Archieven

 31-01-2011 

Ook Rnic zegt Astridpark vaarwel

Ook Rnic zegt Astridpark vaarwel

Samen met de transfer van Polak maakte Anderlecht ook bekend dat het Nemanja Rnic tot het einde van het seizoen verhuurd aan Germinal Beerschot. Voor Rnic is het zijn afscheid aan Anderlecht, in juni is hij immers einde contract. Lees verder »

Transfer Polak naar Wolfsburg afgerond

Transfer Polak naar Wolfsburg afgerond

De kogel is door de kerk: Jan Polak verlaat Anderlecht voor Wolfsburg. Na Anderlecht eerder op de dag bereikte de Tsjech nu ook zelf een akkoord met de Duitse kampioen van 2009. Polak tekent voor 2.5 jaar bij Wolfsburg. Lees verder »

"Polak ruilt Anderlecht voor Wolfsburg"

Het persagentschap Belga meldt dat Jan Polak een contract getekend heeft bij Wolfsburg. Polak noch één van beide clubs heeft het nieuws al bevestigd, al heeft Anderlecht wel laten weten een akkoord te hebben met de Duitse club. Lees verder »

Anderlecht ontkent Brugs bod op De Sutter

Anderlecht ontkent Brugs bod op De Sutter

Anderlecht ontkent dat Club Brugge een bod van 2.5 miljoen heeft gedaan op Tom De Sutter. Het Laatste Nieuws schreef dit vanmorgen. Volgens paars-wit ging de interesse niet verder dan enkele verkennende gesprekken tussen managers. Lees verder »

Anderlecht denkt aan Xavier Chen

Anderlecht denkt aan Xavier Chen

Volgens La Dernière Heure denkt Anderlecht aan Xavier Chen van KV Mechelen als concurrent voor Wasilewski. Een transfer is echter niet meer voor vandaag, mogelijk komt hij na het seizoen. Chen is een jeugdproduct van Anderlecht. Lees verder »

Legear: "Ik sta open voor alles"

Legear:

De jongste dagen gonst het van de transfergeruchten rond Jonathan Legear. Straks sluit de transfermarkt, dus het wordt voor hem nog een spannende dag. "Ik beslis morgen (vandaag, red) waar mijn toekomst ligt", zo zei hij gisteren. Lees verder »

Anderlecht weigert Brugs bod op De Sutter

Anderlecht weigert Brugs bod op De Sutter

Club Brugge heeft dit weekend een bod van 2.5 miljoen euro gedaan op Tom De Sutter. Dat weet Het Laatste Nieuws. Anderlecht verwees het bod echter naar de prullenbak. Pas vanaf vier miljoen kan er gepraat worden over de spits. Lees verder »

Boussoufa: "Een gelijkspel is logisch"

Boussoufa:

Een terechte uitslag, zo noemde Mbark Boussoufa de 0-0 tegen KV Mechelen. "Ik denk dat KV dit punt verdient en wij mogen ook blij zijn dat we hier niet hebben verloren." Al vond hij wel dat Anderlecht een strafschop moest krijgen. Lees verder »

Boussoufa krijgt per vergissing rode kaart

Boussoufa krijgt per vergissing rode kaart

Even commotie was er toen Mbark Boussoufa tegen KV Mechelen een gele kaart kreeg na het wegtrappen van een bal en deze meteen gevolgd werd door een rode. Een vergissing van scheidsrechter Brinckman, die na de rust was ingevallen. Lees verder »

Jacobs: "Veel strijd en weinig kansen"

Jacobs:

Ook Ariël Jacobs zag dat Anderlecht het tegen KV Mechelen moeilijk had om aan kansen te komen. "Ik zag een match met veel strijd en weinig kansen. Maar mijn wissels vooraan zorgden wel voor meer leven in de brouwerij." Lees verder »

Anderlecht speelt gelijk tegen Mechelen

Anderlecht speelt gelijk tegen Mechelen

Anderlecht heeft vandaag punten verloren op KV Mechelen. Sporting voetbalde over de hele wedstrijd amper kansen bij elkaar. Paars-wit drukte wel, maar speelde de traag om de thuisploeg in verlegenheid te brengen. Zo bleef het 0-0. Lees verder »

 30-01-2011 

Kabananga maakt debuut bij G. Beerschot

Kabananga maakt debuut bij G. Beerschot

Anderlecht-huurling Junior Kabananga kwam gisteren voor het eerst in actie voor Germinal Beerschot. Tegen Club Brugge (1-0 verlies) speelde hij de hele wedstrijd centraal voorin, maar hij kon zich niet doorzetten. Lees verder »

Voorbeschouwing: KV Mechelen - Anderlecht

Voorbeschouwing: KV Mechelen - Anderlecht

Na de winst van RC Genk moet Anderlecht vanavond winnen om zijn voorsprong weer op zes punten te brengen. De wedstrijd op Mechelen is echter steeds een lastige verplaatsing. Bovendien debuteren bij KV straks twee nieuwe spitsen. Lees verder »

 29-01-2011 

Chavarria: "Ervaring opdoen bij Eupen"

Chavarria:

Anderlecht verhuurt Pablo Chavarria voor de rest van het seizoen aan Eupen. Daar is de Argentijn best tevreden mee. "Bij Anderlecht kwam ik niet aan spelen toe. Voor mijn ontwikkeling was het dus beter elders ervaring op te doen." Lees verder »

Uitslagen jeugdinterlands met RSCA-spelers

Uitslagen jeugdinterlands met RSCA-spelers

Net als eerder deze week speelden de nationale U17 en U18 donderdag nog een interland. De U17 wonnen met 1-0 tegen Litouwen, de U18 speelden 1-1 gelijk tegen Frankrijk. In beide partijen kwamen twee Anderlecht-spelers in actie. Lees verder »

Anderlecht hoeft Suarez niet te vrezen

Anderlecht hoeft Suarez niet te vrezen

Ajax, tegenstander van Anderlecht in de 16e finales van de Europa League, moet het voortaan doen zonder zijn topspits Luis Suarez. De Uruguyaan verkast naar Liverpool. De Engelsen betaalden maar liefst 25 miljoen euro voor hem. Lees verder »

Jacobs wordt derde in mooi lijstje

Jacobs wordt derde in mooi lijstje

Voor Ariël Jacobs was het gisteren zijn 1.173e dag als trainer van Anderlecht en daarmee komt hij in de top drie aller tijden. Met 3.455 dagen spant de Brit Bill Gormlie (1950-1960). Pierre Sinibaldi (1960-1966) staat op twee. Lees verder »

Jacobs: "Seck is leerstadium al voorbij"

Jacobs:

Ablaye Seck maakt dit weekend voor het eerst deel uit van de wedstrijdselectie. Ariël Jacobs is verrast hoe snel de Senegalees zich manifesteert. "Seck heeft zich van meet af aan op alle gebieden goed geïntegreerd", zo vindt hij. Lees verder »

Legear weigerde bod uit Oekraïne

Legear weigerde bod uit Oekraïne

Verschillende clubs volgen Jonathan Legear, maar echt doordrukken doet geen van hen. Het Nieuwsblad heeft van Legear vernomen dat enkel een club uit Oekraïne hem al een concreet voorstel deed, maar dat heeft hij afgewezen. Lees verder »

Beloften verslaan KV Mechelen met 3-0

Beloften verslaan KV Mechelen met 3-0

Na hun nederlaag van vorige week hebben de beloften van Anderlecht de winning mood terug gevonden. KV Mechelen werd eenvoudig verslagen met 3-0. Kouyaté en twee keer Badibanga zorgden voor de doelpunten. Lees verder »

Jacobs maakt zich kwaad op training

Jacobs maakt zich kwaad op training

Ariël Jacobs was gisteren niet te spreken over de inzet en kwaliteit op training en maakte zich daarvoor behoorlijk kwaad. Hij legde de training stil en verliet kwaad het oefenveld. De spelers zijn alvast gewaarschuwd. Lees verder »

Selectie KV Mechelen - Anderlecht

Selectie KV Mechelen - Anderlecht

Ariël Jacobs selecteerde twintig spelers voor de partij tegen KV Mechelen van morgen om 18u. Bernardez en Chavarria zochten tijdelijk andere oorden op en zijn er dus niet meer bij. Nieuwkomers Seck en Veselinovic allebei wel. Lees verder »


 28-01-2011 

Verhuur Chavarria aan Eupen afgerond

Verhuur Chavarria aan Eupen afgerond

Pablo Chavarria zal de rest van het seizoen afwerken bij AS Eupen. Anderlecht bereikte vandaag met de ploeg uit de Oostkantons een akkoord. Paars-wit laat wel weten dat er geen optie tot aankoop in de overeenkomst is opgenomen. Lees verder »

Mazuch: "Domme gele kaart was goede les"

Mazuch:

Na een aarzelend seizoensbegin staat Ondrej Mazuch weer rotsvast centraal in de Anderlecht-verdediging. "Ik voetbalde toen onder mijn niveau. Maar vandaag voel ik me weer goed en voetbal ik terug op het niveau van vorig seizoen." Lees verder »

Schollen genezen, Legear sukkelt met knie

Schollen genezen, Legear sukkelt met knie

Na een dagje ziek zijn was Davy Schollen gisteren alweer hersteld en hij kon dus gewoon meetrainen. Jonathan Legear moest de training wel aan zich laten voorbij gaan. Hij sukkelt met de slijmbeurs van de knie. (Het Nieuwsblad) Lees verder »

 27-01-2011 

Chavarria op weg naar Eupen

Chavarria op weg naar Eupen

Na Bernardez lijkt ook Pablo Chavarria de competitie elders te gaan volmaken. Enkele kranten melden dat Anderlecht en Eupen bijna akkoord zijn over een verhuur van de spits. Volgens HLN wil Eupen ook Sare en Longueville huren. Lees verder »

"Anderlecht geïnteresseerd in Bangura"

Volgens de voorzitter van Apollon Limassol toont Anderlecht interesse in hun speler Mustapha 'Hadji' Bangura. Dat weet Het Laatste Nieuws. Bangura is een 21-jarige aanvallende middenvelder die al 12 keer uitkwam voor Sierra Leone. Lees verder »

Uitslagen jeugdinterlands met RSCA-spelers

Uitslagen jeugdinterlands met RSCA-spelers

De nationale U17 en U18 speelden deze week interlandvoetbal en bij beide teams deden Anderlecht-spelers mee. De U18 verloren hun oefeninterland tegen Frankrijk met 1-3. Medhi Tarfi (73') en Jordan Lukaku (45') kwamen in actie. Lees verder »

 26-01-2011 

Boussoufa, Polak en Legear hervatten

Boussoufa, Polak en Legear hervatten

Mbark Boussoufa, Jan Polak en Jonathan Legear hebben na een dagje verzorging vandaag opnieuw met de groep getraind. Davy Schollen was ziek en keerde terug naar huis. Deschacht volgde verder zijn individueel programma. Lees verder »

Bernardez wordt uitgeleend aan Lierse

Bernardez wordt uitgeleend aan Lierse

SK Lierse huurt Victor Bernardez voor de rest van het seizoen van Anderlecht. Dat heeft paars-wit vandaag laten weten. Als Bernardez aan de verwachtingen voldoet, kan Lierse hem na dit seizoen definitief overnemen van Anderlecht. Lees verder »

Juhasz leidt beste verdediging van het land

Juhasz leidt beste verdediging van het land

De voorbije vijf jaar kroonde de ploeg met het minste tegengoals zich steeds tot landskampioen. Momenteel heeft Anderlecht veruit de beste verdediging. Leider van het viertal is Roland Juhasz. "Stabiliteit is heel belangrijk." Lees verder »

Kabasele opgeroepen voor Congo

Kabasele opgeroepen voor Congo

De Congolese bondscoach Robert Nouzaret heeft Nathan Kabasele opgeroepen voor de oefeninterland tegen Gabon op 9 februari. Voor Kabasele is het zijn eerste a-selectie. Doelman Nicaise Kudimbana heeft geen uitnodiging ontvangen. Lees verder »


 25-01-2011 

Blijven Chavarria en Bernardez?

Blijven Chavarria en Bernardez?

Nog exact een week en de winterse transferperiode zit erop. Voor jongens zoals Pablo Chavarria en Victor Bernardez, die amper spelen, wordt tijd om te zien waar hun toekomst ligt. De kans dat ze vertrekken, lijkt echter klein. Lees verder »

Vier RSCA-spelers bij nationale U18

Vier RSCA-spelers bij nationale U18

De Rode Duivels onder 18 jaar spelen deze week twee keer vriendschappelijk tegen Frankrijk. Voor deze matchen zijn vier spelers van Anderlecht opgeroepen. Het gaat om Karim en Mehdi Tarfi, Jonathan Vervoort en Amaury Magnus. Lees verder »

Tweede selectie voor Lucas Biglia

Tweede selectie voor Lucas Biglia

De Argentijnse bondscoach Sergio Batista heeft Lucas Biglia opgeroepen voor de oefeninterland van 9 februari in Genève tegen Portugal. Ook vorige keer zat Biglia bij de selectie, maar toen kwam hij niet aan spelen toe. Lees verder »

"Anderlecht is België aan het ontgroeien"

Anderlecht raast net als vorig seizoen als een trein door de competitie. Enkel Racing Genk lijkt paars-wit nog te kunnen bijhouden. Wie stopt dit Anderlecht? Die vraag schotelde de krant De Standaard voor aan enkele coaches. Lees verder »

 23-01-2011 

Beloften verliezen tegen Standard (3-2)

Beloften verliezen tegen Standard (3-2)

Na acht overwinningen op rij hebben de beloften van Anderlecht nog eens verloren. Net als bij de vorige verliespartij was Standard het zwarte beest. 3-2 werd het in Luik, ondanks twee doelpunten van Jordan Garcia Calvete. Lees verder »

 22-01-2011 

 21-01-2011 

Selectie Anderlecht - Standard

Selectie Anderlecht - Standard

Zondag ontvangt Anderlecht Standard in zijn eerste match met inzet van 2011. Op Deschacht na kan Ariël Jacobs beroep doen op een volledig fitte kern. Hij selecteerde 23 spelers voor de clash, onder wie ook Dalibor Veselinovic. Lees verder »

Wasilewski kan twee of drie jaar verlengen

Wasilewski kan twee of drie jaar verlengen

Herman Van Holsbeeck gaat volgende week met Marcin Wasilewski praten over een nieuw contract. Het huidige loopt na dit seizoen af en nu Wasyl bewezen heeft weer op niveau te kunnen voetballen, wil Anderlecht hem graag houden. Lees verder »

Everton verhoogt interesse in Legear

Everton verhoogt interesse in Legear

De interesse van Everton in Jonathan Legear zou weer wat toegenomen zijn. De Morgen weet dat Legear een serieuze optie is om de naar Tottenham vertrokken Pienaar te vervangen. Ook Dinamo Moskou heeft zich intussen weer gemeld. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Piste Jovanovic gesloten"

Van Holsbeeck:

Wie stil hoopte dat Anderlecht zich deze maand zou versterken met Milan Jovanovic, mag deze hoop opbergen. "Jovanovic heeft via zijn zaakwaarnemer laten weten dat hij het nog niet opportuun vindt om naar Anderlecht te komen." Lees verder »

Gouden Schoen kijkcijfersucces voor VTM

Gouden Schoen kijkcijfersucces voor VTM

De uitzending van de Gouden Schoen van eergisteren was het best bekeken gala van de voorbije jaren. Gemiddeld zagen zo'n 880.033 mensen de show. Bij de overhandiging van de trofee aan Boussoufa keken 1.034.995 naar VTM. (HLN) Lees verder »

 20-01-2011 

Lukaku niet in Uefa-Elftal van het Jaar

Lukaku niet in Uefa-Elftal van het Jaar

Romelu Lukaku is er niet in geslaagd een plaats te bemachtigen in het Uefa-Elftal van het Jaar. Lukaku was één van de tien genomineerden voor een plaats in de spits, maar de stemmers kozen voor Lionel Messi en David Villa. Lees verder »

Binnenlandse Zaken eist sportieve topper

Binnenlandse Zaken eist sportieve topper

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft in een brief aan Anderlecht en Standard gevraagd om er zondag een sportieve topper van te maken. Zo niet dreigen er sancties. De ontvangst voor Van Damme belooft intussen warm te worden. Lees verder »

"Wel Contact maar geen akkoord met City"

In de marge van de Gouden Schoen werd er ook nog gesproken over de vermeende contacten tussen Romelu Lukaku en Manchester City. Zowel Herman Van Holsbeeck als Lukaku's makelaar Henrotay ontkennen dat er een akkoord is. Lees verder »

Gerets: "Met Mbark mooie dingen beleven"

Gerets:

Mbark Boussoufa kreeg zijn trofee gisteren uit handen van Eric Gerets, zijn bondscoach bij Marokko. "Mbark heeft iets wat niet veel voetballers hebben", aldus Gerets. "Hij heeft iets verrassends in zijn spel en is een teamspeler." Lees verder »

Standard-kamp: "Boussoufa terechte winnaar"

Standard-kamp:

De voorbije drie jaar ging de Gouden Schoen telkens naar een Standard-speler. Dit jaar heerste Anderlecht en daar kan men in Luik mee leven. "Boussoufa verdient de trofee," zo vinden Witsel en Defour. Conceiçao zag liever Lukaku. Lees verder »

Verschueren: "Wat een triomftocht"

Verschueren:

Ook oud-manager Michel Verschueren was aanwezig op de Gouden Schoen en uiteraard glunderde hij. "Ja, ik ben fier. Wat een triomftocht voor Anderlecht. Vijf paars-witte spelers in de top tien. Dat was al een tijdje geleden." Lees verder »

"Ik geloof dat Boussoufa zal blijven"

Naast blijdschap regeerde bij Herman Van Holsbeeck gisteren een gevoel van opluchting. "Vooraf vroeg ik mij af: hoe zal de verliezer reageren? Wat Boussoufa gedaan heeft door Romelu erbij te roepen, getuigt van veel klasse." Lees verder »

"Mbark en Romelu gunden elkaar de winst"

Ariêl Jacobs kon gisterenavond niet anders dan stralen. "Anderlecht is hier vandaag de winnaar", zo stelde hij terecht vast. "De geste die Mbark gedaan heeft door ook Romelu op het podium te roepen, vind ik ook grandioos." Lees verder »

Lukaku: "Blij met tweede plaats"

Lukaku:

Als een grote meneer ging Romelu Lukaku om met het mislopen van de Gouden Schoen. "Ik ben helemaal niet ontgoocheld", vertelde hij met zijn bekende glimlach. "Integendeel, ik ben heel gelukkig dat ik tweede ben op jonge leeftijd." Lees verder »

Boussoufa: "2010 was een speciaal jaar"

Boussoufa:

Mbark Boussoufa straalde van blijdschap toen hij zijn Gouden Schoen in ontvangst mocht nemen. "Ik ben opgelucht, maar tegelijkertijd ook heel erg fier", zo sprak hij achteraf. "Ik schat deze Schoen hoger in dan die uit 2006." Lees verder »

Mbark Boussoufa wint tweede Gouden Schoen

Mbark Boussoufa wint tweede Gouden Schoen

Mbark Boussoufa heeft voor de tweede keer in zijn carrière de Gouden Schoen gekregen. De spelmaker van Anderlecht haalde het ruim voor Romelu Lukaku en Jelle Vossen. Ook Biglia, Proto en Van Damme haalden de top tien. Lees verder »

 19-01-2011 

Heeft Lukaku een akkoord met Man. City?

Heeft Lukaku een akkoord met Man. City?

Volgens het Franstalige tijdschrift Sport/Footmagazine zijn Romelu Lukaku en Manchester City het eens over een transfer in juni. La Libre Belgique beweert dan weer dat dit bericht voorbarig en er nog geen akkoord is. Lees verder »

Lukaku: "Gouden Schoen in twee delen"

Lukaku:

Romelu Lukaku leeft nuchter toe naar het gala van vanavond. Voor hem is zijn ploegmaat Mbark Boussoufa de favoriet. "Hij is degene die de ploeg kan laten draaien." Wat natuurlijk niet wegneemt dat hij zelf ook graag zou winnen. Lees verder »

Kabananga: "Gekozen op advies van Proto"

Kabananga:

Gisteren werd Junior Kabananga voorgesteld bij zijn nieuwe club Germinal Beerschot, dat hem tot juni huurt. "GBA leek mij de meest aantrekkelijke optie", zo vertelde hij aan de pers. "Silvio Proto gaf me een duwtje in de rug." Lees verder »

Kanu heeft groepstraining hervat

Kanu heeft groepstraining hervat

De Braziliaan Kanu, die zich vorige week in La Manga blesseerde aan de enkel, heeft gisteren de groepstraining hervat. 's Morgens beperkte hij zich nog tot een deel van de training, maar na de middag deed hij alles mee. Lees verder »

Amerikaan Kitchen niet naar Anderlecht

Amerikaan Kitchen niet naar Anderlecht

De Amerikaan Perry Kitchen heeft beslist niet te komen testen bij Anderlecht. Volgens Het Laatste Nieuws gaat hij niet in op de uitnodiging van paars-wit omdat hij geen garanties kan krijgen voor zijn toekomst. Lees verder »

Verjaardag webteamlid

Verjaardag webteamlid

Vandaag is het Michael's verjaardag. Hij zet zich al jaren in voor de Duitse versie van deze site. Wij wensen hem te bedanken voor dit belangrijke werk. Bij deze wensen we hem ook een gelukkige verjaardag! Lees verder »


 18-01-2011 

Renders: "Stage is beloning voor jongeren"

Renders:

Met Kabasele, De Greef, Garcia Calvete en Kabananga waren vier jongeren mee op winterstage. Daniël Renders evalueert in Het Nieuwsblad hun leerproces. "Ze moeten wel begrijpen dat ze niet in de A-kern zitten als ze terugkomen." Lees verder »

Manager Legear praatte met Everton

Manager Legear praatte met Everton

Het Engelse Everton is serieus geïnteresseerd in Jonathan Legear. Het Nieuwsblad weet dat coach David Moyes hem al een keer of vijf kwam scouten en dat de manager van Legear vorige week met het bestuur van de Engelse club sprak. Lees verder »

 17-01-2011 

Mukendi en Renan debuteerden bij Union

Mukendi en Renan debuteerden bij Union

Olivier Mukendi en Renan Boufleur maakten dit weekend hun debuut bij hun nieuwe club Union, dat hen tot juni huurt van Anderlecht. In de met 3-1 gewonnen partij tegen FC Luik speelde Renan 90 minuten en Mukendi 65. Lees verder »

"Misschien beter als ik Schoen niet win"

Overmorgen wordt in Oostende de Gouden Schoen uitgereikt. Romelu Lukaku is een van de topkandidaten, maar laat zich niet zenuwachtig maken. "Ik voel geen druk. Het belangrijkste is dat Anderlecht de winnaar wordt." Lees verder »

Jacobs tevreden over winterstage

Jacobs tevreden over winterstage

Sinds zaterdag is Anderlecht terug van de winterstage in La Manga. Paars-wit kon er werken in perfecte omstandigheden en de spelers werkte op een hoog niveau. Ariel Jacobs spreekt dan ook van een geslaagde stage. Lees verder »

Biglia: "Ik wil na het seizoen vertrekken"

Biglia:

Als het van Lucas Biglia afhangt, verlaat hij Anderlecht deze maand niet. Nog niet, binnen zes maanden wil hij wel weg. "Ik wil eerst dit seizoen afwerken, kampioen worden en dan in de zomer vertrekken naar een andere competitie." Lees verder »

 15-01-2011 

Beerschot toont interesse in Nemanja Rnic

Beerschot toont interesse in Nemanja Rnic

Nadat Germinal Beerschot al een akkoord bereikt heeft met Anderlecht over de verhuur van Kabananga, wil het nu ook Nemanja Rnic huren van de landskampioen. Volgens Het Laatste Nieuws is Anderlecht bereid om mee te werken. Lees verder »

Anderlecht wint zuinig tegen Murcia

Anderlecht wint zuinig tegen Murcia

Anderlecht heeft zijn tweede oefenwedstrijd op winterstage gewonnen. Tegen Real Murcia werd het 1-0 na een doelpunt van Marcin Wasilewski. Nieuwkomers Veselinovic en Seck maakten net als tegen PSV een goede indruk. Lees verder »

 14-01-2011 

Kabananga op weg naar Germinal Beerschot

Kabananga op weg naar Germinal Beerschot

Het Laatste Nieuws en Gazet van Antwerpen weten dat Junior Kabananga het seizoen zal afmaken bij Germinal Beerschot. Manager Van Holsbeeck bereikte gisteren een mondeling akkoord met de Antwerpse club. Een aankoopoptie is er niet. Lees verder »

Zoontjes Proto ontslagen uit ziekenhuis

Zoontjes Proto ontslagen uit ziekenhuis

Goed nieuws voor Silvio Proto: zijn twee zoontjes hebben het ziekenhuis mogen verlaten. Dat weet Het Nieuwsblad. Kenzo (3,5 jaar) en Téo (6 maanden) kampten met felle uitdroging en diarree, maar zijn nu aan de beterhand. Lees verder »

 13-01-2011 

Lecjaks: "Ik heb geleerd uit mijn fouten"

Lecjaks:

Jan Lecjaks werd naar Anderlecht gehaald met het oog op de toekomst. Door de blessure van Deschacht kreeg hij een basisplaats. Na een aarzelend begin, heeft hij nu zijn draai gevonden. "Ik ben blij dat ik mijn kans gekregen heb." Lees verder »

Polak: "Grote stap vooruit kan nog steeds"

Polak:

Jan Polak slaagde er na zijn zware knieblessure nog niet in zijn oude vorm op te pikken. Wat hij laat zien tijdens de stage, doet echter het beste verhopen voor de terugronde. "Nu kan ik eindelijk weer diep gaan", zo vertelt hij. Lees verder »

Suarez is drie kilo kwijt door ziekte

Suarez is drie kilo kwijt door ziekte

Matias Suarez heeft gisteren voor het eerst meegetraind in La Manga. Door ziekte keerde hij later terug uit Argentinië en hij heeft ook drie kilogram verloren door dehydratatie en diarree. Hij trainde gisteren nog individueel. Lees verder »

Marca zet Lukaku bij grootste talenten 2011

Marca zet Lukaku bij grootste talenten 2011

De toonaangevende Spaanse sportkrant Marca verwacht dat Romelu Lukaku één van de elf talenten is die 2011 zullen kenmerken. "Van deze elf voetballers mag verwacht worden de protagonisten te worden van 2011", zo omschrijft men hen. Lees verder »

 12-01-2011 

Play-offs starten twee weken later

Play-offs starten twee weken later

Door de vele afgelastingen in de maand december, zullen de play-offs twee weken later starten dan voorzien. Dat maakte de kalendercommissie vandaag bekend. Pas in het weekend van 2 april begint de top zes nu aan zijn eindfase. Lees verder »

Kljestan: "Tevreden over mijn vooruitgang"

Kljestan:

Van de transfers die Anderlecht afgelopen zomer deed, kon enkel Sacha Kljestan zich echt doorzetten. De Amerikaan kijkt tevreden terug op zijn eerste half jaar in Europa. "Ik ben tevreden over de progressie die ik hier al maakte." Lees verder »

Nieuwkomer Seck zingt Shakira

Nieuwkomer Seck zingt Shakira

Er is in La Manga ook tijd voor ontspanning. Voor nieuwkomers is het de gewoonte dat ze zich laten 'dopen' door een liedje te zingen voor de hele groep. Abdoulaye Seck zong maandag Waka Waka van Shakira. Lees verder »

Trainingsnieuws vanuit La Manga

Trainingsnieuws vanuit La Manga

Coach Ariël Jacobs is in La Manga geveld door griep. Hij begon gisteren nog wel aan de training, maar moest deze al snel verlaten. Hasi en Renders namen het van hem over. Intussen is ook Matias Suarez gearriveerd uit Argentinië. Lees verder »

'Badpak' moet blessures voorkomen

'Badpak' moet blessures voorkomen

Tijdens de stage in La Manga worden de Anderlecht-spelers aan allerlei tests onderworpen. Zo wordt orthopedisch kabinet Vigo ingeschakeld om aan letselpreventie te doen. Een speciaal soort 'badpak' wordt hiervoor ingeschakeld. Lees verder »

Veselinovic: "Ik ben gekomen om te spelen"

Veselinovic:

Dalibor Veselinovic is één van de twee spelers die Anderlecht deze winter haalde. De Serviër heeft er alvast veel zin in. "Tot nu toe verloopt alles naar wens. Ik voel me steeds beter in de groep en ook fysiek gaat alles goed." Lees verder »

Club Brugge gestraft voor sneeuwballen

Club Brugge gestraft voor sneeuwballen

Het sportcomité van de KBVB heeft Club Brugge veroordeeld tot een boete van 1000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk, voor het sneeuwbal-incident in de topper tegen Anderlecht. Jonathan Legear kreeg geen straf. Lees verder »

 11-01-2011 

Proto zit met gedachten bij zieke zoontjes

Proto zit met gedachten bij zieke zoontjes

Samen met zijn ploegmaats bereidt Silvio Proto in La Manga de terugronde voor. De doelman zit met zijn gedachten echter in België. "Mijn twee zoontjes liggen in het ziekenhuis met een virus. Ze kampen met uitdroging en diarree." Lees verder »

Kanu blesseert zich in La Manga

Kanu blesseert zich in La Manga

Na enkele weken individueel trainen, hebben Ziguy Badibanga en Cheikhou Kouyate gisteren de groepstraining hervat. Minder goed nieuws kwam er van Kanu. De Braziliaan blesseerde zich aan de enkel. Lees verder »

 10-01-2011 

"Boussoufa verdient Gouden Schoen meest"

Volgende woensdag wordt in Oostende de Gouden Schoen uitgereikt. Met Romelu Lukaku en Mbark Boussoufa heeft Anderlecht de twee topfavorieten in huis. Bart Raes en Wim De Coninck van Belgacom TV wegen beide tegen elkaar af. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Iedereen houden kan niet"

Van Holsbeeck:

Een mogelijk vertrek van Lucas Biglia valt bij veel fans niet in goede aarde. Toch zal manager Herman Van Holsbeeck opnieuw gaan onderhandelen als er zich een nieuwe kandidaat meldt. Hij heeft immers geen andere keuze. Lees verder »

Wie slaapt bij wie op stage?

Wie slaapt bij wie op stage?

Tijdens de stage in La Manga verblijven de spelers in enkele appartementsblokken. In deze blokken delen de spelers per twee een kamer, al slapen sommige ook alleen. Wie slaapt met wie? Een overzicht. Lees verder »

Trainingsnieuws uit La Manga

Trainingsnieuws uit La Manga

Gisteren stond in La Manga de eerste training op het programma. 's Morgens werd er gestart met een fysiek programma en Het Nieuwsblad zag dat Romelu Lukaku de groep als eerste moest lossen. Na de middag werd met de bal getraind. Lees verder »

Anderlecht oefent ook tegen Murcia

Anderlecht oefent ook tegen Murcia

Anderlecht zal tijdens zijn stage in Spanje nu vrijdag een oefenwedstrijd spelen tegen Real Murcia, de leider uit de Segunda Division B. Donderdag oefent paars-wit ook al tegen PSV Eindhoven. Lees verder »

KV Mechelen en Beerschot willen Kabananga

KV Mechelen en Beerschot willen Kabananga

KV Mechelen en Germinal Beerschot hebben zich bij Anderlecht gemeld om Junior Kabananga te huren tot het einde van het seizoen. Volgens Het Laatste Nieuws zou er nog deze week duidelijkheid komen wie aan het langste eind trekt. Lees verder »

Liverpool biedt 24 miljoen euro voor Lukaku

Liverpool biedt 24 miljoen euro voor Lukaku

Volgens Engelse media heeft Liverpool een bod van 24 miljoen euro gedaan op Romelu Lukaku. Damien Comolli, transfer-verantwoordelijke van The Reds, zou hiervoor contact hebben gehad met Anderlecht. Paars-wit bevestigt noch ontkent Lees verder »

 08-01-2011 

Anderlecht met 33 spelers naar La Manga

Anderlecht met 33 spelers naar La Manga

Anderlecht vertrekt vandaag met 33 spelers op winterstage naar La Manga. Naast nieuwkomers Seck en Veselinovic zijn ook jongeren Kabasele, Garcia-Calvete, Kabananga en De Greef van de partij. Ook Bakary Sare is weer van de partij. Lees verder »

Barrios keert terug naar Argentinië

Barrios keert terug naar Argentinië

Pier Barrios zal niet worden uitgeleend aan Brussels, maar wel terug in Argentinië gaan voetballen. Het Laatste Nieuws weet dat hij sinds woensdag terug mee traint met zijn ex-club Belgrano en er het nieuwe seizoen voorbereidt. Lees verder »

Biglia niet naar Galatasaray

Biglia niet naar Galatasaray

Galatasaray wordt niet de nieuwe werkgever van Lucas Biglia. Volgens De Morgen raakte Anderlecht het gisteren met de Turken wel eens over een transfersom van 4,5 miljoen euro, maar vormden de betalingsmodaliteiten een probleem. Lees verder »

 07-01-2011 

Seck: "Ik wil alles op techniek oplossen"

Seck:

Abdoulaye Seck, de nieuwste aanwinst van Anderlecht, landde gisteren in België. Het Laatste Nieuws kon hem meteen strikken voor een interview en daarin toont Seck zijn vertrouwen. "Binnen de maand heb ik een contract afgedwongen." Lees verder »

Anderlecht informeerde naar Hyland

Anderlecht informeerde naar Hyland

Als vervanger voor Lucas Biglia denkt Anderlecht onder meer aan Khaleem Hyland van Zulte Waregem. In Het Nieuwsblad bevestigt Essevee-manager Vincent Mannaert de interesse. "Zowel Anderlecht als Standard informeerden voor Hyland." Lees verder »

Galatasaray drukt door voor Biglia

Galatasaray drukt door voor Biglia

Het is Galatasaray menens met zijn interesse voor Lucas Biglia. Volgens De Morgen onderhandelt de Turkse club momenteel met zowel Anderlecht als Biglia zelf over een transfer. Een deal zou niet veraf zijn. Lees verder »

Barrios kan ook terugkeren naar Belgrano

Barrios kan ook terugkeren naar Belgrano

Anderlecht is van plan Pier Barrios de tweede seizoenshelft bij FC Brussels te stallen, maar het is nog niet zeker of het zo ver komt. Tijdens zijn vakantie sprak de Argentijn immers met zijn ex-club Belgrano over een terugkeer. Lees verder »

Anderlecht sprak met Virton-spits Meunier

Anderlecht sprak met Virton-spits Meunier

Anderlecht heeft met Thomas Meunier, seizoensrevelatie in derde klasse, gesproken over een transfer. Paars-wit is echter niet de enige geïnteresseerde club. Ook Club Brugge sprak met de spits en STVV deed zelfs al een bod. Lees verder »

Lukaku gezicht van nieuw Panini-album

Lukaku gezicht van nieuw Panini-album

Voor het eerst in zijn bestaan krijgt het Panini-album over onze competitie een 'peter' en deze rol wordt ingevuld door Romelu Lukaku. "Zelf was ik vroeger een fervent verzamelaar", zo vertelde hij gisteren op de persvoorstelling. Lees verder »

 06-01-2011 

Tubeke wil Kudimbana huren

Tubeke wil Kudimbana huren

Tweedeklasser Tubeke toont interesse in Nicaise Kudimbana. De Waals-Brabanders willen de 23-jarige doelman graag huren tot het einde van het seizoen. Bij Anderlecht is de Congolees momenteel vierde keeper. (Het Nieuwsblad) Lees verder »

Real Madrid haalt in januari geen spits

Real Madrid haalt in januari geen spits

Vanuit Madrid hoeft Anderlecht deze maand alvast niets te vriezen. Het bestuur van Real heeft immers beslist deze transferperiode geen extra spits aan te trekken. Het zal dus ook niet aandringen voor Romelu Lukaku. Lees verder »

 05-01-2011 

Lukaku volgt taallessen Engels en Spaans

Lukaku volgt taallessen Engels en Spaans

Romelu Lukaku laat niets aan het toeval over om te slagen in het buitenland. De spits beseft het belang van communicatie en volgt daarom taallessen Engels en Spaans bij vertaalbureau Elan Languages uit Heusden-Zolder. Lees verder »

 04-01-2011 

Fadiga: "Anderlecht beste keuze voor Seck"

Fadiga:

De man achter de transfer van Abdoulaye Seck is oud-voetballer Khalilou Fadiga. Volgens hem toonden meerdere Europese clubs interesse, maar was Anderlecht de beste keuze. "Ik gaf Seck de raad voor Anderlecht te kiezen", zegt hij. Lees verder »

 03-01-2011 
 02-01-2011 

ADO: "Wij gaan niet betalen voor Bulykin"

ADO:

De kans dat Dmitri Bulykin Anderlecht definitief ruilt voor ADO Den Haag is klein. De Nederlanders voeren een streng financieel beleid en willen hier niet van afwijken. "En ook voor Bulykin maken we geen uitzondering." Lees verder »

Argentijnse club denkt aan Chavarria

Argentijnse club denkt aan Chavarria

De Argentijnse eersteklasser Godoy Cruz is op zoek naar offensieve versterking en volgt daarbij een aantal pistes. Eén van de namen die circuleert is die van Pablo Chavarria van Anderlecht. Dat bericht de Argentijnse pers. Lees verder »

 01-01-2011 

Europese topclubs in rij voor Kabasele

Europese topclubs in rij voor Kabasele

De 16-jarige Nathan Kabasele lijkt goed op weg om in de voetsporen van Romelu Lukaku te treden. Hoewel hij dit seizoen nog maar amper speelgelegenheid kreeg, wordt de jonge spits gevolgd vanuit alle hoeken van Europa. Lees verder »