Archieven

 31-01-2004 

Anderlecht kan record aanscherpen

Anderlecht kan record aanscherpen

Als Anderlecht morgenavond hun match op Staaien winnen, behalen ze hun tiende uitoverwinning op rij. Hiermee zouden ze hun huidig record aanscherpen. Sinds het seizoen 1919-1920 deed geen enkele ploeg het buitenshuis beter. Lees verder »

Hasi tegen St-Truiden

Hasi tegen St-Truiden

Wegens de blessures van Vanderhaeghe, Junior en Wilhemsson, krijgt Hasi morgen opnieuw zijn kans om een vaste plaats in de ploeg te veroveren. Zetterberg is speelklaar bevonden maar Aruna is onbeschikbaar. Lees verder »

 30-01-2004 

Zetterberg speelklaar tegen St-Truiden

Zetterberg speelklaar tegen St-Truiden

Een echografie heeft het licht op groen gezet voor Zetterberg. De Zweed mag de training hervatten en kan spelen tegen Sint-Truiden. Aruna blijft twijfelachtig, waardoor Iachtchouk misschien aan de aftrap komt. Lees verder »

Jestrovic fit voor de topper

Jestrovic fit voor de topper

Spits Nenad Jestrovic zal volgend weekend met de reserven meespelen. Normaal zal hij tegen Club Brugge spelen. Hij zal misschien al tegen Heusden-Zolder spelen, of op de bank zitten. Lees verder »

Club-RSCA verplaatst

Club-RSCA verplaatst

De topper tussen Club en Anderlecht zal op 7 maart om 13 uur worden gespeeld. Eerder was Standard-RSCA al verzet naar vrijdag 9 april (20:30u) en Westerlo-RSCA naar zondag 22 februari. Lees verder »

 29-01-2004 

Vanderhaeghe past masker

Vanderhaeghe past masker

Vanderhaeghe paste dinsdag een masker om zijn jukbeenbreuk te beschermen. De middenvelder moet het masker vier weken dragen. Zelf staat hij te springen om mee te spelen, maar krijgt van trainer Broos twee weken rust voorgeschreven Lees verder »


 28-01-2004 

Mornar tekent bij Portsmouth

Mornar tekent bij Portsmouth

De Kroatische aanvaller van Anderlecht, Ivica Mornar, heeft vanmorgen een contract getekend bij de Engelse eersteklasser Portsmouth voor 2,5 jaar met optie op een derde seizoen. Lees verder »

Tester Jacobson werd doorgestuurd

Tester Jacobson werd doorgestuurd

De Deense rechtsachter Lars Jacobsen, die deze week door Hamburg werd vrijgegeven om te testen in Anderlecht, is nu officieël doorgestuurd. Jacobsen stelde, zoals eerder gemeld, teleur in de reservenmatch tegen Gent. Lees verder »

Aruna werd opgepakt

Aruna werd opgepakt

Gouden Schoen-winnaar Aruna Dindane kwam op een onaangename manier in contact met de politie van Anderlecht. Hij werd zelfs geboeid afgevoerd en werd pas 's avonds vrijgelaten. Lees verder »

 27-01-2004 

Aruna onzeker voor partij tegen STVV

Aruna onzeker voor partij tegen STVV

Aruna Dindane is onzeker voor de partij tegen STVV. Hij onderging reeds enkele onderzoeken, maar die brachten niets ernstigs aan het licht. Toch blijft hij mogelijk tegen Sint-Truiden uit voorzorg aan de kant. Lees verder »

Heusden heeft interesse in Doll

Heusden heeft interesse in Doll

Heusden-Zolder heeft een oogje op Olivier Doll, die bij Anderlecht nog weinig aan spelen toekomt. "Vraag is of hij financieel haalbaar is", zegt preses Husson. Volgens Dolls manager is dat niet zo. Lees verder »

 26-01-2004 

Aruna licht geblesseerd

Aruna licht geblesseerd

Aruna Dindane werd in de competitiematch tegen AA Gent voortijdig naar de kant gehaald omwille van een lichte blessure. Hij liep een contractuur aan de hamstrings op, en zal het een paar dagen kalmer aan moeten doen. Lees verder »

Gentse klacht tegen Anderlecht

Gentse klacht tegen Anderlecht

AA Gent zal een klacht indienen tegen Anderlecht omdat er verschillende zaken verkeerd zijn gelopen tijdens de ticketverkoop voor de competitiematch tussen beide teams in het Constant Vanden Stockstadion. Lees verder »


 25-01-2004 

Westerlo - Anderlecht

Westerlo - Anderlecht

De wedstrijd KVC Westerlo - RSC Anderlecht is verplaatst van zaterdag 21 februari 2004 naar zondag 22 februari 2004 om 20u00 !
(reden : uitzending Canal+) Lees verder »

Portsmouth in tribune voor Mornar

Portsmouth in tribune voor Mornar

Tijdens de match tegen Gent zat er er een afgevaardigde van Portsmouth in de tribune om Ivica Mornar te scouten. "Ik hoop dat beide clubs eruit geraken deze week", verklaarde een emotionele Mornar na de wedstrijd. Lees verder »

 24-01-2004 

Seol tekent 1 jaar bij

Seol tekent 1 jaar bij

Ki-Hyeon Seol zet vandaag zijn handtekening onder een nieuw contract, dat uiteindelijk tot één seizoe beperkt wordt (tot 2005). Zo kwamen Anderlecht en Seol gisteren mondeling overeen. Lees verder »

 23-01-2004 

Weetjes rond RSCA-Gent

Weetjes rond RSCA-Gent

Hasi (lumbago) kon nog niet met de groep trainen. Het is dan ook onzeker of hij tegen Gent kan spelen. Baseggio (knie) en Hendrikx (contractuur) trainden eveneens niet mee, maar raken normaal gezien wel speelklaar. Lees verder »


 22-01-2004 

Seol: contract voor 2 jaar

Seol: contract voor 2 jaar

De Koreaan Seol staat dicht bij een contractverlenging die over twee seizoenen zou lopen. Van Holsbeeck hoopt uiterlijk begin volgende week tot een definitief akkoord te komen met de Zuid-Koreaan. Lees verder »

 21-01-2004 

RSCA wint moeizaam

RSCA wint moeizaam

Anderlecht maakte in het Fenix-stadion geen al te goede indruk. Het kwam op achterstand, maar bracht de stand snel op 1-1 en won uiteindelijk met 2-3. Lees verder »

Hasi onzeker voor Gent

Hasi onzeker voor Gent

Hasi, die last heeft van een lumbago, kon nog niet met de groep trainen en hield het op loopoefeningen. Het is dan ook onzeker of hij tegen Gent kan spelen. Andere bronnen zeggen dan weer dat hij mogelijk tegen dan speelklaar is. Lees verder »

Vanderhaeghe werd succesvol geopereerd

Vanderhaeghe werd succesvol geopereerd

Yves Vanderhaeghe werd succesvol geopereerd aan een viervoudige kaakbreuk. De herstelperiode kan beginnen. Vanderhaeghe zal over enkele dagen al opnieuw mogen lopen, maar voetballen zal nog enkele weken duren. Lees verder »

 20-01-2004 

Gesprek met Mornar en Seol

Gesprek met Mornar en Seol

Deze week gaat het bestuur terug rond de tafel zitten met Mornar en Seol. De 2 spitsen hebben nog steeds hun contract niet verlengd en blijven onduidelijk of ze al dan niet vertrekken of blijven. Lees verder »


 19-01-2004 

Vanderhaeghe 4 weken out

Vanderhaeghe 4 weken out

Yves Vanderhaeghe liep in een duel met Antwerp-speler Tony Sergeant een zware kaakbeenbreuk op. Het kaakbeen is op 3 plaatsen gebroken en er zijn 2 breuken ter hoogte van de kaaksinussen. Lees verder »

Webteammember jarig

Webteammember jarig

Via deze weg wil het webteam van anderlecht-online.be Michaël "RSCA Skater" Baerten een gelukkige 18e verjaardag wensen. Hij staat vooral in voor de Duitse versie van de site, een niet te onderschatten taak. Gelukkige verjaardag!! Lees verder »

 18-01-2004 

Anderlecht wint van Antwerp : 0-2

Anderlecht wint van Antwerp : 0-2

Anderlecht heeft al zijn uitmatchen van het seizoen al gewonnen. Echt makkelijk was het bij Antwerp echter niet. Maar dankzij Gouden Schoen winnaar Aruna et de invallende Iachtchouk kon Anderlecht toch met 0-2 winnen. Lees verder »

Operatie voor Vanderhaeghe

Operatie voor Vanderhaeghe

Yves Vanderhaeghe moest al snel naar de kant in de partij tegen Antwerp. Hij werd in het aangezicht geraakt door Sergant. De eerste diagnose duidde op een kaakbeenbreuk. Lees verder »

Deze namiddag tegen Antwerp

Deze namiddag tegen Antwerp

Anderlecht speelde al 68 keer op de Bosuil en won 24 keer (tegen 28 voor Antwerp). Dit seizoen wonnen de Brusselaars elke uitmatch, speelden ze 1 maal gelijk en verloren ze ook maar 1 keer. Lees verder »

U koos Kompany als MVP

U koos Kompany als MVP

Zoals u weet kan u na elke competitie match de prestaties van de ploeg beoordelen. Op basis van uw stemmen berekenen wij de 'Most Valuable Player'. U koos Vincent Kompany als MVP voor de heenronde. Aruna werd tweede. Lees verder »

 17-01-2004 

Zane out tot juli

Zane out tot juli

Clayton Zane is in Antwerpen geopereerd aan de knie. Er wordt verwacht dat hij dit seizoen niet meer in actie zal komen. Onderzoek heeft aangetoond dat Besnik Hasi een lumbago heeft. Hij zal volgende week weer aanpikken. Lees verder »

Aruna wil Belg worden

Aruna wil Belg worden

Binnen afzienbare tijd dient Aruna Dindane (23) een dossier in om de Belgische nationaliteit te bekomen. Daarmee wordt een administratieve procedure gestart die ongeveer een jaar in beslag zal nemen. Lees verder »

 16-01-2004 

Aruna: "eigenlijk wil ik weg"

Aruna:

Kersvers Gouden Schoen Aruna formuleerde een leugentje om bestwil toen hij gisteren werd ontvangen op het koninklijk paleis: "Ik zei tegen de koning dat ik bij Anderlecht zou blijven. Maar eigenlijk wil ik weg." Lees verder »

 15-01-2004 

Reactie van Doll en Broos

Reactie van Doll en Broos

Anderlecht gaat zoals gezegd het contract van Olivier Doll, dat eind juni afloopt, niet verlengen, toch niet zijn huidige overeenkomst. Hij mag Anderlecht echter nog niet verlaten tijdens deze transferperiode. Lees verder »

Een 4-4-2 tegen Antwerp

Een 4-4-2 tegen Antwerp

Vandaag keert de Anderlecht-delegatie terug vanuit Las Palmas terug om zich helemaal voor te bereiden op de match, nu zondag, tegen Antwerp. Op de Bosuil zal Broos een 4-4-2 opstellen met Seol op rechts. Lees verder »

Reacties na de Gouden Schoen

Reacties na de Gouden Schoen

Een zichtbaar ontroerde Aruna Dindane sleepte woensdag de Gouden Schoen in de wacht. Iedere aanwezige was het er over eens dat die trofee oververdiend was, maar dat deed niks af van de vreugde bij de Afrikaan. Lees verder »

 14-01-2004 

Sparta - Anderlecht: 2-1

Sparta - Anderlecht: 2-1

Anderlecht heeft de finale tegen Sparta Praag verloren. De eerredder kwam van Vincent Kompany. De jeugd deed het in het algemeen heel goed, vooral in de tweede helft. Lees verder »

Broos vroeg en kreeg sportieve garanties.

Broos vroeg en kreeg sportieve garanties.

Tijdens het afrondende gesprek werd niet meer gepraat over het financiële aspect. Enkel de sportief-organisatorische lijn die de club in die periode zal volgen, kwam ter sprake. Broos vroeg en kreeg volgende sportieve garanties. Lees verder »

Anderlecht haakt af voor Deams

Anderlecht haakt af voor Deams

RSC Anderlecht toonde belangstelling voor Filip Daems, maar zijn Turkse werkgever Genclerbirligi wilde hem enkel laten gaan voor een zware transfersom maar die som had Anderlecht er niet voor over. Lees verder »

Krijgt Doll geen nieuw contract?

Krijgt Doll geen nieuw contract?

Volgens een Vlaamse krant zou het bestuur en de technische staf in samenspraak met Doll, zijn contract niet meer verlengen. In dat geval is Doll dus vrij een andere club te zoeken voor volgend seizoen. Lees verder »

Zondag tegen Antwerp

Zondag tegen Antwerp

Nu zondag herbegint het kampioensschap weer voor Anderlecht en speelt het tegen Antwerp. Door de vele blessures kon Broos nog niet zeggen of hij met een 4-4-2 of met een 3-5-2 voor de dag zal komen. Lees verder »

Vanavond de Gouden Schoen

Vanavond de Gouden Schoen

Deze avond wordt de 50e Gouden Schoen uitgereikt. Waarnemers, perslui en de voetballers zelf zijn het er over eens: enkel Baseggio kan ploegmaat Aruna van de eerste "Afrikaanse" Gouden Schoen houden.
Lees verder »

 13-01-2004 

Morgen tegen Sparta Praag

Morgen tegen Sparta Praag

Morgenavond om 20.30 uur (Belgische tijd) speelt Anderlecht de finale in het toernooi van Maspalomas tegen Sparta Praag. Sparta won vandaag met 4-3 van Hamburg. Lees verder »

Vanderhaeghe tegen Antwerp?

Vanderhaeghe tegen Antwerp?

Door het uitvallen van Hasi is het bijna zo goed als zeker dan Yves Vanderhaeghe zondag tegen Antwerp in de basis zal staan. Hasi gaat trouwens nu vrijdag onder de scanner. Lees verder »

Broos tekent bij

Broos tekent bij

Hugo Broos en Anderlecht hebben een nieuwe verbintenis ondertekend. De trainer van de Brusselse club tekende bij tot de zomer van 2006. Lees verder »

Ook Hasi vroeger naar huis

Ook Hasi vroeger naar huis

Na Aruna, Baseggio en trainer Broos, die omwille van het Gala van de Gouden Schoen vroeger van Spanje terugkeren, zal ook Hasi vroeger naar België gaan. Hij liep een rugblessure op, en wil die zo snel mogelijk laten onderzoeken. Lees verder »

 12-01-2004 

Oulare met Heusden tegen Anderlecht

Oulare met Heusden tegen Anderlecht

Heusden-Zolder komt versterkt aan de aftrap tegen Anderlecht op woensdag 21 januari. Beide teams spelen dan voor de kwartfinale van de beker. Oulare is namelijk terug in België en is dan speelgerechtigd voor de Limburgers. Lees verder »

Vandaag tegen Herta Berlijn

Vandaag tegen Herta Berlijn

Vanavond om 20.30 uur (Belgische tijd) speelt Anderlecht zijn eerste wedstrijd in het toernooi van Maspalomas. Tegenstander is Hertha Berlijn, met Bart Goor allicht in de basis. Lees verder »

Mister Michel krijgt armband

Mister Michel krijgt armband

Zoals reeds aangekondigd was, kreeg Michel Verschueren zondagavond de 'Lifetime Achievement Award'. Op het gala van de Sportpersoonlijkheid van het Jaar ontving hij hiervoor een armband. Lees verder »

 11-01-2004 

Wil ook Aruna nog blijven?

Wil ook Aruna nog blijven?

Aruna is de topfavoriet voor de Gouden Schoen. Of hij nu wint of niet, veel maakt het hem niet uit. "Als ik win is het goed, als ik niet win ook." zei hij. Ondanks berichten rond zijn vertrek, wil hij mogelijk nog blijven. Lees verder »

Anderlecht hoopt toch nog op Mbo

Anderlecht hoopt toch nog op Mbo

Bij de Anderlechtse staff hoopt men alsnog dat Mbo niet op het aanbod van Brugge ingaat en dat hij wacht tot het einde van het seizoen met een transfer om dan voor Anderlecht te kiezen. Lees verder »

Junior voor 2 tot 3 weken out

Junior voor 2 tot 3 weken out

Elke dag komt er bij Anderlecht op winterstage wel een geblesseerde bij. Na Wilhemsson (tot 6 weken out) en Mornar is het nu de beurt aan de jonge Junior die zich gisteren ochtend tijdens geblesseerd heeft. Lees verder »

 10-01-2004 

Broos ontgoocheld

Broos ontgoocheld

Anderlecht-trainer reageerde ontgoocheld op de afgesprongen transfer van Mbo Mpenza naar Anderlecht. "Ik vind het erg jammer, ik had er Mbo volgend seizoen graag bij gehad." Lees verder »

Jestrovic: "mijn hart is te 'mauve'."

Jestrovic:

Een knieoperatie in september maakte een kruis over de gouden-schoen ambities van Nenad Jestrovic. Maar we moeten niet wanhopen zegt Jestrovic in een interview. "Stuur me al maar een uitnodiging voor de Gouden Schoen editie 2004." Lees verder »

Verschillende weetjes

Verschillende weetjes

* Kolar en Zetterberg speelden niet mee door kleine blessures. Ze zouden echter snel weer fit zijn.
* Mornar liep een kleine verrekking op en doet het een paar dagen kalmer aan. Lees verder »

 09-01-2004 

Anderlecht klopt Chinees Olympisch team

Anderlecht klopt Chinees Olympisch team

Anderlecht speelde deze namiddag een oefenpartij tegen de Chinese Olympische selectie. Paars-wit won met 1-2. Aruna en Baseggio scoorden voor Anderlecht. Mornar geraakte licht geblesseerd, maar zal klaar zijn voor devolgende match Lees verder »

Seol: contract voor 2 jaar

Seol: contract voor 2 jaar

Seol en zijn manager zijn aan het bijdraaien. Voor de winterstop heeft de koreaanse spits regelmatig met het bestuur van Anderlecht rond de tafel gezeten teneinde een akkoord te bereiken. Lees verder »

Beter voorstel van Brugge voor Mbo

Beter voorstel van Brugge voor Mbo

Mbo kreeg van Brugge een beter voorstel dan van Anderlecht. De spits staat dan ook dicht bij een overgang naar de landskampioen. Club wil hem voor de match op Genk speelklaar krijgen. Dan moet alles voor zaterdag van de baan zijn. Lees verder »

Ilic trekt naar Vitesse

Ilic trekt naar Vitesse

Vitesse Arnhem trekt de 34-jarige Serviër Aleksandar Ilic aan. De middenvelder eerder actief voor onder meer Club Brugge is afkomstig van Anderlecht waar hij transfervrij mocht vertrekken. (bron: NOS) Lees verder »

 08-01-2004 

Christian Wilhelmsson zes weken out

Christian Wilhelmsson zes weken out

Tijdens de namiddagtraining in Maspalomas liep Christian Wilhelmsson tijdens een sprintje een ernstig spierletsel, mogelijk een scheur, op in de dij. Trainer Hugo Broos vreest dat de Zweed door zes weken out zal zijn. Lees verder »

Legaer geblesseerd

Legaer geblesseerd

Jonge belofte Jonathan Legaer heeft zich op de eerste training van de winterstage in Maspalomas geblesseerd. Hij liep een voetverstuiking op. Hij zal drie dagen moeten rusten. Lees verder »

Anderlecht zoekt nieuw veld

Anderlecht zoekt nieuw veld

Het oefenveld waarop Anderlecht gisteren zijn eerste trainingen van de oefenstage afwerkte, voldoet niet aan de verwachtingen. Er waren geen kalklijnen op en was enorm hobbelig. De technische staf zoekt nu een nieuw oefenveld. Lees verder »

Mornar eist nieuw contract

Mornar eist nieuw contract

De Kroatische spits Ivica Mornar eist van zijn club Anderlecht snel een nieuw contract. Hij heeft naar eigen zeggen een riant contractvoorstel voor 3,5 jaar op zak van een club "uit een groot voetballand". Lees verder »

 07-01-2004 

Aruna moet niet voluit gaan

Aruna moet niet voluit gaan

Sinds deze ochtend heeft Anderlecht zijn trainingsprogramma aangevat. Hellings (knie), Jestrovic en Lovré (die lang out waren) en Seol (zwakke conditie) trainen samen met de reserven. Lees verder »

Ilic naar Vitesse

Ilic naar Vitesse

De transfer van Aleksandar Ilic naar Las Palmas, een Spaanse tweedeklasser, gaat niet door. Ondertussen kwam er ook het nieuws dat de overgang van de verdediger naar Vitesse rond zou zijn. Lees verder »

 06-01-2004 

Ilic naar Las Palmas?

Ilic naar Las Palmas?

Aleksandar Ilic gaat dus niet mee op stage. Hij is gisteren samen met zijn manager naar Las Palmas getrokken om er een mogelijk contract te bespreken. Las Palmas speelt in de Spaanse 2e klasse. Lees verder »

Met 32 op stage, geen 33

Met 32 op stage, geen 33

Na 2 dagen van fysieke testen hebben de spelers te Neerpede een training afgewerkt om hun spieren nog eens goed los te gooien vooraleer ze deze morgen naar de Canarische Eilanden vertrokken. Lees verder »

 05-01-2004 

Zane: operatie de 15e januari

Zane: operatie de 15e januari

De Australiër wordt de 15e in Antwerpern geopereerd. Verwacht wordt dat hij zeker een maand out zal zijn. Om de drie afwezigen op te vangen heeft Broos beroep gedaan op enkele jongelingen. Lees verder »

 04-01-2004 

Contract Broos bijna rond

Contract Broos bijna rond

De contractverlenging van Broos is bijna afgewerkt. Dat bevestigt manager Van Holsbeeck: "Nog enkele details en we zijn rond." De afsluitende onderhandelingen worden in Gran Canaria gevoerd, waar RSCA vanaf dinsdag op stage is. Lees verder »

Hervatting van de training

Hervatting van de training

Zoals gisteren gemeld is de training voor de Anderlecht-spelers, na een welverdiende rustperiode, gisteren herbegonnen. Hugo Broos had zijn groep onmiddelijk in 2 gedeeld. Lees verder »

 03-01-2004 

Jestrovic mee op winterstage

Jestrovic mee op winterstage

De blessure van Nenad Jestrovic geneest sneller dan verwacht. In augustus blesseerde hij zich aan de knie. Nu is hij weer fit, een maand vroeger dan verwacht werd. Hij gaat zeker mee op winterstage. Lees verder »

Van Holsbeeck ambitieus

Van Holsbeeck ambitieus

Herman Van Holsbeeck, kersvers manager van Anderlecht, klonk zeer ambitieus op zijn eerste werkdag. "Anderlecht moet zeker drie jaar op vier meedoen in de Champions League", aldus Van Holsbeeck. Lees verder »

 02-01-2004 

Hervatting van de trainingen

Hervatting van de trainingen

Nadat Bergen al op 27 december de trainingen hervatte, is het morgen de beurt aan Anderlecht, Standard, Heusden-Zolder, GBA, Gent, Charleroi, Moeskroen en Lierse. Op 6 januari begint paars-wit de geplande oefenstage in Spanje. Lees verder »

 01-01-2004 

Broos 2 keer opa op 2 dagen

Broos 2 keer opa op 2 dagen

Hugo Broos is woensdag voor de tweede keer op twee dagen tijd, opa geworden.
Na zijn oudste dochter beviel nu ook zijn jongste dochter. Op de laatste dag van het jaar, schonk zij het leven aan een meisje, Tessa. Lees verder »

Van Holsbeeck nieuwe manager

Van Holsbeeck nieuwe manager

Het nieuwe jaar brengt ook een grote verandering met zich mee bij Anderlecht. Vanaf vandaag is immers Michael Verschueren niet meer de Manager van RSC Anderlecht maar heeft Herman Van Holsbeeck de fakkel overgenomen. Lees verder »