Archieven

 31-01-2007 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Frutos heeft nog steeds last van zijn kuitblessure en trainde in de voormiddag binnen maar de blessure evalueert gunstig. In de namiddag stond er samen met de herstellende Tioté een revalidatietraining op het programma. Lees verder »

"Vanden Borre naar Juventus"

Dat is wat verschillende Italiaanse kranten vandaag melden. De speler zou al zelfs in Italië zijn om het contract af te ronden. Juventus zou bereid zijn om 5 miljoen euro neer te tellen voor het paars-witte talent. Lees verder »

Selectie België - Tsjechië

Selectie België - Tsjechië

België heeft een oefeninterland op het programma staan. Op 7 februari spelen de Duivels tegen Tsjechië in het Koning Boudewijnstadion. Van Anderlecht zijn Anthony Vanden Borre, Mark De Man, Mbo Mpenza en Jelle Van Damme opgeroepen Lees verder »

Transferactiviteit van Anderlecht afgelopen

Transferactiviteit van Anderlecht afgelopen

De transferactiviteit van Anderlecht zit erop voor deze winterperiode. Paars-wit versterkte zich met de komst van Wasilewski, Von Schlebrügge en Baseggio. Max Von Schlebrügge en Walter Baseggio moeten hun debuut bij RSCA nog maken Lees verder »

Sven Kums naar Lierse

Sven Kums naar Lierse

Anderlecht leent de jonge centrale verdediger Sven Kums tot het einde van het seizoen uit aan SK Lierse. De 18-jarige Kums is een jeugdproduct uit de beloftenkern. Lees verder »

Charleroi had ook interesse in Proto

Charleroi had ook interesse in Proto

Niet enkel had Charleroi belangstelling voor Leiva, ook informeerde het naar de mogelijkheid om Proto te huren maar dat werd resoluut geweigerd door Anderlecht. De keeper komt pas terug uit een lange blessure. Lees verder »

 30-01-2007 

Twee nieuwkomers op training vandaag

Twee nieuwkomers op training vandaag

Anderlecht mocht in de voormiddag twee nieuwe gezichten verwelkomen op training. Max Von Schlebrügge en Walter Baseggio trainden voor de eerste keer mee met de groep. Frutos trainde niet vandaag, hij hield het bij wat lopen. Lees verder »

Baseggio is blij om terug te zijn

Baseggio is blij om terug te zijn

Na een jaar Italië is hij dan toch terug gekeerd, Walter Baseggio. “Het is een speciaal gevoel en mijn terugkeer naar het Astridpark was dan ook zeer belangrijk voor mij. Het verleden wil ik laten rusten”, aldus Baseggio. Lees verder »

Baseggio terug naar Anderlecht

Baseggio terug naar Anderlecht

Zopas werd op een persconferentie bekend gemaakt dat Walter Baseggio terugkeert naar Anderlecht. Hij zal spelen met het nummer 28. Baseggio werd uitgeleend aan het Italiaanse Treviso maar belandde daar op de bank. Lees verder »

Leiva vertrekt naar Charleroi

Leiva vertrekt naar Charleroi

Anderlecht en Charleroi hebben een overeenkomst bereikt betreffende Leiva. De Argentijn vertrekt voor 6 maand naar de Waalse club. Mogi Bayat en van Holsbeeck hebben deze ochtend alles officieel vastgelegd. Lees verder »

Bart Goor maand buiten strijd

Bart Goor maand buiten strijd

Tijdens de wedstrijd tegen Germinal Beerschot liep Goor een blessure aan de enkel op. Eerst werd geschreven dat hij maar een week out zal zijn, dat is nu 3 tot 4 weken geworden. Lees verder »

 29-01-2007 

Vertrekt Hassan terug naar Egypte?

Vertrekt Hassan terug naar Egypte?

In de Egyptische pers staat te lezen dat Ahmed Hassan op het eind van het seizoen Anderlecht verlaat. Hij zou zelf met het nieuws naar buiten gekomen zijn. Een mogelijke club heeft hij echter niet vermeld. Lees verder »

Van Damme: "Leuk spelen hier"

Van Damme:

Jelle Van Damme kreeg gisteren nog begroetingen van ex-collega's op het Kiel. "Het was leuk om opnieuw naar hier te komen", vertelde Jelle. "Ik voelde me thuis. Leuk, zeker als je dan met de drie punten naar huis gaat." Lees verder »

Frutos onderging weer echo

Frutos onderging weer echo

Op de zaterdagtraining kreeg Frutos weer last van zijn kuit en moest het terrein verlaten. Vandaag onderging hij een echografie, al was volgens Vercauteren op de vorige niets te zien en zit de speler in een vicieuze cirkel. Lees verder »

Komt Baseggio terug naar het Astridpark?

Komt Baseggio terug naar het Astridpark?

Het Laatste Nieuws schrijft dat RSCA de transfer van Leiva naar Charleroi vandaag zou willen afronden. Paars-wit zou binnen de 3 dagen ook nog een vervanger voor Leiva willen en die vervanger is niemand minder dan Walter Baseggio. Lees verder »


 28-01-2007 

Studio 1 had gesprek met Vanderhaeghe

Studio 1 had gesprek met Vanderhaeghe

Morgen wordt er in Studio 1 op één een interview utigezonden met Yves Vanderhaeghe waarin hij het heeft over zijn vetrek bij Anderlecht. Daarin beweert hij onder andere dat er buiten de sportieve reden nog een andere reden was. Lees verder »

Zitka held van de avond voor Anderlecht

Zitka held van de avond voor Anderlecht

Redder in nood Daniël Zitka was na de match de grote held. Hij had immers zoals wel al vaker dit seizoen een groot aandeel in de zege van paars-wit. Hij stopte niet enkel de penalty van Cruz maar pakte ook uit met reuzesaves. Lees verder »

Deschacht: "Winnaar van de speeldag"

Deschacht:

Olivier Deschacht speelde een sterke match tegen Germinal Beerschot maar beging volgens scheidsrechter De Bleeckere wel een strafschopfout. "Dat was om te lachen", vond Deschacht die het er niet mee eens was en nog geel kreeg. Lees verder »

Anderlecht wint van GBA: 1-3

Anderlecht wint van GBA: 1-3

Het was nipt maar RSCA heeft dan toch kunnen winnen van GBA en blijft zo op 1 punt van leider Genk. Het was dankzij de 2 goals van Tchité en een ijzersterke Zitka die een penalty uit het doel wist te houden dat Anderlecht won. Lees verder »

Voorbeschouwing: GBA - Anderlecht

Voorbeschouwing: GBA - Anderlecht

Vorig jaar ging Anderlecht tegen GBA nog de boot in met 2-0. Frutos, die last had van een blessure aan de kuit, trainde mee met de rest zodat hij zeker bij de 11 op het veld zal zijn. Ook Wasilewski zal er bij zijn. Lees verder »

 27-01-2007 

Vercauteren maakt selectie bekend

Vercauteren maakt selectie bekend

Trainer Vercauteren heeft de 20 namen bekend gemaakt die tot de selectie behoren voor de match tegen Germinal Beerschot morgen om 18u. De Pool Wasilewski maakt normaal gezien zijn debuut. Lees verder »

Leiva kan mogelijk naar Charleroi

Leiva kan mogelijk naar Charleroi

Het ziet er naar uit dat Christian Leiva, die na een sneekbede toestemming kreeg om te vertrekken, naar een Belgische club kan. Charleroi zou volgens sommige bronnen een oogje op hem hebben. Lees verder »

Reserven winnen hun wedstrijd

Reserven winnen hun wedstrijd

De reserven gingen gisterenavond winnen van GBA met 3-1. De doelpuntenmakers waren Sven Kums, Roland Lamah en Lifondja. Door deze overwinning blijven ze 1e in het klassement. Lees verder »

 26-01-2007 

Frutos geraakt speelklaar

Frutos geraakt speelklaar

Nicolas Frutos trainde gisteren niet maar raakt wel speelklaar voor de partij van zondagavond tegen Germinal Beerschot. Allicht vormt hij samen met Tchité de voorlinie. Op het middenveld wordt het Hassan of Legear. Lees verder »

Leiva mag nu toch vertrekken

Leiva mag nu toch vertrekken

De smeekbedes van Christian Leiva hebben uiteindelijk toch resultaat opgeleverd. De Argentijn die diep ongelukkig is wegens amper speelkansen mag de club nu toch verlaten deze winterstop. Hij hoopt op een andere club in België. Lees verder »

Duchâtelet geeft ref Wouters gelijk

Duchâtelet geeft ref Wouters gelijk

Vorige week was er heel wat ophef rond het doelpunt van Ahmed Hassan, die leek de bal bij zijn controle met de arm te raken. Na de match uitte onder andere stvv-doelman Deelkens zware kritiek op scheidsrechter Luc Wouters. Lees verder »

Leiva vraagt om vertrek

Leiva vraagt om vertrek

Het zit diep bij Leiva. De Argentijn smeekt bij het bestuur om hem te laten vertrekken. Vooral omdat tegen STVV niet hij maar de jonge Lamah het veld op mocht. Ondanks dat hij best niet met de pers praat doet hij het toch. Lees verder »


 25-01-2007 

De Man: "Harder werken en scherper trainen"

De Man:

Paars-wit heeft tijdens de winterstop versterking voor de verdediging gezocht én gevonden. Het haalde Wasilewski en Von Schlébrügge naar het Astridpark. Onnodig te zeggen dat dit voor extra concurrentie zal zorgen achteraan. Lees verder »

 24-01-2007 

Blijft Vercauteren nog een tijdje trainer?

Blijft Vercauteren nog een tijdje trainer?

Binnenkort zal Anderlecht trainer Franky Vercauteren evalueren en beslissen of zijn contract als coach van RSCA al dan niet verlengd wordt. Het is echter een vaak gehoord scenario dat Vercauteren mogelijk een stap opzij zet. Lees verder »

Wanneer een boete betalen bij Anderlecht

Wanneer een boete betalen bij Anderlecht

Onlangs kwam Tchité nog in het nieuws door een positieve alcoholcontrole. Hiervoor kreeg hij door Anderlecht een boete opgelegd. Het Laatste Nieuws zocht uit wanneer je moet betalen bij een inbreuk op het reglement bij Anderlecht. Lees verder »

Frutos: "Vervanging uit voorzorg"

Frutos:

Nicolas Frutos werd gisteren tijdens de wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach naar de kant gehaald nadat hij een trap op de kuit had gekregen. "Dat was uit voorzorg, de wedstrijd tegen Beerschot haal ik zeker", verzekerde hij. Lees verder »

Germinal Beerschot - RSCA uitverkocht

Germinal Beerschot - RSCA uitverkocht

Germinal Beerschot laat weten dat voor de wedstrijd van zondag geen tickets meer te verkrijgen zijn. Anderlecht mag zich op het Kiel dus aan een vol huis verwachten. Scheidsrechter van dienst is Johan Verbist. Lees verder »

 23-01-2007 

Anderlecht verliest van Borussia (3-1)

Anderlecht verliest van Borussia (3-1)

Anderlecht heeft vanavond de vriendschappelijke wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach niet kunnen winnen. Het verloor van Wesley Sonck en co met 3-1. Bart Goor scoorde rond het half uur de enige goal voor paars-wit. Lees verder »

De Man genomineerd voor Gouden Stud

De Man genomineerd voor Gouden Stud

Mark De Man is één van de genomineerden voor de Gouden Stud 2006, een organisatie van het weekblad Humo. Zijn vriendin heeft hem kunnen overhalen om mee te doen aan de verkiezing voor de meest sexy voetballer. Lees verder »

Hassan: "Dit niveau aanhouden"

Hassan:

Ahmed Hassan speelde een goede wedstrijd tegen STVV vorige zaterdag. De Egyptenaar lijkt stilaan op dreef te komen. "Ik speelde ooit al een sterkere eerste helft, maar ben best wel tevreden dat ik zo mijn stempel kon drukken." Lees verder »

Nieuwe look voor RSCA TV

Nieuwe look voor RSCA TV

RSCA TV, de eigen zender van RSC Anderlecht die u via de catalogus "Video On Demand" in de categorie sport kan bekijken op Belgacom TV is in een nieuw kleedje gestopt. Gisterenavond werd de 18de aflevering van RSCA TV uitgezonden. Lees verder »

Serhat Akin: "Ik neem een risico"

Serhat Akin:

Anderlecht verhuurde zopas Serhat Akin aan de Duitse tweedeklasser FC Keulen. De Turk weet dat hij hiermee een risico neemt maar zag geen andere oplossing. Het klikte niet met coach Vercauteren laat hij nu weten. Lees verder »

Tchité te laat op persconferentie

Tchité te laat op persconferentie

Nadat Mémé Tchité vorige week nog in het nieuws kwam door een alcoholcontrole was de spits gisteren ruim een uur te laat op de persconferentie. Men vond Tchité uiteindelijk al slapend in een hoek van de kleedkamers. Lees verder »


 22-01-2007 

Serkan Akin terug naar Turkije

Serkan Akin terug naar Turkije

Niet alleen Serhat Akin verlaat Anderlecht, ook zijn broer Serkan zoekt andere oorden op. De linksbuiten speelde anderhalf jaar bij de reserven van Anderlecht, maar trekt nu naar het Turkse Vestel Manisaspor. Lees verder »

Von Schlebrügge naar Anderlecht

Von Schlebrügge naar Anderlecht

De kogel is door de kerk: zowel Max Von Schlebrügge als het Zweedse Hammarby kwamen tot een akkoord met Anderlecht over een overgang van de 29-jarige Zweed. De verdediger zakt morgen al naar Brussel af. Lees verder »

Woensdag signeersessie in fanshop

Woensdag signeersessie in fanshop

Gouden Schoen Mbark Boussoufa zal woensdag samen met Daniel Zitka (beste doelman), Lucas Biglia (beste jongere) en Mémé Tchite (mooiste doelpunt) handtekeningen uitdelen in de fanshop van 14u tot 16u. Lees verder »

Transfer Serhat naar Keulen afgerond

Transfer Serhat naar Keulen afgerond

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar Serhat Akin zal het seizoen uitdoen bij het Duitse FC Keulen. Anderlecht was al rond en nu heeft de speler zelf ook een akkoord bereikt met de club om er tot juni te voetballen. Lees verder »

 21-01-2007 

Ahmed Hassan: "Geen handspel"

Ahmed Hassan:

Er was gisteren veel commotie rond het doelpunt van Ahmed Hassan. Hij zou volgens sommigen zijn arm gebruikt hebben om de bal te controleren maar zelf spreekt hij dit tegen: "Ik heb de bal geraakt op mijn borst, niet op mijn arm." Lees verder »

Boussoufa: "Week vol hoogtepunten"

Boussoufa:

Mbark Boussoufa won woensdag nog de Gouden Schoen maar voor de middenvelder is het terug bittere ernst. "Het winnen van de Gouden Schoen heeft me vertrouwen gegeven waardoor ik nu bevrijder kan spelen", zei Boussoufa. Lees verder »

Frank Vercauteren: "Verdiende zege"

Frank Vercauteren:

Vercauteren was al bij al tevreden over de gebrachte prestaties tegen Sint-Truiden: "In de eerste helft speelden we goed. Enkel in de laatste meters ontbrak de finesse. Na de rust was het minder." Lees verder »

 20-01-2007 

2-0 zege voor paars-wit

2-0 zege voor paars-wit

Anderlecht heeft de terugronde goed in gezet. Het ging op eigen veld winnen van Sint-Truiden en het komt zo tot op 1 punt van leider Genk. Doelpuntenmakers van dienst waren Hassan en Tchité op aangeven van Mbark Boussoufa. Lees verder »

Hammarby twijfelt toch nog

Hammarby twijfelt toch nog

In tegenstelling tot wat we in de Zweedse pers konden lezen, staat er vandaag in de Vlaamse pers dat Hammarby toch nog zou twijfelen over het bod op Von Schleebrügge. Van Holsbeeck gaat in ieder geval door met onderhandelen. Lees verder »

Schot in transfer Akin

Schot in transfer Akin

Er is eindelijk wat vooruitgang geboekt betreffende de transfer van Akin naar het Duitse Keulen. Hij zou aan de club voor een half jaar uitgeleend worden, en daarboven op komt er een aankoopoptie. Lees verder »


 19-01-2007 

Selectie Anderlecht

Selectie Anderlecht

De competitie is weer van start gegaan, ook voor Anderlecht dat morgen het tegen STVV opneemt Vanden Borre trainde mee en zit in de selectie, Pareja echter is niet voldoende genezen en mag vanuit de tribunes meekijken. Lees verder »

Aanvaardde Hammarby Anderlecht's bod ?

Aanvaardde Hammarby Anderlecht's bod ?

Volgens de Zweedse pers heeft Hammarby vandaag het ultieme bod van Anderlecht op Max Von Schleebrügge aanvaard. Met de transfer zou een bedrag van 900 000 euro gemoeid zijn. Met de speler zelf had Anderlecht al eerder een akkoord. Lees verder »

Jeugdspeler op huurbasis naar RKC

Jeugdspeler op huurbasis naar RKC

Hervé Kage is het volgende talent dat het seizoen zal uitdoen bij een andere club. De Belgische jeugdinternational van 17 jaar wordt voor een half jaar verhuurd aan het Nederlandse RKC Waalwijk. Lees verder »

Verjaardag webteamlid

Verjaardag webteamlid

Vandaag verjaart Michael (RSCASkater), de admin van de Duitse sectie. Dankzij zijn onophoudelijke inzet, is dit de enige Anderlecht-site ter wereld met een Duitstalige sectie. Tevens is hij ook recordhouder qua aantal posts. Lees verder »

 18-01-2007 

Keulen wil Akin huren

Keulen wil Akin huren

Keulen geeft de piste Akin nog altijd niet op. Volgens de Duitse pers stond er vandaag een meeting met het bestuur van Anderlecht op de planning. Keulen zou de Turk graag op leenbasis naar de club halen. Lees verder »

 17-01-2007 

Von Schlebrügge: vraagprijs nog te hoog

Von Schlebrügge: vraagprijs nog te hoog

Manager Van Holsbeeck vertoeft momenteel in Zweden waar hij de transfer van Max Von Schlebrügge probeert af te ronden. Er ligt een contract van 3.5 jaar klaar voor de verdediger, maar zijn club wil hem niet zomaar laten gaan. Lees verder »

 16-01-2007 

Club Brugge - RSCA bijna uitverkocht

Club Brugge - RSCA bijna uitverkocht

De bezoekersvakken voor de topper tussen Club Brugge en Anderlecht zijn allemaal uiverkocht. Voor de fans van Club Brugge zijn nog maar 500 tickets meer te koop. De topper zal dus waarschijnlijk voor een vol huis gespeeld worden. Lees verder »

Van Holsbeeck onderhandelt met Hammarby

Van Holsbeeck onderhandelt met Hammarby

Herman Van Holsbeeck trekt vandaag naar Zweden om er met Hammarby te onderhandelen omtrent de transfer van Max von Schleebrugge. Morgen is de manager van RSCA al terug, want dan woont hij het "Gala van de Gouden Schoen 2006&ququot; bij. Lees verder »

 15-01-2007 

27ste RSCA Magazine ligt in de winkel

27ste RSCA Magazine ligt  in de winkel

Het 27ste RSCA Magazine ligt in de winkel. Dit is een maandelijks magazine over Anderlecht. Deze maand: onder andere reportages met de voorzitter Roger Vanden Stock, Mbo Mpenza en de nieuwe aanwinst Felipe Aliste Lopes. Lees verder »

Gouden Schoen LIVE te zien op VTM

Gouden Schoen LIVE te zien op VTM

Het Gala van de Gouden Schoen 2006 is woensdag 17 januari 2007 LIVE te zien op VTM. De uitzending begint om 20u35. Vorig jaar was Sergio Conceiçao nog de beste voor Vincent Kompany (HSV) en Christian Wilhelmsson (AS Roma). Lees verder »

Hoe het de vertrekkers verging (deel 2)

Hoe het de vertrekkers verging (deel 2)

Na het behalen van de 29ste landstitel vorig seizoen was voor heel wat spelers het moment daar om een andere uitdaging aan te gaan. Hoe gaat het ondertussen met Wilhemsson, Pujol, Zewlakov, Traore, Baseggio en Zetterberg? Lees verder »

Nog 332 tickets voor RSCA - STVV

Nog 332 tickets voor RSCA - STVV

RSCA deelt mede dat er nog maar 332 tickets te koop zijn voor de wedstrijd van komende zaterdag tegen Sint-Truiden. Tickets kosten 13 euro (-16 jaar: 7 euro). Alle verdere info vindt u in onze ticketing sectie. Lees verder »

Anderlecht volgt De Petter en Persoons

Anderlecht volgt De Petter en Persoons

Anderlecht volgt al een hele tijd Steven De Petter en Koen Persoons, die zaterdag met Dender aantraden tegen de landskampioen. De Petter en Persoons werden de voorbije maanden gescout door Anderlecht en kregen positieve rapporten. Lees verder »

Beker van België: loting kwartfinales

Beker van België: loting kwartfinales

Komende woensdag wordt er om 17u geloot voor de kwartfinales van de Beker van België. Vanaf deze ronde wordt het resultaat over 2 wedstrijden beslist. RSCA kan loten: Kortrijk, Mechelen, Antwep, Standard, Gent, Club Brugge of Genk Lees verder »

Anderlecht gaat voluit voor Von Schleebrugge

Anderlecht gaat voluit voor Von Schleebrugge

Nadat het eind vorige week de transfer van rechtsachter Wasilewski beklonk met Lech Poznan, gaat Anderlecht deze week voluit voor de aanwerving van Max Von Schleebrugge. De 29-jarige international komt momenteel uit voor Hammarby. Lees verder »

 14-01-2007 

Anderlecht verliest van Tubeke

Anderlecht verliest van Tubeke

Anderlecht heeft deze middag de vriendschappelijke partij tegen AFC Tubeke met 1-0 verloren. Vandenbroek scoorde laat in de match de winning goal voor Tubeke. Proto mocht nog een half uur voor het einde Schollen komen vervangen. Lees verder »

Tchité krijgt verwittiging voor rijgedrag

Tchité krijgt verwittiging  voor rijgedrag

Mémé Tchité is zaterdagavond door de lokale politie van Anderlecht tegengehouden wegens gevaarlijk rijgedrag. Volgens de politie reed de spits niet onder invloed. Tchité en ook Sporting kwamen er vanaf met een vermaning. Lees verder »

Voorbeschouwing: Tubeke - RSCA

Voorbeschouwing: Tubeke - RSCA

Vandaag werkt Sporting Anderlecht nog een oefenwedstrijd af. Het speelt om 14.30u tegen Tubeke. Waarschijnlijk krijgt Silvio Proto in deze mach een eerste kans na zijn maandenlange afwezigheid door een aanslepende blessure. Lees verder »

Reacties na zege tegen Dender

Reacties na zege tegen Dender

Na de ruime 5-2 zege tegen FC Dender was iedereen bij Anderlecht tevreden met de uitslag en men had ook veel respect voor de tegenstander. "Chapeau voor Dender dat ze hier in het Astridpark zo durven komen spelen", zei Boussoufa. Lees verder »

 13-01-2007 

Anderlecht bekert voort

Anderlecht bekert voort

Anderlecht had deze avond weinig moeite met FC Dender, leider in tweede klasse. Het versloeg de ploeg uit de Denderstreek met 5-2. Door de overwinning plaatste paars-wit zich voor de kwartfinales van de beker van België. Lees verder »

Voorbeschouwing Anderlecht - FC Dender

Voorbeschouwing Anderlecht - FC Dender

Anderlecht speelt deze avond een bekerwedstrijd tegen FC Dender, dat uitkomt in 2e nationale. Hiervoor selecteerde Vercauteren 16 namen. Hij zal het zonder Tchité moeten doen want de spits heeft een blessure aan de adductoren. Lees verder »

 12-01-2007 

Wisselend succes voor vertrekkers

Wisselend succes voor vertrekkers

Na het behalen van de landstitel vorig seizoen, zochten heel wat spelers andere oorden op. Sommigen probeerden een stapje hoger te zetten, anderen hoopten op meer speeltijd. Een overzicht over hoe het hen intussen verging. Lees verder »

Biglia gewoon in selectie voor Dender

Biglia gewoon in selectie voor Dender

Frank Vercauteren heeft Lucas Biglia opgenomen in zijn selectie voor de bekerwedstrijd van morgen tegen FC Dender. Bij de 15 geselecteerden nog geen Tchité. Verwacht wordt dat de topschutter tegen volgend weekend weer fit raakt. Lees verder »

 11-01-2007 

Vanderhaeghe blijft een mauve in zijn hart

Vanderhaeghe blijft een mauve in zijn hart

Yves Vanderhaeghe maakte na zes seizoenen bij Anderlecht de overstap naar Roeselare, een relatief kleinere club. Toch blijft hij paars-wit een warm hart toedragen. "Anderlecht, dat is dé club in België, beter bestaat niet." Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Lucas Biglia is twijfelachtig voor de bekermatch deze zaterdag tegen Dender. Hij trainde vandaag al eens met het speciale masker maar hij had wel nog pijn. Olufemi heeft nog last van een bloeduitstorting ten gevolge van een val. Lees verder »

Wilhelmsson: "Ooit keer ik terug"

Wilhelmsson:

Christian Wilhelmsson versierde een mooie transfer naar AS Roma, maar Anderlecht is hij nog lang niet vergeten. "Deze droom heb ik enkel en alleen aan Anderlecht te danken. Ooit keer ik er zeker terug", reageerde de Zweed. Lees verder »

Breda fluit match tegen Dender

Breda fluit  match tegen Dender

Gisteren werden de scheidsrechters voor de komende bekermatchen aangesteld. Stéphane Breda zal komende zaterdag de partij van Anderlecht tegen FC Dender fluiten. Bert Vandeweghe en Toon Bieseman zijn aangesteld als lijnrechters. Lees verder »

Tweede bod op Akin afgewezen

Tweede bod op Akin afgewezen

Een tweede bod van FC Keulen op Serhat Akin werd door Anderlecht afgewezen als te laag. De speler blijft dus voorlopig gewoon in de A-kern van Anderlecht. Mogelijk verhoogt de Duitse club zijn bod later nog. Lees verder »

 10-01-2007 

Nog steeds tickets voor RSCA - Dender

Nog steeds tickets voor RSCA - Dender

Er zijn nog steeds tickets te koop voor de bekerwedstrijd van aanstaande zaterdag tegen Dender (de leider uit 2de klasse). Wacht wel niet te lang meer, want er zijn reeds 17 blokken volledig uitverkocht! Een ticket kost 10 euro. Lees verder »

Van Holsbeeck naar Polen

Van Holsbeeck naar Polen

Herman Van Holsbeeck trekt eind deze week naar Polen om er de transfer van de Pool Marcin Wasilewski af te ronden. Anderlecht bereikte met de speler al een principeakkoord over een contract maar er is nog niets getekend. Lees verder »

Biglia's neus is niet gebroken

Biglia's neus is niet gebroken

Goed nieuws voor Lucas Biglia. De Argentijn heeft zijn neus niet gebroken in de oefenpartij tegen Kaiserslautern. Hij liep wel een zware kneuzing op en moet een masker dragen. Hij kan wel gewoon mee trainen en spelen. Lees verder »

 09-01-2007 

Deschacht 2e beste verdediger

Deschacht 2e beste verdediger

Sport/Voetbal Magazine heeft deze avond de naam van de beste verdediger van de heenronde bekendgemaakt. De eer viel te beurt aan Hans Cornelis van Genk. Olivier Deschacht werd eervol 2e, G. Toyes vervolledigde de top drie. Lees verder »

Spelers moeten opletten bij protesteren

Spelers moeten opletten bij protesteren

De spelers op het veld zullen extra moeten opletten als ze gaan protesteren voor een fout van de tegenstander. De KBVB wil namelijk dat spelers die geel eisen voor de tegenstrever, zelf ook een gele kaart krijgen. Lees verder »

Blessureleed bij Anderlecht

Blessureleed bij Anderlecht

Bigla kreeg tijdens de match tegen het Duitse Kaiserslautern een slag tegen de neus en moest bloedend het veld verlaten. Het is afwachten wat het onderzoek uitwijst (eventueel een gebroken neus). Lees verder »

Rookverbod in CVDS-stadion

Rookverbod in CVDS-stadion

Naar aanleiding van de nieuwe wet in verband met het rookverbod op openbare plaatsen zal voortaan roken binnenin het Constant Vanden Stock stadion verboden zijn. In de tribunes en rond het stadion is roken nog wel toegelaten. Lees verder »

Vercauteren: "Proto moet geduld hebben"

Vercauteren:

Silvio Proto is na zijn blessure hard aan zijn revalidatie aan het werken maar tot nu toe leverde hem dat nog geen speelkansen op. Zitka stond tegen Kaiserslautern in het doel en werd na 60 minuten vervangen door Schollen. Lees verder »

Frutos wil nu ook Nederlands leren

Frutos wil nu ook Nederlands leren

Dat Nicolas Frutos zich goed voelt bij Anderlecht is geen geheim. De Argentijn spreekt reeds vloeiend Frans en nu wil hij ook zo snel mogelijk het Nederlands onder de knie krijgen. Zo wil hij zich perfect integreren in België. Lees verder »

Felipe naar B-kern

Felipe naar B-kern

Vercauteren heeft na de stage in La Manga Felipe naar de B-kern verwezen. "Felipe is niet voor de A-kern. Hij zal wel regelmatig met ons trainen, maar ik beschouw hem niet als een van de 25 van de A-kern", aldus Vercauteren. Lees verder »

Vercauteren niet tevreden over stage

Vercauteren niet tevreden over stage

Vercauteren is niet helemaal tevreden over de stage in La Manga. "Ze was niet zo goed als die van vorig jaar. Het zit hem in de details: de velden iets minder, spelers die te laat kwamen. De details storen mij", zegt de coach. Lees verder »

Tchité wint 12de Man Trofee

Tchité wint 12de Man Trofee

Mémé Tchité heeft met grote meerderheid de 12de Man Trofee gewonnen. De trofee is een organisatie van Het Nieuwsblad, De Gentenaar en Het Volk. "Ik wil iedereen die voor mij heeft gestemd hartelijk bedanken", aldus Tchité. Lees verder »

 08-01-2007 

Stopt Van Steenberghe met voetballen?

 Stopt Van Steenberghe met voetballen?

4 Keepers in de A-kern is veel, misschien zelfs teveel. Volgens het bestuur alvast wel en Van Steenberghe lijkt daar het slachtoffer van te worden. Het bestuur biedt hem wel een nieuwe functie aan in het jeugdcomplex te Neerpede. Lees verder »

Anderlecht verliest oefenduel

Anderlecht verliest oefenduel

Anderlecht heeft de vriendschappelijke wedstrijd tegen FC Kaiserslautern niet kunnen winnen. Het verloor van de Duitsers met 1-0. In de 2de helft liet Vercauteren meer jongeren opdraven maar ook zij konden niet meer scoren. Lees verder »

Spelers speelden met verf

Spelers speelden met verf

Zondag kregen de spelers wel een heel speciale teambuildingopdracht: een totempaal verven. Hiervoor werd de groep opgesplits in groepjes van 3. Het trio Boussoufa-Goor-Van Damme eindigde als eerste. Lees verder »

Van Holsbeeck maakt werk van versterking

Van Holsbeeck maakt werk van versterking

Excuses bij een verlies zullen niet meer welkom zijn bij Herman Van Holsbeeck. De manager is volop bezig met het aantrekken van nieuwe spelers, en dan nog mekkeren op de zwakke verdediging zal niet meer mogelijk zijn. Lees verder »

Van Holsbeeck hoopt op Onyewu

Van Holsbeeck hoopt op Onyewu

Manager Herman Van Holsbeeck is Oguchi Onyewu nog steeds niet vergeten. Anderlecht blijft de Amerikaan volgen. Of Onyewu ook degelijk naar Anderlecht wil komen is een andere vraag. Ook Standard wil niet meer verkopen aan RSCA. Lees verder »

Von Schlebrugge zeker niet naar Anderlecht

Von Schlebrugge zeker niet naar Anderlecht

De Zweed Max Von Schlebrugge komt zeker niet naar het Astridpark. De 29-jarige verdediger zou dicht bij Club Brugge staan. Die willen 1,5 miljoen euro op tafel leggen. Dit wil Paars-Wit zeker niet doen. Hij speelt nu bij Hammarby. Lees verder »

Wasilewski staat dicht bij Anderlecht

Wasilewski staat dicht bij Anderlecht

De Poolse verdediger Wasilewski heeft een goede indruk gelaten op stage en zou dicht bij een contract bij Paars-Wit staan. Wasilewski is 26 en Pools International. Hij speelde een paar maanden terug nog met Polen tegen België. Lees verder »

NAC praat met Van Holsbeeck

NAC praat met Van Holsbeeck

De Nederlandse club NAC praat volgende week met manager Van Holsbeeck over Schollen. De jonge doelman wordt op dit ogenblik aan Anderlecht verhuurd. Van NAC krijgt RSCA nu de mogelijkheid om hem over te kopen. Lees verder »

Voorbeschouwing: FC Kaiserslautern - RSCA

Voorbeschouwing: FC Kaiserslautern - RSCA

Vandaag speelt Anderlecht in La Manga een vriendschappelijke wedstrijd. De tegenstander is het Duitse FC Kaiserslautern. Deze oefenwedstrijd is een uitstekende kans voor de nieuwelingen om zich te bewijzen. Aftrap om 16.30. Lees verder »

 07-01-2007 
 06-01-2007 

Verhuist Kompany naar Fiorentina?

Verhuist Kompany naar Fiorentina?

De Italiaanse club Fiorentina is op zoek naar versterking en is daarbij uitgekomen op ex-Anderlechtspeler Vincent Kompany, die nu onder contract ligt bij Hamburg waar hij echter meer in de ziekenboeg gelegen heeft dan gespeeld. Lees verder »

Proto wil Zitka uit de ploeg spelen

Proto wil Zitka uit de ploeg spelen

Met 4 zijn ze op stage, de keepers van Anderlecht: Van Steenberghe, Schollen, Zitka en Silvio Proto die uit is op de plaats van Zitka en het niet ziet zitten om op de bank plaats te moeten nemen. Lees verder »

Pareja kan terug naar Argentinië

Pareja kan terug naar Argentinië

De Argentijn kreeg van de Argentijnse club River Plate te horen dat ze interesse in hem hebben, maar de speler gaat er niet op in gaan: "Hun interesse charmeert me, maar ik voel me goed bij Anderlecht." Lees verder »

Tchité en Hassan krijgen spreekverbod

Tchité en Hassan krijgen spreekverbod

Beide spelers hebben het verbod gekregen om nog met de pers te praten. Ze kwamen namelijk alle twee niet tijdig terug van vakantie en kwamen zo te laat aan op stage. Bovendien heeft Tchité zich tijdens zijn vakantie gekwetst. Lees verder »

Lacroix naar Roeselare

Lacroix naar Roeselare

Régis Lacroix , één van de jongeren van Anderlecht wordt tot op het einde van het seizoen uitgeleend aan Roeselare. Er is geen sprake van een eventuele aankoopoptie. Lees verder »

 05-01-2007 

Keulen geen optie meer voor Akin

Keulen geen optie meer voor Akin

Sporting club Anderlecht kon deze avond geen akkoord bereiken met FC Keulen in verband met de transfer van de Turk Serhat Akin. De vertegenwoordigers van Akin bereikten evenmin een akkoord waardoor de onderhandelingen afsprongen. Lees verder »

Siani naar Zulte Waregem

Siani naar Zulte Waregem

De kogel is door de kerk: Sebastien Siani wordt tot het einde van het seizoen verhuurd aan Zulte Waregem. Siani tekende een contract voor zes maanden. Zo zal de jonge Kameroener meer speelgelegenheid krijgen dan nu bij Anderlecht. Lees verder »

Wasilewski: "Kans die ik moet grijpen"

Wasilewski:

Marcin Wasilewski heeft in Spanje voor de eerste keer meegetraind met de A-kern. "Dit is een kans die ik moet grijpen. Ik heb er geen probleem mee dat ik me eerst moet bewijzen. Ik vind dat normaal", zegt de Pool. Lees verder »

Vanderhaeghe op weg naar Moeskroen

Vanderhaeghe op weg naar Moeskroen

De kans is reëel dat Yves Vanderhaeghe vandaag of morgen voor Moeskroen kiest. Vandaag wacht de middenvelder nog op een tegenbod van de Henegouwers en neemt daarna een beslissing. De piste Roeselare blijft nog wel op een kier. Lees verder »

Leiva is het grondig beu

Leiva is het grondig beu

De Argentijn Christian Leiva zorgde donderdagnamiddag op de stage in La Manga voor opschudding. De speler verliet vroegtijdig de training en ging meteen mokkend in de spelersbus zitten. "Ik wil weg bij Anderlecht", aldus Leiva. Lees verder »

 04-01-2007 

Roeselare biedt niet op VDH

Roeselare biedt niet op VDH

Naast de interesse van Moeskroense kon Vanderhaeghe al eerder een aanbieding van Roeselare op zak steken, het valt nu af te wachten voor welke ploeg de middenvelder uiteindelijk zal kiezen. Lees verder »

Braafheid mag vertrekken van Utrecht

Braafheid mag vertrekken van Utrecht

FC Utrecht heeft kenbaar gemaakt dat Edson Braafheid nu definitief mag vertrekken. Of de vleugelverdediger ook effectief naar Anderlecht zal komen valt nog af te wachten. Naast paars-wit zijn nog twee andere clubs geïnteresseerd Lees verder »

Hassan en Tchité eerste match op de bank ?

Hassan en Tchité eerste match op de bank ?

Anderlecht bevindt zich momenteel in Spanje, maar Tchité en Hassan zijn er nog niet bij. "Je weet wanneer ze vertrekken, maar je weet nooit wanneer ze terugkomen. Maar als ze komen, zullen ze anders moeten trainen dan de anderen." Lees verder »

 03-01-2007 

Met 30 spelers op winterstage

Met 30 spelers op winterstage

Na een korte vakantie vertrokken vanmiddag dertig spelers op winterstage naar het Spaanse La Manga. De komende zeven dagen zal de nadruk liggen op trainen en teambuilding. Tussendoor is er nog een oefenmatch tegen Kaiserslauten. Lees verder »

Lazio zit achter Vanden Borre

Lazio zit achter Vanden Borre

Volgens de laatste berichten in de Italiaanse pers zou Lazio Roma interesse tonen in Vanden Borre. De Italiaanse ploeg zoekt naar jongeren om zijn ploeg te versterken en zou de speler al enkele maanden volgen. Lees verder »

Serhat vertrekt deze week nog

Serhat vertrekt deze week nog

Het ziet er naar uit dat Serhat niet meer in actie komt voor paars-wit. Anderlecht onderhandelt namelijk met Keulen over de Turkse spits. "De transfer moet binnen de drie dagen afgerond worden", zegt Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

Team op stage, maar zonder Tchité

Team op stage, maar zonder Tchité

Anderlecht vertrekt vandaag naar La Manga op stage zonder Mohammed Tchité. De aanvaller miste door problemen met zijn papieren zijn vlucht en zat nog vast in Afrika. Tchité moet in Spanje nog herstellen van een adductorenblessure. Lees verder »

 02-01-2007 

Vanderhaeghe niet mee op stage

Vanderhaeghe niet mee op stage

Het Anderlecht-tijdperk van Yves Vanderhaeghe lijkt voorbij. Wat al langer in de lucht hing is nu definitief: de speler verlaat Anderlecht. Vanderhaeghe heeft vandaag gehoord gekregen dat hij niet mee op stage vertrekt. Lees verder »

Zitka beste doelman heenronde

Zitka beste doelman heenronde

Volgens het wekelijkse sportblad Sport/Voetbal Magazine is Daniel Zitka de beste doelman van de heenronde in de Belgische competitie. De ranking kwam tot stand op basis van de punten die na elke match werden toegekend. Lees verder »

De Man vader van dochter

De Man vader van dochter

Mark De Man is de trotse vader geworden van een kleine dochter. De ouders noemden haar Britt. Het webteam wenst hen alvast van harte proficiat en nog veel geluk toe. Lees verder »

Fans verkiezen rechtsachter

Fans verkiezen rechtsachter

De Anderlecht fans hopen snel op een nieuwe rechtsachter. In de poll van vorige week kozen ze massaal voor de nieuwe vervanger van Michal Zewlakow. Mogelijk wordt het Luis Filipe of Michael Lamey. De nieuwe poll staat reeds online Lees verder »

Interesse in Zweeds international

Interesse in Zweeds international

Anderlecht zou concrete interesse hebben in de Zweedse international Max von Schleebrugge. Zo meldt Het Laatste Nieuws. De centrale verdediger speelt momenteel voor de Zweedse eersteklasser Hammarby. Lees verder »

Akin onzeker voor stage

Akin onzeker voor stage

Het is voorlopig hoogst onzeker dat Serhat Akin morgen mee vertrekt met de anderen op stage naar La Manga. De spits sukkelt nog steeds met pijn aan de buikspieren. Hij staat nog wel in de belangstelling van Keulen en Besiktas. Lees verder »

Beslissing Vanderhaeghe dichtbij

Beslissing Vanderhaeghe dichtbij

De beslissing van Yves Vanderhaeghe over zijn toekomst is niet veraf meer. Vandaag praat hij nog met Moeskroen maar ook de piste Roeselare blijft open. Het staat nog niet vast dat Vanderhaeghe mee mag op stage naar La Manga. Lees verder »

 01-01-2007 

Gelukkig Nieuwjaar!

Gelukkig Nieuwjaar!

Na alweer een prachtig jaar voor onze website, wensen we jullie allemaal te bedanken voor jullie trouwe bezoeken. Hopelijk kunnen we ook volgend jaar weer op jullie steun rekenen! Lees verder »