genk

Johan Verbist zal zondag de topper tussen Anderlecht en RC Genk in goede banen proberen leiden. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het Constant Vanden Stock-stadion en begint om 14.30 uur. (HLN) Lees verder »

Verhuur Chatelle volledig afgerond

Verhuur Chatelle volledig afgerond

Nadat er vrijdag een akkoord was bereikt, plaatsten Thomas Chatelle, Anderlecht en Sint-Truiden gisteren hun handtekening onder een uitleenbeurt van de middenvelder. De Kanaries huren Chatelle tot het einde van het seizoen. Lees verder »

 30-01-2012 

Magali Suarez straks in De Laatste Show

Magali Suarez straks in De Laatste Show

Magali Suarez, de vrouw van Matias, is vanavond te gast in De Laatste Show. Ze vertelt er onder meer hoe ze er in geslaagd is Matias te laten aarden in België. Verder gaat ze ook een liedje zingen met Jean Blaute en Eric Melaerts. Lees verder »

Hondurees Bengtson vervanger De Sutter?

Hondurees Bengtson vervanger De Sutter?

Als Tom De Sutter vertrekt, dan zou de Hondurees Jerry Bengtson wel eens zijn vervanger kunnen worden. In de Hondurese pers verklaarde Motagua-voorzitter Suazo zaterdag dat Anderlecht een bod heeft gedaan op zijn topschutter. Lees verder »

Kabasele vandaag naar Westerlo

Kabasele vandaag naar Westerlo

Volgens Het Laatste Nieuws wordt de verhuur van Nathan Kabasele aan Westerlo vandaag afgerond. De 18-jarige spits, die onlangs zijn contract bij Anderlecht nog verlengde, mag in de Kempen ervaring gaan opdoen. Lees verder »

 28-01-2012 

Voorbeschouwing: Beerschot - Anderlecht

Voorbeschouwing: Beerschot - Anderlecht

Op het Kiel moet Anderlecht vanavond om 18 uur proberen zijn sterke reeks in 2012 voort te zetten. Simpel zal het niet worden. De Antwerpenaars zijn supergemotiveerd en vooral Hernan Losada wil zich tegen zijn ex-ploeg tonen. Lees verder »

Terek Grozny hoeft Kanu niet

Terek Grozny hoeft Kanu niet

Weer geen Kanu in de selectie bij Anderlecht. Zijn makelaar had de Braziliaan aangeboden bij Terek Grozny, maar de Russische club ging hier niet op in. Door zijn attitude heeft Kanu het intussen wel verkorven bij Anderlecht. (HLN) Lees verder »

Kabasele op weg naar Westerlo

Kabasele op weg naar Westerlo

Naast Thomas Chatelle zal ook Nathan Kabasele vermoedelijk nog andere oorden opzoeken deze maand. Al gaat het om de 18-jarige spits wel om een uitleenbeurt. Anderlecht laat weten dat het hierover onderhandelt met Westerlo. Lees verder »


 27-01-2012 

Selectie Beerschot - Anderlecht

Selectie Beerschot - Anderlecht

Morgenavond moet Anderlecht tegen Beerschot proberen om zijn mooie reeks in 2012 verder te zetten. Ariël Jacobs selecteerde voor deze partij 21 spelers. Nieuwkomer Bedi Mbenza is zit voor het eerst in de kern. Lees verder »

Mbenza, Marecek en Kanu straks bij beloften

Mbenza, Marecek en Kanu straks bij beloften

Bedi Mbenza (foto), Lukas Marecek en Kanu zijn door Geert Emmerechts opgeroepen voor de beloftenmatch van deze avond in Bergen. De drie krijgen er de kans om de speelminuten te verzamelen waar ze bij de a-ploeg niet aan raken. Lees verder »

Anderlecht ontkent interesse in Aouedj

Anderlecht ontkent interesse in Aouedj

De Algerijnse middenvelder Sid-Ahmed Aouedj verblijft momenteel in Brugge waar hij hoopt een contract te kunnen versieren. Volgens zijn manager heeft ook Anderlecht interesse, maar tegenover Het Nieuwsblad ontkent paars-wit dit. Lees verder »

 26-01-2012 

Iakovenko wordt uitgeleend aan OH Leuven

Iakovenko wordt uitgeleend aan OH Leuven

De kogel is door de kerk: Sacha Iakovenko zal het seizoen uitdoen bij OH Leuven. De Oekraïner verkiest de Leuvense club boven Westerlo. Bij Anderlecht slaagde Iakovenko er in de heenronde niet in om zich door te zetten. Lees verder »

Aouedj komt praten met Anderlecht en Brugge

Aouedj komt praten met Anderlecht en Brugge

De Algerijnse middenvelder Sid-Ahmed Aouedj vertoeft momenteel in België om te praten met Anderlecht en Club Brugge. In Algerije valt te horen dat Brugge de beste papieren heeft. Hij kan er de vervanger van Vadis Odjidja worden. Lees verder »

Al Shabab brengt bod uit op De Sutter

Al Shabab brengt bod uit op De Sutter

Al Shabab, de Saudische club van Michel Preud'homme, heeft volgens Het Laatste Nieuws een bod uitgebracht op Tom De Sutter. De club zou 2 à 2,5 miljoen euro willen betalen voor de spits, die bij Anderlecht slechts derde keuze is. Lees verder »

 25-01-2012 

Anderlecht oefent dinsdag tegen Diegem

Anderlecht oefent dinsdag tegen Diegem

Anderlecht zal volgende week dinsdag een oefenwedstrijd spelen tegen Diegem Sport. Paars-wit zal tegen de derdeklasser aantreden met spelers uit A- en B-kern. Bij Diegem speelt Pieter Jacobs, de zoon van Anderlecht-coach Ariël. Lees verder »

Kompany: "Anderlecht doet het goed"

Kompany:

Vincent Kompany volgt Anderlecht nog op de voet. Gisteren reageerde hij via Twitter verheugd op de zege van zijn ex-club: "Anderlecht 3 – Gent 1!! De jongens doen het goed. Altijd blij te zien dat Sporting goed draait." Lees verder »

Kanu heeft fans tot diep in Afrika

Kanu heeft fans tot diep in Afrika

Kanu mag bij Anderlecht dan wel niet veel spelen, hij heeft wel fans tot in Afrika. Op de Africa Cup dook tijdens Gabon-Niger een toeschouwer op met een Anderlecht-shirt van Kanu. "Toen ik hem zag, was ik meteen verkocht." Lees verder »

"Canesin en Praet moeten rustig blijven"

Nu de ziekenboeg bij Anderlecht leegloopt, krijgen de jongeren Fernando Canesin en Dennis Praet minder speelminuten. Nochtans deden zij het in de heenronde verre van slecht. Ariël Jacobs maant hen aan geduld te oefenen. Lees verder »

Anderlecht is top in toppers

Anderlecht is top in toppers

In de acht wedstrijden die Anderlecht dit seizoen al speelde tegen de ploegen uit de top zes, behaalde het 22 punten op 24. Enkel op Club Brugge werd er in augustus gelijk gespeeld. Dit belooft voor de play-offs. Lees verder »

Suarez: "Nekpijn na doelpunt Jovanovic"

Suarez:

Met een perfect bemeten schot legde Matias Suarez tegen Gent de eindstand vast. Voor de Argentijn was het zijn negende treffer van het seizoen. "In de tweede helft voelde ik gewoon dat ik zou scoren", zo zei hij na de match. Lees verder »

Reacties Proto, Gillet en Kouyaté

Reacties Proto, Gillet en Kouyaté

Algemene tevredenheid gisteren bij de spelers van Anderlecht. Paars-wit versloeg opnieuw een directe concurrent en het zegt veel dat de beste speler van de tegenpartij hun doelman is. Dat vinden ook Proto, Gillet en Kouyaté. Lees verder »

Reacties van beide trainers

Reacties van beide trainers

"Ik geef de groep 9 op 10. We speelden een goede match en had snel het gevoel dat we zouden scoren. Enkel de eerste vijf minuten na de 0-1 kon beter. De score kon hoger oplopen, maar de keeper van Gent heeft de uitslag bepaald." Lees verder »

Anderlecht makkelijk voorbij Gent

Anderlecht makkelijk voorbij Gent

Anderlecht heeft na Club Brugge en Kortrijk nu ook gewonnen van AA Gent. De Gentenaren, nog steeds tweede, volgen nu al op negen punten. Paars-wit moest wel een achterstand weg werken, maar speelde daarna bevrijd. Lees verder »


 24-01-2012 

Sollied: "Anderlecht is een counterploeg"

Sollied:

Aan de vooravond van Anderlecht - Gent haalde Gent-coach Trond Sollied zwaar uit naar Anderlecht. "Ik ben niet zwaar gecharmeerd door hun spel", aldus Sollied. "Bovendien kocht Anderlecht de succesformule van Standard." Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - AA Gent

Voorbeschouwing: Anderlecht - AA Gent

Anderlecht kan vanavond opnieuw een goede zaak doen in de competitie. Als het wint van AA Gent, beëindigt het deze speeldag met een voorsprong van negen punten op de nummer twee. De voortekenen zijn alvast gunstig. Lees verder »

Iakovenko kiest tussen Westerlo en OHL

Iakovenko kiest tussen Westerlo en OHL

Westerlo en OH Leuven wordt de club waar Sacha Iakovenko het seizoen afmaakt. De Oekraïner sprak gisteren met OHL en zit vandaag rond de tafel met Westerlo. Beide clubs hebben al een akkoord met Anderlecht over een uitleenbeurt. Lees verder »

 23-01-2012 

Selectie: Anderlecht - AA Gent

Selectie: Anderlecht - AA Gent

Anderlecht speelt morgen al zijn volgende partij in de comptetie. Voor dit treffen met AA Gent selecteerde Ariël Jacobs twintig spelers. Op de langdurige geblesseerde spelers na kan Jacobs op iedereen een beroep doen. Lees verder »

"Jovanovic was de beste"

Ariël Jacobs was enorm tevreden met de prestatie van Jovanovic op Kortrijk. Jacobs vond hem de beste speler bij Anderlecht, scoren deed hij echter niet, maar zijn inzet was er wel! Lees verder »

"We hebben gewonnen en daar draait het om"

Sacha Kljestan moest toegeven dat Anderlecht niet zonder moeite won tegen Kortrijk. "Dit Kortrijk is een goed team en verdient het om vierde te staan", aldus Kljestan. "Maar wij pakten het gedisciplineerd en goed gegroepeerd aan." Lees verder »

Suarez: "Het was strafschop"

Suarez:

Penalty of niet? Dat was de vraag na het contact tussen Matias Suarez en N'Diaye. Voor heel Kortrijk was het een onterecht elfmeter en volgens KVK zou Suarez dit ook hebben toegegeven. De Argentijn ontkent dit echter. Lees verder »

 21-01-2012 

Beloften kloppen Lierse met 3-2

Beloften kloppen Lierse met 3-2

De beloften zijn het jaar 2012 goed gestart met een 3-2 overwinning tegen Lierse. Van de A-kern stond enkel Lamisha Musonda op het scheidsrechtersblad. Bruno, De Wilde en Verboom scoorden de paars-witte doelpunten op de Heizel. Lees verder »


 20-01-2012 

Selectie: KV Kortrijk - Anderlecht

Selectie: KV Kortrijk - Anderlecht

Zaterdag maakt Anderlecht de verplaatsing naar het Guldensporenstadion. Coach Ariël Jacobs maakte een 22-koppige kern bekend voor de wedstrijd tegen Kortrijk. De Congolees Patou Kabangu maakt al meteen deel uit van de selectie. Lees verder »

Kabasele tekent contract tot 2016

Kabasele tekent contract tot 2016

De pas achttien geworden Nathan Kabasele heeft een contract voor vier en een half jaar ondertekend bij Anderlecht. Dat maakte paars-wit vandaag bekend op de clubwebsite. Of de spits ook wordt uitgeleend is nog niet duidelijk. Lees verder »

Kouyaté: "Graag nog een concurrent erbij"

Kouyaté:

Zaterdag speelt Cheikhou Kouyaté met Anderlecht tegen zijn ex-club KV Kortrijk. Hij wil bewijzen zijn nieuw contract waard te zijn. "Het is een goed contract. Er staan afspraken in over een vertrek, maar dit is niet dringend." Lees verder »

Voorzitter STVV: "Chatelle? Laat maar"

Voorzitter STVV:

Sint-Truiden dacht aan Thomas Chatelle als versterking in de degradatiestrijd, maar hoeft de Anderlecht-speler niet langer. STVV-voorzitter Benoit Morrenne vindt het niet kunnen dat Chatelle STVV enkel als tweede keuze ziet. Lees verder »

Odoi bezoekt oud-ploegmaats bij STVV

Odoi bezoekt oud-ploegmaats bij STVV

STVV speelt straks de derby tegen RC Genk. Voor Denis Odoi reden genoeg om zijn ex-ploegmaats gisteren een bezoekje te brengen. "Bij Anderlecht trainden we alleen in de voormiddag, dus kon ik hen even komen aanmoedigen." (HBvL) Lees verder »

Mage Solar nieuwe sponsor van Anderlecht

Mage Solar nieuwe sponsor van Anderlecht

Anderlecht heeft er een extra sponsor bij. Mage Solar, een Duits bedrijf dat actief is in de sector van de zonne-energie, zal LED-boarding en hospitality pakketten huren. Welk bedrag met de sponsoring gemoeid is, is niet bekend. Lees verder »

 19-01-2012 

Analyse: te vroeg voor euforie

Analyse: te vroeg voor euforie

Het voltallige leger aan Vlaamse sportjournalisten bezondigde zich de afgelopen dagen weer aan wat men scorebordjournalistiek noemt. Anderlecht had Club Brugge opzijgezet met 3-0 en alles leek plots rozengeur en maneschijn. Lees verder »

Verjaardag webteamlid

Verjaardag webteamlid

Vandaag is het de verjaardag van Michael. Hij onderhoudt al jaren de Duitse versie van deze site. Anderlecht-online is daarmee de enige Anderlecht-site met een Duitse sectie. Bedankt voor het harde werk en gelukkige verjaardag! Lees verder »

 18-01-2012 

Kabasele niet naar Sint-Truiden

Kabasele niet naar Sint-Truiden

Het Laatste Nieuws vernam dat Nathan Kabasele zeker niet wordt uitgeleend aan Sint-Truiden. Het profiel van de 18-jarige aanvaller komt niet overeen met wat de Truienaars zoeken. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Silvio Proto ondervindt geen hinder meer van zijn knie nadat hij zich tegen Club Brugge had mistrapt. Hij heeft wel nog lichte last van zijn voet, maar kan zaterdag tegen KV Kortrijk zeker spelen. Lees verder »


 17-01-2012 

Mazuch zet zijn krabbel bij Dnipro

Mazuch zet zijn krabbel bij Dnipro

Anderlecht en het Oekraïnse Dnipro Dnipropetrowsk bereikten een akkoord over een definitieve overgang van de Tsjechische verdediger Ondrej Mazuch. Eerder legde hij met succes alle tests af bij zijn nieuw club. Lees verder »

Juhasz geopereerd aan vinger

Juhasz geopereerd aan vinger

Roland Juhasz werd gisteren geopereerd aan zijn vinger. Erg was de ingreep niet. "Het is geen gevolg van de wedstrijd tegen Club Brugge", zegt Juhasz in La Dernière Heure. "Zaterdag tegen Kortrijk kan ik gewoon spelen." Lees verder »

Ticketverkoop Anderlecht - AZ gestart

Ticketverkoop Anderlecht - AZ gestart

Sinds gisteren kunnen abonnees tickets bestellen voor de wedstrijd tussen Anderlecht en AZ Alkmaar in de 1/16e finales van de Europa League. De eerste voorrangsperiode loopt tot 31 januari. De vrije verkoop start op 9 februari. Lees verder »

Denkt Anderlecht aan Nigeriaanse verdediger?

Denkt Anderlecht aan Nigeriaanse verdediger?

Volgens de Poolse pers heeft Anderlecht interesse in Ugochukwu Ukah. Dit is een 27-jarige Nigeriaanse verdediger die uitkomt voor Widzew Lodz. "Men vertelde me dat ik indruk heb gemaakt op Anderlecht", zegt Ukah in de Poolse pers. Lees verder »

Lech Poznan weigert bod op Murawski

Lech Poznan weigert bod op Murawski

Rafal Murawski komt niet naar Anderlecht. Paars-wit deed een bod van 750.000 euro op de middenvelder van Lech Poznan, maar dit werd door de Poolse club weggelachen. Ze vragen 2 miljoen, maar zo ver wil Anderlecht niet gaan. (LDH) Lees verder »

Suárez heeft dezelfde manager als Maradona

Suárez heeft dezelfde manager als Maradona

Het Laatste Nieuws weet dat Jorge Cyterszpiler, de manager van Matias Suarez, over twee weken met Anderlecht komt praten over Suarez' toekomst. Die Cyterszpiler is niet de eerste de beste, hij was ook manager van Diego Maradona. Lees verder »

STVV: "Nog niks concreet met Kabasele"

STVV:

Volgens Het Belang van Limburg heeft Nathan Kabasele te kennen te geven open te staan voor een verhuur aan Sint-Truiden. De Kanaries laten echter weten dat er nog geen contact is geweest met Anderlecht of de speler. Lees verder »

Anderlecht-spelers bezoeken autosalon

Anderlecht-spelers bezoeken autosalon

Tom De Sutter, Guillaume Gillet, Roland Juhasz en Cheikhou Kouyaté brachten gisteren een bezoek aan het autosalon. Ze waren er op uitnodiging van Electrabel om de CarPlug testen, een laadsysteem voor elektrische voertuigen. Lees verder »

12 Miljoen is te weinig voor Suarez

12 Miljoen is te weinig voor Suarez

Anderlecht heeft een miljoenenbod afgeslagen. Een niet-nadergenoemde Russische club heeft twaalf miljoen euro voor Matias Suarez geboden. Herman Van Holsbeeck praatte gisteren in Extra Time ook over de interesse voor Lucas Biglia. Lees verder »

 16-01-2012 

Kabasele: STVV opnieuw in pole position

Kabasele: STVV opnieuw in pole position

Sint-Truiden lijkt opnieuw de belangrijkse kandidaat om Nathan Kabasele te huren tot juni. Enkele dagen geleden leken andere opties concreter, maar afgelopen weekend drong STVV stevig aan om Kabasele toch te mogen huren. (LDH) Lees verder »

Reacties Jovanovic, Gillet en Kouyaté

Reacties Jovanovic, Gillet en Kouyaté

De ruime overwinning tegen Club Brugge bezorgt heel Anderlecht een goed gevoel. Dat viel ook op te maken uit de reacties die Milan Jovanovic, Guillaume Gillet en Cheikhou Kouyaté gaven na de wedstrijd. Een overzicht. Lees verder »

Kljestan: "Mbokani is aanval op zichzelf"

Kljestan:

Sacha Kljestan speelde een goede wedstrijd in steun van al het aanvallend geweld. De zege tegen Club Brugge deed hem deugd. "Het is altijd leuk om een rechtstreekse concurrent op die manier te kloppen en de kloof te vergroten." Lees verder »

"Gouden Schoen gaf me tonnen energie"

Matias Suarez gaf zijn Gouden Schoen gisteren kleur met een assist en een doelpunt. Een cadeau voor het publiek, aldus Suarez. "De ontvangst door de fans was hartverwarmend. Ik wilde hen absoluut bedanken met een goede prestatie." Lees verder »

 15-01-2012 

Suarez viert Gouden Schoen met overwinning

Suarez viert Gouden Schoen met overwinning

Anderlecht mag zich de grote winnaar van de eerste wedstrijd na de winterstop noemen. Terwijl tweede in de stand Gent gisteren verloor, versloeg Anderlecht vanmiddag Club Brugge, de nummer drie. Matias Suarez was opnieuw bepalend. Lees verder »

 14-01-2012 

Selectie Anderlecht - Club Brugge

Selectie Anderlecht - Club Brugge

De eerste wedstrijd na de winterstop staat dit weekend op het programma. De topper tussen Anderlecht en Club Brugge wordt zondag om half 3 afgewerkt. Alle vertrouwde namen zijn van de partij Lees verder »

 13-01-2012 

"Suarez had Schoen vroeger kunnen winnen"

Ariël Jacobs waakte gisteren dat de euforie na de Gouden Schoen van Matias Suarez de voorbereiding op de topper tegen Club Brugge niet verstoort. "Voor mij is het niet de dag na de Gouden Schoen, maar D-Day min 3", zo klonk het. Lees verder »

"Ik heb nooit meer gebeden dan woensdag"

Wie ook dol van vreugde was na de Gouden Schoen van Matias Suarez, was zijn moeder Rosario. "Ik ben zo gelukkig voor mijn kleine jongen. We hebben de hele tijd gezongen, gedanst en geroepen, zo blij heeft Matias ons gemaakt." Lees verder »

Anderlecht meest geliefd en meest gehaat

Anderlecht meest geliefd en meest gehaat

Een onderzoek van Sport/Voetbalmagazine en de Brusselse universiteit ULB toont aan dat Anderlecht het meeste supporters heeft van alle Belgische clubs. Anderzijds blijkt ook dat paars-wit ook de meeste anti-supporters heeft. Lees verder »

Anderlecht 44e beste club van 2011

Anderlecht 44e beste club van 2011

De Internationale Federatie voor Voetbalgeschiedenis en Statistiek (IFFHS) heeft een lijst samengesteld met de beste clubs van 2011. Het plaatst Anderlecht hierin op plaats 44. Standard doet nog beter met een 21e plaats. Lees verder »

 12-01-2012 

Suarez: "De mooiste avond van mijn leven"

Suarez:

Dolgelukkig was Matias Suarez met zijn Gouden Schoen. "Toen mijn naam werd afgeroepen als winnaar ging ik in shock. Mijn hart klopt nog altijd in mijn keel en zelfs in het Spaans ben ik eigenlijk te zenuwachtig om te spreken." Lees verder »

Van Holsbeeck: "Enkel Aguero was beter"

Van Holsbeeck:

Met de Gouden Schoen van Matias Suarez mag Herman Van Holsbeeck zich een pluim op de hoed steken. Anderlecht ontdektde de piepjonge Argentijn immers in de Argentijnse tweede klasse. "Ons geduld met hem heeft geloond." Lees verder »

Volledige uitslag Gouden Schoen

Volledige uitslag Gouden Schoen

Matias Suarez haalde alle punten die hem tot Gouden Schoen 2011 kroonden in de tweede stemronde. Na ronde 1 leidde Axel Witsel verrassend voor Thibaut Courtois. Gillet strandde in de eindstand op plaats vijf, Biglia op dertien. Lees verder »

 11-01-2012 

Suarez wint de Gouden Schoen

Suarez wint de Gouden Schoen

Suarez heeft de Gouden Schoen 2011 gewonen. Hij eindigde voor Axel Witsel en doelman Tibaut Courtois. Suarez behaalde een score van maar liefst 230 punten. Hiermee wordt hij de eerste Argentijn die de gouden schoen wint. Lees verder »

Voorbeschouwing: Gouden Schoen

Voorbeschouwing: Gouden Schoen

Het casino van Oostende is vanavond het decor voor de uitreiking van de achtenvijftigste Gouden Schoen. Een logische locatie, want het is dit jaar haast onmogelijk om de winnaar te voorspellen: het is een kwestie van gokken. Lees verder »

"Fier mocht ik winnen als eerste Argentijn"

Matias Suarez is één van de favorieten voor de Gouden Schoen. "Natuurlijk wil ik winnen", blikt hij vooruit. "Als ik het tegendeel zei, zou ik liegen. Het zou de beloning zijn voor het werk dat ik al die jaren geleverd heb." Lees verder »

Garcia-Calvete test bij De Graafschap

Garcia-Calvete test bij De Graafschap

De uitleenbeurt van Jordan Garcia-Calvete zit erop. De Anderlecht-belofte kon zich bij Sint-Truiden niet doorzetten en verlaat STVV. Vandaag vertrekt hij naar Turkije waar hij zal testen bij De Graafschap. Lees verder »

 10-01-2012 

Chatelle nog niet rond met nieuwe club

Chatelle nog niet rond met nieuwe club

Thomas Chatelle heeft nog steeds geen nieuwe club gevonden. Het Nieuwsblad weet dat hij onderhandelde met STVV, Westerlo, OHL en Zulte Waregem, maar er nog geen akkoord uit de bus kwam. Chatelle mag Anderlecht gratis verlaten. Lees verder »

Iakovenko past voor transfer naar Turkije

Iakovenko past voor transfer naar Turkije

Meerdere Turkse clubs tonen interesse in Sacha Iakovenko, maar de Oekraïner heeft geen zin en een verhuis naar Turkije. Onder meer Galatasaray dacht aan hem. Verder zou ook Terek Grozny hem gisteren gescout hebben tegen Bremen. Lees verder »

Man. City komt tevergeefs Kouyaté scouten

Man. City komt tevergeefs Kouyaté scouten

Tijdens de partij tussen Anderlecht en Werder Bremen wemelde het van de internationale scouts. Volgens Het Laatste Nieuws bekeek Terek Grozny Kanu. Manchester City kwam tevergeefs voor Cheikhou Kouyaté, die ziek aan de kant bleef. Lees verder »

Gerets: "Ik vind Suarez het leukst"

Gerets:

Het aftellen naar de Gouden Schoen is bijna gedaan. In de kranten wordt al volop gespeculeerd wie zal winnen. Eric Gerets hoopt op Witsel of Suarez, Adrie Koster schuift Donk, Odjidja en Gillet naar voor. Lees verder »

 09-01-2012 

Jacobs: "Suarez heeft grote kwaliteiten"

Jacobs:

Zes maanden geleden verkondigde Matias Suarez dat Ariël Jacobs hem niet begreep. De Andercoach had meteen een gesprek met de Argentijn en sindsdien speelt die de pannen van het dak. "Ik maakte duidelijk dat ik echt in hem geloof." Lees verder »

Jacobs over Kljestan, Jovanovic en Mbokani

Jacobs over Kljestan, Jovanovic en Mbokani

In Het Laatste Nieuws evalueert Ariël Jacobs de eerste seizoenshelft van Anderlecht. "Tegen de top zes haalden we 13 op 15", zegt hij tevreden. Verder spreekt hij ook over Sacha Kljestan, Milan Jovanovic en Dieumerci Mbokani. Lees verder »

"Hopelijk slaat Gouden Schoen geen wonden"

Overmorgen weten we wie de Gouden Schoen 2011 wint. Met Gillet, Suarez en Biglia heeft Anderlecht drie kandidaten in huis. Ariël Jacobs hoopt alvast niet op een herhaling van vorig jaar. "Lukaku was toen heel erg ontgoocheld." Lees verder »

Kabasele op weg naar Sint-Truiden

Kabasele op weg naar Sint-Truiden

Volgens Het Laatste Nieuws onderhandelt Anderlecht met Sint-Truiden over een verhuur van Nathan Kabasele. De kans dat snel een overeenkomst wordt gevonden, is "zeer reëel" zo meent de krant. Lees verder »

 08-01-2012 

Nieuws vanop het trainingskamp

Nieuws vanop het trainingskamp

Anderlecht werkt zijn trainingen af in erg slechte weersomstandigheden. Sinds vrijdagavond raast er een storm over Belek met veel regen en zware rukwinden. Hierdoor viel de elektriciteit zelfs af en toe uit. Lees verder »

Kljestan viert met Amerikaans ambassadeur

Kljestan viert met Amerikaans ambassadeur

Sacha Kljestan was onlangs te gast bij de Amerikaanse ambassadeur Howard Gutman voor een feestje. "Hij had alle Amerikaanse sporters in België uitgenodigd. Ik was er de enige voetballer, maar ik ontmoette veel basketballers." Lees verder »

 07-01-2012 

Contract Samuel ontbonden

Contract Samuel ontbonden

Volgens La Dernière Heure heeft Anderlecht het contract van Samuel ontbonden. De Braziliaanse verdediger zou echter niet lang werkloos zijn. De krant weet dat Sporting Braga hem snel onderdak zal bieden. Lees verder »

Jovanovic trainde weer deels apart

Jovanovic trainde weer deels apart

Net als donderdag trainde Milan Jovanovic gisteren in de voormiddag individueel. In de namiddag werkte hij wel de groepstraining af. De eerste training kon paars-wit droog afwerken. In de namiddag regende het wel opnieuw. Lees verder »

"Algerijnse doelman sloeg Anderlecht af"

Volgens zijn manager heeft Faouzi Chaouchi, de doelman van de Algerijnse nationale ploeg, een aanbod van Anderlecht afgeslagen. "Hij heeft geweigerd omdat hij zijn club niet in moeilijkheden wil brengen", zo luidt de uitleg. Lees verder »

Suarez nu kopen? Betaal 30 miljoen euro

Suarez nu kopen? Betaal 30 miljoen euro

Volgens sommige blogs zou Arsenal al een concreet bod hebben uitgebracht op Matias Suarez. Bij Anderlecht wordt dit echter ontkent. In juni wil men wel meewerken aan een transfer. De vraagprijs dan zou 15 miljoen euro bedragen. Lees verder »

 06-01-2012 

Nieuws vanop de winterstage

Nieuws vanop de winterstage

Anderlecht werkte gisteren in Belek twee trainingen af. Tijdens de ochtendsessie bleek dat de Congolezen Mbenza en Patou met een conditionele achterstand kampen. Jovanovic en Molins werkten intussen een individueel programma af. Lees verder »

Biglia: "Woorden manager engageren mij niet"

Biglia:

Op het trainingskamp in Turkije heeft Lucas Biglia gereageerd op de geruchten rond een mogelijke transfer naar Fiorentina. "Ik weet dat er geen concreet voorstel is. Ik heb mijn manager niet nodig om allerlei dromerijen te uiten." Lees verder »

Fulham denkt aan Tom De Sutter

Fulham denkt aan Tom De Sutter

Het Engelse Fulham is op zoek naar een diepe spits en denkt daarbij aan Tom De Sutter. Eerste keuze Gignac van Marseille is geschrapt (geblesseerd) en De Sutter is één van de volgende namen op het lijstje met kandidaat-spitsen. Lees verder »

Aouedj verkiest Club boven Anderlecht

Aouedj verkiest Club boven Anderlecht

Volgens Gazet van Antwerpen heeft Sid Ahmed Aouedj zijn zinnen gezet op een transfer naar Club Brugge. Anderlecht toont ook interesse in de Algerijn en zal met zijn manager praten. Vooral Ariël Jacobs wil hem er erg graag bij. Lees verder »

Badibanga: "Zien wel of ik terugkeer"

Badibanga:

Ziguy Badibanga werkte woensdag zijn eerste training af bij De Graafschap. Bij Omroep Gelderland gaf hij ook zijn eerste interview. "Ik wil heel graag een goede Superboer zijn voor het team, dat betekent dat ik hard wil werken." Lees verder »

 05-01-2012 

Tözser topkandidaat om Biglia op te volgen

Tözser topkandidaat om Biglia op te volgen

Nu Lucas Biglia steeds meer gelinkt wordt aan Fiorentina, speurt Herman Van Holsbeeck naar een opvolger. Volgens La Dernière Heure is Genk-speler Daniel Tözser opnieuw eerste keuze. Zijn speelstijl zou Anderlecht erg bevallen. Lees verder »

Aouedj dan toch naar Anderlecht?

Aouedj dan toch naar Anderlecht?

Herman Van Holsbeeck zou een ontmoeting hebben met de manager van Sid Ahmed Aouedj dit weekend, vlak voor zijn vertrek naar Belek. Anderlecht ziet de 20-jarige vleugelspeler als een speler voor de toekomst. Lees verder »

Samuel naar Sporting Braga?

Samuel naar Sporting Braga?

In navolging van Mazuch zou ook Samuel Anderlecht deze winter wel eens kunnen verlaten. Volgens Het Belang van Limburg wordt zijn contract mogelijk ontbonden. Braga zou hem dan graag opvangen, zo weten Le Soir en Sudpresse. Lees verder »

Jacobs: "Sterker zijn dan in heenronde"

Jacobs:

Ariël Jacobs wil in het Turkse Belek de fundamenten leggen voor een ijzersterke terugronde van Anderlecht. Hij gelooft er volop in. "Biglia komt terug en het duo Jovanovic-Mbokani krijgt nu een normale voorbereiding", zo zegt hij. Lees verder »

Nieuws vanop het trainingskamp

Nieuws vanop het trainingskamp

Anderlecht werkte gisteen zijn eerste training af op trainingskamp in het Turkse Belek. Milan Jovanovic arriveerde pas 's avonds en deed nog niet mee. Molins en nieuwkomer Kabangu lieten dan weer al mooie dingen zien. Lees verder »

 04-01-2012 

Anderlecht-target test bij Standard

Anderlecht-target test bij Standard

Anderlecht had zijn zinnen gezet op Sid-Ahmed Aoudj, maar zal deze plannen moeten opbergen. Volgens de Algerijnse media zal Aoudj op 6 januari testen bij Standard, waar hij wellicht een contract zal ondertekenen. Lees verder »

Suarez wekt interesse van Arsenal

Suarez wekt interesse van Arsenal

Matias Suarez wordt door velen gelinkt aan de Engelse topclub Arsenal, maar zelf blijft hij er rustig onder. 'Ik droom wel van een grote transfer, maar op dit moment is het rustig. Ik wil kampioen worden met Anderlecht.' (HNB) Lees verder »

Anderlecht aangekomen in Turkije voor stage

Anderlecht aangekomen in Turkije voor stage

De spelersgroep van Anderlecht is zopas in het Turkse Belek aangekomen voor een zevendaagse winterstage. Paars-wit zal er tot volgende woensdag verblijven. De selectie bestaat uit 29 spelers, onder wie ook enkele jonge talenten. Lees verder »

"Voor Suarez komt men naar het stadion"

Volgende week wordt de Gouden Schoen uitgereikt aan de beste voetballer in België in 2011. In Het Laatste Nieuws blikken Geert De Vlieger en Gunter Van Handenhoven vooruit. "Ik stemde op Suarez, Odjidja en Gillet", zegt de eerste. Lees verder »

Anderlecht lokt niet meer de meeste fans

Anderlecht lokt niet meer de meeste fans

Na de eerste helft van de competitie staat Anderlecht slechts op de derde plaats wat betreft de toeschouwersaantallen. Met gemiddeld 22.305 kijkers per wedstrijd moet het Standard (26.450) en Club Brugge (25.126) laten voorgaan. Lees verder »

Mazuch op weg naar Oekraïne

Mazuch op weg naar Oekraïne

Volgens Le Soir staat Ondrej Mazuch erg dicht bij een transfer naar het Oekraïnse Dnepropretovsk. Tussen de drie partijen zou er een akkoord bestaan over de transfer. Mazuch moet volgende week alleen nog medische tests afleggen. Lees verder »

Suarez getrouwd in Argentinië

Suarez getrouwd in Argentinië

In navolging van Lucas Biglia trad Matias Suarez gisteren in het huwelijk met zijn vriendin Magali. Hij zal hierdoor pas later de stage in Turkije vervoegen. Over het exacte moment verschillen de kranten van mening. Lees verder »

Zulte denkt aan De Sutter en Iakovenko

Zulte denkt aan De Sutter en Iakovenko

Volgens Het Nieuwsblad wordt Tom De Sutter in verband gebracht met Zulte Waregem. De financiële eisen van Anderlecht zouden echter een probleem kunnen vormen. Sacha Iakovenko lijkt dan realistischer, zo meent de krant. Lees verder »

Badibanga slaagt voor medische testen

Badibanga slaagt voor medische testen

Ziguy Badibanga legde gisteren met succes medische tests af bij De Graafschap. Morgen tekent de 20-jarige flankaanvaller er een contract voor zes maanden. De Graafschap heeft geen optie tot aankoop. (HNB, LDH) Lees verder »

Interesse van Wezet voor Kabasele

Interesse van Wezet voor Kabasele

Tweedeklasser Wezet toont intesse om Nathan Kabasele te huren na de winterstop. Anderlecht wil de 17-jarige spits, die in augustus tegen Bergen goed was voor een goal en assist, graag elders ervaring laten opdoen. (HNB) Lees verder »

Mazuch niet mee op stage, De Sutter wel

Mazuch niet mee op stage, De Sutter wel

Anderlecht vertrekt vandaag naar het Turkse Belek op winterstage. De opvallendste afwezige is Ondrej Mazuch, die nochtans fit is. Tom De Sutter, die weg wil, is er wel bij. De pas gehuwde Matias Suarez sluit later aan. Lees verder »

Standard hield Anderlecht weg uit La Manga

Standard hield Anderlecht weg uit La Manga

Nadat de geplande stage in Marrakech niet in het water viel, probeerde Anderlecht eerst om opnieuw naar La Manga te trekken. Het verbleef daar ook de voorbije jaren. Standard stelde echter zijn veto tegen de komst van Anderlecht. Lees verder »

 03-01-2012 

Interesse voor Iakovenko groeit

Interesse voor Iakovenko groeit

Volgens Het Nieuwsblad tonen verschillende Belgische (o.a. Westerlo) en één Nederlandse club interesse in Sacha Iakovenko. De vraag is of Anderlecht bereid is om de Oekraïner uit te lenen of hem enkel wil verkopen. Lees verder »

 02-01-2012 

Verhuur Badibanga bijna afgerond

Verhuur Badibanga bijna afgerond

Volgens Voetbal International is de verhuur van Ziguy Badibanga aan De Graafschap bijna beklonken. Als de 20-jarige flankaanvaller morgen de medische keuring doorstaat, maakt hij het seizoen af bij de nummer 16 in de Eredivisie. Lees verder »